🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊
✨تسبيح انبياء معظم علی علیست
✨نقش لب پيمبر خاتم علی علیست
✨رمز نجات حضرت موسی ميان نيل
✨فرياد استغاثهی آدم علی علیست
✨رمز تقربِ همهی اهل کائنات
✨آوای هر فرشته دمادم علی علیست
✨لبيک کعبه و حجر و مسجد الحرام
✨زيباترين ترنم زمزم علی علیست
✨هر گوشه را که مینگرم ذکر خير توست
✨آقای من، عبادت عالم علی علیست
✨تو آمدی و عزت توحيد پا گرفت
✨نور خدا زمين و زمان را فرا گرفت
🌹میلاد با سعادت امیرالمؤمنين على عليهالسلام، روز مرد و گرامیداشت مقام پدر تبریک و تهنیت باد🌹
_________________
#اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
🔹sapp.ir/mirras
🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸
#بایدهاونبایدهایمهمانیدرسبکزندگیاسلامی (۲)
پست قبل را اینجا👇 بخوانید
🔸https://eitaa.com/mirras/1889
✅ #مهمانی به چی و #مهمان به کی میگن؟؟
مهمانی به معنای #ضیافت میباشد که از دو طرف تشکیل شده است، «#میزبان» کسی که یک یا چند نفر را به مهمانی خود دعوت میکند و از آنها پذیرایی میکند، «#مهمان» کسی که میزبان او را به خانه خود دعوت کنند و از او پذیرایی به عمل آید که در این جزوه به باید و نبایدهای رفتاری میزبان و همچنین باید و نبایدهای رفتاری مهمان پرداخته میشود.
✅ واقعا #مهمانی اینقدر مهم است ؟؟
نکتهی بسیار روشن که همه مسلمان به آن آگاه هستن، اهمیت «مهمانی» در تعالیم اسلامی است.
⬅ اما چقدر مهم است ؟
پیامبر (ص) : «ألضّيافة رأس المروّة» : یعنی «پذیرایی از مهمان سر منشاء جوانمردی است»
جوانمردی مجموعهای از فضیلتهای انسانی است که رسیدن به آن خواستههای همه انسانهای واقعی است که زحمتها و تلاشهای معنوی بسیاری از قبیل نماز شب و ... میخواهد، اما جالب آنکه پیامبر، مهمانی و اکرام مهمان را راس آن میداند
امام علی (ع) : «حُبِّبَ إِلَيَ الصَّوْمُ بِالصَّيْفِ وَ قِرَى الضَّيْفِ وَ الضَّرْبُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِالسَّيْف» یعنی «سه مورد، روزه در تابستان، پذیرایی از مهمان، شمشیر زدن در راه خدا مورد علاقه من است»
واقعا قرار دادن #مهمانی در کنار #روزه_در_تابستان و #جنگ_در_راه_خدا !!! آن هم توسط علی(ع) چه معنای عمیق و بزرگی میتواند داشته باشد؟؟
جالب آنکه امام علی(ع)، نبودن مهمان یا مهمان نداشتن را یکی از عوامل غمگینی خود معرفی میکند :
«رُئِيَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ (ع ) حَزِيناً فَقِيلَ لَهُ مِمَّ حُزْنُكَ قَالَ لِسَبْعٍ أَتَتْ لَمْ يُضَفْ إِلَيْنَا ضَيْفٌ» : یعنی «از حضرت علی (ع) در مورد علت ناراحتیش پرسیده شد، ایشان گفتن به علت آن است که مدتی است برایم مهمان نیامده است»
⁉ آیا واقعا نبودن و نیامدن مهمان ما را ناراحت میکند؟ آیا این روایتها متعجبتان نکرد ؟ اگر تعجب کردید باید بدانیم که از مسیر صحیح و درست نبوی و علوی کمی زاویه داریم.
✍حجتالاسلام حسین عباسی اصل
🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸
_________
#اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
🔹sapp.ir/mirras
🎊 🎊 🎊 🎊 🎊 🎊
✨یا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَار
✨یا مُدَبِّرَ اللَّیْلِ وَ النَّهَارِ
✨یا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَال
✨حَوِّلْ حَالَنَا إِلَی أَحْسَنِ الْحال
💫ای تغییر دهنده دلها و دیدهها
💫ای مدبر شب و روز
💫ای گرداننده سال و حالتها
💫بگردان حال ما را به نیکوترین حال
🍃💐🌹حلول سال نو و بهار پرطراوت را که نشانه قدرت لایزال الهی و تجدید حیات طبیعت میباشد را به تمامی عزیزان تبریک و تهنیت عرض کرده و سالی سرشار از برکت و معنویت را از درگاه خداوند متعال و سبحان برای شما عزیزان مسئلت داریم🌹💐🍃
_________________
#اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
🔹sapp.ir/mirras
🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸
#بایدهاونبایدهایمهمانیدرسبکزندگیاسلامی (۳)
پست قبل را اینجا👇بخوانید
🔸https://eitaa.com/mirras/1901
✅چرا #مهمانی این قدر مهم است ؟
قطعا وقتی دستوری را اسلام مورد تایید و تاکید قرار میدهد، باید دانست که جایگاه بسیار مهمی در تامین نیازهای مادی و معنوی انسان و جامعه دارد.
اکنون که جایگاه مهمانی روشن شد باید به این سئوال پاسخ داد که 〰〰 چرا میهمانی اینقدر اهمیت دارد؟
برای پاسخ بهتر به این سئوال لازم است بهرهها و فایدههای مهمانی را در دو بخش #دنیایی اعم از مادی و معنوی و #اخروی تقسیم کرد تا به تفصیل و تقسیم بهتر به آن بپردازیم :
✒حجتالاسلام حسین عباسی اصل
⏬#ادامهدارد
_________________
#اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
🔹sapp.ir/mirras
🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸
#بایدهاونبایدهایمهمانیدرسبکزندگیاسلامی (۴)
پست قبل را اینجا👇بخوانید
🔸https://eitaa.com/mirras/1913
✅چرا #مهمانی اینقدر مهم است ؟
✅ #فایدهدنیایی : ✅
شاید باورش کمی سخت باشد اما مهمانی پیش از انکه بهرههای اخروی داشته باشد فایدههای دنیایی دارد که در ذیل به دو مورد آن اشاره میشود :
🌿اول – #بُعد_مادی :
🌱الف – #افزایش_سرمایههای_اجتماعی
یکی از فایدههای مهم مهمانی ایجاد روابط دوستی صمیمی است که سبب اضافه شدن سرمایههای انسان میشود چرا که این دوستها هرچه بهتر و صمیمیتر باشد در مواقع سختی بیشتر و بهتر از انسانها حمایت میکنند و این گونه انسان سرمایههای اجتماعی خود را افزایش میدهد.
به همین دلیل بوده است که پیامبر اسلام در شروع نبوت و آغاز دعوت، اقوام خود را به صرف شام به منزل خود دعوت نمود تا اینگونه سرمایههای اجتماعی خود را افزایش دهد.
چه بسا انسانهای که به دنبال جمع کردن سرمایههای مالی بودهاند و پس از جمع شدن سرمایههای اقتصادی در حسرت داشتن دوست صمیمی هستند که بدون چشم داشت مالی در کنار او بنشینند و از او در برابر سختیها حمایت خالصانه کنند.
🌱ب – #در_امان_ماندن_از_بُخل
بخل و خساست یکی از رذایل اخلاقی انسان است که زمینه بسیاری از اخلاقهای بد انسان میباشد. در طول تاریخ، درمان بخل یکی از مسائل مهم اساتید اخلاق بوده است چرا که خیلی از انسانهای خسیس در صورتی که متوجه بیماری خود بشوند، تمایل زیادی برای درمان از خود نشان میدهند و این تمایل بسیار طبیعی است چرا که فرد به خوبی متوجه است، که ریشهای اصلی عدم قدرتِ محبت کردن و محبت دیدن، همین بخل است. یکی از مهمترین درمانهای بخل، مهمانی دادن و خرج کردن برای دوستان با اهداف معنوی است. همانطور که پیامبر میفرماید :
«مَنْ أَدَّى الزَّكَاةَ وَ قَرَى الضَّيْفَ وَ أَعْطَى فِي النَّائِبَةِ فَقَدْ وُقِيَ مِنَ الشُّح» یعنی «هرکس زکات دهد و از مهمانی پذیرایی کند و در گرفتاری ببخشد از بخل در امان مانده است»
🌿دو- #بُعد_معنوی :
یکی از فواید بسیار مهم مهمانی تاثیر بخشی معنوی و روحی میباشد. تاثیر بخشی معنوی مثبت در عصر حاضر، که مشکلات انسانی عموما منشاء درونی، روحی و معنوی دارد، اهمیت مهمانی دادن و مهمانی رفتن را چند برابر میکند، فواید معنوی که با بیان در این مختصر، سازگاری دارد، دو مورد ذیل است :
🌱الف – #گشایش_روحی_انسان :
شاید برای همه ما پیش آمده باشد که اگر از دوستی یا نزدیکانی ناراحت یا خوشحال باشیم در حال و هوای روحی ما بسیار تاثیر گذار است، این مساله نشان دهنده عمق تاثیر دوست و نزدیکان در نهان انسان است، پس چه بهتر که انسان این مساله را به صورت مثبت مدیریت کند و از آن برای خود فرصت بسازد پس تشکیل جمعهای دوستی آن هم بر سر سفره با چاشنی شوخی به قطع در بهبود روحی انسانها نقش بسزایی دارد و این برای همه ما تجربه شده است. البته روشن است که اختلاف محدود و قابل تسامح از الزامات رابطه انسانی است و جمعهای دوستی مبرا از آن نخواهد بود، که عبور آسان همراه بخشش یکدیگر بهترین راه حل است که مهمانیها خود بهترین شیوه برای حل مشکلات دوستانه و فامیلی و به تبع آن آسایش روحی می باشد.
🌱ب – #گشایشِ_روزی :
یکی از فواید بسیار مهم مهمانی که به میزبان وعده و بشارت داده شده است، افزایش روزی و برکت معنوی و مادی است به گونهای که پیامبر میفرماید :
«الرِّزْقُ أَسْرَعُ إِلَى مَنْ يُطْعِمُ الطَّعَامَ مِنَ السِّكِّينِ فِي السَّنَام» یعنی «کسی که اطعام میکند سریعتر از فرو رفتن تیغ در کوهان شتر به او روزی میرسد».
✒حجتالاسلام حسین عباسی اصل
⏬ #ادامهدارد
_________________
#اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
🔹sapp.ir/mirras
🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸
#بایدهاونبایدهایمهمانیدرسبکزندگیاسلامی (۵)
پست قبل را اینجا👇بخوانید
🔸https://eitaa.com/mirras/1914
✅ چرا #مهمانی اینقدر مهم است ؟
✅ #فایدهاخروی : ✅
مهمانی همانطور که در دنیا سازی انسانی بسیار تاثیرگزار است به قطع در عقبی سازی هم بسیار نقش کلیدی دارد که در اینجا از بوستان خوش بوی فواید اخروی که در کلام اهل بیت آمده است تنها به سه شاخصه گل سر سبد آن اشاره میشود :
🌱الف – #بهرمندی_از_ستایش_الهی :
خداوند در قرآن، یک گروه به نام انصار را مورد ستایش خود قرار میدهد که از اقدامات آنها مهمانوازی خالصانه از گروه مهاجر بود. مهاجران گروهی بودند که همراه پیامبر اسلام خانه و کاشانه خود را رها کرده و بدون هیچ امکاناتی از مکه به سمت مدینه آمدند. زمانی که مهاجران به مدینه رسیدند، گروه انصار که مسلمانان مدینه بودند، به یاری آمدند و به بهترین شکل آنان را مورد مهماننوازی قرار دادند به گونهای که خانههای خود را نصف کردند و هر خانواده انصاری یک خانواده مهاجر را در منزل خود سکنا داد، این واقعه سبب شد که خداوند این گونه ماجرا را وصف و آنها را ستایش نماید :
«الَّذينَ تَبَوَّؤُا الدَّارَ وَ الْإيمانَ مِنْ قَبْلِهِمْ يُحِبُّونَ مَنْ هاجَرَ إِلَيْهِمْ وَ لا يَجِدُونَ في صُدُورِهِمْ حاجَةً مِمَّا أُوتُوا وَ يُؤْثِرُونَ عَلى أَنْفُسِهِمْ وَ لَوْ كانَ بِهِمْ خَصاصَةٌ وَ مَنْ يُوقَ شُحَ نَفْسِهِ فَأُولئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ»
«و براى كسانى است كه در اين سرا [سرزمين مدينه] و در سراى ايمان پيش از مهاجران مسكن گزيدند و كسانى را كه به سويشان هجرت كنند دوست مىدارند، و در دل خود نيازى به آنچه به مهاجران داده شده احساس نمیکنند و آنها را بر خود مقدّم مىدارند هر چند خودشان بسيار نيازمند باشند؛ كسانى كه از بخل و حرص نفس خويش باز داشته شدهاند رستگارانند!»
🌱ب – #آمرزش_گناهان :
پیامبر اسلام در این زمینه میفرماید : «الضَّيْفُ عَلَى بَابِ الْقَوْمِ بِرِزْقِهِ فَإِذَا ارْتَحَلَ ارْتَحَلَ بِجَمِيعِ ذُنُوبِهِم» یعنی «مهمان با روزیش بر قوم وارد میشود و چون برود با همه گناهان آنها می رود»
🌱ج – #ورود_به_بهشت :
امام صادق (ع) : «مَنْ أَضَافَ مُؤْمِناً أَوْ خَفَّ لَهُ عَنْ شَيْءٍ مِنْ حَوَائِجِهِ كَانَ حَقّاً عَلَى اللَّهِ أَنْ يُخْدِمَهُ وَصِيفاً فِي الْجَنَّة» یعنی «هر کس مومنی را مهمانی دهد یا بخشی از نیازهای او را برآورده کند بر خداوند است که در بهشت به او خدمتگزاری کند»
امکان دارد بعد از خواندن این روایات گفته شود که «اینطوری تمام کافران و فاسقان مهمانی میدهند و گناهانشان بخشیده و در نهایت وارد بهشت می شود»
اما در جواب باید دانست که مخاطب این روایات مومنین و در مرحله بعد مسلمانان هستن که دو ویژگی دارند :
-حق را که همان اسلام و تسلیم در برابر امر الهی است پذیرفتهاند
-حتی المقدور از انجام گناه دوری میکنند ولی از غفلت و نسیان و همچنین کید ابلیس در امان نیستند
لذا خداوند از در رحمت خود با آنان رفتار میکند و به واسطههای اینچنین مانند میزبانی آنها را مورد غفران قرار میدهد.
اینها تعداد محدودی از فواید دنیایی و اخروی مهمانی بود که هر کدام از انها به تنهایی میتواند ما را وادار کند که «مهمانی» را در سبک زندگی خود جا بدهیم.
✒حجتالاسلام حسین عباسی اصل
_________________
#اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
🔹sapp.ir/mirras
🌸 🌸 🌸 🌸 🌸
#بایدهاونبایدهایمهمانیدرسبکزندگیاسلامی (۶)
پست قبل را اینجا👇بخوانید
🔸https://eitaa.com/mirras/1918
✅چه #مهمانیهایی_اولویتدار هستن ؟
برای برگزاری مهمانی با فواید دنیایی و اخروی قطعا نمیتوان محدودیتی ایجاد کرد چرا که انسان هر وقت بخواهد میتواند مهمانی دهد. اما از آنجایی که اگر آن مهمانی همراه با ناهار یا شام باشد، هزینه آن سنگین خواهد شد، روایات اسلامی #مهمانی_اولویتدار را مشخص کردهاند که مردم پولدار و مردم متوسط بتوانند اولویتهایی برای مهمانی دادن در زندگی خود تعیین نماید. قطعا این روایات به معنای محدود کردن مهمانیها نیست بلکه تعیین اولویتهاست. از بین روایات پنج اتفاق به عنوان اتفاقهای خیر معرفی شدهاند که مستحب است انسان #ولیمهی متناسب با وضعیت اقتصادی خود بدهد.
⏪ نکتهی مهم این است که هدف از برگزاری مهمانی و ولیمه دادن دو هدف مقدس ذیل است که اگر برای هر کدام خللی پیش آید نه تنها استحباب از بین می رود بلکه گناه جایگزین آن می شود.
✔ - شکر الهی به خاطر نعمت داده شده به عنوان هدف باطنی
✔ - تقسیم شادی در بین نزدیکان خود به عنوان هدف ظاهری
✒حجتالاسلام حسین عباسی اصل
⏬ #ادامهدارد
_________________
#اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
🔷sapp.ir/nardebansoud
🔹sapp.ir/mirras
🌸 🌸 🌸 🌸 🌸
#بایدهاونبایدهایمهمانیدرسبکزندگیاسلامی (۷)
پست قبل را اینجا👇بخوانید
🔸https://eitaa.com/mirras/1923
✅ چه #مهمانیهایی_اولویتدار هستن ؟
⭕ اما مهمانی های اولویتدار را میتوان از روایت ذیل شمارش کرد :
قال نبی (ص) : لَا وَلِيمَةَ إِلَّا فِي خَمْسٍ فِي عُرْسٍ أَوْ خُرْسٍ أَوْ عِذَارٍ أَوْ وِكَارٍ أَوْ رِكَازٍ فَالْعُرْسُ التَّزْوِيجُ وَ الْخُرْسُ النِّفَاسُ بِالْوَلَدِ وَ الْعِذَارُ الْخِتَانُ وَ الْوِكَارُ الرَّجُلُ يَشْتَرِي الدَّارَ وَ الرِّكَازُ الرَّجُلُ يَقْدَمُ مِنْ مَكَّةَ
ولیمه ( مهمانی به همراه شام یا ناهار ) در پنج چیز است :
🍀یک – #عروسی (عُرْسٍ) : ازدواج کردن امر عاقلانه و مقدس است، اما دو مساله ضمیمه آن می باشد که رعایت آنها نیز جزو این سنت الهی می باشد و امام رضا(ع) به آنها اشاره می کند و می فرماید :
«مِنَ السُّنَّةِ التَّزْوِيجُ بِاللَّيْلِ وَ إِطْعَامُ الطَّعَامِ» یعنی: «ازدواج در شب و اطعام دادن برای عروسی از سنتهای نبوی است»
اما نباید فراموش کرد که اطعام دادن در عروسی سنت الهی است که #دو_هدف را دنبال می کند
-#شکر_الهی، به عنوان #هدفباطنی و #تقسیمشادی با نزدیکان به عنوان #هدفظاهری و به همین جهت مستحب است، اما اگر شام عروسی با این دو تعارض داشته باشد قطعا استحباب خود را از دست داده و حرام خواهد شد. متاسفانه امروز شاهدیم که شام عروسی به موضوعی علیه هدف خود تبدیل شده و ظاهرا چیزی جز دو مورد ندارد :
▪ -« اسراف نعمتهای الهی »
▪ -« ریا برای نزدیکان »
❌متاسفانه جامعه امروز ما ضربهی این تغییر رویکرد را خورده است که میتوان #دو_آسیب را به صورت مصداق بیان کرد :
〰 – تاخیر در ازدواج به علت بالا رفتن غیر معقول هزینه ازدواج
〰 – طلاق و کوتاه شدن زندگیهای مشترک که یکی از دلایل آن بی برکت شدن زندگیها به علت اسراف و گناه در شب اول زندگی است
🍀دو – #تولد_فرزند (خُرْسٍ) :
یکی از نعمتهای الهی که مردمی نسبتا زیادی به خصوص در عصر حاضر به طور کلی از داشتن آن محروم هستند و یا با صرف هزینههای هنگفت متنعم میشوند، نعمت فرزند است که روایات اسلامی برای پاس داشت این نعمت الهی و تقسیم شادی مثبت بین نزدیکان و آشنایان مردم را به برپایی مهمانی تشویق کردهاند و خود به آن عمل نموده اند به گونهای که در تاریخ آمده است که : امام موسی بن جعفر به مناسبت تولد یکی از فرزندانش به مردم مسجد و کوچه ولیمه دادند
اما آسیبی که در این زمینه دامن جامعه ایرانی را گرفته این است که، خانواده امروز یک بستهی فانتزی و غیر ضروری برای تولد فرزندانشان اعم از #سیسمونی و انواع اسباب بازیها و... را در نظر میگیرند اما این سنت الهی و انسانی را نادیده گرفته و به فراموشی سپردهاند، در صورتی که میتوان با یک #فایدهسنجی مختصر، بررسی کرد فایده کدام یک بیشتر است، سیسمونی که تا دو الی سه سال نه تنها فایدهی بسیار مثبت ندارد بلکه بخش عمدهای از خانههای امروز را اشغال کرده و هزینهی هنگفتی سر دست خانواده یا خانواده والدین میگذارد یا یک وعده #ولیمه که شاید بتواند با نادیده گرفتن آثار و برکات معنوی، دوستداران و مراقبان این کودک را زیادتر و دعای خیر آنان را پشتیبان او نماید.
🍀سه – #ختنه_فرزند (عِذَارٍ)
🍀چهار – #ساختن_یا_خرید_خانه (وِكَارٍ)
خرید خانه از انجایی که تاثیر بسازیی در آرامش روحی و مادی مردم و خانوادهها دارد اسلام تاکید بر مهمانی دادن میکند تا این گونه اهداف دوگانه محقق شود. از پیامبر خدا نقل است که :
« مَنْ بَنَى مَسْكَناً فَلْيَذْبَحْ كَبْشاً سَمِيناً وَ لْيُطْعِمْ لَحْمَهُ الْمَسَاكِينَ ثُمَّ يَقُولُ اللَّهُمَّ ادْحَرْ عَنِّي مَرَدَةَ الْجِنِ وَ الْإِنْسِ وَ الشَّيَاطِينِ وَ بَارِكْ لَنَا فِي بُيُوتِنَا إِلَّا أُعْطِيَ مَا سَأَلَ» یعنی « هر کس که خانهای برای خود میسازد ( یا میخرد) ، گوسفندی را قربانی کند و از گوشت آن به بینوایان اطعام دهد و این دعا را خواند : خدایا شر جن و انس را از من دور کن و خانه ام را سبب برکت قرار ده»
🍀پنج – #بازگشت_از_سفر_حج (رِكَازٍ)
سفر حج و یا هر سفر زیارتی هم میتواند بهانه خوبی برای محقق کردن اهداف ( شکر گزاری و تقسیم شادی با نزدیکان) مهمانی باشد لذا اسلام به این مورد نیز تاکید کرده است.
⭕در پایان لازم به ذکر است که این مهمانیها، مهمانیهای اولویتدار و حداقلی هستن و اگر کسی دارای وسعت مالی میباشد میتواند بیشتر از فواید و بهرههای مهمانی استفاده کند و افراد بیشتری را بر سفره مهربانی دعوت نماید.
✒حجتالاسلام حسین عباسی اصل
_________________
#اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
🔷sapp.ir/nardebansoud
🔹sapp.ir/mirras
🌸 🌸 🌸 🌸 🌸
#بایدهاونبایدهایمهمانیدرسبکزندگیاسلامی (۸)
پست قبل را اینجا👇بخوانید
🔸https://eitaa.com/mirras/1925
✅ چه #مهمانهایی_اولویتدار هستن ؟
⬅ اکنون که اولویت #مهمانیها بیان شد و مهماندهندهها معلوم شدند، باید سراغ #مهمانهای_اولویتدار رفت و روشن نمود که معارف اسلامی چه مهمانهایی را اولویت داده است تا این گونه آن افراد را در صدر لیست دعوتمان قرار دهیم. در روایات اسلامی مهمانها به اولویت زیر مطرح شدهاند :
🍀اول - #ارحام_و_نزدیکان : این گروه بسیار مورد تاکید خداوند و اهل بیت میباشد، چرا که علاوه بر فواید مهمانی، فواید دنیایی و اخروی دیگری شامل حال کسانی می شود که اهل صله رحم هستن که ان شاء الله در جزوات بعدی به آن اشاره خواهد شد.
🍀دوم – #افراد_با_تقوا : ارتباط با این گروه برای انسان بسیار رشد دهنده است که بهترین مثال آن حضور در دکان عطر فروشی است که حتی اگر انسان عطر نخرد ولی میتواند از بوی خوش لذت ببرد، ارتباط با افراد متقی هر چه صمیمیتر باشد انسان را از فضایل روحی آنها بهرهمند میکند و از همین جهت است که پیامبر به ابوذر میفرماید :
«لَا تُصَاحِبْ إِلَّا مُؤْمِناً، وَ لَا يَأْكُلْ طَعَامَكَ إِلَّا تَقِيٌّ یعنی «جز با مومن دوستی نکن و جز افراد متفی را به غذایت دعوت نکن»
🍀سوم – #شیعیانعلیبنابیطالب : این گروه گروه عامی را در بر میگیرد و به اطمینان زیاد همه عزیزان و دوستان ما را در بر میگیرد، اما در گذشته که شیعیان در اقلیت بودهاند این دستورالعمل یک دستور راهبردی بوده است که یکی از حکمتهای آن تشویق شیعیان برای ایجاد رابطه دوستانه و تشکیل جمعهای خودی با هدف تقویت معنوی و مادی در برابر دشمنان شیعیان بوده است.
✒حجتالاسلام حسین عباسی اصل
_________________
#اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
🔷sapp.ir/nardebansoud
🔹sapp.ir/mirras
🌸 🌸 🌸 🌸 🌸
#بایدهاونبایدهایمهمانیدرسبکزندگیاسلامی (۹)
پست قبل را اینجا👇بخوانید
🔸https://eitaa.com/mirras/1928
✅ چه #مهمانیهایی را ترک کنیم ؟؟
از بین دهها دلیل ممدوح برای مهمانی دادن، معارف اسلامی پنج مورد آن را مورد اشاره قرار داد، چند مهمانی را نیز مذموم معرفی میکند و از همه مسلمان میخواهد که با نرفتن به این گونه مهمانیها در مبارزه با آنها به اندازه خود موثر باشند.
#مهمانیهای_ناپسند را میتوان در دو گروه تقسیم کرد :
❌یک – #مهمانیها_بهعلت_روح_حاکم_برآنها : بعضی از مهمانیها را اسلام با توجه به انگیزه و روح حاکم بر مهمانی ممنوع میکند که دو مورد میباشند :
⬅ الف – #مهمانیهای_اشرافی : مهمانیهایی که افراد دعوت شده به آن انسانهای پولدار میباشند و از ورود فقرا جلوگیری میشود. پیامبر در این زمینه میفرماید : «لَا يَحْضُرَنَ أَحَدُكُمْ عَلَى مَائِدَةِ قَوْمٍ غَنِيُّهُمْ مَدْعُوٌّ وَ فَقِيرُهُمْ مَرْجُو» یعنی «هیچ یک از شما بر سفرهی غذایی که توانگرشان دعوت میشود و تهی دستشان دعوت نمیشود، نباید حاضر شود»
قطعا در این مهمانیها روح حاکم اشرافی میباشد، تشخیص این نوع مهمانیها زیاد سخت نمیباشد. تصاویر و فیلمهای منتشر شده در فضای مجازی از این گونه مهمانیها، شرکت کنندگان در آن و نوع پذیراییها به خوبی اشرافی بودن آن را نشان میدهد. البته لازم به ذکر است که باید اشرافی بودن هر مهمانی را با نوع وسعت مالی و طبقهی اجتماعی فرد مهمان دهنده و مهمانان سنجید و یک قاعدهی کلی نمیتوان داد.
⬅ ب- #مهمانی_همراه_با_ساز_و_آواز :
از آنجایی که اهداف مهمانی، الهی و سازنده است هر گونه حاشیهای که این اهداف را مخدوش کند و از آن گناه و معصیت بسازد ممنوع است به خصوص مساله ساز و آواز که اصولا حاشیهای است که بسیار زود تبدیل به متن میشود و زمینه انحراف اهداف را بسیار سریع رقم میزند. پیامبر میفرماید : «اجب دعوه من دعاک من المسلمین ما لم یظهروا المعازف فاذا اظهروا المعازف فلا تجبهم» یعنی «دعوت هر مسلمانی را تا زمانی که ساز و آواز راه نینداخته است بپذیر پس اگر ساز و آواز راه انداخت دعوتشان را قبول نکن».
🔵البته برای همه ما پیش آمده است که به بسیاری از عروسیها و جشنهای فامیل دعوت شدهایم که در آن بساط ساز و آواز پهن است و ما مردد شدهایم که در آن شرکت کنیم یا نه ؟ از سوی مساله صله رحم است و از سوی دیگر ترس از گناه، در این صورت چه باید کرد ؟
✒حجتالاسلام حسین عباسی اصل
⬇ #ادامهدارد
_________________
#اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
🔷sapp.ir/nardebansoud
🔹sapp.ir/mirras
🌸 🌸 🌸 🌸 🌸
#بایدهاونبایدهایمهمانیدرسبکزندگیاسلامی(۱۰)
✅ چه #مهمانیهایی را ترک کنیم ؟؟
#ادامهپستقبل⬇
پست قبل را اینجا👇بخوانید
🔸https://eitaa.com/mirras/1930
⬅ برای همه ما پیش آمده است که به بسیاری از عروسیها و جشنهای فامیل دعوت شدهایم که در آن بساط ساز و آواز پهن است و ما مردد شدهایم که در آن شرکت کنیم یا نه ؟ از سوی مساله #صله_رحم است و از سوی دیگر #ترس_از_گناه، در این صورت چه باید کرد ؟
برای جواب لازم است دو مورد را بدانیم :
✔- جامعه مذهبی و معتقد باید به صورت فعال در تجمعها و خاصتا تجمع فامیل شرکت داشته باشد و از موضع انفعال خارج و نقش موثری ایفا کند
✔- متاسفانه بسیاری از کارهای که با آداب اسلامی سازگار نیست امروز به صورت عرفی در فرهنگ ما جا افتاده است و طرح جایگزینی برای آن ارائه نشده است. یعنی بسیاری از مردم در هنگام جشن و عروسی از همان سازکاری تبعیت میکنند که در جامعه رایج است. مثلا بسیاری از ساز و آوازها امروز به صورت مرسوم در تالارهای عروسی به صاحبان جشن تحمیل میشود. بنابراین بسیاری از مردم با مسائل غیر اسلامی موافق نیستند بلکه تنها مشکلشان عدم قدرت مبارزه با عرف حاکم است، که بخشی از این مشکل به جامعه مذهبی بر میگردد که طرح جایگزینی ارائه نداده و عموما در این برنامهها منفعلانه حاضر میشوند. با لحاظ این دو مقدمه میتوان #دو_پیشنهاد داد :
🍀- در صورتی که حضور شما یا خانواده شما برای مهمانی دهنده مهم است می توانید در هنگام دعوت شدن و پیش از رفتن به مهمانی با میزبان شرط کنید که : «در صورتی ما میایم که ساز و آواز نباشد و درصورتی که میخواهید داشته باشید زمانی که ما میایم آن را موقتا تعطیل کنید»
🍀- در صورتی که نمیتوانید شرط بالا را بگذارید ولی احتمال میدهید با حضور شما میزبان به رودرواسی افتاده و حیثیت شما را حفظ میکند پیشنهاد میشود که به مهمانی تشریف ببرید و در صورتی که توفیقی برای شما حاصل نشد بعد مدت بسیار کوتاهی یعنی در حد تبریک و احوال پرسی و تشکر از دعوت شان آنجا را ترک کنید. هیچ عیبی ندارد و حتی بسیار خوب است که همه بدانند که شما مهمانی را برای وجود ساز و آواز ترک کردهاید. در صورتی که نمیتوانید شرط کنید و مطمئن هستید که حیثیت شما به عنوان انسان مذهبی لحاظ نمیشود، به مهمانی نروید ولی حتما با تماس و یا رفتن به منزل آن فرد از دعوتشان تشکر کنید و وظیفهی خود را اعم از هدیه دادن یا... انجام بدهید.
⭕در اینجا بد نیست از بین جشنهایی که دعوت شدم و موفقیتهای به دست آمد و یا نیامد، دو خاطره موفقیت آمیز تعریف نمایم : چندی پیش به عروسی یکی از اقوام نزدیک دعوت شدم، از آنجایی که نمیتوانستم به مهمانی دهنده به علت سن بالا شرط کنم، با ادبیات خاصی به او گفتم : فلانی ما رو خوب میشناسی، همه می گن مذهبی هستی، ما بیام دردسری برای شما ایجاد نمیشه ؟؟ گفت : خیر اتفاقا خیلی خوشحال میشویم. گفتم : بعد کسی به شما انتقاد نکنه که چرا فلانی را دعوت کردی و بساط شادی ما را بهم زدی و موسیقی را خاموش کردی و از این گونه حرفها !! گفت : میزبان من هستم و هر چه تشخیص بدم انجام میدهم. واقعا هم همینطور شد و وقتی بنده وارد مهمانی شدم موسیقی خاموش شد و پذیرایی مفصلی از بنده به عمل آمد.
⭕یک بار دیگر به عروسی یکی از اقوام نزدیک در تهران دعوت شدم، اما نه توسط مهمانی دهنده بلکه توسط واسطه، برای همین نتوانستم با مهمانی دهنده شرط کنم ولی احتمال میدادم که حضورم سبب رعایت بعضی از مسائل بشود، برای همین به مهمانی رفتم، از فاصله دور صدای موسیقی میامد و به نظر میرسید که تعطیل کردن این موسیقی خیلی آسان نباشد اما توکل بر خدا کردم و با خود گفتم : اگر برای چند دقیقه هم بتوانم این موسیقی و این گناه را تعطیل کنم توفیقیست که ان شاء اللّه عروس و داماد فیض معنویاش را ببرند. جالب اینکه تا وارد سالن عروسی شدم، خوانندهای که بسیار در حس بود!!! نگاهی به من انداخت و بعد از چند ثانیه گفت : برای سلامتی امام زمان (عج) صلوات !!! و همه صلوات فرستادند با راهنمایی میزبان بر یک میز شش نفره نشستم و بعد از سلام و احوالپرسی با عبارت مختلفی همه (شش نفر) میگفتند : از سردرد نجاتمان دادی هر چند بعد از 20 الی 30 دقیقه که میخواستم بروم مهمانی دهنده گفت : بخدا اگر 5 میلیون به این گروه ارکستر نداده بودم موسیقی را تعطیل می کردم.
🔵 خلاصه آنکه بعضی از جشنها منتظر حضور ما و شما هستن تا بهانهای برای رعایت آداب اسلامی پیدا کنند.
✒حجتالاسلام حسین عباسی اصل
⬇ #ادامهدارد
_________________
#اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
🔷sapp.ir/nardebansoud
🔹sapp.ir/mirras