🔴 طوبی لِلغُرباء ...
درست در همین روزهایی که ما گرفتار مادیات و روزمرگی خودمان هستیم و به لطف بی تدبیری ها و کم کاری های مسئولین ، تمام فکر و ذکرمان بورس و قیمت دلار و طلا و خودرو و جدیدا کره شده است ، عده ای از مجاهدین فی سبیل الله در مناطق مختلف و بخصوص در منطقه شمال غرب جانشان را بر کف گرفته و با دشمنان امنیت این مرز و بوم پیکار می کنند.
اما نکته تلخ ماجرا اینجاست که ایادی داخلی دشمن با قیل و قال رسانه ای ، اوضاع را چنان وارونه به مردم قالب می کنند که فحش و ناسزای همان بی تدبیری ها و کم کاری ها و گاه خیانت ها نصیب همین سربازان پاک میهن می شود!!!
جالب اینکه کمی آنطرف تر در کشور همسایه مان عراق نیز اوضاع به همین منوال است!
در شرایطی که سه ضلع اشغالگران آمریکایی و تروریسم داعشی و فساد برخی مسئولین ، مثلث فقر و کمبود و نابسامانی را تشکیل داده اند و مسئولین دولتی ، کشور را هر روز بیشتر در باتلاق وادادگی به آمریکا فرو می برند اما فحش و ناسزایش نصیب حشدالشعبی و مجاهدینی می شود که همین الان در حال نبرد با تروریسم وحشی داعشی هستند!!!
اگر خسته نمی شوید کمی دورتر برویم. عروس خاورمیانه با فساد مسئولین غربگرایش و توطئه دشمنان غربی و عبری و همدستی برادران عرب خائنش در حجله فساد و تحریم و نابسامانی اسیر شده است و اینجا هم فحش و ناسزایش سهم حزب الله و مقاومتی می شود که همزمان در دو جبهه با صهیونیست ها و تروریست ها می جنگند.
گویا مظلومیت ، سرنوشت محتوم مجاهدین جبهه مقاومت ؛ و غریبی و غربت ، پیشانی نوشتِ فرزندان خمینی و خامنه ای است...
و قالَ رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله :
إنّ الإسلامَ بَدأ غَرِيبا و سَيَعُودُ غَريبا كما بَدأ ، فَطُوبى لِلغُرَباءِ
✍"قاسم اکبری"
30.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 پاسخ به تمام شبهات درباره اتهامات مالی به حجتالاسلام پناهیان
🔺 آیا آقای پناهیان اصلا پول یا هدیهای از مالک تک ماکارون گرفتند؟
🔺 ایشان چطور توانست با چند میلیون، ۴۲۰ متر زمین بخرد؟
🔺 چرا میخواستند در نزدیکی سعادت آباد خانه تهیه کنند؟
🔺 آیا آقای پناهیان در دفاع از خودشان از امام و رهبری هزینه کردند؟
🎥 #مهم تا انتها ببینید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💌 امامعلی(ع) فرمودند: خدا را خالصانه ياد كنيد تا بهترين زندگى را داشته باشيد و با آن راه نجات و رستگارى را به پيماييد.
📜 (بحارالأنوار، ج۷۸، ص۳۹، ح۱۶)
@TebyanOnline
سوالات شرعی زنانه رو از ما بپرسید
🔸«پرتو» یک نرم افزار یا اپلیکیشن زنانه هست که تیمش متشکل از زنان و مادرانی هستند که هدفشون برطرف کردن دغدغههای زنانه در مسائل شرعی و فقهی در یک فضای سالم هست.
🔸نرم افزار «پرتو» یک تقویم مجازی برای دوران قاعدگی خانمهاست با این تفاوت که میتونن ریز و درشت سوالات شرعیشون رو جستجو کنن و یا با تیم پرتو در ارتباط باشند. نرم افزاری که در پشت صحنهاش گروهی خانم هستند که هدفشون ایجاد و تولید فضای محتوایی سالم و درست برای همه زنان جامعه هست.
🔸پشت صحنه پرتو رو خانمهای فعال از اقشار مختلفی تشکیل میدن که به گفته خانم آقاشاهی مدیر پرتو دورکاری هیچ لطمهای به فعالیتشون نزده که هیچ بلکه باعث آزاد شدن زنان توانمند خانهدار هم شده.
@TebyanOnline
#حرف_خوب
💌 شهید مرتضی مطهری: یک اصل ثابت و تغییرناپذیر این است که یک نفر مسلمان باید زندگی خود را از زندگی عمومی جدا نداند، باید زندگی خود را با زندگی عموم تطبیق دهد. معنی ندارد در حالی که عموم مردم در بدبختی زندگی میکنند عده دیگر در دریای نعمت غوطهور بشوند. هرچند فرض کنیم که از راه حلال به چنگ آورده باشند!
@TebyanOnline
فوت و فن آبیاری به گلدونای آپارتمانی
🌱 یادتون باشه بهتره شب به گیاه آب ندین چون مرطوب شدن گیاه تو شب زمینه ایجاد بیماریه.
👆🏼راهکارهای ما رو برای داشتن گل و گلدونای سرحال بخونید.
@TebyanOnline
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 روایت جالب خبرنگار ایرانی از مصاحبه با گورباچف
🔹فقط ۶ ماه تقاضای مصاحبه من مورد مطالعه قرار گرفت.
🔹گورباچف میگفت اگر یک بار دیگر به عقب برگردم اولین کاری که میکنم این است که نامه آیتالله خمینی را یکبار دیگر میخوانم.
@Farsna
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴چه لامذهب، چه مسلمان و یا چه مسیحی باشید، به شما پیشنهاد صلح می دهند اما دستور دارند تا وقتی به دین و بردگیشان در نیامده اید، به کشورهایتان بیایند، شهر به شهر تسخیرتان کنند، مردهایتان را بکشند و زنانتان را نگهدارند
ربی «ایسرائیل آریل» رییس مرکز قضات یهودی - اورشلیم - ۲۰۱۵
@bidariymelat
48.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
14.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#خدا
🌸🇮🇷🌹
#ایران_عزت_اقتدار_آزادگی_عزیز
#شهدا_حافظ_وطنم
#خاکش_کفنم
#ایران_چهارفصل
#خدایاشُکرت
🌸🇮🇷🌹
یعنی همه چیزی که یکیشو کشور های دیگه دارن ا یران عزیزمان همه رو با هم داره ......
عوامل وزمینههای رخدادعاشورا (مقدمه)
چه شد چنین جنايت عظيمي رخ داد و پسر پيغمبر صلی الله علیه و آله و سلم اينطور مظلومانه با خاندانش و با اصحابش به شهادت رسيدند؟ آن هم به دست مردمي كه ساليان درازي حكومت پدر اباعبدالله علیه السلام را در شهر خودشان داشتند و دست يتيمنوازي اميرالمؤمنين علیه السلام بر سر يتيمان آنها كشيده شده بود.
در دل شبها اميرالمؤمنين علیه السلام كولهبار غذا و نيازمنديهاي فقرایشان را درِ خانههاشان داده بود و دربرابر تعدّيها و ظلمها براي آنها سينه سپر كرده بود و آنهمه نور و معرفت و آگاهي را در فضاي جامعهي آنها پراكنده بود.
واقعاً چه شد اين مردم اينطور سفّاكانه آن همه مهر و محبّت اميرالمؤمنين علیه السلام را فراموش كردند. خود اباعبدالله علیه السلام كنار اميرالمؤمنين علیه السلام در سالهاي خلافت حضور داشت و بازوي اميرالمؤمنين علیه السلام بود. امام مجتبي علیه السلام و اباعبدالله علیه السلام بازوهاي حضرت امير علیه السلام در خدمات و در اقدامات سرشار از مهر و نورانيّت آن بزرگوار بودند. واقعاً چه شد اين مردم اینطور دست به جنايت زدند؟
البتّه ما معمولاً كوفيها را مذمّت ميكنيم؛ حقّشان هم هست كه مذمّت كنيم؛ امّا گمان نكنيد بقيّهي سرزمين اسلامي انسانهاي بهتري بودند. باز كوفيان چهار تا نامه به حضرت اباعبدالله علیه السلام نوشتند كه بياييد و ما رهبري شما را ميپذيريم؛ ولي مردم بقيّهي سرزمينها همين نامهها را هم ننوشتند. يعني وقتي بحث بيعت يزيد پيش آمد، بقيّهي شهرها اصلاً سكوت مطلق و پذیرش مطلقند؛ حتّي مدينۀالنّبي كه پيغمبر صلی الله علیه و آله و سلم سالها در آنجا زندگي كردند و همانجا هم از دنيا رفتند و دفن شدند. مردم مدينه تا بحث پيشنهاد ولايتعهدي يزيد مطرح شد، پذيرفتند؛ با اينكه اباعبدالله علیه السلام در همين مدينه داشتند زندگي ميكردند.
كسي سراغ اباعبدالله علیه السلام نيامد كه يا اباعبدالله! ما با شما بيعت ميكنيم؛ با يزيد بيعت نميكنيم؛ جز سه چهار تا چهرههاي محدودي كه آنها هم در اینکه انگيزههايشان چيست، قابل بحث است؛ مثل عبداللهبنعمر، عبداللهبنزبير و امثال اينها كه بيعت نكردند، بقيّه بهراحتي بيعت را پذيرفتند.
خواستم بگويم اینكه ما كوفيان را مذمّت ميكنيم، بهمعناي تبرئهي اهالي مكّه و مدينه و بصره و شهرهاي ديگر نيست. کوفیان باز یک قدم اوّلیّهای برداشتند؛ ولی بعد جا زدند. همان قدم اوّلیّه را ديگران برنداشتند. حالا سؤال اين است كه مردم كوفه كه اميرالمؤمنين علیه السلام را از نزديك ديده بودند، امام مجتبي علیه السلام را از نزديك ديده بودند، اباعبدالله علیه السلام را از نزديك ديده بودند، چطور به خودشان اجازه دادند چنين خيانت عظيمي را مرتكب شوند و چه عواملي سببساز پديد آمدن چنين فاجعهي عظيمي در تاريخ شد؟ بيشك اين فاجعه در طول تاريخ بشريّت بيمانند است.
اهالي كوفه دو مشكل اساسي دارند كه درسآموز و عبرتآموز است كه بدانيم اگر جامعهي ما و ما هم اين دو مشكل را داشته باشیم، این خطر كه ما هم همان مسيري را كه كوفيان رفتند برویم و به همان مبتلا شويم وجود دارد.
(قسمت اول )
مردم #كوفه دو مشكل جدّي دارند:
1 یکی اینکه #معرفت عميقی نسبتبه حجّت خدا ندارند. البتّه این بحثی است که نمیرسم باز کنم؛ اینکه حتّي روزي كه عثمان كشته شد و مردم درِ خانهي حضرت علي علیه السلام ريختند، [اصلاً این مردم حضرت را بهعنوان امام قبول نداشتند!] در خطبهي شقشقيّه، اميرالمؤمنين علیه السلام ميفرمايند: ازدحام جمعیّت طوري بود كه حسنين: داشتند زير دست و پا خفه ميشدند و لباس من به تنم پاره شد؛ درِ خانهي من هجوم آوردند كه بياييد با شما بيعت كنيم.
آيا واقعاً مردمی که ریختند درِ خانهی حضرت امیر علیه السلام ، آمدند با اميرالمؤمنين علیه السلام بهعنوان حجّت معصوم خدا كه امام است و خلافت و حكومت ایشان را خدا مقرّر داشته و پيغمبر اكرم صلی الله علیه و آله و سلم بارها اعلام كرده و در غدير خمّ نسبتبه اين فرمان الهي از مردم بيعت گرفته، بیعت کنند؟ آیا این مردمی که برای بیعت درِ خانهی حضرت علی علیه السلام ریختند، به اين عنوان آمدند؟ يعني بهعنوان یک شيعهی امامشناسِ پذيراي امام؟!
قطعاً اينگونه نبود! یقیناً اينطور نبود!! يعني فكر نكنيم مردم بعد از قتل عثمان همه شیعه شدند! این جمعیّتی که آمدند با امیرالمؤمنین علیه السلام بیعت کردند، شیعه نشدند؛ در واقع اینها ابوبكر و عمر و عثمان را تجربه كردند و تلخي رفتارهاي بيرويّهي آنها را با همهي وجود لمس كردند، ظلم و ستم و تبعيض و غارت بيتالمال و فساد و فحشايي كه دستگاه خلافت مستقيم و غيرمستقيم ترويج كرد، اينها را لمس كردند و با همهي وجود به تنگ آمده بودند؛ دنبال يكي ديگر ميگشتند كه او اين ظلمها را به آنها نكند؛ اين تعدّيها، این تبعيضها، اين فاميلبازيهايي كه عثمان كرد، اين
كارها را نكند؛ و ديدند علي علیه السلام اينگونه است.
علي علیه السلام انسان عادلي است؛ علي علیه السلام انسان زاهدي است؛ انسان پاكي است. آمدند با علي علیه السلام بهعنوان يك انسان معمولي بيعت كنند؛ نه بهعنوان حجّت معصوم خدا. همهي مردم زماني كه آمدند با علي علیه السلام بيعت كردند شيعه نشدند. بهعنوان یک خلیفه، چهارمين خليفه، با ایشان بيعت كردند. لذا خودشان هم میگویند خلفای راشدین چهار نفرند؛ چهارمی علی علیه السلام است. اکثریّت مردم به این عنوان آمدند بیعت کردند.
شيعيان نابِ خالصي كه حضرت را بهعنوان حجّت معصوم خدا و امام مفترضالطّاعهاي میشناختند كه از جانب خداي متعال ولايت او مقرّر شده و مردم ملزم به پذيرش و تمكين از ولايت او هستند، بسيار نادر بودند. در زماني هم كه اميرالمؤمنين علیه السلام در كوفه حكومت ميكنند، ماجرا همين است. يعني وقتي از مدينه آمدند و مقرّ حكومتشان را به كوفه منتقل كردند، [مردم کوفه شیعه نبودند.] حالا علل و عوامل این انتقال چه بود، بحث مفصّلي ميبرد و یک كار پژوهشي جدّي ميطلبد كه چه شد اصلاً اميرالمؤمنين علیه السلام مقرّ حكومت را از شهر مدينه كه شهر رسولالله صلی الله علیه و آله و سلم بود به شهر كوفه منتقل كردند. عليايّحال بعد از اين انتقال مقرّ حكومت، بسياري از مردم كوفه هم اميرالمؤمنين علیه السلام را بهعنوان يك زمامدار سياسي، يك خليفه و يك حاكم ميشناختند. اینها باور ناب شيعي بهعنوان حجّت معصوم خدا راجعبه حضرت علي علیه السلام نداشتند.
لذا آن معرفتي كه در زيارت عاشورا از خدا درخواست ميكنيم، فَاَسْأَلُ اللهَ الَّذِي اَكْرَمَنِي بِمَعْرِفَتِكُمْ وَ مَعْرِفَةِ اَوْلِيائِكُمْ، اين معرفت حجّت خدا، معرفۀالحجّۀ، حسابش جداست از اينكه بگوييم اين شخص، انسان خوبي است. بسياري از اهلسنّت كه امروز در دنيا زندگي ميكنند راجعبه حضرت علي علیه السلام ميگويند: بله، حضرت علي علیه السلام انسان خوبي بود؛ خليفهي چهارم بود؛ قبولش داریم. پسرعموي پيغمبر صلی الله علیه و آله و سلم هم بود؛ داماد پيغمبر صلی الله علیه و آله و سلم هم بود؛ جزو کبار صحابهي رسولالله صلی الله علیه و آله و سلم هم بود و دوستش داريم. اين ادّعا را دارند و بسياري از آنها هم ممکن است واقعاً راست بگویند و واقعاً از ته دل دوست داشته باشند. برخي از اهلسنّت اينطورند؛ مثل شافعيها كه واقعاً هم يك محبّت قلبی به اهلبیت علیهم السلام دارند و ابراز ارادت هم ميكنند. امّا اين ابراز ارادت و ابراز محبّت بهعنوان فاميل پيغمبر صلی الله علیه و آله و سلم و اینكه انسان خوبي بود و جزو صحابهي فاضل و باسواد پيغمبر صلی الله علیه و آله و سلم بود، غير از این است که ما اميرالمؤمنين علیه السلام را به عنوان حجّت معصوم خدا و امام مفترضالطّاعه و ولياللهالاعظم باور داشته باشيم.
(قسمت دوم )
بسياري از مردم كوفه چنين باوري نداشتند. امام علي علیه السلام را صرفاً يك زمامدار خوب تلقّي ميكردند. ولذاست كه چون اين معرفت وجود نداشت به خودشان اجازه ميدادند كه از فرمان ایشان هم تمرّد كنند؛ در اجراي فرمان ایشان هم تعلّل بورزند. مشكل اينجاست! يكي از مشكلات جدّي اين است كه اين #معرفۀالحجّۀ وجود ندارد. اين باور، اين شناخت كه حجّت خدا وليّ اعظم خداست، خليفهي خدا در روي زمين است، وجود او استمرار وجود رسولالله صلی الله علیه و آله و سلم است، چنين باوري وجود ندارد. چنين شناخت و معرفتي وجود ندارد.
متأسّفانه در جامعهي ما هم همینطور است. بعضاً ميبينيم حتّي در جامعهي شيعهنام ما، يعني مردمي كه از آنها ميپرسي مذهبت چيست، ميگويد شيعهي اثناعشري، امّا وقتي ميخواهيد به عمق معرفت و شناخت و باور آنها راه پيدا كنيد، ميبينيد نه! واقعاً چنين شناخت عميق و اصيلي از ائمّه علیهم السلام نيست. پس يكي از سراشيبيهايي كه جامعهي كوفه را در معرض اين خطر قرار داد كه بتواند رو در روي حجّت خدا بايستد، اين است كه اصلاً او را حجّت خدا نميدانست! او را انسان خوبي ميدانست؛ او را فاميل رسولالله صلی الله علیه و آله سلم ميدانست؛ در همين حد! باوري بالاتر از اين در بسياري از آن مردم وجود نداشت. آن شناخت عميق نسبتبه حجّت اعظم خدا را نداشتند. اين كرامت معرفت كه در زيارت عاشورا میگوییم اَكْرَمَنِي بِمَعْرِفَتِكُمْ، اين كرامت معرفت نصيبشان نبود.
خب این يك نكته و يك مشكل كه شناخت و معرفت ديني، عميق نبود و اگر در جامعهي ما هم اين معضل وجود داشته باشد، ميتواند زمينهساز انحرافات و اشتباهات فراواني باشد؛ اين خطر را بايد درك كنيم.
فقط به شكل عاطفي با مذهب روبهرو شدن و به شكل احساسي نسبتبه مذهب اظهار علاقه كردن، نسبتبه شخصيّتهای مذهبي اظهار ارادت و محبّت و مودّت كردن، كفايت نميكند. بايد تا عميق شدن معرفت دينيمان روي خودمان كار كنيم. بايد بنيانهاي اعتقادیمان را، مبتني بر مطالعات عميق
علمي، مبتني بر استدلالات دقيق عقلي، مستحكم كنيم. بايد احكام دينمان را، ارزشهاي حاكم بر نظام اسلامي و نظام الهي را به روشني بشناسيم.
اگر نشناسيم چنين خطري در انتظار ما هم ميتواند باشد.
اين را تأكيد ميكنم؛ در مباحثمان هم اشاره كردهام كه گاهي اوقات بعضي از محافلي كه صدق هم دارند، صفاي خوبي هم دارند، بهدليل ضعف بنيانهاي اعتقادي و ضعف معلومات ديني، دچار كجفهميها و بدفهميها شدند. يك خواب ديده، يك مكاشفه برایش دست داده، فكر ميكند حالا اين حجّت است و اين را معيار قرار داده و حالا رفتاري ميكند كه اصلاً با هيچجاي دين خدا و كتاب خدا و سنّت معصومين علیهم السلام سازگار نيست! با سيرهي معصومين علیهمالسلام سازگار نيست! اين مال ضعف اطّلاعات ديني است.
عزيزان! بهصورت جدّي بايد روي خودمان كار كنيم. صرف اينكه با بحثهاي لطيف معنوي و اخلاقي آشنا ميشويم، كفايت نميكند. لازم است؛ امّا كافي نيست. بايد وقت جدّي بگذاريم براي مطالعه؛ براي كلاس رفتن؛ براي درس گرفتن و رشد دادن اطلاعات دينیمان. شناخت وگ معرفت ديني بايد عميق شود تا انسان در چنين لغزشگاههايي نلغزد؛ خداي ناكرده اسمش شيعه نباشد و رو در روي حجّت خدا بايستد.
(قسمت سوم )
نكتهي دوم كه زمينهي چين جنايتي را به دست كوفيان فراهم كرد، ضعف ايمان آنها بود. ضعف ایمان! ايمان غير از اين است كه به من بگويند اصول دين چندتاست؟ بگويم پنجتا: توحيد، نبوّت، عدل، امامت، معاد روز قيامت. بلدم بگویم يا تا حدودي هم اعتقادي به آنها دارم.
آن ايمان و آن باوري كه انسان با همهي وجود به اين حقيقت پيوسته باشد، جانش در گرو اين باورها باشد، حسابش جداست از آن پذيرش اوّليهی سطحي دين خدا.
ايمان راسخ و ايمان مستحكم است كه ميتواند انسان را حفظ كند. #ايمان محكم است كه انسان را دربرابر تهديدها ثابتقدم نگه ميدارد؛ انسان دچار بزدلي و زبونی و ترس و گريز نميشود؛ دچار تن دادن به ذلّت و تسليم نميشود. ايمان استوار و راسخ است كه سبب ميشود انسان مورد تطميع قرار نگيرد؛ تطميعها در او تأثیر نكند. اگر پست و مقامي وعده دادند، اگر پول و ثروتي وعده دادند، اگر نام و شهرتي وعده دادند، اگر كِيف و لذّتي وعده دادند، انسان را نفريبد؛ جبههي حقّ را بهخاطر رسيدن به آنها ترك نكند.
تعدادی از كساني كه روز عاشورا روبهروي امام حسين علیه السلام ايستادند، امام حسين علیه السلام را خوب ميشناختند؛ امّا گيرشان در ضعف ايمانشان بود.
#عمرسعد، امام حسين علیه السلام را خوب ميشناسد؛ آدم كوچكي هم نيست؛ میدانید که عمرسعد پسر سعد وقّاص است. سعد وقّاص كسي است كه در زمان خليفهي دوم، فرماندهي لشكر اسلام در فتح ايران بود. ماجرای قادسيّه را در تاريخ خواندهايد. سردار بزرگ فاتح سپاه اسلام، پسرش عمرسعد است. عمرسعد هم معروف است به تقدّس و تديّن و در عين حال فردی موجّه، بهدليل اینکه پدرش خيلي صاحب شهرت و موقعيّت بود. از آن طرف هم اهلبيت علیهم السلام را خوب ميشناسد؛ امّا گرفتاری او، #ضعف_ايمان است. لذا وقتي ابنزياد به او وعدهي حكومت ري را ميدهد، [سست میشود.] ري همین تهران امروزي است و البتّه شايد بتوان گفت حكومت ري حكومت كلّ ايران بوده، مركز و مقرّ حكومت در ري بوده، كلّ ايران يكي از استانهاي كشور اسلامي بوده؛ همانطوركه مصر يكي از استانها بوده، عراق یکی از استانها بوده، حجاز يكي از استانها بوده، ایران هم یکی از استانها بود. وقتي ابنزياد وعدهی حكومت و فرمانروایی ري را به عمرسعد ميدهد، عمرسعد با اینکه ميداند جبههي حقّ کجاست و باطل كجاست، میپذیرد.
لذا وقتي هم امام حسين علیه السلام با عمرسعد ملاقات ميكنند، به او ميگويند: عمرسعد تو بين بهشت و دوزخي! تو ميداني حقّ چيست! بيا و اين جنايت را به گردن نگير!
شايد هم روز اوّلي كه عمرسعد به كربلا آمد، به قصد كشتن امام حسين علیه السلام نيامد، شايد آمده بود که با يك ارعابي حضرت را منصرف کند. فکر کرده بود، ما با سيهزار نفر يا حتّی بعضي از تاريخها نقل كردهاند، صدوبيست هزار نفر لشكر داريم ميرويم، امام حسين علیه السلام با هفتادودو نفر، طبيعتاً منطق به او اجازه نميدهد دست به جنگ بزند، تسليم ميشود و بيعت يزيد را ميپذيرد و بدون قتل و خونريزي ماجرا تمام ميشود و ابنزياد حكومت ري را به من خواهد داد!...
(قسمت چهارم)
معلوم نيست واقعا روز اوّل كه عمربنسعد بهسمت كربلا حركت كرد قصد كشتن امام حسين عليه السلام را داشت؛ لذا ديديد يك مقدار هم اين دست و آن دست ميكرد و دنبال راه حلّي بود كه بدون درگيري قضيّه را تمام كند؛ از امام حسين عليه السلام بيعت بگيرد و ماجرا تمام شود. و بهدليل همين تعلّلها شمربنذيالجوشن که در كوفه پيش ابنزياد بود، (و ميدانيد ريشهي شمر به خوارج هم برميگردد و به جنايتهاي دوران اميرالمؤمنين علیه السلام.) ابنزياد را تحريك كرد و گفت: اين عمرسعد آدم جنگ ن
يست؛ ولذا ابنزياد یک نامه به شمر داد براي عمرسعد؛ و يك نامه هم برای خود شمر. گفت: اوّل اين نامه را به عمرسعد بده، ببينیم عكسالعملش چيست؟ اگر پيغام مرا در مورد جنگيدن و كشتن اباعبدالله نپذيرفت، نامهي دوم ملاك عمل است. در نامهي دوم نوشته بود كه شمر، عمرسعد را بكش و خودت فرماندهي لشكر باش.
وقتي عمرسعد فهميد جريان اينطور است، چه کرد؟ امام حسين عليه السلام هم دوباره با او ملاقات كردند و به او اتمام حجّت مجدّد كردند. عمرسعد از سر شب تا صبحِ عاشورا در خيمهي خود قدم ميزد و خودش را بين بهشت و دوزخ ميديد.
عين تعبيري كه راجعبه #حربنيزيد رياحيرضواناللهعلیه داريم. حرّبنيزيد رياحي هم یک سردار لشكر است؛ او بهدليل ايمانش ميتواند دل بكند؛ از پست و مقام و موقعيّت فرماندهي لشكر و پاداشها و جوايزي كه در صورت جنگيدن و پيروز شدن بر امام حسين براي او خواهد بود، بگذرد؛ امّا عمرسعد بهدليل #ضعف_ايمان، بهدليل اينكه #محبت_دنيا در وجود او قويتر از #محبت_خداست، در عين اينكه حقيقت مثل روز برايش روشن است، امّا بالاخره بعد از يك شب تا به صبح در ترديد به سر بردن تصميم خودش را ميگيرد و صبح عاشورا به همهي لشكر ميگويد كه همه شاهد باشيد كه اوّلين تير را بهسمت لشكر اباعبدالله من پرتاپ كردم.
پس مشكل دوم ضعف ايمان است. ضعف ایمان! اينكه محبّت دنيا در عمق جان اينها جا داشت. و اين دو عامل، عوامل اصلي چنين فاجعهاي به دست مردم كوفه است. البتّه فقط كوفيان نبودند؛ از بصره هم يك گروه نیروی نظامي رسید و به لشكر عمربنسعد ملحق شدند؛ حتّي از شام نيروهاي كمكي آمد و يك لشكر عظيم رو در روي اباعبدالله الحسین علیه السلام تشكيل شد.
(قسمت پنجم)
قرآن كريم به همين دو نكته در آيهاي اشاره كرده، میفرماید: اِنْ يَتَّبِعُونَ اِلَّا الظَّنَ وَ ما تَهْوَى الْاَنْفُسُ؛ کسانی كه بيراهه رفتند، به انحراف رفتند، جز اين نيست كه از ظنّ و گمان و پندار تبعيت كردند. در قرآن كريم ظنّ نقطهي مقابل علم قطعي و يقين است. نقطهی مقابل حقّ است. ميفرمايد علّت انحراف آنها اوّلاً اين است كه پيرو ظنّ و گمان بودند؛ با حدسيّات و استنباطهاي بيپايه، راه خود را انتخاب كردند. مبتني بر يك شناخت عميق و دقيق و عالمانه و محقّقانه، مسيرشان را انتخاب نكردند؛ مبتني بر معرفت حركت نكردند.
اميرالمؤمنين علیه السلام به كميل فرمودند: يَا كُمَيْلُ مَا مِنْ حَرَكَةٍ اِلّا وَ اَنْتَ مُحْتاجٌ فِيها اِلىٰ مَعْرِفَةٍ؛ هيچ حركتي نيست كه بخواهي انجام دهي، مگر آنكه تو در آن حركت محتاج معرفتي.
امام صادق علیه السلام فرمودند: اَلْعامِلُ عَلىٰ غَيْرِ بَصِيرَةٍ كَالسّائِرِ عَلىٰ غَيْرِ الطَّرِيقِ لا يَزِيدُهُ سُرْعَةُ السَّيْرِ اِلّا بُعْداً؛ كسي كه بدون بصيرت دست به كار ميشود و اقدام ميكند مثل كسي است كه بيراهه ميرود؛ هرچه سريعتر آن راه را برود، بيشتر از مقصد دور ميشود. اِنْ يَتَّبِعُونَ اِلَّا الظَّنَ! بر مبنای گمان و حدسیّات! بسياري از انحرافاتي كه در جغرافياي اسلامي اتّفاق افتاده، انحرافات اعتقادي و رفتاري، ريشهاش در همين است. در اين است كه آن شناخت عميق وجود ندارد. برداشتهاي جاهلانه و سطحي، حدسيّات، گمانها، استنباطهاي بدون تكيه بر برهانهاي عميق، ريشهی بسياري از انحرافات است.
فرمود: اِنْ يَتَّبِعُونَ اِلَّا الظَّنَ وَ ما تَهْوَى الْاَنْفُسُ؛ دومين چيزي كه از آن تبعيّت كردند هواي نفس است؛ #هوای_نفس! يعني تابع دلخواه خودشان بودند؛ تابع هوسهاي خودشان، تابع #دلبستگيهاي خودشان به دنيا بودند؛ يعني تابع انّيّتها و انانيّتهايشان بودند؛ تابع حبّ نفس و #حب_دنيا بودند. اين هوسها، اين تمنّيّات سبب شد كه اينها به بيراهه روند. اين دو عامل اصلي در انحراف عظيمي است كه اتّفاق میافتد و جنايت عظيمي كه در روز عاشورا رخ ميدهد.
و حالا باید عبرت بگيريم! در زمان خودمان هم ماجرا همين است. اگر ما در مسير زندگي، مبتني بر ظنّ و گمان و شناختهاي سطحي و كودكانه بدون تحقيق و تعمّق و مبتني بر دلدادگي به دنيا حركت كنيم، راه كوفيان را طي خواهيم كرد. حالا دنيا جلوههاي مختلفي دارد، يكي پول دنيا برايش دوست داشتني است، يكي مقام دنيا، يكي #شهرت دنيا، يكي #شهوت دنيا، دنيا جلوههاي مختلفي دارد. اگر دلدادگي به دنيا محرّك ما در زندگي باشد، بدانيم كه ما هم راه كوفيان را طي خواهيم كرد. و براي اينكه از اين گزند مصون بمانيم، لازمهاش اين است كه آن معرفت و آن ايمان را کسب کنیم. ایمان هم حقيقتش محبّت است.
امام باقر علیه السلام فرمودند: هَلِ الدِّينُ اِلَّا الْحُبُّ؟ ايمان در واقع دل دادن به خدا، دل دادن به رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم دل دادن به حجّتهاي خدا علیهم السلام و دل دادن به جهان آخرت، به جهان دیگر و غيب عالم است؛ #ايمان اين است.
اگر این #معرفت از يكسو و ايمان از سوي ديگر نباشد، خطر اينكه ما هم به بيرا
هه كشيده شويم وجود دارد.
(قسمت ششم)
معاويه، بهدلیل #ضعف_معرفت و #ضعف_ایمان مردم، توانست به اغراض خود دست پيدا كند و ولايتعهدي يزيد را تثبيت كند تا بعد از به درك واصل شدنش، يزيد زمام امور را به دست گيرد و آن جنايات را در طول سه سال حكومتش مرتكب شود.
قبلاً اشاره كردهام، سال اوّل، واقعهی عاشورا را پديد آورد و آن جنايت عظيم را نسبتبه فرزند رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم و اهلبيتش مرتکب شد. سال دوم هم قتلعام مردم مدينه را برنامهريزي كرد و آنهمه جنايتي كه در مدينه اتّفاق افتاد و جوي خوني كه از مسلمانها و مؤمنين، كنار قبر پيغمبر صلی الله علیه و آله و سلم جاري بود. و فجايع عجيب! تجاوز به عنفها که حدود سه روز يا يك هفته، يزيد تمام زنان و دختران مدينه را بر لشكريان خود حلال كرد و خدا ميداند كه در آن فاجعه چقدر تجاوز به عنف شد! این هم سال دوم حکومت یزید.
سال سوم حكومت يزيد هم ماجرای حمله به كعبه و ويران كردن كعبه بود؛ به بهانهي آنكه عبداللهبنزبير آنجا مخفي شده يا پناه گرفته، با منجنيق كعبه را سنگباران كردند؛ كعبه را خراب كردند. يكي از دفعاتي كه كعبه در طول تاريخ ویران شد و دوباره بازسازي كردند در همين حادثهی سال سوم حكومت #يزيد بود.
خب چه شد كه #معاویه توانست براي چنین يزيد پليدي، يزيد شرابخوار، يزيد سگباز، يزيد پليد كه خدا ميداند پليدي او چقدر است، بیعت بگیرد؟!
حنظلهی غسيلالملائكه را میشناسید. حنظله آن رادمرد صحنهي جهاد بود كه در زمان رسولالله صلی الله علیه و آله و سلم به شهادت رسيد. شب عروسي او بود و فردايِ آن، روز جهاد و جنگ بود. حنظله فقط اجازه گرفت که امشب را در مدينه بمانم و فردا خودم را به لشكر ملحق كنم و پيغمبر صلی الله علیه و آله و سلم اجازه دادند. حنظله صبح حتّي اين فرصت را به خودش نداد كه برود غسل كند و بعد به لشكر پيغمبر اکرم صلی الله علیه و آله ملحق شود. آمد به لشكر ملحق شد و در همان حملههاي نخستين هم به شهادت رسيد. بعد پيغمبر اكرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: من ميبينم كه ملائكه آب آوردند و دارند حنظله را غسل ميدهند! لذا معروف شد به حنظلهی غسيلالملائكه! حالا پسر اين حنظله در مدينه زندگي ميكند. فرزندان زيادي هم دارد. شايد هشت، نه تا پسر دارد؛ يعني نوههاي حنظله متعدّدند. پسر حنظله با فرزندانش از مدينه راه ميافتند بروند شام كه ببينند ماجرا چيست. اینها را سالهای گذشته در مباحث درسهایی از مکتب عاشورا عرض کردهام. وقتي برگشتند، عباراتي گفتند كه انسان واقعاً حيا ميكند بگويد. رفتند ببينند واقعاً يزيد چطور آدمي است. آمدند، گفتند: ما كسي را ديديم که شراب ميخورد! تار و تنبور ميزند! با مادران و خواهران خودش همبستر ميشود!! يك چنين موجود پليد و كثيفي بشود خليفهي رسولالله صلی الله علیه و آله و سلم ! بشود اميرالمؤمنين! چطور معاويه موفّق شد چنين كاري را به نتيجه برساند؟!
ادامه دارد
التماس دعا
🔰 در آستانهی هفته دفاع مقدس؛
تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب مربعهای قرمز منتشر خواهد شد
👈 در آستانهی چهلمین سالگرد آغاز دفاع مقدس، «نهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت» همراه با انتشار تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «مربعهای قرمز» از سوی مؤسسهی پژوهشی-فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار خواهد شد.
▫️ این مراسم روز شنبه ۲۹ شهریورماه، در جوار مزار شهدای دفاع مقدس، با حضور جمع محدودی از پیشکسوتان جهاد و مقاومت و فعالان حوزهی ادبیات و هنر دفاع مقدس، با رعایت دستور العملهای بهداشتی در گلزار شهدای بهشت زهرا سلامالله علیها برگزار میشود.
▫️کتاب «مربعهای قرمز»، خاطرات شفاهی حاج حسین یکتا است که به قلم خانم زینب عرفانیان تدوین و توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر شده است.
💻 این مراسم بصورت زنده از سایت و صفحات پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در شبکههای اجتماعی پخش خواهد شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷تو همان داغی هستی که تا زنده ایم در دلمان باقیست...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚩 آن شب.. آن شب جمعه.. فقط بچه های شهدا دوباره یتیم نشدند.. همه ایران یتیم شد.. همه شیعیان و مظلومان جهان یتیم شدند..
این داغ تا انتقام کامل همچنان قلب های ما را میسوزاند و آتش میزند..
یا منتقم.. انتقم..
#حاج_قاسم_سلیمانی
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
اگر بدانیم اصلاح امور انسان به اصلاح عبادت، و در رأس آنها نماز است که به واسطه خضوع و خشوع و آن هم به اعراض(روی گردانیدن) از لغو محقّق میشود؛ کار تمام است.
📚 برگی از دفتر آفتاب، ص١٣٧
☑️ کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت #آیت_الله_بهجت قدسسره
✅ @bahjat_ir
🔰اسلام و جمهوری اسلامی نزد مسئولین و همه ملت ایران امانت است
🔹اسلام و جمهوری اسلامی در دست شما و ما و همه ملت ایران امانت است، چنانچه خلاف بکنیم، خلاف مصالح جمهوری اسلامی، خلاف مصالح اسلام، به این امانت خیانت کردیم، و در پیشگاه مقدس حق تعالی مجرم و خائن هستیم
📅 امام خمینی (ره) | ۲۳ شهریور ۱۳۶۳
🏴 @Sahifeh_noor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ویدیویی کمتر دیده شده از عصبانیت امام خمینی از کمکاری مسئولین
اگر امام زنده بود لیبرالها را اینگونه عتاب میکرد
@iamshaher59
🔴تحلیلی متفاوت/ به ائتلاف #اشرافیون_ریش_دار دل نبندید!
🔹اگرچه به تقسیم بندی چپ و راست اعتقادی ندارم اما راه گریزی از آن نیست. سالهای سال و در همه مقاطع مختلف تاریخی و در اکثر انتخابات ها(اکثر نه همه) این دوقطبی چپ و راست، اصولگرا و اصلاح طلب بوده که مردم همیشه برای فرار از یکی به دیگری پناه برده اند.
🔸اگرچه رهبر انقلاب بارها تلاش کرده که ملت را نسبت به این دوقطبی آگاه کنند و بارها فرمودند من این دسته بندی را قبول ندارم بلکه می توان افراد و جریانات را به انقلابی و غیرانقلابی تقسیم کرد اما عده ای از اصولگرایان همین نظریه رهبری را هم به گند کشیدند و هر آدم معامله گر و اشرافی گری را در قالب انقلابی جا دادند!
🔹انقلابی یعنی کسانی که از بن دندان به خدمترسانی به مردم معتقدند و در میدان عمل اینگونه اند؛ انقلابی یعنی کسانی که فسادستیزند و یک قدم در برابر مفسدین اقتصادی و سیاسی کوتاه نمی آیند؛ نسبت به رانت و فساد در دستگاه های دولتی و غیردولتی و حاکمیتی کوتاه نمی آیند؛ دستگاه ها را به خودی و غیرخودی تقسم نمی کنند؛ انقلابی یعنی کسانی که خود ساده زیست بوده و دنبال رفاه طلبی نیستند؛ انقلابی یعنی کسانی که آمریکا را دشمن می دانند اما همه مشکلات کشور را به گردن آمریکا نمی اندازند که ضعف ها و بی عرضه گی های خود را بپوشانند؛ انقلابی یعنی کسانی که نسبت به محرومیت ها بی تفاوت نیستند؛ نسبت به ناکارآمدی ها و سستی های مدیران سکوت نمی کنند؛ اهل معامله سیاسی نیستند؛ در برخورد با مفاسد، خودی و غیرخودی نمی کنند؛ از بن دندان به مردم و رأی مردم و توده ها احترام می گذارند و ...!
🔸راستی ها آمدند طرحی نو در انداختند به اسم وحدت انقلابیون! ائتلاف انقلابیون! از کمیته های وحدت گرفته تا شوراهای ائتلاف و شاجا و #شانا و ...! در همه انتخابات ها هم توانستند با ساختن یک لولو از رقیب، بر گرده جریان حزب الله و انقلابی سوار شوند! از آن طرف هم همین را می بینیم. کسانی از اصولگرایان لولو ساخته و با ترساندن مردم که اینها اگر آمدند چه می کنند، بر گرده اقشار مختلفی از مردم بالاخص دانشگاهیان و فرهنگیان سوار شدند!
🔹ترکیب مجلس فعلی اگرچه با ورود تقریباً 70 – 80 نماینده انقلابی نسبت به مجلس قبل متفاوت است و ما به همین حداقل هم امید داریم اما نتیجه همان دوقطبی است! در ایام انتخابات هرچه گفتیم اجازه دهید تکثر باشد؛ بگذارید نیروهای انقلابی کار خودشان را بکنند؛ اما فشارها و ترساندن ها ادامه پیدا کرد تا انقلابیون از لیست ها حذف شوند و آدم های معامله گر و سهمیه افراد و احزاب جایگزین شدند و شد آنچه شد!
🔸افرادی در قالب لیست ها بر حزب الله و انقلاب غالب شدند که امروز نه از عدالت حرف می زنند نه به شفافیت عمل می کنند، نه علیه آمریکا و برجام حاضرند قدمی بردارند نه برای طرح سؤال و استیضاح رئیس جمهور و وزرا فکری می کنند نه برای معیشت مردم و اقتصاد و بازار بی ثبات طرحی دارند، نه برای مبارزه با فساد فکر و طرحی آماده دارند!
🔹نمی دانم بناست تا کی در قالب این پوست ها خود را در دوقطبی اشرافیون ریش دار و بی ریشه ی اصولگرا و مدعیان روشنفکری اصلاح طلب تعریف کنیم! تا کی باید دل در گرو ائتلاف ها و لیست های سفارشی بوده و خود را محصور در این سیکل تکراری کنیم؟/مدرسی_یان
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
2 - می گویند امام زمان (عج) فریادرس شیعیان و بیچارگان است پس دلیل این همه بلا و مصیبت شیعیان و مسلمانان چیست ؟.mp3
4.81M
سؤال: چرا با وجود دعای امام زمان عجل الله فرجه الشریف، بلا و گرفتاری به شیعیان می رسد؟
پاسخ دهنده:
حجت الاسلام و المسلمین عالی