🎯 فیاض سلامت روان ندارد
🔻معصومه ظهیری معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران در واکنش به سخنان ابراهیم فیاض:
ایشان قیاس به نفس کرده است. معتقدم این فرد سلامت روان ندارد و بیجا حرف زده است، چطور این همه زن مؤمنه و محجبه را در قم ندیده و فاحشهها را آن هم چهارتا چهارتا دیده است؟! برخی گفتند که پاسخ رسمی بدهیم، ولی معتقدم این فرد و این سخن لیاقت پاسخ دادن ندارد.
🔎حوزه بی سانسور
@hozebisansor
🎯 ای کاش گرانی بنزین را با مراجع در میان می گذاشتند!
🔻احمد فرخ فال رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین:
🔸ای کاش مسئولین در این اتفاق اخیر خوش سلیقه گی به خرج می دادند و فرهنگ سازی می کردند و خطا نمی کردند و با مراجع در میان می گذاشتند.
🔸مردم وقتی متوجه شدند اعتراض ها به دست افراد شرور افتاده ... و مراجع تقلید نگرانی خودشان را اعلام کردند، صف خود را از اشرار جدا نمودند.
✏️به نظر شما چند در صد مردم اظهار نگرانی و واکنش مراجع را شنیده و نقش این واکنش در روند حوادث به چه میزان است؟
🔍حوزه بی سانسور
http://eitaa.com/joinchat/3188588570C9bbcc22cf4
🎯 محمد سند: روش آقای خوئی بسیار خطرناک است!
🎯 ابوالقاسم علیدوست: بیایید از ما ویژه دانان بهره ببرید!
🔸چندی پیش مصاحبه ای از محمد سند منتشر شد که روش رجالی مرحوم خوئی را «بسیار افراط»ی و «بسیار خطرناک» توصیف کرده و اظهار می کند که روش شاذّ آقای خوئی، امروزه مشهور شده و روش بررسی مضمون حدیث که در گذشته مشهور بوده، امروزه به نظری شاذّ تبدیل شده است. شیخ محمد سند در ادامه می گوید: «مطالبی را که عرض کردم منتشر کنید تا حوزه از خواب بیدار شود»!
🔸حالا ابوالقاسم علیدوست در واکنش به اظهارات محمد سند دربارۀ آقای خوئی نوشته که این تعابیر «اگر در گذشته عرف و عادت بود که ای کاش نبود، امروزه هیچ توجیه معقولی ندارد». همچنین وی به اساتید و فعالان رسانه ای نیز توصیه کرده در این امور از «ویژه دانان این عرصه بهره برند»!
🔸پس از این باید دید که صحبت های محمد سند که با انتشار رسالۀ عملیه سودای مرجعیتش را علنی کرده، انعکاس و واکنش خاصی در حوزۀ نجف و میان نجفی ها نیز پیدا می کند؟ چراکه چند سال پیش نقدهای سیدکمال حیدری بر نظریۀ رجالی مرحوم خوئی و بیان لوازم آن، تنش هایی را در حوزه علمیه نجف ایجاد کرد و در شکل دهی اختلاف ها و تنش های بعدی مؤثر بود.
🔍حوزه بی سانسور
http://eitaa.com/joinchat/3188588570C9bbcc22cf4
🎯 اجازه ندهیم تحول فکری در مراکش، تونس و مصر انحرافی ایجاد کند!
🔸آیتالله سبحانی: امروز در مراکش، تونس و مصر یک نوع تحولی در فکرشان ایجاد شده و از اشعریگری دست کشیدهاند و میخواهند فقهی را بر اساس مصالح خود ایجاد کنند. باید این مسئله را باید مورد بحث قرار بدهیم و بدانیم در دنیا چه میگذرد و اجازه ندهیم خداینکرده انحرافی را ایجاد کنند.
🔍حوزه بیسانسور
http://eitaa.com/joinchat/3188588570C9bbcc22cf4
🎯 اشتغالزایی در جامعةالزهراء!
🔸چهارشنبه 29 آبان آیین رونمایی از 12 کتاب تألیفی و تدوینی جامعةالزهراء برگزار و در این مراسم اعلام شد که هشت گروه تدوین در جامعةالزهراء راهاندازی و کارگاههای تربیت تدوینگر متون درسی برگزار شده است. همچنین فقط همین امسال 30! کارشناس تدوینگر متون درسی موفق به گذراندن دوره تدوینگری کتب درسی شدهاند.
🔸به عناوین کتابهای تدوینی در این مراسم دقت کنید: اصولفقه (۱) تدوین کتاب اصولفقه محمدرضامظفر، اصولفقه(۳) تدوین کتاب اصولفقه محمدرضامظفر، تدوین حلقه ثالثه شهیدصدر، فقه استدلالی(۴) تدوین کتاب دروس التمهیدیه فی الفقه الاستدلالی، زن و خانواده در قرآن تدوین گزیده از تفسیر المیزان
🔸کتاب تألیفی رونمایی شده نیز عبارت است: کتاب اخلاق و آداب تعلیم و تعلم/ مؤلف: میثم قاسمی، کتاب امامت در قران با تاکید بر آرائ علامه طباطبائی/ مؤلف: مسعود تاج آبادی، کتاب در آمدی بر علم اخلاق/ مؤلف: حمیدرضا حقشناس، رضا حبیبی، کتاب درسنامه آیاتالاحکام/ مولف: غلامحسن حیدری، کتاب زن در ادیان/ مؤلف: علی غلامی درگاه، مجموعه مقالات نقد و ارزیابی کتاب درسی/ جمعی از نویسندگان زیر نظر رضا حبیبی، کتاب نحو تکمیلی/مؤلف: سیدمحمود طیبحسینی.
✏️از آنجایی که مراسم رونمایی با نشست بصیرتافزایی «انقلاب اسلامی و پیشرفتهای علمی در حوزه و علوم اسلامی» ادغام شده بود! لطفا مسئولان جامعةالزهراء بصیرتافزایی نموده و به سؤالات ذیل پاسخ دهند:
۱- دقیقا با کتاب اصولفقه مرحوم مظفر ، حلقه ثالثه و فقه استدلالی چه کردهاند؟
۲- با 30 تدوینگری! که فقط همین امسال در سطح سه! و چهار دوره گذراندهاند و تدوینگرانی که بعدا تربیت میکنند، قصد دارند سراغ چه کتابهایی بروند و چه کاری بناست با کتابهای دیگران انجام دهند؟
٣- هشت گروه علمی تدوین کم نیست؟!
٤- اگر آدرس را اشتباه نیامدهایم و آنجا حوزه علمیه خواهران است، چرا مؤلف هیچ یک از کتابهای تألیفی خانم نیست؟
🎧 شنیده شده چندی پیش سیدمحمود مدنی مدیر جامعةالزهراء به علت بودجه استعفا داده بود ولی پس از رایزنیها و قولوقرارهایی به کار خود بازگشت.
🔍حوزه بیسانسور
http://eitaa.com/joinchat/3188588570C9bbcc22cf4
🎯 ائمهجمعه تاریخ مصرف دارند
🔻علی سعیدی رئیس دفترعقیدتیسیاسی فرماندهکلقوا:
🔸آقای ناطق نوری زمانی نظری داشت و تا به حال، خودش هم به آن عمل کرده است و آن اینکه ما سیاسیون تاریخ مصرفی داریم که وقتی تمام میشود باید برویم وارد کار دیگری شویم ... لذا من واقعا معتقدم در مورد برخی از ائمه جمعه خودشان باید از کنار رفتن استقبال کنند.
🔍حوزه بیسانسور
http://eitaa.com/joinchat/3188588570C9bbcc22cf4
🔻جدیدترین اظهارات ابراهیم فیاض:
🎯 مشکل زنان جامعه، پرخوری است!
🎯 اگر غریزه جنسی اوج بگیرد، مشکل جمعیت حل خواهد شد
🔸در حال حاضر مشکل در زنان جامعه است و زنان جنسی نیستند و نباتی شدند و پرخوری دارند، چراکه وقتی غریزه جنسی ارضاء نشود، غریزه گرسنگی و خواب فعال میشود.
🔸بیماریهای قند و چاقی به دلیل غریزه جنسی است که اگر این موضوع رفع شود و ذهنیت جنسی زنانه احیاء شود، بسیاری از بیماریهای جسمی زنانه برطرف میشود.
🔸اگر زنانگی در جامعه احیاء شود، غریزه جنسی پاسخ داده شده و شور جنسی زنانه ایجاد میشود که تجلی آن در فرزندآوری است. این در حالی است که در مردان این حس وجود ندارد.
🔸اگر غریزه جنسی اوج بگیرد و زنانگی افزایش یابد، مشکل جمعیت حل خواهد شد و مسأله پیر شدن جمعیت از بین میرود و عشق و مادریت اوج میگیرد. اگر غریزه جنسی نابود شود، افراد پرخور میشوند و بیماریهای جسمی از قبیل قلب، آرتوروز، دیابت و غیره افزایش مییابد.
🔍حوزه بیسانسور
http://eitaa.com/joinchat/3188588570C9bbcc22cf4
🔻محمدجواد فاضللنکرانی:
🎯 پدرم به علت گرانی سیبزمینی خوابش نمیبرد
🔸گاهی اوقات خدمت مرحوم والدمان(رضواناللهعلیه) میرسیدیم میفرمودند: من دیشب خوابم نبرد. عرض میکردیم چرا؟ میفرمودند: سیبزمینی گران شده و من نشستهام حساب کردم یک کارگری که غذای سفرهاش در ظهر و شب، سیبزمینی است و چهار پنج نفر عائله دارد، الآن با این درآمد کم چطور میتواند قوت عیالش را تامین کند؟ بزرگان ما همیشه همینطور بودهاند.
📷 تصویر یکی از اولین ساختمانهای بحث برانگیز حوزوی که متعلق به محمدجواد فاضللنکرانی است.
🔍حوزه بیسانسور
http://eitaa.com/joinchat/3188588570C9bbcc22cf4
🎯 وقتی مسیح مهاجری هم از روحانی عبور میکند!
🔻مسیح مهاجری:
🔸آقای رئیسجمهور در تبلیغات انتخاباتی خود وعده داده بود سطح زندگی مردم را چنان بالا ببرد که به جای یارانه گرفتن، بتوانند به دولت کمک کنند. آرمان بسیار خوبی است ولی حالا علاوه بر یارانه قبلی، یارانه جدیدی هم اختراع شده که به ۶۰ میلیون نفر پرداخت میشود! این، یعنی مردم فقیرتر شدهاند و اگر نشدهاند، معنای این کار اینست که مدیران اقتصادی دولت نمیدانند چه میکنند.
🔸مشکل مدیران اقتصادی کنونی اینست که سطح زندگی آنها بگونهایست که درد مردم را درک نمیکنند.
🔸توجه مسئولان نظام را به این نکته بسیار مهم بهصورت ویژه جلب میکنم که نارضایتیهای معیشتی مربوط به اقشار ضعیف است، همانها که انقلاب کردند و امام خمینی آنها را صاحبان انقلاب و ولینعمتهای مسئولین میدانستند. راضی نشوید مستضعفان در اثر فشارهای معیشتی به صحنه بیایند. این، یک پدیده خطرناک است، خطرناک!
✏️به نظر میرسد شرایط بگونهای شده که علیرغم ارتباط تنگاتنگ مسیح مهاجری با مرحوم هاشمی رفسنجانی و حمایتهای بیدریغ از او، مدیر مسئول روزنامه جمهوری هم دیگر حاضر نیست از دولت برآمده از جریان متبوعش اندک حمایتی بکند. از طرف دیگر، ادبیات یادداشت نیز قابل توجه است، چراکه مهاجری کلیدواژههایی مانند «مستضعفان» و «ولینعمتهای مسئولین» را به کار برده، در حالیکه این کلیدواژهها با جریان سرمایهسالاری که مهاجری، آخوند ژورنالیست آن جریان محسوب میشود، تناسب ندارد.
🔍حوزه بیسانسور
http://eitaa.com/joinchat/3188588570C9bbcc22cf4
🎯 تاریخ ولادت و وفات حضرت معصومه ساختگی است
🔻ناصرالدین انصاریقمی:
🔸از مرحوم آیتالله مرعشی پرسیدم آقا! تولد و وفات حضرت معصومه(سلاماللهعلیها) چه زمانی است؟ فرمود من با این که نسّابه آل رسول (ص) هستم اما به تاریخی در این مورد برنخوردم و تاریخی را معین نکردند.
🔍حوزه بیسانسور
http://eitaa.com/joinchat/3188588570C9bbcc22cf4
🔻مصطفی پورمحمدی دبیر کل جامعه روحانیت مبارز:
🎯 در نقش پدری روحانیت، افراط و تفریط نکنیم
🔸نقش روحانیت باید نقش دردمندی، همراهی، دلسوزی، هدایت، غمخواری و به بیانی پدری باشد؛ البته نه پدرسالارانه و نه به معنای قیمومیت و نظارت از بالا.
در دورهای کمی افراط و تفریط شده است، عدهای آنقدر این پدری را بیرنگ و بدون تعریف و خط دهی ترجمه میکنند که هیچ خاصیتی از آن در نمیآید. صلح کل میشوند و میخواهند بین همه صلح ایجاد کنند تا همه راضی باشند.
اما اینکه روحانیت درگیر فعالیتهای جزئی انتخاباتی و تعیین مصداقها شود، مثل حزب عمل کند و عملکرد حزبی داشته باشد، کاندیدا معرفی کند و برای او تبلیغ کند و کانون حزبی راه بیاندازد و پوستر چاپ کند و پول جمع کند و کارهای میدانی انجام بدهد، جنبه افراط است و مطلوب نیست.
🔍حوزه بیسانسور
http://eitaa.com/joinchat/3188588570C9bbcc22cf4
حوزه بی سانسور
🔻محمدجواد فاضللنکرانی: 🎯 پدرم به علت گرانی سیبزمینی خوابش نمیبرد 🔸گاهی اوقات خدمت مرحوم والدمان
بشنوید.mp3
1.03M
🎯 رنج فقر را تحملپذیر کنید
🎯 وقتی دشمنان یک مملکت زیاد باشند، فقر به سادگی ریشهکن نمیشود
🔻مصطفی ملکیان:
🔸 فقر را نمیشود به سادگی ریشهکن کرد ولی تبعیض را میشود ریشهکن کرد. وقتی سرمایه ملی یک مملکت کم و مشکلات اقتصادی زیاد باشد و وقتی دشمنان یک مملکت زیاد باشند، فقر به سادگی ریشهکن کردنی نیست اما حالا که فقر را نمیشود ریشهکن کرد، تبعیض را ریشهکن کنید. وقتی تبعیض وجود دارد، مردم رنج مضاف میبرند. بزرگترین ضربهای که تجملطلبی به ما میزند این است که ما با تجملطلبی روح کسانی را که ندارند، به یک رنج مضاعف گرفتار میکنیم.
🔍حوزه بیسانسور
http://eitaa.com/joinchat/3188588570C9bbcc22cf4
🎯 فیلم مشاعره حضرت زهرا با همسرشان، روابط زوجهای شیعه را رمانتیک میکند!
🔻خانم علاسوند در گفتگو با «حوزه نیوز»:
باید فکر کنیم که مثلا حضرت زهرا سلاماللهعلیها چگونه میتواند یک مدل برای همه بشود، مثلا وقتی در طب سنتی گفته میشود «خرفه» سبزی حضرت زهرا(س) است همه به سمت آن میروند، چون حضرت زهرا(س) را دوست دارند و میدانند ایشان از روی هوا و هوس انجام نمیدهند و کارهایشان منطق دارد، یا مثلا اگر میتوانستیم این موضوع را پررنگ کنیم که حضرت زهرا با همسرشان با شعر حرف میزدند و حضرت امیر علیه السلام هم با شعر پاسخ میدادند، و این را با نمایشنامه و فیلم و کتاب به مردم عرضه میکردیم، توجه زوجهای شیعه به بعد رمانتیک و عاشقانه همسری جلب میشد.
🔍حوزه بیسانسور
http://eitaa.com/joinchat/3188588570C9bbcc22cf4
🎯 تلبس طلاب نیاز به بازاندیشی دارد
🔻محمد وکیلی در مباحثات نوشته است:
🔸حتی اگر روحانیت نقشی محوری در وضعیت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی امروز نداشته باشد، این حضور پررنگ و همهجایی روحانیت موجب شده که روحانیت مسبب اصلی وضعیت غیرقابل دفاع اجتماعی و اقتصادی کشور شناخته شوند. بر همین اساس هم، به نظر میرسد تاکید بر تلبس تمام طلاب جهت انجام مسئولیتهای حوزوی، نیاز به بازاندیشی دارد.
🔍حوزه بیسانسور
http://eitaa.com/joinchat/3188588570C9bbcc22cf4
May 11
🎯 گزارش حوزهنیوز اشتباه از آب درآمد
🎯 عمامههایی که بدون تحقیق سیاه شدند؟!
🔸چندی قبل سیادت جمعی از روحانیون نقل محافل حوزوی شد. خبرگزاری حوزه هم با آب و تاب گزارشی منتشر کرد و نوشت: جمعی از روحانیونی که پس از سالها تحقیق و بررسی دقیق، سیادت آنها از سوی تنی چند از مراجع عظام تقلید مورد تایید قرار گرفته ، در محضر آیتالله سبحانی، عمامه مشکی را بر سر نهادند.
🔸مستندات «حوزه بیسانسور» حاکی است که جمع دیگری از این طائفه طوماری امضا کرده و گفتهاند که ما از اولش شیخ بودهایم نه سید! و تصاویر آباء و اجدادمان که عمامه سفید داشتهاند موجود است. پژوهشکده انساب سادات هم طی نامه رسمی اعلام کرده که شجرهنامه منسوب به آقایان ملکی مجعول بوده و مورد تایید نیست!
🔸 برخی از علما و مراجع تقلید هم که قبلا سیادت این آقایان را تایید کرده بودند با مشاهده طومارها و مستندات جدید از نظر خود برگشتهاند.
🔸منتظر افشای اسناد جدید در اینباره باشید.
🔍 حوزه بیسانسور
http://eitaa.com/joinchat/3188588570C9bbcc22cf4
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎯 مرجعسازی جدید در عراق
🔸به تازگی رسانههای عراقی از شخصی به نام «سیدحسن الموسوی» به عنوان مرجع تقلید نام میبرند. این مرجع تقلید جدید همانند «الصرخی» علاوه بر مخالفت با حکومت عراق، با اظهارات ضد ایرانی و تأکید بر مرجعیت عربی به مقابله با مرجعیت نجف برخاسته است. پیش از این، پروژه مرجعسازی در عراق به علت عدم اقبال عمومی به شخصیتهایی که پیشینه روشن و پایگاه اجتماعی مناسبی ندارند، شکست خورده بود، هر چند در کوتاه مدت و به شکل محدود خسارتهایی را به دنبال داشت.
🎥 زبان فیلم، عربی است و زیرنویس ندارد.
🔍حوزه بیسانسور
http://eitaa.com/joinchat/3188588570C9bbcc22cf4
📌 در حوزه بیسانسور بخوانید:
🎯 عمامههایی که بدون تحقیق سیاه شدند؟!
🎯 اشتغالزایی در جامعةالزهراء!
🎯 آخرین اجرای محسن اراکی و جانشینان احتمالی او
🎯 متن خطبه جمعه کربلا در نجف نوشته می شود!
🎯 ائمهجمعه تاریخ مصرف دارند
🎯 مرجعسازی جدید در عراق
🎯آیت الله مکارم : امیدوارم در این جنگ، پیروزی با جناح های تندرو نباشد!
🎯 فیلم مشاعره حضرت زهرا با همسرشان، روابط زوجهای شیعه را رمانتیک میکند!
🎯 محمد سند: روش آقای خوئی بسیار خطرناک است!
http://eitaa.com/joinchat/3188588570C9bbcc22cf4
👆 حوزه بیسانسور را دنبال کنید 👆
🎯 حوزویان مؤسساتی برای ازدواج تأسیس کنند!
🔻محمدحسن رستمیان، مدیر حوزه علمیه استان سمنان در گفتگو با «حوزه نیوز»:
🔸بحث ازدواج، بالا رفتن سن ازدواج و همچنین مسئله فرزندآوری آسیبهایی است که انشاءالله عزیزان روحانی با تأسیس مؤسساتی که بتوانند پیوند ازدواج را آسانتر کنند و شناسایی افرادی که کفو هم باشند، تسهیلگری کنند و ما نیز به دنبال این هستیم که یک پایگاه این چنینی را هم در عرصه خدمات اجتماعی ایجاد کنیم.
🔍حوزه بیسانسور
http://eitaa.com/joinchat/3188588570C9bbcc22cf4
🎯 پارکهای فناوری و مراکز دانشبنیان حوزوی تأسیس شود!
🔻روح اللهی نماینده مرکز آموزش عالی اسراء در پیش اجلاسیه «نقش حوزه علمیه در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب»:
🔸پژوهشهای تولید شده هیچگاه مواد قانونی و آیین نامه نمیسازد، لذا تمدنسازی بدون ضمانت اجرای این تولیدات میسر نیست؛ قوانین و مواد قانونی بخش گمشده پژوهشهای حوزوی است، بنابراین باید پارکهای فناوری، مراکز دانش بنیان و اندیشکدههایی تولید شود که حوزوی باشد.
🔍حوزه بیسانسور
http://eitaa.com/joinchat/3188588570C9bbcc22cf4
🔻رهبر انقلاب در دیداری غیر رسانهای:
🎯 ما انقلاب را از «المیزان» فرا گرفتیم
🎯 علامه طهرانی جزو مبارزین بود
🔸علامه طباطبایی از نجف با مرحوم پدرم رفیق بودند و مشهد که میآمدند، منزل پدر ما زیاد میآمدند و بنده ایشان را زیاد آنجا میدیدم. یک بار خدمتشان عرض کردم ما انقلاب را از «المیزان» فراگرفتیم، چراکه تفسیر المیزان به نحو گستردهای پُر است از مباحث سیاسی و اجتماعی. اصلاً نمیشود کسی مثل علامه طباطبائی با آن دیدگاههای مطرح شده در «المیزان»، با حکومت اسلامی مخالف باشد. حق نداریم تصوّر کنیم که اینها مخالف انقلاب بودند.
🔸راجع به آقا سیدمحمدحسین طهرانی(علامه طهرانی) عرض کنم ایشان جزو مبارزین و کهنهکارها و قدیمیهای انقلاب بودند. ایشان در مشهد که مستقر شدند مقید بودند نماز جمعه را در سرما و گرما و باران و آفتاب با سن بالایشان شرکت و نماز را پشت سر افرادی که از لحاظ علمی و معنوی قطعاً از ایشان پایینتر بودند اقامه کنند، ولی صرفاً بهخاطر اینکه امام جمعهی منصوب امام بودند این کار را میکردند. ما در طول سالها، با ایشان جلسات مفصل داشتیم. سال آخر عمر ایشان، دوبار دیدار داشتیم. بار اول وقتی بود که ایشان با تمام آقازادهها آمدند و یک نوبت دیگر هم خودشان تنهایی تشریف آوردند و جلسه ۱٫۵ ساعته مفصلی داشتیم. ارتباط ما اینطور صمیمی بود. بچه انقلابیهایی که نسبت به ایشان موضعگیری دارند اینها آدمهای خوبی هستند، عناد هم ندارند ولی نسبت به ایشان کماطلاع هستند و جهل دارند و این نکات را نمیدانند.
منبع: «پایگاهاطلاعرسانیحجتالاسلاموالمسلمینشیخمحمدحسنوکیلی»
🔍حوزه بیسانسور
@HozeBisansor
🎯از استاد پروازی درس خارج تا استان برخوردار از درس خارج!
🔻محسن جلالی معاون پژوهش حوزه علمیه استان اصفهان:
🔸استان اصفهان یکی از استانهای برخوردار در زمینه برگزاری دروس خارج فقه و اصول است. در استان چهارمحال و بختیاری، استاد درس خارج به صورت پروازی از قم میآید. باید طلاب و فضلای حوزه علمیه استان اصفهان برپایی حلقات دروس خارج فقه را قدر بدانند و با شرکت پرشور در این جلسات شکر آن را به جا آورند.
🔍حوزه بیسانسور
http://eitaa.com/joinchat/3188588570C9bbcc22cf4
🎯 با اخلاقِ هیأتی نمیتوان دولت مدرن را اداره کرد
🔻داوود فیرحی در شبکه اجتماعیش نوشته است:
🔸دیشب و به تصادف گفتگویی را در یکی از برنامههای تلویزیون کشورمان دیدم که کارشناس محترم از کارکرد سیاسی هیأتهای مذهبی سخن میگفت.
🔸هیأت چیز خوبی است و نقش زیادی در تربیت مذهبیِ بویژه قشر جوان دارد و بنا به تجربهای که در تاریخ معاصر ایران داریم باید هم هیأتها باشند. لیکن "اخلاق و الگوی هیأتی" با ساختار دولت مدرن تباین ذاتی دارد. هیأتهای مذهبی امتداد بومی شده "زندگی انجمنی" در دوره مشروطه و قبل آن هستند و در بهترین حالت خصلت محلی، عاطفی و محفلی دارند و عصبیتها و رقابتهای محلهها را در مناسبات مذهبی هم به نمایش میگذارند.
🔸... هیأتهای مذهبی چنان که از نامشان پیدا است، نه تنها بنیاد مذهبی دارند و باید هم چنین باشد، بلکه هر هیأتی تفسیرها و سلیقههای مذهبی خاص خود را دارد که با سلیقه حتّی هیأتِ هم مسلکِ همسایه از یک سوی، و منافع ملیِ کشوری که بوستان ادیان و مذاهب متکثر است از سوی دیگر، تخالف ِ آشکار دارد.
🔍حوزه بیسانسور
http://eitaa.com/joinchat/3188588570C9bbcc22cf4
🎯 تأثیر نرخ بنزین بر فرزندان رهبر
🔻در پی تغییر نرخ بنزین، طلاب جامعةالمصطفی نامهای به رييس المصطفی نوشته و از مشکلات معیشتی، گلایه و انتظاراتشان را بیان کردهاند. نامه طلاب المصطفی بدین شرح است:
✉️ بسمه تعالی
جناب حجتالاسلاموالمسلمین دکتر عباسی
ریاست محترم جامعةالمصطفیالعالمیه
با عرض سلام همانطور که جنابعالی مستحضر هستید طلاب غیر ایرانی مثل طلاب دیگر با گرانی و افزایش قیمت بنزین رو به رو هستند. شهریه طلاب مقدماتی 300 هزار و طلاب سطح خارج تا یک میلیون میباشد که با وضعیت گرانی اصلا کفایت نمیکند. از طرف دیگر اجاره(300 الی 500 هزار تومان) و رهن خانهها خیلی بالا(20 الی 30 میلیون تومان) رفته و کمک هزینه (165000 تومان) برای طلاب خیلی کم است. لذا در حال حاضر طلاب غیر ایرانی زیر فشار موج گرانی هستند.
مضاعف بر آن یارانهای که به طلاب غیرایرانی داده میشود فقط برای دو نفر و آن هم بعد از دو ماه است. الان کمک معیشتی بنزین به طلاب ایرانی داده میشود ولی فرزندان رهبر(طلاب غیر ایرانی) از همه مزایا محروم هستند. برای طلاب ایرانی زمینه تبلیغ، منبر، تدریس و پژوهش در مؤسسات فراهم است ولی برای طلاب غیر ایرانی این امکان وجود ندارد.
لذا از حضرتعالی در خواست میشود برای رفاه طلاب غیر ایرانی اقدامات فوری صورت گیرد، بخصوص برای پرداخت یارانه به تعداد نفرات و هزینه مسکن اقدام جدی صورت گیرد تا اینکه طلاب آسوده خاطر به کار علمی بپردازند. نیز به طلاب فارغ التحصیل فعال هم رسیدگی شود و هزینه مسکن و یارانه به آنها داد شود.
با آرزوی توفیقات روز افزون جنابعالی
جمعی از طلاب غیر ایرانی و تشکلهای فرهنگی جامعة المصطفی
مشاورین منطقه
🔍حوزه بیسانسور
http://eitaa.com/joinchat/3188588570C9bbcc22cf4
حوزه بی سانسور
🎯 با اخلاقِ هیأتی نمیتوان دولت مدرن را اداره کرد 🔻داوود فیرحی در شبکه اجتماعیش نوشته است: 🔸دیشب و
🎯 اگر اندیشه مدرن علقههای سیاسیش را کنار بگذارد، ظرفیت مدنی هیئت مذهبی را میفهمد
🔻داوود مهدویزادگان در نقد یادداشت داوود فیرحی نوشته است:
🔸سازمانهای موسوم به مردم نهاد (NGOها) نیز ماهیت محفلی و محلی دارند ولی چنین چالشی میان آنها و دولت مدرن تلقی نمیشود. اگر اندیشه مدرن، نگاه بسته و تنگنظرانه و علقههای سیاسی خود را که هر امر غیر مدرن را سد راه پیشرفت میداند، کنار بگذارد، آن وقت خواهد فهمید که امری مانند هیئت مذهبی ظرفیتهای مدنی بالایی در باز کردن گرههای بوروکراسی دارد. قرار نیست که هیئت مذهبی جای دولت را بگیرد و به اصطلاح، دولت به گونهای هیئتی عمل کند، بلکه هیئت مذهبی میتواند کمک کار دولت باشد و حتی دولت میتواند در وضعیت گرههای بوروکراسی به روش مدیریت هیئتی عمل کند و بر مشکلات خود فایق آید.
🔸سربلندی مدیریت هشت ساله دفاع مقدس به دلیل امتزاج آن با مدیریت هیئتی است... چنین ظرفیتی را حتی در تشکلهای مردم نهاد مدرن نمیتوان سراغ گرفت تا چه رسد به احزاب سیاسی که صرفاً دغدغه تصاحب قدرت را دارند.
... در ماجرای سیل اخیر، حتی سازمانهای مردم نهاد (NGOهای) عرفی از مدیریت هیئتی جا مانده بود. اصولاً اینکه باید دولت مدرن در شرایط بحرانی به روش مدیریت هیئتی عمل کند، تجربه پذیرفته شده جهانی است.
🔍حوزه بی سانسور
http://eitaa.com/joinchat/3188588570C9bbcc22cf4