💢فتوای اتحادیه جهانی علمای مسلمان در مورد حمایت از غزه
✔️نشست خبری اتحادیه جهانی علمای مسلمان (اتحاد العلماء) روز گذشته در مقر این اتحادیه در دوحه قطر با حضور تعدادی از اعضا به ریاست دبیرکل اتحادیه شیخ علی القره داغی برگزار شد.
کمیته اجتهاد و فتوای اتحادیه جهانی علمای مسلمان بیانیهای با عنوان «فتوای دولتهای کشورهای مسلمان در مورد تعهداتشان در قبال جنگ غزه» صادر و تصریح کرد: مداخله نظامی و ارائه تجهیزات نظامی به دولت فلسطین و گروههای مقاومت یک تکلیف شرعی است.
در این بیانیه آمده است: دولتها و ارتشهای رسمی باید فوراً برای نجات غزه از نسلکشی و ویرانی همهجانبه مداخله کنند. این اقدام مورد انتظار تعهد کامل به وظیفه حمایت دینی، سیاسی، حقوقی و اخلاقی فلسطین در راستای توافقات بینالمللی و منافع راهبردی منطقه و امت خواهد بود.
در بیانیه فوق با اشاره به تمام کشورهای عربی و مسلمان بهویژه مصر، اردن، سوریه و لبنان، همسایگان فلسطین، تأکید شده است: «مداخله نظامی و ارائه تجهیزات نظامی به دولت فلسطین و گروههای مقاومت یک تکلیف شرعی است.»
در این بیانیه با اشاره به حمایت همهجانبه نظامی، مالی و رسانهای غرب از اسرائیل و همچنین کمک دیپلماتیک آن، از کشورهای عربی و مسلمان درخواست شده است که حمایت مشابه و همبستگی با فلسطین به عمل آورند.
📝 متن کامل این فتوا به این شرح است: http://ijtihadnet.ir/?p=73956
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
16.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥دربارۀ کتاب «استناد»
✔️استاد سید محمدجواد شبیری:
کتابهایی که درباره «علم رجال» نگاشته شده، روشمند نیستند. یعنی به کاربر، روش آموزش رجال را نمیآموزد. کسی که وارد «رجال» میشود باید پشتوانهای از آموزش عملی داشته باشد. علم رجال یک فن کاربردی است و باید قواعد و اصولی برای کمک به دانش پژوهانی که میخواهند در رجال کار کنند، تدوین میشد. رابطه این قواعد رجال با علم رجال، مانند رابطه اصول فقه با فقه است.کتاب «استناد» با این نگاه تألیف شده است.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔نشست علمی «پیش نیازهای فقهی و اصولی برای حضور موفق در دروس خارج»
🎙 با حضور استاد مجتبی الهی خراسانی، (مدرس خارج فقه و اصول و عضو هیئت علمی مرکز تخصصی آخوند خراسانی ره)
⏰ زمان: پنجشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۲، ساعت ۹:۳۰ تا ۱۱
🕌 مکان: مشهد مقدس، مدرسه علمیه سلیمانیه، نمازخانه (همکف)
🌐 پیوند برای حضور مجازی: https://bbb04.dte.ir/b/y92-59m-sdw-kdy
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
5.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📣اولین فصل از «درسگفتار عدالت اجتماعی»
👤با ارائه؛ حجتالاسلام و المسلمین استاد احمد واعظی
🗓 مهلت ثبتنام: ۱۵ آبان ۱۴۰۲
🔗 لینک ثبت نام: B2n.ir/k77456
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔برگزاری دوره تخصصی «فقه مدیریت» ویژه اساتید حوزههای علمیه
✔️مؤسسه آموزش عالی فقاهت وابسته به مجتمع عالی تربیت مجتهد مدیر محمدیه دوره تخصصی فقه مدیریت ویژه اساتید حوزههای علمیه با بهرهگیری از اساتید حوزه و دانشگاه برگزار میکند.
⏳زمان آغاز دوره: از ۱۴۰۲/۰۸/۱۳ و مکان آن قم، بلوار شهید صدوقی (ره)، خیابان یاسمن، خیابان نسترن، کوچه۶، پلاک ۶۱ میباشد.
📌علاقهمندان میتوانند جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر به آدرس اینترنتی مجتمع به نشانی: www.mojtahedmodir.ir مراجعه کنند و یا مشخصات خود را به آیدی @Mj_kamali ارسال نمایند.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔ثبتنام داوطلبان نظارت ذبح شرعی، جهت اعزام به خارج از کشور
🔻شرایط ناظران ذبح شرعی:
۱- حداقل مدرک سطح ۳ حوزه؛
تبصره ۱: در صورت دارا بودن مدرک سطح ۲ حوزه، داشتن حداقل ۵ سال سابقه نظارت بر ذبح در کشتارگاههای داخلی معتبر خواهد بود.
۲- تأهل و اشتهار به حسن سابقه و رفتار و رعایت شئون روحانیت؛
۳ـ سلامت جسمی و روانی جهت کار در کشتارگاه به مدت 3 ماه؛
۴ـ حداقل ۳۰ و حداکثر ۶۰ سال سن؛
تبصره: در موارد استثنایی کمتر یا بیشتر از سنین یاد شده، نظر کمیسیون ویژه تذكيه، معتبر خواهد بود.
۵ـ آشنایی مکفی با برنامههای رایانهای و فضای مجازی؛
۶_ داوطلب، کارمند رسمی و پیمانی هیچ یک از دوایر دولتی و غیر دولتی نباید باشد. یعنی باید کد مرکز خدمات ایشان فعال باشد.
🔻دارا بودن هر یک از امور زیر، امتیاز تلقی میگردد:
۱ـ ملبس بودن دایمی به لباس روحانیت؛
۲ـ تسلط یا آشنایی با زبانهای انگلیسی، عربی، پرتغالی و...؛
۳ـ حافظان قرآن کریم، خانوادههای شهدا و ایثارگران؛
۴ـ سابقۀ نظارت بر ذبح شرعی زیر پنج سال در کشتارگاههای داخلی؛
۵ـ سابقه فعالیت فرهنگی، پژوهشي و تبلیغی موفق در داخل یا خارج از کشور.
🔻فرایند پذیرش، گزینش و اعزام
۱ـ ثبت نام و تشکیل پرونده اعزام از طریق سامانه اعلام شده؛
۲- شرکت در مصاحبه علمی و قبولی در آن؛
۳ـ شرکت در دورههای علمی ـ آموزشی و عملی(کارآموزی)؛
۴- کسب امتیازات لازم در تمامی مراحل یاد شده؛
۵- تکمیل فرم تعهدنامه اعزام؛
۶ـ قرار گرفتن در نوبت اعزام
۷ـ استعلام از مراکز ذی ربط
🔗لینک جهت ثبت نام: http://syswhc.com/RegisterObserver/index
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
26.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥پیچیدگیهای اجرای احکام فقهی توسط حاکمیت
🎙حجتالاسلام علی محمدی، مدیر مؤسسه معنا
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢مسئله آلایندگی هوا اولین بار توسط علامه حلی مطرح شد/ عناوین فقهی قابل تطبیق بر آلودگی هوا
✔️حجتالاسلام سلمان بهجتی اردکانی:
🔹علامه در کتاب قواعد الأحکام در تبیین ملکیت زمین از طریق احیا، این شرط را مطرح نموده که زمین احیا شده نباید در حریم املاک دیگران باشد. سپس علامه این مسئله را مطرح کرده است که آیا شخص مالک میتواند کارگاه آهنگری در زمین احیا شده تأسیس کند در حالیکه این زمین در مجاورت بازار عمومی است؟ یعنی از این حیث که آهنگری همراه با آلودگی صوتی و آلایندگی هوایی است، چنین مسئلهای مطرح شده است.
🔸مرحوم سید جواد عاملی در مفتاح الکرامة این مسئله را مطرح کرده است که آیا تأسیس کوره آجر پزی یا دباغی کردن پوست حیوانات در حیاط منزل جایز است؟ مرحوم صاحب جواهر در چنین بحثی به مضرات آلودگی هوا اشاره میکند و میفرماید: «الضرر من حیث التأذی بالدخان و الرائحة الکریهة».
🔹«بلد طیّب» به معنای سرزمین پاک و نیکو است و یک سرزمین، بدون داشتن هوای پاک، به سرزمین پاک متصف نمیگردد؛ همچنین امروزه ثابت شده که آلودگی هوا به زمین منتقل میشود و خاک را نیز آلوده میکند. پس «بلد طیب» به سرزمینی با هوای پاک اشاره دارد.
📝 ادامه مطلب: http://ijtihadnet.ir/?p=73946
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢فضای صدور حديث اهل بیت (ع) از دیدگاه آيتالله بروجردی
✔️حجتالاسلام سيد محمدحسن حكيم:
🔹در نگاه آيتالله بروجردی اگرچه مصاديقی چون نظارت فيما بين كلمات فقيهان معاصر معصوم و نظارت و به جريانهای حاكم در عصر معصوم میتواند بر جوانبی از فقه الحديث روايات اهل بيت علیهمالسلام اثرگذار باشد؛ اما نقطه تاكید جدی آيتالله بروجردی بر نفس احاديث، كلمات وآراء اهل سنت يا موضوعيت داشتن خود ايشان نيست!
🔸 آيتالله بروجردی مجموع گزارهها را قرائن و دلائل و علائم و نشانههايی میداند كه نقش مقدمی و تمهيدی دارند بر شناسايی گفتمان رايج در عصر معصوم كه از رهگذر آن میتوان حدود موضوعات و مسائل مطروحه در عصر معصوم را كشف نمود؛ و اين مهمترين كاربستی احاديث و آراء اهل سنت در فهم روايات فقهی اهل بيت عليهمالسلام است. چراكه مداليل و مفاهيم تابع موضوع است و حسب موضوع کلام معنا میيابد و ابعاد آن روشن میشود. آيتالله بروجردی اين مهم را در بحث فقهی تطبيق كرده و تلقی و برداشتهای فقيهان را نسبت به حديث فقهی اهل بيت عليهمالسلام تابع حدود موضوعات مطروح در عصر معصوم مورد نقادی قرار میدهد.
🔹آيتالله بروجردی بر دو ركن مهم تأكيد دارد : يكی نقش مسائل و موضوعات مطروحه در عصر معصوم و تاثير آن بر فهم روايات؛ و ديگری كاربست روايات اهل سنت در بازيابی فضای صدور و گفتمان رايج كه بستر شناخت مسائل و موضوعات مطروحه در عصر معصوم است.
📝 گزارش نشست: http://ijtihadnet.ir/?p=73941
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢حوزه باید پای کار تقریب بیاید؛ نمیشود انقلاب بخواهد، حوزه نخواهد!
✔️ در گفتگو با استاد احمد مبلغی:
🔹گاهی اقتضائات تقریب رعایت نمیشود. ببینید ما یا نباید در یک عرصۀ جهان اسلامی با این عظمت و با این ابعاد گسترده ورود داشته باشیم یا اگر وارد شدیم، باید اقتضائاتش را بشناسیم. مثلا یکی از اقتضائاتش این است که حوزه باید پای کار تقریب بیاید. نمیشود که انقلاب بخواهد، حوزه نخواهد یا حوزه بخواهد، بخشی از آن بخواهد، آن بخشی هم که میخواهد کمتر حرف بزند، آن بخشی که نمیخواهد، صدایش بلندتر باشد.
🔸جالب این است که در برابر آن کسانی که صدای بلند ضدتقریب داشتند، آن کسانی که اهل تقریب و وحدت بودند، به موازات بلندتر شدن صدای آنها، اینها هم دچار تقیۀ تقریبی میشدند. تقیۀ تقریبی دیگر خیلی بد است، یعنی شما تقریبی باشی، حرفی نزنی. تقریبی باشی، آن درد و دلت یا آن نگاه و اندیشهات را نگویی، به خاطر اینکه دیگری به تو حرف نزند و یا وضعیت اجتماعی را بخواهی حفظ بکنی و یا به هر دلیل دیگر، این خیلی بد است.
🔹ما تقریب را بد فهمیدیم، همایش محور شدیم، آن هم سالیانه یک همایش؛ اصلا اینطور نیست، تقریب یک ایده است برای میدان عمل و بکار گیری در فضای بیرون. همچنین در پس تقریب خودمان احیاناً بعضی کسانی که نفوذ پیدا میکنند در تقریب وجود دارند، نفوذیهای تقریبی ما کم نداریم و اینها میخواهند کارهای دیگری انجام بدهند، خب این خراب میکند.
👈 متن گفتگو را در «اجتهاد» بخوانید: http://ijtihadnet.ir/?p=73895
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
27.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 عالمان شیعه، پیشگامان مخالفت با نقشه شوم صهیونیسم
👆تماشا کنید👆
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢مفتی ارشد سعودی تحت فشار افکار عمومی اسلامی و عربی، مجبور به حمایت از غزه شد
✔️با گذشت ۲۷ روز از آغاز جنگ غزه، بالاخره مفتی اعظم و هیئت کبارالعلماء سعودی، تحت فشار بیسابقه افکار عمومی کشورهای عربی و جهان اسلام به زبان آمدند و به تحولات فلسطین و غزه نیز واکنش نشان دادند. البته این رویداد درست پس از دستور پادشاه و ولیعهد سعودی، مبنی بر راهاندازی کارزار امدادرسانی به نوار غزه رخ داد!
عبدالعزیز آلالشیخ، مفتی اعظم سعودی و رئیس هیئت کبارالعلماء، این اقدام سران سعودی را «از کارهای بزرگ و نیکی» دانست که «نشان دهنده اهتمام رهبران کشور به نیازهای آسیبدیدگان و نیازمندان است».
آلالشیخ افزود این [کار] از صفات نیک این حکومت برپا شده بر پایهی استوار احکام الهی و تطبیق شریعت در همه ابعاد زندگی است. این حرکت سخاوتمندانه رهبران کشور، برای کمک به برادران فلسطینی در غزه، برآمده از اهتمام خادم حرمین شریفین و ولیعهد به حمایت از آنها، و در امتداد نقش بشردوستانه سعودی در طول تاریخ است.
آلالشیخ همچنین عموم شهروندان و اتباع مقیم را به مشارکت در این طرح دعوت کرده و درعین حال نسبت به برنامههای مشابه جعلی نیز هشدار داد.
وی در پایان گفت از خداوند میخواهیم به خادم حرمین و ولیعهد امانتدارش جزای خیر دهد؛ به برادرانمان در فلسطین رحم کند، امواتشان را بیامرزد و بیمارانشان را شفا دهد...
هیئت کبارالعلماء نیز در بیانیهای با تشویق مردم به مشارکت در این کارزار، گفت مشارکت در این کارزار، اطاعت قطعی از دستور خداوند و پیامبر (ص) مبنی بر کمک به مسلمانان آسیبدیده و نیازمند، و همچنین اطاعت از حاکمان (پادشاه و ولیعهد) است.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad