☘
🔘 #ادوار_اخباری_گری از دیدگاه استاد علیدوست (بخش چهارم)
✔️اخباری گری در عصر ما
ما امروز با جریان اخباریگری مواجهیم. مخالفت با عقل، مخالفت با شهرتها، نقشی قائل نشدن برای شهرتها و ... از جمله مختصات اخباریگری معاصر است. البته اخباریین معاصر، تقلید را انکار نمیکنند، اصول فقه را میپذیرند و کتاب هم می نویسند، و سالها هم بحث میکنند؛ اما در مقام عمل و فتوا، گاه اثری از آن دیده نمیشود! به نظر بنده، اینها، دوره پنجم اخباریگری را تشکیل میدهند.
✔️اخباریگری در غیر فقه
اخباریگری معاصر، فقط در عرصه فقه حضور ندارد، بلکه در غیر فقه هم وجود دارد. الان یک سری مبلغ، منبری و نویسنده داریم که هر خبری را ببینند بالای منبر، در تلویزیون و... میگویند. نه اقتضائات زمان و مکان را لحاظ میکنند و نه اقتضائات عقل را میبینند، و نه این روایت را در یک نظام حلقوی و هرمی سایر نصوص دینی مورد فهم قرار میدهند! اصولا توان چنین کاری در آنها وجود ندارد! بنده اسم این را اخباریگری در غیر فقه میگذارم.
به نظر ما باید یک خانه تکانی صورت بگیرد. فکر نکنیم جریان اخباریگری یک دوره داشت، آن هم با تلاش وحید بهبهانی به محاق رفت و با تلاش شیخ اعظم دیگر امکان تولد دوباره ندارد! بله! به محاق رفت، اما مجدداً به نوعی دیگر متولد شده است.
▪️لزوم توجه به خدمات اخباریین
گاهاً شاهد حملات تندی به اخباریین هستیم. در حمله به اخباریین باید جانب احتیاط را رعایت کنیم. درست است اخباریها، حملاتی به فقها و نیز لغزشهایی داشتند؛ اما خدماتشان هم بسیار زیاد و خارج از حساب است.
درست است شیخ حر عاملی شهادت طلبهای را به دلیل اصول خواندن قبول نمیکند (حسب نقل)، اما خدمات اینها را چه در دوره دوم (دوره شیخ صدوق و کلینی و ..) و چه دورههای بعد و حتی دوران اول و دوره چهارم، باید ببینیم. عمده مجامع اخباری ما مربوط به دوره چهارم است. نقش شیخ حر، فیض کاشانی، علامه مجلسی و ... را مگر میتوانیم نادیده بگیریم؟
🔻پس:
اولاً: اخباریها یک دسته نبودند. صاحب حدائق در جلد اول حدائق میگوید ما یک گروه نیستیم. به بیان دیگر اخباریگری مقول به تشکیک است و اخباریها نیز به تبع آن چند دسته با دیدگاهها و اقدامات مختلف هستند.
ثانیاً: خدمات اخباری ها نباید نادیده گرفته شود و حریم آنها نباید مورد تعرض قرار گیرد.
ثالثاً: نشستهایی از این دست، میتواند در راستای احیای تراث باشد. ما به این تراث احتیاج داریم و این تراث امروز در معرض هجمه است.
#دیدگاه_های_استاد_علیدوست
#اخباری_گری
#ادوار_اخباری_گری
#مکتب_شناسی
✅ کانال دروس و دیدگاه های استاد علیدوست
📚 @alidost_fiqh
⭕️ جایگاه فقه در علوم حوزوی1:
💠فقه دو سطح کلی دارد: یکی #فقه_تخصصی یا تخصص در فقه است و دیگری فقه عمومی است که از دو نگاه قابل بحث است.
💠نگاه اول، فقه عمومی به عنوان پیش نیازی برای فقه تخصصی است؛ و نگاه دوم، فقه عمومی به عنوان پیش نیازی برای تخصص در سایر رشته ها است.
💠 برای تخصص در فقه، لازم است یک دوره فقه عمومی خوانده شود که حاصل آن رسیدن به ملکه #اجتهاد و استنباط است.
💠 این فقه عمومی، همین است که الان در حوزه خوانده می شود؛ منتها چون راه درستی برای آموزش طی نمی شود، این دوره طولانی شده است.
💠 ابتدا باید یک شیوه آموزشی جدید برای #نظام_آموزشی فقه تحصیل شود تا طلبه ها بتوانند در کمترین مدت، این دوره را پشت سر بگذارند و به ملکه اجتهاد دست یابند. به نظر من الان بیش از آنکه بر شناخت روش استنباط تکیه شود، بر بیان مسائل پرحجم و قیل و قال ها تکیه می شود؛ لذا بعد از 30 سال ملکه اجتهاد به دست می آید.
#تخصص_گرایی
#تخصصی
#فقه
#نظام_آموزشی
#اجتهاد
🖌حجت الاسلام و المسلمین احمد مبلغی؛
🗓 خشت اول، شماره8، صفحه13.
👇👇
@rahnameh
⭕️ جایگاه فقه در علوم حوزوی2: 💠 ... به نظر می رسد که برای ورود به #تخصص_گرایی های #غیرفقهی، گذراندن دوره عمومی فقه، لازم نیست؛ چرا که ورود در سایر رشته ها، مستلزم دستیابی به ملکه استنباط نیست.
💠 تخصص در #کلام یا تفسیر و مانند آن توقفی بر ملکه #اجتهاد_فقهی ندارد و تخصص در این رشته ها، یک دوره فقه عمومی دیگری را می طلبد که با #فقه_عمومی مورد نیاز برای فقه تخصصی، متفاوت است. مثلا دانستن کلیاتی از علم اصول که پیش شرط ورود در سایر دانش ها است، کافی به نظر می رسد و بیش از آن ضرورتی ندارد...
💠 برای #استنباط مسائل اخلاقی، کلامی و مانند آن گرفتار مباحث و قواعد اصولی شدن، هیچ نتیجه ای در بر ندارد. در مباحث کلامی باید از اصول عقلی دقیق و یا از اصول کلامی بهره برد؛ هر چند که آشنایی کلی با علم اصول لازم است.
💠 از جمله #حضرت_امام (ره) معتقد بودند که گاهی به کار بردن دانش #اصول برای استنباط مباحث کلامی، منجر به کفر و الحاد می شود و نباید از آنها بهره گرفت. حتی دیدگاه ایشان این بود که بهره گیری از قواعد اصولی در استنباط مباحث اخلاقی نیز انسان را به بیراهه می کشاند.
💠 اینکه بعضی می گویند: «اگر یک مفسر یا متکلم، مجتهد نباشد، در کار تفسیر یا کلام دچار اعوجاج و انحراف خواهد شد»، درست نیست...
#فقه_عمومی
#اصول
#اجتهاد_فقهی
#کلام
#تخصص های #غیرفقهی
حجت الاسلام والمسلمین استاد احمد مبلغی؛
خشت اول، شماره8، صفحه 15.
✍️ حضرت آیتالله بهجت (ره) :
مرحوم آیت الله حاج شیخ محمد حسین غروی اصفهانی اهل #مراقبه، سکوت و #محاسبه بود.
پیوسته در فکر بود سخن به ندرت میگفت. در مجالس و محافل که بین علما بحثی در میگرفت سکوت میکرد در هر جای مجلس که خالی بود مینشست و بسیار متواضع، خوش اخلاق و آرام بود. با آنکه ثروت فراوانی از پدرش – که از تجّار معروف و سرمایه دار کاظمین بود – به او رسیده بود همه را به فقرا و طلّاب داد و خود چیزی نداشت.
🔵👈 بلکه گویند: در اواخر عمر با فقر دست به گریبان بود، ولی دلی شاد و سیمایی متبسّم و قلبی استوار داشت که حکایت از روحیّات عظیم و مواهب معنوی او مینمود.
📚 فریادگر توحید ص 10
⛔️خبر جعلی؛
❌انتشار خبر دروغین و منتسب به قائم مقام حوزه با لوگوی خبرگزاری رسمی حوزه!
🔻به گزارش خبرگزاری حوزه، امروز خبری منتسب به حجتالاسلام والمسلمین حمید ملکی قائم مقام مدیر حوزههای علمیه در امور استانها در برخی رسانههای زرد و غیرمعتبر در فضای مجازی منتشر شد.
🔸 در این خبر از قول «قائم مقام حوزه علمیه قم» آمده بود احتمال اینکه رهبری از نیروی ماوراءالطبیعه خود برای انتقام خون سردار سلیمانی استفاده کرده و ترامپ را کنار کشید زیاد است!
🔸این خبر جعلی، به قدری ناشیانه تنظیم شده بود که حتی در میان مخاطبان کانالها و رسانههای زرد در شبکههای اجتماعی هم جدی گرفته نشد و در میان دلسوزان نیز، افراد معدودی که فاقد سواد رسانهای لازم بودند در دام این خبر جعلی گرفتار شدند و آن را در برخی گروهها و کانالها بازنشر دادند.
🔸خبرگزاری حوزه رسما اعلام میدارد که خبر مزبور جعلی است و چنین محتوایی از سوی حجتالاسلام والمسلمین ملکی بیان نشده و مطلقا در هیچیک از درگاههای حوزه نیوز منتشر نشده است و البته این #پرسش را با شما همراهان خوب خبرگزاری حوزه مطرح میکند:
❓با توجه به اینکه چنین شیطنتهایی، اولین و آخرین نخواهد بود به نظر شما چگونه خرد و بصیرت رسانهای خود را افزایش دهیم تا در دام آن گرفتار نشویم؟
📝محمد صدرا مازنی
💠اخبار دروغ و عرف عام(۱)
🔻خبرگزاری حوزه: خبر منتسب به حجت الاسلام والمسلمین ملکی (قائم مقام مدیر حوزه در استانها) درباره شکست ترامپ که با جعل لوگوی خبرگزاری حوزه در برخی شبکههای اجتماعی منتشر شده بود، تکذیب شد.
قبل از اینکه خبر یاد شده برایم پیامک شود، آن را از جناب آقای ملکی شنیدم.
🔻اشخاص آشنا به جناب آقای ملکی، با مراتب فضل، اخلاق و پارساییاش به خوبی آگاهند. او را به تبسم، تواضع و سنجیدهگویی میشناسم. اظهارنظرهای کارشناسی در جلسات، سخنرانیها و برنامههای تلویزیونیاش برایم جذاب بود. خبر مربوط به ایشان موجب شد تا یادداشتی که قبلاً آماده شده بود و به رسم هر روزه حوالی غروب آفتاب در کانال شخصیام منتشر میشد را از اولویت خارج کنم و دربارهی اخبار دروغ و رفتار تودهها بنویسم .
🔻هر از گاهی اخباری اینگونه در فضای مجازی منشتر میشود و در زمان کوتاهی نقل محفل میلیونها مخاطب میشود. اما چرا چنین اخباری تولید میشود؟ انگیزههای تولید خبر دروغ فراوان است و لااقل در این مورد به خصوص تخریب چهرههای موجه و تشویش اذهان عمومی به قصد فاصله گرفتن مردم از مظاهر و نمادهای دینی و انقلاب یکی از دلایل است. سادهاندیشی است در موارد اینچنین ما صرفاً با تخریب یک شخص مواجه باشیم؛ بلکه تخریب یک گفتمان و اندیشه مرکز ثقل تیم تخریب قرار دارد. با این حال بهگمانم مهمتر از این سؤال پرسش دیگری است:
🔻چرا عموم مردم چنین اخباری را باور میکنند؟ و چرا به انتشار آن در رسانههای در دسترس اقدام میکنند؟ اگر به این سؤال پاسخ دهیم، گویی بسیاری دیگر از مسائل نیز حل شدهاند.
خواننده با نگارنده همدل است که پاسخ کوتاه برای مسألهای مهم که ریشهی بسیاری از مشکلات است غیرممکن مینماید. چندوجهی بودن و توقف پاسخ آن به یک مسأله میانرشتهای که علومی چون اخلاق، جامعه شناسی، روانشناسی متکفل پاسخ به آناند، موجب میشود در این یادداشت مجالی نداشته باشیم. پژوهشی مستقل میتواند ابعاد مختلف آن را بررسی نماید؛ از این رو من سعی میکنم تنها به بعضی از پاسخها نزدیک شوم:
ادامه دارد.
#سواد_رسانهای
#مسائل_پژوهشی
@masaelepazuheshi
صدرا مازنی:
📝محمد صدرا مازنی
💠اخبار دروغ و عرف عام(۲)
🔻۱. راحت طلبی و عدم احساس نیاز به فکرورزی دربارهی خبر و میل به شنیدن اخبار فیک و جعلی میتواند ما را به پاسخ نزدیک کند. خیلی از ما عادتاً علاقهای به فکرکردن نداریم. نه اینکه اصلاً نیاندیشیم. ذهن راه خود را میرود. فعل و انفعالات سلولهای عصبی مغز و فرایند آن انجام میشود؛ اما به طور ناقص. ذهن ما را میفریبد! به همین دلیل است که اساساً ما در تمیز دادن مغالطه از برهان دچار خطا میشویم. عادت نداریم دربارهی آنچه میشنویم دقت کنیم. نقادانه عمل کنیم و پس از تحلیل به قضاوت بنشینیم. مخصوصاً اگر خبری منافع ما را تهدید نکند.
ضمناینکه مردم از بعضی از منبریهای بی سواد خبرهای راستی می شنوند که اخبار جعلی نزدیک به آن است. این آمادگی شنونده را برای شنیدن اخبار نادرستی شبیه به آنچه در این مورد به خصوص روی داد؛ بیشتر می کند.
🔻۲. حوزه و روحانیت همواره دشمنان سنتی داشت. پارهای از آنها در خارج از مرزها با مقولهی استکبار و دسته ای دیگر در این سو با عنصر طاغوت تعریف میشود. سلطنت طلبها دشمنان سنتی روحانیت بودند. اقتدار و محبوبیت روحانیت منافع آنها و نیز سکولارها را تهدید میکند. منافقین در صف دشمنان ایدئولوژیک روحانیت قرار دارند. و در کنار اینها ناکارآمدی بخشی از حاکمیت در رفع نیازهای مردم و گسترش بیکاری، فقر و مشکلات فرهنگی و نیز عملکرد غیر قابل دفاع برخی از افراطیون یا کم سوادهایی که در لباس روحانیت هستند، بیتفاوتها را به صف دشمنان و بعضی از دوستان را به صف بیتفاوتها و یا منتقدین اضافه می کند. گاهی جوّ برخی از محافل چنان سنگین میشود که حتی دوستان نیز توان اداره و پاسخ به انتقادها را ندارند. این مسأله میل به شنیدن اخبار نادرست را بیشتر میکند. وقتی ناراحتی وجود دارد و نسبت به عملکرد پارهای از نظام تکدر، اخباری اینچنین پذیرفته میشود.
🔻۳. عنصر دیگری که ما را به پاسخ نزدیک میکند مربوط به تعارضات رفتاری ما است. این تعارضات از پارهپاره بودن اندیشه و تشویشهای ذهنی و به تعبیری یکپارچه نبودن ما ناشی می شود. فطرتا راستگویی را دوست داریم، اما عادتا برای منافع خویش دروغ میگوییم. به درستی خرافه و گزارههای خردستیز را رد میکنیم؛ گاهی چنان عقلگرا میشویم که به مصاف گزارههای تعبدی مبتنی بر عقل میرویم؛ با این حال اخبار جعلی را مثل نقل و نبات منتشر میکنیم. ما حتی برای انتشار خبری فاقد منبع یا اخباری که از منبعی جعلی به دستمان رسیده است، اندکی تحقیق نمیکنیم. تفکر نقادی را به فیلسوفان واگذار کردهایم. در گعدهها و دورهمیهایمان نظریهی اثر پروانهای را به مانند یک استاد تمام دانشگاه تشریح میکنیم و به پیامد سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اخلاقی و رواشناختی عملمان نمیاندیشیم. اگر اینگونهایم در بیاخلاق کردن جامعه سهم داریم.
ادامه دارد.
#سواد_رسانهای
#مسائل_پژوهشی
@masaeleapazuheshi
من قاسم سلیمانی هستم.pdf
7.14M
💢 کتاب «من قاسم سلیمانی هستم»
✍ حضرت آیتالله بهجت (ره) :
مرحوم آیت الله حاج شیخ محمد حسین غروی اصفهانی اهل #مراقبه، سکوت و #محاسبه بود.
پیوسته در فکر بود سخن به ندرت میگفت. در مجالس و محافل که بین علما بحثی در میگرفت سکوت میکرد در هر جای مجلس که خالی بود مینشست و بسیار متواضع، خوش اخلاق و آرام بود. با آنکه ثروت فراوانی از پدرش – که از تجّار معروف و سرمایه دار کاظمین بود – به او رسیده بود همه را به فقرا و طلّاب داد و خود چیزی نداشت.
🔵👈 بلکه گویند: در اواخر عمر با فقر دست به گریبان بود، ولی دلی شاد و سیمایی متبسّم و قلبی استوار داشت که حکایت از روحیّات عظیم و مواهب معنوی او مینمود.
📚 فریادگر توحید ص 10
🔴با کسانی که دشمن را تزیین میکنند مماشات نکنید
رهبر انقلاب:
🔹 با کسانی که مبانی انقلاب را قبول نمیکنند، ایجاد تردید میکنند و دشمن را تزیین میکنند، مماشات نکنید. ایجاد تردید، ستون فقرات کار دشمن است. امروز جامعه و نظام آمریکایی نه تنها جذّابیّت ندارد، بلکه به یک معنا در بخش مهمّی از دنیا منفور هم هست.
🔹عملکرد بلندمدّت آمریکا موجب منفور شدن این دولت در بخش مهمّی از دنیا شده است؛ جنگافروزی، کمک به دولتهای بدنام، تروریستپروریها، حمایت بیدریغ از ظلم و کارهایی مانند اینها. البتّه آمریکاییها در عراق و سوریه ماندنی نیستند و اخراج خواهند شد. ۹۹/۲/۲۸
♨️بیانیه ی شدید اللحن استاد خسروپناه علیه اصلاح طلبان و غربزدگان
❌جهالت یا تجاهل روشنفکرانه
به نام جبار حکیم
مدتی است بحث از #انتخابات_آمریکا نزد عده ای از اصلاح طلبان، داغ شده است و اظهار امیدواری می کنند که پیروزی بایدن وضعیت اقتصاد ایران را تغییر می دهد و لذا این طایفه با نذر و نیاز و دعا از خدا خواستند تا ترامپ از کاخ سفید برود و بایدن به عنوان منجی ایران بر صندلی ریاست جمهوری جلوس کند.
⁉️ نمی دانم چه نامی بر این اندیشه بگذارم؛ مؤدبانه ترین نام را جهالت یا تجاهل روشنفکرانه می دانم.
#بایدن به صراحت، خود را صهیونیست می خواند و از شهادت سردار دلها حاج قاسم سلیمانی اظهار سرور کرد و بارها دشمن اصلی آمریکا را ایران خوانده است. بایدن عضو حزب دمکراتی است که در طول چهل سال انقلاب، بیشترین تحریم علیه ایران را مصوب و اجرا کردند.
آیا دولتی ها و سیاسیون کشور نمی دانند که انتخاب ترامپ یا بایدن در اختیار شورای حاکمیت آمریکا است و انتخاب هیچکدام نقشی در حل مشکلات ایران ندارد. انتخاب ترامپ یا بایدن در راستای منافع حاکمیت اصلی آمریکا است؛ نه ایران.
حال این دسته از اصلاح طلبها که هشت سال کشور را معطل کردند و فعالیت اقتصادی سفارت خانه های ایران در کشورهای خارجی را رها ساختند و شرکت های داخلی را به فلاکت کشاندند و میلیون ها حاشیه نشین و فقیر و بیکار و بیمار بر کشور افزودند؛ چگونه رو دارند دلخوشی خود از آمریکا را به زبان آورند و با چه ترفندی دنبال احیای مجدد خود برای تسخیر حاکمیت هستند؛ آیا باز می خواهند رکود و تورم و گسترش مافیای خودرو و بذر و کود و روغن و گوسفند و مرغ و ده ها نیاز اولیه مردم را با ساختار معیوب بانک مرکزی و گمرک و مالیات دنبال کنند.
نمی خواهم نقش برخی از اصول گرایان فاسد را در گسترش مافیای اقتصادی و رانت های سیاسی نادیده بگیرم که آنها هم بی شک مقصرند و بیش از برخی از اصلاح طلبان فاسد به خون شهدا خیانت کردند.
🔻 وای به روزی که پرونده آقازاده های این دسته از سیاسیون آشکار گردد و مردم، فساد مالی آنها را بفهمند.
امروز کشور، محتاج جریان واقعی انقلابی و مردم دار و دغدغه مند و عالم است تا نسبت به حل مشکلات کشور، سیاست و برنامه داشته باشد. انقلابی دردمند هم برای حل مشکلات کشور کافی نیست که باید انقلابیون دردمند آگاه و دانشمند و با تقوا شکل گیرند و به صورت جبهه و جریان و گفتمان در آیند تا امور کشور را ذیل ولایت الهی و با استفاده از منظومه امامین انقلاب و مبتنی بر نظریه نظام انقلابی حل کنند که اگر چنین نشود منحل خواهیم شد و آسیبی به اسلام وارد خواهد شد که تاریخ ندیده باشد.
💢 راه حل اساسی مشکلات اقتصادی ایران، همان راه حل مشکلات نظامی و سیاسی و آن عبارت از اعتماد به اقتصاد مردمی است و این مدل از اقتصادی با اصلاح بانک و گمرک و مالیات محقق می شود.
نقش مجلس شورای اسلامی در اصلاح ساختارهای مالی و تجاری و نقش نهادهای امنیتی و انتظامی در شناسایی سریع مفسدان و نقش قوه قضاییه در برخورد جدی و قاطع و سریع با مفسدان بسیار مهم و ضروری است که تا کنون نهادهای مذکور حرکتهای ارزشمندی انجام دادند و باید از همه آنها تشکر کرد. باشکل گیری قوه اجرایی جوان و فعال و کارآمد و انقلابی، نقشه اصلاح اقتصادی تکمیل می شود.
✍عبدالحسین خسروپناه
آبان ۱۳۹۹
🆔 @khosropanah_ir
♨️اخبار داغ روحانیت
♨️ @khabarehowzeh
🌺مطالب و نکاتی در رابطه با وضو🌺
✍از علامه طباطبایی « رضوان الله علیه» سؤال شد: بدترین حالت عمر شما چه موقعی است؟
✍فرمودند:" زمانی است که وضو ندارم"
👈دلیل و سر آن: چون امثال علامه طباطبایی (رضوان الله علیه) با تمام وجود عالم را محضر خدا می دانند. و از طرفی وضو نیز روح انسان را مطهر می کند، فلذا وقتی وضو ندارند بابت حضور با این روح ناپاک نزد خدا ، خود را خجل و شرمنده می بینند.
✍استاد معززجناب آقای میر باقری می فرمودند:
وقتی که وضو می گیری، روح طاهر و هم صنف با ملائکه می شود. فلذا ملائکه دنبال هم صنف خود راه می افتند.
🌺نکته : وضو آثار عجیبی دارد و یقینا یکی از اعمالی که در سعادت ما نقش مستقیم دارد، وضو است،
✍حدیث داریم:
"کلید نماز وضو است و کلید بهشت نماز است*
باید با کلید وضو قفل نماز را باز کرد و با کلید نماز قفل بهشت را باید باز کرد.
🌺هشت نکته بسیار با ارزش در رابطه با وضو🌺
✍1_گفتن" بسمالله الرحمن الرحیم" در ابتدای وضو:
از رسول خدا (صلوات الله علیه) نقل شده است :" اگر نگفتیم بسم الله الرحمن الرحیم)، شیطانی به نام" ولها" مجوز پیدا می کند در وضو و نماز، ما را وسوسه کند و دچار حواس پرتی شویم.
✍2_ شستن دهان قبل از وضو:
اگر به نیت اینکه، لازمه صحبت با خالق هستی دهان پاکیزه است، دهان خود را شستی، از پیامبر (صلوات الله علیه) نقل شده است، اگر اینکار را کردی خدا گناهانی که با این دهان کردی شستشو می دهد.
✍3-خواندن دعاهای کوتاه وضو که در رساله ذکر شده و در اینترنت نیز قابل جستجو است.
✍باید دقت داشت که این دعاها متعلق به امیرالمومنین(علیه السلام) است. فلذا بعد از آنکه امیرالمومنین علیه السلام وضو را با ذکر این دعاها به فرزندش محمد حنفیه (بزرگتر از حضرت ابوالفضل علیه السلام) سفارش فرمودند، خطاب به وی فرمودند:
"کسی که وضو را با خواندن دعاهایش بگیرد، با هر قطره از آب وضویش یک فرشته خلق می شود و تا قیامت فرد را تسبیح، تقدیس و تکریم می کنند که باعث خلق آنها شده است و این فرشتگان شبانه روز در خدمتش هستند."
👈نکته : آیت الله جوادی آملی می فرمایند، اگر انسان با حضور قلب بهتر دعاها را بخواند و وضو بگیرد، فرشتگان خلق شده مقرب تر به درگاه الهی هستند. چرا که ملائکه هم درجات و مراتب مختلفی دارند.
✍4_ مسح سر را با نوک انگشتان بصورت عمودی نکشیم چون سه تن ا ز آیات اعظام مراجع محترم تقلید (آیت الله فاضل، وحید و صافی گلپایگانی) این امر را دارای اشکال می دانند. مسح باید با بند انگشت و یا کف دست باشد.
✍5_مسح پا را بایدتا مچ پا (تا مفصل) آورد. از جمله این مراجع آیات اعظام مقام معظم رهبری، سیستانی، صافی گلپایگانی چنین نظری دارند.
✍6_خشک نکردن آب وضو.
در بند سه ذکر شد که آب وضو خالق فرشته است.
از امام صادق (علیه السلام) نقل شده است که :
"اگر آب وضو را خشک کردی یک حسنه و اگر خشک نکردی 30 حسنه دارد.
✍7_بعد از اتمام وضو دو کار انجام دهید:
الف) کشیدن دو دست بر روی صورت. که از امام صادق (علیه السلام) نقل شده است این کار دو خاصیت دارد :
✍ رزق و روزی را زیاد می کند و تیرگی های چهره را بر طرف و چهره را نورانی می گرداند.
✍8_خواندن آیه الکرسی بلافاصله بعد از وضو و قبل از گفتن هر گونه کلامی.
✍از امام باقر (علیه السلام) نقل شده است که خواندن آیه الکرسی باعث می شود خداوند 40 سال عبادت و 40 درجه برای فرد محسوب کند.
👈سفارش پیامبر (صلوات الله علیه) به وضو گرفتن قبل از خواب :
✍از پیامبر نقل شده است اگر کسی بدون وضو به رختخواب رفت، رختخواب او می شود قبرستان و خود فرد می شود جیفه (مرده) اما اگر با وضو وارد رختخواب شد، رختخوابش می شود مسجد و فرد می شود مصلی
✍آخرین نکته در رابطه با وضو آنکه، دختر علامه طباطبایی(رضوان الله علیه) (همسر شهید قدوسی ره) نقل می کنند، هر وقت من سرم درد می گرفت، پدرم تجدید وضو می کرد. و با آب وضویش بر روی پیشانی من می نوشت :'بسم الله الرحمن الرحیم"
و خدا می داند سر دردم خوب می شد.
🌺
#آیت_الله_بهجت (ره) :
☘وقتي كه روح انسان به عالم ديگر رفت ، مي فهمد اين همه تشريفات در دنيا لازم نبود.
📚در محضر بهجت/ ج2/ص405
╔═.🍃.════╗