امام صادق ع فرمودند:
ليس منا من ترك دنياه لآخرته و لا آخرته لدنياه.
از ما نيست هر كس دنيايش را براى آخرت خود و آخرتش را براى دنياى خود ترك گويد.
📚 من لا يحضره الفقيه ؛ ج3 ؛ ص156.
🆔 @huoooo
خداوند به موسى وحى فرمود:
لا تركنن إلى حب الدنيا، فلن تأتيني بكبيرة هي أشد منها.
حب دنيا را در قلبت جا مده. چون در نزد من گناهى بزرگتر از حب دنيا نيست.
📚 الجواهر السنية في الأحاديث القدسية (كليات حديث قدسى) ؛ ص154.
🆔 @huoooo
میرزا جود آقا ملکی تبریزی(ره) در مورد یکی از عالمان بزرگ می نویسد:
از یکی از عالمان بزرگ نقل شده است که: او سی سال در صف اول نماز جماعت اقتدا می کرد، پس از سی سال روزی به عللی نتوانست خود را به صف اول برساند، از این رو در صف دوم ایستاد، و از این که مردم او را در صف دوم دیدند گویا در خود خجالتی احساس کرد. در این حال متوجه شد که در این مدّت طولانی که در پیشاپیش مردم و در ردیف اول نماز جماعت می ایستاده از روی ریا بوده است و بر این اساس تمام آن سی سال نماز را قضا کرد.
در ادامه می نویسد: برادرم! بنگر به این عالم مجاهد، و در مقام و منزلش دقت نمای که چگونه در این زمان دراز نماز جماعتش، آنهم در صف اول فوت نگردیده و با این وصف متصدی امامت جماعت نشد. و بنگر به احتیاط او، که چگونه به خاطر یک شبهه، این همه نماز را قضا کرد و از اینجا عظمت امر اخلاص و اهمیتی را که علمای سلف برای آن قائل بوده اند، دریاب!
📚 المراقبات، ص 141.
🆔 @huoooo
پيامبر ص فرمودند:
ما من صلاة يحضر وقتها إلا نادى ملك بين يدي الناس أيها الناس قوموا إلى نيرانكم التي أوقدتموها على ظهوركم فأطفئوها بصلاتكم.
نمازى نباشد كه وقتش برسد جز آنكه فرشته اى در برابر مردم ندا دهد: اى مردم! به پا خيزيد تا آتش هايى را كه در پشت هاى خويش افروخته ايد با نماز خويش خاموش سازيد.
📚 ثواب الأعمال و عقاب الأعمال ؛ النص ؛ ص35.
🆔 @huoooo
دعاى مخصوص نزد قبر امام هادى- عليه السلام-:
روايت شده است كه فردى هر سال مبلغى از خليفه دريافت مىكرد، ولى چند سال بود كه خليفه آن را قطع كرده بود. اين فرد، نزد امام هادى- عليه السلام- آمده ماجرا را نقل كرد و از او خواست هر گاه نزد خليفه رفت، قضيه را به او بگويد و برايش شفاعت كند. سپس از نزد امام- عليه السلام- خارج شد. هنگام شب، فردى از طرف خليفه نزد او آمد و احضارش كرد، مرد آماده شد و به سوى دربار خليفه به راه افتاد، در بين راه چند فرستاده را مشاهده كرد كه همه مىگفتند: نزد خليفه برو ... وقتى به دربار رسيد از دربان پرسيد. آيا على بن محمد هادى- عليهما السلام- اينجا آمد.
گفت: خير.
بالأخره وارد شد و خليفه از او به گرمى استقبال كرد و در نزديك خود نشاند و دستور داد هر آنچه در مدت اين چند سال از او دريغ داشته اند به او بدهند.
مرد، از نزد خليفه به سوى خانه حركت كرده ناگاه ديد همان دربان كه نامش «فتح» بود به او مىگويد: به امام هادى- عليه السلام- بگو آن دعايى را كه براى تو كرده به من نيز ياد بدهد.
آن فرد، بعدا خدمت امام- عليه السلام- رسيد، وقتى حضرت چهره بشاش او را مشاهده كرد، فرمود: خوشحال به نظر مىرسى گويا راضى شدى؟
گفت: بلى ... ولى مىگويند شما نزد خليفه نرفته ايد؟ فرمود: «خداوند متعال با ما قرار گذاشته كه در امور مهم فقط به او رجوع كنيم و از او چيز بطلبيم، من ترسيدم كه اگر بر طبق وعده عمل نكنم، او نيز عمل ننمايد».
آن مرد گفت: فتح (دربان دربار خليفه) مىگويد: آن دعايى را كه شما بدان دعا كرده ايد، به من بياموزانيد.
امام ع فرمود: «فتح، فقط در ظاهر ابراز دوستى ما را مىكند، اما در باطنش خير. دعا شرط دارد و شرطش دوستى ما اهل بيت است. اما اينكه از دعا پرسيدى، دعايى است كه من در بسيارى از موارد با آن خداوند سبحان را خوانده حاجاتم را مىطلبم و برآورده مىشود. از خداوند عزيز و جليل، خواستم كه هر كس بعد از من بر سر قبرم اين دعا را خواند، اجابت شود و آن دعا اين است:».
«يا عدتى عند العدد، و يا رجائى و المعتمد، و يا كهفى و السند، و يا واحد، يا احد، و يا قل هو الله أحد، اسألك اللهم بحق من خلقته من خلقك و لم تجعل في خلقك مثلهم احدا ان تصلى عليهم و ان تفعل بى كذا و كذا».
📚 آيين بندگى و نيايش (ترجمه عدة الداعي) ؛ ص99.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دیدار علامه طباطبایی و شاه حسین ولی در مکاشفه
🎤 استاد عالی
🆔 @huoooo
امام رضا عليه السلام فرمودند:
من حمد الله على النعمة فقد شكره و كان الحمد أفضل من تلك النعمة.
هر كس خدا را بر نعمتش حمد کند، شكر او را بجاى آورده، و حمد کردن او برتر از آن نعمت است.
📚 مشكاة الأنوار في غرر الأخبار ؛ النص ؛ ص31.
🆔 @huoooo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مهربانی عجیب امام هادی (علیه السلام) در کلام استاد فاطمی نیا
🆔 @huoooo
ثواب داغ فرزند
امام صادق ع فرمودند:
ولد واحد يقدمه الرجل أفضل من سبعين ولدا يبقون بعده يدركون القائم ع.
اگر انسان يك فرزندش بمیرد بهتر است از هفتاد فرزندى كه زنده بمانند و امام زمان را ادراك كنند. (يعنى در ركاب او جهاد كنند).
📚 مسكن الفؤاد عند فقد الأحبة و الأولاد ؛ ص9.
🆔 @huoooo
امیر المومنین ع:
صلاة الليل بهاء في النهار.
نماز شب مايه تابناكى و شكوه آدمى در روز است.
📚 نثر اللآلئ / ترجمه شيخى ؛ النص ؛ ص78
🆔 @huoooo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
راهکار برای رفع گرفتاری و حاجت
آیت الله ناصری
🆔 @huoooo
عزیزترین بندگان نزد خدا کیه?
امام باقر عليه السلام فرمودند:
مكتوب في التوراة فيما ناجى الله به موسى عليه السلام:
يا موسى، أمسك غضبك عمن ملكتك عليه أكف عنك غضبي.
قال موسى: يا رب، أي عبادك أعز عليك؟ قال: الذي إذا قدر عفا.
در تورات نوشته شده: هنگامى كه موسى با خداوند مناجات مىكرد، خداوند فرمود:
اى موسى، خشم خود را از كسانى كه مالك آنها هستى فرو گذار تا من هم غضبم را از تو باز دارم.
موسى عرض كرد: خداوندا، كدام يك از بندگانت در نزد تو عزيزتر است؟
خداوند فرمود: بنده اى كه قدرت بر مجازات داشته باشد ولى خطاكار را عفو كند.
📚 الجواهر السنية في الأحاديث القدسية (كليات حديث قدسى) ؛ ص156.
🆔 @huoooo
امام على عليه السلام فرمودند:
من أتاه الله برزق لم يخط إليه برجله و لم يمد إليه يده و لم يتكلم فيه بلسانه و لم يشد إليه ثيابه و لم يتعرض له كان ممن ذكره الله عز و جل في كتابه «و من يتق الله يجعل له مخرجا و يرزقه من حيث لا يحتسب».
«هرگاه خداوند به كسى رزقى عنايت كند كه گامى براى تحصيل آن بر نداشته، دستی به سويش دراز نكرده، با زبان درباره اش سخنی نگفته، در طلب آن لباسى بر تن نكرده و خود را در معرض آن قرار نداده، اين شخص از كسانى است كه خداوند در قرآن(سوره طلاق ایه 2) در باره انها مى فرمايد:
و هر كس كه تقواى الهى پيشه كند، خداوند راه گريز [از تنگناها] برايش قرار مى دهد و او را از جايى كه گمان نمى برد روزى اش مى دهد».
📚 جامع أحاديث الشيعة (للبروجردي) ؛ ج22 ؛ ص128.
🆔 @huoooo
یکی از اهل علم نقل می کند:
در خدمت جناب شیخ حسنعلی نخودکی به قبرستانی برای فاتحه رفتیم. شیخ به من فرمودند گوش کن از این قبر چه صدایی میشنوی. بر اثر توجه ایشان شنیدم که از آن قبر صدا میآمد. « خیار سبز است - کاکل بسر است. » بعد به قبر دیگری اشاره کردند شنیدم میگفت: لا اله الا الله. فرمودند:
صاحب قبر اول بقال بود و هنوز با اینکه چند سال است از فوت او میگذرد خیال می کند زنده و مشغول فروش خیار است. دومی مردی بود اهل دل و ذکر، در آن عالم هم مشغول ذکر حق است.
📚 عارفان کوی دوست ص۲۰.
🆔 @huoooo
امام باقر عليه السلام همواره مىفرمودند:
نعم العون الدنيا على الآخرة.
دنيا چه خوب ياورى براى آخرت است(به شرطی که کار نیک انجام بدهی).
📚 جامع أحاديث الشيعة (للبروجردي) ؛ ج22 ؛ ص124.
🆔 @huoooo
دستوری برای جلب دوستی خدا و مردم
قال رجل للنبي ص يا رسول الله علمني شيئا إذا أنا فعلته أحبني الله من السماء و أحبني الناس من الأرض فقال له ارغب فيما عند الله عز و جل يحبك الله و ازهد فيما عند الناس يحبك الناس.
مردى به پيامبر خدا (ص) گفت: يا
رسول الله! چيزى به من ياد بده كه اگر آن را انجام دادم، خدا و مردم مرا دوست بدارند.
حضرت به او فرمود: رغبت و میل تو به آنچه نزد خداوند است باشد تا خدا تو را دوست بدارد و رغبت و طمع به مال مردم نداشته باش تا مردم تو را دوست بدارند.
📚 الخصال ؛ ج1 ؛ ص61.
🆔 @huoooo
من در آن سفره غیر از خون نمی دیدم
به خاطر دارم که در معیت آقای شیخ جعفر مجتهدی (ره)، ناهار را میهمان یکی از دوستان بودیم. صاحبخانه برخلاف قولی که داده بود سفره نسبتاً رنگینی را تدارک دیده و سرگرم کشیدن غذا بود.
جناب مجتهدی که در کنار سفره نشسته بودند غذا صرف نمیکردند ولی چشم از سفره هم برنمیداشتند! اصرار صاحبخانه به ایشان برای صرف غذا سودی نداشت و میفرمودند:
شما راحت باشید! من چندان میلی به غذا ندارم.
دوستان میدانستند که باید به ایشان اصرار نکنند و راحتشان بگذارند، شاید صاحبخانه تصور میکرد که جناب مجتهدی نوع غذا را نپسندیدهاند و از آن خوششان نمیآید!
بههرحال سفره برچیده شد و تمامی دوستان به دنبال یافتن پاسخی برای این سؤال بودند که:
چرا ایشان گرسنه از سر سفره برخاستند و حتی لقمهای از غذا تناول نکردند؟!
فردای آن روز به خدمتشان شرفیاب شدم. تنی چند از دوستان نیز حضور داشتند. مرحوم مصطفوی از ایشان پرسید:
دیروز ظهر، چرا غذا میل نفرمودید؟!
گفتند:
آقاجان! من در آن سفره غیر از خون نمیدیدم! این غذا از پول نزول تهیه شده بود و خوردن نداشت!
ما همگی صاحبخانه را میشناختیم، مردی نبود که آلوده به نزول باشد. زندگی متوسطی داشت و با عفاف و کفاف زندگی میکرد و هضم فرمایش جناب مجتهدی برای دوستان دشوار بود.
ساعتی گذشت و مردی که دیروز مهمانش بودیم، آمد، هنگامیکه آقای مجتهدی برای تجدید وضو از اتاق بیرون رفتند، آقای مصطفوی از آن مرد پرسید:
غذای دیروز را از چه پولی تهیه کرده بودید؟!
گفت:
من به آقا قول داده بودم که برای ناهار غذای سادهای تهیه کنم ولی همسرم اجازه نداد و گفت که ما باید به بهترین وجه از این مرد خدا پذیرایی کنیم! من هم ناگزیر شدم که از همسایه خود حاجی فلان مقداری پول قرض کنم!
آقای مصطفوی که همسایه آن مرد را خوب میشناخت، گفت:
حالا معلوم شد که چرا آقای مجتهدی دیروز غذا نخوردند، همسایه این مرد در بازار قم به دادن نزول و گرفتن بهره پول مشهور است و چون غذای دیروز از پول ربا تهیه شده بود، جعفر آقا تمایلی به خوردن آن نشان ندادند و امروز هم فرمودند: در آن سفره غیر از خون نمیدیدم!
📚 در محضر لاهوتیان ص۱۰۲.
🆔 @huoooo
پيغمبر ص فرمودند:
أكثروا من الصدقة ترزقوا
و أمروا بالمعروف تحصنوا
و انهوا عن المنكر تنتصروا.
1. اگر بسيار صدقه بدهيد روزى داده می شويد.
2. اگر امر به معروف كنيد محفوظ می مانيد.
3. اگر نهى از منكر كنيد يارى می شويد.
📚 إرشاد القلوب إلى الصواب (للديلمي) ؛ ج1 ؛ ص45.
🆔 @huoooo
حتی یک کار نیک هم به ما نمی دهند
پيغمبر ص فرمودند:
أن الخلائق إذا عاينوا القيامة و دقة الحساب و أليم العذاب فإن الأب يومئذ يتعلق بولده فيقول أي بني كنت لك في دار الدنيا أ لم أربك و أغذيك و أطعمك من كدي و أكسيك و أعلمك الحكم و الآداب و أدرسك آيات الكتاب و أزوجك كريمة من قومي و أنفقت عليك و على زوجتك في حياتي و آثرتك على نفسي بمالي بعد وفاتي فيقول صدقت فيما قلت يا أبي فما حاجتك فيقول يا بني إن ميزاني قد خفت و رجحت سيئاتي على حسناتي و قالت الملائكة يحتاج كفة حسناتك إلى حسنة واحدة حتى ترجع [ترجح] بها و إني أريد أن تهب لي حسنة واحدة أثقل بها ميزاني في هذا اليوم العظيم خطره قال فيقول الولد لا و الله يا أبت إني أخاف مما خفته أنت و لا أطيق أعطيك من حسناتي شيئا قال فيذهب عنه الأب باكيا نادما على ما كان أسدى إليه في دار الدنيا.
خلايق چون روز قيامت دقت حساب و دردناكى عذاب را ببينند در آن روز پدر به فرزند مىآويزد و مىگويد: چگونه پدرى بودم براى تو در دنيا؟ آيا تو را تربيت نكردم؟ و به تو غذا ندادم و از زحمت خود طعام تو را فراهم نكردم؟ و تو را لباس نپوشاندم؟ و تو را به آداب و حكمتها آشنا نكردم و قرآن كريم را به تو نياموختم؟ و دختر نيكويى از قوم خودم به تو تزويج نكردم؟ و نفقه تو و همسرت را ندادم. و مال خود را بعد از وفاتم در اختيار تو قرار ندادم؟ پسر مىگويد: اى پدر آنچه فرمودى همه راست است. الحال بگو حاجت تو چيست؟ مىگويد: اى پسر ميزان اعمال من سبك است و سيئات من سنگين است، ملائكه مىگويند كفه حسنات تو احتياج به يك حسنه دارد تا سنگين شود. از تو مىخواهم كه يك حسنه و ثواب به من ببخشى تا با آن ميزان خود را سنگين كنم در اين روزى كه خطر آن عظيم است.
سپس حضرت فرمودند: فرزند به پدر مىگويد: به خدا قسم من هم مىترسم از آنچه كه تو از آن مىترسى و قدرت ندارم كه از حسنات خودم چيزى به تو بدهم. حضرت فرمودند: پدر از نزد فرزند مىرود در حالى كه گريان است و از خوبيهايى كه در دنيا به فرزندش كرده پشيمان است.
📚 إرشاد القلوب إلى الصواب (للديلمي) ؛ ج1 ؛ ص56.
🆔 @huoooo
تواضع وهمدردی
امام صادق (علیه السلام) فرمودند : تواضع اصل و اساس هر شرف است.
علامه بهلول می فرمود: زمانی در مشهد به منزل یکی از آشنایان رفتیم اتفاقا شبی بارانی بود و خانم هم زایمان کرده بود و چند تا بچه آورده بود شوهرش هم در منزل نبود متوجه شدم حالش مساعد نیست به او گفتم : شما بخوابید من از بچه ها نگهداری می کنم او که خوابید نصف شب دیدم بچه ها خیلی گریه میکنند فهمیدم خودشان را کثیف کرده اند امدم داخل حیاط که کهنه را بیاورم و انها را پاک کنم اما متاسفانه باران امده و همه آنها را خیس کرده بود به داخل اتاق برگشتم و عبای خود را چهار تکه کردم و به وسیله انها بچه ها را تمیز کردم و انها را قنداق نمودم اذان صبح که به طرف حرم حضرت رضا (علیه السلام) حرکت کردم مشغول دفع سگها بودم که سیدی آمد و سگها را ردّ کرد و به من گفت: کسی که تا صبح از بچه های ما مراقبت کرده ما قادر نیستیم چهار تا سگ را از او دفع کنیم ! بعد هم غیب شد.
📚 کرامات معنوی.
🆔 @huoooo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شفای دختر ارمنی با توسل به حضرت عباس علیه السلام
نمیدونم اقای به این خوبی چرا دست در بدن نداره.
🆔 @huoooo