نقش امام جواد (ع) در دگرگونیهای فکری و فرهنگی عصر خود.pdf
6.19M
📝 #فایلpdf
🔰 نقش امام جواد(ع) در دگرگونیهای فکری و فرهنگی عصر خود
#محتوای_اخلاقی
✅ معاونت فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خراسان
┏━━━━━━📚┓
@howzehtabligh
┗📚━━━━━━┛
۲۸ خرداد ۱۴۰۲
سیمای اخلاقی و رفتاری امام جواد(ع).pdf
5.88M
📝 #فایلpdf
🔰 سیمای اخلاقی و رفتاری امام جواد(ع)
#محتوای_اخلاقی
✅ معاونت فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خراسان
┏━━━━━━📚┓
@howzehtabligh
┗📚━━━━━━┛
۲۸ خرداد ۱۴۰۲
#مناسبتی
🔰 دو نمونه از رنجهای حضرت جواد(علیهالسلام)
1⃣ شکستن حریم امامت
🔸 محمد بن ریان میگوید: مامون به هر حیلهای متوسل میشد تا بر امام نفوذ کند، اما ممکن نمیشد، تا اینکه این فرصت هنگام ازدواج دخترش با امام به دست آمد، وقتی میخواست دخترش، ام فضل را به خانه زفاف امام جواد(علیهالسلام) بفرستد، دویست دختر از زیباترین کنیزکان خود را طلبید و به هر یک جامی که داخل آن گوهری بود، داد تا وقتی در جایگاه نشست، از او استقبال کنند، اما حضرت به هیچ یک توجهی نکرد.
🔸 در آنجا مردی بود که مخارق نامیده میشد و صاحب صدا و عود و ضرب بود و ریشی دراز داشت، مامون او را طلبید، در گفتگوی مامون و مخارق، مخارق گفت: اگر به چیزی از امور دنیا مشغول باشد، من برای مقصود شما کفایت میکنم.
🔸 آن گاه رو به روی امام نشست، مانند الاغ عرعری کرد و وقتی توجه همه را جلب نمود، شروع به نواختن کرد، امام دقایقی بیتوجهی کرد و ناگهان سر برداشت و فرمود: «اتق الله یا ذا العثون، ای ریش دراز از خدا بپرهیز .» مخارق چنان از فریاد امام وحشت کرد که ساز و عود از دستش افتاد و تا لحظه مرگ دستش فلج ماند، وقتی مامون از دلیل آن حالت پرسید، گفت: از وقتی ابوجعفر بر سرم فریاد کشید، وحشتی مرا فرا گرفت که هرگز از جانم بیرون نمی رود.(۱)
2⃣ تهمت مستی و ...
🔸 فضای تنگ و خفقان آلود حاکم بر جامعه چنان امام و یارانش را در تنگنا قرار داده بود که گاه افراد وابسته به طاغوت به آن حضرت توهینهای سنگینی میکردند و امام تنها به شکوه به درگاه الهی بسنده میکرد.
🔸 از جمله، عمر از خاندان فرج که با چپاول و رشوه و دزدی ثروت زیادی فراهم آورده بود و در حکومت بنی عباس نفوذ داشت، مدتی فرماندار مدینه شد و در همان زمان نسبت به خاندان نبوت خشونت به خرج میداد و کار را به جایی رساند که به امام گفت: به گمانم تو مست هستی! امام جواد(علیهالسلام) در مقابل این گستاخی تنها به درگاه الهی پناه برد و فرمود: «اللهم ان کنت تعلم انی امسیت لک صائما فاذقه طعم الخرب و ذل الاسر، خدایا! چنانچه تو میدانی امروز برای تو روزه بودم، پس طعم غارت شدن و خواری اسارت را به او بچشان »
🔸 طولی نکشید که در سال ۲۳۳ ه ق متوکل بر او غضب کرد و دستور داد ۱۲۰ هزار دینار به عنوان مالیات و ۱۵۰ هزار دینار از برادرش بگیرند، او بار دیگر به عمر غضب کرد و دستور داد هر چه میتوانند بر گردنش ضربه بزنند و ۶ هزار ضربه زدند و بار سوم کشان کشان به بغداد بردند و همان جا در اسارت مرد.
🔸 واقعه توهین به امام جواد(علیهالسلام) چنان سنگین بود و دل امام هادی(علیهالسلام) را به درد آورده بود که وقتی خبر مرگ عمر را آوردند، ۲۴ مرتبه «الحمد لله» گفت.(۲)
📚 ۱- کافی، ج ۱، ص ۴۹۴
📚 ۲- کافی، ج ۱، ص ۴۹۶
✅ معاونت فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خراسان(#مدیریت_فرهنگی)
┏━━━━━━📚┓
@howzehtabligh
┗📚━━━━━━┛
۲۹ خرداد ۱۴۰۲
#مناسبتی
🔰 نماز دهه اول ذیالحجه
🔸 دهه اول ذیالحجه دارای فضیلت و شرافت زیادی است، و عبادت، در این ایام اجر و پاداش عظیمی دارد. یکی از اعمالی که تمام بزرگان و علما و فقهای جلیل القدر، در ده شب اول این ماه عزیز اهتمام زیادی به آن داشتهاند، خواندن دو رکعت نماز در بین نمازهای مغرب و عشاء است که معروف به «نماز و واعدنا» میباشد.
🔸 نماز دهه اول ذیالحجه از نمازهای مستحب است که توصیه شده در ده شب اول ماه ذی الحجه خوانده شود. در این نماز بعد از سوره اخلاص باید آیه ۱۴۲ سوره اعراف نیز خوانده شود. به این نماز، «نماز و واعدنا» نیز گفته میشود. بنا بر حدیث نقل شده از امام باقر (ع) به کسی که این نماز را بخواند ثواب اعمال حج داده خواهد شد.
✅ معاونت فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خراسان(#مدیریت_اخلاق_و_تهذیب)
┏━━━━━━📚┓
@howzehtabligh
┗📚━━━━━━┛
۲۹ خرداد ۱۴۰۲
#بُرشی_از_کتاب
🔸 هادی از میان همهی شهدای کربلا به یـک شـهید
علاقهی ویژهای داشت. بعضی وقتها خودش را
مثل آن شهید میدانست و جملهی آن شـهید را
تکرار میکرد.
🔸 هادی میگفت: من عاشق جوون، غلام آقا اباعبدالله(ع) هستم، چون در روز عاشورا به آقا حرفهایی زد که حرف دل من به مولا است، او از سیاه بودن و بدبو بودن خودش حرف زد و این که لیاقت ندارد که خونش در ردیف پاکان قرار گیرد. من هم همین گونهام، نه آدم درستی هستم نه...
📕 برگرفته از کتاب پسرک فلافل فروش، شهیدهادی ذوالفقاری
✅ معاونت فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خراسان(#مدیریت_فرهنگی)
┏━━━━━━📚┓
@howzehtabligh
┗📚━━━━━━┛
۲۹ خرداد ۱۴۰۲
#اخلاقی
🔸 سوالش را که پرسید، امام جواد(علیهالسلام) گریهاش گرفت، آن هم چه گریهای! تعجب کرد، با خودش گفت: مگر چه پرسیدم؟ پرسیده بود: بعد از نوهی شما(امام عسکری علیه السلام)، چه کسی قرار است امام شود؟
🔸 امام که آرام شد، فرمود: بعد از او امامت میرسد به پسرش، قائم منتظَر، پرسید: قائم؟! چرا به او قائم میگویند؟
فرمود: چون وقتی قیام میکند که یادش در بین مردم مرده است!... دوباره پرسید: چرا به او منتظر میگویند؟ فرمود: چون او غایب خواهد شد؛ غیبتش هم طولانی خواهد بود، فقط اهل اخلاص هستند که منتظرش خواهند ماند، اما آنها که اهل تردیدند وجودش را منکر میشوند، آنها هم که اهل انکار هستند یادش را مسخره میکنند...
📘 برگرفته از کمال الدین، ج ۲، ص ۳۷۸
✅ معاونت فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خراسان(#مدیریت_اخلاق_و_تهذیب)
┏━━━━━━📚┓
@howzehtabligh
┗📚━━━━━━┛
۱ تیر ۱۴۰۲
#اخلاقی
🔸 امام خامنهای(حفظهالله) : نهی از منکر زبانی؛ یکی از معجزات اسلام در مقابل این منکرات، عامل بازدارنده، نهى است؛ نهى از منکر، بگویید: «آقا، نکن» این تکرار «نکن»، براى طرف مقابل، شکننده است.
🔸 نهی از منکر کردن، مثل این که بگویید آقا چرا این کار را میکنی؟ یک نفر بگوید، دو نفر بگویند، ده نفر بگویند؛ بالاخره طرف مجبور میشود ترک کند؛ یعنی اگر بارها گفته شد، روحاً مغلوب میگردد، من همین امر به معروف و نهی از منکر زبانی را، ولو به شکل خیلی راحت و آرام و بدون هیچ خشونت و دعوایی، واقعاً یکی از معجزات اسلام میدانم.
🔸 مثلاً یک نفر کار خلافی میکند، میگویند آقا شما این کار را نباید میکردی، این مطلب را بگو و برو، میگوید او برمیگردد دو تا فحش به من میدهد. خیلی خوب؛ حالا دو تا فحش هم به شما بدهد؛ برای خاطر امر خدا تحمّل کنید.
🔸 اگر نفر دوم هم بگوید آقا شما باید این کار را نمیکردی؛ بدانید اگر دعوا هم بکند، دعوایش کمتر از آنی است که با نفر اوّل کرده است. نفر سوم و نفر دهم و نفر بیستم هم همینطور.
🔸 بنابراین، اگر نهی از منکر باب شد و تا نفر بیستم رسید، شما خیال میکنید آن آدم دیگر آن کار را تکرار خواهد کرد؟ نهی از منکر واقعاً معجزه میکند. فقط هم زبانی؛ یدیاش در اختیار حکومت است؛ یعنی اگر جایی باید با گناهکار به صورت یدی و مجازاتی برخورد کنند، فقط دستگاههایی از حکومت هستند که مسؤول این کارند؛ مردم نباید بکنند. اما زبانی چرا؛ خیلی هم اثر دارد.
✅ معاونت فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خراسان(#مدیریت_اخلاق_و_تهذیب)
┏━━━━━━📚┓
@howzehtabligh
┗📚━━━━━━┛
۱ تیر ۱۴۰۲
#اخلاقی
🔸 مرحوم عبدالباقی(فرزند مرحوم علامه) میگوید: هفت، هشت روز مانده به رحلت هیچ جوابی به هیچ کس نمیداد و سخن نمیگفت، فقط زیر لب زمزمه میکرد: « لا اله الا الله!»
🔸 حالات ایشان در اواخر عمر، دگرگون و مراقبهشان شدید شده بود و(مانند استاد خود، مرحوم آیت الله قاضی) این بیت حافظ را میخواند و یک ساعت میگریست؛ «کاروان رفت و تو در خواب و بیابان در پیش، کی روی؟ ره ز که پرسی؟ چه کنی؟ چون باشی؟!»
🔸 همان روزهای آخر، کسی از ایشان پرسید: در چه مقامی هستید؟ فرموده بودند: «مقام تکلم»، سائل ادامه داد: «با چه کسی؟» فرموده بودند: «با حق»
🎤 مرحوم عبدالباقی طباطبایی فرزند ارشد علامه طباطبایی(ره)
✅ معاونت فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خراسان(#مدیریت_اخلاق_و_تهذیب)
┏━━━━━━📚┓
@howzehtabligh
┗📚━━━━━━┛
۱ تیر ۱۴۰۲
#اخلاقی
🔸 سلطان الواعظین شیرازی، توفیق حضور در سرداب سامرا (غیبت) را یافت، وی کتاب مفاتیح الجنان را که به تازگی منتشر شده بود، همراه داشت و از روی آن اعمالی را انجام میداد و زیارت نامههایی را میخواند. شیخی که کنارش نشسته بود و ذکر میگفت، با دیدن وی پرسید: «این کتاب از کیست؟»
سلطان الواعظین پاسخ داد: از محدث قمی و با تعریف و تمجید بسیار حاج شیخ عباس و کتابش را به او معرفی کرد.
شیخ با شنیدن سخنان شیرازی گفت: «این گونه که تو از آن تعریف میکنی، نیست.»، سلطان الواعظین با عصبانیت گفت: «برخیز، بلند شو و از اینجا برو»
🔸 فرد دیگری که در کنار وی نشسته بود، دستی به پهلویش زد و گفت: «مؤدب باش. ایشان، خود محدث قمی است!» سلطان الواعظین با شنیدن این سخن به سرعت و با شرمندگی برخاست و روی شیخ را بوسید و از ایشان عذر خواست، سپس خم شد تا دست وی را ببوسد، ولی محدث قمی دست خود را کشید. آن گاه خم شد و دست وی را بوسید و گفت: «شما سید هستید».
📕 منبع سیمای فرزانگان،ص۲۵۴
✅ معاونت فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خراسان(#مدیریت_اخلاق_و_تهذیب)
┏━━━━━━📚┓
@howzehtabligh
┗📚━━━━━━┛
۱ تیر ۱۴۰۲
#اخلاقی
🔸 عجایب و غرائبی از علمای نجف در سادهزیستی دیدیم، همراه با شخصی میهمان آقایی بودیم، به منزل آقا وارد شدیم و دیدیم تنها در گوشهی اطاق به اندازهی نشستن فرش است.
🔸 آقای دیگری هم در منزل، روضهخوانی داشت و در اتاق به مقدار ضرورتِ روضه، فرش بود.آقای بروجردی(رحمهاللّه) نیز میفرمود: به اتاق فلان آقا رفتیم و دیدیم تمام اتاق فرش ندارد. آقای بروجردی(رحمهاللّه) از آقای عبّاس علی، پدر راشد (راشد معروف که در زمان شاه در رادیو سخنرانی ایراد مینمود.) نقل میکرد که به بازدید آقایی رفتیم و دیدیم تنها مقداری از اتاق او مفروش است، به او گفتیم: شما علمای نجف، در این جا این همه ریاضت میکشید، امّا وقتی که به ایران میآیید چرا ریاضتهایتان را فراموش میکنید؟! البته این گونه امور دایر مدار وسعت زندگی و عدم آن است و مهم این است که دلبستگی نباشد.
✅ معاونت فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خراسان(#مدیریت_اخلاق_و_تهذیب)
┏━━━━━━📚┓
@howzehtabligh
┗📚━━━━━━┛
۱ تیر ۱۴۰۲
هدایت شده از فتح فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خراسان
مدیریت سیاسی.pdf
4.1M
📝 #فایلpdf
🔰 گزارشی از برنامههای مدیریت سیاسی اجتماعی معاونت فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خراسان
🔸 برنامههای مدیریت سیاسی اجتماعی معاونت فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خراسان در ۴ عرصه آموزشهای تخصصی دانش افزایی، همایشها و نشستهای تخصصی، کنشگری سیاسی اجتماعی و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت صورت میگیرد.
💻 تشریح خبر:
🌐 https://www.hozehkh.com/OneEntry?id=48225
🌤«اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج»🌤
✅ معاونت فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خراسان
┏━━━━━━📚┓
@howzehfarhang
┗📚━━━━━━┛
۲ تیر ۱۴۰۲