🎑 ببینید: گوشهای از تبلیغات ماه رمضانی برندها:
از بنز و اپل تا مکدونالد و پپسی و نایک.
@Hodaacademy
🍔 شاید روزی که مکدونالد در سال ۲۰۰۲ برای حفظ مشتریان مسلمانش در شیکاگو یک تبلیغ محلی برای ماه مبارک رمضان رفت، کمتر کسی فکر میکرد که در زمانهای که مناقشات رسانهای حول مسلمانان بالا رفته بود، تا این میزان برندهای بزرگ برای درآوردن هلال ماه در لوگو و تبلیغات رمضانی خود خلاقیت خرج کنند و البته نتیجه آن در ایجاد حسوحال همگانی این ماه نیز دیده شود.
@Hodaacademy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🪴 بفرمود: پر فضیلت چون روزی که نو می شود و در آن نافرمانی حق تعالی انجام نمیگیرد نیست.
🌧 باشد که به این هماهنگی بهار روزگاران و جان، سال ما و شما پر از اتفاقات خوب باشد، پر از فهمیدن، پر از کارهای درست، پر از برکت،چون قطرات باران.
#الی_احسن_الحال
@hodaacademy
آیا رسانهها ما را دچار بیحسی از درد کردهاند؟
✅رسانههای اجتماعی کشورهای عربی، پر شدهاند از صحتسنجی اتفاق بیمارستان غزه، اینکه چرا الجزیره خبر را حذف کرده و فلان خبرنگار نه.
🔺بحث زیاد بر سر صحت این اتفاق، هشدار نهانی نیز دارد: آیا فجایع در حال وقوع به نوعی تکراری شدهاند که مخاطبین به دنبال نوع جدیدی از جنایت میگردند؟
در حقیقت آیا اتفاقات قبلی برای واکنش نشان دادن و پیگیری کافی نبودهاست؟
✅در شرایط مشابه که یک جنایت به طول میانجامد و بسیاری از رسانهها نیز دنبال سود و منفعت خود هستند، دغدغهمندان رسانهای باید چگونه عمل کنند که ناخواسته درد را یکنواخت نکنند و وجدان مخاطب را بیدار نگهدارند؟
🔻 دستورالعملهای یک روانشناس آلمانی در این زمینه را از دست ندهید.
@Hodaacademy
50.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇱🇧عروس خاورمیانه در روزهای سخت خود، چگونه همچنان ماه رمضان را به عنوان محبوبترین آئین ملی نگه داشتهاست؟
🏮در اولین قسمت از #سوی_فانوس به سراغ فضاسازی ماه رمضان در کشور لبنان میرویم تا ببینیم چه چیزهایی رسانه این ضیافت بودهاند، که اینچنین از پس دولتها و جنگها و اتفاقات مختلف، همچنان به عنوان آئینی سرزنده باقی ماندهاست.
🔸 @Hodaacademy
48.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅خاصترین تجربه توریسم مذهبی، چگونه به ماه رمضان ترکیه رسیده است؟
میراثدار عثمانی در عصر رسانه، چگونه سنتهای خود در ماه رمضان را حیات میبخشد؟
شیعیان چگونه در این فضاسازی نقش ایفا کردهاند؟
🇹🇷 در #سوی_فانوس دوم، به ترکیه رفتهایم. ملتی که کماکان در تلاش برای تداوم فرهنگ دینی خود در آیینه رسانههای عمومی هستند.
🏛رمزگشایی از رمضان ترکیه را کمی عقبتر از ترندهای توئیتر و تیکتاک، و از پیشینه سیاسی آن آغاز کردهایم، چه اینکه این پختگی رسانهای، بدون پشت سرگذاشتن تحولاتی سیاسی ممکن نبوده است.
@Hodaacademy
38.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇪🇬 سرزمین فراعنه چگونه میراث رمضانی خود را در رسانهها پرشور تعریف کردهاست؟
✅ #سوی_فانوس سوم را به مصر بردهایم. جایی که مهد بسیاری از آواهای رمضانی که عمده میراث آن، برخاسته از دوره فاطمیون است، ولی شیعیان آن این روزها با چالش در بروزهای آئینی مواجه هستند.
🔺رمضان مبارک از دریچه میدان الحسین(ع) قاهره دیدنی است.منطقه پر جنبوجوش معروف به «محله نشاط رمضان» که آئینهای آن میتوانست رسانهای مهم برای شیعیان باشد.
کانال هدی را برای سفر در دنیای رسانه دنبال کنید👇🏾👇🏼👇
@Hodaacademy
@Hodaacademy
40.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺شاید هیچ شهری به اندازه لندن، رمضانِ امسال در مرکز توجهات رسانهای نبود. تزئین اسلامی خیابانهای لندن، موجب شد که خیلی از کاربران مسلمان، از نمود رسمی این آئین در بریتانیای کهن، شگفتزده شوند.
✅برای مسلمانان انگلیس البته، این ماجرا خیلی تازگی نداشت. ماه رمضان چند سالی هست که در این کشور پرشور برگزار میشود تا جایی که برخی از مهاجرین، بیانکردهاند که میل به عبادتشان در انگلیس بیش از کشور خودشان است.
🇬🇪 ماجرا چیست؟ #سوی_فانوس چهارم لحظات افطار و سحر را در کشورِ ابر و باران میگردد تا علل فراگیری رمضان در بریتانیای کبیر را بررسی کند.
@Hodaacademy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چرا باشگاههای فوتبال اروپایی، عید فطر را تبریک میگویند و جشن ادیان دیگر را نه؟
✅امسال برای چندمین سال متوالی، شاهد تبریک باشگاههای اروپایی به مناسبت عید فطر بودیم: از رئال و بارسا تا چلسی و آثمیلان و پاریسنژرمن.
🔺به عنوان مثال صفحات رسمی منچسترسیتی پوستری را منتشر کردهاند که در آن بازیکنان این تیم مثل هالند، در حال آماده کردن خانهای برای جشن عید فطر هستند.
✅این فارغ از توجهات در طول ماه رمضان نظیر برگزاری افطار عمومی در ورزشگاه چلسی و چند باشگاه دیگر بودهاست.
🔺به نظر میرسد جذب مارکت مسلمانان، واگذاری بیشتر بلیتها در میان آنها و فروش محصولات جانبی یک دلیل محکم برای چنین کنشهایی باشد.
❔امّا چرا چنین توجهی مثلاً نسبت به آئین یهودیان(هانوکا) و یا هندوها(دیوالی) انجام نمیشود؟
✅احتمالاً باید دلیل این امر را در نظریاتی جست که رفتار اقتصادی مسلمانان را بیشتر متاثر از مذهبشان میداند تا سایر ادیان. در حقیقت مسلمانان کشورهای غربی، با احتمال بیشتری به برندی که به عقاید مسلمانان احترام میگذارد علاقمند میشوند تا مثلاً مسیحیان.
🔺هرچه هست این توجهات، خواسته یا ناخواسته هم در برندینگ آئینهای اسلامی مهم بودهاست هم در ایجاد جریانی غیرمستقیم علیه اسلامهراسی برخی رسانههای بزرگ.
@Hodaacademy
41.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ "چرا" همچنان در میانه آسمانخراشهای دبی مدرن، صدای اذان به گوش میرسد؟
🇦🇪در آخرین قسمت #سوی_فانوس به دنبال پاسخ به یک"چرایی" هستیم تا "چگونگی"، چرایی برند شدن رمضان به عنوان اصلیترین آئین امارات متحده.
💡💡 در این روز مبارک شده به عید بزرگ، گشتوگذار دیدنی در این تقاطع سنت و مدرنیته را از دست ندهید.
@Hodaacademy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 فرماندهان مذهبی اسرائیل در موقع شلیک به افرادی که میدانند بیگناهند، با خود چه فکری میکنند؟
#معرفی_مستند
#پیشنهاد_تماشا
✅این بخشی از مستندی با ترجمه "دروازهبانان جهنم" است که توسط شبکه آرته فرانسه ساخته شده و تا کنون بیش از ده جایزه بینالمللی را از آن خود کردهاست.
🔸این مستند، به بهانه بازخوانی جنگ شش روزه سال 1976، به سراغ افسران بلندپایه بازنشسته سازمان امنیت اسرائیل رفته و از نمایی نزدیکتر، احساسات، عقاید و چالشهای درونی آنها را در خلال درگیریهای اسرائیل و فلسطین مورد بررسی قرارداده است.
✅چرا باید این مستند را دید؟
در روزهایی که بار دیگر آتش و دود، سرزمین موعود ادیان را فراگرفته، نگاهی به درونیات افراد آنسوی خاکریز، ما را در کنشگری رسانهای بهتر کمک خواهد کرد و البته به ما یادآوری خواهد کرد که دینگرایی سطحی، میتواند چه فجایع عمیقی را در سیاست و رسانه رقم بزند.
🔸تماشای این مستند به چه کسانی توصیه میشود؟
✔️ دانشجویان مطالعات جهان
✔️ مستندسازان حوزه بینالملل
✔️ کنشگران رسانهای فعال در مساله فلسطین
⬇️ شما میتوانید این مستند را با زیرنویس فارسی در یوتیوب ببینید و یا دانلود کنید .
🔸https://eitaa.com/hodaacademy
✅شاید برای ما قابل تصور نباشد که خبر نابودی مکان مقدس یک مذهب،تا چند هفته پخش نشود. امّا در عصری که خبری از استوری ها و توئیتها نبود، "جنت البقیع" با همه زیارتگاه های مقدسش، یک روزه با خاک یکسان شد و خبر آن تا یک ماه از مسلمانان جهان مخفی ماند.
🔸امّا در میان همین سانسور شدید، کسانی بودند که سعی کردند هرطور شده، خبر را به گوش مسلمانان برسانند به این امید که بتوان کاری کرد.
✅در پرونده فوق، چند نمونه از اولین تلاشها برای اطلاعرسانی تخریب بقیع را مرور کردهایم تا ببینیم قدما چگونه از رسانه برای مطالبات مذهبی خود استفاده میکردهاند...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کمی نفس عمیق: چرا سریال حشاشین به ناگاه فراگیر شد؟
"با این که نیمه ماه رمضان است، خیابانهای قاهره ناگهان خلوت شد، خدای من،سریال حشاشین شروع شده!"
✅در هفتههای گذشته اوصافی چنین در کنار محتواهای شبکههای اجتماعی، خبر از فراگیری سریالی تاریخی- مذهبی در جهان عرب میداد.
🔺فرای تحلیلهای تکراری حول کیفیت بالای این سریال، از نگاهی دیگر اقبال به آن را باید در پدیدهای جست که به عنوان ساده ولی در ماهیت پیچیدهاست و آن "اسطورهطلبی دیرینه عربی" است.
✅بسیاری از آنهایی که تجربه سفر اربعین را داشتهاند، از حجم تصاویر شخصیتها بر در و دیوار و خصوصاً سردر موکبها شگفتزده شدهاند: از شمایل حضرت عباس(ع) تا آیتالله صدر و فریبرز عربنیا در نقش مختار. (بعضاً هر سه در کنار هم!)
🔺این پدیده البته نه محدود به عراق و شیعیان است، نه محدود به این سالها. پژوهشهای مختلفی نشان دادهاند که سه تمدن کهن عربی (مصر، عراق و شامات) میل بیشتری به داشتن اسطوره دارند و سریعتر از دیگران، یک شخصیت را در موضع اسطوره قرار میدهند، نظریاتی که نهایتاً این اسطورهطلبی را به عنوان بخشی از فرهنگ عربی فوق پذیرفتهاند.
ادامه دارد....
@Hodaacademy
✅این نظریات البته بیان میکنند که میل به داشتن/ساخت اسطوره در ادواری که ملتها تحت ظلم و ناپایداری قرار میگیرند، بیشتر میشود.
🔺حالا به خیابانهای خلوت قاهره برمیگردیم و مردمانی که سفره افطار را جمع نکرده، پای حشاشین نشستهاند. در چهار دگرگونی سیاسی مصر در پانزده سال اخیر، هیچ یک از منتخبین سیاسی، آرای اکثریت را به همراه نداشتهاند. در این بیثباتی سیاسی و ناامیدی از منجیها ، تماشای مردی که مقتدرانه تصمیم میگیرد، مخالفان را با هوشمندی شکست میدهد و با سپاهی نه چندان پرتعداد، هویتی شکستناپذیر و البته کاریزماتیک برای خود میسازد شاید سیمای همان اسطورهای باشد که ملت مصر این روزها آن را کم دارند و از تماشای آن در دل تاریخ لذت میبرند.
✅این سریال، حتی با وجود خطاهای فاحش تاریخی بسیار، با چنین رویکردی در کنار خلق شخصیتهای باورپذیر خاکستری، پرداخت عجیب به جزئیات و البته ارائه داستانی گیرا، پررمزوراز و احساسی، توانسته کاری کند که دگربار همگان متوجه قدرت رسانه در برساخت روایتهای تاریخی شوند.
@Hodaacademy