✅ #گام_چهاردهم«۱۴ذیالقـعده»
👈 #آه_کشیدن_ممـــــنوع
آه نکشید و داشته های دیگران را
با نگاه #حســرت ننگرید هرکسی
نعــمتی دارد قـطعا شما چیزهایی
داریـد که آرزوی دیگـــــران است
راضی به #رضـــــای خـدا باشید.
👌پیامـبر اکرم (ص) می فــرماید:
هرگز بهآنچه در دستدیگران است
چشم ندوزید زیرا #انــــدوه انسان
طولانی شده و حســـرت وی پایان
نـــــدارد و نعــمت هایی که دارد را
کوچک می شمارد و در نتیجه شکر
و #سپاس او اندکخواهد شد پس
همواره در زندگــیت به پایین تر از
خود بنگــر.
#چهــل_گام_تابندگــی
🔔
⚠️ #تـــݪنگـــرامـــروز
✍جوانی رفت پیش پیـــری گفت:
#روزی ندارم برکت از خانه ام دور
شده! پـیر پاســـخ داد:
□پدر یا مادرت از تو ناراضی است
اگه میخواهی در زندگی به چه کنم
چه کنم نیفتی #حــواست به پدر ومادرت باشه.
@hoze_azzahra_gonbad
﴾﷽﴿
پیامبر اکرم(ص):
👈پنج چیز دل را صفا میدهد و سختی قلب را بر طرف مے کند :
1⃣همنشینے علما
2⃣دست به سر یتیم کشیدن
3⃣نیمه شب استغفار کردن
4⃣کم خوابیدن شب
5⃣روزه
📚نصایح صفحه۲۱۸
@hoze_azzahra_gonbad
🍀🌺 ﷽ 🌺🍀
#وظیفه_پیامبر_فقط_تبلیغ
🤔#پرسش
❔خداوند در قرآن پیامبر را به صراحت و روشنی تمام از خودکامگی و استبداد رای و دیکتاتوری منع کرده و گفته که حق هیچ گونه #اجبار در دین را نداری و تنها وظیفه پیامبر در ارتباط با ناس (مردم) چه مشرک چه مومن تبلیغ و #رساندن پیام است ❗️چرا امروزه به این دستور عمل نمیشود و واجباتی مانند حجاب و ...را بر تمام آحاد جامعه لازم می دانند ❕
💠#پاسخ💠
👌در این شکی نیست که در آیات متعددی ، بیان شده است که وظیفه پیامبر گرامی تنها #ابلاغ و رساندن پیام الهی است و بیش از آن مسوولیتی ندارد ، چنان که می فرماید ؛
« پیامبر وظیفه ای جز #ابلاغ رسالت ندارد » ( مائده 99)
❕این مضمون در آیات دیگری نیز آمده است ؛
💠آل عمران، آيه 20؛ نساء، آيه 80؛ انعام، آيات 66 و 107؛ نور، آيه 54؛ رعد، آيه 40؛ يونس، آيه 108؛ فرقان، آيه 43؛ زمر، آيه 41؛ شورى، آيات 6 و 48؛ تغابن، آيه 12 و عنكبوت، آيه 18.
❕مضمون این آیات آن است که پیامبر گرامی موظف است فرمان خدا را آشكارا به همگان برساند خواه بپذيرند يا نپذيرند و پذيرش و عدم پذيرش اين دعوت، سود و #زيانش متوجه خود آنها خواهد شد و پيامبر هرگز موظف نيست كه مردم را اجبار به هدايت و قبول دعوت و اجبار كند.
👌لذا می فرماید ؛
« پس تذكر ده تو فقط #تذكر دهنده ای ، تو مسلط بر آنها نيستى كه مجبورشان (بر ايمان) كنى » (غاشیه 21_22)
❕اشاره به این که راه كمال در صورتى پيموده مى شود كه با ميل و اراده و اختيار همراه باشد، و گرنه تكامل اجبارى سخنى بى مفهوم است، تو هرگز نمى توانى آنها را مجبور سازى، و اگر هم مى توانستى فايده اى نداشت.
💠این سخن در واقع بازگشت می کند به این منطق اسلام که می فرماید ؛
« در قبول دين هيچ #اكراهى نيست (زيرا) راه درست از بيراهه آشكار شده است» ( بقره 256)
👌از آنجا كه دين و مذهب با روح و فكر مردم سر و كار دارد و اساس و شالوده اش بر ايمان و يقين استوار است خواه و ناخواه راهى جز منطق و استدلال نمى تواند داشته باشد و جمله" لا إِكْراهَ فِي الدِّينِ" در واقع اشاره اى به همين است.
❕بنابراین مضمون آیات فوق الذکر به این سخن بر می گردد که در قبول دین و #اعتقاد به آن هیچ گونه اجباری در کار نیست و پیامبر هم تنها موظف به رساندن پیام الهی است و کسی را مجبور به پذیرش و اعتقاد به آیین اسلام نمی کند زیرا اصولا اسلام و هر مذهب حق از دو جهت نمى تواند جنبه #تحميلى داشته باشد:
1️⃣بعد از آن همه دلائل روشن و استدلال منطقى و معجزات آشكار، نيازى به اين موضوع نيست، آنهایی متوسل به زور و تحميل مى شوند كه فاقد منطق باشند، نه اسلام با آن منطق روشن و استدلالهاى نيرومند.
2️⃣اصولا دين كه از يك سلسله اعتقادات #قلبى ريشه و مايه مى گيرد ممكن نيست تحميلى باشد زور و شمشير و قدرت نظامى در اعمال و حركات جسمانى ما مى تواند اثر بگذارد نه در افكار و اعتقادات ما.
📚تفسیر نمونه ج2 ص281
❕اما باید توجه کرد که بین اجبار در حوزه عقیده و اجبار در حوزه عمل فرق است ، در عقیده فرد #آزاد است و می تواند هر راهی را که بخواهد برگزیند ، اما در عمل چنین نیست ، زیرا اعمال افراد پیوند خورده است با زندگی اجتماعی آنها و در زندگی #اجتماعی هم سرنوشت افراد به هم مربوط است و اعمال زشت خواه و ناخواه اثر #طبیعش را بر اجتماع خواهد گذاشت .
👌 اسلام درعین حال که آزادی عقیدتی را برای همگان ثابت می داند ، و معتقد است که در آن هیچ اجباری نیست ، بر آن است که این آزادی در زندگی اجتماعی محدود تر است زیرا در اجتماع چیزی به عنوان ضرر فردی وجود ندارد و هر زیان فردی امکان این را دارد که به صورت یک " زیان اجتماعی" در آید و به همین دلیل منطق و عقل به افراد اجازه می دهد که در پاک نگه داشتن محیط زیست خود از هرگونه تلاش و کوششی خود داری نکنند.
👌پیامبر گرامی فرمود:
« یک فرد گنهکار در میان مردم همانند کسی است که با جمعی سوار کشتی شود و به هنگامی که در وسط دریا قرار گیرد تبری برداشته وبه سوراخ کردن موضعی که در آن نشسته بپردازد و هرگاه به او اعتراض کنند در جواب بگوید من در سهم خود تصرف می کنم اگر دیگران او را از این عمل خطرناک باز ندارند طولی نمی کشد که آب دریا به داخل کشتی نفوذ کرده ویکباره همگی در دریا غرق می شوند »
📚 مسند احمد ج4 ص268 📚 نهج الفصاحه ص836
👌بنابراین حق نظارت بر اجتماع یک حق طبیعی است و اسلام نیز با وضع احکام و قوانینی مانند #حدود ، امر به معروف ، نهی از منکر ، آن را به رسمیت شناخته است و این منافاتی هم با آزادی در عقیده ندارد .
@hoze_azzahra_gonbad
#ماسک_حجاب
🔹این روز ها که هوا خیلی گرمه ماسک زدن یکی از سخت ترین کارهای دنیاست!
سخت ترم میشه وقتی که تو ماسک می زنی اما...
پیدا بشن افرادی که نکات بهداشتی رو رعایت نمیکنن و ماسک نمیزنن...
🔹اون لحظه دوست داری بهش یادآوری کنی که سلامتیش چقد ارزش داره!
🔸اینقدر رعایت نکردیم و ضربه خوردیم از این بابت که حالا ماسک زدن اجباری شده!
🔺گاهی وقت ها تا مجبور نباشیم هوای خودمون و همنوعمون رو نداریم!
💢حجاب هم از جهاتی شبیه ماسک می مونه!
🔹همونطور که #ماسک زدنِ #همه افراد جامعه بیشترین ایمنی رو دربرابر بیماری کرونا ایجاد میکنه
حفظ #حجاب و #عفاف همه (#زن و #مرد)، جامعه رو دربرابر خیلی از آسیبهای اجتماعی مصون میکنه
🔹مواظب سلامتی دلتون باشین!
🔸« ماسک حجاب و #حیا » میتونه حال خوب جامعه رو تضمین کنه....
@hoze_azzahra_gonbad
✨﷽✨
🌼اثر لقمه حرام در بدبختی و هلاکت انسان!
✍مرحوم ملا احمد نراقی رحمه الله در كتاب «معراج السعادة» مال حرام را از بزرگترین عوامل هلاكت انسان و مهمترین موانع رسیدن به سعادت [دنیوی و اُخروی] معرفی میكند و میفرماید:
«بیشتر كسانی كه به هلاكت رسیدهاند، به سبب خوردن مال حرام بوده و اكثر مردمی كه از فیوضات و سعادات محروم ماندهاند، به واسطه آن است... كسی كه تأمل كند، میداند كه خوردن حرام، اعظم حجابی است كه بندگان را از وصول به درجه ابرار [باز داشته] و قویتر مانعی است برای اتصال به عالم انوار.»
ایشان در ادامه میفرماید: «آری، دلی كه از لقمه حرام روییده شده باشد كجا و قابلیت انوار عالم قدس كجا؟ و نطفه را كه از مال مردم به هم رسیده باشد با مرتبه رفیعه انس با پروردگار چه كار؟ چگونه پرتو لمعات عالم نور، به دلی تابد كه بخار غذای حرام، آن را تاریك كرده؟ و كی پاكیزگی و صفا از برای نفس حاصل میشود كه كثافات مال مشتبه آن را آلوده و چرك نموده باشد؟»
📚معراج السعاده،ص۴۲۸
@hoze_azzahra_gonbad
سلام خدمت طلاب عزیز جهت آنلاین شدن در کلاسهای سامانه سیما در کوثرنت حتما نرم افزار فوق را بر روی گوشی تلفن همراهتان نصب نمایید.👆👆👆👆
✅ #گام_پانــزدهــم
👈 #امــروز_فــردا_نکــن
باقیمانده #عمر را در یابید اینقدر
بـرای کارها امـروز و فــردا نکنید!
هـمین امــروز همین امشب همین
فردا انجام دهید باید من گـذشته
خود را #جبــران کنم.
امام علی علیه الســلام فـــرمودند:
آنچه را از عمرت باقیمانده دریاب
و مگو فردا پسفردا زیرا پیشینیان
تو به سبب تکیه کـردن به #آرزوها
و امروز و فــردا کردن هلاک شدند
چرا که به فـرمان خدا ناگهان مرگ
این غافــلان رســید.
#چهــل_گام_تابندگــی
@hoze_azzahra_gonbad