🔴برخلاف برنامه، امام تنها یک شب در مدرسه رفاه بودند و صبح 13بهمن به دبستان علوی انتقال پیدا کردند‼️
⚠️علت این جابجایی ناگهانی که برخی از آن به عنوان⚡️کودتا⚡️یاد کردند را اینجا ببینید.👇
🆔 @hojjatiye
حقایقی پیرامون انجمن حجتیه
🔴برخلاف برنامه، امام تنها یک شب در مدرسه رفاه بودند و صبح 13بهمن به دبستان علوی انتقال پیدا کردند‼️
🔴 علّت انتخاب مدرسه رفاه به عنوان محلّ سکونت موقّت امام
💠 قسمت اوّل (برگرفته از کتاب تاریخچه و تفکرات جریانات شبه حجتیه ای)📗
به یقین یکی از اولین وظایف کمیته ی استقبال از امام، تدارک مکانی مناسب بود تا هم به عنوان جایگاه این کمیته معرفی شده و شروع به فعالیت کند، و هم به محض تشریف فرمایی به ایران، امام در آن ساکن شده و در حساس ترین روزهای انقلاب، رهبری نهضت را ادامه دهند. اما مسلم بود که مکان مورد نظر باید دارای ویژگی های خاصی باشد، تا در نظر امام مقبول افتد. لذا از امام پرسیده شد و ایشان نیز ویژگی های مدّنظر خود را بیان فرمودند.
علی دانش منفرد که در آن زمان از اعضای تشکیل دهنده ی کمیته ی مرکزی استقبال از امام بوده است، در این باره توضیح می دهد:
🎙« از طریق حاج احمد آقا با حضرت امام در پاریس، تماس گرفته شد تا نظر ایشان برای تعیین مکان کمیته ی استقبال مشخص گردد. پاسخ و مشخصاتی که حاج احمد آقا از قول امام برای تعیین محل اقامت امام و کمیته ی استقبال ارائه دادند، بر محورهای زیر قرار داشت:
✔️1- مکان استقرار امام( کمیته ی استقبال) در یکی از نقاط مردمی تهران واقع باشد و در محلات شمال شهر یا دور از مرکز تهران نباشد.
✔️2- این مکان متعلق به شخص خاصی نبوده و جنبه ی عمومی و مردمی داشته باشد.
✔️3- نوع فعالیت هایی که در این مرکز وجود دارد، با اهداف نهضت اسلامی نزدیکی داشته باشد.
✅ با توجه به معیارهایی که از سوی حضرت امام ارائه گردید، چندین مرکز به ایشان پیشنهاد شد و در نهایت حضرت امام، مدرسه ی رفاه را برای محل اقامت خودشان پس از بازگشت از پاریس، برگزیدند؛ چرا که اولا مدرسه ی رفاه در خیابان ایران و نزدیک میدان بهارستان قرار داشت که در قلب تهران و یکی از بهترین محلات بود. ثانیا این مکان در مالکیت شخص خاصی قرار نداشت و توسط جمعی از نیروهای متدین و آگاه و مبارز، همچون شهیدان دکتر بهشتی، دکتر باهنر، شهید رجایی و شخصیت هایی چون آیت الله هاشمی رفسنجانی و تعدادی از نیروهای متدین و مبارز بازار، به صورت مؤسسه ی تعاون رفاه به وجود آمده بود. ثالثا فعالیت هایی که در این مرکز انجام می گرفت، فعالیت های تربیتی، اسلامی و بستری برای نهضت بزرگ اسلامی به رهبری امام قرار داشت. با توجه به معیارهای اشاره شده، گرچه مدرسه ی دخترانه ی رفاه از امکانات بالایی، مانند مساحت قابل قبول حیاط و سایر نیازها برخوردار نبود، اما از نظر سایر شرایط با نظرات رهبر انقلاب تطابق داشت و امام آنجا را برای استقرار خود، انتخاب و به ما اعلام نمودند.
بلافاصله پس از انتخاب مدرسه ی رفاه برای استقرار حضرت امام، کمیته ی استقبال، فعالیت عملی خود را آغاز نمود؛ گرچه این کمیته برای استقبال از امام مطرح بود، امّا در اصل، کانون انقلاب بزرگ اسلامی بود.»
📚 منبع: خاطرات علی دانش منفرد، تدوین رضا بسطامی، انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی، چاپ اول تابستان1384، ص70
با این انتخاب، از اول بهمن ماه مدرسه ی رفاه به کمیته ی استقبال از حضرت امام تبدیل گشت و تا هنگام ورود امام، فعالیت گسترده ای داشت. اما علیرغم برنامه ریزی های انجام شده و آماده نمودن مدرسه ی رفاه، پس از بازگشت شکوهمندانه ی رهبر انقلاب به ایران و استقبال تاریخی و بی نظیر مردم ایران، امام تنها یک شب در مدرسه ی رفاه اقامت گزیدند⚠️ و صبح روز سیزدهم بهمن ماه به دبستان #علوی شماره2 واقع در خیابان ایران، انتقال پیدا کردند.‼️
❓علت این جابجایی ناگهانی که برخی از آن به عنوان⚡️"کودتا"⚡️یاد کردند، یکی از موضوعات قابل بررسی تاریخ انقلاب اسلامی است.
این مطلب ادامه دارد...
🆔 @hojjatiye
هدایت شده از چشم به راه 🇵🇸| بنیاد مهدویت
🌟 به مناسبت نیمه شعبان،
مجموعهای از محتواهای مرتبط با
ولادت حضرت ولیعصر(عج)
توسط بنیاد حضرت مهدی موعود(عج)
منتشر شد.
📚 شامل:
📍ویژهنامه (قابل چاپ)
📍پستها و استوریهای مهدوی
📍بروشور و عهدنامه
📍پوستر تا انقلاب مهدی(عج)
📍سخنرانی و ایده تبلیغ
📍محتوای ویژه کودک و نوجوان
📍و...
... در حال تکمیل.
〰️〰️〰️
📥 برای دریافت، روی لینک زیر کلیک کنید .
https://mahdaviat.ir/nimeshabaan1403
〰️〰️〰️
#نیمه_شعبان #حضرت_مهدی
#مهدویت #منتظران
@chashmbe_rah
📸مدرسه علوی- امام،شهید محلاتی،ناطق نوری،هادی غفاری
🔴ناطق نوری:
✅ انتقال امام از رفاه به علوی توسط شهید مطهری، باعث ناراحتی شهیدان بهشتی،عراقی و دیگران شد.
متن کامل در👇
🆔 @hojjatiye
حقایقی پیرامون انجمن حجتیه
📸مدرسه علوی- امام،شهید محلاتی،ناطق نوری،هادی غفاری 🔴ناطق نوری: ✅ انتقال امام از رفاه به علوی توسط ش
🔴 وقتی شهیدان بهشتی و عراقی از شهید مطهری دلخور شدند...
💠 قسمت دوم (برگرفته از کتاب تاریخچه و تفکرات جریانات شبه حجتیه ای)📗
در مطلب قبل به علت انتخاب مدرسه رفاه به عنوان محل سکونت موقّت امام و سپس انتقال ناگهانی ایشان از رفاه به علوی پرداختیم.
اشخاص مختلفی که در آن ایّام به نحوی در کمیته استقبال از امام مسئولیت داشته و یا به هر دلیلی با محل استقرار امام مرتبط بودند، دلایل گوناگونی برای این تصمیم ذکر نموده اند که میتوان وجه اشتراک این دلایل را وسعت مدرسه علوی و بیشتر بودن امکاناتش دانست. آقای ناطق نوری که از جمله ناقلان این دلیل است، در خاطراتش می گوید:
✳️ « صبح روز سیزدهم بهمن به مدرسه رفاه رفتم. مرحوم عراقی دستور داده بود دیوار بین مدرسه ی رفاه و علوی شماره ی یک را خراب کنند، تا آن دو را به هم وصل کنند و مردم برای دیدار امام از یک کوچه ی باریکی، به داخل حیاط بیایند و جایگاهی هم تدارک دیده بودند. قرار شده بود امام در مدرسه ی رفاه زندگی کند. صبح زود که به طرف رفاه می رفتم، شهید مطهری و آقای منتظری را دیدم. آقای مطهری گفت: " آقای نوری بیا این جا. این جایی که امام را می برند، جای خوبی نیست، درش کوچک است و مردم که برای ملاقات می آیند اذیت می شوند." گفتم: "می فرمایید چه کار بکنیم؟" فرمود: " برویم مدرسه ی شماره ی 2 علوی را ببینم، اگر آنجا خوب است آقا را ببریم آن جا."
من چون فرزندم آقا مصطفی آن جا درس خوانده بود، محیط مدرسه را خوب می شناختم؛ لذا همراه آقای مطهری به مدرسه ی شماره ی 2 رفتیم. مدرسه ی شماره 2 حیاط بزرگی داشت... طبقه ی اول مخصوص دفتر و تشکیلات و طبقه ی دوم آن می توانست محل اقامت امام باشد.
♦️دیدیم آقای عراقی دست امام را گرفته و برای ملاقات با مردم كه درحیاط مدرسهی علوی شمارهی یك بودند، از پلهها پایین میآیند. آقای مطهری دست امام را گرفت و داخل پاركینگ آورد. همراه امام، داخل یك پیكانی كه از قبل آماده بود، نشستیم و از جلوی مردم رد شدیم و به این ترتیب امام را به مدرسهی علوی شمارهی 2 آوردیم.
آقای مطهری به من گفت: " تو برو به مردم بگو به مدرسهی علوی شمارهی 2 بیایند." لذا آمدم علوی شمارهی یك و پشت بلندگو اعلام كردم: "اینجا تنگ است و شما به زحمت میافتید و امام به این زحمت راضی نبودند، لذا تشریف ببرید علوی شماره ی2." ⚡️این حرکت شهید مطهری باعث ناراحتی شهید عراقی و آقای بهشتی و دیگران شد. شهید بهشتی بیشتر از همه ناراحت شده بود؛ البته شهید مطهری جوری از دل ایشان در آورد. مدرسه ی علوی شماره ی2 موقعیت استراتژیکی خوبی برای استقرار امام داشت.»
📚 منبع: خاطرات حجه الاسلام علی اکبر ناطق نوری جلد 1 ، مرتضی میردار ، ص163
علاوه بر آقای ناطق نوری افراد دیگری همچون آقایان رفیق دوست ، توکلی بینا ، دانش منفرد و مهدیان نیز موقعیت خوب مدرسه ی علوی را علت این جابجایی دانسته اند. هر چند که مقایسه ی موقعیت و امکانات این دو مدرسه، مسلم باعث تأیید این علت می شود، اما نمی توان فقط به این دلیل اکتفا نمود. چرا که اگر چنین دلیل روشن و ساده ای تنها علت این جابجایی بود، لزومی نداشت تا برخی شخصیت ها همچون شهید بهشتی و شهید عراقی از این تصمیم تا این حد دلخور شوند که به ادعای برخی حتی "قهر سیاسی" کنند.❗️ از این رو برخی افراد دلایل خاصی را برای این امر مطرح نموده اند.
در مطلب بعد، به این دلایل خاص خواهیم پرداخت...
🆔 @hojjatiye
📸 مدرسه علوی- خلخالی در محضر امام
🔴 مرحوم خلخالی: «انتقال امام از رفاه به علوی، در واقع یک کودتا بود و ما امام را از چنگ نهضت آزادی و جبهه ملی درآوردیم».⚠️
توضیحات در👇
🆔 @hojjatiye
حقایقی پیرامون انجمن حجتیه
📸 مدرسه علوی- خلخالی در محضر امام 🔴 مرحوم خلخالی: «انتقال امام از رفاه به علوی، در واقع یک کودتا بو
🔴 خلخالی: انتقال امام از رفاه به علوی کودتا بود.
💠 قسمت سوم (برگرفته از کتاب تاریخچه و تفکرات جریانات شبه حجتیه ای)📗
در مطلب قبل به چگونگی انتقال امام از مدرسه رفاه به مدرسه علوی پرداخته و متذکر شدیم که علّت مشترکی که برای این امر بیان شده، بهتر بودن فضا و امکانات مدرسه علوی بود.
ولی دلایل خاصّی نیز برای این انتقال وجود داشته است. اما پیش از ذکر آن دلایل این توضیح لازم است که مسئولین کمیته ی استقبال از امام، انتخاب شده از یک طیف خاص نبودند و مسئولیت ها تقسیم شده بود. حتی گروه هایی همچون جبهه ی ملی، نهضت آزادی و جاما نیز در ستاد مرکزی کمیته، نماینده ی مخصوص داشتند، چرا که در آن زمان هنوز زاویه ی آنان نسبت به اسلام و آرمان های امام و انقلاب، به شدّت سال های بعد نشده بود.
از طرفی نیز برخی از یاران امام جهت حفظ وحدت در آن شرایط بحرانی، بر این عقیده بودند که فعلاً تنها هدف، ورود امام به کشور و سرنگونی رژیم است، لذا زمان مناسبی برای مدّنظر قراردادن اختلافات در انتصابات نیست. تا آنجا که حتی از سازمان مجاهدین خلق(منافقین) نیز برائت لازم را ابراز نمی کردند.❗️
البته این که نسبت به آنان دیدی کاملاً منفی داشته اند و صرفاً جهت جلوگیری از بروز اختلافات، چنین نظری داشتند، حمل بر صحتی بیش نیست و آن چه که به ذهن نزدیک تر است این نکته ی مهم است که اساساً دید منفی لازم را نسبت به این گروه ها نداشته اند که خود ضعفی بزرگ و غیر قابل اغماض است.⚠️
✅ اما شخصیتی همچون شهید مطهری، بر این عقیده بود که باید از همین ابتدا دقت لازم در میدان دادن به اینگونه گروه ها مبذول شود و اجازه ندهیم تا آنان با چسباندن خود به امام، از این رابطه، در جهت اغفال مردم سوء استفاده کنند.
از سوی دیگر نیز در طول مدت دوازده روز اول بهمن57، در عین حالی که مدرسه ی رفاه تبدیل به مرکز فعالیت و مدیریت تصمیم گیری های انقلاب شده و زحمات فراوانی هم در آن کشیده شده بود، اما عناصری همچون اعضای نهضت آزادی توانسته بودند تا در آنجا میدان بیشتری برای خویش باز کنند. اعضای سازمان مجاهدین خلق نیز به واسطه ی سوابق و آشنایی های ایام زندان و مبارزه، رفت و آمدها را به مدرسه ی رفاه شروع کرده بودند تا در انظار، نقش موثرّی از خود نشان دهند.
همه ی این عوامل دست به دست هم داد، تا شهید مطهری در اقدامی بسیار زیرکانه و ضربتی، چنین تصمیم بزرگی را گرفته و بدون مطرح کردن آن با دیگران، تصمیم خویش را به سرعت عملی نماید. شاید اگر این تصمیم مهم با این شیوه ی غافلگیرانه عملی نمی شد، دیگر آن نتیجه ی مطلوب به دست نمی آمد.
از این رو برخی شخصیت ها همچون مرحوم آیت الله مهدوی کنی، علتی را که برای این جابجایی از قول شهید مطهری نقل کرده اند، قطع رابطه ی مستمر امام با نهضت آزادی و دور نمودن ایشان از آن ها است. مرحوم خلخالی نیز همین علت را در خاطراتش متذکر شده و با اشاره به نقش آقای منتظری و خودش در این زمینه می گوید: «این امر در واقع یک کودتا بود و ما امام را از چنگ نهضت آزادی و جبهه ملی درآوردیم».
در مطلب بعد، به دلایل دیگر خواهیم پرداخت......
🆔 @hojjatiye
*برنامه ماجرا*
انقلاب اسلامی، چرا و چگونه؟
قسمت پنجم
با موضوع: *انجمن حجتیه در برابر انقلاب*
میهمان:
*رضا اکبری آهنگر*
زمان:
چهارشنبه ۱۷ بهمن، ساعت ۲۱
شبکه۴ سیما
🆔 @hojjatiye
8.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
*برنامه ماجرا*
انقلاب اسلامی، چرا و چگونه؟
تیزر قسمت پنجم
با موضوع: *انجمن حجتیه در برابر انقلاب*
میهمان:
*رضا اکبری آهنگر*
زمان:
چهارشنبه ۱۷ بهمن، ساعت ۲۱
شبکه۴ سیما
🆔 @hojjatiye
🔴مرحوم آیت الله طاهری خرم آبادی:
✅علت تغییر محل اقامت امام از رفاه به علوی این بود که آقایان مطهری و منتظری به خاطر حضور مجاهدین خلق احساس خطر کرده،نگران جان امام بودند.⚠️
متن کامل در👇
🆔 @hojjatiye