بازدید جمعی از اساتید و کتابداران دانشگاه مفید از کتابخانه مجلس
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس، امروز 30 آبان ماه 1403 و در آخرین روز از هفته کتاب، کتابخانه مجلس، میزبان جمعی از اساتید و کتابداران دانشگاه مفید قم بود.
مهمانان ما پس از بازدید از موزه مجلس، از کتابخانه، بخش کاوش، مخزن نسخ خطی، واحد مرمت و آرشیو نشریات بازدید کردند.
🌐 Www.ical.ir
🆔 @ical_ir
دیدار دکتر منصوره اتحادیه با رئیس کتابخانه مجلس
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس، دکتر منصوره اتحادیه (نظام مافی)، تاریخنگار، نویسنده، ناشر و استاد دانشگاه ضمن بازدید از کتابخانه مجلس با دکتر مسعود معینیپور، رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی دیدار کرد.
در این دیدار دکتر معینیپور ضمن یادکرد از فعالیتهای دکتر اتحادیه، بابت اهدای اسناد خانوادگی اتحادیه در سالهای گذشته به مرکز اسناد کتابخانه مجلس از ایشان تقدیر کرد.
پس از این دیدار سرکار خانم دکتر منصوره اتحادیه از مرکز اسناد و کتابخانه ایرانشناسی نیز بازدید نمود و مدیران و کارشناسان این بخشها توضیحاتی تفصیلی درباره منابع این دو مرکز به این پژوهشگر ارائه کردند.
دکتر منصوره اتحادیه همچنین در این دیدار کتاب جدید خود با عنوان «نقش تجار در توسعه شهر تهران» را به کتابخانه مجلس شورای اسلامی اهدا کرد.
مجموعه دوجلدی «نقش تجار در توسعه شهر تهران» که توسط نشر تاریخ ایران منتشر شده است شامل اسناد معاملات ملکی و اجاره و اجارهداری تجارتخانه حاجی لطفعلی و پسرش حاج رحیم اتحادیه است که به طور اتفاقی پیدا شدهاند.
🌐 Www.ical.ir
🆔 @ical_ir
استفاده پژوهشی عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس از کتابخانه مجلس
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، محمد جلالی، نماینده شهرستانهای دلیجان و محلات در دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی، روز گذشته از بخشهای مختلف کتابخانه مجلس، دیدن کرد.
محمد جلالی، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس دوزادهم که پیش از این نیز برای استفاده از منابع کتابخانه مجلس به این مرکز مراجعه داشته، دیروز به پیشنهاد همکاران کتابخانه، زمانی از فرصت پژوهش خود در کتابخانه را به بازدید مفصلی از بخشهای مختلف کتابخانه اختصاص داد.
در این بازدید، بخشهای مرجع، کاوش، خطی و مرمّت و آسیبشناسی کتابخانه مجلس با توضیح مسئولان هر بخش، به تفصیل معرفی شد و دکتر جلالی در جریان فعالیتهای مختلف این مجموعه، قرار گرفت. ایشان پیش از این از موزه مجلس نیز بازدید کرده بود.
لازم به یادآوری است کتابخانه مجلس، آماده ارائه هر گونه خدمات پژوهشی، تهیه و ارسال منابع و.. برای نمایندگان مجلس از طرق مختلف حضوری، ارسال به مجلس، مجازی و.. است.
خوشبختانه برخی از نمایندگان فرهنگی مجلس، پیوسته از منابع ارزشمند این مرکز و همراهی کارمندان پژوهشگر و فرهیخته کتابخانه مجلس در جستجو و تهیه منابع مرتبط با موضوعات درخواستی، پژوهشهای موضوعی و... بهره میبرند. امید است استفاده نمایندگان دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی از منابع مختلف و منحصر این مرکز، روز به روز فزونی یابد و این امانتداران مردم در مجلس، بتوانند با پشتوانه علمی قوی، برای پیشبرد منافع مردم در مجلس شورای اسلامی، تلاش کنند.
🌐 Www.ical.ir
🆔 @ical_ir
گفتگو با دکتر علی ططری، معاون پژوهش کتابخانه مجلس؛
بررسی چالشها و فواید آموزش تاریخ شفاهی
امروزه آموزش به عنوان یکی از مباحث کلیدی تاریخ شفاهی، مورد توجه کارشناسان این حوزه است. به گفته دکتر علی ططری، معاون پژوهش کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، آموزش تاریخ شفاهی، نیازمندِ جریانسازی در دانشگاههاست تا با تصویب نظامنامه و دستورالعمل باعث شود، آموزشِ این علم، متکی به فرد نباشد و با کوچکترین تغییر در فضای سیاسی و اقتصادی کشور دچار بحران نشود. آنچه در این مصاحبه خواهید خواند، بررسی چالشها، بحرانها و فواید آموزش در حوزه تاریخ شفاهی است.
مشروح این مصاحبه در: https://B2n.ir/h85356
🌐 Www.ical.ir
🆔 @ical_ir
تاریخ شفاهی در تاریخ نگاری دخالت میکند و زیرمجموعه این علم محسوب میشود.
اگر بپذیرم تاریخ، علم است و تاریخ شفاهی زیر مجموعۀ این علم است، بهتر به سوی تاریخ شفاهی میرویم. این علم چراغی است که آینده را روشن میکند. در آن تجارب انسانها به صورت فردی یا گروهی ثبت و ضبط میشود و به عنوان یک میراث، ماندگار میماند. بشر تنها موجودی است که فرهنگ دارد. فرهنگ یعنی: «مجموعه دستاوردهای بشر که از نسلی به نسل دیگر منتقل میشود». این خاصیت انسان است که میتواند تجربه گذشتگان را ثبت و ضبط کند و سینهبهسینه انتقال دهد. در حقیقت با این علم میتوان میراث گذشته را حفظ کرد و با تاریخ شفاهی تکتکِ آجرهای آینده را گذاشت.
برای افزایش کیفیت مباحث تاریخ شفاهی چه کاری باید انجام داد؟
این امر به فرد و سواد فرد بستگی دارد. در کشور چند الگوی تاریخ شفاهی داریم؟چند نوع کتاب نوشته شده است؟ در کشور برخی به صورت فردی و بعضی سازمانها و دانشگاهها به سمت علمیشدن تاریخ شفاهی حرکت کردند، اما به گمان من این موضوع عزمِ ملی میطلبد و باید برای آن استانداردسازی انجام شود.
مصاحبه از: وبسایت تاریخ شفاهی ایران
🌐 Www.ical.ir
🆔 @ical_ir
دیدار جمعی از اهالی رسانه با ریاست کتابخانه مجلس
جمعی از دبیران، سردبیران و مدیران فرهنگی رسانه ها ضمن بازدید از کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی در نشستی صمیمانه با مسعود معینی پور، ریاست کتابخانه، دیدار کردند.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس دوشنبه 5 آذر ماه جمعی از اهالی رسانه شامل دبیران، سردبیران و مدیران فرهنگی رسانه ها در نشستی صمیمانه با دکتر مسعود معینی پور دیدار کردند.
اصحاب رسانه در این دیدار، ایده ها و پیشنهادات خود را برای دور جدید مدیریتی کتابخانه مطرح کرده و ریاست کتابخانه نیز توضیحاتی درباره اقدامات انجام شده و برنامه های پیش رو ارائه کرد.
پیش از این دیدار نیز اهالی رسانه از موزه، بخش های مختلف کتابخانه، کتابخانه ایران شناسی، گنجینه نسخ خطی، واحد مرمت، بخش اسکن و دیجیتال سازی و آرشیو نشریات بازدید کرده و از نزدیک با فعالیت های آنها آشنا شدند.
🌐 Www.ical.ir
🆔 @ical_ir