حمایت و پشتیبانی از فعالان قرآنی
با توجه به راه اندازی سامانه نجم و امکان ثبت اطلاعات کامل و دقیق طلاب در این سامانه، به منظور شناسایی و ساماندهی قرآن دوستان و قرآن پژوهان محترم حوزه های علمیه خواهران، ضروری است طلاب، اساتید، دانش آموختگان و کلیه فعالان حوزه قرآن و عترت نسبت به ثبت اطلاعات خود در سامانه نجم اقدام نمایند.
لینک ورود به سامانه نجم: https://najm.whc.ir
راهنمای ویدئویی ثبتنام: http://farhangi.whc.ir/article/view/29368
راهنمای جامع تکمیل فرمها در سامانه: http://farhangi.whc.ir/article/view/29365
معرفی امکانات و ویژگیهای سامانه نجم: http://farhangi.whc.ir/article/view/29395
راههای ارتباطی و ارسال خطا: http://farhangi.whc.ir/contact/add?ins_id=576
لازم است ثبت فعالیت و توانمندی ها همراه با بارگذاری گواهی معتبر مربوطه باشد.
در همین راستا معاونت فرهنگی در نظر دارد علاوه بر اعطای هدایای نقدی به ۲۵۰ نفر از طلاب، اساتید فعال وتوانمند در عرصه های مختلف قرآن و عترت ثبت نام کننده در سامانه، که بیش از ۸۰% اطلاعات خود را تکمیل کرده باشند، مبلغ ۱،۵۰۰،۰۰۰ ریال و به سه مدرسه که نسبت به جمعیت طلاب مدرسه خود بیشترین ثبت نام را داشته باشند لوح تقدیر و مساعدت نقدی فعالیت های قرآنی(۵،۰۰۰،۰۰۰ ریال) به قید قرعه پرداخت نماید.
🔴 حكم روزه ماه رمضان هنگام شيوع بيماري كرونا
🔷سؤال: در شرايط كنوني كه بيماري #كرونا شيوع پيدا كرده است، #روزه گرفتن در ماه #رمضان چه حكمي دارد؟
✅ پاسخ: روزه به عنوان يك تكليف الهي در حقيقت نعمت خاص خداوند بر بندگان است و از پايه هاي تكامل و اعتلاء روحي انسان به شمار مي رود و بر امت هاي پيشين نيز واجب بوده است.
🔸از آثار روزه پديد آمدن حالت معنوي و صفاي باطن، تقواي فردي و اجتماعي، تقويت اراده و روحيه مقاومت در برابر سختي هاست و نقش آن در سلامت جسم انسان نيز روشن است و خداوند اجر عظيمي براي روزه داران قرار داده است.
🔸روزه از ضروريات دين و اركان شريعت اسلام است و ترك روزه ماه مبارك رمضان جايز نيست مگر آنكه فرد، گمان عقلايي پيدا كند كه روزه گرفتن موجب:
1. ايجاد بيماري
2. يا تشديد بيماري
3. يا افزايش طول بيماري و تأخير در سلامتي مي شود.
در اين موارد روزه ساقط ولي قضاي آن لازم است.
🔸بديهي است در صورتي كه اين اطمينان از گفته پزشك متخصص و متدين نيز به دست آيد، كفايت مي كند.
🔸بنابراين اگر فردي نسبت به امور ياد شده #خوف و نگراني داشته و اين خوف منشأ عقلايي داشته باشد، روزه ساقط ولي قضاي آن لازم است.
#احكام_روزه #بيماري_كرونا #خوف_عقلايي
🆔 @leader_ahkam
دعای 44 صحیفه _ شب اول ماه رمضان.pdf
376.6K
🔰 دعای مهمی که شب اول ماه مبارک رمضان باید خواند
❇️ دعای 44 صحیفه سجادیه از مهمترین دعاهایی هست که در شب اول ماه یا روز اول ماه مبارک رمضان خوانده می شود.
🔰 از بعد اذان مغرب امروز، وارد شب اول ماه مبارک رمضان می شویم.
#التماس_دعای_فرج
#اللهمعجللولیکالفرج
حاج منصور ارضی.mp3
8.46M
دعیتمالی ضیافة الله
هل من سائل فاعطیه سؤله
هل من تائب فاتوب الیه
هل من مستغفر فأغفر له
کلیپی زیبا از مناجات
حاج آقا مجتبی تهرانی - حاج منصور ارضی
https://eitaa.com/joinchat/307429376Ccb9b7c02da
📖🕋 فرازی از تفسیر آیه مبارکه ۴۵ سوره #بقره
✅ وَاسْتَعِينُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلَاةِ ۚ وَإِنَّهَا لَكَبِيرَةٌ إِلَّا عَلَى الْخَاشِعِينَ
🔶 ازصبر و نماز [برای حل مشکلات خود و پاک ماندن از آلودگی ها و رسیدن به رحمت حق] کمک بخواهید و بی تردید این کار جز بر کسانی که در برابر حق قلبی فروتن دارند دشوار و گران است. (ترجمه حجة الاسلام انصاریان)
🔰 هر چند اين آيه به دنبال خطابهايى كه به يهود شده آمده است، ولى مخاطب آن همهى مردم هستند. در روايات مىخوانيم كه حضرت على عليه السلام هرگاه مسئلهى مهمى برايشان رخ مىداد به نماز مىايستادند واين آيه را تلاوت مىكردند.
🔰 در روايتى از پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله نقل شده، كه صبر بر سه نوع است: 1. صبر در برابر مصيبت. 2. صبر در برابر معصيت. 3. صبر در برابر عبادت. بنابراين آنچه در روايات آمده كه مراد از صبر در اين آيه روزه است، اشاره به يكى از مصاديق صبر دارد.
🔰 نماز براى رسول اللّه صلى الله عليه و آله و امثال او نور چشم است ولكن براى بعضىها كه خشوع ندارند، همچون بارى سنگين است. خشوع، مربوط به قلب و روح و خضوع، مربوط به اعضاى بدن است.
🔰 نمازِ با توجّه، انسان را به ياد قدرت بىنهايت خدا مىاندازد و غير او را هر چه باشد كوچك جلوه مىدهد. مِهر او را در دل زياد مىكند، روحيّهى توكّل را تقويت مىكند وانسان را از وابستگىهاى مادّى مىرهاند. همهى اين آثار، انسان را در برابر مشكلات مقاوم مىسازد.صبر و مقاومت، كليد تمام عبادات است.
🔰 فرشتگان به اهل بهشت سلام مىكنند، امّا نه به خاطر عبادت و نماز و حج و زكات آنان، بلكه به خاطر مقاومت و پايدارى آنها؛ «سلام عَلَيْكُمْ بِما صَبَرْتُمْ» چون اگر مقاومت نباشد، نماز و جهاد وحج و زكات نيز وجود نخواهد داشت. حتّى شرط رسيدن به مقام هدايت و رهبرى الهى، صبر است؛ «جَعَلْنا مِنْهُمْ أَئِمَّةً يَهْدُونَ بِأَمْرِنا لَمَّا صَبَرُوا»
☢ شاعرى به نام نجاشى، كه يكى از دوستداران حضرت على عليه السلام بود، در ماه رمضان شراب خورد. به دستور امام، هشتاد ضربه تازيانه به او زدند و بيست ضربه نيز به خاطر ارتكاب گناه در ماه رمضان اضافه زدند. او ناراحت شد و به معاويه پيوست و عليه حضرت شعر گفت! اطرافيانِ نجاشى كه قبيلهاى مهم در كوفه بودند از على عليه السلام گلايه كردند كه چرا ياران خود را نگه نمىدارد؟! طارقبن عبداللّه رئيس آنها با ناراحتى به امام گفت: شما چرا بين دوست و بيگانه تفاوت قائل نمىشويد؟ شخصى همانند نجاشى نبايد شلّاق بخورد، ما اين گونه رفتار را تحمّل نمىكنيم. امام در جواب او اين آيه را تلاوت فرمود: «وَ إِنَّها لَكَبِيرَةٌ إِلَّا عَلَى الْخاشِعِينَ» طارق نيز به معاويه پيوست.
👈 بنابراين گرچه آيه درباره نماز است، ولى در موارد مشابه مىتوان از آيات قرآن استمداد كرد.
1⃣ صبر ونماز، دو اهرم نيرومند در برابر مشكلات است. «اسْتَعِينُوا بِالصَّبْرِ وَ ...»
2⃣ هر چه در آستان خدا اظهار عجز و بندگى بيشتر كنيم، امدادهاى او را بيشتر دريافت كرده و بر مشكلات پيروز خواهيم شد. «اسْتَعِينُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاةِ»
3⃣ سنگين بودن نماز، گاهى نشانهى تكبّر در برابر خداست. «لَكَبِيرَةٌ إِلَّا عَلَى الْخاشِعِينَ»
#مـاه_رمضـان
#قرآن #تفسیر
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄