بعضی روزها بهقدری برکت دارند که حتا در لابلای روزمرّگی (که الهی برای هیچکس روزمرْگی نباشد) هم طعم شیرینش را میفهمید. طعمش، شبیه طعمِ بستنی ایتالیایی سنمارکو است. همانی که روبروی پارک قیطریه است. اسکوپِ طعمِ عسلش. برکت بعضی روزها همینقدر شیرین است.
خداحافظ ای سیاُمِ بهمنماهِ پُربرکت و بهیادماندنی؛ و سلام بر تو ای اسفندِ محبوب من. ای عسلیترین اسکوپِ ماههای پرودگار!
سلام!
اول اسفندماه هزاروچهارصدویک.
#برکت
#اسفند
@hornou هُرنو | روزنِ نورگیرِ سقف
4_6030527322199691568.mp3
4.05M
احمد ظاهر را به واسطهٔ #آیه شناختم. آیهٔ دوستداشتنیِ رمانم. رمانی که رها شده و نمیدانم آخر سر، راهش را به کدام سمتوسو خواهد کشاند.
امشب دیدم احمد ظاهر (خوانندهٔ افغانستانی)، شعری از فروغ را سالها پیش خوانده است.
گوشتِ تنم شد.
مرگ من روزی فرا خواهد رسید
در بهاری روشن از امواج نور
خاک میخواند مرا هر دم به خویش
میرسند از ره که در خاکم نهند
آه شاید عاشقانم نیمهشب
گل به روی گور غمناکم نهند
بعدها نام مرا باران و باد
نرم میشویند از رخسار سنگ
گور من گمنام میماند به راه
فارغ از افسانههای نام و ننگ
🎙 خواننده: #احمد_ظاهر (۱۳۲۵ - ۱۳۵۸)
📕 شاعر: #فروغ_فرخزاد (۱۳۱۳ - ۱۳۴۵)
@hornou هُرنو | روزنِ نورگیرِ سقف
هدایت شده از استاد فیاض بخش
1_905099973.mp3
6.15M
🔉 بشنوید| توصیهها و دستورات ویژه ماه شعبان
استاد فیاضبخش
👈 شرح این حدیث از پیامبر اکرم(ص) که فرمود: «خدا رحمت کند آن کسی را که در ماه من، مرا کمک میکند.»
👈 دستورات ویژه ماه شعبان:
▫️مناجات شعبانیه
▫️صلوات هنگام زوال
▫️صلوات بر پیامبر(ص) و آل ایشان(ع)
▫️دعای کمیل
▫️فضیلت روزه ماه شعبان
▫️مراقبه
@jelvehnooralavi
014-Namahang-azizam-hossein2-www.ziaossalehin.ir-helali-asadollahi-128p-ht.mp3
10.62M
موندنیترین رفیق من امام حسین
@hornou هُرنو | روزنِ نورگیرِ سقف
جزیره سرگردانی-جواهری.jpg
2.32M
یادداشتم برای کتاب #جزیره_سرگردانی نوشتهٔ #سیمین_دانشور
برای ضمیمهٔ جمعهٔ روزنامه ایران؛
مورخ ۶ اسفند ۱۴۰۱
#جزیره_سرگردانی
#سیمین_دانشور
#نشر_خوارزمی
@hornou هُرنو | روزنِ نورگیرِ سقف
[ هُرنو ]
یادداشتم برای کتاب #جزیره_سرگردانی نوشتهٔ #سیمین_دانشور برای ضمیمهٔ جمعهٔ روزنامه ایران؛ مورخ ۶
یا هو
یادداشتم برای کتاب #جزیره_سرگردانی نوشتهٔ #سیمین_دانشور
برای ضمیمهٔ جمعهٔ روزنامه ایران؛
مورخ ۶ اسفند ۱۴۰۱
امید، عشق و اعتمادبهنفس!
نام سیمین دانشور با مشهورترین کتابش یعنی سووشون گره خورده است. اما بسا اگر در اینسالها نشر خوارزمی، کمی جاندارتر میبود و چاپ و پخش کتابهایش اوضاع درستتری میداشت، جزیرۀ سرگردانی بود که روی میز پرفروش کتابفروشیها جا خوش میکرد.
هستی نوریان، دختر جوانی است که در دهۀ سوم زندگیاش در نوسانی عاطفی بین مراد و سلیم سرگردان است. هستی و مراد دوستانی از دورۀ دانشگاه هستند. مراد، همانطور که از اسمش پیداست، دلخواه و مقصود اصلیِ هستی است. اما به واسطۀ تفکر مراد به زندگی و مولفههای وابسته به آن (نظیر عشق، ازدواج، رفاقت، دین و ...) که ناشی از نگاهِ ایدئولوژیک مراد است، رابطۀ محبتآمیز هستی و مراد به ازدواج نزدیک نمیشود. از طرفی مامانعِشی (عشرت)، سلیم را برای دخترش انتخاب میکند. سلیم، پسر یکی از دوستان مامانعشی است و متمم مراد است. سلیم، همانطور که از اسمش پیداست، خوشباور، آرام و مطیعِ دین است. چشمانی دارد که: «....چشمهای تبدار عجیبی داشت. درشت و شبیه حرف صاد. رنگ چشمها رنگی میان آبی و خاکستری بود که دورش سورمه کشیده باشند...» و هستی، درگیر همین چشمها میشود. داستان، در سال ماقبل انقلاب پیش میرود و هستی، ناخواسته وارد یک ماجرای مبارزاتی میشود و متوجهِ تعامل مراد و سلیم میشود و ناخودآگاه مثلثی بین هستی، مراد و سلیم شکل میگیرد. مثلثی که فقط هستی از روابط بین رئوسش به طور کامل آگاه است. اینطور به نظر میرسد که هستی، نمایندۀ خودِ سیمین دانشور در کتاب است. سرگردان بین پیدا کردن مسیر حقیقت و درست. و البته جایی در اواخر کتاب، سیمین از زبان خودش پاسخ هستی را میدهد که: «گریهها را بگذارید برای خلوتهایتان.... امید و عشق و اعتماد به نفس، کلید رمز همین سهتاست.» و این ماجرا یکی از مهمترین ویژگیهای کتاب است. اینکه سیمین، خودش یکی از شخصیتهای داستان است و کنش و واکنش دارد و و در پیشبرد داستان نقش دارد. گمان میکنم، یک نویسنده باید خیلی قَدَر باشد و خودش هم این قَدَربودن را مطلع باشد که بتواند با اعتماد به نفس، شخصیت حقیقی خودش را تبدیل به یک شخصیت داستانی در رمانش بکند. و اینکار از افراد زیادی بر نمیآید و حتما یکی از آنها سیمین است.
اگر شخصیتهای متعدد که گاهی باعث برهم خوردن تمرکز مخاطب میشود را نادیده بگیریم، جزیرۀ سرگردانی یک اثر موفق است. در طرح، شخصیتپردازی، زاویهدید، صحنهپردازی و روایت. اگر توانستید، حتما تهیهاش کنید. اگر هم نه، میتوانید از من قرض بگیرید.
https://irannewspaper.ir/sp-83/9/7122
@hornou هُرنو | روزنِ نورگیرِ سقف
[ هُرنو ]
چرا برنامه خوبا رو میریزید یکشنبهها؟! حالا کدومو بریم خب؟
اصلا چه معنی میدهد آدم در اسفندماه برود جلسه نقد و بررسی؟!
تا وقتی دستمال پارچهای و شیشههای کثیف و امرِ ازلی و ابدی خانهتکانی هست، کار اضافه چرا؟!
هفتادمین کتاب ۱۴۰۱
#۱۳داستان_کوتاه_از_سیزده_نفر
#مجموعه_نویسندگان
#نشر_سیزده
#خواندنیهایم
@hornou هُرنو | روزنِ نورگیرِ سقف
این قاب، برای من پر از معناست.
اینکه ساعت از یازده شب گذشته است و گوشیام هنوز ۴۷درصد شارژ دارد پر از معناست.
گوشیای که صبح و پیش از طلوع آفتاب از برق کشیده شده و هنوز ۴۷درصد شارژ دارد، برای من نشانهٔ یک روز بابرکت است که سرم در گوشی زیاد نچرخیده. حداقل یک ساعت و نیمش هم همزمان دیتا، جیپیاس و صفحهٔ گوشی روشن بوده در ترافیک برگشت.
روزهایی که در دقایق پایانی شب و در حال تنظیم کردن آلارم برای فردا هستم و عدد میانِ باطریِ بالای صفحه، زیاد است یک نفس راحت میکشم. که زیاد وقت تلف نکردهام. که بابرکت بوده است روزم.
عدد باطری گوشی من در آخر هر شب، رابطهٔ مستقیم دارد با سرحالیِ روحیام.
#تا_باد_چنین_بادا
شکر!
@hornou هُرنو | روزنِ نورگیرِ سقف
من، آدمِ به پایان نرساندنِ تصمیمهای اول فروردینی هستم. همانها که بعد از حول حالنا الی احسن الحال، روی یک کاغذ مینویسیم و میگذاریمش داخل کشوی میز تا ۳۶۵ روز بعد درش بیاوریم و دانهدانهٔ موارد را تیک بزنیم و به همت و ارادهٔ خودمان افتخار کنیم. من دقیقا آدمِ عملنکردن به این چکلیست هستم. غیر از سه مورد که توانستم موفق بشوم و به خودم متعهد بمانم، باقی قول و قرارهایم، راهی همان کشوی میزم شد و باقی ماند سر جایش.
اما آن سه مورد.
یکبار سال ۹۴ تصمیم گرفتم که یکسال نوشابه نخورم. میخواستم ببینم آیا انقدر اراده دارم که جلوی شکمِ بیصاحب را بگیرم یا نه؟ یکسال شد و دیدم گویا ارادهاش را دارم. خیالم راحت شد. از سال بعدش با علمِ داشتنِ ارادهٔ نخوردن نوشابه، به نوشابه خوردن ادامه دادم 😂
دومی و سومی برای امسال بود. یکی اینکه بالاخره ارشدم را دفاع کنم. که خب خیلی تحت تاثیر ارادهٔ من نبود. اگر دفاع نمیکردم اخراج میشدم :)
دیگری اما، خواندن ۷۵کتاب بود. به دلایل مختلف شخصی، لازم داشتم که دیوانهوار بخوانم. سال قبل حدود پنجاهوخوردهای کتاب خوانده بودم و میخواستم تعداد را افزایش دهم. تا امروز که دهم اسفند است، ۷۰تا را خواندهام. احتمالا این قول هم عملی میشود.
حالا اینهمه وراجی کردم که چه؟
که بگویم برای سال بعد، میخواهم یک تصمیمِ اولِ فروردینی دیگر بگیرم. با خودم گفتم شاید وجود چند هممسیر برای پیمودن سال ۱۴۰۲ بد نباشد. هممسیر اول و آخرم که پای کار است. اگر شما هم پایه بودید، بسمالله.
چند و چونش را تا شب همینجا میگذارم.
#هممسیر
@hornou هُرنو | روزنِ نورگیرِ سقف