⛅️ #نردبان_صعود (انسان موفق) ⛅️
پست قبل را اینجا 👇بخوانید
🔹https://eitaa.com/asz_mirras/3129
✅ چگونه #اصل_رحمت را که از مهمترین داشتههای ما است مدیریت کنیم؟
🔆 در ابتدا باید تفاوت بین :
#اصل، #راهبرد و #راهکار را بدانیم.
در ادامه با یک مثال این تفاوت را روشن میکنیم.⬇️
🔵 آیه «ألا بذکر الله تطمئن القلوب» در قرآن کریم یک #اصل است. کل دانش روانشناسی جهان را هم جمع کنیم این #آرامش بدون ذکر الهی به دست نمیآید.
🔷 #راهبرد این اصل را میتوان از آیه «استعینوا بالصبر و الصلاة» بهدست آورد. #نماز و #صبر #راهبرد قرآن برای آرامش است.
🔹 حال #راهکار نماز و صبر کدام است؟
در اسلام نماز یا واجب است یا مستحب و هر کدام دستور مشخصی دارند. صبر نیز سه نوع است و شامل صبر بر مصیبت، صبر بر معصیت و صبر بر طاعت است. این راهکارها انسان را به آرامش میرساند.
#ادامه_دارد...
__________
💐 #اندیشکده_سبک_زندگی_اسلامی
🔍 www.mirras.ir
💠 eitaa.com/joinchat/2804023296C83f7060f0f
💠 #بازخوانی_قرآن_بازسازی_زندگی
🔹 #تحریف_سبک_زندگی
🔵 فصلدوم: #تحریف؛ چرا و چگونه ؟
1⃣ مرحله اول: استعلا بر حقیقت
🔑 در پست قبل گفتیم که قرآن بذر اصلی انحراف را «استعلا» و برتریجویی بشر نسبت به حقیقت میداند. چرا که قدرت علمی بشر و تسلط او بر نیازهایش به صورت مستمر در طول تاریخ باعث حس استغنا در او شده و همین مساله زمینه غرور و انکار حقیقت را برایش رقم زد.
💠 قرآن علت تمام سیاستهای خصمانه فرعون در مقابل موسی را « استعلا بر حقیقت» و به تبع آن « #استکبار_به_حقیقت» معرفی میکند:
✨ إِنَّ فِرْعَوْنَ عَلا فِي الْأَرْضِ وَ جَعَلَ أَهْلَها شِيَعاً يَسْتَضْعِفُ طائِفَةً مِنْهُمْ يُذَبِّحُ أَبْناءَهُمْ وَ يَسْتَحْيي نِساءَهُمْ إِنَّهُ كانَ مِنَ الْمُفْسِدينَ / فرعون در زمين برتریجويى كرد و اهل آن را به گروههاى مختلفى تقسيم نمود؛ گروهى را به ضعف و ناتوانى میکشاند، پسرانشان را سر میبريد و زنانشان را (براى كنيزى و خدمت) زنده نگه میداشت؛ او به يقين از مفسدان بود.
💠 همانطور که در آیه به زیبایی مورد اشاره قرارگرفتهاست، علت اصلی آسیبهای تمدنیِ تمدن مصر مانند اختلافهای طبقاتی و نژادپرستی و ... که از « يَسْتَضْعِفُ طائِفَةً مِنْهُمْ » برداشت میشود از استعلاطلبی فرعون و ساختار حکومتی فرعون بوده که از « إِنَّ فِرْعَوْنَ عَلا فِي الْأَرْضِ» برداشت میشود.
💠 #ادامه_در_پست_بعد 👇🏻👇🏻
💠 اضافه بر مطالب بالا ، خداوند متعال در یک قاعده کلی، کسب جایگاه برین در آخرت را ( که به ضرورت در گرو زندگی خوب و برین در این دنیا میباشد) در گرو « عدم استعلاجویی و استکبار » معرفی میکند:
✨ تِلْكَ الدَّارُ الاَخِرَةُ نجْعَلُهَا لِلَّذِينَ لَا يُرِيدُونَ عُلُوًّا فىِ الْأَرْضِ وَ لَا فَسَادًا وَ الْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ / (آرى،) اين سراى آخر تو را (تنها) براى كسانى قرار میدهيم كه اراده برتریجويى در زمين و فساد را ندارند؛ و عاقبت نيك براى پرهيزگاران است.
🔑 دقت در آیه فوق نشان میدهد که بین علو ، استعلاطلبی و فساد و به تبع آن، ویرانی و هلاکت رابطه علت و معلولی وجود دارد. بنابراین تا اینجا روشن شده که « استعلا و برتریجوی انسان » اولین بذر انحراف جامعه انسانی است.
❓ اما چگونه « استعلاء » میتواند زمینهساز آسیبهای تمدنی در دورههای مختلف تاریخی شده باشد؟
✅ پاسخ آنکه: برتریجویی بشر نسبت به حق و حقیقت که مظهر آن خداوند و کلام الهی میباشد سبب میشود که انسان به زیر بار معارف الهی نرفته و اولویت را به هوی نفس خود بدهند.
💠 نکته مهم که نباید از دقت دور بماند اینکه منظور از هوی نفس تنها به شهوت و تمایلات جنسی نیست بلکه منظور از «میل انسان » است که غالبا افسار عقل را به دست گرفته و به دنبال خود کشانده و از آن با تولید توجیههای به ظاهرا عقلانی یاری میجوید، در این صورت انسان مصداق آیه « أَفَرَأَيْتَ مَنِ اتَّخَذَ إِلهَهُ هَواه» میشود.
✍🏻 حجتالاسلام حسینعباسیاصل
#⃣ #تحریف_سبک_زندگی
__
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/asz_mirras
🔹sapp.ir/asz_mirras
⛅️ #نردبان_صعود (انسان موفق) ⛅️
پست قبل را اینجا👇بخوانید
🔹https://eitaa.com/asz_mirras/3156
🔄 در پستهای قبل با « #اصل_رحمت » آشنا شدیم و گفتیم برای شکوفایی این اصل مهم در زندگی باید #راهبردها و #راهکارهایی را پیاده کنیم. بعد از آن به تعریف #اصل، #راهبرد و #راهکار پرداختیم.
◀️ در این پست به بررسی یکی از #راهبردهای_اصل_رحمت خواهیم پرداخت.
✅ #راهبرد «اصل رحمت» :
🔆 چه کنیم تا #رحمت_الهی را رشد و توسعه دهیم؟ ❓❓
〰 #راهبرد ما این است👇 :
1⃣ « #پردههای_رنگارنگ_را_ببین » :
اطراف خود را خوب بنگر «و أما بنعمة ربک فحدث» نعمتهایی را که در اختیار داری، ببین.
💡امام حسین (ع) دعای عرفه را با شمارش این نعمتها آغاز میکند. این همه نعمت در اطراف ما وجود دارد، سلامتی، امنیت، وجود امام رضا (ع) و...
💡بزرگترین نعمتی که خداوند به حضرت موسی(ع) داده است، چیست؟
براساس آیه قرآن «و وهبنا لموسی من رحمتنا اخاه هارون» ما به او هارون را بخشیدیم. باید ببینیم هارون چه نقشی در زندگی حضرت موسی(ع) داشت... خداوند به هر یک از ما از طریقی رحمت خود را ارزانی داشته است.
دور تا دور ما #پردههای_رنگین_زیبای_نعمتهای_الهی است ولی باید آنها را ببینیم، یادشان کنیم.
این یک راهبرد مهم است.
#ادامه_دارد...
_______________________
💐 #اندیشکده_سبک_زندگی_اسلامی
🔍 www.mirras.ir
💠 eitaa.com/joinchat/2804023296C83f7060f0f
💠 #بازخوانی_قرآن_بازسازی_زندگی
🔵 فصلدوم: #تحریف؛ چرا و چگونه ؟
1⃣ مرحله اول: استعلا بر حقیقت
🔑 در مباحث گذشته گفتیم که قرآن بذر اصلی انحراف را «استعلا» و برتریجویی بشر نسبت به حقیقت میداند و تمام سیاستهای خصمانه فرعون در مقابل موسی را نیز ناشی از همین مساله میداند.
💠 انسانها و به خصوص گروهی از آنان که خود برتر بینی بر آنها تسلط کامل پیدا کرده و فرعونیت آنها ظهور کرده، به جای « #جانشینی_خداوند» خود را «جایگزین خدا» قرار میدهد و به وضع قانون برای زندگی و جامعه خود میپردازد و آن را بهترین و عقلانیترین مسیر معرفی میکنند آنها برای این اقدام، شعار زیبای « تقدس عقل »و « تقدس #خرد_بشری» و « تقدس #اکثریت» را سر میدهند و اینگونه خواسته خود را عملی میکنند، اما سوال اینجاست که :
❓چه عقلی و چگونه عقلی مقدس است ؟ آیا به تصمیمات یک انسان قاتل می توان ارزش نهاد؟ آیا عقل انسانی که عمر خود را در زنا و ربا گذرانده و با این مسائل آبرو و اموال جامعه را به خطر انداخته است مقدس است ؟ آیا عقل انسانی که برای رسیدن به لذت بیشتر جسم و جان خود را به دهها نوع مواد مخدر میسپارد، قابل احترام است؟
❓چه جمعی وچگونه جمعی مقدس است ؟ آیا تصمیمات جمعی انسانهای قاتل میتواند ارزشمند باشد، آیا آزادی ساخت و فروش اسلحه که امروز در بعضی از کشورها مجاز است و سالیانه سبب قتل عام کودکان و نوجوانان میشود!! قابل احترام است؟ آیا تصمیمات جمعی از مردم که در کمتر از 80 سال پیش بیش، سیاهپوستان را نوکر، سفیدپوستان میدانست قابل احترام است ؟
❓اصولا معیار صحیح بودن عقل و خرد بشری چیست ؟
❓ مرز جدایی بین عقل بشری و هوی نفس حیوانی کجاست ؟
🔻 #ادامه_پست_بعدی 👇🏻
💠 به صورت قطعی و با بررسی تاریخ نافع قرآنی میتوان این ادعا را نمود که:
🔑 زمانیکه انسان خود را جایگزین خداوند میکند و عقل خود و خِرد جمعی را (در صورت مخالفت با اوامر الهی) ارجحیت میدهد، وارد مسیری میشود که انتهای آن چیزی جز « عقلانی پنداشتن و قانونی کردن هوی نفس » جمعی انسانها نیست که تصویب و ترویج قانون شنیع همجنسگرایی تحت لوای احترام عقل و خرد جمعی و حقوق بشر از مصادیق بارز این موضوع میباشد.
💠 قرآندر ادامه معرفی فرعون به این مساله نیز اشاره میکند که آن برتریجویی و استعلا طلبی سبب میشود که فرعون خود را جایگزین خدا نماید و با این ادعای اقدام به #وضع_قانون نماید.
💠 قرآن از زبان فرعون میفرماید :« فَقالَ أَنَا رَبُّكُمُ الْأَعْلى » یعنی « و گفت: من پروردگار برتر شما هستم!» و جالبتر آنکه او آنقدر در این مساله با قطعیت سخن میگوید که راه سعادت تمدن خود را، تنها در حاکمیت وقانونگذاری خود میداند میگوید: «قالَ فِرْعَوْنُ يا أَيُّهَا الْمَلَأُ ما عَلِمْتُ لَكُمْ مِنْ إِلهٍ غَيْري» یعنی: « فرعون گفت: «اى جمعيت اشراف! من خدايى جز خودم براى شماسراغ ندارم » این آیات به خوبی نشان میدهد که آسیبهای تمدنی مصر قطعا زایده این نوع انحراف و این نوع جایگزینی هستند.
🔑 پس انسانی که به « استعلا و خودبرتربینی» دامن میزند، دیر یا زود به وادی انکار خدا و جایگزینی هوی نفس خود، با ظاهرِ عقلگرایی در خواهد افتاد.
✍🏻 حجتالاسلام حسینعباسیاصل
#⃣ #تحریف_سبک_زندگی
__
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras