امضای تفاهمنامه میان کتابخانۀ مرکزی، موزه و مرکز اسناد دانشگاه حکیم سبزواری و مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی – پایگاه اطلاع رسانی کتابخانه مرکزی، موزه و مرکز اسناد
شرح خبر
@hsulibrary
رونمایی از کتاب شهر در سایۀ اساطیر هم زمان با ابلاغ مأموریت ملّی تابآوری فرهنگی هویتمحور به دانشگاه حکیم سبزواری.
شرح خبر
@hsulibrary
آشنایی با کتابخانههای دانشگاهی
بخش نخست:
کتابخانه دانشگاه تهران
کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران بزرگترین کتابخانهٔ دانشگاهی ایران است. بنیان این کتابخانه در سال ۱۳۲۸ که سید محمد مشکات مجموعه نفیس کتابهای خطی خود را به دانشگاه تهران اهدا کرد، گذاشته شد. کتابخانه مرکزی در سال ۱۳۴۶ خورشیدی از اداره انتشارات دانشگاه تهران مستقل شد و نخستین مدیرش ایرج افشار یزدی بود. ساختمان کنونی کتابخانه مساحتی بالغ بر ۲۲٬۰۰۰ متر مربع دارد و مشتمل بر نه طبقه است. این بنا در سال ۱۳۵۰ افتتاح شد.
کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران دارای پانزده بخش متفاوت است.
این مرکز در مجموع نه تالار دارد که عبارتند از:
تالار ابوریحان بیرونی (تالار ادبیات و علوم انسانی)، تالار سیدمحمدعلی جمالزاده (تالار علوم و فنون)، تالار اقبال لاهوری (تالار مرجع)، تالار رشیدالدین فضلالله همدانی (مطالعات ایرانشناسی)، تالار خواجه نصیرالدین طوسی (تالار کتابهای کمیاب و مجموعههای ویژه)، تالار نشریات، تالار محمدتقی دانشپژوه (منابع آرشیوی)، تالار پایاننامهها و تالار اطلاعرسانی.
#آشنایی_با_کتابخانهها
@hsulibrary
فراخوان مقاله
همایش ملی جهانِ ایرانی: سلوکی و اشکانی
#فراخوان
@hsulibrary
#معرفی_کتابخانه
بخش دوم
کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه علامه طباطبائی یکی از کتابخانهٔهای دانشگاهیِ ایران و از زیر مجموعههای دانشگاه علامه طباطبائی است. این کتابخانه غنیترین کتابخانه کشور در حوزه علوم انسانی و اجتماعی است. شالوده این کتابخانه در سال ۱۳۶۴ با مجموعه کتابهایی از منابع فارسی و غیر فارسی و مرتبط با علوم انسانی و علوم اجتماعی شکل گرفت. کتابخانه مرکزی دانشگاه علامه دارای بیش از ۷۰ هزار ۴۰۰ جلد کتاب چاپی فارسی و عربی است. این کتابخانه همچنین بیش از ۳۶ هزار ۴۵۰ جلد کتاب لاتین، و بیش از ۲۰ هزار جلد پایاننامه و رساله فارسی و لاتین، طرح تحقیقاتی دارد. از دیگر منابعی که به غنی بودن این کتابخانه میافزاید، دارا بودن بیش از ۲۸۰ هزار شیء دیجیتالی (کتاب، مقاله، پایاننامه، رساله، طرح تحقیقاتی، مواد دیداری و شنیداری، استاندارد و اشیای دیگر) و بیش از ۲۰ هزار جلد کتاب اهدایی و بیش از ۱۲۵۰ جلد کتاب کودک است.
برخی از مهمترین بخشهای کتابخانه عبارتند از:
امانت و خدمات تحویل مدرک
سازماندهی و پردازش دانش
نشریات ادواری
پایاننامهها و طرحهای پژوهشی
اسناد و مدارک
خدمات مرجع
@hsulibrary
نادر ابراهیمی، داستاننویس ایرانی،
علاوه بر نوشتن رمان و داستان کوتاه،
در زمینههای فیلمسازی، ترانهسرایی، ترجمه، و روزنامهنگاری نیز فعالیت کردهاست.
آتش، بدون دود، یکی از آثار نادر ابراهیمی است. رمان بلندی که در هفت جلد منتشر شده و نویسنده در آن پس از اشاره به زیباییهای ترکمنصحرا در سه جلد اول ، در چهار جلد بعد به شیوهای داستانی-تاریخی به بیان مبارزات انقلابی معاصر پرداخته است.
قهرمان رمان در جلد اول گالان اوجا نام دارد که یک قهرمان اسطورهای ترکمن بهشمار میرود.
در جلد دوم نویسنده با گذاری کوتاه بر اتفاقات صحرا شرایط را برای معرفی یگانه قهرمانان داستان؛
دکتر آلنی آقاویلر و همسر وفادارش دکتر مارال آقاویلر فراهم میکند. آلنی نوه گالان اوجاست و یک شخصیت واقعی بهشمار میرود. او یک انقلابی تحصیلکردهاست که برای اعتلای نام وطن و رهایی آن از ظلم از هیچ کوششی فرو گذار نمیکند. موضوع اصلی بقیه رمان زندگی و فعالیتهای سیاسی این زوج است.
نادر ابراهیمی برای ساخته و پرداختن این کتاب بیش از سی سال یعنی نیمی از عمرش را صرف کردهاست. سریالی نیز با همین نام و توسط خود او ساخته شدهاست.
#معرفی_کتاب
@hsulibrary
آتش بدون دود.mp3
6.96M
آلنی!
می گویند که تو موعظه میکنی، بیدار میکنی، بر می انگیزی، به شور می آوری، شفا می دهی، می گریانی، آتش میزنی ، راه می اندازی، و به میدان میفرستی؛
اما خودت سخت افسرده و دل مرده و راه گم کرده یی.
چرا چنین است و چنین میگویند؟ چنان که خود نیز هم الان، چیزی شبیه همین را گفتی: - - آلنی، گمگشته ی آواره ایست
چرا؟ چرا تو میتوانی دیگران را نجات بدهی اما نمیتوانی به خودت مدد برسانی؟
مردی فریاد زد: آلنی فانوس صحراست. فانوس، پای خودش را روشن نمیکند.
او هرگز در اندیشه ی نجات دادن خودش نبوده تا نیرویش را در این کار بیازماید.
او بخاطر دیگران می سوزد،
و اگر بخواهد که نسوزد تا درد نکشد و احساس سوزش نکند،
دیگر به درد هیچکس حتی خودش هم نخواهد خورد...
📚 آتش بدون دود
#نادر_ابراهیمی
#معرفی_کتاب
گوینده : زهرا جولائی
@hsulibrary