هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
چرا بانک های ما باید ردیف درآمدی ناشی از تسعیر ارز و درآمد غیرعملیاتی ناشی از فروش ارز در صرافی داشته باشند؟ آیا وجود این محلهای درآمدی، این انگیزه را در بانک ها به وجود نمی آورد که بازار ارز و مسکن را به هوای شناسایی این سودهای بادآورده بهم بریزند؟ آیا سود ریالی حاصل از افزایش نرخ ارز برای پتروشیمی ها، فولادی ها و...انگیزه عرضه محدود ارز در مرکز مبادله( در نرخ پایین) و عدم بازگشت ارزهای صادراتی را در مدیران عامل این مجموعه ها تقویت نمی کند؟ آیا انگیزه افزایش نرخ تسعیر در بودجه، زمینه را برای رها کردن نرخ ارز در بانک مرکزی با توصیه مدیران سازمان برنامه فراهم نمی کند؟
اگر پاسخ به تمامی سوالات بالا بله باشد، می توانیم نتیجه بگیریم، عاملان اصلی افزایش نرخ ارز دلالان خیابان فردوسی، چهار راه استانبول، کانالهای تلگرامی، فرار سرمایه، کمبود عرضه درهم، معاملات بازار فردایی دلار نیستند بلکه انگیزه های شرکتها، بانکها و سازمان برنامه اند تا با عدم عرضه ارز خود در بازار، نیازهای ریالی و سودهای کلان خود را از این طریق تامین کنند... و متاسفانه هیچ رسانهای به این انگیزهها در تحلیلها با مصداق عینی نمی پردازد و صرفا به کلیاتی نظیر افزایش نقدینگی، کسری بودجه و... پرداخته میشود.
جهالتی که اقتصاد آنلاین، دنیای اقتصاد، دفتر اقتصادی مرکز پژوهشهای مجلس، اکو ایران، مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی، دفاتر اقتصادی وزارت اقتصاد و کلی مرکز پژوهشی دیگر برای جامعه علمی به وجود آورده ندیدن این انگیزههاست.
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
چرا سیاست ارز ۴۲۰۰ موفق نشد؟!
ارز ۴۲۰۰ در سال ۹۷ و بهنام سیاست تثبیت متولد شد؛ در حالی که هیچ ارتباطی به سیاست تثبیت نداشت. لازمه این سیاست آن بود که دولت همه صادرکنندگان را مکلف کند تمام ارز حاصل از صادرات خود را به قیمت ۴۲۰۰ تحویل بانک مرکزی دهند و بانک مرکزی با همین قیمت، آن را برای واردات نیازهای اولویتدار کشور، به واردکنندگان تخصیص دهد(پیمانسپاری ۱۰۰درصد). همین نرخ نیز مبنای قیمتگذاری محصولات داخلی یعنی فولاد و پتروشیمی و... در بورس کالا باشد. اما هیچ کدام از این تدابیر اتخاذ نشد. دولت آقای روحانی فولادیها و پتروشیمیها را رها کرد تا بخشی از ارز خود را در بازار نیما و بخشی دیگر را در بازار آزاد به قیمتهای بسیار بالاتر بفروشند. مهر ۹۷ نیز هیئت دولت با مصوبهای به پالایشگاهها و پتروشیمیها و فولادیها اجازه داد که قیمت محصولات خود را نه با دلار ۴۲۰۰ که با دلار نیما محاسبه کرده به داخل بفروشند (یعنی قیمتهای جهانی ضربدر دلار نیما). عدم اجرای پیمان سپاری ۱۰۰درصد و تغییر نرخ تسعیر ارز از ۴۲۰۰ به نیما توسط دولت برای قیمتگذاریهای داخلی، باعث شد این سیاست شل شده و از رسمیت بیفتد و اساسا مرده به دنیا بیاید.
نتیجه این شد که فقط ارز حاصل از صادرات نفت به نرخ ۴۲۰۰ به متقاضیان داده شد. اشتباه دیگر این بود که به هر کس، برای هرچیزی و به هرمقداری ارز ۴۲۰۰ نفتی داده شد. این بود که چنانکه انتظار میرفت، منابع نفتی دولت کفاف اینهمه تقاضا را نداد و دولت شروع کرد به حذف ۴۲۰۰. برای همه کالاها این ارز حذف شد جز اقلام مرتبط با سفره مردم.
با آغاز به کار دولت جدید، بجای اینکه سیاست غلط گذشته اصلاح شود و تمام صادرکنندگان مکلف شوند ارز خود را به نرخ ۴۲۰۰ -که نرخ رسمی کشور بود- در اختیار دولت قرار دهند و دولت به اولویتهای کشور تخصیصش دهد، نئولیبرالهای مرتبط با ذینفعان گرانی ارز جنجال کردند که ارز ۴۲۰۰ محل رانت و فساد است و باید حذف شود. در واقع، ارز ۴۲۰۰ برای این حذف شد که مبادا دولت تصمیم بگیرد همه صادرکنندگان را ملزم کند ارز خود را به ۴۲۰۰ بفروشند و این ارز معیار قیمتگذاری برای محصولات فولادی و پتروشیمی و... قرار گیرد. به عبارت روشنتر، نفع فولادیها و پتروشیمیها در حذف ارز ۴۲۰۰ بود.
دولت را دوره کردند و فریاد رانت و فساد و قاچاق سردادند و گفتند روحانی شجاعت حذف ۴۲۰۰ برای اقلام غذایی را نداشت و آقای رئیسی باید با شجاعت از آبرویش بگذرد و این جراحی لازم برای اقتصاد را انجام دهد. لذا ارز ۴۲۰۰ برای غذا هم حذف شد و دولت نهایتا پذیرفت از نرخ پتروشیمیها و فولادیها تبعیت کند و ارز نفتی خود را که قبلا ۴۲۰۰ میفروخت، به قیمت نیما بفروشد. این بود که تورم مواد غذایی سر به فلک کشید.
در آن سو، این تبعیت و دنبالهروی دولت از نرخ تعیین شده توسط فولادیها و پتروشیمیها، به آنها شجاعت داد که بازهم نرخ ارز را بالاتر ببرند و بردند و بردند و بردند...
امروز در نقطهای قرار گرفتهایم که باز هم دولت زورش به این شرکتها نمیرسد. دولت مجددا تصمیم گرفته ارز نفت را به قیمت ۲۸۵۰۰ به اقلام غذایی تخصیص دهد، اما پتروشیمیها و فولادیها دلارشان را به قیمتهای بالاتر بفروشند! ابتدای سال هم دیدیم که اینها نرخ دلار برای قیمتگذاری محصولاتشان را از ۲۸۵۰۰ به ۳۶ هزار تومان تغییر دادند و این داستان ادامه دارد... باید منتظر باشیم که به زودی از فساد و رانت ارز ۲۸۵۰۰ بگویند!
نتیجه اینکه اولا بدانیم سیاست تثبیت در ۴۲۰۰ سیاست غلطی نبود، اما واقعیت این است که در عمل، سیاست تثبیت ارز در یک نرخ و پیمانسپاری ۱۰۰درصد اجرا نشد. بلکه دولت چند نرخ را به رسمیت شناخت و نرخ ۴۲۰۰ را صرفا به ارز نفتی محدود کرد. ثانیا رانت واقعی، نه در ارز ارزان ۴۲۰۰، که در ارز گران بود که ذینفعان گرانی ارز، ماجرا را برعکس تعریف کردند و کار را به اینجا کشاندند.
حرف آخر اینکه هیچ راهی جز این نیست که همه ما ملت یکصدا فریاد بزنیم که سیاست تثبیت ارز روی ۱۵ هزار تومان به همراه الزامات آن که عبارتست از پیمانسپاری ۱۰۰درصد و ملاک بودن همین نرخ برای قیمتگذاریهای داخلی (در گام بعدی باید قیمتگذاریها کاملا ریالی و غیردلاری باشد)، با قدرت اجرا شود. امروز دولت آقای رئیسی نیازمند این فریاد مطالبه و حمایت از سوی مردم است. کمکش کنیم.
این فیلم را که شرح مفصل ماجرای تورم و راهکارهای مهار تورم است، ببینید و تا میتوانید پخش کنید؛ مردم را آگاه و همراه سازید.
https://www.aparat.com/v/TIJrL
@syjebraily
واردات هر کالایی نیاز به ارز دارد! در شرایطی که کشور به شدت تحریم است و در تامین ارز کالاهای ضروری، دارو و ملزومات صنعتی مانده است، خودرو دست دوم خارجی از محل کدام ارز قرار بود وارد کشور شود؟!
اگر واردات خودرو به هر شکل بی نیاز از ارز بود و واردات آن به نظام مدیریت ارزی کشور لطمه وارد نمی کرد و موجب کاهش ارزش پول ملی نمی شد طبعا واردات خودرو می توانست دارای مزایایی باشد اما با شرایط ارزی کشور هر گونه واردات خودرو به کشور یعنی افزایش شدید نرخ ارز و ایجاد تورم گسترده !
مافیای خودرو در شرایط ارزی فعلی چه کسانی هستند؟
پیشنهادات #نئولیبرال_ها در اقتصاد جالب است، آن ها سیاست هایی را پیشنهاد می کنند که باعث فقیرتر شدن کارگران و طبقات ضعیف و ایجاد تورم بالا می شود(مثل حذف ارز ۴۲۰۰) سپس تحت فشار افکار عمومی برای کاهش تورم ایجاد شده نیز پیشنهاد سرکوب بیشتر دستمزد کارگران و درآمد طبقات ضعیف را می دهند! یعنی هم رفت و هم برگشت آن ها هر دو بریدن گوش #کارگران و #مستضعفان است!
🗒به هنر حکمرانی و توسعه بپیوندید👇
@hokmraniirani
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
✅ پنج دستورالعمل مهار تورم و رشد تولید
1⃣ متوقف ساختن همه مکانیزمهای خودکار تورم زا از جمله قیمتگذاری دلاری نهادههای پالایشی، پتروشیمی و فولادی تولید داخلی، و مکانیزم کشنده خلق پول و توزیع ناعادلانه آن
2⃣ وضع مالیات سنگین بر فعالیتهای غیرمولد و انباشت ثروت (تسریع در تصویب طرح مالیات بر عایدی سرمایه و آحاد زیرساخت اجرایی آن) و مولدسازی واقعی داراییهای دولت
3⃣ تبدیل یارانه واردات به یارانه تولید و یکپارچه سازی نظام مالیاتی حمایتی
4⃣ سوق دادن نقدینگی به سمت تولید با اجرای طرحهایی همچون مشارکت بانکی-مردمی در احداث پتروپالایشگاه، انتشار صکوک مسکن و ....
5⃣ پیمان سپاری صددرصدی ارزی، مدیریت تقاضای ارز(محدودسازی واردات غیرضروری و طرح جایگزینی واردات نهادههای تولیدی) و تقویت حکمرانی ریال
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
✍محمد حق شناس
امشب وقت گذاشتم و قیمت مجموعه ای از کالاهایی که یک فرد معمولی در زندگی به آن نیاز دارد را در فروردین ماه ۱۴۰۱ با فروردین ماه سال جاری مقایسه کردم.
تقریبا همه کالاها (به جز قیمت نان، سوخت، حمل و نقل و تعدادی کالای جزئی دیگر) در عرض یکسال بیشتر از دو برابر شده است(از قیمت گوشت و لبنیات گرفته تا حبوبات، میوه ها و نهایتا قیمت خودرو و مسکن)!
بعد با این افزایش بیش از صد درصدی قیمت نیازهای متعارف مردم، حقوق کارمندان از فرودین ماه ۱۴۰۱ تا فروردین سال جاری تنها ۲۰ درصد و حقوق کارگران تنها ۲۷ درصد افزایش یافته است!
به نظرتان چه چیزی می تواند این شکاف گسترده بین هزینه ها(بیش از صد درصد) و افزایش درآمد کارمندان و کارگران را پر کند؟!
مطمئنم دولت با این تصمیمات نسنجیده در مورد حقوق و دستمزد بخش عمده ای از مردم جامعه که تهیدست ترین مردم هستند و به جز مستمری ماهانه منبع درآمدی دیگری ندارند در سال ۱۴۰۲ دچار بحران های عظیمی خواهد شد.
این تله #نئولیبرالیسم مشابه #حذف_ارز_۴۲۰۰ خسارت و زیان غیرقابل جبرانی را به بار خواهد آورد!
به هنر حکمرانی و توسعه بپیوندید👇
@hokmraniirani
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
به دلیل تحریمهای مالی و نفتی و منفعت طلبی های دارندگان ارز، عرضه ارز حدود 50% کاهش پیدا کرده، اونوقت یک عده با ژست کارشناسانه که انگار چیز خاصی را کشف کرده باشند میگن ما پیش بینی میکنیم قیمت ارز بدلیل رشد نقدینگی افزایشی باشد!!! یاد این داستان افتادم👇،
طرف وسط میدان توپخانه زیر سایه خرش خوابیده بود.
رهگذری پرسید؛ عمو ساعت چنده؟
طرف با عصاش دم خرش را تکان داد گفت ساعت 2 و نیم.
رهگذر پرسید؛ چطوری از دم خرت ساعت رو میفهمی.
طرف گفت: مرد حسابی دم خرم رو کنار زدم تا ساعت توی میدان رو ببینم.
در کانال #اقتصاد_کاربردی بیشتر با دیدگاههایمان آشنا شوید👇
https://eitaa.com/DrRezaGholami
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
این بچه پولدارهایی که در جمهوری اسلامی پروار شدهاند و هر غلطی میخواهند میکنند قطعا از بچه پولدارهای آمریکا و ... کثیفتر هستند. آنها در یک ساختاری رشد کردهاند که اسمش سرمایهداری است. اما کسانی که حق مردم مستضعف ایران را خوردهاند و بر طبل بیعاری و ولنگاری میکوبند را باید ادب کرد.
یادمان نرود! جنگ، جنگ فقر و غناست!
اگر جلوی فساد و فحشاء ناشی از طغیان ثروتمندان گرفته نشود قطعا این فساد و فحشا سرریز میکند در تمام جامعه. راه مبارزه با این طبقه مترفین هم دست گذاشتن روی ناموسشان است! البته ناموس این افراد پول است!
اگر دو مرتبه خودرو این افراد توقیف شود و با مترو به خانه برگردند آنوقت حساب کار دستشان میآید. اگر ماشینی که برای دور دور و تبرج در خیابان آمده است توقیف شود آنوقت خواهید دید که نیازی نیست با چند دختر فریب خورده و جوگیر برخورد کنید.
#حجاب #مترفین
پن: البته این راهکار فقط در مورد حجابشان است. وگرنه باید مو از ماست حسابشان کشید و ریال به ریال اموالشان را بررسی کرد که از کجا آوردهاند. باید جلوی به وجود آمدنشان را گرفت وگرنه با توقیف ماشین که مساله حل نمیشود!
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
اگر کسی در کره مریخ هم زندگی کرده باشد به گوشش خورده است که بزرگترین مشکل امروز اقتصاد ایران چالش مدیریت بازار ارز و حفظ ارزش پول ملی است!
اگر در کره ونوس هم باشد احتمالا دیده و شنیده است که هر گونه واردات کالای غیر ضرور به هر بهانه و توجیهی باعث خروج ارز محدود کشور و نهایتا بالا رفتن قیمت ارز و تورم و بی ثباتی گسترده در اقتصاد تحریم شده و عمیقا دلاریزه می شود!
خب کاش یکنفر در این عالم به برخی از نمایندگان محترم مجلس که دلسوزانه این توییت ها را می گذارند می گفت، واردات خودرو نیاز به ارز دارد با باد هوا نمی توان خودرو خارجی خرید و وارد کشور کرد!
مرثیه ای برای اقتدار از دست رفته ....
هر گاه در نظام حکمرانی کشور در این تاریخ ۷ هزار ساله، حکومت مرکزی با اقتدار کامل همه ارزش ها، قوانین و دستورات متخذه ( ولو نادرست) را اجرا کرده و کوچکترین تمرد و انحراف از آن را برنتافته و نظم و انظباط را در کشور جاری و از تمامیت ارضی و استقلال کشور در همه شئون سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و ... با اقتدار صیانت کرده است کشور رو به پیشرفت و از همه مهمتر ثبات رفته است.
اما
هر گاه در کشور حکمرانی تسامح، تبعیض آمیز و عدم جدی گرفتن قانون و ارزش ها در دستور کار قرار گرفته و صیانت از تمامیت ارضی دینی، جغرافیایی، سیاسی و فرهنگی یا زبانی کشور با اقتدار صورت نگرفته است، مثل دوران قاجار کشور به حضیض و پستی فرو افتاده است.
اگر جمهوری اسلامی نتواند اقتدار فرهنگی، دینی، سیاسی و رسانه ای خود را بازیابد و همچنان صدها شبکه ماهواره ای آزادنه برای فرهنگ آن تصمیم بگیرند، کاربران به نام شبکه توییتر و اینستاگرام رهبری اجتماع را بر عهده داشته باشند و هر کس در اقتصاد و طبیعت کشور هر کار که می خواهد بکند و تبعیض و بی نظمی بخشی از سیستم حکمرانی کشور باشد و حکومت اسلامی نتواند آن گونه که شارع مقدس خواسته با فحشا، دزدی، اختلاس، قتل، تعرض و ... برخورد کند و به خاطر مصلحت اندیشی از آن ها عقب نشینی کند... نمی توان به ثبات و پیشرفت کشور دل بست!
بخشی از مشکلات کشور از این اقتدار از دست رفته و سستی در اجرای قانون نشات می گیرد.
@hokmraniirani
✍ احسان محمدی
سال ها پیش در عنفوان جوانی که غلیان احساساسات مانع از درک مفاهیم عمیق اسلامی و مجازات مختلف دین اسلام برای مجرمان مختلف شده بود تحت تاثیر ژست روشنفکری از فهم اینکه چرا خداوند چنین مجازات سختی برای زنا کاران و لواط بازان در نظر گرفته است در مانده بودم!
این درماندگی در فهم این مسئله و چرایی حدود 20 سال ادامه داشت تا فیلم عنکبوت مقدس ساخته علی عباسی را دیدم، در این فیلم با صراحت تمام، همه ارزش های اسلامی و باورهای الهی و از همه مهمتر امام مهربانی (امام رضا) مورد هجمه و توهین قرار گرفته بود آن هم توسط چه بازیگری؟، بازیگری که قبلا فیلم روابط نامشروع آن در ایران پخش شده بود.
با خود می اندیشم اگر مطابق حکم شریعت، آن بازیگر معلوم الحال و توزیع کنندگان آن فیلم مستهجن در همان سال ها مجازات می شدند و احکام اسلامی- به جای تکذیب وجود این فیلم و رد آن رابطه نامشروع- دقیقا اجرا می شد بعدا این بازیگر می توانست آن راه کثیف خود را ادامه دهد و با صلابت خود را الگوی زنان ایرانی معرفی کند و صحبت از ققنوس و زنده شدن از زیر خاکستر و ترویج فحشا و عادی انگاری آن کند؟!
اگر به خدا ایمان داشتیم و احکام الهی مثل قصاص و سایر حدود الهی را با جدیت دنبال می کردیم به این بلای بی اعتمادی به اسلام و غلبه دشمنان دچار نمی شدیم! اگر خداوند عالم برای قتل عمد قصاص را گذاشته برای زناکار حکم حد، اعدام و سنگسار و برای دزدی قطع دست، حبس و شلاق را از روی یک حکمتی بوده است که عاقبت جامعه اسلامی را در نظر داشته است، کم کاری و عدول امروز ما از احکام اسلامی قطعا پیامدش دامن گیر مردم و جامعه مان در آینده خواهد شد...!
@hokmraniirani
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
آدرس انحرافی مصرف بنزین خودروی داخلی!
در محافل نخبگانی مطرح میگردد که ایرانیان مصرف بنزین بیشتری نسبت به سایر دنیا به علت پرمصرفی خودروهای داخلی نسبت به خودروهای خارجی دارند.
با همین ادعا تجویز به واردات خودرو به کشور در شرایط بحران ارزی فعلی مینمایند.
اما بررسی آمارهای رسمی ایران و جهان نشان میدهد میانگین مصرف سوخت سبد خودروی مصرفی در ایران عددی در حدود ۷ الی ۷.۵ لیتر در ۱۰۰کیلومتر میباشد.
این عدد در فرانسه ۷.۱ و در کشور سوئد حدود ۶.۵ لیتر در ۱۰۰کیلومتر می باشد.
طبق گزارش رسمی آژانس بینالمللی انرژی در سال ۲۰۲۱، میانگین مصرف سوخت خودرو در اروپا پس از طی یک دوره ۱۵ساله، با صرفهجویی سالانه ۱درصدی، به عدد ۶لیتر در هر ۱۰۰کیلومتر رسیده است.
به صورت مصداقی خودروهایی مثل هیوندایی اکسنت، هیوندایی النترا و هیوندایی ونیو با میانگین قیمت ۲۰ الی ۳۰هزار دلار یا به عبارتی ۱ تا ۱.۵میلیارد قیمت کارخانه کشور مبدا، مصرف میانگین ۷.۵لیتر و خودروی لوکسی مثل bmw x3 با قیمت ۵۵هزار دلار یا به عبارتی حدود ۳میلیارد تومان قیمت کارخانه کشور مبدا مصرفی حدود ۱۱لیتر دارد.
این اعداد نشان میدهد که مطالبه کاهش مصرف سوخت خودروهای داخلی صحیح اما انگاره های رایج رسانهای فریبنده و با روایتی غیرصادقانه به دنبال اهدافی در راستای منافع مافیایی بوده و فضایی علیه معیشت مردم را دنبال میکنند و با دستاویز کردن آمار پیک سفر نوروزی مردم و بهانه کردن مصرف بنزین در این بازه زمانی کوتاه، به دنبال گرانسازی بنزین و ایجاد تورم و کوچک شدن سفره و معیشت مردم هستند.
✍سیدامیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
پردهبرداری جبرائیلی از واقعیات اقتصاد ایران
امشب ۱۴ فرودین ساعت ۲۲ شبکه افق
برای آگاهی تلاش کنید✋
ببینید و توصیه کنید ببینند
هدایت شده از مرتضی رجائی
📌 این روزها و شبها، که لحظه لحظهاش موضع اجابت دعاست، #حضرت_آقا را #دعا میکنیم؟!
🔰 آیتالله حاجآقا علی صافی گلپایگانی به حجتالاسلام محمدی گلپایگانی فرمود:
یک حرفی دارم، این را به آقا برسان. میدانی که من نه احتیاجی به ایشان دارم، نه کارم به ایشان میافتد؛ اما از قول من به ایشان بگو شبی نیست که شما را دعا نکنم.
🔰 سلامتی، طول عمر، عزت و اقتدار روزافزون حضرت آقا #صلوات.
🆔 @rajaaei_ir
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
رقبای ریال را تقویت نکنید.
حال دوستان مختلف بررسی کنند که چه کسانی در حال تقویت رقبای ریال و تخریب ریال هستند.
هر کس به طریقی تلاش می کند سیاست پیمان سپاری ارزی به طور کامل اجرا نشود:
گروهی کلا منکر اثر مثبت آن بر مدیریت نرخ ارز و ثبات قیمت آن می شوند.
گروهی با اقتصاد دستوری خواندن آن با ایجاد شبه و تردید مانع از یک اراده جمعی برای اجرای آن می شوند.
و گروهی همچون این برادر عزیزمان👆 در امکان پذیر بودن اجرای آن ایجاد تردید می کنند!
اگر در سیاست گذاری برای کار نکردن و به نتیجه نرسیدن دنبال بهانه باشیم، همیشه هزاران توجیه می توانیم پیدا کنیم تا نهایتا تسلیم مشکلات شویم.
@hokmraniirani
هنر حکمرانی و توسعه || محمد حق شناس
✍محمد حق شناس
اگر منتقدین کم سواد پرمدعا یا ذینفعان سودجو سرچ اینترنتی بلد بودند اینگونه یک مثال مشهور در مبحث « protection of the public interest» مدیریت دولتی را به چالش نمی کشیدند!
فرمان 6102 روزولت در سال 1933 اینقدر مشهور است که یکی از مثال های مهم برای نشان دادن ترجیح و دخالت دولت برای حفاظت از منفعت عامه در مقابل سود و منفعت شخصی در مبحث دانش علم اداره یا مدیریت دولتی است!
این فرمان در ایالات متحده به اصطلاح اقتصاد آزاد زمانی صادر شد که مثل امروز ما اقتصاد ایالات متحده آمریکا به خاطر سایه جنگ توسط گروهی سرمایه سالار و رانت خور به گروگان گرفته شده بود و با نهادینه شدن فرهنگ سود جویی، احتکار و گران سازی کالا و خدمات بین مردم، بیم بی ارزش شدن دلار و رکود تورمی گسترده در اقتصاد ایالات متحده جامعه را تهدید می کرد.
روزولت بدون هیچ هراسی و با کنار گذاشتن ادعای پوچ محترم شدن آزادی و مالکیت خصوصی به هر قیمتی لیبرال ها در خاک ایالات متحده، با ممنوع کردن نگهداری سکه طلا، شمش طلا و حواله و سایر منسوجات طلا توسط اشخاص حقیقی و حقوقی غیر دولتی در داخل ایالات متحده و مجازاتی سنگین برای خاطیان شامل 10000 دلار جریمه و ده سال حبس، منافع عمومی را به منفعت فردی برخی از ساکنان این کشور ترجیح داد.
این اقدام روزولت خطر سقوط اقتصاد ایالات متحده را از این کشور دور کرد وشرایط را به گونه ای رقم زد که مردم نه تنها از فعالیت غیرمولد بازداشته شدند بلکه فدرال رزرو با دریافت طلاهای در اختیار مردم توانست پشتوانه اسکناس چاپ شده قبلی خود را تامین کند و زمینه رشد و شکوفایی ایالات متحده را توسط دولت این کشور فراهم کند.
🗒 اگر فکر می کنید این مطالب در آگاهی مردم و رسیدن آن به گوش مسئولان مفید است به کانال هنر حکمرانی و توسعه بپیوندید و مطالب را بازنشر کنید👇
https://eitaa.com/hokmraniirani
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
🔸مومنی وارد مسجد شد و دید شخصی در محراب مسجد در حال انجام عمل شنیعی است. بی اختیار گفت تُف به شرفت!
آن شخص از محراب خارج شد و سیلی محکمی به آن مومن زد و گفت: "در خانه خدا تُف میکنی؟"
🔹حکایت ماست! داریم از یک غارت عظیم و ریشه تورم میگوئیم، غارتگران قیامت کردهاند که عکس اشکال دارد!
پ.ن: تصویر فوق، همان تصویری است که روزنامه هافینگتون پست برای مطلب مربوط به صف کشیدن مردم آمریکا برای تحویل طلاهای خود به دولت منتشر کرده است.
@syjebraily
✍ چرا در غلبه بر چالش های مهم حکمرانی کشور ناتوان شده ایم؟
علی رغم اینکه بیشتر کشورهای توسعه یافته به سوی ظرفیت سازی دولت در دو دهه اخیر پیش رفته اند و بر مفهوم«Government capacity» به شکل ویژه ای در قانون گذاری و امور اجرایی خود تا کید کرده اند؛
اما در ایران در یک عقب گرد تاریخی هر روز از دامنه اثربخشی، توسعه و گسترش دولت به بهانه کوچک سازی دولت، کاهش مداخلات دولت و ... کاسته شده است؛ نتیجه این عقب گرد اشتباه، تبدیل شدن دولت به عنصری خنثی اما پاسخگو در نظام حکمرانی کشور بوده است!
موارد بسیاری از انتظارات و توقعات مردم از دولت را در کشور می بینیم که دولت فاقد اعمال حکمرانی موثر در آن حوز ه هاست! از قاچاق کالا به داخل کشور بیش از 12 میلیارد دلاری گرفته تا ناتوانی در مدیریت فرهنگی کشور، رها کردن امنیت اخلاقی، ضعف در مبارزه با انحصار و ...!
به طور مثال
وقتی فجایعی مثل مسمومیت سریالی دانش آموزان در مدارس دخترانه کشور رخ می دهد، جامعه به شکل نگرانی توقع اقدام موثر از دولت و پاسخ صریح و روشن دارد؛ اما چنین چیزی رخ نمی دهد؛ زیرا دامنه دولت در ایران در این دو دهه آنقدر محدود شده است که تسلط کافی بر محیط اجتماعی، اداری و مجازی کشور ندارد در نتیجه در مواجه با بمباران بحران های تصنعی دشمنان خارج نشین یا حوادث و بلایای طبیعی دچار عدم کنترل و سردرگمی شدید می شود این عدم کنترل به دلیل دل مشغولی های گسترده و نداشتن نیروهای متخصص و حرفه ای آماده به خدمت برای رفع هر بحران متناسب با بوم و شرایط محیطی بروز هر بحران است.
با بروز بحران ها،دولت(مثل وزارت کشور) رفع انبوهی از مشکلات متنوع و پراکنده را به گروهی از کارمندان دولتی در شهرستان ها می سپارد که هر کدام در بین این کارهای انبوه متنوع دچار ورود ناقص به موضوعات متنوع و گسترده، سردرگمی و عجز شده و نتیجه این سردرگمی عدم حل و رفع کامل آن مشکلات است.
🗒 اگر فکر می کنید این مطالب در آگاهی مردم و رسیدن آن به گوش مسئولان مفید است به کانال هنر حکمرانی و توسعه بپیوندید و مطالب را بازنشر کنید👇
https://eitaa.com/hokmraniirani
نفوذ و تهاجم فرهنگ غربی که رهبر معظم انقلاب چند دهه است در مورد آن هشدار می دهد ببینید چگونه بی صدا در اعماق اذهان یک کارگردان مسلمان و متعهد سینما و تلوزین رسوخ می کند که وی به راحتی به همه باورهای دینی خود پشت پا زده و دست به خودکشی بدترین عمل در نزد خدای یگانه می زند!
برآیند ده ها هزار تولید محتوای رسانه های بیگانه و سینمای غرب مبتنی بر «مِنْ شَرِّ الْوَسْواسِ الْخَنَّاسِ»نهایتا به حضیض رفتن ایمان آدمی است!
امام صادق (علیه السلام) می فرماید چون آیه 135 سوره آل عمران نازل شد، ابلیس از کوهی به نام کوه نور بالا رفت و با فریادی بلند همه شیاطین را دور خود جمع کرد و گفت: «این آیه نازل شده است، کیست به رویارویی با آن بپردازد»؟ یک عفریتی برخاست و گفت: «من چنین و چنان کنم». ابلیس گفت: «تو برای آن نیستی»، دیگری برخاست و مانند آن را گفت، و همان را شنید، شیطان وسواس خنّاس گفت: «این کار من است»، گفت: «با چه»؟ گفت: «به آنها زشتی را زیبایی و زیبایی را زشتی نشان دهم، به آرامی در دلشان نفوذ کنم به آرزو اندازم تا گناه را گناه ندانند و چون مرتکب گناه شدند استغفار را از یادشان ببرم»، گفت: «تو برای این کار مناسب هستی و تا قیامت او را بر آن گماشت»!
امسال وضعیت رشد نرخ اجاربهای مسکن به مراتب بیشتر از سال پیش خواهد بود!
به نظر می رسد در این بی عملی دولت و نهایتا تاکید برخی مقامات بر «بایدها»ی بدون مخاطب مشخص و بی تفاوتی وزارت راه و شهرسازی نسبت به موضوع مدیریت بازار اجاره خانه ها، #مستاجران در سال 1402 در شرایط بسیار نگران کننده ای قرار گیرند!
🗒 اگر فکر می کنید این مطالب در آگاهی مردم و رسیدن آن به گوش مسئولان مفید است به کانال هنر حکمرانی و توسعه بپیوندید و مطالب را بازنشر کنید👇
https://eitaa.com/hokmraniirani
بیش از یکسال از وعده مجلس برای تصویب طرح سامان دهی بازار اجاره مسکن می گذرد!
قرار بود سال پیش نهایتا تا تیرماه این طرح تعیین تکلیف شود! اما با گذشت حدود یک سال همچنان به جز وعده دادن های گاه و بی گاه خبری از این طرح و تصویب آن نیست!
شکی نیست که این طرح هم نهایتا با فشار افکار عمومی در صورت تصویب به سرنوشت طرح سامان دهی وضعیت استخدامی کارکنان دولت و یا طرح مالیات بر عایدی سرمایه دچار خواهد شد، برخی ذینفعان به قدری روند تصویب طرح را طولانی می کنند و از مفاد اصلی و اثربخش آن می کاهند که نه تنها مشکلی و گره ای از زندگی مردم باز نکند بلکه در نهایت به طراحان و مستاجران که چشم انتظار چنین طرحی هستند بفهمانند که سیاست گذاری و دخالت دولت کارآمد نیست! یعنی تعمدا کاری می کنند که تصویب و اجرای یک سیاست به نفع عامه مردم اثر عکس بگذارد تا با شکست آن اعلام کنند که دخالت دولت و سیاست گذاری دولت به نفع عامه مردم نیست!!!
🗒 اگر فکر می کنید این مطالب در آگاهی مردم و رسیدن آن به گوش مسئولان مفید است به کانال هنر حکمرانی و توسعه بپیوندید و مطالب را بازنشر کنید👇
https://eitaa.com/hokmraniirani
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
رئیس جمهور محترم از مجلس خواستند که برای ایجاد وزارت بازرگانی یا ساختار مشابه برای #تنظیم_بازار همکاری کنند.
تنظیم بازار یکی از اجزای مهم #مثلث_رهایی است که در صورت عدم توجه به آن، بازار ارز قابل مدیریت نیست.
به کانال اقتصاد کاربردی بپیوندید 👇
https://eitaa.com/DrRezaGholami