فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹خاطره ی خیلی جالب حجت الاسلام قرائتی از عنایت امام زمان (عج) در شب نیمه شعبان
#اَللّهُمَّعَجِّللِوَلیِّکَالفَرَجَوَالْعافِیَةوَالنَّصْرَ
#امام_زمان
🔸پیش شرط ظهور
تلاش در جهت اهداف ظهور یا سکوت در برابر فساد و فحشا؟!
✍️احمدحسین شریفی
🔹در طول سالیان متمادی در میان جامعه مهدویباوران کسانی بوده و هنوز هم، در گوشه و کنار، هستند که، «جاهلانه» و یا «سودجویانه»، با استناد به یک روایت مجعول و مخدوش و غلط مدعی بودند پیششرط ظهور مهدی موعود، پر شدن جامعه بشری از ظلم و فساد و فحشا است! بر همین اساس، عدهای هرگونه اقدام اصلاحی پیش از ظهور را نه تنها کاری ضد مهدویت میپنداشتند! بلکه آن را محکوم به شکست میدانستند! به همین دلیل، نه تنها خود هیچ اقدامی در جهت اصلاح اجتماعی انجام نمیدادند؛ بلکه در کار مصلحان نیز اختلال ایجاد میکردند. روایتی که اینان به آن استناد میکردند این بود که «أَنَّهُ يَمْلَأُ الْأَرْضَ قِسْطاً وَ عَدْلًا بَعْدَ مَا مُلِئَتْ جَوْراً وَ ظُلْماً»!
♦️در حالی که
اولاً، تعبیر «بَعْدَ مَا مُلِئَتْ جَوْراً وَ ظُلْماً» در هیچ یک از منابع نخستین و معتبر نیست؛ بلکه متن صحیح روایت عبارت است از «كَمَا مُلِئَتْ ظُلْماً وَ جَوْراً»؛ به تعبیر دیگر، روایت نمیفرماید که پیش شرط ظهور مهدی، فراگیری جهانی ظلم و ستم است؛ بنابراین روایت مزبور هرگز ظرفیت چنان کجفهمیای را برای کژاندیشان ندارد! بلکه روایت میفرماید همانطور که در طول تاریخ بارها و بارها شاهد فراگیری ظلم و ستم و یکهتازی فرعونها و امپراتورها و سلاطین جور بودهاید، روزی هم خواهد رسید که مهدی فاطمه، جهان را پر از عدل و داد خواهد کرد و شاهد فراگیری عدل و داد خواهید بود.
ثانیاً، حتی اگر چنان روایتی هم داشته باشیم و برفرض محال، حتی اگر صحیحالسند هم باشد، مگر میتواند با صدها آیه و روایتی که نص در وظیفه واجب و قطعی همه مؤمنان در مبارزه با ظلم و جلوگیری از فساد و فحشا و لزوم جهاد مستمر در اقامه دین و امثال آن هستند، رقابت کند؟!
ثالثاً، مگر میشود منتظران مصلح، خود اهل صلاح نباشند؟! مگر میشود کسانی که در آرزوی تحقق جامعه ایدهآل مهدویاند، برای تحقق آن هیچ تلاشی نکنند و بلکه راضی به رواج و فراگیری فعالیتهای ضد آن باشند؟!
🔸به همین دلیل معتقدم و به صراحت میگویم که جریانهایی مثل انجمن حجیته هیچ (یعنی هیچ) تناسبی با فکر و فرهنگ و باور شیعی نداشته و ندارند؛ بلکه سرچشمه شکلگیری، رواج و تداوم چنین جریانهایی را باید در فعالیتهای ساواک و صهیونیستها و بهائیان و در دوران بعد از انقلاب در سیا و موساد و اینتلیجنس سرویس و امثال آنها جستجو کرد.
#مهدویت
#نیمه_شعبان
@howzavian_hamedan
.
دوست نزديکتر از من به من است!
وقتی جناب نوح(ع) در میانه بیابان کشتی میساخت، مردم او را بخاطر این کار شگفت ریشخند میکردند، اما آنها از سِرِّ ساختار عالم معنا بیخبر بودند.
در عالم «ظاهر» کشتی را در کنار دریا باید ساخت و این کشتی است که باید دریا را بیابد. اما در سپهر معنا، وقتی کشتی ساخته میشود، دریا خودش به سراغ کشتی میآید.
اهل معنا به ما میآموزند که خداوند مانند سقّای کوزه به دوش، هر جا تشنهای ببیند به سراغش میرود؛ بنابر این اگر طالب آبی، کافی است «تشنه» شوی:
آب کمجو تشنگی آور بدست
تا بجوشد آبت از بالا و پست
در طریق معنا شیوه آب یافتن، چاه کندن نیست، «تشنه شدن» است. شیوه معشوق یافتن، این سو و آن سو رفتن و گشتن نیست، «عاشق شدن» است. و... شیوه یافتن «ولیّخدا»، سیر آفاق و آزمونهای ولیشناسی نیست، بلکه شعلهور کردن آتش طلب، و سوز صادقانه درون است، سوزی که در گرمای آن خامی وجود عاشق به بلوغ و پختگی بدل میشود.
گویی در عالم معنا قاعده این است:
وقتی رسیدی در میرسد. وقتی که در گرمای شوقِ طلب، پخته شدی، مطلوب را پیش روی خود حاضر خواهی یافت، وقتی «ظاهر» شدی او «ظهور» میکند. به همین دلیل است که کسی چون سعدی به ما هشدار میدهد که مطلوب را در دور دست نجویید، گنج در خانه است:
دوست نزديک تر از من به من است
وين عــجبتر کـــه من از وی دورم
چه كنــم با كه توان گفت كه دوست
در كنـــــــار من و مـــــن مهجــــورم.
علیخسروی
#مهدویت
#نیمه_شعبان
https://eitaa.com/joinchat/1114308842C98432b593e
@howzavian_hamedan
🔰بهترین دعا برای گشایش امور
👌از بیانات استاد غلامعباس هاشمی
🔸قُلْ مَا يَعْبَأُ بِكُمْ رَبِّي لَوْلَا دُعَاؤُكُمْ فَقَدْ كَذَّبْتُمْ فَسَوْفَ يَكُونُ لِزَامًا
ﺑﮕﻮ : ﺍﮔﺮ ﺩﻋﺎﻳﺘﺎﻥ ﻧﺒﺎﺷﺪ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭم ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﺍﺭﺟﻲ ﻧﻨﻬﺪ ، ﭘﺲ ﺷﻤﺎ ﻛﻪ [ ﻗﺎﻃﻌﺎﻧﻪ ﺁﻳﺎﺕ ﺧﺪﺍ ﻭ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﺵ ﺭﺍ ]ﺗﻜﺬﻳﺐ ﻛﺮﺩﻳﺪ ، [ ﻛﻴﻔﺮ ﺍﻳﻦ ﺗﻜﺬﻳﺐ ﺑﺮﺍﻱ ﻫﻤﻴﺸﻪ ] ﻣﻠﺎﺯم [ ﺷﻤﺎ ] ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺑﻮﺩ .(٧٧)
◽️در ایه شریفه فوق اینکه مراد از یعبوا و کلمه دعا و کذبتم چیست اقوال متعدد بین شیعه و سنی مطرح شده است. مشهور این است که مراد از عبأ اعتنا کردن است و ما ممکن است استفهامیه باشد یا نافیه و مراد از دعا همان درخواست خاضعانه از خداوند است. که معنای ایه این می شود: بگو ﺍﮔﺮ ﺩﻋﺎﻳﺘﺎﻥ ﻧﺒﺎﺷﺪ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭم ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﺍﺭﺟﻲ نمی نهد و وزنی قائل نمی شود یعنی این دعایتان است که به شما ارزش و قیمت می دهد و باعث عنایت حضرت حق می شود. دلیل این حقیقت این است که انسان در دعا ماهیت خود را باز می یابد. آن فقر ذاتی خود و غنای بالذات خدای سبحان را درک می کند وبدان اعتراف می کند و این بالاترین تربیت انسان است.
◽️حال سوالی به ذهن می اید که بهترین دعا که بیش از همه دعاها فیض الهی را جلب نماید و در امور ما گشایش ایجاد نماید چه دعایی است؟ به نظر می رسد حدیثی معتبری که از حضرت حجت سلام الله علیه وارد شده جواب این سوال مهم را داده است.
◽️امام عصر (عجل الله فرجه) فرمودند: «أَكْثِرُوا الدُّعَاءَ بِتَعْجِيلِ الْفَرَجِ فَإِنَّ ذَلِكَ فَرَجُكُم» در تعجيل فرج زياد دعا كنيد كه در آن، گشايش كار خود شما است. «بحارالأنوار ،ج53 ، ص180 ، باب 31»
این حدیث را نباید اشتباه معنی کنیم چرا که مشار الیه در اسم اشاره "ذلک" تعجیل فرج یا فرج نیست یعنی معنای حدیث این نیست که گشایش کار شما در تعجیل فرج ویا فرج است چون این معنایش این است که اگر فرج نباشد مومن در کارش گشایش نیست و این با اموزه های ما سازگار نیست که با دعا درهای آسمان برای مومن باز می شود.
◽️مشار الیه در ذلک خود دعا است یعنی در تعجیل فرج زیاد دعا کنید که خود دعای در فرج خصوصا زیاد دعاکردن در امر فرج، در امور شما گشایش ایجاد می کنید.
با اینکه خداوند در همه دعا ها گشایش قرار داده و باب استجابت را باز می کند چنانچه فرمود: وَقَالَ رَبُّكُمُ ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ ...( غافر۶۰) ونیز نزدیک بودن خود به بنده را در شنیدن تمام دعا ها گوشزد کرده وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِي عَنِّي فَإِنِّي قَرِيبٌ أُجِيبُ دَعْوَةَ الداع اذا دعان( بقره۱۸۶) با این حال امام زمان می فرمایند در تعجیل فرج بسیار دعا کنید که گشایش کارتان در دعا در تعجیل فرج است. این نشان می دهد بهترین دعا ها و کارگشاترین دعا ها برای مومن دعا در امر فرج است.
#کانال_تفسیر_مقارن
@tafsirmoqaran
@howzavian_hamedan
31.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مازوخیسم سیاسی چیست؟
تبارشناسی غربگرایان ایرانی که از تحقیر شدن توسط امریکا لذت می برند
فیلم سخنرانی امیرحسین ثابتی در حوزه هنری/ ۲۳ بهمن ۱۴۰۳
┄┅┅┅┅❁🇮🇷❁┅┅┅┅┄
☀️@bidarbashim313
.
⭕️ گروه « از کجا ، چه خبر » 😄
https://eitaa.com/joinchat/1643970754Ce9d34211aa
.
@howzavian_hamedan
#یادداشت
⭕️✍ دقت به لفظ مسئله ها آفتی بزرگ در نقد ها نسبت به یک مسئله ...
🔺گاهی آنقدر در نگاه به مسئله ها مجذوب لفظِ آن مسئله میشویم ... که دیگر اصل و ماهیت آن مسئله برایمان به حاشیه میرود...
🔺فی المثل نقد وارد میکنند و میگویند اگر اسمش حسینیه معلی ست چرا اینقدر سرود های ریتم دار برگزار میشود، چرا اینقدر میخندند، چرا فلان میکنند و....
🔺این در صورتی است که اگر مقداری آن دقّتِ عزیز و محترم را جناب نقّاد "تیز تر" بکند خواهد فهمید که مراد از حسینیه ی معلی ، "برنامه ی تلوزیونی معلی است نه حسینیه به معنای حقیقی آن !!!"
✍علی بختیاری
#معلی
✅@Serat1357talabe | صراط
@howzavian_hamedan
🔻 ۱۰ ویژگی کسانی که کتاب نمیخوانند
1⃣ خیلی راحت تحت تأثیر تبلیغات هیجانی قرار میگیرند.
2⃣ حرفهای تکراری میزنند.
3⃣ دایره واژگانی آنها بسیار محدود است.
4⃣ بخش استدلالی ذهن آنها تقریباً تعطیل است.
5⃣ بر آنچه میگویند خیلی کنترل ندارند.
6⃣ گوشکردن به دیگران را نمیآموزند.
7⃣ مستعد پذیرش شایعات هستند.
8⃣ حرفهای نسنجیده زیاد میزنند.
9⃣ منافع خود را بهخوبی تشخیص نمیدهند.
🔟 برای رشد فکری و شخصیتی، احساس نیاز نمیکنند.
#مطالعه
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian_fars
@howzavian_hamedan
هدایت شده از آوای قلم
در محکمه نقد رسانه
وقتی قاضیان، خود محتاج قضاوتند
چرا نقدهای #معلی و #محفل بیش از کارساز بودن کارشکن هستند؟
هنگامی که از نقد رسانه سخن میگوییم، با پدیدهای چندوجهی روبرو هستیم که هر وجه آن، دریچهای به جهانی از معانی و مفاهیم میگشاید. در عصر حاضر که همگرایی رسانهای به واقعیتی انکارناپذیر تبدیل شده و مخاطب از جایگاه منفعل خود به موقعیت کنشگری فعال ارتقا یافته، مسئله نقد رسانه اهمیتی دوچندان مییابد.
اخیراً موجی از نقدها پیرامون برنامههای فرهنگی رسانه ملی، بهویژه برنامههایی چون “معلی” و “محفل” شکل گرفته که خود نشان از حساسیت جامعه نسبت به محتوای فرهنگی دارد. اما آنچه در این میان مغفول مانده، ضرورت نگاه تخصصی به مقوله نقد است.
تولید محتوا در رسانه ملی، فرایندی پیچیده است که در آن مفاهیمی چون گیتکیپینگ، چارچوببندی رسانهای و برجستهسازی در تعاملی پویا با یکدیگر قرار دارند. در این میان، مسئله موسیقی در رسانه ملی نمونهای روشن از دیالکتیک هنر و شریعت است؛ جایی که مدیریت معنا اهمیتی حیاتی مییابد.
تجربه نشان داده که گاه فرامتنهای احتیاطی جای اصول بنیادین را گرفته و پارادایم تفسیری محافظهکارانه بر خوانش متون دینی غلبه یافته است. این رویکرد، دوگانه سنتی حلال-حرام را به طیفی خاکستری تبدیل کرده که درک آن نیازمند صلاحیت ویژهای است.
منتقد رسانه امروز باید علاوه بر آشنایی با نشانهشناسی رسانهای و برخورداری از سواد رسانهای انتقادی، تجربه عملی در حوزه تولید محتوای فراگیر نیز داشته باشد. روششناسی نقد نیز باید ترکیبی از تحلیل گفتمان انتقادی، تحلیل محتوای کیفی، مطالعات دریافت و تحلیل روایت باشد.
نکته قابل تأمل آنکه نقدهای اخیر، اغلب از چارچوب پارادایم انتقادی-تفسیری فاصله گرفته و به سطحینگری رسانهای دچار شدهاند. این در حالی است که نقد اصولی باید بافت فرهنگی و پیچیدگیهای تولید را در نظر گرفته و راهکارهای عملیاتی ارائه دهد.
در پایان باید گفت، ارتقای کیفی برنامههای رسانه ملی در گرو نقدی تخصصی و سازنده است که از درک عمیق اکوسیستم رسانهای برخوردار باشد. چنین نقدی میتواند ضمن حفظ اصل تعادل، به غنای محتوایی و ساختاری برنامهها کمک کند.
@avayeghalam_69
🔺آیت الله علی نیری همدانی درگذشت
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
🔸با کمال تأسف و تأثر به اطلاع میرساند؛ حضرت آیت الله حاج شیخ علی نیّری همدانی -رحمتاللهعلیه-، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، دارفانی را وداع گفت و به رحمت ایزدی پیوست.
🔹مراسم تشییع آن مرحوم، روز یکشنبه (۱۴۰۳/۱۱/۲۸)، ساعت ۳ بعد از ظهر، از مسجد امام حسن عسکری -علیهالسلام- به سمت حرم مطهر حضرت معصومه -سلاماللهعلیها- برگزار خواهد شد.
🔸مراسم ختم نیز، همان روز پس از نماز مغرب و عشاء در حسینیه شهداء، واقع در خیابان صفائیه برگزار میشود.
🔹مراسم سوم و هفتم، روز پنجشنبه (۱۴۰۳/۱۲/۰۲)، بعد از نماز مغرب و عشاء در مسجد رفعت واقع در خیابان صفائیه برگزار خواهد شد.
ــــــــــــــــ
روابط عمومی مرکز خدمات حوزه های علمیه قم
@howzavian_hamedan
8.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ
🎥گزارش تصویری از مراسم تشییع پیکر مرحوم آیت الله شیخ #علی_نیری_همدانی(ره) در قم، حرم حضرت معصومه(سلام الله علیها)
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan
@howzavian_hamedan