فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وضعیت وصفناشدنی غزه..
@iisociology
پرچم سیاه بر فراز دمشق+.pdf
540.2K
اقتصاد سیاسی سقوط سوریه
@iisociology
نقش بافت مذهبی سوریه در سقوط اسد.
بافت مذهبی جمعیت سوریه به این شرح است:
74 درصد اهل سنت،
13 درصد علوی نُصَیریه،
2 درصد شیعه امامی و اسماعیلی،
3 درصد دروزی،
7 درصد مسیحی،
1 درصد یهودی و ایزدی.
اهل سنت در سوریه باسایر کشورها مثل عربستان و مصر متفاوت است. اهل سنت سوریه دو بخش است: اکثریت: اموی، و اقلیت: شافعی (کُرد).
دمشق، مهد تفکر عثمانی اموی است و سالها مرکز حکومت معاویه و بنیامیه بوده است. برای همین اهل سنت سوریه با ریشه اموی و بهصورت صدها گروهک رشد کرده است. تفاوتشان با سایر اهل سنت عربستان و مصر این است که، حضرت علی علیهالسلام را اصلا جزو خلفا نمیدانند و معتقدند خلفا به این ترتیب هستند: ابوبکر، عمر، عثمان، معاویه، یزید و..... نسبت به اهل بیت و بنی هاشم بغض و کینه دارند. به خاطر همین اغلب اهل سنت سوریه، ناصبی هستند.
علوی نصیریه که خاندان اسد و بشار اسد رئیس جمهور سوریه از آن هستند؛ فرقه تاریخی غالی هستند. در زمان حضرت امام حسن عسکری علیهالسلام، شخصی به نام محمد نُمیری است که از اصحاب امام حسن عسگری علیه السلام معرفی شده و بعد از شهادت ایشان مدعی وکالت و نیابت از امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) شد ولی به دلیل ابراز عقاید الحادی چون تناسخ و غلوآمیز با نامه امام حسن عسگری (علیه السلام) رسوا شد.
سپس ادعا نمود که او فرستاده خداوند است؛ و از جانب حضرت امام هادی (علیه السلام) فرستاده شده است؛ و منکر امامت امام حسن عسکری (علیه السلام) و امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) شد؛ و بعد از این مدعی ربوبیت شد و به اباحهگری روی آورد. بعد از نُمیری، حسین بن حمدان خصیبی (صاحب کتاب هدایه الکبری) است که این فرقه را سازماندهی کرد؛ و قبرش در حلب است که در سال 91 توسط ارتش آزاد سوریه تخریب شد.
تفکر نصیریه، مخلوط شیعه و مسیحیت و ایران پیش از اسلام است؛ معتقدند که خدا ذات یگانهای است مرکب از سه اصل جداناپذیر به نامهای «معنی»، «اسم»، «باب». این سهگانگی به نوبت در انبیا متجلی شده است؛ و آخرین تجسم با ظهور اسلام مصادف شده، و آن ذات یگانه در تثلیث در وجود علی، محمد و سلمان فارسی تجسم یافت. بدین سبب تثلیث مزبور را باحروف عمس (ع - م - س) معرفی مینمودند که اشاره به حروف اول سه اسم علی، محمد و سلمان است.
اعمال و مناسک نصیریه این موارد است:
1. نماز در پنج نوبت به جا میآورند که در تعداد رکعات با هم تفاوت دارند. در حالی که سجده ندارد اما کاری شبیه رکوع در آن وجود دارد.
2. نماز جمعه ندارند و وضوء و تحصیل طهارت برای رفع جنابت قبل از نماز ندارند.
3. مسجد نداشته، نمازهایشان را در خانه انجام میدهند و به همراه نماز اعمال خرافی نیز انجام میدهند.
4. حج را قبول ندارند بلکه رفتن به حج را کفر و عبادت بت میپندارند.
5. زکات را قبول نداشته و خمس اموال خود را به مشایخ و رؤساء فرقه تحویل میدهند.
6. روزه نزد ایشان دوری جستن از زنان در طول ماه رمضان است.
7. نسبت به صحابه بغض دارند و ابوبکر و عمر و عثمان را لعنت میکنند؛ و آنها را جزو محرمات الهی میدانند.
8. این فرقه معتقد به اسرار باطنی برای عقاید است و خودشان را عالم به اسرار نهان میپندارند؛
9. اعتقاد دارند که امام حسین (علیهالسلام) در روز عاشورا کشته نشده، بلکه مانند مسیح، کسی شبیه امام حسین (علیهالسلام) مشبه شد و به جای امام حسین (علیهالسلام) کشته شد؛ و امام حسین (علیهالسلام) به آسمان رفت!
اهل سنت سوریه که غالبشان اموی هستند بشار اسد و خاندان اسد را از لحاظ اعتقادی و سیاسی مهدورالدم میدانند و معتقدند که حرمهایی مانند حرم حضرت زینب (سلام الله علیها) باید نابود شود؛ و حق حاکمیت بر سرزمین سوری باید از آن اکثریت (اهل سنت) باشد نه از اقلیت 13 درصدی (علوی).
معتقدندکه خاندان اسد، حق 75 درصدی مردم سوریه را مصادره کرده است؛ و هر طوری شده باید این خاندان حذف شوند. این که میبینید مردم عربی از جمله فلسطینیها از حمله به حلب اظهار خوشحالی میکنند، از این منظر عقیدتی و سیاسی ببینید که خاندان اسد کافر و علیاللهی هستند!
اهل سنت اموی سوریه در گذشته توسط امپراطوری عثمانی و حالا توسط ترکیه پشتیبانی میشوند. اهل سنت شافعی کُرد مخالف ترکیه هستند.
طبیعی است که خاندان اسد با این پیشینه تاریخی و مذهبی با حکومتهای عربی متفاوت باشد؛ به انقلاب اسلامی ایران بهخاطر شیعه بودن احساس نزدیکی کند، و در دوران جنگ هشت ساله عراق بر علیه ایران، در کنار ایران باشد؛ و دشمن اسرائیل باشند؛ و جامعه عربی و حکومتهای عربی از حکومت بشار اسد دل خوشی نداشته باشند.
@iisociology
چرا سوریه سقوط کرد؟
اقتصاد سیاسی:
eitaa.com/iisociology/775
اجتماعی:
eitaa.com/iisociology/773
اقتصادی:
eitaa.com/iisociology/763
اعتقادی:
eitaa.com/iisociology/776
قومیتی:
eitaa.com/iisociology/766
تشکیلاتی:
eitaa.com/iisociology/768
جغرافیایی:
eitaa.com/iisociology/770
@iisociology