#معرفی_کتاب_پژوهشی
💠شیوه نگارش پایان نامه و رساله علمی
🔹مولف: سید حسین اسحاقی
✳️معرفی کتاب
چنانچه پژوهشگری عنوان پژوهش خود را درست انتخاب کرده باشد و تمامی ارکان و اجزاء طرح نامه (پروپوزال) به ویژه: طرح مسئله، اهمیت و ارزش تحقیق، تاریخچه ی مطالعات، اهداف، سؤالات، فرضیه ها و روش و مراحل انجام تخقیق را به طور دقیق و کامل تهیه کرده باشد؛ در انجام پژوهش با سردرگمی و ابهام روبه رو نخواهد شد.
بر هر دانش پژوهی لازم است پایان نامه و رساله ی علمی خویش را بر پایه ی طرح نامه ی مصوب، سامان دهی نماید.
در این اثر به مراحل آماده سازی و چگونگی انجام پایان نامه و رساله ی علمی با دقت و ظرافت پرداخته شده است.
🌐لینک کانال معاونت پژوهش حوزه علمیه البرز در ایتا:
https://eitaa.com/pazhoohesh_alborz/88
✅ #خیلی_مهم : مطالبه مردمی برای برگزای نماز جمعه کرج + امضای طومار
امام خامنه ای مد ظله:
یکی از مهمترین عوامل حفظ ایمان و روحیه در مردم، همین نمازهای جمعه و خطبههای جمعه و حضور معنوی مردم در صحنهی نماز جمعه است. نماز جمعه قرارگاه ایمان، قرارگاه تقوا، قرارگاه بصیرت، قرارگاه اخلاق و قلب فرهنگی هر شهر است؛ مرکز فرهنگی هر شهر، نماز جمعه است.
🔰اکنون به خاطر شرایط کرونایی در البرز، قریب به بیست و هشت هفته از تعطیلی نماز جمعه کرج می گذرد و انبوده مردم ولایتمدار کرج، مشتاقانه منتظر اقامه نماز جمعه هستند.
🔰مع الأسف بسیاری از مراکز تجمع مثل رستوران ها، فروشگاه های بزرگ و بانک ها و ...که جمعیت فراوانی دارند، به خاطر کرونا تعطیل نیستند. این در حالی است که در بسیاری از این مراکز، نکات بهداشتی کامل مراعات نمی شود و با این حال، تعطیلی نماز جمعه و مساجد در دستور کار مسئولین قرار گرفته است.
🔰تجربه موفق برگزاری مراسم عزای حسینی در فضای باز توسط مردم عزیز، نشان داد که می توان با رعایت پروتکل های بهداشتی مراسم گرفت طوری که مشکلی برای برگزار کنندگان و حاضرین پیش نیاید.
🔰ما امضاء کنندگان ذیل ضمن درخواست از نماینده معزز ولی فقیه دراستان البرز و امام جمعه کرج حضرت آیت الله حسینی همدانی دامت برکاته مبنی بر برگزاری نماز جمعه در فضای باز، از همه مسئولین کرج خصوصا ستاد کرونای استان، تقاضا داریم نسبت به برگزاری نماز جمعه کرج نهایت همکاری و مساعدت را نمایند.
و من الله التوفیق
جمعی از مردم شهرستان کرج
👌برای امضای طومار بروی لینک زیر 👇کلیک کنید
https://forms.gle/yWkrXzsoUgYMWDKG9
.
🌷 آیتالله حائری شیرازی :
⛅️ می فهمی کجای تاریخ هستی؟ | نزدیک است که آفتاب بزند، هر کس می خواهد پا بشود باید پا بشود
🌐 می فهمی کجای تاریخ هستی؟ حواس خودت را جمع کن، چشم هایت را بمال! آفتاب نزند و نمازت قضا بشود! نگو نشستم تا امام زمان بیاید! مثل اینست که به یک نفر گفتند نماز صبح بخوان، گفت نشسته ام آفتاب بزند بعد نماز بخوانم! آن موقع که دیگر قضا شده است! بعضی ها هم می گویند می نشینیم تا امام زمان که ظهور کرد، آن موقع دست به اسلحه می بریم، آن موقع کمر همت می بندیم؛ آن موقع جهاد می کنیم! خب بنده خدا، آن موقع که قضا شده است دیگر! اگر تو اهل پا شدن بودی، حالا پا می شدی.
🌅 سپیده امام دارد همه جای دنیا را می گیرد. این یعنی چه؟ یعنی نزدیک است که آفتاب بزند، هر کس می خواهد پا بشود باید پا بشود. شیطان می خواهد به تو بگوید فلانی! از این وعده ها به ما زیاد دادند! هی می گویند امسال می آید، سال دیگر می آید! حالا بگو ببینم، اگر از این وعده ها زیاد دادند، چند تا مرجع تقلید تا حالا حکومت تشکیل داده است؟
🔔 بشمار! 1000 سال است امام زمان علیه السلام غائب است، آن مرجع تقلیدی که تشکیل حکومت داده است، اسم ببر. آن مرجع تقلیدی که فرمانده کل قوا شده است اسم ببر. آن مرجع تقلیدی که قوه مجریه و قوه مقننه و قوه قضائیه را عزل و نصب می کرده است اسم ببر. آن مرجع تقلیدی که با شرق و غرب در عالم جنگیده باشد، اسم ببر. کسی نداریم.
اللهم احفظ قائدنا الخامنه ای و ارحم امامنا الراحل و عجل فرجه
💠 حوزه باید قرآن را از مهجوریت بیرون بیاورد/ طلبه بینور نمیتواند دیگران را نورانی کند.
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی:
📕 قرآن نور مبین است، ولی ما آن را ظنی الدلاله میدانیم؛ اگر نور مبین است و من طلبه با آن انس نداشته باشم، طلبه بینور خواهم بود و طلبه بینور نمیتواند مردم را نورانی کند.
✅ طلبه فقط نباید کفایه و مکاسب بخواند و باید قرآن را به عنوان درس رسمی بخواند.
👈 طلاب خواهر باید آیات خانواده را هم برای خودشان و استفاده در همسرداری و هم برای سخنرانی فرابگیرند.
🔸 همانطور که معاونت تبلیغ داریم، باید معاونت تفسیر هم داشته باشیم و قرآن درس رسمی در حوزه شود؛ زیرا قرآن شافع مشفع است و در شفاعت آن تردیدی نیست و قرآن ذکر است.
🔸همانطور که پزشک اطفال داریم، باید آخوند اطفال داشته باشیم. حوزه باید قرآن را از مهجوریت بیرون بیاورد و برای این کار برنامهریزی کند.
🌐 مفتاح
🆔@tahavol_howze
15.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببينيد | مهمترين وظيفه روحانيت
چكيده بيانات مقام معظم رهبری در خصوص اولين و مهمترين وظيفه روحانيون و حوزه های علميه در عرصه فضای مجازی
—----------
🇮🇷 كانال حوزههای علميه
📡 @Howzehaa
🔴زنگ خطر سکولاريسم در حوزههاي علميه، تا دير نشده است کاري کنيد!
⬅️ به اعتقاد اين بنده، هر چند شخص جناب آقاي علوي بروجردي از جايگاه علمي چنداني برخوردار نيست؛ اما به دليل انتساب به بيت مرجعيت و توانايي در جذب مريداني از ميان طلاب و عوام مردم، تأمل در سخنان ايشان لازم و مهم است. مصاحبه جناب آقاي علوي بروجردي، زنگ خطر نفوذ سکولاريسم در حوزههاي علميه را به صدا درآورد. اين مصاحبه نشان داد که ايدههاي روشنفکرنمايان سکولار و غربزده و ضد اسلام تا کجا در ميان پارهاي از حوزويان نفوذ کرده است!
🔸 مهمترين نکتة انحرافي در آن مصاحبه يک ساعتة ايشان، اين بود که به تبعيت از مهندس مهدي بازرگان و دکتر عبدالکريم سروش، دين را به اخلاق تقليل دادند و همچون پارهاي از خانقاهنشينان و معنويتگرايان اسلامستيز، نقش پيامبر خدا را در قد و قوارة يک مربي اخلاقي متعارف و مرشد معنوي فروکاستند. و اين عين سکولاريسم است. با پذيرش چنين ايدهاي است که نه تنها چيزي به نام اقتصاد اسلامي نخواهيم داشت که اساساً سياست اسلامي، مديريت اسلامي، حقوق اسلامي هم بيمعنا خواهند بوند؛ چه رسد به جامعهشناسي اسلامي و روانشناسي اسلامي و امثال آن.
🔹طرح مسأله اقتصاد کاپياليستي و سوسياليستي و امثال آن در اين مصاحبه به اعتقاد بنده، صرفاً پوششي براي طرح چنان ايده به شدت مخرب و انحرافي بود. اين پوشش را بدان جهت انتخاب کردند که در حال حاضر به سبب ولنگاريهاي اقتصاديِ دولت غربزدهاي که با حمايتهاي خود آنان به قدرت رسيده است، چنين سخناني مطابق با ذائقه عامه و حتي پارهاي از متخصصان ناآگاه يا غرض ورز هم هست.
✅به هر حال، شايد طرح اين سخن قدري تند و گزنده جلوه کند؛ اما با تمام وجود معتقدم که مديران حوزه تا دير نشده است، بايد يک بازنگري اساسي در سيستم آموزشي و تربيتي و تعليمي حوزههاي علميه داشته باشند.
🔸اين امري بديهي است که بدون تحکيم و تعميق بنيانهاي معرفتي، جهاننگري، انسانشناسي، دينشناسي و ارزششناسي طلاب علوم ديني، و با تمرکز مستقيم و اصلي بر مسائل فقه و اصول به شيوه مرسوم، در دوران طلائي آموزش (ده سال ابتدايي تحصيل در حوزههاي علميه)، نه تنها هرگز نميتوان حوزهاي در تراز انقلاب اسلامي و متناسب با آرمانهاي خميني کبير و خامنهاي بزرگ داشت؛ بلکه بايد منتظر روزي بود که پارهاي از تربيت شدگان همين حوزهها با برافراشتن پرچم سکولاريسم و ليبراليسم، در مقابل انقلاب و اسلام و آرمانهاي خميني کبير بياستند.
🌐استاد احمدحسین شریفی
🆔@tahavol_howze
📸 | جرعه ای از کلام بزرگان
🙏 پس این #دعا چه فایده ای داشت؟!!
🔹 گاهی آدم چیزهایی را از خدا میخواهد که خودش باید به سراغ به دست آوردنش برود. «قُلْ رَبِّ زِدْنِي عِلْماً»، مگر من نباید بروم #درس بخوانم تا به علمم افزوده شود؟ وقتی می گویم خدایا تو بر #علم من بیافزای یعنی چی؟ یعنی دیگر درس نخوانم؟ این که خیلی بعید است. یا این که باید خودم درس بخوانم؟ پس این #دعا چه فایده ای داشت؟
🔸 دعا کردن در منطق دینی اولا توجه به این است که اختیارِ هستی به دست #خدا است، جز با #اراده او چیزی تحقق پیدا نمی کند. وَ مَا كَانَ لِنَفْسٍ أَنْ تُؤْمِنَ إِلَّا بِإِذْنِ اللَّهِ. هر کس ایمان هم دارد با اجازه خدا ایمان آورده است. مَا أَصَابَ مِنْ مُصِيبَةٍ إِلَّا بِإِذْنِ اللَّهِ وَ مَنْ يُؤْمِنْ بِاللَّهِ يَهْدِ قَلْبَهُ. این معرفت باید از #ایمان و #خداشناسی پیدا شود.
📌 حضرت آیت الله #مصباح_یزدی دامت توفیقاته
🖇 ۹۷/۱۲/۲۲
#پژوهش
#طلبه_در_تراز_انقلاب_اسلامی
#پژوهش_و_تحقیق
🔰با کانال "طلبه تراز |پژوهش و تحقیق" همراه باشید:
@talabetaraz_pajohesh
✅ آدرس کانال جامع "طلبه در تراز انقلاب اسلامی"
🆔 @Talabedartarazenghlab
☘
✅ رد ادعای فقدان سیستم اقتصادی در اسلام
🔸بیانات آیت الله علیدوست در نشست علمی مجازی با موضوع «روششناسی استنباط نظام اقتصادی اسلامی»:
🔻نگاه سیستمی به نظام اقتصادی در ۴۰ ساله بعد از انقلاب وجود نداشته است.
این نگاه غالب در میان متولیان و عهدهداران مدیریت اقتصادی وجود نداشته است.
آیا شورای نگهبان در این ۴۰ سال دنبال کشف نظام بود و یا اصلا به آن معتقد بود یا کمیتههای اقماری حتی از خود حوزه با این دید سراغ این موضوع رفتند؟
و یا فقط فکر کردند مشکل اقتصاد کشور فقط ربا است لذا با نگاه غیراتمیک و حکومتی به آن پرداختند.
🔸البته همه زحمت کشیدند ولی این تفکر که باید به نظام اقتصادی برسیم وجود نداشت، نظام اقتصادی که اصول فقه مناسب خود را میخواهد و باید روش آن کشف شود.
مثلا از اصول نظام اقتصادی اسلام، «کَیْ لَا یَکُونَ دُولَهً بَیْنَ الْأَغْنِیَاءِ مِنْکُمْ» است، ولی آیا کسی به فکر این مسئله بود؟
معتقدم در #نظام_اقتصادی_اسلامی عدالت مهمترین مقصد است ولی در نظام اقتصادی ما ایجاد سیستم برای رسیدن به آن حتی نمیتوانم بگویم کم مطرح بوده است بلکه آنقدر مطرح نبوده است که میتوان گفت اصلا مطرح نیست.
▪️رد ادعای فقدان سیستم اقتصادی در اسلام
🔻این مطلب که گفته شود در اسلام، نظام اقتصادی نداریم اشتباه است و بنده آن را قبول ندارم.
اینکه نظام خود به خود حاصل نمیشود هم بحث درستی است زیرا نیازمند روش ویژه است و باید از استنباط اتمیک به سمت خرده نظام و در نهایت به چند کلان نظام برسیم. مثلا نظام اقتصادی کلان شامل خرده نظام پولی و بانکی به عنوان خرده نظام است و نظام مالی هم ممکن است با عنوان کلان نظام عدالت بگنجد.
◽️راه مورد نظر ما آن است که همه نظام اقتصادی اسلام را با یک استنباط بیرون بیاوریم.
بنابراین #اسلام_نظام_دارد، لازم الاستنباط هم هست و روش آن هم با یک استنباط رخ میدهد ولی استنباط آن روش ویژه دارد و جامع است.
برای این موضوع، حداقل باید چهار کار بشود تا روش پاسخگو در نظام استنباط اقتصاد اسلامی به دست بیاید؛
اول ظرفیتشناسی اسناد استنباط.
دوم توسعه مسائل اصول فقه
سوم توجه به ظرفیت اسناد عام قراردادها و چهارم اصلاح نگاه حداقلی و قدر متیقنگیری است.
🔸ما باید به اسناد استنباط مانند عقل و عرف و مصلحت و مقاصد الشریعه و به ظرفیت نهاده شده در اینها توجه کنیم و نه نابجا به کار ببریم و نه نابجا به کارنبریم مثلا عقل یکی از این اسناد است؛ نه فقط در نظام اقتصادی اسلام بلکه در همه نظام های اقتصادی ما نمیتوانیم از عقل استفاده نکنیم حتی در کارآیی تفسیری آن.
🔸همچنین گستره اصول فقه باید توسعه و ساختارش تغییر کند، دیدن ادله به شکل حلقوی هرمی هم لازم است زیرا نظام یک سیستم است و همین طور که خود نظام، سیستم است استنباط آن هم سیستمی است. مسئله دیگر توجه به ظرفیت اسناد عام قراردادها است؛ در نظام معاملات، یک سری ادله خاص مانند چندهزار روایت داریم و یکسری عام مانند احل الله البیع، حرم الربا، الناس مسلطون علی اموالهم، اوفوا بالعقود؛ و … .
🔸کسانی مانند #آیت_الله_خویی میگویند الناس مسلطون علی اموالهم، سند ندارد ولی ما معتقدیم سند دارد ثانیا اینها جز شعارات اسلام است و سند نیاز ندارد؛ پیامبر(ص) فرمودند: الناس مسلطون علی اموالهم؛ که دو نوع نگاه میتوانیم به ترجمه این روایت داشته باشیم؛ اول اینکه مردم در محدوده شرع بر اموالشان مسلط هستند؛ ترجمه دیگر از روایت هم این است که مردم بر اموالشان مسلط هستند مگر در حوزه منع شرعی.
🔸در صورت اول باید قائل به اصل فساد شویم و هر جا شک کردیم قدر متیقن بگیریم ولی اگر معنای دوم را بگیریم اینجا برای منع، دلیل لازم است و نه جواز؛ لذا کل اصل فساد در مباحث حکمیه و دغدغههای آن حل میشود. از این رو باید در استنباط نظام به این ظرفیتها توجه کنیم و استنباط جامع داشته باشیم.
🔸اگر کسی بخواهد نظام اقتصاد را استنباط کند با اصل فساد و عدم توجه به اسناد عام قراردادها ممکن نیست وگرنه باید بگوید اصلا نظامی نداریم؛ معتقدم اگر نگاه حداقلی کنار برود به نظام اقتصادی مطلوب اسلامی می رسیم و اگر این نظام بیرون بیاید برای همه بشر مفید است و صرفا برای مسلمین هم نیست.
اگر فقها وارد این قضایا بشوند میتوانند به نظامی برسند که در برابر #نظامهای_غربی و #سوسیالیستی حرف برای گفتن دارد.
#نظام_اقتصادی_اسلامی
#نظام_سازی_فقهی
#استاد_علیدوست
✅ کانال دروس استاد علیدوست
📚 @alidost_fiqh
50.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
☘
نقد استاد خسروپناه به سخنان استاد علوی بروجردی درباره اقتصادی اسلامی
جلسه فقه حکومتی ۱۰مهر۹۹
┈┈••••✾•
🌿🌺🌼🌸
•✾•••┈┈