✅بایدها و نبایدهای اولیه توجه به سیره بزرگان از بزرگی سوال کردند: چرا از کسی که اذیتت می کند انتقام نمی گیری؟
با خنده گفت: حکیمانه است سگی را که گازت گرفته را گاز بگیری؟
میان پرواز تا پرتاب تفاوت از زمین تا آسمان است.
پرواز که کنی ، آنجا میرسی که خودت می خواهی
اما پرتابت که کنند ، آنجا می روی که آنان می خواهند.
پس پرواز را بیاموز. پرنده ای که پرواز بلد نیست به قفس می گوید: تقدیر
☕️ کانال جمله های ناب
✅بایدها و نبایدهای اولیه از بزرگی #سوال کردم: روی نگین انگشترم چه حك کنم که وقتی شادم به آن بنگرم و وقتی غمگین شدم به آن نظر کنم؟ گفت: حك کن میگذرد
پ ن: لحظه ها می گذرد ...
آنچه بگذشت نمی آید باز
قصهای هست که هرگز دیگر نتواند شد آغاز
مرحوم #سهراب_سپهری
☕️ کانال جمله های ناب
✅بایدها و نبایدهای اولیه ❇️نمونه استفاده از تمثیل ❌در انجام طرح هائی که می شنوی عجله نکن 📖 #اثبات_وجود_خداوند
جوانی به سراغ عالمی رفت و گفت سه سوال دارم: اول وجود خدا را ثابت کن، دوم وجود قضا و قدر را و سوم چطور میشه که شیاطین از آتش هستند و در قرآن آمده که در جهنم عذاب می شوند، آتش بر آتش چگونه تاثیر دارد؟
ایشان سیلی آرامی بر صورت جوان زد. جوان ناراحت شد که مگه من چه گفتم که سیلی زدید. عالم گفت این جواب هر سه سوال توست.
سیلی زدن ایجاد درد کرد یا نه؟ آیا درد را دیدی؟ گفت ندیدم ولی درد را حس کردم.
عالم گفت خدا هم وجود دارد و وجود او با نعمت ها معلوم می شود و بعد فرمود آیا از قبل میدانستی که سیلی میزنم؟ گفت خیر. گفت این قضا و قدر هست.
سوم دست من و صورت تو از یک جنس بود، اما درد را بر صورت وارد کرد، همان طور می تواند آتش بر آتش ایجاد عذاب کند.
┈┈┈┈┈┈┈┈┈
همراه ما باشید با جمله های ناب
http://eitaa.com/joinchat/588251140C02d6af013e
✅بایدها و نبایدهای اولیه 📖 #نور_درخشنده
ابوبصیر می گوید: با امام باقر علیه السلام به مسجد مدینه وارد شدیم. مردم در رفت و آمد بودند
امام به من فرمودند: از مردم بپرس آیا مرا می بینند؟ از هر که پرسیدم آیا ابوجعفر را دیده ای؟ پاسخ منفی شنیدم، در حالی که امام در کنار من ایستاده بود
در همین هنگام یکی از دوستان آن حضرت به نام ابوهارون که نابینا بود به مسجد آمد. امام فرمودند: از او نیز بپرس. از ابوهارون سوال کردم: آیا ابوجعفر را دیدی؟ فورا گفت مگر آقا کنار تو نایستاده؟ گفتم از کجا فهمیدی؟ گفت چگونه ندانم در حالی که آقا نور درخشنده ای است.
بحار الانوار، ج۴۶، ص۲۴۳؛ به نقل از خرائج راوندی
با چشمانی که قرار است جمال زیبایِ امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف را ببینیم گناه نکنیم! شاید بزرگترین گناه ما، ندیدن اشک هایی باشد که او هر روز برای گناهان ما میریزد. چشمتون روشن به جمال آقا
┈┈┈┈┈┈┈┈┈
همراه ما باشید با جمله های ناب
http://eitaa.com/joinchat/588251140C02d6af013e
✅بایدها و نبایدهای اولیه حکایتی از زندگی آیت الله سید علی قاضی(ره)
🌹 حوض نفس
قدیمها بهداشت و نظافت مثل امروز نبود. در بعضی مناطق، آبی که در جویها جاری میشد به دست مردم میرسید، کثیف بود. آب را میانداختند در آب انبار یا حوض و میگذاشتند مدتی بماند تا جرمهایش تهنشین شود. بعد برای شستشو استفاده میکردند.
آقای قاضی به شاگردانش میگفت:
«نفس انسان مثل همین حوضهاست، اگر آرامش داشته باشد اضافات و کثافات ته نشین میشود. راه کسب آرامش چیست؟ سکوت. وقتی پر حرفی میکنیم و خودمان را به تلاطم بیخود میاندازیم، در واقع داریم نفسمان را زیر و رو میکنیم! اما اگر کسی رعایت «صَمت» و سکوت را بکند، آرام آرام این آلودگیها که تهنشین شده، منجمد میشود و دیگر حرکت نمیکند. اینطوری نفسش را تحت تسلط خود در میآورد...»
@jomlehayenab
✅بایدها و نبایدهای اولیه ❌در انجام طرح هائی که می شنوی عجله نکن اول تقویت باورهای دینی فردی به "مردم" میگفت: هر کس دعا را از روی " اخلاص" بگوید، میتواند از رویآب هم بگذرد، مانند کسی که در روی خشکی راه می رود
جوانی پاکدل، که خانهاش در خارج از " شهر" بود و هر روز بایداز رودخانه میگذشت، در پای منبر بود
وقتیسخن را از او شنید، خوشحالشد. هنگام بازگشت به خانه، دعا گویان ، پا بر آب نهاد و از رودخانه گذشت. در دلاز واعظ تشکر می کرد. آرزو داشت که راهنمایی "واعظ"را جبران کند
یک روز آن مرد رابه منزلخود دعوت کرد . واعظ نیز دعوت او را "قبول" کرد. به رودخانه رسیدند، جوان دعا گفت و پا بر آبنهاد و از رویآن گذشت ولی واعظ سر جایخود ماند و گام بر نمی داشت
جوان گفت: تو خود ، این راه و"روش" را به من آموختی و من از آن روز چنین می کنم . پس دعا بگو و از روی آب گذر کن! واعظ آهی کشید و گفت: حق هماناست کهتو میگویی، اما دلی که تو داری، من ندارم
✅برکات توجه به بایدها و نبایدهای اولیه ❇️الهامات الهی نمونه #سخن_بزرگان
#آهنگ
شخصی به نزد آیت الله شاه آبادے استاد حضرت امام آمد و گفت: من از نماز خواندن لذّت نمیبرم، به برخی از گناهان هم علاقه دارم، ذڪرے هست ڪه... آیت الله شاه آبادی بلافاصله گفت: شما #موسیقی حرام گوش میڪنی؟ طرف به یکباره جا خورد و حرف ایشان را تایید ڪرد.
آیت الله شاه آبادے فرمودند: ذڪر لازم نیست، موسیقی حرام را ترڪ ڪنید، صداے حرام انسان را به گناه علاقهمند و در نتیجه از نماز دور و بیعلاقه ڪرده و راه حضور شیطان را فراهم میڪند.
#گناه
@Hafez1356
┄┄┄┅═✧❁ علت ها راهکار ها ❁✧═┅┄┄┄ 🔰بنام خدا 🌷مقدمه
https://eitaa.com/hugifig/5
✅ اقسام علت ها و حکمت ها
https://eitaa.com/hugifig/6
✅ اقسام راهکارها
https://eitaa.com/hugifig/11
. ✅ منابع ارئه کننده راهکارها
https://eitaa.com/hugifig/15
❇️نمونه راهکارها ❇️راه مبارزه با گداپروری
https://eitaa.com/bvcfjdaa/63
┄┄┄┅═✧❁ علت ها راهکار ها ❁✧═┅┄┄┄ ✅ نمونه راهکار های عوامانه ❌این هم برای خودش یک راه کاره ✍️پدر بزرگم همیشه میگفت:
❌ نذار اونی که دوسش داری ازت فاصله بگیره و باهات حرف نزنه؛ حرف نزدن آدما رو از هم دور میکنه :)
🔗میگفت هر وقت مامان بزرگم باهاش قهر میکرد در ظرف خیاشور رو سفت میکرد که مامان بزرگم نتونه بازش کنه و مجبور بشه باهاش حرف بزنه!
💖همینقدر عاشق☺️😍🤩
@khanevadeshaddashtan
┄┄┄┅═✧❁ علت ها راهکار ها ❁✧═┅┄┄┄ 💢راهکارهای رهایی از غم و اندوه 💢
@Porseman_channel
برای رهایی از «غم و اندوه»، بعضی به موسیقی و برخی به مواد افیونی و اعتیاد پناه می برند، امّا طّب جدید، ضمن ریشه یابی این بیماری با داروهای مسکن و تقویتی و ویتامین ها و قرص های خواب آور و آرام بخش، سعی می کنند در بیمار تا اندازه ای تسکین ایجاد کنند. برای رهایی از غم و غصه، راه های گوناگونی وجود دارد که در اینجا به چند مورد از آنها اشاره می شود:
بینش و تربیت اسلامی
بیشتر غم ها زاییده نوع بینش، تربیت و ظرفیت ماست یکی از اساسی ترین ره آوردهای اسلام در زدودن غم ها این است که بینش ها را دگرگون می سازد. بینش اسلام، غم زداست و شادی آفرین آموزه های دینی بینش انسان را چنان دگرگون می سازدکه دنیا را ناپایدار و کوچک بداند و برای از دست رفته ها اندوهناک نشود و بفهمد اندوه برای از دست رفته ها نه تنها سودی ندارد بلکه حال و آینده را نیز نابود می سازد.
حضرت علی علیه السلام فرمود:
لَا تُشْعِرْ قَلْبَک الْهَمَّ عَلَی مَا فَاتَ فَیشْغَلَک عَمَّا هُوَ آت
اندوه برگذشته را آویزه دل خویش مساز که غم بر آنچه رفته است تو را از توجّه به آنچه می آید باز دارد.
ریشه یابی و درمان
ابتدا باید عوامل و موجبات «غم و اندوه» را بررسی نموده و در مرحله بعد، درمان نمود زیرا مشکلی که خوب تشریح و بررسی شود، به راحتی قابل حلّ است. به عبارت روشن تر درباره رفع غم، کارهای زیر را باید انجام شود:
الف) تجزیه و تحلیل علل و موجبات یک عارضه.
ب) کارهایی را می توان برای رفع آنها انجام داد.
ج) تصمیم نهایی برای انجام نزدیکترین و ساده ترین راه حل هایی که امکان پذیر است.
د) شروع به فعالیت و عمل برای بر طرف ساختن آن.
و در صورت نیافتن هیچ راه حل ظاهری، نباید خود را دستخوش غم و اندوه قرار داد و از راه حل، مأیوس شد، زیرا یأس، نتیجه بی اعتمادی به رحمت خداوند است و نباید در هیچ حال از رحمت خداوند مأیوس شد.
قرآن در این زمینه می فرماید:
... وَ لا تَیأَسُوا مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِنَّهُ لا ییأَسُ مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِلَّا الْقَوْمُ الْکافِرُونَ
واز رحمت بی منتهای خداوند نومید مباشید که جز کافران هیچ کس از رحمت خداوند نومید نیست.
تقویت ایمان
با دقّت در زمینه ها و عوامل غم و اندوه، می توان چنین نتیجه گیری کرد که بسیاری از زمینه ها و عوامل غم، ریشه در ضعف ایمان دارد و اگر ایمان به خدا و امداد و رحمت او در وجود انسان تقویت شود، بسیاری از غم ها و غصه ها از بین می رود.
قرآن کریم می فرماید:
الَّذِینَ آمَنُوا وَ لَمْ یلْبِسُوا إِیمانَهُمْ بِظُلْمٍ أُولئِک لَهُمُ الْأَمْنُ وَ هُمْ مُهْتَدُونَ
آنانکه ایمان به خداوند آورده و ایمان خود را به ظلم و ستم نیالودند، ایمان آنها راست و هم آنها به حقیقت (و به سر منزل سعادت) هدایت یافته اند.
ایمان به خدا انسان را از دلبستگی به دنیا می رهاند و این باور را برای او ایجاد می کند که دنیا مقصد نیست و با این بینش، دنیا در نگاه مؤمن، رنگ می بازد و با دست نیافتن به مظاهر دنیا همچون مال، مقام و رفاه، غمگین نمی شود؛ چرا که اعتماد به رحمت بی پایان الهی دارد...
نماز خواندن
نماز و عبادت یکی از عوامل غم زدائی است «مسمع» می گوید امام صادق علیه السلام به من فرمود: «ای مسمع! وقتی یکی از شما دچار غم و اندوه دنیا شد، چه مانعی دارد که وضو بگیرد و به جایگاه عبادت خود برود و دو رکعت نماز بگذارد و دعا کند که خداوند اندوه اش را بر طرف سازد، مگر خداوند در قرآن نفرموده است:
وَ اسْتَعِینُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاةِ
کمک بجویید به صبر «روزه» و نماز.
به قبرستان رفتن
یکی از مسایلی که حزن و غم را از بین می برد، «رفتن به قبرستان» و نگاه عبرت آموز به انسان های خاموش و آرام است که روزی آنها هم غم و مشکلات دنیا را می خوردند. اینکه دستور داده شده است. هنگام غم و غصه به قبرستان بروید نه به باغ و بستان، برای این است که ریشه غم، حب دنیاست و در قبرستان انسان به فنای دنیا اذعان می کند.
به قبرستان گذر کردم کم و بیش
بدیدم قبر دولتمند و درویش
نه درویش بی کفن در خاک خفته
نه دولتمند برده یک کفن بیش
نگاه کردن به آب و سبزه
امام رضا علیه السلام فرمود:
ثَلَاثٌ یجْلِینَ الْبَصَرَ النَّظَرُ إِلَی الْخُضْرَةِ وَ النَّظَرُ إِلَی الْمَاءِ الْجَارِی وَ النَّظَرُ إِلَی الْوَجْهِ الْحَسَن
سه چیز دیده را روشن می سازد: نگاه کردن به سبزه، آب جاری و به صورت زیبا.
و در زبان شعر نیز چنین آمده است:
ثَلاثةٌ یذْهِبْنَ عَنْ قَلْبِ الْحَزَنْ
الْماءُ وَ الْخَضْراءُ وَ الْوَجَهُ الْحَسَنِ
#نماز_خوان_کردن_بچه_ها
⁉️چگونه فرزندم رانمازخوان کنم ؟
#راهکار_های_تربیتی جهت نمازخوان شدن فرزندانمان:
1️⃣ خودتان الگوی خوبی باشید. اگرشمانمازعاشقانه و اول وقت نخوانید انتظار نداشته باشید فرزندتان نمازخوان شود.زیرا به قول استادفرزانه حقیر، بچه های ما آنطور که میخواهیم نخواهند شدبلکه آنطورکه هستیم خواهند شد.
2️⃣ بعدازنماز کودک یکی دوساله به بالا رادرآغوش بگیرید و رفتاربامحبت تری با او داشته باشید تافرزند ببیندشما هر وقت نماز میخوانید مهربانتر میشوید و به این وسیله به نماز علاقه مند میشود.
3️⃣ او را از کودکی به نماز جماعت و نماز جمعه و حرم و مساجدو مراسم مذهبی ببرید مخصوصا اگر برایش این مکانها را با جایزه وخاطره و تشویقی شیرین کنید.
4️⃣ امر به نماز را درست وقتی فرزند به سن بلوغ رسید نگذارید بماند باید چند سال قبل از سن تکلیف او را مشتاق به نماز کنید و نماز را به آموزش دهید.
5️⃣ برای مشتاق کردن کودک به نماز قبل سن تکلیف برای دختران یک چادر نماز و جانماز و مهر و تسبیح قشنگ وبرای پسرهم همین ها غیر از چادر را تهیه کنید.
6️⃣ تا زمانی که به سن خاصی نرسیده و نماز برایش واجب نشده او را همیشه مجبور به نماز خواندن نکنید. مثلا میتوان قبل از اذان با کودک کمی بازی کرد بعد موقع اذان که شد بگویید دخترم اذان میدهند من میخواهم نماز بخوانم تو چه؟
دستور ندهیم پیشنهاد بدهیم.
7️⃣ از کودکی هر وقت نماز میخواند به او محبت بیشتری کنید و نماز خواندنش را برای دیگران و در جمع خانواده و فامیل تعریف کنید و تشویق و تحسینش کنید.
8️⃣ با خانواده های مذهبی و دوستان خوب معاشرت و رفت و آمد کنید.
9️⃣ با ورود فرزندتان به دوره ی نوجوانی برای او دلیل بیاوریدکه چرا نماز بخوانیم ولی کوتاه بگویید و سریع رد شوید. انتظار تاثیر زود و سریع نداشته باشید زیرا نوجوان در دوران خامی است تا پخته شود و حرف شما را بفهمد زمان میبرد.
🔟 نسبت به نماز خواندنش یا نخواندنش حساسیت زیادی نشان ندهید و مدام به او گیر ندهید .حساسیت زیاد جلو تفکر او را میگیرد و نماز با اجبار فایده ندارد بگذارید از درون مسئولیت پذیر شود.
1️⃣1️⃣ در دوران نوجوانی فرد دچار سردرگمی است و به دنبال انتخاب راه و هویت خود است به او راه درست را دهید و بگذارید زمان بگذرد و راهش را انتخاب کند. مدام نصیحتش نکنید بدتر گیج و کلافه می شود.
2️⃣1️⃣ از روش غیر مسقیم استفاده کنید مثل اهداى کتاب و سی دی و نرم افزار . هم میتوانید به او هدیه کنید و یا جایی جلو چشمش قرار دهید تا خودش ببیند واستفاده بکند.
3️⃣1️⃣ نوجوان به دلیل تغییرات هورمونی رشد دچار کمی سستی و احساس خستگی است خوابش زیاد شده و اکثرا سنگین خواب میشوند. شاید شمافکر کنید او تنبل شده . برای نماز صبح او را با دعوا و داد بیدار نکنید . او را با محبت و نوازش و بوسه و صدازدن با القاب زیبا مثل دختر عریزم و... بیدارش کنید. یک بار هم شایدکافی نباشد پس صبورانه یک بار قبل نماز خودتان و یک بار بعد نماز او را با محبت بیدار کنید.
4️⃣1️⃣ در جلو جمع مدام او را امر به خواندن نماز نکنید. پنهانی و با لحن پر از محبت به او یادآوری کنید.
5️⃣1️⃣ گاهی نوجوان به دلیل دیده نشدن با نماز نخواندن میخواهد خود را نشان تان دهد. پس او را ببینید و به او توجه کافی بکنید.
6️⃣1️⃣ هیچ گاه بچه های نمازخوان را سرش نکوبید و او را با آنها مقایسه نکنید، مقایسه اثر عکس دارد و او هم از نماز بدش می آید و هم از آن بچه ی نمازخوان.
7️⃣1️⃣ وقتی به سن تکلیف رسید برایش جشن عبادت بگیرید.
8️⃣1️⃣ نقل داستانهای شیرین و در حد سن کودک و نوجوان از نماز بزرگان و استفاده از اشعار و احادیث زیبا
9️⃣1️⃣ ترک مستحبات در ابتدای کار و طول ندادن نماز و رعایت توانایی کودک و نوجوان
0️⃣2️⃣ تقویت عشق و علاقه به اهل بیت که یکی از راههای جلب انسان به عبادت و نماز است.
✍🏻✍🏻
┄┄┄┅═✧❁ علت ها راهکار ها ❁✧═┅┄┄┄
الہی گر تو همراهم نباشیوایِ بر من
الهی لاتکلنی الی نفسی طرفة عین ابدا
🌷بهترین راهکار برای زود رنج نبودن چیست؟
#راهکارها
1- یکی از علل شایع زود رنجی و عصبانیت کم خونی می باشد. فردی که مبتلا به کم خونی است، بسیار زودرنج و دچار ناراحتی های جسمی و روحی می شود.لذا سعی نمایید با یک آزمایش خون وضعیت جسمانی خود را بررسی نمایید.در این رابطه خوب است بدانید که گوشت قرمز سرشار از آهن است و کسانی که کم خونی دارند از گوشت قرمز بیشتر از گوشت سفید استفاده کنند، زیرا آهن موجود در گوشت قرمز بهتر جذب می شود و غلات، حبوبات و سبزی ها از منابع مهم آهن هستند. البته میوه ها مقدار کمی آهن دارند و برخی از سبزی ها نیز آهن دارند ولی میزان جذب آن ها خیلی بالا نیست. توصیه می شود، همراه با مواد غذایی گیاهی، مواد غذایی اسیدی یا ترش نیز مصرف شود که جذب آهن آن افزایش پیدا می کند.
2- کاملا به خود مطمئن باشید که مى توانید روحیه خود را تغییر دهید ولى براى نتیجه گیرى عجول نباشید، بلکه با خود فکر کنید باید حداقل یکسال روى خود کار کنید و اگر چنین کنید حتما پس از آن دگرگون خواهید شد.
3- همواره در هر مساله اى ابتدا از دیگران انتظار بدترین برخورد را داشته باشید و خود را براى تحمل آن آماده کنید. این مساله باعث مى شود برخوردهاى بهتر از مورد انتظار در شما ایجاد خوشنودى نماید. در حالیکه اگر همیشه انتظار برخورد خوب داشته باشید چه بسا نتیجه عکس خواهید گرفت.
4- با خود شرط کنید که هیچ گاه و در هیچ شرایطى بعد از یک رابطه به آن دیگر فکر نکنید.
5- سعی نمایید رفتار خود را کنترل نمایید اما با بیان ساده و صمیمانه دیگران را از وضعیت روانی خود مطلع نمایید.مثلا به او بگویید که این رفتار یا حرف شما را آزرده کرده است.
6- برای نتیجه گیری در مورد یک رابطه یا برخورد دیگران و ارزیابی یک برخورد و یا حرف حتى الامکان با افراد عاقل و پخته مشورت نمایید.
7- سعی نمایید بیشتر با افراد خوش خلق و غیر عصبى و کسانیکه آنها را دوست دارید معاشرت کنید.
8- در مواردى که ناراحتى عصبى بر شما فشار وارد مى کند در فضاى آزاد و یا دربسته فریاد بکشید و با مشت زدن به بالشت و یا اشیاء دیگر فشار عصبى را تخلیه نمایید.
9- به تلاوت قرآن و خواندن نماز بیشتر بپردازید که به فرموده قرآن: نماز را در طرف روز بپا دارید و در ساعات تاریکى شب که البته خوبى و نیکى هاى شما زشتى ها و بدکاریها را از میدان بیرون مى برد،(هود،114)
10- شرح موارد فوق را در جدولى بنویسید و موارد انجام یا تخلف در هر روز را یادداشت نموده و همواره سعى بر تقلیل موارد تخلف نمایید.
https://www.porseman.com/article/زودرنجي/29447
#زود_رنجی
┄┄┄┅═✧❁ علت ها راهکار ها ❁✧═┅┄┄┄ 🔰بنام خدا ✍️حاج اسماعیل دولابی(ره)
✅هر وقت کسی شما را اذیت کرد
و ناراحت شدید به کسی نگویید
فقط (استغفار)کنید؛ هم برای خودتان
و هم برای کسی که شما را
اذیت کرده است
بگو: بیچاره کار بدی کرده است.
اگر فهم داشت نمی کرد.
وقتی استغفار می کنی خداوند
دوست دارد. قلبت باز می شود.
این قلب یک جوری است که
اگر کسی به او خوبی کند،
از او تشکر نکند ناراحت می شود.
اگر کسی هم اذیتش کرد ناراحت می شود.
در این جا باید استغفار کرد تا قلب
انسان باز شود. آن وقت می بینی
که چقدر بزرگ شده ای.
گر دو مرتبه این کار را کردی
دیگر غم نمی تواند شما را بگیرد.
چون راهش را بلد هستی
@sulook https://eitaa.com/hugifig
┄┄┄┅═✧❁ علت ها راهکار ها ❁✧═┅┄┄┄ ✅نمونه #علت ها ❇️#بیهوده گوئی و #غیبت #نماز_شب
💠 کربلایی احمد تهرانی (ره) :
🔸یکی از علّتهایی که ما توفیق سحرخیزی نداریم و در وقت آن سنگین هستیم و گویا گوشهایمان صدای مَلَک منادی را که همهی اولیاء الله را بیدار میکند نمیشود....
🔸این است که روح و قلب ما به خاطر دو مسأله سنگین میشود...و به وقت سحر نمیتواند برخیزد و به ملاقات یار پر بزندو لذّت عبادت را نمیچشد:
🔸 یکی از آن دو عامل ، لغو و لهو و زیاد حرف زدن است؛ و دیگری که خیلی انسان را سنگین میکند، غیبت کردن است. من عیناً دیدم که غیبت روز ، توفیق سحرخیزی را از انسان سلب میکند.
📖 پندهای آسمانی ، ص ۱۸۸
#نماز_شب_را_به_نیت_ظهور_میخوانیم
@sulook
✅نمونه #علتها ❇️عمل #آیت_اللهی_که_درحال_بیهوشی #پرفسوری_را_مسلمان_کرد❗️
🔸مرحوم آیت الله سیدمحمدهادی میلانی دچار بیماری معده شده بود
پروفسور بولون جراح حاذق بلژیکی که درآن زمان (۱۳۸۲ ه ق) درشهر مشهد مشغول کار بود ایشان را عمل کرد.
پرفسور پس از یک عمل۳ساعته زمانیکه آن مرجع تقلید درحال به هوش آمدن بود، به مترجمش گفت تمام کلماتی که ایشان درحین به هوش آمدن میگوید را برایش ترجمه کند.
🔸آیت الله میلانی درآن لحظات فرازی از دعای ابوحمزه ثمالی را قرائت میکرد.
پروفسور برلون بعد ازدیدن این صحنه گفت:
برای مسلمان شدن چه باید بکنم و چه بگویم.
وقتی علت را پرسیدند،گفت:
تنها زمانی که انسان شاکله وجودی خود را بدون این که بتواند برای دیگران نقش بازی کند، نشان میدهد، درحالت به هوش آمدن بعد از عمل است و من دیدم این آقا، تمام وجودش محو خدا بود.
🔸درآن حال به یاد اسقف کلیسای کانتربری افتادم که چندی پیش در همین حالت و پس از عمل در کنارش ایستاده بودم، دیدم او ترانه های جوانان آن روزگار را زمزمه می کرد، درآن لحظه فهمیدم حقیقت نزد کدام مکتب است.
🔸طبق وصیت پرفسور، او را در شهری که قبرمرحوم میلانی بود دفن کردند. (مشهد،خواجه ربیع)
📙گلشن راز ۲،۷۶۸
✅نمونه #راهکارها و روش ها ❇️ استفاده از #تمثیل 📚#حکایتی_آموزنده_از_بهلول_دانا
به بهلول گفتن: ﺑﺎ ﺍﯾﻦ ﺩﺭﺁﻣﺪﺕ ﺯﻧﺪﮔﯿﺖ ﻣﯿﭽﺮﺧﻪ؟
ﮔﻔﺖ: ﺧﺪﺍ ﺭﻭ ﺷﮑﺮ، ﮐﻢ ﻭ ﺑﯿﺶ ﻣﯿﺴﺎﺯﯾﻢ.
ﺧﺪﺍ ﺧﻮﺩﺵ میرﺳﻮﻧﻪ.
ﮔﻔﺘند : ﺣﺎﻻ ﻣﺎ ﺩﯾﮕﻪ ﻏﺮﯾﺒﻪ ﺷﺪﯾﻢ ﻟﻮ ﻧﻤﯿﺪﯼ؟
ﮔﻔﺖ: ﻧﻪ ﯾﻪ ﺧﻮﺭﺩﻩ ﻗﻨﺎﻋﺖ ﻣﯿﮑﻨﻢ ﮔﺎﻫﯽ ﺍﻭﻗﺎﺕ ﻫﻢ کاﺭ ﺩﯾﮕﻪ ﺍﯼ ﺟﻮﺭ ﺑﺸﻪ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﻣﯿﺪﻡ، ﺧﺪﺍ ﺑﺰﺭﮔﻪ ﻧﻤﯿﺬﺍﺭﻩ ﺩﺳﺖ ﺧﺎﻟﯽ ﺑﻤﻮﻧﻢ. گفتند : ﻧﻪ ﺭﺍﺳﺘﺸﻮ ﺑﮕﻮ.
ﮔﻔﺖ: ﻫﺮ ﻭﻗﺖ ﮐﻢ ﺁﻭﺭﺩﻡ ﯾﻪ ﺟﻮﺭﯼ ﺣﻞ ﺷﺪﻩ، ﺧﺪﺍ ﺭﺯّﺍﻗﻪ، ﻣﯿﺮﺳﻮﻧﻪ.
ﮔﻔﺘند : ﻣﺎ ﻧﺎﻣﺤﺮﻡ ﻧﯿﺴﺘﯿﻢ. ﺭﺍﺳﺘﺸﻮ ﺑﮕﻮ دﯾﮕﻪ.
ﮔﻔﺖ: ﺗﻮ ﻓﮑﺮ ﮐﻦ ﯾﻪ ﺗﺎﺟﺮ یهودی ﺗﻮﯼ ﺑﺎﺯﺍﺭ ﻫﺴﺖ ﻫﺮ ﻣﺎﻩ ﯾﻪ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﭘﻮﻝ ﺑﺮﺍﻡ ﻣﯿﺎﺭﻩ ﮐﻤﮏ ﺧﺮﺟﻢ ﺑﺎﺷﻪ.
ﮔﻔﺘند : ﺁﻫﺎﻥ، ﺩﯾﺪﯼ ﮔﻔﺘﻢ. ﺣﺎﻻ ﺷﺪ ﯾﻪ ﭼﯿﺰﯼ. ﭼﺮﺍ ﺍﺯ ﺍﻭﻝ ﺭﺍﺳﺘﺸﻮ ﻧﻤﯿﮕﯽ؟
ﮔﻔﺖ : ﺑﯽ ﺍﻧﺼﺎﻑ ﺳﻪ ﺑﺎﺭ ﮔﻔﺘﻢ ﺧﺪﺍ ﻣﯿﺮﺳﻮنه ﺑﺎﻭﺭﻧﮑﺮﺩﯼ ﯾﮏ ﺑﺎﺭ ﮔﻔﺘﻢ ﯾﻪ تاجر یهودی ﻣﯿﺮﺳﻮﻧﻪ ﺑﺎﻭﺭﮐﺮﺩﯼ.
ﯾﻌﻨﯽ ﺧﺪﺍ ﺑﻪ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﯾﻪ تاجریهودی ﭘﯿﺶ ﺗﻮ ﺍﻋﺘﺒﺎﺭ ﻧﺪﺍﺭﻩ؟
ﻫﯽ ﺳﺠﺪﻩ ﻣﯿﮑﻨﯿم ﻭﻟﯽ ﻫﻨﻮﺯﺧﻮﺏ ﺑﺎﻭﺭ ﻧﺪﺍﺭﯾﻢ ﮐﻪ ﯾﮑﯽ ﺍﻭﻥ ﺑﺎﻻ ﻫﺴﺖ ﮐﻪ ﺣﻮﺍﺳﺶ ﺑﻪ ﻣﺎﺳﺖ.
تا اﯾﻦ ﺷﮏ ﺑﻪ ﯾﻘﯿﻦ ﻧﺮﺳﻪﻫﻤﻪ ﺧﺪﺍﺕ ﻣﯿﺸﻦ ﺍﻻ خدا
✓
@sulook
✅نمونه #راهکارها الف : راهکار های اخلاقی 🌼حکایت
✍️ ﺭﻭﺯﯼ ﺷﯿﺦ ﺍﺑﻮﺳﻌﯿﺪ ﺍﺑﻮﺍﻟﺨﯿﺮ ﺑﺎ ﯾﺎﺭﺍﻥ ﺧﻮﺩﺵ ﺍﺯ ﮐﻨﺎﺭ ﺁﺳﯿﺎبی ﻣﯽﮔﺬﺷﺖ. ﻧﺎﮔﻬﺎﻥ ﺍﯾﺴﺘﺎﺩ ﻭ ﺑﺪﻭﻥ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺣﺮﻓﯽ ﺑﻪ ﯾﺎﺭﺍﻧﺶ ﺑﺰﻧﺪ، لحظه ای ﺑﻪ ﺻﺪﺍﯼ ﮔﺮﺩﺵ ﺳﻨﮓﻫﺎﯼ ﺁﺳﯿﺎب ﻭ ﮐﺎﺭ ﮐﺮﺩﻥ ﺁﻥ، ﮔﻮﺵ ﮐﺮﺩ. ﭘﺲ ﺍﺯ ﺁﻥ، ﺭﻭ ﺑﻪ ﺍﻃﺮﺍﻓﯿﺎﻧﺶ ﮐﺮﺩ ﻭ ﮔﻔﺖ: «ﻣﯽﺷﻨﻮﯾﺪ؟ ﻣﯽﺩﺍﻧﯿﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻦ ﺁﺳﯿﺎﺏ ﭼﻪ ﻣﯽﮔﻮﯾﺪ؟»
ﺍﻃﺮﺍﻓﯿﺎﻧﺶ ﮐﻪ ﭼﯿﺰﯼ ﺟﺰ ﺻﺪﺍﯼ ﮐﺎﺭ ﮐﺮﺩﻥ ﺁﺳﯿﺎﺏ ﻧﻤﯽﺷﻨﯿﺪﻧﺪ، ﺑﺎ ﺗﻌﺠﺐ ﮔﻔﺘﻨﺪ: «ﻧﻪ، ﻣﺎ ﭼﯿﺰ ﺧﺎﺻﯽ ﻧﻤﯽﺷﻨﻮﯾﻢ.» ﺍﺑﻮﺳﻌﯿﺪ ﮔﻔﺖ: «ﺍﯾﻦ ﺁﺳﯿﺎﺏ ﻣﯽ ﮔﻮﯾﺪ ﮐﻪ ﻣﻦ ﺍﺯ ﺷﻤﺎ ﺑﻬﺘﺮﻡ، ﺯﯾﺮﺍ ﺩﺭﺷﺖ ﻣﯽﺳﺘﺎﻧﻢ ﻭ ﻧﺮﻡ ﺑﺎﺯ ﻣﯽﺩﻫﻢ.»
درشت می ستاند و نرم باز می دهد، یعنی اگر شما هم سخن درشت و تلخ و تند از کسی شنیدید، به او نرم و نازک پاسخ دهید؛ مانند آسیاب.
📚 اسرارالتوحید، محمد بن منور
✅راهکار مبارزه با #غرور و #خودبینی نقطه ی مقابل این صفت،«خصلت های بد» که امام از آن به عنوان «#ادب» یاد می کند، آن است که همه را بهتر و برتر از خود پندارند و در نتیجه به دیده ی حقارت به آنان نگاه نکند و به نکوهش آنان نپردازد و این کار علاوه بر امیدواری👉🏻 به برنامه ریزی 👉🏻 نیاز دارد.
این نگرش، انسان را #متواضع بار می آورد و از #خودخواهی و #غرور می رهاند.
اگر کسی با این دیدگاه با افراد روبه رو شود، #رفتاری متعادل و احترام آمیز خواهد داشت.
در حدیث است که خداوند، ولیّ خود را در میان مردم پنهان کرده است، بنابراین هیچ کس را نباید حقیر شمرد و به دیده ی حقارت به او نگریست زیرا شاید او از اولیای خدا باشد و تو نشناسی.
#خود برتربینی، انسان را به غیبت و توهین و تحقیر دیگران می کشاند.
نداشتن #عُجب و #خودپسندی، ریشه ی #تواضع و #فروتنی است.
دیگران را بزرگ و عزیز بشماریم، تا بزرگ و عزیز شویم.
https://eitaa.com/hugifig
✅علت بسیاری از بلاها در کلام امام رضا(ع)
✍️آيت الله ناصری دامت برکاته می فرمایند: گله نکن که چرا این ناراحتیها وجود دارد؟ چرا این وضع اقتصاد ماست؟ چرا باران نمی بارد؟ چرا هر روز یک مرض تازه پيدا می شود؟ زيرا هر روز یک گناه تازه ای انجام می دهی و اين مشكلات هم اثر عمل تو است. هر روز یک گناه تازه، درد تازه برایت می فرستد. اينها لازمه هم هستند.
از امام رضا علیه السلام روايت نقل شده است كه فرمودند: هرگاه بندگان، مرتكب گناهانى شوند كه پيشتر انجام نمى داده اند، خداوند بلاهايى را برايشان پديد می آورد كه سابقه نداشته است و آن را نمی شناسند.
📚 كافی، ج ۲، ص ۲۷۵
@sulook
♨️علت اینکه گاهی انسان از همه جا رانده میشود⁉️
🔸گاهی اوقات ، خوبان که میخواهند کسی را به خود راه دهند ، کاری میکنند که همه دستِ رد به سینه او بزنند و طردش کنند.
🔸حتی بعضی وقتها زمینه ای فراهم میکنند که نسبت ناروا و تهمتی به او وارد شود که هیچ راه انکاری هم برای او باقی نماند و آن تهمت در مورد او کاملا جا بیافتد و در نتیجه همه او را ترک کنند و منزوی نمایند.
🔸در این هنگام است که خوبان او را به خویش راه داده و خود را به او معرفی میکنند.شاهد این مطلب در قرآن، داستان حضرت یوسف و نحوه رفتار ایشان در مورد برادر تنی خود، یعنی بنیامین است.
🔸حضرت یوسف برای اینکه بنیامین را نزد خود نگهدارد، به دست خویش جام طلایی خود را در بار ِ او قرار داد و مامورانش ندا دادند جام مَلِک گمشده است.برای بنیامین راه انکار و برای برادرانش راه دفاع از او باقی نماند و همه تایید کردند که بنیامین دزد است و دست رد بر سینه اش زدند.یوسف او را به نزد خویش آورد و با هم بر سر یک سفره نشستند.
🔸پس اگر برای تو هم چنین وضعیتی پیش آمد و همه دست رد بر سینه ات زدند و طردت کردند، توجه داشته باش که عزیز مصر، یعنی امام زمان علیه السلام، برای اینکه کسی را به نزد خویش راه دهد، ممکن است چنین کاری با او بکند...
📚مصباح الهدی،مرحوم دولابی ره
@sulook
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگر براى شما نبش قبر می شد (و علت مرگ ها معلوم می گرديد) هر آينه می ديديد كه اكثر مُردگانِ شما، از #چشم_زخم مُرده اند.
«امام صادق علیه السلام»
.
🔺و همچنین رسول اکرم صلی الله علیه وآله فرمود:
«چشم زخم، واقعیت دارد و مرد را در قبر و شتر را در دیگ قرار میدهد».
چشم زخم نیروی مرموزی است که در چشم برخی انسانها وجود دارد که ممکن است با یک نگاه مخصوص، طرف مقابل را بیمار یا هلاک کند.(تفسیر نمونه، ج ۲۴، ص ۴۲۴)
خواندن چهار قل، آیة الکرسی، وَ اِن یَکاد، راه های قرآنی و ضروری و توصیه شده روزانه برای در امان ماندن از چشم زخم می باشد، ضمن این که در زمان تعریف از کسی و یا تعریف دیگران سه بار ”الله اکبر” و ”ماشاالله لاقوة الا بالله العلی العظیم” و ”بارک الله” بگویید.
جالب آنجاست که خودِ انسان هم می تواند خودش را چشم بزند.
بنابر روایتی زمانی که کسی از چشمان پیامبر(ص) تعریف کرد، ایشان سردرد می گیرند و به پیامبر(ص) توصیه می شود که آیه وَ اِن یَکاد را بخوانند.
روایت است هیچگاه نزد دعا نویسی نروید مگر برای «تَب و چشم زخم»
@sulook
🔴 #عوامل_فشار_قبر
✍️ غیبت :
در روایتی آمده است که یک سوم فشار قبر به علت غیبت کردن است!
متاسفانه این گناه بزرگ چون رایج شده دیگر به چشم نمیآید. و بدترین گناهان گناهی است که کوچک شمرده شود.
مرحوم میرزا جواد آقا ملکی تبریزی در مجلسی بودند که در آن شبهه غیبتی رخ داد. از آن مجلس خارج شدند و فرمودند : این جلسه چهل روز مرا عقب انداخت.
📚 کتاب از احتضار تا عالم قبر
@sulook
آیت الله بهجت ره:
علت عقب ماندگی ما در سیر و سلوک چیست؟
شاید ترک مستحبات باشد. شیخ انصاری با آن همه مشغله هر روز زیارت عاشورا و یک جز قرآن میخواند.
@sulook
⚜️ ذکر صالحین ⚜️
⭕️ حق الناس در آخرت
⭕️روايت داريم حق الناس در برزخ انسان را اسير مي كند مثلا يك سوم فشار قبر متعلق به غيبت است. در روايتی دیگر هست كه خداوند بر روي پل صراط كمينی قرار داده كه هر كس حق الناس بر گردن دارد، از آنجا به بعد حق عبور ندارد.
🌺رسول اكرم (ص) فرمودند: بيچاره ترين مردم كسی است كه با اعمال خوب وارد صحراي محشر شود مثلا در نماز ، حج و ... مشكلی نداشته باشد و جز اصحاب يمين قرار گيرد اما زماني كه قصد ورود به بهشت می كند گروهی از مردم مانع می شوند . علت را جويا مي شود و می شنوند كه حقوق آنها را پايمال كرده است . در آن لحظه از فرشتگان كمك می طلبند و آنها می گويند: حلاليت بگير , يعنی قسمتی از اعمال خوب خود را به آنها بده تا حلالت كنند وقتی اين كار را می كنند متوجه می شوند ديگر هيچ چيز ندارند و نامه را به دست چپ می دهند كه از نظر پيامبر بيچاره ترين بنده ها هستند.
«حجت الاسلام رفیعی»
@sulook