«حضور علمای اهل کتاب در متن جریان حدیث سازی»
👥 شاگردان «کعب الاحبار»
▪️«کعب الاحبار» اضافه بر آن که می کوشید تا در ضمن کلمات خود ، فرهنگ تحریف یافته ی یهود را در جامعه ی اسلامی انتشار دهد ، به پرورش شاگردانی که در انتشار یهودیت او را یاری دهند نیز دست زد. این عالم یهودی مزوّر ، علاوه بر تربیت فکری اینگونه افراد ، به معرفی آنان در جامعه به عنوان عالم و دانشمند همت گذاشت. او به عناوین مختلف ، برای شهرت شاگردان خود می کوشید.
▪️از جمله شاگردان «کعب» ؛ «عبدالله بن عمرو بن عاص» است.
👈یک روز «کعب» از او سوالی کرد و «عبدالله» آن را جواب داد. «کعب» به او گفت : صَدَق الرّجل،عالم والله : راست گفته است ، به خدا سوگند ، او مردی عالم است.
از دیگر شاگردان «کعب» ، «ابوهریره دوسی» راوی مشهور و بسیار پر روایت مکتب اهل سنت است. «کعب» می کوشید به این مرد که از عصر معاویه به بعد اهمیت یافت ، تعلیمات خاصی بدهد و او را با بینش یهودی سیراب کند.(طبری در سه روایت نشان می دهد که «کعب» در تعلیمات خود به ابوهریره ، چگونه فرهنگ یهود را به او می آموخته است.)
👌از همین جاست که رجال شناسان ، ابوهریره را از شاگردان و علم آموختگان «کعب الاحبار» یهود می دانند.
👈روزی «کعب» پس از این که مدتی با ابوهریره صحبت کرد ، درباره ی او گفت :
«ما رایت احدا لم یقرء التوراة اعلم بما فیها من ابی هریرة» : من ندیدم کسی تورات نخوانده باشد ، اما مطالب آن را چون ابوهریره بداند.
📚نقش ائمه در احیای دین ص ۲۱۵
🆔 @hyatefatemi
🔻چطور خداوند عز و جل #زائر الحسین صلوات الله علیه می شود❓
🛑قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّه جعفر بن محمد الصادق صلوات الله علیه:
وَ اللَّهُ يَزُورُهُ فِي كُلِ لَيْلَةِ جُمُعَةٍ1
🔰امام #صادق صلوات الله علیه:
خداوند در هر شب جمعه او (امام #حسین صلوات الله علیه) را #زیارت می کند
بیان:📝
زیارته تعالی کنایة عن إنزال رحماته الخاصة علیه و علی زائریه صلوات الله علیه قوله علیه السلام و ذلک تفضیل أی زیارة الرب.2
✍علامه مجلسی می فرماید:
زیارت خدای تعالی از او (امام حسین صلوات الله علیه) به معنی فرو فرستادن لطف و رحمتهای خاص خود بر حسین صلوات الله علیه و زائرانش است و منظور از \\"این امر\\"، زیارت خداوند است.
🛑قال الامام حسین بن علی علیهما السلام:
مَجِيئُهُ مِنْ غَيْرِ تَنَقُّلٍ3
🔰حضرت آقا امام حسین صلوات الله علیه:
آمدن خداوند به معنى جا به جا شدن نيست
📚: منابع:
1:کامل الزیارات باب 38 حدیث 4
2:بحارالانوار ج 98 ص 60
3: تحف العقول، ص: 245
🆔 @hyatefatemi
✍📚✍📚✍📚✍📚✍📚✍ #معرفی_کتاب :📚
کتاب «فاطِمَةُ الزّهراء (سلام الله علیها) بَهجَةُ قَلبِ المُصطَفی (صلی الله علیه و آله)» ذکر تاریخ زندگانی و روایات و فضائل صدیقه کبری، #حضرت_فاطمه_سلام_الله_علیها، اثر مرحوم آیت الله شیخ احمد رحمانی همدانی📚✍👇
🆔 @hyatefatemi
1_2504719190.pdf
4.81M
✍📚✍📚✍📚✍📚✍📚
کتاب «#فاطِمَةُ الزّهراء (سلام الله علیها) بَهجَةُ قَلبِ المُصطَفی (صلی الله علیه و آله)»
🆔 @hyatefatemi
1_2454131538.pdf
5.32M
✍📚✍📚✍📚✍📚✍📚
ترجمه کتاب فوق با عنوان «#فاطمه #زهرا (سلام الله علیها) شادمانی دل #پیامبر (صلی الله علیه و آله)»
🆔 @hyatefatemi
📜اعتراف #بخاری عالم بزرگ اهل تسنن به دفن شبانه #حضرت_فاطمه_سلام_الله_علیها به علت خشم آن حضرت از #ابوبکر!
👤ابوعبدالله محمد بن بن اسماعیل بخاری(متوفی سال ۲۵۶ هجری قمری) در صحیح خود می نویسد :
«فَأَبَی أَبُوبَکْرٍ أَنْ یَدْفَعَ إِلَی فَاطِمَةَ(س) مِنْهَا شَیْئًا، فَوَجَدَتْ فَاطِمَةُ(س) عَلَی أَبِی بَکْرٍ فِی ذَلِکَ، فَهَجَرَتْهُ فَلَمْ تُکَلِّمْهُ حَتَّی تُوُفِّیَتْ، وَ عَاشَتْ بَعْدَ النَّبِیِّ(ص) سِتَّةَ أَشْهُرٍ، فَلَمَّا تُوُفِّیَتْ دَفَنَهَا زَوجُهَا عَلِیٌّ(ع) لَیْلًا، وَلَمْ یُؤْذِنْ بِهَا أَبَا بَکْرٍ وَ صَلَّی عَلَیْهَا»
#ابوبکر از اینکه فدک و چیزی از آن را به صدیقه طاهره(س) برگرداند، روی گرداند. در مقابل عکسالعمل حضرت #فاطمه (سلام الله علیها) این بود که بر خلیفه اول غضبناک شدند و بعد از این قضیه هرگز با او صحبت نکردند تا اینکه ایشان به شهادت رسیدند؛ حضرت بعد از رحلت #رسول اکرم(صلی الله علیه و آله) شش ماه زنده بودند.
وقتی از دنیا رفتند، #علی (علیه السلام) او را شبانه به خاک سپردند و اجازه ندادند ابوبکر بر پیکر #فاطمه (سلام الله علیها) نماز بخواند.
📚 صحیح بخاری، ج ۵، ص ۱۳۹
🆔 @hyatefatemi
◀️ إبن أبی الحدید المعتزلی(متوفی سال ۶۵۵ هجری قمری) در کتاب «شرح نهج البلاغه» می نویسد :
«وَ ظَهَرَتِ الشَکِیَّةُ وَاشتَدَّتْ المَوجِدَةُ، وَقَد بَلَغَ ذَلِکَ مِن فَاطِمَةَ(علیها السلام) أنَّهَا أَوصَتْ أَن لَایُصَلِّی عَلَیهَا أَبوبَکرِِ»
شکایت و ناراحتى #حضرت_فاطمه_سلام_الله_علیها (از دست غاصبین) به حدى رسید که وصیت کرد، #ابوبکر بر او نماز نخواند.
📚 شرح نهج البلاغه، ج ۱۶، ص۲۶۴
🆔 @hyatefatemi
📌مبارزه با #رانتخواری
امیرمؤمنان #علی (عليهالسلام) در نامه ای به #مَصقَله بن هُبیره شیبانی نگاشت:
«به من خبر رسيده است كه #غنيمت مسلمانان را به یک اعرابى كه از #خويشاوندان تو هستند و تو را- به بزرگی قبیله- برگزيدند، مىبخشى! به خدا سوگند، اگر اين گزارش درست باشد، در نزد من #خوار شده و منزلت تو سبك گرديده است! پس حق پروردگارت را سبك مشمار و دنياى خود را با نابودى #دين آباد نكن؛ زیرا #زيانكارترين انسان می شوی. آگاه باش، حق مسلمانانى كه نزد من يا پيش تو هستند در تقسيم بيت المال مساوى است، همه بايد به نزد من آيند و سهم خود را از من گيرند.»
📚«مصقله فرماندار اردشیرخرّه یا همان فیروزآباد کنونی، بود.»
📚سیدرضی، نهج البلاغه، نامه: 53، ص441 و نامه: 43، ص415.
🆔 @hyatefatemi
📆پانزدهم شوّال سال سوم هجری قمری شهادت سردار بزرگ، مجاهد مخلص و شجاع اسلام، عموی حضرت #رسول اکرم(صلی الله علیه و آله) و #اميرالمومنین (علیه السلام) #حضرت_حمزه_رحمه_الله
🆔 @hyatefatemi