💢 حکم شرعی انتخابات و مجتهدان زنده و مرده!
✍️ حجتالاسلام احمدحسین شریفی
برخی از مدعیان فقاهت که مع الاسف در حوزه علمیه نیز صاحب کرسی درس فقه هستند (هر چند کم رمق و صرفاً در حلقه مریدان) میگویند هیچ آیه یا روایتی درباره انتخابات نداریم! پس اینکه عدهای حکم شرعی شرکت در انتخابات را بیان میکنند، ربطی به فقه و شرع ندارد!
سطح آگاهی و فهم فقهی چنین افرادی را در همین نوع اظهار نظرهایی میتوان سنجید، و حقیقتاً چنین اظهاراتی ارزش پاسخگویی هم ندارد. زیرا اگر چنین باشد که اینان میگویند در آن صورت نه تنها باید فاتحه «اجتهاد» را خواند که فاتحه «خاتمیت» و «جاودانگی» اسلام را هم باید خواند. اگر اسلام دین جاودانه است و اگر هیچ کنشی از کنشهای اختیاری بدون حکمی شرعی وجود ندارد، پس چطور میتوان گفت شرکت در انتخابات ( به عنوان یکی از مهمترین و سرنوشتسازترین کنشهای اجتماعی و حوزههای نمایش اقتدار حکومت اسلامی و ...) فاقد حکم شرعی است و هیچ ربطی به اسلام و امام زمان و ... ندارد؟!
خدا رحمت کند شهید مطهری را چه زیبا میفرمود: «بديهی است كه مشكلات جامعه بشری نو میشود و مشكلات نو راه حل نو میخواهد. «الحوادث الواقعه» چيزی جز پديدههای نوظهور نيست كه حل آنها بر عهده حاملان معارف اسلامی است. سرّ ضرورت وجود مجتهد در هر دوره، و ضرورت تقليد و رجوع به مجتهد زنده همين است. و الا در يك سلسله مسائل استاندارد شده، ميان تقليد از زنده و مرده فرقی نيست. اگر مجتهدی به مسائل و مشكلات روز توجه نكند او را بايد در صف مردگان به شمار آورد.»
#انتخابات
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢شرکت در انتخابات از برترین مصادیق تعاون واجب بر اقامه حق است
✍️استاد مجتبی الهی خراسانی
دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی تجسم حق یکایک مردم در تقنین است و ششمین انتخابات مجلس خبرگان رهبری، نماد دخالت رأی مردم در تعیین شخص حاکم در نظام اسلامی است.
حق مشارکت مردم در حاکمیت و قانون قابل اسقاط و تعطیل نیست و استفاده از این حق، تکلیفی شرعی است که در حفظ تمامیت و حاکمیت کشور اسلامی و نمایش قدرت و همبستگی ملت و حکومت در چشم جهانیان و مایه ترس و ضعف دشمنان بر دوش آحاد مؤمنان است.
برای ادای چنین تکالیفی، خداوند در قرآن وعده داده است که: وَلَا يَطَئُونَ مَوْطِئًا يَغِيظُ الْكُفَّارَ وَلَا يَنَالُونَ مِنْ عَدُوٍّ نَيْلًا إِلَّا كُتِبَ لَهُمْ بِهِ عَمَلٌ صَالِحٌ ۚ إِنَّ اللَّهَ لَا يُضِيعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِينَ (بدانند که در هیچ صحنهای که کافران را به خشم آورد قدم نمیگذارند و هیچ مواجههای با دشمن ندارند مگر اینکه به سبب آن عمل صالحی برای آنان نوشته میشود. زیرا خدا پاداش نیکوکاران را ضایع نمیکند. سوره توبه آیه ۱۲۰) و نیز فرموده: وَمَا تُنفِقُوا مِن شَيْءٍ فِي سَبِيلِ اللَّهِ يُوَفَّ إِلَيْكُمْ او در راه خدا هر هزینهای کنید پاداش کامل آن به شما برخواهد گشت. سوره انفال، آیه ٦۰)
روشن است که احقاق و اقامه حق و پیشرفت کشور در گام دوم انقلاب برای دستیابی به تمدن آرمانی اسلامی و زمینه سازی ظهور حضرت ولی عصر عجل الله فرجه بدون تداوم و رشد مسئولیت پذیری و جز از مسیر مشارکت و نظارت عامه مردم، تضمین نمیگردد.
شرکت در انتخابات از برترین مصادیق تعاون واجب بر اقامه حق است که امیرمؤمنان علیهالسلام فرمود: مِن واجِبِ حُقُوقِ اللّه ِ عَلَى العِبادِ... التَّعاوُنُ عَلى إقامَةِ الحَقِّ بَينَهُم (از حقوق واجب خداوند بر بندگانش این است که برای بر پا داشتن حق در میان خویش تعاون و همیاری کنند. نهج البلاغه، خطبه ۳۱٦)
از سوی دیگر، عملکرد نمایندگان در ادوار مختلف همواره قابل نقد و ارتقاست و «العصمة الله و لأهلها». امید است. منتخبان آینده ملت در هر دو، مجلس در رعایت تقوا و عمل به وظایف نظارتی و تعهدات قانونی خود بیشتر بکوشند و با استعداد از رهنمودهای مقام معظم رهبری و بدون ملاحظه منافع شخصی و تعلقات گروهی در مسیر تحقق مطالبات مردم و راهگشایی و امیدآفرینی، قدم بردارند؛ ان شاء الله.
#انتخابات
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢نقد فقه خوارجی در امر مشارکت مردمی در انتخابات
✍️حجتالاسلام داود مهدوی زادگان
فقه سیاسی خوارجی اساساً در تقابل با حکمرانی علوی شکل گرفته است و چارچوب نظری آن بر نظریه بی دولتی و تفکر آنارشیستی استوار است. آنچنانکه یکی از سه جریان اصلی معارض با حکمرانی امیر المومنین علی علیه السلام اهل خوارج بوده است.
حضرت وصی علیهالسلام در خطبهای منطق بیدولتی خوارج را اینگونه توضیح داده است که آنان آموزه دینی "حاکمیت از آن خدا است" را برای اثبات اراده باطل شان که همان بیدولتی است به استخدام میگیرند. در حالی که این آموزه دینی ضرورت حکومت را نفی نمیکند، اگرچه حکومت فاجر باشد. چون نظام اجتماعی بدون برقراری حکومت از هم میپاشد: " كَلِمَةُ حَقٍّ يُرَادُ بِهَا بَاطِلٌ،نَعَمْ إِنَّهُ لاَ حُكْمَ إِلاَّ لِلَّهِ وَ لَكِنَّ هَؤُلاَءِ يَقُولُونَ لاَ إِمْرَةَ إِلاَّ لِلَّهِ وَ إِنَّهُ لاَ بُدَّ لِلنَّاسِ مِنْ أَمِيرٍ بَرٍّ أَوْ فَاجِرٍ" (نهجالبلاغه: خ ۴۰)
برخی از معممین حوزوی با نگرش فقه خوارجی که در تقابل جدی با حکمرانی ولایی است، در صدد معلوم ساختن حکم شرعی انتخابات از سه راه فتوای مراجع تقلید و حکم ولی فقیه و تشخیص خود شهروندان برآمده اند. لذا در تعریض و نقد گفتار آنان نکاتی را بیان میکنیم:
#انتخابات
👈 بخوانید: http://ijtihadnet.ir/?p=74916
#انتخابات
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢موافقت شورای اعطا با تأسیس پژوهشکده مطالعات فقه معاصر
✔️شورای اعطای مجوزها و امتیازهای علمی حوزههای علمیه موافقت اصولی خود را با تأسیس پژوهشکده پژوهشکده مطالعات فقه معاصر اعلام کرد.
بر اساس گزارش معاونت پژوهش حوزههای علمیه، دبیرخانه شورای اعطا، این پژوهشکده از سه گروه «مبادی فقه و حقوق»، «فقه و روابط انسانی»، «فقه و طبیعت» تشکیل شده است.
مؤسس این واحد پژوهشی آیتالله سید کاظم نور مفیدی است و مأموریت آن «تولید پژوهشهای فاخر در راستای پاسخگویی فقهی و استدلالی به پرسشهای فراروی بشر امروز و دنیای معاصر با تأکید بر روش فقه جواهری و تولید نظامات نوین فقهی در قالب پژوهشهای میان رشتهای» اعلام شده است.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢درباره اهمیت و لزوم شرکت در انتخابات
✍️استاد محمد محمدی قائینی
بسمالله الرحمن الرحیم
همانطور که مستحضرید ایران اسلامی در آستانه دو انتخابات مهم قرار دارد. ضمن دعوت از آحاد ملت شریف ایران برای حضور در این فريضه مهم، نکاتی را به عرض میرساند:
🔹حضور در انتخابات عبارت است از:
استفاده از حق شرعی، قانونی و انسانی برای تعیین سرنوشت
علامت اهمیتدادن به تکلیف شرعی و ندای قانون و سروش وجدان
نشان رشد عقلانی و بالندگی فکری و ترقی علمیِ یک ملت و کشور
مهر تایید بر احترام به آراء و عقاید و سلایق آحاد جامعه
رقمزدن سعادت یک ملت بهواسطه برنامهریزی کامل و جامع
🔹 حضور در انتخابات:
یک تکلیف شرعی است چون تعاون بر برّ و امربهمعروف و نهی از منکر ارشاد به حق و مواسات با مردم و بهعهده گرفتن مسئولیت شهروندی است.
یک تکلیف عقلی است، زیرا عقل هرچه را که در سعادت و کمال انسان موثر است را لازم میداند.
یک تکلیف ملی است، چون با دخالت در امور اجتماعی و بهدست گرفتن سرنوشت جامعه، فرهنگ غنی و ریشهدار ما پایدار و تقویت میشود.
یک پاسخ به ندای وجدان و موافقت با کرامت انسانی است که ما را به همکاری و همدردی اجتماعی اجتماعی فرا میخواند.
🔹آثار حضور:
۱. حاکمیت مردم بر تصویب قوانین مناسب و فراگیر؛
۲. تقویت جایگاه حاکمیت ملی در عرصه داخل و خارج؛
۳. اعتماد به نفس بیشتر برای مسئولین جهت پیشبرد اهداف انقلاب؛
۴. ناامیدی دشمن از ضربهزدن به کیان ملی و انقلاب
۵. امیدواری دوستان کشور عزیزمان در صحنه بینالملل
۶. اشتهار ایران و ایرانی به قانونمندی و پایبندی به اصول دموکراسی
۷. بهدست آوردن رضایت امام و شهدا و خادمین و گذشتگان کشورمان
۸. دعای امام زمان عجالله در توفیق و برکت نسبت به آحاد جامعه
۹. امید به حرکت سریعتر در جهت خدمت به مسلمین و آزادی مستضعفین
۱۰. احساس مسئولیت بیشتر مسئولین برای رفع مشکلات و کاهش کاستیها.
انشالله همه در روز جمعه با حضور در پای صندوقهای رای و انتخاب افراد اصلح و با لبیک به فرمان رهبر معظم انقلاب، موجب یاس دشمنان و مایه عزت انقلاب اسلامی خواهیم بود.
9 اسفند 1402
قم المقدسه
#انتخابات
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
31.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹شرکت در انتخابات چه حکمی دارد؟
🎙حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین فلاح زاده
#انتخابات
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مصاحبه با استاد مجتبی الهی خراسانی در رابطه با انتخابات
✂️#انتخابات مجلس شورای اسلامی، نماد حق و تکلیف مردم در حوزه قانونگذاری و انتخابات مجلس خبرگان رهبری، نماد دخالت مقبولیت مردمی در تعین شخص حاکم در نظام اسلامی است.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 به چه کسی رای بدهیم؟
🎙 پاسخ آیتالله گلپایگانی (ره) را ببنید
#انتخابات
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔖پرونده ویژه «فقه انتخابات»
✔️بهمناسبت دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری، پرونده ویژه «فقه انتخابات» با آثار و گفتارهایی از صاحبنظران و اساتید برجسته حوزه و دانشگاه در پنج بخش (یادداشت، گفتگو، گزارش، رهنمود، پنجره) با بیش ۶۵ مطلب از سوی «شبکه اجتهاد» منتشر شد.
✍️در این پرونده، علاوه بر فرمایشات و تبیین نگاه راهبردی رهبر معظم انقلاب و مراجع تقلید پیرامون انتخابات؛ گفتارها و نوشتارهایی از صاحبنظران و اندیشوران حوزه و دانشگاه چون: عبدالرضا ایزدپناه، سیداحمد حسینی خراسانی، سید محمدرضا مدرسی یزدی، محمدجواد فاضل لنکرانی، ابوالقاسم علیدوست، عبدالحسین خسروپناه، علیاکبر رشاد، عباس رفعتی، رضا اسلامی، عبدالحمید واسطی، محسن فقیهی، محسن مهاجرنیا، محمدحسین ملکزاده، محمدعالمزاده نوری، داود مهدوی زادگان، احمدحسین شریفی، عبدالوهاب فراتی، حبیبالله بابایی، سید سجاد ایزدهی، سید محمدرضا شریعتمدار، حسین جوان آراسته، سید احمد حبیبنژاد، علیرضا زهیری، غلامرضا بهروزی لک، ذبیحالله نعیمیان، محمدجواد ارسطا، علی رحمانی، علی شریفی، مجید رجبی، کمال رضوی، هادی مصباح، محسن ملکافضلی، محمدتقی رهبر، سیدحسن وحدتی شبیری، مصطفی دری، مهدی عصمتی و هادی عجمی؛ منتشر شده است.
#انتخابات
👈در «شبکه اجتهاد» ملاحظه نمایید: http://ijtihadnet.ir/?p=74930
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 حضرت آیتالله خامنهای صبح امروز جمعه یازدهم اسفندماه ۱۴۰۲ در اولین دقایق آغاز رأیگیری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری با حضور در حسینیه امام خمینی(ره)، آراء خود را به صندوق #انتخابات انداختند.
📝متن کامل بیانات: http://ijtihadnet.ir/?p=74948
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 امروز چشم بسیاری از مردم دنیا به ایران است/ دوستان را خوشحال و بدخواهان را ناامید کنید
🔹رهبر انقلاب اسلامی بعد از انداختن رای خود به صندوق، دوتوصیه به ملت ایران کردند، اول؛ درکارهای نیک پیشی بگیرید و در اولین ساعات رای خود را به صندوقها بیاندازید و دوم؛ در همه حوزهها به همان تعدادی که لازم است رای بدهید و نه کمتر.
🔸حضرت آیتالله خامنهای همچنین خطاب به ملت ایران افزودند: بدانید امروز چشم بسیاری از مردم و افراد دارای جایگاه سیاسی در دنیا به ایران دوخته شده است، پس دوستان را خوشحال کنید و بدخواهان را ناامید.
🔹رهبر انقلاب اسلامی همچنین در پاسخ به سوالی درباره کسانی که هنوز برای حضور در #انتخابات مردد هستند، گفتند: در کار خیر نیازی به استخاره نیست.
📝متن کامل بیانات: http://ijtihadnet.ir/?p=74948
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 این طور احتیاط خلاف احتیاط است!
❗️عدم شناخت کاندیدها مجوز عدم شرکت در انتخابات میشود؟
✔️حجتالاسلام والمسلمین احمد واعظی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، تبعات خالی کردن عرصه #انتخابات را تبیین کرد.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📸 شرکت مراجع در انتخابات؛ در ساعات اولیه اخذ رای
✔️حضرات آیات مکارم شیرازی، جوادی آملی، نوری همدانی و سبحانی در اولین ساعات آغاز فرآیند #انتخابات رای خود را به صندوق انداختند.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
26.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 بیانات آيتالله مکارم شیرازی در پای صندوقهای رای #انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
29.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 بیانات آيتالله نوری همدانی در پای صندوقهای رای #انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📸حضور اساتید دروس خارج و سطوح عالی حوزه علمیه مشهد در #انتخابات
🆔 https://eitaa.com/ijtihad