19.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔅عجایب یک سرزمین: قم چگونه در لنز اینفلوئنسرهای غربی بازتاب یافته است؟
@Hodaacademy
🔺در سالهای اخیر، بیش از ده اینفلوئنسر و ویدئوبلاگر، تجربه سفر خود به قم و حرم حضرت معصومه را منتشر کردهاند.
🔸 این چهرههای غیرمسلمان از آلمان، آمریکا، لهستان، انگلیس و هند و صاحب کانالهای پربازدیدی در یوتیوب بودهاند.
✅تحلیل اولیه آکادمی هدی نشان میدهد در گزارش این افراد از شهر قم، این موارد بیشتر مورد توجه قرار گرفتهاند:
۱- مهمانپذیری مردم قم از خارجیها
۲- آرامشِ حرم حضرت معصومه
۳- معماریِ زیبای حرم حضرت معصومه
و البته جای این سوال باقیست که چگونه در شهری که بسیاری دغدغه تبلیغ جهانی مذهب را دارند، این ظرفیتهای آماده در روایت مفاهیم و پیشینه تشیع و شخصیت حضرت معصومه(س) مغفول ماندهاند.
@Hodaacademy
15.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺در فاصله ۲۰۰ کیلومتری پاریس و در میان مزارع سرسبز، وقتی صدای پرندگان در آرامش غروب کم میشود، کشاورز جوانی به بلندی می رود تا با اذانش، مردان و زنان فرانسوی را برای نماز، مغرب در حسینیه کندلی هرپی جمع کند.
✅چه رسانههایی مفاهیم شیعه را به این روستای دور افتاده رساندهاند؟ چه پیامهایی از مذهب، بر پیر و جوان این روستا تاثیرگذار بوده است؟ مستند دلانگیز "مولینت" از شبکه اهلالبیت، به این سوالات پاسخ میدهد و البته باب تفکر در روشهای موثر تبلیغ دین را، به روی دغدغهمندان میگشاید.
🔸این مستند زبان اصلی را میتوانید از اینجا تماشا کنید. در صورت تمایل به دریافت نسخه زیرنویس شده هم، زیر این پست کامنت بگذارید!
@Hodaacademy
44.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کمدی مقدس؛ چگونه مذهبیها روایتی طنز از داستان موسی(ع) ارائه دادند؟
✅«سرزمین موعود» سریال کمدی-مذهبی جدیدی ست که داستان قوم یهود را به طنز و با -ادعای- وفاداری به کتاب مقدس روایت میکند.
🔺تا به اینجا قسمت صفر این سریال (برای تست میزان مخاطب) در یوتیوب حدود ۶۰۰ هزاربار دیده شده و در اینستاگرام نیز ۱۵۰ هزار فالورر کسب کرده که عدد قابل توجهی تلقی میشود.
✅روانشناسان اجتماعی، علت اقبال به این کار را حرکتی دقیق در مرز بین پرداخت کمدی در عین وفاداری به داستانهای مذهبی دانستهاند.
🔺این سریال برای تحقق طنز در روایتی دینی، از کاریکاتوریزه کردن حواشی تبلیغ دینی حضرت موسی پرداخته است. از چالشهای هجرت در بیابان و شکاف دادن نیل، تا حماقت اطرافیان، نمودی از یافتن موقعیتهای طنز در داستان حضرت موسی ست.
✅میچ هادسون کارگردان فیلم که ساخت اثری جدی درمورد حضرت عیسی را نیز در کارنامه دارد، مخاطبان این کمدی را نسل های زد و ایگرگ عنوان کرده و گفته است دوست دارم مخاطبان با دیدن فیلم به خوانش دوباره داستان حضرت موسی و قوم یهود ترغیب شوند.
🔺حال باید دید که ادامه دادن این روایت طنز، موجب افزایش اعتقادات، در کنار سرگرمی نیز خواهد شد یا نه؟
@Hodaacademy
16.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅هر مذهب در دنیای امروز به صدایی شناخته میشود؛ صداهایی که الزاماً از روشهای سنتی در تبلیغ عقاید استفاده نمیکنند.
🔺فصل اول گنبد مینا تاملی بود بر نهادهای رسانهای مذهبیِ دنیا و حالا فصل دوم را به یکی از مهمترین فرمهای رسانهای، یعنی اینفلوئنسرهای مطرح مذاهب اختصاص دادیم.
🔸#گنبد_مینا قرار است کمکی باشد برای فهم روشهایی که توانستهاند پیامهای کهن را به مخاطبان سختگیر امروزی برسانند؛
پس منتظر ما باشید،
در یوتیوب و تلگرام آکادمی هدی، از نیمه دوم آبان...
🔸 @Hodaacademy
از یاد نخواهیم رفت:
چند برند و چند ده هزار پست
🔸یکی از مورد توجهترین متون تاریخی شیعه، خطبهایست که حضرت زینب در شرایط اسارت در کاخ قرائت میکنند. در فرازی از آن نقل شده:
"...اگر شما همه مکر خود را به کار گیرید و با همه وجود بکوشید، به خدا که باز یاد ما را از بین نخواهید برد..."
✅حالا این روزها عبارت "فوالله لن تمحو ذکرنا" از فراز فوق، تبدیل به یکی از پرتکرارترین عبارات در توئیتها و فیسبوکهای شیعیان - با گرایشهای مختلف- شده است.
🔸در توئیتر مشاهده میکنیم که بیش از ۲۰ هزار توئیت با این عنوان منتشر شدهاند: از موکبهای عراقی تا هواداران حزبالله لبنان (در آخرین سخنرانی سید صفیالدین نیز این عبارت استفاده شد) و شیعیان قطیف در عربستان.
✅صفحهای در فیسبوک نیز با همین عنوان، توانسته نزدیک ۸۰۰ هزار دنبال کننده بگیرد، چندین صفحه دیگر نیز به این نام مشغول فعالیت هستند.
🔸استیکر و محصولاتی با این جمله ساخته شده است که نسبتاً فروش بالایی نیز داشتهاند. بسیاری از مرثیهسرایان شیعی نیز با این عبارت اشعاری خواندهاند: باسمالکربلایی، محمدالجنامی و مرتضیالحرب.
✅امّا به واقع علت فراگیری این شعار چیست؟ پروفسور برگر استاد نورثوسترن، دلایل فراگیر شدن شعارها را در ۷ مورد میشمرد که ۴ مورد آن در این شعار نیز دیده میشود:
✅بیانیاز حرف دل آن جامعه (حفظ عاشورا)
✅قابلفهمبودن
✅بار احساسی داشتن (در اینجا حماسی بودن)
✅پیشینه داستانی داشتن (خطبه حضرت زینب)
🔸شاید هم فرای همه اینها باید علت فراگیری را در قدرت همان چند کلمه یافت:
"به خدا قسم
که یاد ما را
از بین نخواهید برد."
@Hodaacademy
🏆نگاهی به ردهبندی وبسایتهای پرمخاطب دینی جهان خبر از تغییراتی مهم در معادلات رسانههای دینی میدهد.
✅اولین نکته اینکه میانگین بازدید این وبسایتها نسبت به سال قبل، نه تنها رشد نداشته که عمدتاً کاهش بازدید داشتهاند. (آمار پارسال را ببینید)
✅این مساله در کنار رشد رسانههای اجتماعی همین پایگاهها، خبر از افت جایگاه رسانهای وبسایت در کار مذهبی میدهد.
✅نکته بعدی اینکه همچنان یهودیان -با کمتر از سه درصد جمعیت جهان- ۱۸ درصد سهم پایگاههای اینترنتی پربازدید کل جهان را دارند.
✅پایگاه شاهدان یهوه با ۱۱۷ میلیون بازدید در ماه، برای سومین سال متوالی پرمخاطبترین سایت مذهبی است.
✅امّا در مورد پایگاههای شیعی، بالاترین جایگاه با رتبه ۴۱۶ متعلق به وبسایت قدیمی "الاسلام" است که وارد سیامین سال فعالیت خود میشود!
سایت ادعیه مفاتیح "دعا" در جایگاه بعدیست و در میان مراجع تقلید نیز پرمخاطبترین وبسایت، متعلق به آیتالله سیستانی با نزدیک ۱.۲ میلیون بازدید در ماه و جایگاه ۵۳۸ جهان است.
✔️امّا آیا این رنکینگ نشاندهنده اثربخشی تبلیغی این نهادهاست؟
صرف پربازدیدبودن یک وبسایت، الزاماً ربطی به اثربخشی آن ندارد و البته در بازدید بالای یک وبسایت عوامل دیگری نیز اثر دارند. مثلاً برخی از این پایگاهها، کارکرد متون مرجع دارند. از آنسو هجمههای رسانهای، ترندهای فرهنگی و توجهات سیاسی نیز عوامل دیگری در مراجعه به پایگاههای یک مذهب هستند.
🔸 @Hodaacademy
🍁اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که در پاییز میل به فرهیختگیتان بالا میرود و پایه پیادهروی زیر باران خیابان انقلاب و تورق کتابها هستید، #پیشنهادهای_ماه هدی برای آذر خوشآبورنگ را از دست ندهید!
🎤#پیشنهاد_شنیدن: می شود پادکستی در مورد علوم شناختی باشد، دکتر صلواتیان آن پشت باشد و خروجی کار جذاب و پربار نباشد؟ او و پویا پاکنژاد در این اپیزود از "برینکست"، یک بار جایگاه مهم علوم شناختی در کارهای رسانهای را باز میکنند تا نشان دهند بازی تاثیرگذاری این روزها چه پیچوخمهایی دارد. اینجا بشنوید:
https://tinyurl.com/2s3cfta3
📖#پیشنهاد_خواندن: پاک کردن صورت مساله تبلیغ در مجازی که کاری ندارد! دکتر مکمائن در کتاب روانشناسی رسانه اجتماعی رفتارهای مختلف افراد در سوشالها را بررسی میکند تا زمینه را برای تبلیغات اخلاقی موثر مهیا کند. اینجا بخوانید:
https://tinyurl.com/2ku7s5uj
▶#پیشنهاد_دیدن: چرا معادله اسلام در انگلستان و خصوصاً تشیع، معادله متفاوتی بوده؟ مستند خوشساخت "مسلمانان بریتانیا"، نقش هنر و میراث اسلامی بر جایگاهسازی برای مسلمانان را بررسی میکند. اینجا ببینید:
https://tinyurl.com/msvspkpp
🎓#پیشنهاد_گذراندن: وقتی گوگل آستینش را بالا میزند یعنی پیر طریقت در انتظار تلمذ شماست! دورۀ "از لایک تا لید" یا به زبان ساده، از پسند تا همراه شدن کاربر دوره ای است که مختصر مفید شما را با مبانی اصلی سوشالها آشنا می کند. این دوره زیرنویسفارسی را با تخفیف 30 درصدی هدی در مکتبخونه اینجا بگذرانید:
https://tinyurl.com/yckbreuz
✅کد: HodaMaktabkhoone
🔸 @Hodaacademy
23.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅در حفظ و انتقال باورها، مردم نیز فارغ از حکومتها و نهادهای دینی، ابتکارات خود را داشتهاند.
🔺یکی از اين ابتكارات در میان شیعیان، شبیهخوانیها بودهاست که نه فقط برای قصه عاشورا، که برای دیگر باورهای مهم شیعی، نظیر اتفاقات رخداده برای حضرت زهرا (س) نیز فرمها و مجالس خود را داشته است.
🔸پای صحبت متخصصان، گوشهای از تلاشها در حفاظت از تاریخ زندگی دختر پیامبر با قالب #تعزیه را گرد آوردهایم.
▶️ روایتی نو از #مجلس_آخر را به زودی از یوتیوب و ایتای هدی به تماشا بنشینید...
@Hodaacademy
25.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅اینچنین بود ماجرای حفظ مصیبتی که در میان مردم خوانده میشد، از میان مردم گردانده میشد و میان مردم باقی ماند...
🔸روایتی از تعزیههای مردمی حول شهادت حضرت زهرا(س) را در #مجلس_آخر تماشا کنید.
🔹#به_زودی از آپارات و ایتای هدی...
@Hodaacademy
50.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺صفحاتی در میان باورهای مردم هست که تصمیم میگیرند فارغ از نهادها و حاکمیتها، خود، آن را برای هم بازگو کنند؛ بارنگولعابش کنند؛ برایش هزینه دهند و در یک کلمه، از آن حفاظت کنند.
✅شبیهخوانی وقایع رخداده بر حضرت زهرا(س) بعد از وفات پدر(ص) از جمله تعزیههاییست که اقلاً از ۵۰۰ سال قبل، در بسیاری از نقاط کشور برگزار میشدهاست.
🔺کدام انگیزهها مردم را به تکاپو و هزینه دادن برای برگزاری این تعزیه میانداختهاست؟ چرا اصلاً رسانه تعزیه؟ چه برشهایی از زندگی دختر پیغمبر(ص) بازگو میشدهاست؟
✅ #مجلس_آخر نگاهیاست بر اهمیت تعزیه در بیان غربتی تاریخی، از زبان میراث داران این هنر؛
🔺این نگاه نو رابه تماشا بنشینید...⬆️
🔸 @Hodaacademy
53.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
رمزگشایی از "دست فاطمه"
✅برای بسیاری از مردم دنیا، نام "فاطمه" دختر پیامبر(ص)، بیش از آنکه به عنوان شخصیتی در تاریخ اسلام شناخته شده باشد به پنجهای شناخته میشود که برای برکت یا محافظت استفاده میشود.
🔺شهرت این پنجه با نام "حمسه" یا "دست فاطمه" تا جایی است که برخی از خوانندهها یا بازیگران هالیوودی نیز از آن استفاده میکنند.
✅فراگیری رسانهای این نماد، موجب شده که پژوهشگران بزرگی در این سالها به "دست فاطمه" بپردازند. از جمله پروفسور لاینز استاد برکلی و پروفسور کمنیتز از دانشگاه لیزبون، که دو مبنای اصلی پژوهش ما حول این نماد بودند.
🫥در روزهای آذینشده به نام مادریاش، این اثر کوتاه در رمزگشایی از "دست فاطمه" را تماشا کنید...
🔸 @Hodaacademy