📱 کتابخوان امین
📚 کتابخانه جامع طلاب و اساتید
اولین اپلیکیشن دروس حوزوی
دسترسی به متن کامل کتابهای درسی، کمک درسی، جزوات، نمونه سوالهای امتحانی. با ویژگی معرفی هوشمند و جستجوی کتاب، بر اساس مقطع و رشته تحصیلی و واحدهایی انتخابی در ترم جاری تحصیلی
-دریافت مستقیم اپ کتابخوان امین
🌐 https://aminlib.whc.ir
⁉️ رفیق بد چه بر سر ما می آورد!؟
🔻آیتاللهالعظمی مظاهری در جلسه درس اخلاق:
➖ #رفیق_بد، یعنی شیطان انسی از شیطان جنّی خیلی بدتر است؛ چراکه رفیق بد، به خلاف شیطان، معمولاً به دنبال افراد میرود و آنها را فریب میدهد.
🔹 از منظر قرآن کریم، رفیق بد انسان را بدبخت میکند. امری به اندازۀ رفیق بد، در میان رذایل یا وجود ندارد یا کم است که مورد مذمت و نکوهش واقع شده باشد.
◽️همچنین در سورۀ ناس، انسان سه مرتبه از رفیق بد به خداوند پناه میبرد.
◽️قرآن کریم میفرماید: به راستی رفیق بد از هر منافقی برای سقوط انسان بدتر است.
◽️اگر کسی بتواند رفیق خوب پیدا کند، سعادتمند میشود و علمای علم اخلاق روی این امر خیلی پافشاری دارند.
◽️ من در کلمات بزرگان، نظیر مرحوم قاضی، مرحوم کربلائی، مرحوم محقق همدانی، دیدهام که اگر انسان نصف عمرش را صرف بکند تا یک #رفیق_خوب پیدا کند، سزاوار است.
◽️ یک رفیقی که غیبت نکند، شایعهپراکنی نکند، انسان را به گناه نکشاند، و مواظب باشد که این شخص سقوط نکند. این رفیق خیلی ارزش دارد، اما بسیار کم است و همیشه هم کم بوده است.
➖ قضیۀ دوستیابی بین افراد #نامحرم نیز یکی از شاخصههای رفاقت و دوستی ناشایست است.
قرآن کریم اسم این ارتباط حرام را «خُدن» میگذارد و می فرماید گناهش خیلی بزرگ است.
حتی در آیاتی «دوستی و ارتباط افراد نامحرم» را با «عمل منافی عفّت زنا» در کنار هم قرار داده، این گناهان را در یک راستا برمیشمرد:
«مُحْصِنینَ غَیْرَ مُسافِحینَ وَ لا مُتَّخِذی أَخْدان»
«مُحْصَناتٍ غَیْرَ مُسافِحاتٍ وَ لا مُتَّخِذاتِ أَخْدان»
◽️ گاهی از اوقات کار به جایی میرسد که یک لحظه هوسرانی، باعث یک عمر پشیمانی برای شخص، بلکه بالاتر از آن، باعث یک عمر پشیمانی برای دو خانواده و دو فامیل میشود.
◽️ تلفن همراه و فضای مجازی وقتی خوب است که مفید باشد و از آن استفادۀ صحیح و مناسب بشود؛ با کمال تأسف بیشتر موبایلها برای زن و مرد، وسیلهای برای گناه شده، تا جایی که میتوان آن را خانۀ شیطان نامید.
◽️ بالاترین افتخار و نعمت برای خانم #عفت است و گاهی به واسطۀ دوستیابی و ارتباط ناشایست عفتش از دست میرود.
🔹 امام صادق«سلاماللهعلیه» میفرمایند: کسی که حیا ندارد ایمان ندارد.
یعنی دین و عقل در انسان بدون حیا، کار نمیکند.
➖ حتی گاهی دیده میشود که رفیق بد در طلبهها نفوذ میکند. با یک رفیق بد مینشیند و جلسه دارد، جلسهای که در آن غیبت، تهمت، شایعهپراکنی و توهین است. معلوم است که این دیگر رستگار نخواهد شد. مگر می شود که یک طلبه تقوا نداشته باشد و به جایی برسد؟
محال است.
متنکامل + منابع:👇
http://hawzahnews.com/news/8763
💠 حدیث 💠
💎 توصیه وحدتآمیز رئیس مکتب شیعه
🔻امام صادق عليهالسلام:
تَواصَلُوا وَتَبارُّوا وَتَراحَمُوا وَكُونُوا إخْوَةً أبْرارا كَما أمَرَكُمُ اللّهُ عَزَّوَجَلَّ
❇️ همانگونه كه خداى عزّوجلّ به شما دستور داده، باهم پيوند داشته باشيد، به يكديگر نيكى كنيد و برادرانى نيكوكار باشيد.
📚 وسائل الشيعه، جلد ۸، ص ۵۵۲، حديث ۳
•┈┈••✾••┈┈•
💎 قلب دوستدار خدا اینگونه است
🔻امام على عليهالسلام:
القَلبُ المُحِبُّ للّهِِ يُحِبُّ كَثيرا النَّصَبَ للّهِِ، وَ القَلبُ اللاّهي عَنِ اللّهِ يُحِبُّ الرّاحَةَ، فَلا تَظُنَّ يَابنَ آدَمَ أنَّكَ تُدرِكُ رِفعَةَ البِرِّ بِغَيرِ مَشَقَّةٍ؛ فَإِنَّ الحَقَّ ثَقيلٌ مُرٌّ، وَ الباطِلَ خَفيفٌ حُلوٌ وَنِيّ
◽️قلب دوستدار خدا، رنج و زحمت براى خدا را بسيار دوست دارد
و قلب بىخبر از ياد خدا، آسايش را دوست دارد.
❗️پس اى آدميزاد!
◽️گمان مبر كه مقام والاىِ نيكى را بىسختى به دست مىآورى؛
◽️زيرا حق، سنگين و تلخ است و باطل، سَبُك است، شيرين و سست.
📚 النهايه، ج ۵، ص ۲۳۱
•┈┈••✾••┈┈•
•❈❈❈❈┅┅┄
📚یک درس از #رهبر_قرآنی
#درس_شصت_و_یکم🔻
كَما أَرسَلنا فيكُم رَسولًا مِنكُم يَتلو عَلَيكُم آياتِنا وَيُزَكّيكُم وَيُعَلِّمُكُمُ الكِتابَ وَالحِكمَةَ وَيُعَلِّمُكُم ما لَم تَكونوا تَعلَمونَ﴿۱۵۱﴾
همانگونه (که با تغییر قبله، نعمت خود را بر شما کامل کردیم،) رسولی از خودتان در میان شما فرستادیم؛ تا آیات ما را بر شما بخواند؛ و شما را پاک کند؛ و به شما، کتاب و حکمت بیاموزد؛ و آنچه را نمیدانستید، به شما یاد دهد.
[سوره بقره، آیه ۱۵۱]
▪️به قدر تعلیم، یا شاید بیش از تعلیم، به تربیت بیندیشید. بجز در یک جا در قرآن، که «یعلّمهم» جلوتر از «یزکّیهم» است، همه جا «یزکّیهم» - تزکیه - بر تعلیم مقدم است؛ «یزکّیهم و یعلّمهم الکتاب و الحکمة». این شاید نشان دهندهی این است که تزکیه جایگاه برتری دارد. مخاطبان خودتان را تزکیه کنید، تربیت کنید. این تربیت هم همین طور که عرض کردیم، «من نصب نفسه للنّاس اماما فلیبدأ بتعلیم نفسه قبل تعلیم غیره»، سخت است. این کار سخت را هم باید انجام داد. در لایههای عمیق ذهن مخاطب اثر بگذارید. اکتفاء نکنید به این که احساسات او یا عواطف او جلب شد، راضی بشوید؛ نه، سعی کنید در آن لایههای عمیق ذهن اثر بگذارید تا با حوادث گوناگون از دست نرود.
۱۳۹۰/۰۷/۲۰
💠 حدیث روز 💠
🌸 چرا صله رحم انجام دهیم؟
🔻پیامبر اکرم صلياللهعليهوآله:
إنّ المرءَ لَيَصِلُ رَحِمَهُ و ما بَقِيَ مِن عُمُرِهِ إلاّ ثلاثةُ أيّامٍ فَيُنسِئُهُ اللّه ُ ثَلاثينَ سنةً، و إنّ الرجُلَ لَيَقطَعُ الرَّحِمَ و قد بَقِيَ مِن عُمرِهِ ثَلاثونَ سَنَةً فَيُصَيِّرُهُ اللّه ُ إلى ثَلاثةِ أيّامٍ
◽️گاهى مىشود از عمر كسى سه روز باقى مانده است، اما #صلهرحم به جاى مى آورد، پس خداوند آن را تا سى سال به تأخير مىاندازد
◾️و گاه مىشود كه از عمر كسى سى سال باقى مانده است، اما قطع رحم مىكند، پس خداوند آن را به سه روز تبديل مىكند.
📚 كنزالعمّال: ۶۹۲۰
•┈┈••✾••┈┈•
#یلدا
📌 #طرح_مهدوی
🍉 شب یلدا چه شبی!!!
پر نقش است و نگار
شب سیب است و انار!
همه اش خاطره و مهمانی
شب حافظ خوانی!
شب دورهمی و عشق و غزل
گرم و شیرین چو عسل
شب یلدا یعنی:
«شب برفی که زند طعنه به مستی بهار»
هر چه گفتم به کنار؛
فرصت خواندن شعر فرجش بیشتر است!!!
اَللّهُمَّ عَجِّلِ لِوَلیِّکَ الفَرَج...
🌺 #یلدا مبارک
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 شبهایی که رهبری از شدت ناراحتی تا اذان صبح قدم میزنند ونمیتوانند بخوابند؟!
⚠️ماموریت خانم مروا در حوزه علمیه؟!
⁉️اندازه گیری فرکانس شعارهای نمازجمعه ؟!
‼️پوشه اطلاعاتی اساتید سطح عالی حوزه
⁉️پروژه مرکزیت قم به نجف
#حتما_ببینید
حوزه علمیه حضرت زینب کبری "سلام الله علیها "
💎 *مادری خود یک فعالیت اجتماعی مهم و مستتر است*
🎯 مهمترین و اولین شغل یک زن مادری است. همانطور که رهبر انقلاب اسلامی نیز فرمودهاند: *«آن شغلی که شما بیرون از خانه دارید، اگر شما نکردید، ده نفر دیگر آنجا ایستادهاند و آن کار را انجام خواهند داد. بنابراین اولویت با این کاری است که بدیل ندارد؛ تعیّن با این است.»*
🔻 ما در این یادداشت میخواهیم بگوییم چرا برای یک زن مادری کردن بر هر شغل بیرون از خانهای مقدم و ارجح است.
💪 *مادران نیرویهای آینده جامعه را پرورش میدهند*
کودکان امروز، نیروهای آینده جامعه را تشکیل میدهند و از این لحاظ که آینده کشور به زودی به دست این کودکان اداره میشود، تربیت و پرورششان از اهمیت بسیاری برخوردار است. بیشترین سهم پرورش و تربیت یک کودک متعلق به مادر است.
👩👧👦 *کاری که مادر برای فرزندش انجام میدهد، هیچکس دیگری نمیتواند آن را انجام دهد*
ممکن است مادربزرگ، پدربزرگ و مهدکودک از عهده نگهداری کودک بربیایند و حتی به لحاظ محبت نیز کودک را سیراب کنند اما تنها مادر است که میتواند غذای روح کودکش را تامین کند. البته این به این معنا نیست که مادران گرامی از کسی برای نگهداری کودکان کمک نگیرند، بلکه منظور ما سپردن تمام وقت و دائمی کودک نوپا به دیگران، به منظور رفتن به سرکار و انجام شغلی بیرون از خانه است. آنچه که یک مادر به راحتی میتواند به کودکش بدهد، دیگران به سختی نیز نمیتوانند برایش فراهم کنند.
👶 *سالهای اولیه زندگی کودک بسیار اهمیت دارد*
سالهای اولیه زندگی یک انسان، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. امروزه تسهیلگران و مشاوران کودک تاکید بسیار زیادی بر سه سال اول زندگی کودک دارند. بعضیها حتی به شش سال اول اشاره میکنند و باور بیشتر مشاوران کودک بر این اساس استوار است که سالهای اولیه مهمترین زمان برای شکلگیری شخصیت کودک است. حال تصور کنید این سالهای بسیار مهم زندگی کودک که در آینده بر روابط اجتماعی، شخصی، شغلی، تحصیلی و .... آنقدر اثرگذار است، چگونه و از آن مهمتر در کنار چه کسی میگذرد؟ چه کسی برای این شکلگیری شخصیت بهتر و لایقتر از مادر است؟
👑 *خودتان فراموش نکنید چه کار مهمی میکنید!*
کار بار ارزش پرورش و تربیت یک کودک را بی ارزش، ساده و بی اهمیت جلوه ندهید. به بهانههای مختلف هم به خودتان هم به اطرافیانتان یادآوری کنید که مادری کردن ارزشمندترین کاری است که یک زن میتواند در طول زندگیاش انجام دهد و چه خوب است اگر تمام و کمال از پس این وظیفه الهی برآید و اگر به ظاهر در خانه ماندهاید، انتخاب و تصمیم خودتان است نه جبر و فشار مادر شدن.
🗂 پرونده ویژهی #خانه_داری
حوزه علمیه حضرت زینب کبری "سلام الله علیها "
👩🏫 *نیاز جامعه به زنان متخصص انکار نشدنی است*
🔬 *«امروز تکلیف برای زنها، بیشتر از مردهاست؛ اگر چه درجامعهی ما، آموزش رشتههای مختلف علوم که برای ساختن این جامعه لازم میباشد، برای همه فریضه است. #کسب_علم فقط یک امتیاز نیست که کسی بخواهد به جایی برسد و شغل پُردرآمدی داشته باشد؛ مسأله این است که کسانی که میتوانند درس بخوانند، واجب است که درس بخوانند و #تخصصها را پیدا کنند.»* رهبر انقلاب ۱۳۶۸/۱۰/۲۶
💡 *جامعه به زنان متخصص نیاز دارد*
بنشینید و یک بار برای همیشه با این موضوع کنار بیایید که جامعه به #زنان_متخصص و متبحر در زمینههای مختلف احتیاج دارد. مدرسه به معلمهای زن باانگیزه محتاج است، مطبوعات به نویسنده و خبرنگار زن محقق نیازمند است، به #پزشک و مربی و مشاور و #روانشناس معتقد زن و... مهم این است که گوشه ذهنتان برنامه و انگیزهای برای این زمینهها داشته باشید.
⁉️ *اولویت اول یا دوم؟*
برای یک زن الویت #خانواده بالاتر از کارهای دیگر است. اما میتوان در کنار حفظ خانواده برای فعالیتهای دیگر هم برنامهریزی کرد. قطعا شرایط پیچیدهتر خواهد شد، اما همیشه خانمها راه حلی برای این شرایط در آستین دارند.
👶 *با بچه کوچک چه کنیم؟!*
بهتر است عجله نکنید و بازههای زمانی مشخصی را برای خود تعریف کنید تا طی آن به همه امور زندگی مسلط باشید. مثلا میتوانید اینطور برنامه ریزی کنید که در بازه ۲۲ تا ۳۰ سالگی فرزندان خود را به دنیا بیاورید و پرورش دهید و زمانی که آنها به مدرسه و پیشدبستانی رفتند خود را برای حضور در #حوزه و #دانشگاه و جامعه آماده کنید. با این روش نه نگران جداییهای اضطراب ساز سالهای اول هستید و نه نگران عقب افتادن خودتان از هدفها و آرمانها.
🌱 *پویایی در خانه را فراموش نکنید*
احتمال دارد بگویید بعد از سالها خانه نشینی دیگر انگیزه و روحیه پژوهش را ندارید. میتوانید در این سالها با استفاده از کلاسهای آنلاین، اپلیکیشنهای آموزشی و... خود را به روز نگه دارید و حتی برای همایشهای مرتبط با حوزه تحصیلیتان مقاله تدوین نمایید.
💟 *مطابق با شرایط شما*
میتوانید شرایط کاری خود را به شکلی تعریف کنید تا فقط صبحها تا ظهر یعنی تا قبل از بازگشت بچهها از مدرسه در خانه باشید. اگر شرایط کار کردن به صورت ساعتی و پارهوقت را قبول کنید و با آن کنار بیایید میتوانید هم حضور فعال در اجتماع را داشته باشید و هم مدیریت خانه را به درستی انجام بدهید.
نرم افزار موبایلی «کتابخوان امین» را روانه بازار شد
در کتابخوان امین، که برای گوشیهای اندروید طراحی شده است، متن کامل کتابهای درسی مربوط به کلیه مقاطع تحصیلی، با دستهبندی موضوعی و متناسب با واحدهای تحصیلی مصوب معاونت آموزش حوزه علمیه خواهران، تجمیع و ساماندهی شده است لذا طلبه می تواند بر اساس مقطع و رشته تحصیلی و واحدهای اخذ شده در هر ترم، کتابهای درسی و منابع جهت مطالعه متناسب با هر درس اصلی را جستجو و مطالعه کند.
هم چنین بانک بزرگی از جزوات و نمونه سوالات امتحانی طلاب نیز به صورت موضوعی و بر اساس رشتههای تحصیلی، واحدهای درسی و مواد امتحانی حوزه، آماده و در دسترس طلاب قرار گرفته است.
یکی از بخشهای ویژه و کاربردی این نرم افزار «پیشنهاد هوشمند» است. در این بخش کاربر می تواند کتابهای موجود در این کتابخانه را بر اساس مقطع و رشته تحصیلی انتخاب و در قالب کتابخانه شخصی با عنوان «دروس من» دستهبندی و تنظیم کند.
کتابخوان امین یک بخش عمومی هم دارد که متن کامل بیش از 9000 جلد کتاب از کتابخانه قائمیه با موضوع علوم انسانی اسلامی و بیش از 18 هزار جلد کتاب از کتابخانه المکتبه الشامله شامل منابع کتابخانهای اهل سنت، در دسترس پژوهشگران و محققین قرار گرفته است.
طبق اعلام مرکز فناوری اطلاعات، به روزرسانی محتوای موجود در این اپلیکیشن، متناسب با تغییرات اعلام شده از سوی معاونت آموزش حوزه، در هر سال تحصیلی است.
جهت دریافت اطلاعات تکمیلی و نیز دانلود اپلیکیشن میتوانید به سایت https://aminlib.whc.ir مراجعه کنید.