1_11928015407.pdf
10.22M
🗞 آشنایی با نشریات جامعه الازهر
🔺به پیوست آخرین نسخه از هفته نامه «صوت الازهر» که یک نشریه رسمی وابسته به الازهر الشریف مصر است تقدیم می شود.
🗞 این نشریه با قدمت بیست و سه سال، از اکتبر ۱۹۹۹ میلادی در زمان شیخ پیشین الازهر سید الطنطاوی فعالیت خود را آغاز و تاکنون پیوسته منتشر شده است.
🗞 از طریق مطالعه و بررسی گزارش های این نشریه می توان از بیانیه ها، فعالیت ها و واکنش های داخلی و بین المللی الازهر آشنا شد./ مسْلِمْنا
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔بررسی دولت تراز در اندیشه سیاسی امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب
✔️پنجمین دوره توانمندسازی مدارس و مراکز تخصصی حوزه علمیه خراسان، ویژه مدیران، مسئولان و کارشناسان تربیتی و تبلیغی مدارس علمیه مشهد و خراسان رضوی، بههمت دفتر امور مدارس این حوزه برگزار میشود.
🎙با تدریس استاد حسن رحیمپور ازغدی
📆 زمان: پنجشنبه ۲۴ خردادماه، ساعت: ساعت ۷:۳۰ صبح
🕌 مکان: مشهد، مهدیه خیمة الانتظار، خیابان شهید مطهری ۴۶، بین شهید سعادت ۳و۱
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢حکم کسب درآمد از همستر و ناتکوین
✔️طی یک ماه اخیر در تلگرام انواع مختلف بازیها مانند ناتکوین و همستر راهاندازی شده است که توجه بخش قابل توجهی از جمعیت کشور را به خود جلب کرده است. مطابق وعدهای که مدیران این بازیها دادهاند پس از کسب امتیاز در قالب سکه، این سکهها قیمتگذاری شده و قابل خرید و فروش خواهد بود. برای نمونه یکی از این بازیها، فرایندهای خود را تکمیل کرده و در نهایت تبدیل به ارز دیجیتال شده و هماکنون عدهای از آن بهرهمند شدهاند.
🔻استاد مهدی هادوی تهرانی، نسبت به مشارکت در این برنامهها و کسب درآمد احتمالی از این روش گفت:
🔹به طور کلی اگر رمزارزی دارای مالیت عرفی و ارزش عقلایی باشد و مشکلی مانند «احتمال عقلایی ضرر قابل توجه» در آن نباشد، از نظر شرعی دارای ارزش و مالیت خواهد بود و در اختیار قرار دادن دانش فنی، سرمایهگذاری و انجام فرایند ماینینگ برای تولید این نوع رمزارز و نیز خرید و فروش آن جایز است.
🔹اما از آنجا که سکههای حاصل از بازیهایی مانند نات کوین، همستر و ... از نظر شخص یا سازمان یا دولتی که بر آن نظارت و تسلط دارد، وضعیت مشخصی ندارد، مبادله با آن جایز نیست، مگر این که احراز شود هیچ گونه ضرری متوجه صاحبان و استخراجکنندگان آن نمیشود. البته به نظر میرسد استخراج آن به شکلی بیمارگونه اشخاص را از فعالیتهای سالم اقتصادی بازمیدارد و امید واهی به دستیابی به ثروتی کلان، افراد را به بیماریهای مختلف جسمی و روانی مبتلا میکند.
👈 بیشتر بخوانید: http://ijtihadnet.ir/?p=75709
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📗 «عدالت اجتماعی و فکر اسلامی معاصر» کتاب شد
✔️کتاب «عدالت اجتماعی و فکر اسلامی معاصر» اثر تازه حجتالاسلام والمسلمین احمد واعظی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در عرصه عدالت اجتماعی از چاپ خارج شد.
🔹این کتاب حاصل فصل اول درسگفتارهای عدالت اجتماعی است که توسط گروه مطالعات عدالت اجتماعیِ پژوهشکده مطالعات تمدنی و اجتماعی در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در پاییز ۱۴۰۲ با ارائه استاد واعظی برگزار گردید.
🔸بررسی وضعیت عدالتپژوهی در فکر فلسفی و تفکر فقهی معاصر و ارزیابی رهاوردهای متفکران اسلامی در این عرصه مقدس از اهداف اصلی این کتاب است.
🔹کتاب عدالت اجتماعی و فکر اسلامی معاصر که در چهارده گفتار تنظیم شده است، در صدد است اطلاعات و تحلیلهای ارزشمندی را در باب گستره عدالتپژوهی و مباحث عدالت اجتماعی و نظریههای عدالت متفکران غرب در کنار دیگر گفتارهای تکمیلی درباره نظریه های معاصر عدالت را در اختیار علاقمندان جدی مطالعات این حوزه قرار دهد.
🔸پیشتر با کتاب های «نقد و بررسی نظریههای عدالت»، «مطهری و عدالت»، «جان رالز؛ از نظریه عدالت تا لیبرالیسم سیاسی» و «بازاندیشی عدالت اجتماعی؛ چیستی، چرایی، قلمرو» در عرصه عدالت اجتماعی از حجت الاسلام احمد واعظی استاد تمام فلسفه دانشگاه باقرالعلوم علیهالسلام آشنا شده بودیم.
🔹کتاب «عدالت اجتماعی و فکر اسلامی معاصر» را می توانید از نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و فروشگاه بوستان کتاب تهیه کنید.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢روش فقهی استاد شهید مطهری
✔️استاد احمد مبلغی:
🔹بسیاری از فقهاء و متفکران به مسئله (چگونه شریعت "جهان متحول در بستر زمان" را پوشش میدهد؟ و چگونه فقیه میتواند این پوشش تشریعی را در روش فقهی خود فعال و اعمال کند؟) پرداخته اند.
🔻این مسئله دو مرحله برای بررسی دارد:
۱. مرحله اول: چه مکانیزمی را شریعت برای پوشش تحولات زمانی در خود تعبیه کرده است؟
۲. مرحله دوم: چه منهج فقهی برای استفاده از این قابلیتهای نهفته در شریعت وجود دارد که باید فقیه آن را فهم و کشف کند و در روش استنباطی خود منظور نظر بدارد؟
🔹از جمله این متفکران، شهید مطهری است که به بررسی چگونگی پوشش شریعت برای تحولات زمانی با رویکردی مثبت پرداخته و منهج اجتهادی را برای فعال کردن این پوشش ارائه کرده است.
🔸آنچه در پی میآید، بررسی و مطالعه این دیدگاه (در هر دو مرحله) میباشد که شهید مطهری ارائه کرده است.
✂️قواعد فقهی در نظر فقهاء سنتی نمیتوانند در حوزه پوشش دادن به مسائل نوپیدا و پاسخ دادن موثر و کارآمد به آنها معجزه کند، زیرا آنها نگاه فلسفی جامعی به این قواعد قبل از استفاده و تطبیق آنها نداشتهاند و ندارند و چارچوب و حدود آنها را در خصوص مسائل جدید به دقت تعیین نکردهاند. اما شهید مطهری دیدگاه جدیدی درباره عنصر دینامیک بخش به شریعت یعنی قواعد ارائه کرده است که به موجب آن قواعد فقهی در همگامسازی شریعت با تحولات ایفای نقش میکنند.
👈 در «اجتهاد» بخوانید: http://ijtihadnet.ir/?p=75707
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
12.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 نهضت علمی امام باقر (علیهالسلام) در بیان آیتالله شبیری زنجانی
🔺حضرت امام صادق علیهالسلام فرمودند: "كانت الشيعة قبل أن يكون أبو جعفر، وهم لا يعرفون مناسك حجهم، وحلالهم وحرامهم، حتى كان أبو جعفر ففتح لهم وبيّن لهم مناسك حجهم، وحلالهم وحرامهم، حتى صار الناس يحتاجون إليهم من بعد ما كانوا يحتاجون إلى الناس و هکذا یکون الامر"
«شیعیان پیش از ابوجعفر [امام باقر علیهالسلام] مناسك حج ّو حلال و حرام خود را نمىدانستند. آن حضرت، درِ علم را بر ایشان گشود و مناسك حجّ و حلال و حرام مردم را بیان فرمود، تا آنجا كه مردمى كه شیعه به آنها محتاج بودند (در امر مناسك و حلال و حرام ) خودشان محتاج شیعه گشتند، و امر امامت اینگونه است!» کافی، ج۲، ص۲۰
@zanjani_net
📗 نگاهی به مقالات نوزدهمین شماره دوفصلنامه «مطالعات جنسیت و خانواده»
🔹بررسی فقهی قابلیت فسخ تزویج ولایی کودک
🔸برآمدن گفتمان آسیبشناسی اجتماعی زنان در ایران
🔹مدلیابی ساختاری انگیزههای بخشش و بازگشت و تداوم زندگی در زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی
🔸تجربه زیسته احساس تنهایی در دختران تجرد زیست
🔹تأثیر سودانگاری همسر بر استحکام ازدواج از منظر قرآن و حدیث
🔸مقاومت زدایی اندیشه دینی در دوره معاصر با نگاهی به حوزه جنسیت
⬅️ برای مشاهده و دریافت مقالات، کلیک کنید
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔 نشست علمی «امکان سنجی تولید علوم انسانی اسلامی مبتنی بر اصول فقه حجت محور»
🎙ارائه: حجتالاسلام حسینی کیا (دبیر جشنواره علامه حلی تهران و مدرس سطوح عالی حوزه علمیه و دانشگاه صنعتی شریف)
🗓 زمان: شنبه ۲۶ خردادماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۶
🏛مکان: تهران، مسجد علوی: https://nshn.ir/f6vbv8wI5xiIdK
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔 نشست علمی «ماهیت حکمرانی اسلامی با تأکید بر نظام تعلیم و تربیت»
🎙ارائه: دکتر خسروباقری (استاد تمام دانشگاه تهران)
🗓زمان: شنبه، ۲۶ خرداد ۱۴٠۳، ساعت ۱٠
🕌 مکان: مشهد مقدس، حرم مطهر رضوی، مدرسه عالی فقاهت
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔نشست علمی «ماهیت و نظام مسائل فقه حکمرانی»
🎙ارائه: حجتالاسلام والمسلمین سید سجاد ایزدهی (مدرس خارج فقه سیاسی حوزه علمیه قم)
🗓 زمان: شنبه، ۲۶ خرداد ۱۴٠۳، ساعت ۱۲:۳٠
🔗 لینک مجازی شرکت در نشست علمی: https://www.skyroom.online/ch/feghahat_aqr/intfeqh
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔كرسی علمی ترويجی «ملاکهای انتخاب اصلح از منظر فقه»
🎙ارائه: حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا باقرزاده (عضو هیئت علمی دانشگاه باقر العلوم علیه السلام)
🎙ناقد اول: حجتالاسلام والمسلمین محمد نیازی (رئیس اسبق سازمان بازرسی کل کشور و سازمان قضایی نیروهای مسلح)
🎙ناقد دوم: حجتالاسلام والمسلمین ذبیحالله نعیمیان (مدیر موسسه آموزش عالی امام رضا علیه السلام)
🗓 زمان: یکشنبه ۲۷ خردادماه ۱۴٠۳، ساعت ۱٠ تا ۱۲
🏛مکان: قم، میدان سعیدی، خیابان هفت تیر، کوچه ۱۲، تقاطع اول، موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا علیه السلام
📍نشان: https://nshn.ir/7bs446NxQtj9
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
7.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎧 صوت | بایستههای رقابت درونگفتمانیِ جبهۀ انقلاب
✔️استاد میرباقری: ما باید رقابت درونگفتمانیِ جبهۀ انقلاب را بپذیریم؛ منتها اولاً این رقابت باید کاملاً اخلاقی و همافزا باشد و زمینه را بهنفع رقبای بیرونی تغییر ندهد؛ ثانیاً در جهت افزایش ظرفیت انسانی انقلاب، گفتوگوی فعّال (نه انفعالی) با جریانهای رقیب را فراموش نکنیم، هم با بدنه عمومی و هم با لایۀ نخبگانی آنها.
💥 همۀ کاندیداهای انقلابی، در دورههای قبلی نشان دادند که بهنفع آرمانها حاضر به فداکاری و ائتلاف سیاسی هستند. اما باید توجه کرد که ائتلاف سیاسی، با وجود بداخلاقیهایی که ظرفیتهای جبهۀ انقلاب را فرسایش میدهد، ممکن نیست. با این چالشها، اگر هم در پایان به وحدت برسیم، وحدت سیاسیِ پایدار نخواهد بود./ ۱۴۰۳/۳/۲۳
#انتخابات
🆔 https://eitaa.com/ijtihad