گرفتن و چنگ زدن
این بازی رو می تونید از حدود 1 ماهگی به بعد که توانمندی نوزادان در تکان دادن دست هاشون بیشتر میشه شروع کنید. به این شکل که عروسک ها، تصاویر، آویزهای مختلف، ربان های رنگی آویزان رو در میدان بیناییشون قرار بدیم و تشویقشون کنیم که اونها رو بگیرند، با ترکیب رنگ های مختلف و استفاده از اسباب بازی های صدادار نوزادها بیشتر تشویق میشن که دستشون رو به سمت اسباب بازی دراز کنند. اوایل نوزادها نمی تونن درست چنگ بزنند و وسایل رو بگیرند ولی رفته رفته این مهارت درشون تقویت میشه و این بازی خیلی خیلی به هماهنگی چشم و دست، تقویت مهارتهای دیداری و مهارت های حرکتی ظریف دست کمک میکنه.
#یک_ماهگی
@idehbazi
قنداق کردن
یکی از راههایی که آرامش و خواب اغلب بچه ها رو بیشتر میکنه قنداق کردن هست. قنداق کردن، به خاطر حس شبیه به تنگی داخل رحم مادر، احساس امنیت و آرامش به نوزاد میده و همینطور به خاطر جلوگیری از پرش دست و پا در خواب، خواب نوزاد رو بهتر و با کیفیت تر میکنه.
فقط لازمه چندتا نکته رو رعایت کنید:
❗️پارچه قنداق خیلی ضخیم نباشه که منجر به گرمای بیش از حد نوزاد بشه
❗️قنداق نباید خیلی شل باشه و نباید هم خیلی سفت باشه مخصوصا در ناحیه سینه و لگن، باید جوری بسته بشه که نوزاد بتونه پاهاش رو به بیرون و بالا تکان بده
کی زمان متوقف کردن قنداق هست؟
❗️وقتی نوزاد شروع به غلتیدن کرد باید قنداق کردن رو متوقف کنید
❗️اگر خود نوزاد دست و پاهاش رو از قنداق بیرون میاره، یا موقع قنداق شدن بی تاب و بی قرار میشه و از خواب بلند میشه، زمان متوقف کردن قنداق هست.
#بدوتولد
#خواب
#قنداق
@idehbazi
آب بازی
یکی از بازی هایی که میتونید از حدود یک الی دو ماهگی با نوزادتون انجام بدید آب بازی هست. میتونید در موقعیت های مختلف و به شکل های گوناگون این بازی رو انجام بدید، مثل آب ریختن بازی گونه روی بدن نوزاد در حمام یا اینکه مثل تصویر ظرف آبی رو در مقابل نوزاد بذارید یا زیر پاش که همزمان با حرکت دست و پا با آب برخورد داشته باشند. میتونید داخل ظرف ها اسباب بازی هم بگذارید که هم از لحاظ دیداری تحریک بشن و هم برای چنگ زدن تلاش کنند.
#یک_ماهگی
#دو_ماهگی
@idehbazi
بازی های حسی
پرورش حواس یکی از نکات خیلی خیلی مهمیه که بهترِ از ابتدا بهش توجه کنیم و سعی کنیم با بازی ها و فعالیت های مختلف تمامی حواس نوزاد رو تحریک کنیم. چندتا مثال برای هر حس میگم که بعضی هاش جداگونه پست شدن
شنوایی : بازی با جغجغه، شعر خواندن، داستان گویی، موسیقی و...
بویایی: استفاده از بوهای طبیعی در فضای اتاق مثل بوی میوه ها
دیداری:بازی های سیاه و سفید، نور و خاموشی، آینه
لامسه: لمس بافت های مختلف(پوست مادر، پارچه های جنس مختلف، کیسه های پلاستیکی، کاغذ و... ) ، اب بازی و..
عمقی: ماساژ دادن
وستیبولار(تعادلی) : تاب دادن روی دست یا روی پا، قرار دادن روی توپ های بزرگ gymball
#یک_ماهگی
#حس
@idehbazi
سلام به همگی، عیدتون مبارک🌹❤️
امشب چون اکثرا درگیر مهمونی و... هستیم پست جدید نداریم😊
انشالله فردا پست جدید گذاشته میشه🙏
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماساژ نوزادان
یکی از مسائلی که والدین خیلی باهاش درگیرن خوب نخوابیدن نوزاداشون هست، ماساژهای ریلکسیشن خیلی میتونه به خواب بچه ها کمک کنه و همینطور به خاطر تحریکات عمقی که به عضلات نوزاد میده خیلی به آگاهی بدنیش کمک میکنه. این کلیپ یه نمونه از ماساژ آرام سازی هست.
چند نکته که لازم رعایت کنید:
سعی کنید یه فضای آروم رو ایجاد کنید.
نوزاد تو موقعیت راحتی قرار بگیره.
دستتون سرد یا گرم نباشه.
دستتون رو با یه روغن مثل روغن زیتون چرب کنید.
پشت مفاصل مثل پشت زانو یا آرنج رو نباید ماساژ بدید.
مخصوصا زمانی که تازه ماساژ رو شروع کردید و نوزادتون سن کمتری داره حرکات و فشار دستتون آروم باشه تا منجر به آرام سازی نوزاد بشه.
زمانی که تازه شیر خوردن یا مریض هستند ماساژ رو انجام ندید.
سعی کنید به صورت مرتب انجام بدید تا تاثیر بیشتری از ماساژ ببینید.
#بدوتولد
#ماساژ
@idehbazi
یکی دیگه از دغدغه های خانواده در رابطه با نوزادان شون بحث یبوست و گاز شکمی نوزادان هست. بریم سراغ چندتا ورزش که می تونه تو این مسیر بهتون کمک کنه:
1)پدال زدن مثل دوچرخه: پاهای نوزادتون رو جداگانه و پشت سر هم داخل شکم ببرید و سپس باز کنید(مثل تصویر)
2)دوتا پا رو داخل شکم خم کنید و از ناحیه لگن بچرخونید(داخل کلیپ هست )
3)ماساژ I love you (فیلم داخل کلیپ) در رابطه با ماساژ دقت کنید ما همیشه روغن رو به دست خودمون میزنیم نه بدن نوزاد و دستتون نباید سرد یا خیلی گرم باشه و آروم آروم باید ماساژ رو شروع کنیم که بدن نوزاد عادت کنه
#ماساژ_یبوست
#بدوتولد
@idehbazi
خب دوستان تقریبا تا به اینجا بازی های مناسب سن 0تا 3 ماهگی گفته شده اگه بخوایم یه خلاصه بگیم از بازی ها باید به موارد زیر اشاره کنیم:
آواز خواندن، حرکت های نرمش گونه با دست و پا، صحبت کردن با لحن های مختلف، تکان دادن جغجغه و حرکت دادنش طوریکه نوزاد دنبال کند، تامی تایم، دیدن تصاویر متضاد سیاه و سفید، قرار دادن نوزاد جلوی آینه، ارتباط چهره به چهره، دنبال کردن عروسک های صدادار، قراردادن بادکنک به دست و پای کودک، تماس پوستی با جنس های مختلف، لگد زدن با پا به سطوح مختلف، آب بازی، بازی های حسی، گرفتن و چنگ زدن به اشیا و....
چهارچوب کلی بازی های 0 تا 3 ماهگی به این شکل هست حالا شما میتونید با خلاقیت خودتون بازی های متنوع تری ایجاد کنید.
#بازی #بدوتولد #یک_ماهگی #دوماهگی #سه_ماهگی
@idehbazi
May 11
قبل از اینکه بازی های 4 ماه به بالا رو شروع کنیم لازم بگم که تمامی بازی های بالا رو می تونید تو 4 ماهگی هم ادامه بدید ولی با یه سری تغییرات و پیشرفته کردنشون. مثلا:
✅همچنان صحبت کردن و آواهای مختلف رو میتونید داشته باشید ولی میتونید همزمان از روی کتاب های کوتاه و ساده مخصوص نوزادان براشون داستان بخونید، صداهای حیوانات رو براشون در بیارید و...
✅همچنان میتونید جغجغه بازی رو داشته باشید ولی چون مهارت گرفتنشون تقویت شده و ارادی ترِ، میتونید جغجغه رو بدید دست خودشون تا با تکون دادنش صدا رو متوجه بشن و اینجوری مهارت شناختیشون(فهم رابطه علت و معلولی) هم تقویت میشه.
✅دیدن خودشون تو آینه رو می تونید ادامه بدید ولی مثلا میتونید وقتی تو بغلتون هست برید جلوی آینه و خودتونم شکلک در بیارید تا نوزادتون با دقت به صورت شما تو آینه نگاه کنه.
✅الان که آواسازی های نوزاد بیشتر شده حتما به آواهاشون پاسخ بدید و واکنش نشون بدید تا اونها هم ترغیب بشند و بیشتر آواسازی کنند.
✅ میتونید تو آغوشتون بگیرید و تو محیط خونه یا بیرون برید و اسامی اشیا و موجودات رو براش تکرار کنید
✅تامی تایم همچنان ادامه دارد😊 و.....
#بازی
#چهار_ماهگی
@idehbazi
✅گرفتن اشیا و بردنشون به داخل دهان
مهارت گرفتن و هماهنگی چشم و دست نوزادتون خیلی بهتر شده پس میتونید اسباب بازی ها رو در فواصل مختلف و جهات مختلف بگیرید و نوزادتون رو تشویق کنید تا اون رو بگیره، تا جایی که میتونه سعی کنید مستقل عمل کنه و جایی که دیگه نتونست شما داخل دستش بذارید و بعد اجازه بدید که اگر دوست داشت داخل دهانش ببره و به کشفیاتش برسه😄
دیگه مهارت بینایی نوزادتون خیلی پیشرفت کرده،پس میتونید از اسباب بازی های رنگی مختلف استفاده کنید، جنس اسباب بازی ها به شکلی باشه که بتونند داخل دهانشون بذارن، بافت اسباب بازی ها مختلف باشه که همزمان به اکتشاف حسیشون هم کمک کنه، سایز و شکل اسباب بازی ها مختلف باشه که مهارت گرفتنشون هم تقویت بشه و بعضی اسباب بازی ها صدادار باشند و بعضی بی صدا که خودشون بتونند کشف کنند رابطه بین اشیا و بافت ها و صدا هارو
#بازی
#چهار_ماهگی
@idehbazi
✅دالی بازی
یکی از بازی هایی که میتونید از 4 ماهگی شروع کنید دالی بازی هست. وقتی که نوزاد شما خندیدن رو شروع میکنه این بازی خیلی لذت بخش تر خواهد بود چون شما میتونید واکنش نوزادتون رو بعد هربار دالی کردن ببیند😍 برای شروع این بازی میتونید خودتون دستتون رو روی صورتتون بذارید و دالی کنید یا اگر مهارت گرفتن نوزادتون در حد خوبیه پارچه ای روی صورتتون بندازید و نوزادتون رو تشویق کنید تا پارچه رو از روی صورت شما بکشه. میتونید اولاش خودتون دستش رو بگیرید و کمکش کنید. بعد از چندین مرتبه انجام دادن این کار میتونید زمانی که دستتون رو روی صورتتون نگه می دارید تغییر بدید، یعنی یه بار زودتر دستتون رو بردارید یه بار دیگه بیشتر نگه دارید و بعد دستتون رو بردارید. این بازی به شکل گرفتن مفهومی در نوزادان کمک میکنه به اسم پایداری شی. یعنی اینکه نوزاد یواش یواش متوجه بشه که اشیا حتی اگر اون نتونه ببیندشون هم باز وجود دارند.
#چهار_ماهگی
#پایداری_شی
#دالی_بازی
@idehbazi
✅بطری حسی
یه بازی بسیار راحت و پرفایده برای نوزادها درست کردن یه بطری حسی است. خیلی راحت می تونید یه بطری بردارید و داخلش رو پر کنید. سایز بطری، وزنش، مایع یا جامد بودن داخل بطری، رنگش و... همه میتونه تغییر کنه و در نتیجه تحریکات حسی متفاوت دیداری، شنیداری و عمقی به نوزاد بده. میتونید داخل بطری ها رو از حبوبات، پاستا، برنج، شکلات رنگی، کاغذ رنگی، مایعات رنگی(ترکیب آب و مایع ظرفشویی رنگی، ترکیب روغن بچهِ رنگی و آب و.... ) و... پر کنید.
#چهار_ماهگی
#بازی
@idehbazi