🔴 در روزگاری که در شورای ۱۱نفره بندرعباس که ۹نفر آقا هستند، خانم جراره رئیس است!
و در حالیکه این خانم شجاعانه در حضور رئیس_دولت حقوق مردم اُستانش را مطالبه میکند عدهای کوته فکر با شعار زن_زندگی_آزدی کثیفترین آینده ممکن برای زنان سرزمینمان فریاد میزنند!
👤 محـمدعلی انتـــظاری
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 سناتورها علیه مدیر واتساپ و اینستاگرام
🔸سناتور اد مارکی خطاب به مارک زاکربرگ: زمان شما برای تجاوز به حریم خصوصی، تبلیغ محتوای سمی و شکار کودکان و نوجوانان به پایان رسیده است. بزودی کنگره در این باره اقدام خواهد کرد.
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
🔻رهبر انقلاب اسلامی در دیدار رئیس و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کردند:
لزوم شناخت دقیق ضعفهای فرهنگی، تلاش برای یافتن راهحل و ترویج گزارههای صحیح
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر امروز (سهشنبه) در دیدار اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی، هدایت فرهنگی کشور را، شأن و نقش اصلی این شورا خواندند و با اشاره به ضرورت بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور گفتند:
🔻شورایعالی انقلاب فرهنگی باید با رصد و شناخت دقیق ضعفها و گزارههای غلط فرهنگی در عرصههای مختلف، راهحلهای عالمانهای برای رواج گزارههای صحیح و پیشبَرنده، ارائه کند.
ایشان در ابتدای سخنان خود نکتهای را در مورد شورایعالی انقلاب فرهنگی بیان کردند و با اشاره به حضور افراد برجسته و نخبه و صاحبنظر در این شورا گفتند: با وجود غنا و تراز بالای افراد حاضر در این شورا، اما هویت جمعی شورایعالی به تناسب اعضای آن، بروز لازم را ندارد و لازم است تأثیرگذاری شورا در مسائل فرهنگی کشور تقویت شود، البته اعضاء شورا اشتغالات دیگری نیز دارند و این توقع وجود ندارد که اعضا از کارهای اصلی خود باز بمانند اما انتظار این است که برای امور مربوط به شورا وقت مناسب و کافی گذاشته شود.
🔻ایشان با طرح این سؤال که شأن و وظیفه شورایعالی انقلاب فرهنگی چیست، گفتند: مهمترین نقش و وظیفه این شورا، هدایت فرهنگی کشور و جامعه است.
🔻حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه شیوه هدایت فرهنگی دستگاههای رسمی با هدایت فرهنگی تشکلهای مردمی متفاوت است، گفتند: شورایعالی انقلاب فرهنگی میتواند با هدایت صحیح هزاران تشکل مردمی که در کارهای فرهنگی متنوع و گستردهای فعالیت دارند، زمینهساز شکلگیری حرکت عمومی در مقولههای مهمی همچون گسترش فرهنگ قناعت و عدم اسراف شود.
🔻ایشان ایجاد چنین حرکتهای عمومی برای فرهنگسازی و یا اصلاح فرهنگهای غلط را بخشی از مهندسی فرهنگی دانستند و در مورد هدایت دستگاههای فرهنگی دولتی، افزودند: در مورد دستگاههایی همچون فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، سازمان تبلیغات و صداوسیما، هدایت فرهنگی، فقط با ابلاغ سندهای تحول امکانپذیر نمیشود بلکه باید این سندها محقق و اجرایی شوند و ضمانت اجرای آنها هم حضور رؤسای سه قوه در شورایعالی انقلاب فرهنگی است.
🔻ایشان همچنین با اشاره به سخنان سال گذشته خود در دیدار با هیأت دولت مبنی بر لزوم بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور گفتند: منظور از ساختار، ساختار فرهنگی جامعه و ذهنیت و فرهنگ حاکم بر آن و در یک کلام نرمافزاری است که افراد جامعه بر اساس آن در زندگی فردی و جمعی خود عمل میکنند.
رهبر انقلاب افزودند: اینکه ساختار باید بازسازی انقلابی شود به این علت است که انقلاب اسلامی بواسطه رهبری امام(ره) و حرکت مردم، معجزهگر بود و با روحیه تهاجمی خود بنیانهای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و گزارههای غلط حاکم بر اذهان مردم را تغییر داد.
رهبر انقلاب اسلامی، با اشاره به فرهنگ «ما نمی توانیم» به عنوان یکی از گزارههای غلط حاکم بر جامعهی قبل از انقلاب اسلامی گفتند: انقلاب با سازندگی و حرکتهای خلاقانه این ذهنیت را به تدریج تغییر داد که نتیجه آن انجام کارهای بزرگی همچون ساخت سدها، نیروگاهها، بزرگراهها، تجهیزات صنایع نفت و گاز و بسیاری از زیرساختها بهدست متخصصان جوان داخلی بود.
ایشان فرهنگ «شیفتگی به غرب» و حتی استفاده از لغات فرنگی را یکی دیگر از گزارههای فرهنگی غلط حاکم بر جامعه دانستند که انقلاب اسلامی موجب تغییر این گزاره نادرست و تبدیل آن به فرهنگ «اعتراض به غرب» شد.
🔻حضرت آیتالله خامنهای، تغییر فرهنگ «خودپسندی و شهرت» به فرهنگ «ایثار و از خودگذشتگی» را نمونه تأثیرگذاری فرهنگی انقلاب اسلامی بر زندگی شخصی افراد برشمردند و خاطرنشان کردند: با وجود تغییر بسیاری از بنیانهای غلط اما عوامل مختلف به مرور زمان موجب تضعیف روحیه تهاجمی انقلاب میشود که باید این موضوع مورد مراقبت و رصد جدی قرار گیرد تا دوباره آن بنیانهای غلط سر بر نیاورند.
🔻ایشان افزودند: میتوان به کمک پایههای فکری انقلاب و جوانان فعال، آن فرهنگ و روحیه انقلابی را بار دیگر تجدید کرد و یک حرکت عظیم فرهنگی بوجود آورد.
ایشان این موضوع را یکی از کارهای اساسی شورایعالی انقلاب فرهنگی دانستند و گفتند: شورا باید برای تحقق این موضوع، فکر و کار و برنامهریزی کند.
رهبر انقلاب رصد دائم تغییراتِ معمولاً پنهان فرهنگی و علاج به موقع آنها را از ملزومات بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور برشمردند و افزودند: اگر در فهم مستمر این تغییرات و ممانعت از اثرگذاری منفی آنها دچار ضعف و عقبماندگی شویم حتماً جامعه دچار خسارت خواهد شد که آشفتگی فرهنگی یا افتادن زمام امور فرهنگی کشور به دست دیگران مهمترینِ این خسارات است.
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
بیانات مهمّ حضرت آیت الله شب زندهدار پیرامون حوادث اخیر در کشور
حضرت استاد شب زندهدار امروز دوشنبه 14 آذر ماه در درس «الشخص الاعتباری» فرمودند:
«این مسائل و حوادثی که در دو، سه ماه اخیر در کشور پیش آمده، مسائل بسیار حساس و مهم است. راه درمانش این است که - علاوه بر درمان نواقص موجود توسط مسئولان امر – خود امت حزب الله و کسانی که دل در گرو دین دارند نیز باید در این زمان، خواستهی همگانی خودشان را آشکار کنند. با اینکه مشکلات اقتصادی داریم اما دل در گرو دین داریم. همانطور که امام حسن عسکری(علیهالسلام) فرمودند: "الفَقرُ مَعَنا خَيرٌ مِنَ الغِنى مَعَ عَدُوِّنا"؛ فقر با ما بهتر از توانگری با دشمنان ماست.
بسیاری از مشکلاتی که داریم هزینههایی است که برای دینداری و استقلال و مستعمره نبودن، داریم میپردازیم. هرچند بخشی از مشکلات نیز به خاطر ناکارآمدی و کم کاریهاست و نمیشود این را انکار کرد؛ چون وجود دارد. اخیرا که دارو کم شد به خاطر این است که آن مسئول که حالا برکنار هم شده از قبل، درست پیشبینی نکرده و امکاناتش را فراهم نکرده بود؛ چون برخی از این داروهای متعارف که اکنون کم شده جزء تحریم شدهها نبود. گرچه متاسفانه این مشکلات وجود دارد اما اگر ما در مقابل مثلا بی حجابی بخواهیم کوتاه بیاییم بعدا جلوگیری از بی حجابی خیلی سخت میشود.
راه جلوگیری از این مسائل، این است که باید همه به خصوص خانمهای محجبه و خانمهایی که مقتدای آنها حضرت صدیقه طاهره و زینب کبری(علیهماالسلام) است اعلام کنند که ما حجاب را میخواهیم. این تجمعاتی که کم و بیش در بعضی جاها شده خیلی موثر و مفید است از دو جهت:
از یک جهت اعلام میشود که ملّت ما، ملّت خداجو است؛ ملتی است که تابع ائمه(علیهمالسلام) و تابع صدیقه طاهره(علیهاالسلام) است و به هیچ وجه حاضر نیست حجاب و عفاف را کنار بگذارد و از آن کوتاه بیاید. بنابراین خود این اعلام باعث میشود جهان و جهانیان متوجه بشوند اینها، خواسته عمومی ملت است مگر عدهای بسیار اندک که همواره در عالم چنین افرادی بودند. ما باید این خواسته و مطالبه را عمومی، به همه جهانیان و بدخواهان و کسانی که یا غافلند و یا آراء معوج و نادرست دارند اعلام کنیم. البته کسانی که اعتراض میکنند اینطور نیست که همه آنها خائن باشند بلکه ممکن است در اثر شرایط یا خصوصیات، فهمها مختلف باشد که اینها با گفتگو حل میشود. ولی وقتی همه ببینند این، درخواست اکثریت جامعه است اگر دیندار هم نباشند اما قائل به حاکمیّت دموکراسی باشند خواهند گفت: اکثریت جامعه دارند این خواست را مطالبه میکنند.
جهت دوم اینکه، این اعلام ما، در حقیقت یک پشتوانهای میشود برای تصمیماتی که باید مسئولان بگیرند و کارهایی که میخواهند انجام دهند؛ چون اگر خواسته و مطالبهای، خواست و مطالبهی عمومی شد مسئولان پشتوانه پیدا میکنند و میتوانند محکمتر و استوارتر و با عزمی راسختر در میدان وارد بشوند و بگویند اینها، خواست ملت است که ما انجامش دادیم. اما اگر این خواست، ظهور و بروز نیابد و در دلها بماند مسئولان نمیتوانند تصمیمی بگیرند و کاری کنند. بعضی از مسئولان قوای ثلاثه به برخی از عزیزانی که با آنها ملاقات داشتند گفتند: پشت ما را گرم کنید تا ما بتوانیم کاری انجام بدهیم. اگر مسئولین پشتگرم نشوند و اگر یک مطالبه عمومی در کشور نباشد آنها محذوراتی برای تصمیمگیری و انجام آن خواهند داشت.
این ایام شهادت حضرت صدیقه طاهره(سلام الله علیها) بسیار مغتنم است چون در لواء عواطف مردم نسبت به حضرتش، میتوان مسائلی مانند حجاب و عفاف را که خواست ایشان بوده را به منصه ظهور رساند. ان شاء الله فردا از ساعت ده، در مدرسه فیضیه برای اعلام این مسائل، تجمعی برگزار خواهد شد. ان شاء الله آقایون شرکت میفرمایند.
🗓 1401/09/14
#پندهای_سعادت
#بیانات
🔻در محضر حضرت استاد #شب_زنده_دار دام ظله
🆔 @pand_saadat
شهید آوینی - مردی که با آیندگان سخن می گفت... - :
🐍 فحش اگر بدهند آزادی بیان است
جواب اگر بدهی، بی فرهنگی است
🦄 سوالی اگر بکنند، آزاد اندیشند
سوال اگر بکنی، تفتیش عقاید
🐗 مسخرهات بکنند، انتقاد است
جواب اگر بدهی، بی جنبهای
🐴اگر تهدیدت کنند، دفاع کردهاند
اگر از عقایدت دفاع کنی، خشونت طلبی
🇮🇷 حزب الهی بودن را با همه تراژدی هایش دوست دارم
•┈┈••✾❣✾••┈┈•
@eshghe4harfe
•┈┈••✾❣✾••┈┈•
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 😭😭 خانمی که از بهائیها و تجاوزاتشون فرار کرده و به پارکهای اصفهان پناه آورده
➕ بانوان بابت نشر این کلیپ عذرخواهیم؛ ولی کم کار کردیم؛ به بهانه حفظ ایمان و حیا در خانههایمان قایم شدیم و به بهانه حفظ آبرو در برابر فسادها هیچ نگفتیم😞😞
یا امام زمان ما را ببخش😞😞
↙️اخبارمهم را در "مُنتخَبِ اَخبار" ببینید
eitaa.com/joinchat/1231028412C5231d1781b
شریعتمداری: آقای خاتمی! مالکاشتر دیگر از میدان باز نمیگردد
🔹مدیر مسئول روزنامه کیهان: بیانیه اخیر خاتمی بعد از اعتراف آشکار دشمنان بیرونی به شکست آشوبهای اخیر نوشته شده است.
🔹متن بیانیه را بخوانید و با مواضع رسماً اعلام شده آمریکا، انگلیس و اسرائيل در حمایت از آشوبها مقایسه کنید کمترین تفاوتی با یکدیگر ندارند!
🔹آقای خاتمی مینویسد: جامعه با شعار زیبای زن زندگی آزادی حرکت خود را به سوی آینده بهتر نشان میدهد؛ بگونهای کمسابقه و شاید بیسابقه فرهیختگان، استادان، نخبگان و دانشجویان را در اصل حرکت حاضر میبینیم!
🔹آیا از خاتمی بهعنوان یک روحانی تعجبآور نیست که ترویج فرهنگ برهنگی، حمله وحشیانه آشوبگران به خانمهای محجبه و کشیدن چادر و روسری از سر آنها را اقدامی زیبا و حرکت به سوی آیندهای بهتر معرفی میکند؟!
🔸این جمله را از متن بیانیه او نقل میکنم؛ به مسئولان توصیه میکنم که این حضور را قدر بدانند و بجای برخورد ناروا با آن، دست یاری به سوی آنان دراز کنند و با کمک آنان وجوه ناصواب حکمرانی را بدرستی بشناسند و پیش از آنکه دیر شود بهسوی حکمرانی خوب حرکت کنند!
🔹میبینید که به مسئولان توصیه میکند حضور آشوبگران را قدر بدانند و با آنها همراهی کنند!
🔹اغتشاشگران غیر از بریدن گلوی مامور نیروی انتظامی، آتشزدن آمبولانسهای حامل بیمار، حمله مسلحانه به مردم کوچه و بازار، شکنجه و بهشهادت رساندن بسیجیان، ترورهای خیابانی، سوزاندن قرآن، حمله به مساجد چه ویژگیای داشتهاند که خاتمی اصرار دارد مسئولان با آنها همراهی کنند؟!
🔹آیا این مواضع خاتمی دقیقاً با مواضع آمریکا و انگلیس و اسرائیل درباره آشوب و آشوبگران کمترین تفاوتی دارد؟! حالا قابل درک است که چرا نتانیاهو خاتمی و حزب او را بزرگترین سرمایه اسرائيل در ایران میداند و او جرات تکذیب هم ندارد.
🔹در جریان جنگ صفین جناب مالکاشتر به خیمه معاویه رسیده بود که تعدادی از خوارج حضرت امیر را مجبور کردند مالک را برگرداند.
🔹خاتمی و دوستان داخلی و خارجی او بعد از ۴۳ سال هنوز درک نکردهاند که در انقلاب اسلامی مالک هرگز خیمه معاویه زمان را رها نکرده و از میدان باز نمیگردد.
@Farsna - Link
🔴 مهدی فخیمزاده: من را تهدید میکنید که به نظام لگد بزنم؟!
🔷مهدی فخیمزاده کارگردان و بازیگر مشهور و قدیمی:
🔹 من را تهدید میکنید؟! خانوادهام را تحت فشار قرار میدهید؟! برای چه؟! برای اینکه به نظام لگد بزنم؟!😡
🔹 آنقدر باشرف هستم که به سفرهای که از آن نمک خوردهام، بیحرمتی نکنم😏
🔹 با تمام مشکلات، وطنم را و انقلاب امام خمینی را دوست دارم.
و عاشق آقای خامنه ایی هستم😊
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍 فمنیست آمریکایی که محجبه شد
تِرِسا کوربین، فعال حقوق زنان در آمریکا چرا مسلمان شد؟
🔸 چه مسائلی باعث شد او متوجه شود زن در اسلام حقوقی عادلانه و عاقلانه دارد؟
🔸 دلیل محجبه شدن ایشان چه بود؟
🔸 واقعا اگر اسلام بطور درست تبلیغ شود، چقدر از مردم جهان از آن استقبال خواهند کرد...
#جهاد_تبیین
#واقعیت
#حجاب
به بزرگترین کانال جهاد تبیین بپیوندیم
@jahad_tabein
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 ما شیعه نشدیم که دلمون خنک بشه‼️
⭕️ با برخی که بیاحترامی میکنن به روحانیت چطور برخورد کنیم؟؟
#برای_ایران
#جهاد_تبیین
#رحماء_بینهم
#اشداء_علی_الکفار
به بزرگترین کانال جهاد تبیین بپیوندید
@jahad_tabein
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 پیام جوان تازه مسلمان از مکزیک:
«مردم عزیز ایران، من از مکزیک طرفدار حضرت آیه الله خامنه ای هستم.
مردم ایران، ما از نزدیک اخبار شما را دنبال میکنیم. نگران اعمال نفوذ خارجیها در ایران هستیم.
این همه خشونت و فشار دشمن برای این است که شما جا بزنید!
ولی رهبری عزیز خیلی خوب داره جامعه ایران را در مقابل فتنهها هدایت میکنه
و پیروزی نزدیک است، فقط صبور باشید
#مکزیک #لبیک_یا_خامنه_ای
#جهاد_تبیین
به بزرگترین کانال جهاد تبیین بپیوندیم
@jahad_tabein
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 وقت بذارید انصافا این ۳ دقیقه رو ببینید. خیلی حقائق براتو روشن میشه ...
🔹 استاد ماندگاری: ناراحتی دشمن از پیشرفتهای خیره کننده این دولت در یک سال اول است.
🇮🇷
♦️ آمریکا از شدت آزادی و رفاه، رتبه ۲۴ جهان تو خودکشیه!
🔹 و ایران از شدت بدبختی و نبود آزادی، رتبه ۱۳۰ جهانه! ️
🔹 اونا چقدر شادن؛ ما چقدر غمگینیم 😂
#جهاد_تبیین
#روشن_گری
#آزادی
#غرب_شناسی
#واقعیت_غرب
👈به بزرگترین کانال جهاد تبیین بپیوندید 👇
@jahad_tabein
💬 توییت جالب استاد دانشگاه عمان درباره منطق کشورهای غربی
🔻دکتر حیدربنعلی در توییتی نوشت : «کشورها را اشغال می کنند، ویران می کنند، محاصره می کنند، اموال و دارایی هایشان را غارت می کنند، مردمشان را می کشند، آتش نزاع و جنگ را در جوامعشان شعله ور می کنند و بعد می گویند که این کشورها از نظر ثبات، امنیت، توسعه و احترام به حقوق بشر از بدترین کشورها هستند. »
ـــــــــــــــــــــــ
پایگاه خبری صابرین نیوز↙️
🆘@sabreenS1_official
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شوخی اروپاییها با آینده بدون انرژی در اروپا
🔻کلیپ طنزی توسط کاربران اروپایی منتشر شده است که از استفاده از اسب و یونجه به جای خودرو در سال 2023 در اروپا و کنایه از بحران انرژی در این قاره حکایت دارد
@Fars_plus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥#پوشش_زنده|طائب: در سال 2025 یا آمریکا کدخدای دهکده جهانی می شود یا فرو میپاشد / آمریکایی ها حل مساله ایران را به بعد از انتخابات انداختند
حجت الاسلام حسین طائب در مراسم گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه زنجان:
🔸در سال 2025 یا آمریکا کدخدای دهکده جهانی می شود یا فرو میپاشد؛ سند بایدن 2025 را 2030 می داند.
🔸در سال 2030 پنجره فرصت آمریکا پایان می یابد.
جنگ نرم ودشمن شناسی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ بالاخره اعتصاب سراسری شکل گرفت؛ البته در انگلیس!
🔹دیدی که چگونه گور بهرام گرفت؟!
🔹سرویس امنیتی انگلیس و رسانههای وابسته به این رژیم تلاش زیادی کردند تا اعتصاب در ایران شکل بگیرد. اعتصاب رخ داد، اما در انگلیس!
اخبار 20:20🔻
https://eitaa.com/joinchat/3009020040Ce3795db469
هدایت شده از اخبار مفيدة ٣
- پدر! مگه نمیگی ما برای آزادی مبارزه میکنیم؟
+ چرا پسرم.
- مگه نمیگی که ما بیشماریم؟
+ درسته پسرم.
- مگه نمیگی مردم طرف ما هستن؟!
+ همینطوره.
- پس چرا زورکی مردم رو مجبور میکنیم که کاسبیشون رو تعطیل کنن، اونها هم گوش نمیکنن؟!
+ خفه شو پسرم!
🔺فاطمه بحرکاظمی🔺
طنزیم| @tanzym_ir
نگاهی به بینش سیاسی و محورهای مبارزات حضرت زهرا
وسائل ـ حضرت زهرا(س) توانست با حضور در مرکز اجتماع مسلمانان و مهم ترین مکان معتبر سیاسی یعنی مسجد به محاجه با حکومت مستقر وقت بپردازد و آن را به استیضاح بکشاند.
به گزارش خبرنگار وسائل، لازمه بحث مبارزات نگاهی به بینش سیاسی و محورهای مبارزات حضرت زهراسیاسی حضرت، شناخت و آگاهی از بینش سیاسی و از تغییر و تحولاتی است که با رحلت پیامبر(ص) در جامعه اسلامی رخ داد. از این رو لازم است که بدانیم بینش سیاسی حضرت چگونه بوده و چه انحرافاتی بعد از رحلت پیامبر(ص) در شبه جزیره عربستان به وقوع پیوست که حضرت زهرا(س) ناگزیر شد خود به صحنه ورود کند تا با افشاگری های خود جلو انحراف دینی و فکری و فرهنگی جامعه را بگیرد که به برخی از آنها بر اساس مصادیقی از خطبه حضرت زهرا(س) اشاره خواهیم کرد:
تعبیر «بینش سیاسی» از دو کلمه «بینش» و «سیاسی» ترکیب شده است. «بینش» از مصدر دیدن، بینایی، بینندگی و بصیرت، به معنای نگاه و نظر می باشد. در اصطلاح روان شناسی نیز «بینش» عبارت از «کشف» است. «سیاست» نیز برگرفته از کلمه «ساس» به معنای رعیت داری، اصلاح امور مردم و مملکت داری می باشد.
در لسان العرب، «سیاست» به معنای قیام هر چیزی است به آنچه صلاح و مصلحت می باشد. «السیاسة: القیامُ علی شیءٍ بما یُصلِحُه» نزد دانشمندان اسلامی نیز سیاست عبارت است از: روش اداره جامعه به گونه ای که مصالح مادی و معنوی آحاد آن تحقق یابد. به دیگر سخن، سیاست به معنیِ آیین کشورداری است.
با توجه به این دو مفهوم، می توان «بینش سیاسی» را چنین تعریف کرد: بینش سیاسی داشتن به معنای فهم دقیق مسائل، حسن و سرعت تشخیص، سرعت انتقال و باریک بینی در تمام اموری است که نیاز به تدبیر و سیاست گذاری دارند.
در اینجا، منظور از «بینش سیاسی حضرت زهرا (س)» آگاهی از روابط و ضرورت های میان اجزای نظام اسلامی سیاسی، از جمله توحید، نبوّت، امامت و نظام امّت می باشد که این بینش بر پایه باورها، آگاهی ها و ارزش های توحیدی استوار است.
یک جمع بندی کلی، سه عنصر اصلی را می توان در ساختار بینش فرد مؤثر دانست: ارزش ها، باورها و آگاهی ها. ارزش ها ملاک های مرجحه ای هستند که موجب می شوند انسان یک گونه از نمود و حالتِ حقیقی را نسبت به حالت دیگر آن ترجیح دهد، برای مثال، حضرت زهرا (س) حمایت از ولایت عظما را به عنوان حقیقتی در نظر داشتند و از این رو، جان خود را برای اثبات این حقیقت نثار کردند. به عبارت دیگر، ایشان شهادت در راه ولایت را بر زندگی مادی ترجیح دادند.
منظور از «باورها» نیز ایمان و اعتقادی است که ما نسبت به وجهی از واقعیت داریم، به گونه ای که آن را حقیقتی آزمون شده و دانسته تلقّی می کنیم. حضرت زهرا(س) به این باور رسیده بودند که تنها راه نجات و سعادت انسان ها تمسّک به دامان ولایت و امامت است و هر راهی جز این راه، انحراف و سقوط در فتنه می باشد.
آخرین عامل مؤثر در ساختار بینش، عنصر «آگاهی و شناخت» است، قطع نظر از اینکه منشأ آگاهی ها چیست. آگاهی عنصری کلیدی در شکل دهی به نظام ادراکی و ایجاد تغییر در آن می باشد.
منشأ آگاهی های حضرت زهرا (س) وحی الهی می باشد که این مسئله از دو طریق امکان پذیر شده است: علاوه بر اینکه ایشان در دامن کامل ترین انسان های روی زمین تربیت شده اند (از طریق پدر، به اطلاعات و آگاهی هایی رسیده اند که دیگران از آن ها بی نصیب هستند).
از سوی دیگر، با توجه به احادیث وارد شده، پس از رحلت پیامبر (ص) حضرت زهرا (س) از طریق جبرئیل، آگاهی های را کسب می نمودند. به عبارت دیگر، حضرت زهرا (س) نیز مورد خطاب وحی قرار می گرفتند. [12] باید توجه کرد که حضرت آگاهی عمیقی نسبت به مسائل روز داشتند. آگاهی ایشان از متن اجتماع مسلمانان نیز قابل توجه می باشد.
انحرافات و سستی جامعه بعد از رحلت پیامبر اسلام
۱- سستی در ایمان
اولین تغییر در جامعه نه در ظاهر قضایا بلکه در باطن برخی از چهره ها و شخصیت ها رخ داد و آن بازتولید اندیشه های دوران جاهلی در قلب و روح و جان برخی از سران انصار و مهاجر بود که دچار سستی و ضعف ایمان شدند، چنانکه حضرت زهرا(س)در خطبه فدکیه و خطبه ای که بعدا در جمع زنان مدینه که به عیادت ایشان آمده بودند(بحارالانوار، ج۴۳، ص۱۵۸) این امر را تذکر دادند و با تإسف فرمودند: «فقبحا لفلول الحد واللعب بعد الجد وقرع الصفاه»( الاحتجاج، ج۱، ص۲۸۷) چه زشت است سستی و بازیچه بودن مردانتان پس از آن همه تلاش و کوشش.
۲- ایجاد تفرقه و اختلاف
بعد از رحلت پیامبر(ص)، اولین اختلاف و تفرقه در بین مردم شکل گرفت. «استنهر فتقه وانفتق رتقه»؛ ( همان، ص۲۷۰) تشتت و پراکندگی گسترش یافت و وحدت و همدلی از هم گسست. استنهر از نهر به معنای وسعت و زیادی است، فتق به معنای جدایی و پاره پاره شدن است. انفتق از انفتاق یعنی شکافتن و رتق هم به معنای همبستگی و اتحاد
مانعی ندارد. وقتی علی علیه السلام متوجه فاطمه اطهر شد دید آن بانوی معظمه از گریه ساکت نمی شود، و تسلیت گفتن برای او ثمری ندارد، هنگامی که چشم آن بانو بحضرت امیر افتاد لحظه ای ساکت شد. علی علیه السلام به وی فرمود: ای دختر پیغمبر خدا (ص) بزرگان مدینه از من خواسته اند که از تو بخواهم: شب برای پدر بزرگوارت گریه کنی یا روز.
فاطمه(س) گفت: یا ابا الحسن! من چندان مکثی در میان این مردم نخواهم کرد، به زودی من از میان این مردم می روم، یا علی به خدا قسم من شب و روز از گریه آرام نخواهم شد تا اینکه به پدرم ملحق شوم. برداشتی که از این رویکرد حضرت می توان داشت این است که وی با این اقدام می خواهد امری را متذکر شود، می خواهد پرده از حقیقتی بردارد، می خواهد شهادت بر امری تباه شده بدهد و... و آن چیزی نیست جز اینکه بعد از رحلت پیامبر(ص) امر ولایت حضرت امیرالمومنین نادیده شده است، و این اقدام همان کاری است که سیدالساجدین امام زین العابدین در شهادت امام حسین(ع) انجام می داد.
گریه شبانه روزی بر شهادت نه شخص حسین بلکه شهادت بر امام زمان، شهادت ولی زمان، گمراهی و ضلالت مردم، انحراف دین، از بین رفتن ارزش های دینی و...پس این گریه ها، گواهی بر امری بزرگی است تا فهم و آگاهی و تفکر را به قلب های خفته برگرداند و حجت را بر همگان تمام کند.
ب. اتمام حجت با انصار و مهاجرین
بر اساس نقل منابع تاریخی، حضرت زهرا(س) به همراه امیرالمومنین(ع) و فرزندانشان بر در خانه انصار و مهاجرین می رفتند و از آنها طلب کمک می کردند. این مسئله بدان معنا نبود که ایشان به دنبال قدرت و یا حکومت بودند؛ بلکه، اولا به دنبال مبارزه با انحرافات دینی بودند که در جامعه رخ داده بود و در آینده احتمال داشت مبانی دیگری نیز مورد تحریف قرار بگیرد همان گونه که به راحتی وصایای حضرت رسول(ص) در امر ولایت و جانشینی نادیده گرفته شد و از سوی دیگر، حجت بر همه انصار و مهاجرین و مسلمانان تمام شود که مبادا فردای ادعا کنند که شما از ما یاری نخواستید وگرنه ما یاری می کردیم.
۳.مبارزه با تساهل خواص
یکی از بخش های مهم مبارزات حضرت زهرا(س) مبارزه با خواص بود. خواصی که نقش مهم و تعیین کننده در جامعه اسلامی داشتند. از اینرو بخش دیگری از مبارزات حضرت در جهت روشنگری خواص، و به چالش کشاندن اقدامات صورت گرفته توسط آنها بود. دختر گرامی رسول خدا می دید که با خروج رهبری از محور حقیقت و حق، چه بسا ممکن است امور مهم دیگر نیز چار آفت شود و هرگونه ساکت ماندن، نوعی مهر تایید بر کارهای ناروا باشد و یا حتی برای همیشه کار قانونی جلوه داده سود و نشانی بر حقانیت مدعیان خلافت تلقی گردد.
آن چیزی که بعد از رحلت پیامبر(ص) در جامعه در موضوع خواص رخ داد، دو بعد داشت: یک بعد آن گروه اقلیت در سقیفه آینده جهان اسلام رو رقم زدند وبعد دیگر، تساهل و تسامح اکثریت جامعه اعم از انصار و مهاجرین که یا سکوت کردن، یا کناره گیری کردن و یا از گروه سقیفه در جناح بندی های سیاسی حمایت و طرفداری کردند که نتیجه اش آن شد که خاندان اهل بیت از حقوق سیاسی و اجتماعی خودشان محروم گردیدند در حالی که اگر در صحنه فعال بودند، مطمئنا امری دیگر اتفاق می افتاد.
از این رو حضرت زهرا(س) آنان را توبیخ کرده، مورد سرزنش و ملامت های آشکار قرار داد و بدین وسیله حجیت اجماع خواص اصحاب در بیعت را از بین برد. حضرت با این اقدام، اندیشه عدالت صحابه را باطل اعلام کرد و اجماع اهل حل و عقد را در تشخیص حق و باطل نادرست شمرد. اگر اندیشه عدالت صحابه و حجیت و اجماع اهل حل و عقد تثبیت می شد، اثبات حقانیت علی(ع) و عدم مشروعیت خلفای مستقر بسیار دشوار بود.
از نگاه فاطمه(س) اگر اصحاب متساهل، کاهلی را کنار نهاده و به طور جدی در برابر انحراف ها ایستادگی می کردند، مشکلات بر طرف می شد و امور طبق روال صحیح جریان می یافت، لذا یکبار در میان احتجاجات خود علیه خلیفه به خاطر مسئله فدک رو به انصار کرد و فرمود: یا مَعْشَرَ الْفِتْیَةِ و النَّقِیبَةِوَاَعْضادَ الْمِلَّةِ وَحَضَنَةَ الاسلام! ما هذِهِ الْغَمِیزَةُ فِی حَقّی وَالسِّنَةُ عَنْ ظُلامَتِی؟ اَما کانَ رَسُولُ اللهِ(صلی الله علیه وآله) اَبِی یَقُولُ: «اَلْمَرْءُ یُحْفَظُ رسول خدا(صلی الله علیه وآله) فِی وُلْدِهِ»؟ سَرْعانَما اَحْدَثْتُمْ وَعَجلانَ ذا اِهالَة، وَلَکُمْ طاقَةٌ بِما اُحاوِلُ وَقُوَّةٌ عَلی ما اَطْلُبُ وَاُزاوِلُ. وأبشروا بسیف صارم وسطوة معتد غاشم، وبهرج شامل، و استبداد من الظالمین، یدع فیئکم زهیداً وجمعکم حصیداً ، فیا حسرة لکم، وأنی بکم.
ای جوانمردان! و ای بازوان توانمند ملت و یاران اسلام! این نادیده گرفتن حق مسلم من از سوی شما چیست؟ این چه تغافلی است که در برابر ستمی که بر من وارد شده نشان می دهید؟! آیا پدرم نمی فرمود: «احترام هر کس را در مورد فرزندان او باید نگاه داشت؟» چه زود اوضاع را
دگرگون ساختید، و چه با سرعت به بیراهه گام نهادید، با این که توانایی بر احقاق حق من دارید، و نیروی کافی بر آنچه می گویم در اختیار شماست.
همچنین وقتی زنان مدینه آمدند تا از حضرت عیادت و دلجویی کنند، حضرت شوهانشان را ملامت و نسبت به کاری که کرده اند و آینده ای که در پیش روی آنها قرار داد مورد سرزنش و مواخذه قرار داد؛ بشارت باد شما را به شمشیرهای کشیده و حمله متجاوز ستمکار و به هرج و مرج عمومی و استبداد ستمگران، که حقوقتان را اندک داده و اجتماع شما را بوسبله شمشیرهایشان درو خواهند کرد، پس بر شما حسرت باد که کارتان به کجا می رسد.
در شرح خطبه حضرت زهرا(س) در سرزنش انصار آمده است که حضرت می فرماید: امام علی(ع) را که برای ولایت و زمامداری شایسته ترین بود و به تصرف در امور قضایایی اسلام از دیگران سزاواتر بود کنار گذاشتید و به فکر راحتی خود بودید.
علی سازشکار نیست و کسی را در بخشش بر دیگری برتر نمی دارد و مسلما این موضوع برای شما تنگنا محسوب می گردد به این تریتب و با انتخاب ابوبکر به عنوان خلیفه اول و قبول او، از این تنگنا رهایی یافتید و به سوی کسی که مطیع امر شماست و آنچه شما بخواهید انجام می دهد، به آنچه که شما اراده کنید حکم می کند روی آوردید.(فاطمه الزهرا از ولادت تا شهادت، ۱۳۸۱ ص۵۳۶) در حالی که خلیفه واقعی پیغمبر در میان شما موجود است. خدا قبلا یا شما پیمان بسته که از وی اطلاعت کنید. او کتاب ناطق خدا و قرآن صادق و نور درخشنده است و بر خودتان امین باشید شما که نمایندگان امر و نهی خدا و حامل دین و علوم نبوت هستید(فاطمه زهرا بانوی نمونه اسلام، ۱۳۷۳ ص۱۶۵).
پس از منظر حضرت زهرا(س)، یکی از علل این مشکلات، حقیقت تسامح و تساهل خواص بود. لذا حضرت عذرشان را نپذیرفت و در فرازی از سخنان خویش فرمودند:
شما در حالی با ابوبکر بیعت کرده اید که هنوز از عهد و قرار شما یعنی بیعت غدیر خم چیزی نگذشته بود و شکاف زخم عمیق بود و دهانه زخم هنوز بهم نیامده و بهبود نیافته بود، هنوز پیامبر(ص) دفن نشده بود که هر چه خواستید کردید و بهانه آوردید که از فتنه می ترسید اما در اتش فتنه سقوط کردید و راستی که جهنم بر کافران احاطه دارد شما کجا و فتنه خواباندن کجا.
در شرح خطبه حضرت در فراز دیگری از سخنانش در رابطه با سکوت و بی تفاوتی های خواص چنین می فرماید: هدف من اتمام حجت است، وگرنه امیدی به شما ندارم، با سکوت خود، صحه بر پای مظالم گذارید و همه چیز را زیر سوال بردید. و گمان مبرید که این سکوت شما میوه تلخ آن را در همین دنیا به صورت حکومت های جباری همچون بنی امیه و بنی عباس که نه بر نسل های آینده شما رحم می کنند و نه بر اسلام و قرآن، خواهید چشید و سخنان امروز من در تاریخ اسلام ثبت می شود و آیندگان قضاوت خواهند کرد(زهرا برترین بانوی جهان، ۱۳۸۴ ص۲۰۸)
۴.خطبه فدکیه؛ تحلیل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جامعه
حضرت چندین خطبه بعد از رحلت پیامبر (ص) داشتند که مهمترین آن، خطبه فدکیه بود. حضرت از این خطبه در جهت اعتراض سیاسی و استیضاح حاکم وقت پرداخت و به مسجد رفت و خطبه خواند. در این خطبه، چند فراز و نمود خاص وجود دارند. فاطمه(س) در ابتدا، با یادآوری رسالت پیامبر(ص) و دفاع از رهبری و امامت بر حق حضرت علی(ع) و حق مالکیت خویش بر فدک از لحاظ قانون ارث در اسلام، با سازش کاران سیاسی اتمام حجت کرد.
ایشان در فرازی از آن خطبه می فرماید: هان ای مردم بدانید من فاطمه ام و پدرم محمد، انتها و ابتدای کلامم یکی است، هرگز آنچه می گویم غلط نبوده و آنچه انجام می دهم ظلم نیست. نکته بارز در خطبه حضرت این است که حضرت با فصاحت و بلاغت خاصی به دفاع از مقام ولایت و امامت حضرت علی(ع) می پردازد در فرازی از این خطبه می فرماید: و چون خداوند پیامبری را به خانه انبیا فراخواند، جایی که برگزیدگانش زندگی می کنند، خارهای نفاقتان سر برون آورد و پوشش دینتان رنگ باخت و صدای سرکرده گمراهان در آمد و پست مهره ای ذلیل و ناشناخته هور کرد و ناز پرورده جاهلان مفسد زمزمه سر داد.
پس بر دل ها و زندگی تان سوار شد.....و شما بر حق غصب کردید. در فرازی دیگر از این حرکت سیاسی، حضرت به دفاع از ارث زن در اسلامی پردازد. این حرکت بر خلاف راه و رسم موجود در افکار جاهلی بود که در بعضی از اذهان رسوخ داشت. اما آنچه را اسلام حق می دانست برای فاطمه زهرا معیار و محک بود نه عرف و سنت های جاهلی.
در نهایت اینکه، آن حضرت توانست با حضور در مرکز اجتماع مسلمانان و مهم ترین مکان معتبر سیاسی یعنی مسجد به محاجه با حکومت مستقر وقت بپردازد و آن را به استیضاح بکشاند و با روسایی سیاسی حاکمان وقت، تا حد زیادی مشروعیت آنان را زیر سوال ببرد و رسم های جاهلی را در هم بشکند./504/422/ح