ايراد شوراي نگهبان به مصوبه مجلس درباره تعطيلي ۸ ربيع
سخنگوي شوراي نگهبان از ايراد اعضاي اين شورا به مصوبه مجلس درباره تعطيلي هشتم ماه ربيع به دليل بار مالي آن خبر داد.
عباسعلي کدخدايي سخنگوي شوراي نگهبان با اشاره به جلسه روز گذشته (چهارشنبه 22 ديماه) شوراي نگهبان گفت: اعضاي شوراي نگهبان در جلسه خود بند (6) الحاقي ماده (41) لايحه دائمي شدن برخي از احکام برنامههاي توسعه را مغاير با اصل 75 قانون اساسي دانستند.
وي افزود: اين بند که مربوط به اضافه شدن روز هشتم ربيع (سالروز شهادت امام حسن عسگري و آغاز ولايت امام زمان(عج)) به تعطيلات رسمي کشور است، به دليل پابرجا بودن ايراد قبلي (داشتن بار مالي براي دولت و مغايرت آن با اصل 75 قانون اساسي) از سوي اعضاي شورا مجدداً مورد ايراد قرار گرفت.
سخنگوي شوراي نگهبان اظهار داشت: همچنين بند (5) الحاقي ماده يک لايحه مذکور از سوي اعضاي شوراي نگهبان مغاير با شرع دانسته شد.
کدخدايي در پايان خاطرنشان کرد: همچنين در مورد کنوانسيون بينالمللي ايمني جان اشخاص در دريا نيز اعضاي شورا آن را مغاير با اصل 15 قانون اساسي دانستند.
⚖ @LawTakTaz ⚖
🖋هتک حیثیت افراد در فضای مجازی
🔻مواد 16و17 قانون #جرایم_رایانهای مصوب 1388 نیز #هتک_حیثیت افراد درفضای #مجازی را جرمانگاری کرده است.
مطابق مواد مذکور، هرکس به وسیله سامانههای رایانهای یا مخابراتی، صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی ، اسرار دیگری را بدون رضایت وی، منتشر یا در دسترس دیگران قرار دهد یا پس از تغییر و تحریف مبادرت به انتشار آن کند به نحوی که منجر به ضرر یا موجب هتک حیثیت وی شود به حبس از91 روز تا 2 سال و جزای نقدی از 5 تا 40میلیون ریال محکوم خواهد شد.
🔻در صورتی که تغییر و تحریف به صورت مستهجن باشد مرتکب به حداکثر هر دو مجازات محکوم میشود.
⚖ @LawTakTaz ⚖
🖋محدودیتهای جدید برای تازه #گواهینامه گرفتهها
🔻رییس پلیس راهور ناجا گفت:
🔻افرادی که گواهینامه دریافت میکنند تا سه ماه اجازه ندارند به تنهایی و بدون حضور افراد دارای گواهینامه رانندگی کنند.
🔻از ساعت 12 تا 5 صبح اجازه رانندگی ندارند و در جادههای برون شهری نیز اجازه رانندگی ندارند.
🔻همچنین آنها باید علامت احتیاط راننده مبتدی است را در جلو و عقب خودرو نصب کنند.
🔻این محدودیت برای گواهینامههای موتورسیکلت نیز وجود دارد.
🔻همچنین اگر افراد در این مدت مرتکب تخلف شوند، گواهینامهشان توقیف و راننده مجدداً به کلاسهای آموزش رانندگی معرفی میشود.
🖋این محدودیت ها از ابتدای ماه آینده اجرایی خواهد شد.
#اطلاعات_حقوقی
⚖ @LawTakTaz ⚖
#سلاح_سرد
♻️منظور از عبارت (سلاح سرد) در قوانین و مقررات عبارت است از :
وسایل، آلات و ادواتی که بر خلاف اسلحه های گرم در اثر استفاده، صدا، شعله و حرارت ایجاد ننموده و اصابت آنها به بدن منجر به ایجاد پارگی، خونریزی، از کار افتادن موقت یا دائم اعضا و نهایتاً آسیب جسمی و روحی یا فوت می شود.
♻️ مستند:بند ب ماده۱ آیین نامه اجرایی قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز
⚖ @LawTakTaz ⚖
⭕️در چه صورت زن می تواند از شوهر تمكین نكند؟
#ازدواج #نشوز #تمکین #طلاق #زناشویی
🔹با جاری شدن صیغه عقد بین پسر و دختر و رسمیت یافتن ازدواج هریک نسبت به یکدیگر دارای وظایف و تکالیف حقوقی میشوند که عدم رعایت این حقوق و تکالیف جرم محسوب شده و مجازاتهایی را بههمراه دارد.
🔻یکی از وظایفی که زوجین در روابط زناشویی خود میبایستی آنرا رعایت کنند بحث تمکین است در موارد ذکر شده زیر، اگر زن تمکین نکند مستحق دریافت نفقه خواهد بود و ناشزه نخواهد شد:
🔸موانع مشروع برای تمکین
- در صورتی که بودن زن با شوهر در یک منزل خوف و ضرر بدنی یا مالی یا شرافتی برای زن داشته باشد او می تواند منزل را ترک کند و به منزل دیگری برود.
🔸حق سکونت زن و خودداری از تمکین
- در صورتی که حق سکونت به زن داده شده باشد زن می تواند از حضور در منزل شوهر خوداری کند و شوهر را ملزم به حضور در خانه ای کند که او تعیین می نماید.
🔸نداشتن منزل مستقل و مناسب
- در صورتی که شوهر منزل مناسب با وضعیت زن برای سکونت او پیدا نکند، در این صورت زن می تواند به خانه شوهر نرود ، مانند انکه شوهر زن خود را که شایسته داشتن خانه مستقلی هست به اطاقی که در کاروانسرا است یا اطاق کرایه نشینی ببرد یا منزل در ناحیه غیر متناسب با شئون زن انتخاب کند .
🔸انجام تکالیف واجب
- هر گاه زن برای انچام تکلیف مذهبی واجب ، اجازه بیرون رفتن از منزل ، از شوهر بخواهد و شوهر اجازه ندهد زن می تواند خارج شود و این امر موجب نشوز او نمی شود مانند آنکه زن مستطیع شود و بخواهد به حج برود و یا به حمام برای ادای نماز های واجب برود.
🔸خروج برای درمان زن
- هرگاه پزشک خروج زن را از منزل برای مداوا لازم بداند و شوهر اجازه ندهد، زن می تواند خارج گردد و این امر از موارد نشوز نمی باشد، مانند آنکه زن مبتلا به بیماری گردد که برای مداوا باید به بیمارستان یا خارج از کشور برود.
👇🌺
⚖ @LawTakTaz ⚖
وصیت نامه را در سه قالب می توان تنظیم نمود:
⚖ @LawTakTaz ⚖
⬅️ وصیت نامه رسمی:
سند رسمی است و در دفتر اسناد رسمی تنظیم می شود. اعتبار بالایی دارد و البته هزینه آن هم از دو نوع دیگر بیشتر است.
⬅️ وصیت نامه سری:
سند رسمی نیست و می تواند به خط هر کسی باشد، اما باید به امضا وصیت کننده برسد. حتما باید در اداره ثبت اسناد به امانت گذاشته شود.
⚖ @LawTakTaz ⚖
⬅️ وصیتنامه خود نوشت:
سند رسمی نیست و توسط خود فرد نوشته می گردد و در صورتی معتبر است که تمام آن را وصیت کننده با خط خود نوشته، تاریخ (روز/ماه/سال) زده و امضا نموده باشد.
#حقوقی
#وصیت
📝 ترتیب اجرای طلاق توافقی
قسمت اول:
در برخی موارد زن و مرد، بنا به دلایل مختلف، ممکن است تصمیم بگیرند بدون جنگ و دعوا و با توافق در مورد همه مسایل، از هم جدا شوند که در این صورت موضوع طلاق توافقی پیش میآید. در قانون جدید حمایت خانواده مقررات سابق مربوط به طلاق تا حدود زیادی نسخ شده است. در ادامه پس از بررسی یک رای قضایی در خصوص طلاق توافقی به بررسی آخرین تحولات قانون در این خصوص پرداختهایم.
در این پرونده خواهان (زوجه) به خواسته طلاق توافقی به طرفیت خوانده دادخواستی را تقدیم دادگاه میکند. پس از ارجاع به شعبه و انجام تشریفات قانونی دادگاه به تصدی قاضی رسیدگیکننده تشکیل میشود و با توجه به محتویات پرونده ختم رسیدگی را اعلام و رای صادر میکند.
✏️اظهارات طرفین
در خصوص دادخواست زوج و زوجه به طرفیت یکدیگر به خواسته صدور گواهی عدم امکان سازش به منظور اجرای صیغه طلاق، زوجین در دادخواست تقدیمی و در جلسه دادگاه اظهار کردند که به لحاظ بعضی از مسایل ادامه زندگی مشترک بین آنان مقدور و میسر نیست و قصد جدایی دارند. البته قبلا هم از سوی شعبه دادگاه حکم طلاق صادر شده بود ولی در موعد قانونی اقدام نکردند و رای مزبور کان لم یکن شده است. زوجین همچنین اظهار کردند که دارای یک فرزند مشترک دختر دو و نیم ساله هستند که تکلیف حضانت و ملاقات آن هم قبلا از سوی مرجع قضایی روشن شده است و از لحاظ حقوق مالی هم با یکدیگر به توافق رسیدهاند و مشکلی ندارند. علاوه بر این، زوجه اعلام کرد که از همه حقوق خود صرف نظر کرده است و طلبی از شوهر ندارد، حامله هم نیست و گواهی عدم وجود جنین هم ارایه شده است.
✏️استدلال دادگاه
دادگاه به علت اینکه احتمال سازش بین زوجین وجود داشت، به حکم آیه شریفه (وان خفتم شقاق بینهما فابعثوا حکما مناهله و حکما من اهلها...) و آییننامه اجرایی تبصره 1 ماده واحده مصوب 1371 مبادرت به ارجاع امر به داوری کرد که داوران در نظریه خود اعلام داشتند که نظر به طلاق دارند و ادامه زندگی مشترک بین زوجین امکانپذیر نیست. البته با تصویب قانون حمایت خانواده در ابتدای سال ۱۳۹۱ به جز مواد مربوط به طلاق در قانون مدنی سایر قوانین نسخ صریح در این مورد شدهاند.
✏️استناد دادگاه
دادگاه با توجه به توافق طرفین به طلاق و نظریه داوران و جامع محتویات پرونده دعوای آنان را وارد و موجه تشخیص میدهد و با استناد به بند 1 ماده 8 قانون حمایت خانواده و ماده واحده قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق مصوب ۱۳۷۱ مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام و مواد 1143 و 1147 قانون مدنی مبادرت به صدور گواهی عدم امکان سازش میکند.
✏️صدور رای
دادگاه رای به عدم امکان سازش بین زوجین را صادر و اعلام میکند که زوجین میتوانند در موعد قانونی به یکی از دفاتر رسمی طلاق مراجعه و صیغه طلاق را جاری سازند. در خصوص حضانت طفل مشترک با توجه به اینکه دادگاه قبلا اتخاذ تصمیم کرده و با توجه به ارایه گواهی عدم وجود جنین توسط زوجه و ]درباره[ حقوق مالی زوجه با توجه به توافقات به عمل آمده دادگاه فارغ از اظهارنظر بوده و رای صادره ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظر در دادگاههای تجدیدنظر استان است.
✏️نکاتی در خصوص رای
در رای دادگاه و در خصوص طلاق توافقی باید سه مطلب حتما قید شود:
۱. احراز رابطه زوجیت: با توجه به اینکه رسیدگی به دعوای طلاق و وقوع طلاق فرع بر احراز رابطه زوجیت بین طرفین عقد ازدواج متقاضی طلاق است ولی در رای مرقوم اشارهای به رابطه زوجیت و مستند احراز آن نشده است. بنابراین نخست باید معلوم شود که آیا ازدواجی بوده است و بعد نوبت به طلاق میرسد.
۲. اقدامات دادگاه برای حصول سازش: با توجه به اینکه در دعوای طلاق وفق مفاد ماده واحده قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق علاوه بر داوران دادگاه نیز تکلیف داشته که برای حل و فصل اختلاف فیمابین زوجین اقدام لازم را معمول دارد و نتیجه این اقدامات به این صورت در رای قید میشود: « سعی دادگاه در خصوص سازش بین زوجین منتج به نتیجه نشده و...» و حال آنکه بیان چنین قیدی در رای ملاحظه نمیشود.
۳. مطرح نشدن نتیجه اقدامات
ادامه دارد،...
⚖ @LawTakTaz ⚖
⚖ @LawTakTaz ⚖
حذف واقعه ازدواج و #طلاق از شناسنامه
حذف نام زوج از شناسنامه، حذف طلاق از شناسنامه
چنانچه فردی با همسرش متارکه کرده باشد با انتخاب همسر دوم و ثبت رسمی ازدواج و ثبت شدن نام او در شناسنامهاش میتواند به اداره ثبت احوال مراجعه و درخواست برای حذف نام همسر اول را ارائه دهد.
حذف نام زوج از شناسنامه زوجه تنها در صورتی امکان پذیر است که در دوران عقد جدایی انجام شده باشد و دوشیزه بودن زوجه مطابق احکام قضایی و سند طلاق قابل استنباط باشد.
همچنین اگر همسر فردی فوت کند، در صورت ثبت شدن ازدواج، فرد میتواند با مراجعه به ادارات ثبت احوال نسبت به حذف نام همسر فوت شده از شناسنامهاش اقدام و نام همسر فوت شده را از شناسنامهاش حذف کند.
🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳
⚖ @LawTakTaz ⚖
⚖ @LawTakTaz ⚖
🔴✍فروش نامه یا اجاره نامه، یا به طور کلی هر سندی، که در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم نشده باشد، چه در نزد مشاور املاک و توسط مشاور املاک، چه در خارج از آن و توسط طرفین نوشته شده باشد، سند عادی بوده و رسمی نیست.
✍این اسناد هر چند ارزش کامل قانونی دارند و در دادگاه قابل استناد هستند، اما ممکن است مورد انکار قرار گیرند، و دارنده این اسناد باید صحت آن ها را اثبات کند.
⚖ @LawTakTaz ⚖
⚖ @LawTakTaz ⚖
#معنای_چند_اصطلاح_حقوقی
#ارتفاق: حقی است برای ملک شخصی در ملک دیگری
#استرداد: بازپس گرفتن
#اشل: پایه
#تئوری: نظر و نظریه
#تأمین: وثیقه و تضمین
#تالی_فاسد: نتیجه فاسد
#تدلیس: اعمالی که موجب فریب طرف معامله شود
#تزویر: جعل
#تظلم: شکایت و دعوی
#تغریب: تبعید،نفی بلد
#تفاسخ: اقاله
#تنزیل: پست کردن
#تولیت: تصدی امور وقف
#ثالث: کسی که طرف عقد نیست هر چند که قائم مقام یکی از طرفین باشد
#ثبوت: وجود و تحقق
#جائر: ستم کننده
#جارح: کسی که عدالت دیگری را مورد ایراد قرار میدهد
#جیرو: ظهر نویس
#حد: منع و بند
#حصه: سهم مشاع
#حق_وتو: حق رد کردن(من مخالفم)
#خوانده: مدعی علیه
#دائره: شعبه
#دائن: کسی که تعهدی به نفع او بر ذمه غیر وجود دارد(بستانکار)
#دادبرده: محکوم له
#دادخواهی: دعوی
#دادستان: مدعی العموم
#داعی: غرض
#دستینه: امضاء
#دوسیه: پرونده
#دفینه: مالی که در مکانی دفن شده و تصادفا یافت میشود
#دندانی: تراز
#ذمه: حقی که شخصی به عهده دیگری دارد
#رایزن: مستشار سفارت
#رجم: سنگسار کردن
#رایش: کسی که دلال و واسطه در دادن رشوه از طرف دهنده رشوه به گیرنده رشوه میباشد
#روادید: ویزا
#سب: توهین(ناسزا)
#شارع: قانون گذار و مقنن
#ظلامه: شکوائیه و عرضحال
#عطف: برگشتن
#غریم: بستانکار،حصه
#سرقفلی: پولی که مستأجر ثانی به مستأجر سابق در موقع انتقال اجاره بلاعوض میدهد و هم چنین مستأجر اول به موجر مالک میدهد
#ضباط: بایگان
#عقار: اراضی
#سجل: نوشته
#زن_متعه: زن صیغه
#رهان: هر نوع برد و باخت
#رد: نپذیرفتن،برگرداندن،تخطئه کردن
⚖ @LawTakTaz ⚖
📝 استرداد جهيزيه
زن مي تواند جهيزيه اي را که به منزل شوهر آورده است از طريق دادگاه مسترد نمايد حتي پس از صدور حکم نيز مي تواند از طريق دستور موقت يا تامين خواسته بدون پرداخت خسارت احتمالي جهيزيه خود را استرداد نمايد.
✏️ زن ميبايستي سياهه (رسيد از زوج) براي جهيزيه خود ارائه کند که به امضاي زوج رسيده باشد و يا مي بايستي از طريق فاکتور و شهادت شهود اثبات نمايد که چه وسايلي به منزل شوهر برده است.
✏️ معمولا عرف است که چند وسيله جهيزيه را مرد خريداري مي کند ولي در ليست جهيزيه زن گنجانده مي شود در اين موارد اگر مرد بتواند ثابت کند لوازم مذکور را او خريداري کرده است و براي زندگي مشترک است و نه آنکه زن آنها را مسترد نمايد مي تواند از استرداد آنها جلوگيري کند.
✏️ اگر مقداري از جهيزيه مستهلک شده باشد و يا از بين رفته باشد صرفا آنچه موجود است مسترد مي شود و خسارتي از اين جهت به عهده مرد نمي باشد و وسايل جايگزين خريداري شده توسط مرد نيز مشمول جهيزيه نمي شود.
⚖ @LawTakTaz ⚖