فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
راهکار برای رفع گرفتاری و حاجت
آیت الله ناصری
🆔 @huoooo
عزیزترین بندگان نزد خدا کیه?
امام باقر عليه السلام فرمودند:
مكتوب في التوراة فيما ناجى الله به موسى عليه السلام:
يا موسى، أمسك غضبك عمن ملكتك عليه أكف عنك غضبي.
قال موسى: يا رب، أي عبادك أعز عليك؟ قال: الذي إذا قدر عفا.
در تورات نوشته شده: هنگامى كه موسى با خداوند مناجات مىكرد، خداوند فرمود:
اى موسى، خشم خود را از كسانى كه مالك آنها هستى فرو گذار تا من هم غضبم را از تو باز دارم.
موسى عرض كرد: خداوندا، كدام يك از بندگانت در نزد تو عزيزتر است؟
خداوند فرمود: بنده اى كه قدرت بر مجازات داشته باشد ولى خطاكار را عفو كند.
📚 الجواهر السنية في الأحاديث القدسية (كليات حديث قدسى) ؛ ص156.
🆔 @huoooo
امام على عليه السلام فرمودند:
من أتاه الله برزق لم يخط إليه برجله و لم يمد إليه يده و لم يتكلم فيه بلسانه و لم يشد إليه ثيابه و لم يتعرض له كان ممن ذكره الله عز و جل في كتابه «و من يتق الله يجعل له مخرجا و يرزقه من حيث لا يحتسب».
«هرگاه خداوند به كسى رزقى عنايت كند كه گامى براى تحصيل آن بر نداشته، دستی به سويش دراز نكرده، با زبان درباره اش سخنی نگفته، در طلب آن لباسى بر تن نكرده و خود را در معرض آن قرار نداده، اين شخص از كسانى است كه خداوند در قرآن(سوره طلاق ایه 2) در باره انها مى فرمايد:
و هر كس كه تقواى الهى پيشه كند، خداوند راه گريز [از تنگناها] برايش قرار مى دهد و او را از جايى كه گمان نمى برد روزى اش مى دهد».
📚 جامع أحاديث الشيعة (للبروجردي) ؛ ج22 ؛ ص128.
🆔 @huoooo
یکی از اهل علم نقل می کند:
در خدمت جناب شیخ حسنعلی نخودکی به قبرستانی برای فاتحه رفتیم. شیخ به من فرمودند گوش کن از این قبر چه صدایی میشنوی. بر اثر توجه ایشان شنیدم که از آن قبر صدا میآمد. « خیار سبز است - کاکل بسر است. » بعد به قبر دیگری اشاره کردند شنیدم میگفت: لا اله الا الله. فرمودند:
صاحب قبر اول بقال بود و هنوز با اینکه چند سال است از فوت او میگذرد خیال می کند زنده و مشغول فروش خیار است. دومی مردی بود اهل دل و ذکر، در آن عالم هم مشغول ذکر حق است.
📚 عارفان کوی دوست ص۲۰.
🆔 @huoooo
امام باقر عليه السلام همواره مىفرمودند:
نعم العون الدنيا على الآخرة.
دنيا چه خوب ياورى براى آخرت است(به شرطی که کار نیک انجام بدهی).
📚 جامع أحاديث الشيعة (للبروجردي) ؛ ج22 ؛ ص124.
🆔 @huoooo
دستوری برای جلب دوستی خدا و مردم
قال رجل للنبي ص يا رسول الله علمني شيئا إذا أنا فعلته أحبني الله من السماء و أحبني الناس من الأرض فقال له ارغب فيما عند الله عز و جل يحبك الله و ازهد فيما عند الناس يحبك الناس.
مردى به پيامبر خدا (ص) گفت: يا
رسول الله! چيزى به من ياد بده كه اگر آن را انجام دادم، خدا و مردم مرا دوست بدارند.
حضرت به او فرمود: رغبت و میل تو به آنچه نزد خداوند است باشد تا خدا تو را دوست بدارد و رغبت و طمع به مال مردم نداشته باش تا مردم تو را دوست بدارند.
📚 الخصال ؛ ج1 ؛ ص61.
🆔 @huoooo
من در آن سفره غیر از خون نمی دیدم
به خاطر دارم که در معیت آقای شیخ جعفر مجتهدی (ره)، ناهار را میهمان یکی از دوستان بودیم. صاحبخانه برخلاف قولی که داده بود سفره نسبتاً رنگینی را تدارک دیده و سرگرم کشیدن غذا بود.
جناب مجتهدی که در کنار سفره نشسته بودند غذا صرف نمیکردند ولی چشم از سفره هم برنمیداشتند! اصرار صاحبخانه به ایشان برای صرف غذا سودی نداشت و میفرمودند:
شما راحت باشید! من چندان میلی به غذا ندارم.
دوستان میدانستند که باید به ایشان اصرار نکنند و راحتشان بگذارند، شاید صاحبخانه تصور میکرد که جناب مجتهدی نوع غذا را نپسندیدهاند و از آن خوششان نمیآید!
بههرحال سفره برچیده شد و تمامی دوستان به دنبال یافتن پاسخی برای این سؤال بودند که:
چرا ایشان گرسنه از سر سفره برخاستند و حتی لقمهای از غذا تناول نکردند؟!
فردای آن روز به خدمتشان شرفیاب شدم. تنی چند از دوستان نیز حضور داشتند. مرحوم مصطفوی از ایشان پرسید:
دیروز ظهر، چرا غذا میل نفرمودید؟!
گفتند:
آقاجان! من در آن سفره غیر از خون نمیدیدم! این غذا از پول نزول تهیه شده بود و خوردن نداشت!
ما همگی صاحبخانه را میشناختیم، مردی نبود که آلوده به نزول باشد. زندگی متوسطی داشت و با عفاف و کفاف زندگی میکرد و هضم فرمایش جناب مجتهدی برای دوستان دشوار بود.
ساعتی گذشت و مردی که دیروز مهمانش بودیم، آمد، هنگامیکه آقای مجتهدی برای تجدید وضو از اتاق بیرون رفتند، آقای مصطفوی از آن مرد پرسید:
غذای دیروز را از چه پولی تهیه کرده بودید؟!
گفت:
من به آقا قول داده بودم که برای ناهار غذای سادهای تهیه کنم ولی همسرم اجازه نداد و گفت که ما باید به بهترین وجه از این مرد خدا پذیرایی کنیم! من هم ناگزیر شدم که از همسایه خود حاجی فلان مقداری پول قرض کنم!
آقای مصطفوی که همسایه آن مرد را خوب میشناخت، گفت:
حالا معلوم شد که چرا آقای مجتهدی دیروز غذا نخوردند، همسایه این مرد در بازار قم به دادن نزول و گرفتن بهره پول مشهور است و چون غذای دیروز از پول ربا تهیه شده بود، جعفر آقا تمایلی به خوردن آن نشان ندادند و امروز هم فرمودند: در آن سفره غیر از خون نمیدیدم!
📚 در محضر لاهوتیان ص۱۰۲.
🆔 @huoooo
پيغمبر ص فرمودند:
أكثروا من الصدقة ترزقوا
و أمروا بالمعروف تحصنوا
و انهوا عن المنكر تنتصروا.
1. اگر بسيار صدقه بدهيد روزى داده می شويد.
2. اگر امر به معروف كنيد محفوظ می مانيد.
3. اگر نهى از منكر كنيد يارى می شويد.
📚 إرشاد القلوب إلى الصواب (للديلمي) ؛ ج1 ؛ ص45.
🆔 @huoooo
حتی یک کار نیک هم به ما نمی دهند
پيغمبر ص فرمودند:
أن الخلائق إذا عاينوا القيامة و دقة الحساب و أليم العذاب فإن الأب يومئذ يتعلق بولده فيقول أي بني كنت لك في دار الدنيا أ لم أربك و أغذيك و أطعمك من كدي و أكسيك و أعلمك الحكم و الآداب و أدرسك آيات الكتاب و أزوجك كريمة من قومي و أنفقت عليك و على زوجتك في حياتي و آثرتك على نفسي بمالي بعد وفاتي فيقول صدقت فيما قلت يا أبي فما حاجتك فيقول يا بني إن ميزاني قد خفت و رجحت سيئاتي على حسناتي و قالت الملائكة يحتاج كفة حسناتك إلى حسنة واحدة حتى ترجع [ترجح] بها و إني أريد أن تهب لي حسنة واحدة أثقل بها ميزاني في هذا اليوم العظيم خطره قال فيقول الولد لا و الله يا أبت إني أخاف مما خفته أنت و لا أطيق أعطيك من حسناتي شيئا قال فيذهب عنه الأب باكيا نادما على ما كان أسدى إليه في دار الدنيا.
خلايق چون روز قيامت دقت حساب و دردناكى عذاب را ببينند در آن روز پدر به فرزند مىآويزد و مىگويد: چگونه پدرى بودم براى تو در دنيا؟ آيا تو را تربيت نكردم؟ و به تو غذا ندادم و از زحمت خود طعام تو را فراهم نكردم؟ و تو را لباس نپوشاندم؟ و تو را به آداب و حكمتها آشنا نكردم و قرآن كريم را به تو نياموختم؟ و دختر نيكويى از قوم خودم به تو تزويج نكردم؟ و نفقه تو و همسرت را ندادم. و مال خود را بعد از وفاتم در اختيار تو قرار ندادم؟ پسر مىگويد: اى پدر آنچه فرمودى همه راست است. الحال بگو حاجت تو چيست؟ مىگويد: اى پسر ميزان اعمال من سبك است و سيئات من سنگين است، ملائكه مىگويند كفه حسنات تو احتياج به يك حسنه دارد تا سنگين شود. از تو مىخواهم كه يك حسنه و ثواب به من ببخشى تا با آن ميزان خود را سنگين كنم در اين روزى كه خطر آن عظيم است.
سپس حضرت فرمودند: فرزند به پدر مىگويد: به خدا قسم من هم مىترسم از آنچه كه تو از آن مىترسى و قدرت ندارم كه از حسنات خودم چيزى به تو بدهم. حضرت فرمودند: پدر از نزد فرزند مىرود در حالى كه گريان است و از خوبيهايى كه در دنيا به فرزندش كرده پشيمان است.
📚 إرشاد القلوب إلى الصواب (للديلمي) ؛ ج1 ؛ ص56.
🆔 @huoooo
تواضع وهمدردی
امام صادق (علیه السلام) فرمودند : تواضع اصل و اساس هر شرف است.
علامه بهلول می فرمود: زمانی در مشهد به منزل یکی از آشنایان رفتیم اتفاقا شبی بارانی بود و خانم هم زایمان کرده بود و چند تا بچه آورده بود شوهرش هم در منزل نبود متوجه شدم حالش مساعد نیست به او گفتم : شما بخوابید من از بچه ها نگهداری می کنم او که خوابید نصف شب دیدم بچه ها خیلی گریه میکنند فهمیدم خودشان را کثیف کرده اند امدم داخل حیاط که کهنه را بیاورم و انها را پاک کنم اما متاسفانه باران امده و همه آنها را خیس کرده بود به داخل اتاق برگشتم و عبای خود را چهار تکه کردم و به وسیله انها بچه ها را تمیز کردم و انها را قنداق نمودم اذان صبح که به طرف حرم حضرت رضا (علیه السلام) حرکت کردم مشغول دفع سگها بودم که سیدی آمد و سگها را ردّ کرد و به من گفت: کسی که تا صبح از بچه های ما مراقبت کرده ما قادر نیستیم چهار تا سگ را از او دفع کنیم ! بعد هم غیب شد.
📚 کرامات معنوی.
🆔 @huoooo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شفای دختر ارمنی با توسل به حضرت عباس علیه السلام
نمیدونم اقای به این خوبی چرا دست در بدن نداره.
🆔 @huoooo
امام رضا عليه السلام فرمودند:
اتقوا الله و عليكم بالتواضع و الشكر و الحمد إنه كان في بني إسرائيل رجل فأتاه في منامه من قال له- إن لك نصف عمرك سعة فاختر أي النصفين شئت فقال إن لي شريكا- فلما أصبح الرجل قال لزوجته قد أتاني في هذه الليلة رجل فأخبرني أن نصف عمري لي سعة فاختر أي النصفين شئت فقالت له زوجته اختر النصف الأول- و تعجل العافية لعل الله سيرحمنا و يتم لنا النعمة فلما كان في الليلة الثانية أتى الآتي فقال ما اخترت فقال اخترت النصف الأول فقال لك ذاك فأقبلت عليه الدنيا فكان كلما كانت نعمة قالت زوجته جارك فلان محتاج فصله و تقول قرابتك فلان فتعطيه و كانوا كذلك كلما جاءتهم نعمة أعطوا و تصدقوا و شكروا فلما كان ليلة من الليالي أتاه رجل فقال يا هذا إن النصف قد انقضى فما رأيك- قال لي شريك فلما أصبح الصبح قال لزوجته أتاني الرجل فأعلمني أن النصف قد انقضى فقالت له زوجته قد أنعم الله علينا فشكرنا و الله أولى بالوفاء قال فإن لك تمام عمرك.
از خدا بپرهيزيد و فروتن و شكرگزار و ستايش كننده باشيد، همانا در قوم بنى اسرائيل مردى زندگى مىكرد كه شبى شخصى به خوابش آمد و به او گفت:
نيمى از عمرت را در وسعت و راحتى خواهى گذراند، اينك هر كدام از نصف را كه مىخواهى انتخاب كن؛
پس چون صبح شد به همسرش گفت: امشب مردى به خواب من آمد و به من خبر داد كه نصف عمرم در آسايش است، و گفت هر يك از دو نصف را كه مىخواهى انتخاب كن؛
همسرش گفت: نصف اول را اختيار كن، گفت: به خاطر تو همين كار را مىكنم. در اين هنگام دنيا به او روى آورد، دائما به او نعمت مىرسيد. همسرش به او گفت: فلان همسايه ات محتاج است به او برس، و مىگفت: قوم و خويش تو فلانى است نيازش را بر آور.
و به همين حالت بودند و هر چه نعمت به آنها عطا مىشد مىبخشيدند و صدقه مىدادند و شكر مىكردند. چون شبى از شبها رسيد، آن مرد به خوابش آمد و گفت: اى مرد! نصف عمر تو گذشت، نظرت چيست؟
چون صبح شد به همسرش گفت: آن مرد به خوابم آمد و به من اعلام كرد كه نصف عمر من گذشت.
همسرش به او گفت: خداوند به ما نعمت داد و ما شكر كرديم و خداوند سزاوارتر به وفاست.
آن مرد به خوابش امد و گفت: اكنون آن نصف باقیمانده نیز در نعمت و رفاه خواهى بود(چون شکر نعمت کرد).
📚 مشكاة الأنوار في غرر الأخبار ؛ النص ؛ ص30.
🆔 @huoooo
حضرت رسول ص:
إذا أراد الله بقوم خيرا أمد لهم في العمر و ألهمهم الشكر.
وقتى خداوند خیر قومى را بخواهد عمرشان را دراز، و شكر نعمتها را به ان ها الهام می كند.
📚 نهج الفصاحة ؛ ص182.
🆔 @huoooo
در تورات نوشته شده:
ألحوا بالدعاء تشملكم الإجابة.
اصرار بر دعا کردن داشته باشيد که در این صورت اجابت شاملتان می شود.
📚 إرشاد القلوب إلى الصواب (للديلمي) ؛ ج1 ؛ ص61.
🆔 @huoooo
حکایت
امام رضا (ع ) و خرجى آخوند «ملاكتاب» و شيخ حسين نجفى
در فوائد الرضويه محدث قمى حكايت كرده از جناب آقا شيخ على که گفت : در سفرى كه آخوند مهدى ملاكتاب مشرف شد به مشهد مقدس من در خدمت ايشان متكفل زحمات ايشان و امين مخارج اين سفر بودم. وقتی وارد مشهد مقدس شديم چند روزى گذشت ديدم هيچ پولى باقى نمانده است به مهمانهاى آن مرحوم قضيه را گفتم ، آن بيچاره ها متحير ماندند كه چه خواهد شد من با جناب شيخ مهدى مشرف شديم به حرم و زيارت كرديم و نماز خوانديم ناگاه شخصى آمد نزد شيخ نشست و يك كيسه پول گذاشت در دست شيخ. شيخ اشاره فرمودند كه شايد اين كيسه پول را اشتباها ميان دستم گذاشتى .
آن مرد گفت : آيا نمى دانى هر امامى مظهر صفتى هستند و حضرت رضا متكفل احوال غربا است و اين كيسه از طرف آن حضرت است كه به شما دادم اين را گفت و رفت. مرحوم شيخ اشاره به من كرد من كيسه را گرفته رفتم به بازار و غذاى بسيار خوبى تهيه نمودم كه شب مهمانهاى شيخ از ديدن آنها تعجب كردند تا اينكه من قضيه را نقل كردم .
نظيراين حكايت ازشيخ حسين نجفى نقل شده است كه وقتى مشرف شد به زيارت حضرت رضا و خرجيش تمام شد ناگاه از شبكه ضريح مقدس صدائى شنيد به زبان عربى فصيح گفتند:
((لاتهتم الا علمت ان كل امام مظهر لامر و الامام على بن موسى الرضا ضامن لامور الغرباء)). یعنی غمگین مباش آیا نمی دانی که هر امامی مَظهَر یک امری است و امام رضا ع ضامن امور غریبان است.
📚 فوائد الرضويه.
🆔 @huoooo
امام صادق عليه السلام فرمودند:
إن موسى كان له جليس من أصحابه قد وعى علما كثيرا فغاب عنه، فلم يخبره أحد بحاله حتى سأل عنه جبرائيل، فقال له: هو ذا على الباب قد مسخ قردا، ففزع موسى إلى ربه و قام إلى مصلاه، و قال: يا رب، صاحبي و جليسي؟! فأوحى الله إليه: يا موسى، لو دعوتني حتى تنقطع ترقوتاك ما استجبت لك فيه، إني كنت حملته علما فضيعه، و ركن إلى غيره.
موسى يك همنشينى از يارانش داشت كه بسيار عالم بود. چند روزى از نزد موسى غايب شد. كسى نمى دانست كه او كجا رفته است؟ تا اين كه موسى جريان را از جبرئيل عليه السلام پرسيد.
جبرئيل به موسى گفت: او دم در است. به ميمون تبديل شده است. موسى به خداوند ناله و زارى كرد و رفت به جايگاه نمازش و گفت: خداوندا، او رفيق و همنشين من بود چرا اين طور شد؟ خداوند فرمود: اى موسى، اگر آن قدر دعا كنى كه بازوانت جدا شوند من دعاى تو را در باره آن مرد اجابت نمىكنم. زيرا من او را حامل علم قرار دادم ولى او علم را ضايع و تباه كرد و بر خلاف علمش عمل كرد. پس همنشین ديگرى را به جاى او پيدا كن.
📚 الجواهر السنية في الأحاديث القدسية (كليات حديث قدسى) ؛ ص155.
🆔 @huoooo
پيغمبر اكرم- صلى الله عليه و آله- به جناب ابوذر فرمود:
يا أبا ذر أقلل من الشهوات يقلل عليك الفقر و أقلل من الذنوب يخفف عليك الحساب و اقنع بما أوتيته يسهل عليك الموت و قدم مالك أمامك يسرك اللحاق به و انظر العمل الذي تحب أن يأتيك الموت و أنت عليه فاعمله و لا تتشاغل عما فرض عليك بما ضمن لك.
یا اباذر شهوات نفسانى خود را كم كن تا فقر تو كم شود.
گناه مكن يا اينكه اقلا كم گناه كن تا حساب تو در قيامت كم و سبك باشد.
قناعت كن به همانى كه از طرف خدا به تو رسيده است تا مردن براى تو سهل و آسان گردد.
مال خود را جلوتر از خودت به آخرت بفرست تا چون آنجا رفتى، آن مال خوشحالت كند.
عملى را انجام بده كه دوست دارى هنگام مرگ به آن مشغول باشى(یعنی عملی انجام بده که اگر موت بر تو عارض شد وحشت نکنی).
طلب رزقى كه خدا براى تو ضامن شده تو را باز ندارد از عمل و عبادتى كه خدا بر تو واجب فرموده است.
📚 إرشاد القلوب إلى الصواب (للديلمي) ؛ ج1 ؛ ص61.
🆔 @huoooo
پاسدار امام عصر ارواحنا فداه
آیت اللَّه احمدی میانجی نقل کردند: خدمت آیت اللَّه بهاء الدینی بودم. عده ای از پاسداران هم بودند، ایشان فرمودند: امام زمان - عجّل اللَّه فرجه الشریف - درباره یکی از پاسداران حاضر که من او را می شناسم، فرموده اند: او پاسدار من است.
📚 روزنه هایی از عالم غیب صفحه 5.
🆔 @huoooo
رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم فرمودند:
من تختم بعقيق أحمر ختم الله له بالحسنى.
هر كس انگشتر عقيق سرخ به دست كند، خداوند عاقبت او را ختم به خير مى گرداند.
📚 النوادر (للراوندي) ؛ ص41.
🆔 @huoooo
پیامبر ص فرمودند:
من أعطي أربعا لم يحرم أربعا
من أعطي الاستغفار لم يحرم المغفرة و
من أعطي الشكر لم يحرم الزيادة و
من أعطي التوبة لم يحرم القبول و
من أعطي الدعاء لم يحرم الإجابة.
به هر كس چهار چيز دادند از چهار چيز ديگر محرومش نساختند:
1. به كسى كه استغفار داده شد از مغفرت الهى محروم نشد.
2. به كسی که توفيق شكرگزارى داده شد از فزونى نعمت محروم نشد.
3. به کسی كه راه توبه را نشان دادند از پذيرش توبه محروم نشد.
4. به کسی كه اجازه دعا داده شد از اجابت آن محروم نشد.
📚 تحف العقول ؛ النص ؛ ص41.
🆔 @huoooo
توبه از گناه و پابوسی امام رضا (ع)
حکایتی از آیت الله بهاءالدینی
استاد فاطمی نیا رحمه الله نقل كرد كه در محلّ آيت الله بهاء الديني (زمان قبل از انقلاب) يك نفر بود كه خيلي آلوده بود. هر كس او را مي ديد از راه ديگري مي رفت از او فاصله مي گرفت. ضرب المثل آلودگي و بدي بود. از آنها كه ديديد مي گويند برو آقا كه آتش تو مرا نسوزاند.
آقازاده ي آيت الله مي گويد كه آقا مرا صدا كرد و گفت كه اين پانصد تومان را به فلاني بده. (همان آلوده).
گفتم: آقا! فلاني. گفت: بله. گفتم: آقا! مگر شما نمي دانيد كه او چنين و چنان است. فرمود: اين چيزي را كه من مي گويم انجام بده. پانصد تومان هم خيلي پول بود، آقا دارد امر مي كند، نكند كه اشتباه مي كند. يك پايم مي آمد و يك پاي من نمي آمد، آقا! شما اشتباه نمي كنيد اين همان است كه خيلي آلوده است. آقا گفت: اينها را هم مي دانم، آن چيزي را كه گفتم عمل كن.
من حتّي حاضر نبودم ريخت و قيافه ي اين آدم را ببينم، امّا آقا دستور داده بود كه بروم تازه به او پانصد تومان پول بدهم. رفتم ديدم كه اين شخص آلوده يك ساكي در دست خودش دارد و يك حالت دلشكستگي دارد، غير هميشه است، مرتّب به چپ و راست مي رود. به او رسيدم و گفتم كه اينجا چه كار مي كني؟
گفت: من تمام بديهاي خودم را كنار گذاشتم و ساك خودم را بستم و مي خواهم به پابوس حضرت امام رضا (ع) بروم فقط لَنگِ پانصد تومان پول هستم. گفتم: بيا، آقا براي تو فرستاد.
📚 نکته ها از گفته ها، ص178.
🆔 @huoooo
امام صادق عليه السلام فرمودند:
إني لا أحب [لأحب] أن لا تجدد لي نعمة إلا حمدت الله عليها مائة مرة.
من دوست دارم كه هر نعمت جديدى به من عطا مىشود صد مرتبه خدا را بر آن حمد كنم.
📚 مشكاة الأنوار في غرر الأخبار ؛ النص ؛ ص31.
🆔 @huoooo