🔻آیت الله اعرافی:
✅ دانشگاههای کشور میتوانند از ظرفیت حوزههای علمیه بهرهمند شوند
مدیر حوزه های علمیه، در دیدار رئیس و تعدادی از مسئولان دانشگاه بینالمللی اهلبیت(علیهمالسلام):🔻
◻️ تربیت نیروی هماهنگ با گفتمان متعالی انقلاب اسلامی در قلمرو دانشگاههای دیگر علوم اسلامی و انسانی به ویژه حوزه علوم پایه اصل مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
◻️ در ۱۵ سال گذشته و در جلسات متعدد پیشنهاد میشد؛ تا با توجه به خالی شدن ظرفیت دانشگاهی کشور، جامعةالمصطفی و وزارت علوم، پایگاه مشترکی را برای جذب دانشجویان غیر ایرانی ایجاد نمایند. در صورت تحقق این طرح ضمن خدمت رسانی به کشورهای نیازمند و افزایش ۱۰ برابری قدرت دیپلماسی علمی، عمومی و فرهنگی ایران، این مهم در حرکت رو به رشد کشورهای اسلامی و مستضعف، اثرات فراوانی ایجاد خواهد نمود.
◻️ باید با ورود قوی و هدفمند به عرصههای فنی و مهندسی و علوم پایه، به سمت تاسیس دانشگاه جامع اسلامی حرکت نماییم.
◻️ ظرفیت های بالقوه و بالفعل فراوانی در حوزه های علمیه وجود دارد، دانشگاههای کشور ناظر به رسالت و اهداف خود، برای ارتقاء ابعاد فلسفی، اخلاقی و فقهی رشتههای آموزشی می توانند از ظرفیت حوزههای علمیه بهرهمند شوند.
hawzahnews.com/news/927646
@HawzahNews| خبرگزاریحوزه
🚨 در منزل من، همه افراد، هرشب در حال مطالعه خوابشان مىبرد
⚠️ همه خانوادههاى ايرانى بايد اينگونه باشند
📝 رهبر انقلاب: من اين را مىخواهم عرض كنم كه در منزل خودِ من، همه افراد، بدون استثنا، هرشب در حال #مطالعه خوابشان مىبرد. خود من هم همينطورم. نه اينكه حالا وسط مطالعه خوابم ببرد. مطالعه مىكنم؛ تا خوابم مىآيد، كتاب را مىگذارم و مىخوابم. همه افراد خانه ما، وقتى مىخواهند بخوابند حتماً يك كتاب كنار دستشان است. من فكر مىكنم كه همه خانوادههاى ايرانى بايد اينگونه باشند. توقّع من، اين است.
📚بايد پدرها و مادرها، بچهها را از اوّل با كتاب محشور و مأنوس كنند. حتّى بچههاى كوچك بايد با كتاب اُنس پيدا كنند.
📚بايد خريدِ كتاب، يكى از مخارج اصلى خانواده محسوب شود. مردم بايد بيش از خريدن بعضى از وسايل تزييناتى و تجمّلاتى - مثل اين لوسترها، ميزهاى گوناگون، مبلهاى مختلف و پرده و... -، به كتاب اهميّت بدهند.
📚اوّل كتاب را مثل نان و خوراكى و وسايل معيشتى لازم بخرند؛ بعد كه اين تأمين شد به زوايد بپردازند. ۱۳۷۴/۰۲/۲۶
📖 #هفته_کتابخوانی
💻 @Khamenei_ir
📚 کتاب خواندن ما عبادت میشود
🔸️در روایتی از امام جواد (ع) آمده که: «هر کس به گویندهای گوش فرادهد پس به تحقیق او را عبادت کرده است. پس اگر آن ناطق از طرف خدا سخن بگوید شنونده خدا را پرستیده و اگر آن ناطق از زبان ابلیس سخن گوید شنونده ابلیس را عبادت کرده است.»
🔹️پس ما باید دقت کنیم که به سخن چه کسی گوش فرامیدهیم. خواندن #کتاب هم همین حکم را دارد. زیرا خواندن کتاب هم گوش دادن به یک سخن است. باید بدانیم که کتابی که میخواهیم بخوانیم از زبان چه کسی است؟ اگر نویسنده از طرف خداست و سخن حق میگوید خواندن ما عبادت میشود و اگر از طرف شیطان است گوش دادن و مطالعه ما شیطانپرستی میشود.
۹۳/۷/۲
🔺️به مناسبت ۲۴ آبان روز کتاب و کتابخوانی
🔻گفتگو با مدیر حوزههای علمیه درباره مسئله تحول در حوزه
🔰بایدهای حوزه عصر انقلاب
🔹پیدایش انقلاب اسلامی، تداوم آن، گسترش امواج انقلاب اسلامی در جهان و منطقه نیازمند به نیرو، فکر، تئوری و نظریه است که بخشی از آن در حوزههای علمیه و قسمتهایی از آن در دانشگاهها و مراکز دیگر انجام شده است. حاصل این تطورات، دستاوردهای بزرگی است. بسط و توسعهی دامنهی علوم و معارف اسلامی و رفتن بهسمت تخصصها، پایهریزی روشهای جدید، بهرهگیری از شیوههای نوین، تغییر و تحولاتی که در نظام مدیریتی، نظام آموزشی، نظام پژوهشی، نظام تربیتی و اخلاقی رخ داده، بخشی از دستاوردهای این تطورات است.
🔗 مطالعه متن کامل گفتوگو:
https://farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=46592
💻 @khamenei_maaref
🔖#دبیر_شورای_عالی_حوزه
💠 دیدار نماینده محترم ولی فقیه به همراه مدیر مرکز مدیریت حوزه علمیه استان خوزستان با آیت الله حسینی بوشهری
🔹در ابتدای این دیدار گزارشی توسط حجت الاسلام و المسلمین موسویفرد از وضعیت حوزه های علمیه و نیازمندی ها و انتظارات فضلاء و روحانیون این استان خدمت دبیر شورای عالی حوزه های علمیه ارائه گردید.
🔹در ادامه آیت الله حسینی بوشهری ضمن خیر مقدم و تبریک مناسبت های ماه ربیع الاول، توجه ویژه نسبت به ارتقا سطح علمی حوزه علمیه خوزستان و زیر ساختهای فرهنگی استان و پشتیبانی های لازم در مورد مراکز علمی و تخصصی و عمرانی را از دغدغه ها و اولویت های شورای عالی حوزه برشمردند و در خصوص درخواست ها قول پیگیری دادند.
📅 چهارشنبه ۲۱ آبان ماه ۱۳۹۹
➡️ @shorayeaali
➡️ @SHORAADMIN
✅ مدیران مدارس با طلاب جهادگر هماهنگ شوند
🔻حجت الاسلام والمسلمین ملکی، قائم مقام مدیر حوزههای علمیه در امور استانها:
◻️لازم است در موج جدید کرونا لبیک جانانهای به فرمایش مقام معظم رهبری داشته باشیم.
◻️ روحانیت همیشه در زمینه جهاد، علم، اخلاق و معنویت جلودار بوده است و در این روزها هم ان شاءالله جلودار باشد.
◻️ مدیران حوزههای علمیه با جهادگران جلسات هماهنگی را به طور مستمر داشته باشید، چراکه آنان در خط مقدم هستند و نسبت به مسائل آگاهترند.
◻️ در خدماتی که قرار است به جهادگران ارائه شود سهل بگیرید واز کارهای اداری و وقت گیر بپرهیزید.
@HawzahNews
🔻حجتالاسلاموالمسلمین زمانی دبیر ستاد حوزوی بحران و حوادث غیرمترقبه:
✅ فعالیت ۲۰ هزار نیروی جهادی در دوران شیوع کرونا
◻️ ستاد حوزوی بحران از ۴ سال پیش تشکیل شده است؛
◻️ این ستاد در قم به دلیل تنوع خدمات طلاب در جریان کرونا کمیته های ۱۱ گانه ای را شکل داده است.
◻️ در طول ۹ ماه گذشته نیروهای مستقر در آرامستانها کار جهادی خود را ادامه داده و آنرا تعطیل نکرده اند.
◻️ در زمینه تولید محتوای علمی و پاسخ به شبهات مربوط به شیوع ویروس کرونا تاکنون به ۳۰۰ شبهه در این زمینه ها پاسخ داده و ۴ کتاب را تألیف شده است.
https://hawzahnews.com/x9Ttz
🔻آیتالله اعرافی در بازید از مرکز ارتباطات و بینالملل حوزه:
❇️ تبلیغ بینالملل از مظلومیت خارج شود
◻️ ذات حوزه #بینالمللی و هویت آن هم #خدمت به جامعه بشری است و در عین حال دارای استعدادهای جهانی زیادی هم است.
◻️ با وجود همه استعدادها، تجربیاتی که خودم سالها در عرصه بین المللی دارم، حوزه هنوز در عرصه بینالملل نتوانسته انتظارها را برآورده کند و خیلی با بینالمللی بودن حوزه فاصله داریم.
◻️ طراحی صدها برنامه و ترسیم سند بالادستی با فعالیتهای جهادی بدست آمده نه با هزینه کلان، مسئلهای که مدیریت حوزههای علمیه بر روی آن تأکید دارد، طرح آمایش است.
◻️ باید بازنگری جدیتری در بحث #تبلیغبینالملل صورت گیرد تا تبلیغ بین الملل از مظلومیت خارج شود.
◻️ #شبکهسازی در عرصه تبلیغ بینالملل، تربیت افراد متخصص در بحث ادیان و مذاهب همچون مسیحیت و یهودیت ضروری است.
◻️ مسئله دیگر تعامل این مرکز با جامعةالمصطفی و حضور اساتید غیرایرانی در حوزه است. باید به این مقوله توجه و این افراد را هم شناسایی کرد.
https://hawzahnews.com/x9TzW
📸 #تصاویر_شما/ تغسیل اموات کرونایی توسط طلاب جهادی در هشتگرد
https://hawzahnews.com/x9TCJ
🔻آیت الله العظمی مکارم شیرازی در پیامی تصویری گفتند:
❇️ علامه طباطبایی(ره) ناخالصی های فلسفه را برداشت
◻️ در بین خدمات علامه طباطبایی سه خدمت از خدمات ایشان از نظر ما بسیار مهم است:
🔹 اول #احیایمجالستفسیر است.
تفسیر در حوزه های علمیه بود ولی در حاشیه بود و ایشان تفسیر را به حوزه ها آورد و به آن رسمیت داد.
ایشان قرآن را از غریبی بیرون آورد که خدمت بزرگی به تفسیر و حوزه ها بود.
🔹 #فلسفه ما ناخالصی هایی داشت که باعث ایراد بود و با آموزههای ما نمی ساخت و در آن زمان شرایط به گونهای بود که اگر کسی فلسفه میخواند به او شهریه نمی دادند؛ ایشان ناخالصی ها را برداشت و دو کتاب فلسفی نوشت که هماهنگ با آموزه های اسلام بود و کتاب درسی حوزه ها شد.
🔹 در عصر ایشان و عصر ما #فلسفهمادیگری کولاک می کرد و طرفداران مادی گری هجوم زیادی بر مسایل مذهبی و روحانیون داشتند؛ ایشان آمد و برنامه ریزی کرد و جلوی آنها ایستاد و کتابی نوشت که نقش موثری در این زمینه داشت.
✅ #سیره_اخلاقی_آقا
🚨هر سه روز یک ختم #قرآن !!!
غلام شاه پسندی از #محافظان رهبر انقلاب :
💠هر زمانی که شما ایشان را ببینید، یا #ذکر میگوید یا #قرآن میخواند. ایشان به ما توصیه میکردند و میگفتند: «بچهها قرآن را زیاد بخوانید؛ قرآن #نور است، قرآن را خیلی مطالعه کنید. من در #جوانی هر سه روز یک دور قرآن میخواندم. یعنی روزی ده جزء. الآن دیگر اصلاً حوصلهاش نیست، پیر شدهام، از نظر سنوسال، وضعیت، شغل، گرفتاریهای کاری، این همه مسائل واقعاً نمیتوانم قرآن بخوانم. خیلی از قرآن دور شدم. نُه روز، ده روز طول میکشد من یک دور قرآن را بخوانم.»
الآن که دور شده، روزی سه جزء قرآن میخوانند!!!
همه افراد خانواده آقا #حافظ_کل_قرآن هستند. منزل #حضرت_آقا یک خانواده پرجمعیتی است، خودشان، خانمشان و شش تا فرزند با ایشان زندگی کردهاند که همه الآن ازدواج کردهاند و رفتهاند؛ هر هشت نفر این خانواده حافظ کل قرآن هستند. مأنوس قرآن بودن یعنی این. کل افراد خانواده قاری و حافظ قرآناند.
📚یک روز با رهبری ، ماهنامه امتداد ، شماره۶۴ ، ص ۱۶
💠ما انقلاب را از المیزان فراگرفتیم.
🔰رهبر معظم انقلاب
📌علامه طباطبایی از نجف با مرحوم پدرم رفیق بودند و مشهد که میآمدند، منزل پدر ما زیاد میآمدند و بنده ایشان را زیاد آنجا میدیدم. یک بار خدمتشان عرض کردم ما انقلاب را از «المیزان» فرا گرفتیم؛ چراکه تفسیر المیزان به نحو گستردهای پُر است از مباحث سیاسی و اجتماعی. اصلاً نمیشود کسی مثل علامه طباطبائی با آن دیدگاههای مطرح شده در«المیزان»، با حکومت اسلامی مخالف باشد. حق نداریم تصوّر کنیم که اینها مخالف انقلاب بودند.
📚مشهد، تالار آیینه، شهریور ۹۸، پایگاه اطلاع رسانی موسسه جوانان آستان قدس رضوی🌷
🔴 ماجرای حضور غافلگیر کننده سردار سلیمانی در یک جلسه مهم شبانه
✍️سرهنگ زهرایی رییس بسیج سازندگی کشور : در ماجرای سیل در حمیدیه و سوسنگرد به ما خبر دادند که «سردار حاج قاسم سلیمانی» در منطقه حضور پیدا کرده است. همان موقع بود که ایشان بیخبر به جلسه آمد. خیلی زود و صریح مخالف تخلیه شهر شد.
🔹سال گذشته سیل در حمیدیه و سوسنگرد جولان میداد. بارشها هنوز بیامان بود. وسط روز بود که به سوسنگرد رسیدیم. فرمانداری کامیونها را در خیابانها قرار داده بود. از طرفی خودروهایی به محله ها اعزام کرده بود. با بلندگو از مردم محلهها خواسته میشد که هر چه زودتر شهر را تخلیه کنند. هشدار میدادند که سیل بیرحم است و هر که بماند جانش پای خودش. حدود ساعت ۱۱ شب بود که جلسه گذاشتیم. به ما خبر دادند که «سردار حاج قاسم سلیمانی» در منطقه حضور پیدا کرده است.
🔹همان موقع بود که ایشان بیخبر به جلسه آمد. کیفیت و احوالات و تصمیمگیریهای ایشان طوری بود که خیلی از میدان جنگ دیدهها او را نفس مقاومت میدانستند. یعنی همه رفتارهای او در مسیر مقاومت شکل گرفته بود. خیلی زود و صریح مخالف تخلیه شهر شد. گفت این مردم بروند چه کسی در شهر بماند؟ اصلا چرا باید بروند؟ در ۸ سالی که اینجا بمباران و محاصره و اشغال شد همین مردم ماندند و مقاومت کردند و این شهر ها را پس گرفتند. حالا به خاطر یک سیل ناقابل بروند؟سکوت شد. شاید باورش سخت باشد اما ایشان ۱۰ دقیقه حرف زد و در این دقیقهها ناگهان همه چیز متحول شد.
🔹 از فردای آن روز دیگر از هیچ بلندگویی صدای هشدار برای تخلیه شهر بلند نشد. حاج قاسم مردم و جوان ها را به سال های دفاع مقدس برد.گفت یادتان هست این شهرتان را محاصره و اشغال کردند و همین خود شما بودید که سنگر ساختید و رزمنده شدید و آن را پس گرفتید. حالا هم سیل آمده. بمانید و سنگر بسازید و خانه و شهر را نجات بدهید. به یک روز نکشید که پیر و جوان این شهرها شروع به پر کردن خاک در گونی ها کردند.
🔹دور تا دور مرز شهر سیل بند کشیده شد و این غائله با همین چند دقیقه از ظهور و بروز روح مقاومت آن شهید بزرگوار و فرمانده بیبدیل جمع شد. تفکر بسیجی پیوندهای محکمی با این روح مقاومت دارد و در هر بحرانی که به کار گرفته شود شک نکنید که پیروز آن میدان خواهیم بود.
📚📖📚📖📚📖📚📖📚📖📚
یَا کُمَیْلُ الْعِلْمُ خَیْرٌ مِنَ الْمَالِ الْعِلْمُ یَحْرُسُکَ وَ أَنْتَ تَحْرُسُ الْمَالَ وَ الْمَالُ تَنْقُصُهُ النَّفَقَةُ وَ الْعِلْمُ یَزْکُوا عَلَى الْإِنْفَاقِ وَ صَنِیعُ الْمَالِ یَزُولُ بِزَوَالِهِ.(نهج البلاغه، حکمت 147)
در مقام و منزلت علم و دانش و مطالعه و کسب علم همین بس که حضرت امام علی(ع)به کمیل بن زیاد می فرماید: «یا کمیل، #علم بهتر از مال است، #علم تو را حفظ کند و تو مال را حراست کنی. مال را خرج کردن رو به تمامی می برد و #علم با انفاق و تعمیمش افزوده می گردد. آنچه که از مال ساخته است با رفتن مال از بین می رود.»
#توانا بود هرکه #دانا بود
خواندن یک #کتاب بیشتر، توانایی بیشتر
📚 به مناسبت هفته #کتاب و #کتابخوانی