🎙 #گفتگوی_پژوهشی
📚نگاهی تاریخی، آسیبشناسانه و روشی به درس خارج
در گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین احمد مبلغی
استاد درس خارج فقه و اصول، مسئول پژوهشکده فقه و حقوق و مدیریت مرکز تحقیقات مجمع تقریب
✳️سهم #پژوهش_در_درس_خارج
🔰فعالیت شاگرد در درس خارج، به سه دسته تقسیم میشود که هر سه را باید انجام دهد:
1️⃣فعالیتهای تمهیدی: طلبه باید برای درس خارج مهیا شود، پیشمطالعه دقیق داشته باشد، اقوال را ببیند و هر چه آمادگیهای قبل از درس خارج، بیشتر باشد، میزان و سطح بهرهمندی از درس خارج بیشتر میشود.
2️⃣ فعالیتهای تقریری: درس خارج به لحاظ اهمیت و نیز هدف مهمی که بر دوش خود دارد که ایجاد اجتهاد است، حتماً باید همراه با فعالیت تقریری باشد، چه تقریر شفاهی و چه تقریر کتبی. شاگرد باید درس را تقریر کند. چه در قالب مباحثه و چه تقریر کتبی با قلم خودش (نه اینکه حرف های استاد را من البدو الی الختم بنویسد).
3️⃣فعالیتهای پژوهشی: طلبه باید علاوه بر تقریر، فعالیت تحقیقی هم داشته باشد. مثلاً اینکه استاد میگوید قال فلانٌ کذا، آیا درست میگوید؟ باید تحقیق شود یا اینکه ببیند وقتی استاد استدلالی میکند، درست استدلال کرده است؟ باید نسبت به آن نقد کند.
⚜️پس اگر این رکن رکین تحقیق و فعالیت تحقیقی نباشد، درس خارج، ارزش و فایدهای ندارد و طلبه به مقلّدی تبدیل میشود که حرفهایی را میشنود که تأثیر دارد، اما اجتهادی را که خود طلبه پا پیش بگذارد و جرئت نظر دادن پیدا کند، به همراه نمیآورد.
🔻 متن کامل گفتگو:👇
📎حجت الاسلام احمد مبلغی، رهنامه، ش 7، ص16و17
🌐 کانال رسمی معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان
🔳 پیشنهاد دبیر جامعه روحانیت شیراز برای جمعآوری و چاپ خاطرات طلاب جهادی
حاضرم تمام خاطرات شما را جمعآوری کنم و هزینه نشر آن را بپردازم، چراکه این کار جهادی باید برای آیندگان به عنوان الگو در تاریخ بماند که در ایران در دوران امام خامنهای، طلابی از این مرز و بوم درحالی که اکثر مردم می ترسیدند به اموات کرونایی نزدیک شوند، در این میدان به صورت جهادگونه از جان خود گذشتند.
به دلیل ترسی که از این بیماری به وجود آمده بود برخی از خانوادههای اموات، حتی حاضر نشدند کارهای دفتری اموات خود را در دارالرحمه انجام دهند، انجام کار با این دیدگاه بسیار دشوار بود.
hawzahnews.com/news/905176
🌐 کانال رسمی معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
📚 http://eitaa.com/joinchat/1842216994C8e88b82cfe
24.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ضرورت_رشته_تفسیر_تربیتی
#سطح_چهار_حوزه_خراسان
#موسسه_تخصصی_امام_سجاد علیه السلام
🔸 ضرورت رویکرد تربیتی به تفسیر قرآن کریم
🔸 حجت الاسلام و المسلمین دکتر رضایی اصفهانی
🔹ریاست مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث
🔹 از اساتید موسسه تخصصی امام سجاد علیه السلام.
🔸 برای ثبت نام در رشته تفسیر تربیتی سطح۴ حوزه علمیه خراسان، به این آدرس مراجعه نمایید 👈
mtsajjad.ir
🌐 کانال رسمی معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
📚 http://eitaa.com/joinchat/1842216994C8e88b82cfe
⭐️ براي اولين بار در حوزه هاي علميه كشور ⭐️
🔹 رشته تخصصي تفسير تربيتي سطح چهار 🔹
🔸مؤسسه تخصصی امام سجاد (علیه السلام) 🔸
🗓 تاریخ ثبت نام:
6 خرداد الي 31 تير ماه 1399
🖊 راهنماي ثبت نام: Mtsajjad.ir
#ویژه_طلاب_برادر
تلفن: 32283435-051
همراه: +989906562131
كانال: @Mtsajjad_ir
🔷 کانال رسمی معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان
💠 @howzehamozesh
⚫️ شهادت حضرت امام صادق(علیه السلام) چشمه جود و سخاوت، کوه حلم و بردباری و دریای عمیق علوم لدنی بر شاگردان مکتبش تسلیت باد.
🔷 کانال رسمی معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان
💠 @howzehamozesh
#اطلاعیه_پذیرش
🔻ثبتنام سطح 4 خواهران در سه رشتهی تخصصی
🔸حوزه علمیه خراسان در رشتههای «تفسیر تربیتی»، «کلام جديد» و «فقه مقارن» مقطع تخصصی سطح ۴ ویژه خواهران، برای سال تحصیلی 1400-1399 طلبه می پذیرد.
https://www.hozehkh.com/OneEntry?entryID=37966
👉 @masirtalabe
🔷 کانال رسمی معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان
💠 @howzehamozesh
#امام_صادق علیه السلام
#وجود_تشکیلات_پنهانی_ایدئولوژیک_سیاسی
🔰تلاش تشکیلاتی شیعیان در جهت تشکیل نظام علوی
🔶 نام شیعه در زمان ائمّه(علیهمالسّلام) بر کسی اطلاق نمیشد که فقط محبّت خاندان پیامبر(صلّیاللهعلیهوآله) را در دل داشته باشد یا صرفاً به حقّانیّت آنان و صدق دعوتشان معتقد باشد بلکه بهجز اینها، شیعه بودن یک شرط حتمی داشت و آن عبارت بود از پیوستگی فکری و عملی با امام و شرکت در فعّالیّتی که به ابتکار و رهبری امام در جهت بازیافتن حقّ غصبشده و تشکیل نظام علوی و اسلامی در سطوح مختلف فکری، سیاسی و احیاناً نظامی انجام میگرفت... این، چکیده و عصارهی نگاهی دقیق به زندگی ائمّه(علیهمالسّلام) و بویژه امام صادق(علیهالسّلام) است.
📚پیشوای صادق، حضرت آیتالله خامنهای، انتشارات انقلاب اسلامی، ص۱۰۶.
🔷 کانال رسمی معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان
💠 @howzehamozesh
📢ثبت نام تا پایان خرداد 99 تمدید شد.
💠پذیرش رشته های تخصصی سطح 2 و 3 پیوسته- ویژه برادران
🔖 در رشتههای:
📚تفسیر و علوم قرآن
📚تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام
🔷شرایط:
🔹اتمام سطح یک
(ویااشتغال به پایه 5 باشرایط مندرج در دفترچه)
🔹کسب امتیاز لازم در فرآیند پذیرش
🔶مزایا:
🔸اعطای دانشنامه تخصصی سطح سه
🔸معرفی طلاب ممتاز به مدارس وموسسات جهت تدریس
🔸به کارگیری دانش پژوهان توانمند در پروژهای پژوهشی
🔸امکان ادامه تحصیل در مقطع سطح چهار تخصصی و یا دکتری
🔸بهره مندی از اساتید برجسته حوزه و دانشگاه
🔸پرداخت کمک هزینه تحصیلی
‼️مهلت فوق، آخرین فرصت ثبت نام خواهد بود و به هیچ عنوان تمدید نخواهد شد.
✅جهت کسب اطلاعات بیشتر، دریافت دفترچه راهنما و ثبت نام به کانال پذیرش مدرسه تخصصی قرآن و عترت در پیام رسان ایتا به آدرس@pmqekh مراجعه نمایید.
☎️تلفن تماس:
05132008667 - 09156937463
🔷 کانال رسمی معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان
💠 @howzehamozesh
🏴 #شهادت_امام_جعفر_صادق_تسلیت_باد
آیا #امام_صادق علیه السلام رئیس #مذهب_جعفری است؟!
✍️ به قلم حجت الاسلام دکتر قربانی مقدم
🔹در سالهای اخیر بر زبان گویندگان و قلم نویسندگان اینطور رایج شده که امام صادق رئیس مذهب جعفری است. درحالی که این تعبیر کاملاً غلط و ساخته و پرداخته مخالفین شیعه است. البته بعضی نیز با توجه به جایگاه علمی امام صادق و نقش بی بدیل ایشان در احیاء اسلام، گمان کرده اند که این لقب، تمجید از مقام شامخ حضرتش محسوب میشود و مکرر آن را بر زبان جاری میکنند.
🔹باید دانست که اصلاً مذهبی به نام «جعفری» وجود ندارد و هیچ یک از متکلمین و علمای بزرگ شیعه مانند شیخ مفیدها، سید مرتضیها، شیخ صدوقها و... از چنین مذهبی نام نبرده اند. آنچه هست مذهبی است به نام #شیعه دوازده امامی که مؤسس آن، شخص پیامبر است و البته امام اولش امیرالمومنین میباشد. امام صادق علیه السلام نیز ششمین پیشوا محسوب میشود.
🔹علامه امینی در کتاب #الغدیر و #علامه_عسکری در کتب گوناگون اثبات کرده اند که شیعه از زمان پیامبر و با دستور شخص ایشان ایجاد شده است. اما از آنجایی که مذاهب فقهی چهارگانه اهل سنت نوعا اواخر قرن دوم پیدا شده است، سعی کرده اند پیدایش مذهب تشیع را تا زمان فوق به عقب رانند، زیرا حقانیت مکتبی که از صدر اسلام وجود داشته نسبت به مذاهبی که در اواخر قرن دوم پدیدار شده، امر واضح و روشنی است. (البته مخالفینی که مقداری انصاف داشته باشند، پیدایش شیعه را تا زمان فوق به تاخیر می اندازند، وگرنه بعضی از معاندین، چنین تبلیغ می کنند که شیعه ساخته و پرداختهٔ قرون متأخرتر مثلاً در زمان صفویه است.)
🔹 بله حتی میتوان به دلیل حجم عظیم روایات امام صادق علیهالسلام، با مسامحاتی فقه شیعه را فقه جعفری نامید، اما مذهب شیعه که مفهومی وسیعتر دارد و شامل یک برنامه اعتقادی، اخلاقی و عملی است، از دوره پیامبر عزیز اسلام و با امامت امیرالمومنین علیه السلام شکل گرفت.
🔹به هرحال آنچه مسلم است، نقش عظیم امام صادق علیه السلام در حفظ و احیاء اسلام (و نه فقط تشیع) است. اما نباید فراموش کرد که حضرت صادق علیه السلام، امامِ ششمِ مذهبی است که دهها سال قبل از ولادت ایشان، توسط #پیامبراعظم ص تاسیس شده است.
🔷 کانال رسمی معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان
💠 @howzehamozesh
⚫️ انا لله و انا الیه راجعون
آیت الله شیخ محی الدین آموزگار، داماد بزرگوار آیت الله مرتضوی و از شاگردان ارشد آیت الله سیدمحمدباقر صدر امروز در سن ۷۶ سالگی درگذشت.
⚫️ معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان، فقدان این عالم ملکوتی را به محضر حضرت بقیة الله(عج) و اساتید و حوزههای علمیه تسلیت عرض نموده و از خداوند متعال برای آن مرحوم علو درجات و صبر و اجر جزیل را برای بیت آن مرحوم و سایر بازماندگان خواستار است.
🔷 کانال رسمی معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان
💠 @howzehamozesh
معاونت علمی حوزه علمیه خراسان
⚫️ انا لله و انا الیه راجعون آیت الله شیخ محی الدین آموزگار، داماد بزرگوار آیت الله مرتضوی و از شاگر
❇️ آشنایی بیشتر با آیتالله محییالدین آموزگار:
☘ آیت الله محییالدین فقیه مازندرانی فرزند بهاءالدین فقیه مازندرانی در سال ۱۳۶۴هـ.ق (۱۹۴۴ م) در خانواده ای مذهبی و دوستدار دانش و فضیلت چشم به جهان گشود و در ابتدای جوانی خود به تحصیل علوم دینی پرداخت.
مقدمات را در محضر عموی خود شیخ محمد کاظم فقیه و شیخ محمد علی افغانی (مرحوم مدرس) آموخت. بخشی از دروس سطوح (کفایه و مکاسب) را نزد سید کاظم حائری و بخشی از مکاسب را نیز از محضر آیت الله شیخ میرزا جواد تبریزی فراگرفت. رسائل را در محضر شیخ محمد علی مدرس افغانی و سید نورالدین اشکوری و شیخ ملاصدرا بادکوبهای آموخت. در مباحث خارج اصول آیتالله خویی و همچنین مباحث خارج اصول و خارج فقه شهید سید محمدباقر صدر و مباحث خارج فقه امام خمینی (رضواناللهعلیهماجمعین) حضور یافت.
وی بیش از ده سال ملازم شهید صدر بود و از نزدیکان و معتمدین ایشان به شمار میرفت. وی در عراق فعالیتهای گستردهای داشت و سالها در نجف اشرف به دو زبان فارسی و عربی به سخنرانی و تبلیغ معارف دینی مشغول بود. فعالیتهای روشنگرانه او باعث شد که رژیم بعثی عراق وی را چندین بار دستگیر و در سال ۱۹۷۵ م از عراق تبعید کند. وی پس از دو سال به عراق بازگشت، اما دوباره در رجب سال ۱۳۹۹ق. تبعید شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران او نیز همچون دیگر شاگردان شهید صدر و بنا به دستور اکید آن شهید والامقام به حمایت همهجانبه از انقلاب اسلامی ایران، با تمام وجود به خدمت به انقلاب پرداخت و مسئولیتهای گوناگونی را در نظام اسلامی به عهده گرفت؛ از جمله مدتی در دادگاه انقلاب شاهرود به قضاوت مشغول شد.
نامههای بسیاری بین او و شهید صدر تبادل شده است که همگی نشان از رابطه عاطفی عمیق شهید صدر با شاگردان است. شهید صدر در یکی از نامههای خود خطاب به وی مینویسد:
«امید من و نور دیدهام ابومحمدعلی! خداوند تو را حفظ کند و از بدیها در امان بدارد.
سلام بر تو ای فرزند عزیزم؛ سلامی به وسعت دلتنگی و اشتیاقم برای تو و دیگر عزیزان همراه تو (که خداوند همهتان را محفوظ بدارد)
این چند سطر را در روز یکشنبه شانزدهم شوال مینویسم درحالیکه حدود یک سال از جدایی ما میگذرد؛ یک سالی که چقدر طولانی گذشت! چندی قبل داشتم به همین دوری فکر میکردم که ناگهان خبر خوش احتمال بازگشت تو به عراق به من رسید و از این خبر خوش به حدی خرسند شدم که کسی این خوشحالی را درک نمیکند، مگر پدری که از فرزند عزیزش جدا شده باشد و سپس ناگهان بارقهای از امید دیدار بر دلش بتابد…»
🔷 کانال رسمی معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان
💠 @howzehamozesh