#گفتگوی_اختصاصی/ بخش اول
🔰بحران جمعیت، پدیدهای جهانی است/ تبیین مسئله جمعیت، به فهم پدیده جمعیت وابسته است
🎙حجتالاسلام والمسلمین لیالی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی
🔺بحث جمعیت به عنوان یک مسئله جدی برای بشر امروزی است و در ابعاد و جهات مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و مانند اینها مطرح میشود. گاهی مسئله جمعیت از دیدگاه اقتصادی بحث می شود، گاهی فرهنگی، اجتماعی، مردم شناختی، روانشناختی و امثال اینها.
🔺تبیین مسئله جمعیت به فهم پدیده جمعیت وابسته است. اگر یک نگاه جزئی به آمارهای رسمی جمعیت در عصر کنونی و هزاره سوم داشته باشیم، یک عددی را به ما ارایه می دهد که به فرض آمار جمعیت ۷ میلیارد یا ۸ میلیارد نفر است.
🔺مسئله جمعیت از آغاز پیدایش بشر وجود داشته است و افزایش و کاهش جمعیت بر اساس حوادث و مشکلات و مسائل طبیعی و غیر طبیعی و جنگ ها تقریبا سیکل خود را تنظیم می کرد؛ یعنی نظام طبیعت، خودش جمعیت را تنظیم میکرد.
🔺اما با پیدایش علم، صنعت و تکنولوژی پدیده تنظیم جمعیت به هم خورد و عوامل طبیعی مثل جنگ ها و بیماریها و آفت ها دیگر جمعیت را تنظیم نمیکرد. زیرا بشر موفق شد این مسائل و بلایا را تا حدودی کنترل کند.
🔺بشر به این نتیجه رسید که در پدیده طبیعیِ آمار جمعیت دخل و تصرف کند و کنترل جمعیت اتفاق بیفتد که یک پدیده جهانی است و امروز فقط جامعه ایرانی و جهان اسلام نیست که با بحران جمعیت و یا پیری و کاهش و محدودیت جمعیت مواجه باشد بلکه یک پدیده جهانی است
🔺و این کاهش جمعیت یک پدیده کاهش جمعیتی جهانی را ایجاد کرد؛ یعنی آثار سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و مانند اینها را برای نظامها و حاکمیتها ایجاد میکند که از آن به پدیده تغییرات جمعیتی در جهان تعبیر میکنند. بنابراین یک مسئله جدی برای بشر امروزی است.
#حکمرانی_دینی
#مساله_جمعیت
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
🔰ویژگیهای ممتاز شهید بهشتی و خطر تحریف و مصادره ایشان
🔹شهید بهشتی ۳ ویژگی مهم و برجسته داشت:
۱. عالم دین بود و به مبانی اسلام در زمینههای مختلف آشنا بود و تمام مسائل و معادلات را با معیار #دین بررسی میکرد.
۲. عالم به زمان بود و شیوه #حکمرانی_دینی و #روزآمدسازی آن را میدانست و در این زمینه تلاشهای فراوانی انجام میداد.
۳. در مدیریت توانمند بود و با صبر و متانت و تبیین مسائل برای مخالفین، در #نظامسازی بر اساس اسلام تلاش و مجاهدت میکرد.
🔺این ویژگیها از ایشان شخصیت ممتازی ساخته بود که نقش بیبدیل او را در عرصههای مهم نظام اسلامی از جمله تصویب قانون اساسی نشان داد؛ با تلاشهای فراوان ایشان و برخی دیگر از علمای مجاهد قانونی بسیار مترقی تصویب شد که هم جنبه اسلامی بودن آن و هم بُعد به روز بودن در آن رعایت شد و اصل مهم #ولایت_فقیه به عنوان مهمترین و اساسیترین اصل در آن گنجانده شد.
🔺دشمنان نظام اسلامی و برخی از مغرضین و منحرفین داخلی، تمام تلاش خود را برای #تحریف ابعاد شخصیتی شهید بهشتی و همچنین #مصادره ایشان انجام میدهند که ضرورت دارد دلسوزان نظام اسلامی با ابزار قلم و بیان در مقابل این تحریف و مصادره آشکار بایستند و به وظیفه #جهاد_تبیین در این زمینه عمل کنند.
✍️م. رضایی
#حکمرانی_دینی
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
🔺حجت الاسلام والمسلمین دکتر ذوعلم مسئول اندیشگاه بیانیه گام دوم موسسه تنظیم و نشر آثار رهبر معظم انقلاب:
🔻گام دوم انقلاب سه مولفهی «آرمانها، کارنامه و دستاوردها، و مسیر آینده» دارد که این سه مولفه، ۸ وجه دارند:
۱- ایجاد و تقویت حاکمیت اراده ملی بر کشور
۲- ثبات و امنیت و حفظ تمامیت ارضی کشور
۳- انقلاب موتور پیشرفت علم و فناوری کشور
۴- افزایش مشارکت مردمی و خدمترسانی
۵- ارتقا و تعمیق بینش سیاسی آحاد جامعه
۶- سنگین کردن کفه عدالت و توزیع منابع به سمت مناطق محروم کشور
۷- افزایش چشمگیر اخلاق و معنویت در جامعه
۸- ایستادگی در مقابل قلدران جهانی و ایجاد رویکرد مقاومت ملی
#حکمرانی_دینی
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
🔴وبینار تخصصی «چالشها، مدلسازی و سیاستهای راهبردی با محوریت نقشآفرینی ازدواج بهنگام در جوانسازی جمعیت»
🔰خانه در نگاه اسلام یک نهاد و محل رشد و پرورش انسانیت و آرامش است اما در نگاه غربیها خوابگاه است
🔺آیتالله محسن اراکی:
🔻بین تمدن اسلامی و تمدن غرب، تفاوت زیادی در موضوع تعریف انسان و همچنین نظام خانه و خانواده وجود دارد. انسان در تعریف تمدن غرب، مالک خودمختار کره زمین شناخته شده و سرشت این موجود، شرارت تعریف میشود.
🔻بر همین اساس، بحث بسیاری از فلاسفه غربی بر این مبناست که اگر انسانی یافت شد که ظلم و شرارت ندارد، احتمالا بیمار است و باید معالجه شود. با این نگاه، مسئله آنان در نگاه به انسان، محدود کردن ظلم و نه برقرار کردن عدل است.
🔻انسان در نگاه اسلام، خلیفه خدا بر روی زمین است که سرشت او بر عدالت و نه بر ظلم نهادینه شده، اما گاهی ظلم از بُرون بر انسان تحمیل میشود.
🔻خانه در نگاه غربیها خوابگاه است، اما همین خانه در نگاه اسلام یک نهاد و محل رشد و پرورش انسانیت و آرامش تعریف میشود و خانواده نیز در درون همین خانه شکل میگیرد.
🔻دشمنان به خوبی به این موضوع پی بردهاند که منبع قدرت جوامع اسلامی در خانه و خانواده است، لذا تلاش میکنند تا این منبع قدرت را دچار خدشه کنند.
🌐مشروح گزارش 👈
https://hawzahnews.com/xbN7y
#حکمرانی_دینی
#تمدن_اسلامی
#جوانسازی_جمعیت
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
🏴سالروز شهادت حضرت امام محمد باقر علیه الصلاه و السّلام تسلیت باد
🔰سنگینترین جهاد اسلامی توسط امام باقر(ع)
💠امام خامنهای (مدظله العالی):
🔸اگر کسى ادعا کند که امام باقر یکى از سنگینترین بارهاى جهاد اسلامى را در مدت امامتش بر دوش داشت، ادعاى گزافى نکرده است. امام باقر در دورانى بار مسؤولیت را بر دوش مىگرفت که عالم اسلام در زیر بار سنگین حکومت طاغوت یعنى خلفاى جبّار مروانى کمر خم کرده بود.
🔸لازم بود که جامعه اسلام و مخصوصاً مبارزان و کسانى که دلشان در هواى حکومت اسلامى مىتپید، سازماندهى و تشکیلاتدهى کنند...
🔸بدانید که امام باقر در طول این مدت توانست وضع را به جایى برساند که شیعه فداکارِ با اخلاص بعد از رحلت امام باقر انتظار آن را داشت که در طول چند سال کوتاه، حکومت اسلامى و علوى سر کار بیاید.
۱۳۵۹/۰۷/۲۵
#حکمرانی_دینی
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
♻️برشی از نشست علمی «الهيات جمعيت و کارکردهای آن در حاکميت دينی» که به همت #اندیشکده_حکمرانی_دینی و با همکاری پایگاه خبری #صدای_حوزه برگزار شد:
🎙بخش هفتم/ حجت الاسلام والمسلمین سعید بهمنی، استادیار پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
🔰اسلام انسان را خلیفه خدا در زمین میداند/ آیه ۲۶۸ سوره بقره در مقابل ترس حاکمان از فقر، بسیار الهامبخش است
👇👇
♻️برشی از نشست علمی «الهيات جمعيت و کارکردهای آن در حاکميت دينی» که به همت #اندیشکده_حکمرانی_دینی و با همکاری پایگاه خبری #صدای_حوزه برگزار شد:
🎙بخش هفتم/ حجت الاسلام والمسلمین سعید بهمنی، استادیار پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
🔰اسلام انسان را خلیفه خدا در زمین میداند/ آیه ۲۶۸ سوره بقره در مقابل ترس حاکمان از فقر، بسیار الهامبخش است
🔹«مالتوس» انسان را به دهان و روده خلاصه میکند و اسلام انسان را خلیفه خدا در زمین میداند و دارای گرامیترین شئ هستی یعنی عقل میداند و همه آنچه در آسمان و زمین است به نفع انسان تسخیر شده است؛
🔹یکی از عوامل استقبال از نظریه کنترل موالید مالتوس با قطع نظر از مؤلفههای پشت پردهای که استاد ایزدهی به آن اشاره کرد، هراس حاکمیتها از فقر است، یعنی از ترس فقیر شدن از تحدید جمعیت استقبال میکنند،
🔹حاکمیتها خواهان پیشرفت و توسعه هستند، کشورهایی که رشد لازم را ندارند به نام توسعهنیافته شناخته میشوند، در این کشورها که بیشتر شرقی هم هستند این سیاستهای جمعیتی پیاده سازی میشود.
🔹اساسا نظریه توسعه در کشورهای شرقی و توسعهنیافته معرکه دانشمندان و برنامهریزان برای بحث در خصوص جمعیت شده است، هرکسی برای توسعه تلاش میکند نگاهی هم به جمعیت دارد، برخلاف دیدگاه آقای ایزدهی که جمعیت مؤلفه قدرت و توسعه است آنها جمعیت را عامل بازدارندگی توسعه میدانند.
🔹داروین در سی سال آخر عمر مالتوس به دنیا آمده است ولی به شدت نظریه تنازع بقا داروین متأثر از مالتوس است، هر دو نظریه مبنای مدرنیسم هستند، یعنی نظریه جمعیت مالتوس و تنازع بقا داروین هر دو واقعا رفتارهای عجیب و غریبی را به دنبال دارد.
🔹اینها دم از لیبرالیسم و انسانگرایی میزنند و چه جنایاتی را مرتکب میشوند، انگار فلسفه آنها با رفتار آنها متضاد است، چون دم از حقوق بشر میزنند، ولی به شکل فجیعی بشر را کشتار و نابود میکنند، شعار گفتوگو میدهند اما دو جنگ جهانی به راه میاندازند.
🔹به نظر من آیه ۲۶۸ سوره بقره در مقابل ترس حاکمان از فقر، بسیار الهام بخش است. قرآن کریم میفرماید: «شیطان شما را وعده به فقر میدهد و شما را به فحشا امر میکند»، این موضوع بسیار مهم است، نکات مهمی هم در باب این آیه وجود دارد. در انتهای آیه فرموده است خداوند «واسعٌ علیمٌ» است، واسع یعنی «توانمند»، که توسعه هم از این گرفته شده است.
🔹ما انسان را به لحاظ استعدادهای شگرفی که دارد، خلیفه خدا در زمین میدانیم، خلافت را هم خلافت خاص نمیدانیم بلکه خلافت عام است، این خلیفه الهی در پرتو سنتهای الهی حرکت میکند، سنتهای الهی فقرهراسی ندارد و وعده از چیزی وسیعتر و بزرگتر میدهد.
#حکمرانی_دینی
#مساله_جمعیت
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
💠رهبر معظم انقلاب در پیام به حجاج بیتالله الحرام:
🔸غرب مستکبر در منطقه حساس ما و اخیراً در همه جهان روزبهروز ضعیفتر شده است.
🔸مقاومت، رژیم صهیونیستی را از حالت تهاجمی و عربدهکشی به دفاع و انفعال کشانده است.
🔸وظیفه همه افزایش #امید و #اعتمادبهنفس بعنوان مهمترین سرمایه برای ساختن آینده است.
🔸وحدت و معنویت دوپایه اساسی حج و دو عامل عزت و سعادت امت اسلامی است.
🔸دشمنان ملّتهای مسلمان معنویّت را با ترویج سبک زندگی غربی که برآمده از کوتهبینی مادّی است، بیرمق می کنند و وحدت را با گسترش و شدّت بخشیدن به انگیزههای موهوم تفرقه مانند زبان و رنگ و نژاد و جغرافیا به چالش میکشند.
🔸دین مقدّس اسلام آمیزهی پُرشکوه و باعظمتی از سیاست و معنویّت است.
🔸امروز دیگر لیبرالیسم و کمونیسم به عنوان مهمترین ارمغان تمدّن غرب، جلوهگریِ صد سال پیش و پنجاه سال پیش را ندارد.
🔸آبروی دموکراسیِ پولمحورِ غربی با علامت سؤالهای جدّی روبهرو است و متفکّران غربی اعتراف می کنند که به سرگردانی معرفتی و عملی دچارند.
🔸خودآگاهی اسلامی، پدیدهای شگرف و معجزآسا در قلب دنیای اسلام آفریده است که قدرتهای استکباری در برابر آن بشدّت دچار مشکلند. نام این پدیده «مقاومت» و حقیقت آن، بُروز قدرت ایمان و جهاد و توکّل است.
🔸امروز دنیا شاهد یک الگوی موفّق و یک نمونهی سرافراز از قدرت و حاکمیّت سیاسی اسلام در ایران اسلامی است.
🔸ثبات و استقلال و پیشرفت و عزّت جمهوری اسلامی، حادثهای بس عظیم و پُرمعنی و جذّاب است که می تواند اندیشه و احساس هر مسلمان بیدار را به خود جلب کند.
🌐متن کامل پیام 👈
https://hawzahnews.com/xbNw7
#حکمرانی_دینی
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
📕کتاب سیاستهای کلی قانونگذاری تحلیل محتوا و سازوکارهای اجرا منتشر شد
🔺کتاب سیاستهای کلی قانونگذاری؛ تحلیل محتوا و سازوکارهای اجرا به قلم محمد صادق فراهانی تحت نظارت دکتر علی فتاحی زفرقندی در ۱۴۰ صفحه و با قطع وزیری به همت انتشارات پژوهشکده شورای نگهبان در تابستان ۱۴۰۱ منتشر شد.
🔺گفتنی است این اثر تلاش دارد تا در ۱۷ بند، ضمن تببین مفهوم و تحلیل محتوای یکایک بندهای سیاستهای کلی قانون گذاری و شناسایی اقتضائات حاکم بر هر یک از آنها در مرحله نخست، به ارائه ساز و کارهای اجرایی هر یک بر اساس ظرفیتهای موجود در نظام حقوقی ایران بپردازد.
🔺علاقهمندان میتوانند جهت خریداری این محصول به سایت انتشارات پژوهشکده شورای نگهبان به نشانی www.nashr-rc.ir مراجعه نمایند.
#حکمرانی_دینی
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
🔰عید قربان قدردانی بزرگ الهی از پیامبر برگزیده خود
💠امام خامنهای (مدظله العالی):
🔸اگر به حکمت مندرج در #عید_قربان توجه شود، خیلی از راهها برای ما باز میشود. در عید قربان یک قدردانی بزرگ الهی نهفته است از پیامبر برگزیده حضرت حق، حضرت ابراهیم (ع) که آن روز ایثار کرد. بالاتر از ایثار جان، در مواردی ایثار عزیزان است...
🔸امتحان هائی که ما میشویم، در واقع نقطه اصلیاش همین است؛ پای یک ایثار و یک گذشت به میان میآید ...
🔸امتحان الهی برای این نیست که خدا ما را بشناسد، ببیند ما در چه وزنی، در چه حدی هستیم؛ خود امتحان در حقیقت یک گام است به سوی مقصد...
🔸امتحان یعنی عبور از وادی محنت. یک محنتی را، یک شدتی را جلوی پای یک انسانی یا یک ملتی میگذارند؛ عبور از این محنت، امتحان است. اگر توانست عبور کند، به آن منزل مقصود میرسد.
۱۳۸۹/۸/۲۶
#حکمرانی_دینی
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
🔰اجرای عدالت اسلامی در غیر جامعه ولایی، ممکن نیست
🔺آیتالله علمالهدی:
🔻امام باقر علیهالسلام فرمودند «بُنِیَ الْإِسْلَامُ عَلَی خَمْسٍ عَلَی الصَّلَاةِ وَ الزَّکَاةِ وَ الصَّوْمِ وَ الْحَجِّ وَ الْوَلَایَةِ وَ لَمْ یُنَادَ بِشَیْ ءٍ کَمَا نُودِیَ بِالْوَلَایَة»، هیچ چیز بهاندازه ولایت مهم نیست، حتی در مقابل نماز و زکات و روزه فرمودند « کَمَا نُودِیَ بِالْوَلَایَة»،
🔻اینکه عدهای گوشه و کنار حرفهایی میزنند و خیال میکنند حرفشان تازه است و میگویند «عدالت مقدم بر ولایت است»، اینها نه معنای عدالت و نه معنای ولایت را فهمیدند، اصلأ مگر در غیر جامعه ولایی، اجرای عدالت اسلامی ممکن است؟ امکان ندارد جز در سایه ولایت اجرای عدالت اسلامی محقق شود،
🔻عدل کامل در سایه #ولایت و #حاکمیت_ولایی قابل اجرا است، چطور عدالت بر ولایت مقدم است؟ این شعار و نفوذ فرهنگی دشمن در رگههای انقلابی است برای اینکه انحراف را از رگههای انقلابی جامعه آغاز کنند. دشمن گاهی از راههای مختلف در ما نفوذ میکند، یک حرفهایی را به ذهن بعضیها میدهد و آنان خیال میکنند دارند حرف تازه انقلابی میزنند ولی این انحراف و کجروی است.
#حکمرانی_دینی
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
🔰دين يك حكومت جهانی دارد كه در كل دنيا میخواهد حكومت كند
🔺آیتالله فاضل لنکرانی:
🔻ما بايد روشن كنيم در قرآن راجع به #حكومت_دين چه تعداد آيات ذكر شده؟ چون يك فكر اين است كه اصلا دين حكومت ندارد، دين از سياست جدا و يك امر فردی و شخصی است.
🔻نقض بزرگ اين فكر حكومت جهانی حضرت حجت(عج) است. اگر دين حكومت ندارد پس در هيچ زمانی نبايد داشته باشد، اگر دين ظرفيت تشكيل حكومت ندارد حتی اميرالمؤمنين هم به عنوان دين نبايد حكومت تشكيل داده باشد!
🔻در حالی كه همه حرف ما به نسل امروز و آينده اين است كه ما منتظر يك #حكومت_جهاني_دينی هستيم.
🔻يعنی دين يك حكومت جهانی دارد كه نه فقط در ايران و كشورهای مسلمان بلكه در كل دنيا میخواهد حكومت كند، حكومت مصلح جهانی از بديهيات همه اديان است.
🔻با دقت در قرآن میبينيم قرآن اين مسئله را در چند مرحله بيان میكند، مرحله اول ارسال رسل و انزال كتب است كه به عنوان منابع دين هستند.
🔻مرحله دوم تبيين دين است «لِتُبَيِّنَ لِلنّاسِ» مرحله سوم اقامه دين و مرحله چهارم آثار اقامه دين در جامعه است.
🔻آيات قرآن به وضوح دلالت بر اين معنا دارد كه اگر ما نوح و ابراهيم و موسی و عيسی را به عنوان پيامبر قرار داديم، هدف ما اقامه دين بوده است.
#حکمرانی_دینی
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
#گفتگوی_اختصاصی/ بخش پنجم
🔰تاثیر تبلیغات و رسانهها در فرهنگسازی کاهش موالید
✅حجت الاسلام والمسلمین موسوی نسب عضو هیات علمی موسسه امام خمینی(ره)
👇👇
#گفتگوی_اختصاصی/ بخش پنجم
🔰تاثیر تبلیغات و رسانهها در فرهنگسازی کاهش موالید
✅حجت الاسلام والمسلمین موسوی نسب عضو هیات علمی موسسه امام خمینی(ره)
🔹رسانه و تلویزیون از جمله مواردی بود که در فرهنگسازی کاهش موالید نقش جدی داشت. در آن زمان سریال «خانواده گرفتار» را پخش میکردند. البته کار به اینجا ختم نشد. در آن دوران مواجه مناسبی با مسئله ماهوارهها نشد. برنامه های ماهواره عموما روابط ناسالم را ترویج می داد.
🔹روابط ناسالم بالاخره با بچهدار داشتن و فرزند داشتن در یک تضادی است. در نتیچه جامعه را به این وضعیتی که هست کشید. در همین فضا تبلیغات دشمن به صورت جدی به دنبال فرهنگ سازی مدل غربی بود.
🔹به جای اینکه بچه داشته باشند به دنبال نگهداری حیواناتی رفتند که اصلا نه در شرع و نه در عرف ما جایگاهی نداشت. با افتخار هم بیان می شد که «اینقدر که این سگ به من محبت می کند بچه به من محبت نمی کند.»
🔹چنین فرهنگسازیهایی در جامعه ما صورت گرفته که چنین وضعیتی شکل گرفته است. البته این بدین معنا نیست که مشکلات اقتصادی و سیاسی در جامعه وجود ندارد. اینها هم مزید بر علت هستند. بالاخره خانواده ها باید هزینه کنند و وقتی یک آرامش اقتصادی و ثبات اقتصادی در جامعه نباشد، افکار عمومی درگیر مسائل روزمره زندگی میشود.
🔹علاوه بر این امروزه والدین می بینند آنقدر که رسانه نفوذ دارد، او در فرزندش نفوذ ندارد. لذا در کنار آن مشکلات فرهنگی، مشکلات سیاسی و اقتصادی هم وجود دارد تا این مسئله به وجود بیاید و محدود شدن باروری در جامعه ما به صورت جدی جا بگیرد.
🔹مشکلات فرهنگی مهم است اما مشکلات اقتصادی نیز در جای خود بوده است و راه برون رفت از این مشکل در همین موارد نهفته است. جامعه باید به یک آرامش فکری و آرامش روانی برسد و وقتی جامعه در التهاب است و آرامش ندارد و هر روز با یک فشار جدید مواجه میشود نمی تواند گام های بلندی بردارد.
#حکمرانی_دینی
#مساله_جمعیت
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
🔰تحول در زیرساختها سرآغاز درآمدزایی در اقتصاد بدون نفت
🔹این هفته کریدور شمال_جنوب به طور عملی احیا شد.
🔸اولین محموله کالای روسیه به هند، چند روز پیش به هند رسید.
🔸و اولین محموله کالا به روسیه هم به جای عبور از کانال سوئز از کریدور شمال جنوب گذشت.
🔹سود این کریدور در طول سال برای ایران دهها میلیارد دلار تخمین زده شدهاست.
#حکمرانی_دینی
#ایران_قوی
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
🔰اقامه دین شامل همه مکلفین میشود
🔺آیتالله سیفی مازندرانی:
🔻«شَرَعَ لَکُمْ مِنَ الدِّينِ ما وَصَّي بِهِ نُوحاً وَ الَّذي أَوْحَيْنا إِلَيْکَ وَ ما وَصَّيْنا بِهِ إِبْراهيمَ وَ مُوسي وَ عيسي أَنْ أَقيمُوا الدِّينَ وَ لا تَتَفَرَّقُوا فيهِ کَبُرَ عَلَي الْمُشْرِکينَ ما تَدْعُوهُمْ إِلَيْهِ اللَّهُ يَجْتَبي إِلَيْهِ مَنْ يَشاءُ وَ يَهْدي إِلَيْهِ مَنْ يُنيبُ» _ شوری/ آیه ۱۳
🔻اقامه دین شامل همه مکلفین میشود و همه بر اساس میزان توانایی خود مکلف به اقامه دین هستند. اقامه مختص به زمان انبیاء گذشته یا ائمه(ع) یا زمان نبی(ص) نیست، بلکه حتی بعد از ظهور امام عصر علیه السلام تا قیامت نیز جاری است.
🔻زمانی که همه تکلیف پیدا کردند و فقیه جامع شرائطِ فتوا و رهبری که منتخب امت است، بالوجدان توانایی اقامه دین را داشت، نصرت او واجب است. این وجوب شامل فقیهی که زمام حکومت را به دست دارد و مردم به او رأی دادهاند نیز میشود.
#حکمرانی_دینی
#اقامه_دین
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
🔰امروز ۲۳ تیرماه سالروز تشکیل مجلس خبرگان رهبری بر اساس اصل ۱۰۷ قانون اساسی در سال ۱۳۶۲ با پیام بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی است
✍️اين مجلس از نهادهاى ابتكارى در نظام سياسى جمهوری اسلامی ایران است كه براى اوّلين بار، با تدوين قانون اساسىِ جمهورى اسلامى، در حقوق اساسى مطرح شد.
🔹نقش مجلسِ خبرگان هر چند در فعاليتهاى خُرد كشور، محسوس نيست، ولى حضور فعّال آن، پشتوانه اطمينانبخشى در جهت صيانتِ نظام است.
🔹اين مجلس، از بحران خلأ رهبرى در نظام پيشگيرى مىكند و نگاه هوشمندانهاش بر شيوه اداره كشور، سلامت نظام را تأمين مىكند؛ از يك سو بر عدالت، فقاهت، شجاعت و تدبيرِ «رهبرى امروز» اِشراف دارد و از طرف ديگر هوشيارانه، در انديشه رهبرى فردا است.
💠بخشی از پیام حضرت امام(ره) به نخستین دوره مجلس خبرگان:
🔸«اى فقهاى شوراى خبرگان و اى برگزيدگان ملّت ستمديده در طول تاريخ شاهنشاهى! - مسئوليتى را قبول فرموديد كه در رأس همه مسئوليت هاست و آغاز به كارى كرديد كه سرنوشت اسلام و ملّت رنج كشيده و شهيد داده و داغ ديده، گرو آن است... راه خود را با قدرت الهى و تعهّد به اسلامِ بزرگ و قوّت ايمانى و روحى ادامه دهيد و به هيچ چيز الاّ مصالح اسلام و مسلمين فكر نكنيد! و در اين صورت، خداوند متعال، پشت و پناه شماست».
💠بخشی از پیام رهبر معظم انقلاب درباره مجلس خبرگان:
🔸«اين مجلس محترم كه مجمع گروهى از علماى بزرگ و مجتهدين و برجستگان در آگاهى و تعهد اسلامى و انقلابى است، حساس ترين وظايف را، در نظام جمهورى اسلامى بر عهده دارد و ضامن بقاء و استمرار نظام اسلامى در خطيرترين لحظات است و طبيعى است كه محل اميد ملت و همه دوستداران انقلاب و نيز مورد بغض و طمع دشمنان و بدخواهان باشد. اين معنى، بايد موجب شود كه منتخبينِ محترمِ ملّت و قبول كنندگان اين امانت عظيم، در نهايت هوشيارى و آمادگى و با اعتماد به وعدههاى الهى، در اين سنگرِ مقدس به وظيفه مهمّ خود پرداخته و كيد دشمنان و وسوسه خنّاسان را باطل سازند».
#حکمرانی_دینی
#مجلس_خبرگان
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
🔰باید برای نهی از منکر به میدان آمد
🔺آیت الله مصباح یزدی (قدس سره):
🔻در مقام عمل اینگونه نیاندیشیم كه مثلاً اگر كسی بیحجاب یا باحجاب باشد، به ما ربطی ندارد؛ بلكه باید بدانیم بعضی از مسائل امربهمعروف و نهیازمنکر به ما هم مربوط میشود و این موضوع همه را درگیر میکند؛ حتی اگر این موضوع درست و شفاف بیان شود، برای خود ما هم تکالیفی را معین خواهد کرد که چهبسا خیلی با مزاجمان سازگار نباشد.
🔻ما دوست داریم همه چیز را توجیه كنیم، با همه رفیق باشیم، وضعیت آرام باشد و سروصدایی ایجاد نشود و به كارمان برسیم؛ اما در برخی موارد امربهمعروف و نهیازمنکر با این مسائل سازگاری ندارد؛ بلكه باید به میدان آمد و مبارزه کرد و سختیها، محرومیتها، فحشها، و تهمتهایش را هم تحمل كرد.
۱۳۹۳/۰۲/۱۸
#حکمرانی_دینی
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
🔰حجاب و عفاف یک حلقه از زنجیره نورانی اسلام برای سلامت و سعادت جامعه است/ نیازمند تولید علمی، تولید محتوا و ارائه درست معارف الهی هستیم
🔸آیتالله اعرافی مدیر حوزههای علمیه:
🔹حجاب و عفاف یک حلقه از زنجیره نورانی اسلام برای سلامت و سعادت جامعه است و رعایت آن از سمت زن و مرد علاوه بر اینکه بازتابهای مهمی در زندگی اخروی دارد در تنظیم زندگی سالم و سعادتمند دنیوی هم موثر است.
🔹فروپاشی خانواده و سُست شدن ارزشهای متعالی انسانی و الهی در خانواده و جامعه از اثرات دور شدن از عفاف و حجاب است.
🔹نیازمند #تولید_علمی، #تولید_محتوا و #ارائه_درست معارف الهی هستیم که به عهده مراکز علمی و حوزوی است تا مقوله حجاب و عفاف را از منظر فقهی، حقوقی، اخلاقی، کلامی، فلسفی مورد تحقیق قرار بدهند. همچنین تبیین و روشنگری و تبلیغ درست این ارزش الهی از دیگر اصولی است که باید رعایت شود.
🔹حضور #عفیفانه و با وقار زنان در جوامع عمومی و محل کار یک تبلیغ بزرگ است. تبیین درست عفاف و حجاب هم با عمل و رفتار و هم با زبان است. هر دختر و پسری باید با ابعاد و فلسفه حجاب و عفاف و رعایت شئون آن آشنا شود و فضای اجتماعی باید با حضور انسانهای مومن تغییر پیدا کند.
🔹امر به معروف و نهی از منکر باید از #خانه تا #محیطهای_عمومی جریان داشته باشد. قوانین، مصوبات و بخشنامههای گوناگونی که وجود دارد باید اجرا شود و همه نهادها و بخشها به آن عمل کنند.
🔹گاهی لباسهای مناسب در بازار نیست؛ دولت و بخش خصوصی باید #صنعت_مناسب برای #زیست_عفیفانه را در دستور کار قرار بدهند. همچنین باتوجه به نزدیک شدن ماه محرم نیز مساجد و حسینیهها باید به صورت شبکه منسجم وارد صحنه دفاع از ارزشهای الهی و عاشورای حسینی شوند و حجاب و عفاف در صدر آن قرار بگیرد.
🔹انقلاب اسلامی راه ترقی را بر روی زن گشوده است. زنان ما افزودن بر وظایف خانگی و تربیتی میتوانند در همه عرصههای علمی و فرهنگی حضور صحیح و سنجیده داشته باشند.
#حکمرانی_دینی
#حجاب_و_عفاف
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
🔰مجلس دنبال صیانت از جوانان در فضای مجازی است/ موضوع صیانت باید دوماهه به نتیجه میرسید
🔹حجتالاسلام و المسلمین مرتضی آقاتهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس:
♦️موضوع فضای مجازی در مجلس باید دو ماهه به نتیجه میرسید ولی برخی دلایل دو سال مانع از آن شده است.
♦️مجلس دنبال محدودیت فضای مجازی و صفحات اجتماعی نیست بلکه هدف اصلی، مدیریت و صیانت از مردم به خصوص جوانان است.
#حکمرانی_دینی
#فضای_مجازی
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
🔰انتصاب ۳ تن از فقهای شورای نگهبان
🔶با توجه به پایان یافتن دوره شش ساله عضویت سه تن از فقهای شورای نگهبان، رهبر معظم انقلاب در اجرای اصل نود ویکم قانون اساسی و در احکامی جداگانه، عضویت آقایان آیتالله حاج شیخ احمد جنتی، حجتالاسلام سیّد محمدرضا مدرسییزدی و حجتالاسلام شیخ مهدی شبزندهدار را برای یک دوره جدید تمدید و آنان را به عنوان عضو فقهای شورای نگهبان منصوب کردند.
#حکمرانی_دینی
#شورای_نگهبان
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
💠جایگاه ولایت از همه احکام الهی برتر است
🔶رهبر معظم انقلاب: دههی دوّم ذیحجّه، دههی ولایت است و مسئلهی #غدیر که در روایت هست که «ما نودیَ اَحَدٌ بِشَیءٍ مِثلُ ما نودیَ بِوِلایة»؛ از همهی احکام الهی، این ولایت جایگاه برتری دارد، چون تأمینکننده و تضمینکنندهی همهی احکام الهی است.
۱۳۹۹/۵/۱۰
#حکمرانی_دینی
#جایگاه_ولایت
#عید_غدیر
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
🔰عاملی که در اسلام ضامن اجرای احکام است، حکومت اسلامی و حاکمیت احکام قرآن است
💠امام خامنهای (مدظله العالی):
🔸این تعبیرات که نشان دهنده تأکید و اهتمامی خاص به این روز شریف است، خصوصیتش در مسأله #ولایت است. آن عاملی که در اسلام ضامن اجرای احکام است، #حکومت_اسلامی و #حاکمیت_احکام_قرآن است، والّا اگر آحاد مردم، ایمان و عقیده و عمل شخصی داشته باشند، لیکن حاکمیت - چه در مرحله #قانونگذاری و چه در مرحله #اجرا - در دست دیگران باشد، تحقّق اسلام در آن جامعه، به انصاف آن دیگران بستگی دارد.
🔸 در حکومتهای بشری، آنچه که از به خود بستن و نشان دادن مظاهر اقتدار و سلطنت و سلطه و زورگویی و برای خود خواستن و غیر خود را نفی کردن هست، نقطه مقابلش در #حکومت_الهی است؛ مظهر آن هم امیرالمؤمنین علیهالصّلاةوالسّلام است.
۱۳۷۸/۱/۱۶
#حکمرانی_دینی
#عید_غدیر
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
#گفتگوی_اختصاصی/ بخش هفتم
🔰بر اساس مبانی دینی، باید جمعیت مومنین افزایش و جمعیت کفار کاهش یابد
🎙حجتالاسلام و المسلمین احمد ابوترابی، رئیس مرکز دایرةالمعارف علوم عقلی اسلامی موسسه امام خمینی(ره)
👇👇
#گفتگوی_اختصاصی/ بخش هفتم
🔰بر اساس مبانی دینی، باید جمعیت مومنین افزایش و جمعیت کفار کاهش یابد
🎙حجتالاسلام و المسلمین احمد ابوترابی، رئیس مرکز دایرةالمعارف علوم عقلی اسلامی موسسه امام خمینی(ره):
🔺هر چه کمیّت و کیفیت عبادت خدا بیشتر شود مطلوبتر است. لذا همه پیامبران به مسلمانان و تعداد مسلمانان و فرزندان مسلمانان، به نسل مسلمانان -آنهایی که با فطرت دینی متولد می شوند- مباهات می کنند و در مقابل، آیات و روایاتی داریم که کفار درست در مقابل این هدفاند و جمعیتشان نباید زیاد بشود.
🔺کلام حضرت نوح (ع) در آیه ۲۶ سوره نوح آمده است که خدایا ریشه کفار را بکن؛ چرا؟ برای آنکه اگر رهایشان کنی بندگان تو را گمراه می کنند. فقط این نیست که بندگان موجود را گمراه می کنند، فرزندانشان را هم کافر خواهند کرد. ریشه شان را بزن تا فرزندان کافر نداشته باشند. در مقابل، درباره مومنان در ادامه این آیات است، آن کافران را نابود کن و بندگان خوبت را ببخش و الی آخر... .
🔺انبیاء الهی معمولا بسیاریشان از خدای متعال طلب فرزند می کردند. به ما هم یاد دادند که از خدای متعال فرزند بخواهیم. به مومنین یاد می دهند که همسران ولود -یعنی دارای فرزندان زیاد- انتخاب کنید؛ برای انتخاب همسر سراغ نسلهایی بروید که فرزندان زیاد دارند. اینها یک اموری نیست که محدود باشد و مربوط به یک زمان، بلکه دستورات کل و عام است.
🔺این دستورات برای مسلمانها و مومنین است. این دستورات به محبّین اهل بیت(ع) است. قرآن کریم نه تنها کلام حضرت نوح(ع) را نقل میکند بلکه دلیل حضرت نوح(ع) را هم نقل می کند و به نوعی دارد تایید می کند.
🔺یعنی این زمین آفریده شده تا خداوند متعال هر چه بیشتر عبادت شود و هر چه در مقابل عبادت خداست، کمتر بشود؛ آنهایی که بناست در مقابل عبادت خدا بایستند و نگذارند بنده، عبد خدا باشد، ریشه آنها باید کنده شود تا فرزندان اینطوری هم به بار نیاورند.
#حکمرانی_دینی
#مساله_جمعیت
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini