فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅در میانه کوه و دشت پنجشیر، طائفه شیعه افغانستان، سالها تحت ظلم سلفیها و در عین حال بیتوجهی شیعیان سایر دنیا بودهاند.
🔺با این وجود، آنها معتقدند دستی که باید آنها را در باورهایشان حفظ کند، تا کنون حفظ کردهاست.
✅#بلندای_خون دوم، ماجرای جمع شدن حول نمادی است که هر ساله پیامی را در مورد اقلیتی مصمم، روشن میکند.
🔸@Hodaacademy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅حاشیهنشینان دریاچهای خاص در کشمیر زیبا، بیش از هفتصد سال است که مورد کشتار، دستگیری و حملات گروهی هستند که هرگونه عزاداری توسط شیعیان را شرک میدانند.
🔺با این وجود مراسم عزاداری در این منطقه همچنان به قوت برجاست و اوج آن را میتوان در روزی دید که جوانان سوار بر قایق شروع به نوحه خوانی میکنند تا به نقطه مشخصی برای عزا برسند.
✅این آئین چگونه پس از سالها فشار و ممنوعیت، پررونقتر شده و در این سالها پای ثابت گزارش رویترز و سیانان و...شده است؟
🔺#بلندای_خون سوم، روایت جوانان است. جوانانی که با گریه بر جوان امام حسین(ع)، بر روی آب مشق ایستادگی میکنند.
برای تماشای قسمتهای دیگر، میتوانید کانال هدی را دنبال کنید👇🏾👇👇🏻
@Hodaacademy @Hodaacademy
@Hodaacademy @Hodaacademy
بلاگری یا زیارت: غیرقابلجمعها در رسانه روحبخش
✍🏽 یادداشت مهمان هدی: مهتاب ترکبیات | دانشآموخته هنر و روانشناسی
✅ همین اول کار بگویم من با بلاگری آبم در یک جوب نرفته هیچوقت. اما مخالفتم با دورهافتادن سیدکاظمروحبخش و گفتن از دوران حبسش در سفر حج، ربطی به آن بخش مغزم ندارد. میفهمم او بلاگر است.(خودش در نشستی گفت تصمیم گرفتم سختی بلاگری حج را بپذیرم و برایتان روایت کنم) و بلاگر به فکر بلاگکردن است! هسته محتوایی همیشه برایش دستدوم است و طبعاً ترجیحش انتخاب مسائلیست که در خدمت بلاگری قرار میگیرد و نفعش را میبرد.
🔺ممکن است برای ما از سختی بلاگری بگوید و منت هم بر سر ما باشد، اما چه کسی/چیزی از یکبلاگر خواسته این کار را کند جز تصمیم شخصی خودش؟و ماجرای دردناک اینجاست که منافع روحبخشبلاگر، در ضدیت با روح حج قرار میگیرد. و او به بلاگر بودن متعهد است نه به حج...
✅او قانون عربستان را میشکند و این را در روایتش پنهان میکند، چندباری از بعثه و سازمانحج اخطار میگیرد اما همچنان به بلاگری ادامه میدهد و بهخاطر نقض قانون کشور میزبان بازداشت میشود و روند یک بازداشت معمولی مثل سایر زندانیهای عربستان را طی میکند.
🔺او به جای روایت معمولی ماجرا ، از این شهر به آن شهر میرود، هوادارنش جمع میشوند و او از زندان با جزئیات ترسآور میگوید. خالیشدن دل آن نوجوان که با چاشنی طنز چسبیده به ماجرای زندان، اما بعدها اگر اسم حج بیاید میترسد و دلهره آن مرد و زنی که در گرما امدهاند پای روایت او از حبس بنشینند و نهایتاً دیدشان به حج عوض میشود، بخشی از اثرات چنین روایتیست...
✅بلاگری از حج ذاتا به حج خیانت میکند؛ چه خانمی باشد که با چشم و آبرو آمدن روبروی کعبه برای ما قصه بگوید، چه آخوندی باشد که مسئولان را به زحمت بیندازد و آخرش، قصه پیروزی بگوید.
پ.ن: اگر نمیدانید سیدکاظمروحبخش کیست: روحانیبلاگر نسبتا معروفی در ایتا و اینستاگرام، امسال در مدینه دستگیر شد و ۲۰روزی زندان بود و آزاد شد.
🔸 یادآوری همیشگی: ما تضارب آراء را لازمه رسیدن به فهمی عمیقتر از مسائل میدانیم. پس انتشار آراء مختلف در هدی، الزاماً به معنای موافقت با آنها نیست.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅کیلومترها دورتر از اربعین شیعی، هرچند سال یک بار پیادهرویای در هند نیز برگزار میشود که در عرض دو ماه، ۹۰ میلیون جمعیت را به خود میبیند.
🔺برای مخاطب جهانی، این دو رویداد تا چه میزان شبیه دیده میشوند؟
✅و تفاوتهای بنیادین اربعین نظیر پذیراییهای مردمنهاد و خیررسانیهای متنوع، به خوبی روایت شدهاند؟
🔸در مقایسهای خاص، به سراغ روایتگران غیرشیعهای رفتهایم که پربازدیدترین روایتها از کومبملا و البته اربعین را داشتهاند...
🔸 @hodaacademy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺آیا حجم استوریها و پستها از اربعین، تاثیری روی تغییر نگرش کاربران غیر مذهبی داشته است؟
✳️ در یک روز گرم در حوالی اربعین امسال، به سراغ مردم خیابان رفتیم تا ببینیم چرا رسانهها هنوز نتوانستهاند روایتی واقعبینانه از این رویداد در ذهن عامه مردم ایجاد کنند...
@Hodaacademy
🔺سید حسن نصرالله، از معدود شخصیتهای جهان تشیع بود که به اذعان متخصصین، قواعد بازی رسانه را به خوبی میشناخت و کمی فراتر، سبک خاص خود را در رسانه داشت.
✅در روزهای فقدان این فرمانده، مروری داشتهایم بر چند روش خاص رسانهای چهره محبوب حزبالله...
(در استخراج این روشها، مقاله "راهبردهای رسانهای حزبالله در همراهسازی مردم" از دانشگاه آمستردام و این مقاله" از دانشگاه انپیاس مرور شدهاند.)
🔸 @Hodaacademy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔅عجایب یک سرزمین: قم چگونه در لنز اینفلوئنسرهای غربی بازتاب یافته است؟
@Hodaacademy
🔺در سالهای اخیر، بیش از ده اینفلوئنسر و ویدئوبلاگر، تجربه سفر خود به قم و حرم حضرت معصومه را منتشر کردهاند.
🔸 این چهرههای غیرمسلمان از آلمان، آمریکا، لهستان، انگلیس و هند و صاحب کانالهای پربازدیدی در یوتیوب بودهاند.
✅تحلیل اولیه آکادمی هدی نشان میدهد در گزارش این افراد از شهر قم، این موارد بیشتر مورد توجه قرار گرفتهاند:
۱- مهمانپذیری مردم قم از خارجیها
۲- آرامشِ حرم حضرت معصومه
۳- معماریِ زیبای حرم حضرت معصومه
و البته جای این سوال باقیست که چگونه در شهری که بسیاری دغدغه تبلیغ جهانی مذهب را دارند، این ظرفیتهای آماده در روایت مفاهیم و پیشینه تشیع و شخصیت حضرت معصومه(س) مغفول ماندهاند.
@Hodaacademy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺در فاصله ۲۰۰ کیلومتری پاریس و در میان مزارع سرسبز، وقتی صدای پرندگان در آرامش غروب کم میشود، کشاورز جوانی به بلندی می رود تا با اذانش، مردان و زنان فرانسوی را برای نماز، مغرب در حسینیه کندلی هرپی جمع کند.
✅چه رسانههایی مفاهیم شیعه را به این روستای دور افتاده رساندهاند؟ چه پیامهایی از مذهب، بر پیر و جوان این روستا تاثیرگذار بوده است؟ مستند دلانگیز "مولینت" از شبکه اهلالبیت، به این سوالات پاسخ میدهد و البته باب تفکر در روشهای موثر تبلیغ دین را، به روی دغدغهمندان میگشاید.
🔸این مستند زبان اصلی را میتوانید از اینجا تماشا کنید. در صورت تمایل به دریافت نسخه زیرنویس شده هم، زیر این پست کامنت بگذارید!
@Hodaacademy
44.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کمدی مقدس؛ چگونه مذهبیها روایتی طنز از داستان موسی(ع) ارائه دادند؟
✅«سرزمین موعود» سریال کمدی-مذهبی جدیدی ست که داستان قوم یهود را به طنز و با -ادعای- وفاداری به کتاب مقدس روایت میکند.
🔺تا به اینجا قسمت صفر این سریال (برای تست میزان مخاطب) در یوتیوب حدود ۶۰۰ هزاربار دیده شده و در اینستاگرام نیز ۱۵۰ هزار فالورر کسب کرده که عدد قابل توجهی تلقی میشود.
✅روانشناسان اجتماعی، علت اقبال به این کار را حرکتی دقیق در مرز بین پرداخت کمدی در عین وفاداری به داستانهای مذهبی دانستهاند.
🔺این سریال برای تحقق طنز در روایتی دینی، از کاریکاتوریزه کردن حواشی تبلیغ دینی حضرت موسی پرداخته است. از چالشهای هجرت در بیابان و شکاف دادن نیل، تا حماقت اطرافیان، نمودی از یافتن موقعیتهای طنز در داستان حضرت موسی ست.
✅میچ هادسون کارگردان فیلم که ساخت اثری جدی درمورد حضرت عیسی را نیز در کارنامه دارد، مخاطبان این کمدی را نسل های زد و ایگرگ عنوان کرده و گفته است دوست دارم مخاطبان با دیدن فیلم به خوانش دوباره داستان حضرت موسی و قوم یهود ترغیب شوند.
🔺حال باید دید که ادامه دادن این روایت طنز، موجب افزایش اعتقادات، در کنار سرگرمی نیز خواهد شد یا نه؟
@Hodaacademy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅هر مذهب در دنیای امروز به صدایی شناخته میشود؛ صداهایی که الزاماً از روشهای سنتی در تبلیغ عقاید استفاده نمیکنند.
🔺فصل اول گنبد مینا تاملی بود بر نهادهای رسانهای مذهبیِ دنیا و حالا فصل دوم را به یکی از مهمترین فرمهای رسانهای، یعنی اینفلوئنسرهای مطرح مذاهب اختصاص دادیم.
🔸#گنبد_مینا قرار است کمکی باشد برای فهم روشهایی که توانستهاند پیامهای کهن را به مخاطبان سختگیر امروزی برسانند؛
پس منتظر ما باشید،
در یوتیوب و تلگرام آکادمی هدی، از نیمه دوم آبان...
🔸 @Hodaacademy
از یاد نخواهیم رفت:
چند برند و چند ده هزار پست
🔸یکی از مورد توجهترین متون تاریخی شیعه، خطبهایست که حضرت زینب در شرایط اسارت در کاخ قرائت میکنند. در فرازی از آن نقل شده:
"...اگر شما همه مکر خود را به کار گیرید و با همه وجود بکوشید، به خدا که باز یاد ما را از بین نخواهید برد..."
✅حالا این روزها عبارت "فوالله لن تمحو ذکرنا" از فراز فوق، تبدیل به یکی از پرتکرارترین عبارات در توئیتها و فیسبوکهای شیعیان - با گرایشهای مختلف- شده است.
🔸در توئیتر مشاهده میکنیم که بیش از ۲۰ هزار توئیت با این عنوان منتشر شدهاند: از موکبهای عراقی تا هواداران حزبالله لبنان (در آخرین سخنرانی سید صفیالدین نیز این عبارت استفاده شد) و شیعیان قطیف در عربستان.
✅صفحهای در فیسبوک نیز با همین عنوان، توانسته نزدیک ۸۰۰ هزار دنبال کننده بگیرد، چندین صفحه دیگر نیز به این نام مشغول فعالیت هستند.
🔸استیکر و محصولاتی با این جمله ساخته شده است که نسبتاً فروش بالایی نیز داشتهاند. بسیاری از مرثیهسرایان شیعی نیز با این عبارت اشعاری خواندهاند: باسمالکربلایی، محمدالجنامی و مرتضیالحرب.
✅امّا به واقع علت فراگیری این شعار چیست؟ پروفسور برگر استاد نورثوسترن، دلایل فراگیر شدن شعارها را در ۷ مورد میشمرد که ۴ مورد آن در این شعار نیز دیده میشود:
✅بیانیاز حرف دل آن جامعه (حفظ عاشورا)
✅قابلفهمبودن
✅بار احساسی داشتن (در اینجا حماسی بودن)
✅پیشینه داستانی داشتن (خطبه حضرت زینب)
🔸شاید هم فرای همه اینها باید علت فراگیری را در قدرت همان چند کلمه یافت:
"به خدا قسم
که یاد ما را
از بین نخواهید برد."
@Hodaacademy
🏆نگاهی به ردهبندی وبسایتهای پرمخاطب دینی جهان خبر از تغییراتی مهم در معادلات رسانههای دینی میدهد.
✅اولین نکته اینکه میانگین بازدید این وبسایتها نسبت به سال قبل، نه تنها رشد نداشته که عمدتاً کاهش بازدید داشتهاند. (آمار پارسال را ببینید)
✅این مساله در کنار رشد رسانههای اجتماعی همین پایگاهها، خبر از افت جایگاه رسانهای وبسایت در کار مذهبی میدهد.
✅نکته بعدی اینکه همچنان یهودیان -با کمتر از سه درصد جمعیت جهان- ۱۸ درصد سهم پایگاههای اینترنتی پربازدید کل جهان را دارند.
✅پایگاه شاهدان یهوه با ۱۱۷ میلیون بازدید در ماه، برای سومین سال متوالی پرمخاطبترین سایت مذهبی است.
✅امّا در مورد پایگاههای شیعی، بالاترین جایگاه با رتبه ۴۱۶ متعلق به وبسایت قدیمی "الاسلام" است که وارد سیامین سال فعالیت خود میشود!
سایت ادعیه مفاتیح "دعا" در جایگاه بعدیست و در میان مراجع تقلید نیز پرمخاطبترین وبسایت، متعلق به آیتالله سیستانی با نزدیک ۱.۲ میلیون بازدید در ماه و جایگاه ۵۳۸ جهان است.
✔️امّا آیا این رنکینگ نشاندهنده اثربخشی تبلیغی این نهادهاست؟
صرف پربازدیدبودن یک وبسایت، الزاماً ربطی به اثربخشی آن ندارد و البته در بازدید بالای یک وبسایت عوامل دیگری نیز اثر دارند. مثلاً برخی از این پایگاهها، کارکرد متون مرجع دارند. از آنسو هجمههای رسانهای، ترندهای فرهنگی و توجهات سیاسی نیز عوامل دیگری در مراجعه به پایگاههای یک مذهب هستند.
🔸 @Hodaacademy