🔔 نشست علمی «فهم مختصات نظریه دولت در اندیشه و عمل سیاسی امام خامنهای»
🎙ارائه: حجتالاسلام والمسلمین سید سجاد ایزدهی
🗓 زمان: سه شنبه ۶ آذرماه، ساعت: ۱۰ الی ۱۲
🏛مکان: شهرک قدس، کوچه ۳۱، پلاک ۳
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢هوش مصنوعی از نگاه آیتالله خامنهای، دغدغهها و توصیهها
✍️علی خانی
توجّه جدی و قانونمند به فضای مجازی، استفاده از ابزارهای روز دنیا، پرهیز از غفلت و بیتوجّهی نسبت به مسئله هوش مصنوعی، لزوم ارتقاء رتبه علمی کشور در حوزه هوش مصنوعی، دستیابی به استقلال علمی در زمینه فنّاوریهای نوین و فعّال و اثربخشبودن در این عرصه، از جمله محورهای فرمایشات رهبر حکیم انقلاب در زمینه فنّاوریهای امروزی، بهویژه هوش مصنوعی است.
مهمّترین دغدغهها و توصیههای رهبر معظم انقلاب در حوزه هوش مصنوعی را بیان میکنیم. امید که هرکدام از این سرفصلها، دستمایه تحقیق اهل نظر و پژوهش قرار گیرد و صاحبنظران و دستاندرکاران این عرصه نیز با توجّه به بیانات و توصیههای معظمله، نگاه جدّی و جامعی به مقوله #هوش_مصنوعی پیدا نمایند.
📝 بخوانید: http://ijtihadnet.ir/?p=76572
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢هوش مصنوعی و استنباط حکم شرعی
✔️حجتالاسلام والمسلمین سید صادق محمدی:
🔹هوش مصنوعی در حال حاضر قدرت استنباط حکم شرعی را ندارد، اما در آینده ممکن است هوش مصنوعی قدرت استنباط حکم شرعی را پیدا کند، بحث اصلی ما این است که بر فرض وجود این قدرت، آیا استنباط هوش مصنوعی حجیت دارد و مقلد جایز به تقلید از آن است؟
🔹ممکن است برخی جواب این سوال را به سادگی بدهند که اگر #هوش_مصنوعی استنباط کند حجیت هم خواهد داشت، اما در پاسخ، باید پرسید: آیا مطلق کشف گزاره دینی حجیت دارد یا کشف خاص مورد تایید است؟
👈 در «اجتهاد» بخوانید: http://ijtihadnet.ir/?p=76579
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢اعضای نهمین دوره شورای عالی حوزههای علمیه انتخاب شدند
✔️نظر به اتمام هشتمین دوره شورای عالی حوزههای علمیه و در راستای اجرای ماده ۶ اساسنامه این شورا، مبنی بر پیشنهاد اعضای شورایعالیحوزههایعلمیه توسط جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به مقام معظم رهبری و مراجع عظام تقلید، این موضوع در جلسه ۱۴۰۳/۰۷/۶ شورای عالی جامعه مدرسین مطرح و کمیتهای جهت بررسی موضوع و پیشنهاد افراد تشکیل شد.
🔻پس از برگزاری جلسات متعدد و بررسیهای انجام شده؛ افراد پیشنهادی این کمیته، در جلسات شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در تاریخ ۲۷ مهر و چهارم و یازدهم آبانماه، در معرض آراء قرار گرفتند و در نهایت حضرات آیات آقایان: جواد مروی، محسن اراکی، محمود رجبی، محمدمهدی شبزندهدار، علیرضا اعرافی، محمود عبداللهی و سیدمحمد غروی، به عنوان اعضای نهمین دوره شورای عالی حوزههای علمیه انتخاب شدند و به تایید مقام معظم رهبری و مراجع عظام تقلید رسیدند تا به مدت چهار سال سیاستگذاری کلان در عالیترین نهاد حوزوی را بر عهده داشته باشند.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢«تحریر الوسیله امام» هم کتاب فقهی است هم کاربردی
✔️آیتالله جوادی آملی ضمن تاکید بر آگاهی از شرایط روز و تقویت دانش قضایی، از طریق مطالعه لوایح قضایی و منابع فقهی مانند «تحریر امام» که میتواند مسیر ارتقای قضات و دستگاه قضا را هموار کند، گفت: آیتالله بهشتی اصرار داشت که ما باید تحریر امام رو بگیریم چون هم کتاب فقهی است هم کاربردی!
👈 بیشتر بخوانید: http://ijtihadnet.ir/?p=76583
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢مؤلفههای یاددهی و یادگیری مطلوب از منظر اسلام
🔺ارائه حجتالاسلام والمسلمین علی خیاط در واتیکان
✔️دوازدهمین دور گفتوگوی دینی مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و نهاد گفتوگوی ادیان واتیکان با عنوان «آموزش جوانان در خانواده به منزله چالشی برای اسلام و مسیحیت» طی روزهای 29 و 30 آبانماه به میزبانی «کاردینال میگل آنجل آیوسو گیسو» رئیس نهاد گفتوگوی ادیان واتیکان و در شهر رم برگزار شد.
🔹سخنرانان در سه محور «مفهوم تربیت خانواده در اسلام و مسیحیت»، «فرصتها و چالشهای تربیت در زمان امروز: از منظر اسلام و مسیحیت» و «تربیت جوانان: فضایی برای گفتوگو و همکاری بین اسلام و مسیحیت» به بیان نقطه نظرات پرداختند.
🔹در این رویداد حجتالاسلام والمسلمین علی خیاط مدیر حوزه علمیه خراسان در موضوع «مؤلفههای یاددهی و یادگیری مطلوب از منظر اسلام، با تأکید بر دوره جوانی» به سخنرانی پرداخت و گفت: موضوع یادگیری و یاددهی، از موضوعات مهم و دامنهدار در تاریخ حیات بشر بوده و گفتوگوها پیرامون هستیشناسی، معرفتشناسی و روششناسی آن ادامه دارد.
🔹این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی، ضمن تبیین جایگاه دانش و آموزش در اسلام، تاکید کرد که این امور باید در خدمت انسانیت، عدالت و حقیقت باشند و در راستای توسعه فردی و اجتماعی ازآن به شیوهای سازنده و مثبت استفاده نمود. او سپس به تبیین مولفههای یاددهی مطلوب و رسالتهای یاددهندگان در قبال یادگیرندگان از منظر اسلام پرداخت.
👈متن کامل سخنرانی در نهاد گفتوگوی ادیان واتیکان: http://ijtihadnet.ir/?p=76595
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 گزارش بازتاب دیدار هیآت ایرانی در پایان برگزاری دوازدهمین دور گفتگوهای اسلام و مسیحیت با پاپ فرانسیس در واتیکان
✔️بنابر گزارش وب سایت واتیکان نیوز پاپ فرانسیس قبل از مراسم عبادی، با شرکت کنندگان در دوازدهمین دیدار نهاد گفتگوی بین ادیان با «مرکز گفتگوی بین ادیان و فرهنگ و ارتباطات» دیدار کرد.
🔹پاپ در این دیدار گفت: تعهدی که با هم، ما معتقدین به خدای صلح، خدای عشق مطلق، میتوانیم برای صلح نشان دهیم، ما را در مقابل چشمان جهان و بخصوص نسلهای جوان معتبر میکند.
🔹او تاکید کرد واقعیت جهانی تکه و پاره شده از تنفر، تنشها، جنگها و تهدیدات جنگی اتمی، همانطور که امروز حتی در روزنامه ها خوانده میشود، ما را به سوی دعا کردن و گفتگو، آشتی، صلح، امنیت و پیشرفت جامع انسانی سوق میدهد.
🔹پاپ فرانسیس پس از اظهار خرسندی برای همکاری دیرینه بین دو نهاد، که به نفع فرهنگ گفتگو است، افزود: موضوع دیدار، اساسی و برای من بسیار مهم است.
🔹او در ابتدای سخنرانی خود، یادآوری کرد که در اجلاس کاردینالی آینده در ۷ دسامبر، سر اسقف تهران- اصفهان، دومنیک جوزف ماتیو، کاردینال خواهد شد.
🔹پاپ در نهایت افزود: تصمیمی که بیان کننده نزدیکی و علاقه برای کلیسا در ایران است و همچنین انعکاسی مثبت به نفع سراسر کشور دارد و تاکید کرد که به سرنوشت گروه کوچک کلیسای کاتولیک در ایران بسیار توجه دارد.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔 فرآیند اصلاح حوزه در نگاه شهید صدر
🎙ارائه: حجتالاسلام والمسلمین سید امید مؤذنی
🗓 زمان: چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳، ساعت ۱۰ صبح
🏛 مکان: قم، میدان معلم کوچه ۲۲ پ۲۶ مرکز اسناد انقلاب اسلامی قم
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢آیا علم فقه با عقلانیت و اخلاق ناسازگار و ناکارآمد است؟
✔️دکتر محمد محمدرضایی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در یادداشتی درباره مناظره استاد علیدوست و دکتر سروش، به سه مدعای ۱. فقه، ضد عقلانیت و بنای عقلاست! ۲. فقه، ضد اخلاق است! ۳. فقه، ناکارآمد است! پاسخ داده است.
🔻 فقه پشتوانه عقلی مستحکمی دارد که نمیتوان آن را متهم به غیر عقلانی بودن کرد... احکام فقهی خود نوعی احکام عقلی هستند و اگر در مواردی با احکام عقلی قطعی ناسازگار باشند در آن صورت مصداق مخالفت دو حکم عقلی با هم میشوند. درست مثل تعارض دو حکم اخلاقی با هم در موضوع واحد.
دکتر سروش همچنین به صراحت در حوزه اخلاق میگوید من پلورالیست هستم یعنی همه مکاتب اخلاقی با هر معیاری درست هستند. پس ایشان نباید بر اساس چنین اعتقادی بگویند که فقه، ضد اخلاق است، زیرا که بر اساس دیدگاه برخی فقه خود نوعی اخلاق است و ایشان نباید با این دیدگاه اخلاقی مخالفت کنند و آن را ضد اخلاقی بدانند.
بر اساس دیدگاه پلورالیستی ایشان در حوزه فقه و اخلاق نباید احکام فقهی ضد اخلاق داشته باشیم چون همه فتاوا و احکام فقهی فقها صحیح و درست هستند. ایشان با پذیرش این دیدگاه نمیتواند بگوید این حکم فقهی ضد اخلاقی و نادرست و لذا باید از میدان خارج شود.
دکتر سروش مطرح میکند که فقه اگر حرفی برای گفتن داشته باشد در عرصه عبادات است ولی در حوزه عبادات هم عبادات فاقد اخلاق هستند. یعنی ممکن است صورت ظاهری نماز و روزه باشد ولی به لحاظ باطنی نماز و روزه واقعی نباشد.
👈 در پاسخ ایشان میتوان چنین گفت: http://ijtihadnet.ir/?p=76589
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢معنویت در فقه: فراتر از احکام ظاهری
🔻رسالت حوزه در عرصۀ معنویت چیست؟
✔️استاد مجتبی الهی خراسانی:
🔹ارتباط فقه و امر معنوی به وضوح در بحث اغراض و علل احکام، نیت، کیفیت عمل و سایر مباحث فقهی قابل مشاهده است. بنابراین، نمیتوان گفت که بحث معنوی تنها در حوزههای اخلاق، عرفان و فلسفه اسلامی مطرح است؛ بلکه حتی در فقه نیز حضور پررنگی دارد.
🔸بعضی میگویند که با وجود علم فقه، اخلاق و به خصوص عرفان عملی و نظری، و تلاشها و فراوردههای علمی آنها، چه نیازی به فعالیت جدید پژوهشی است؟ پاسخ این است که در فقه به علت غفلت و تسامح یا انکار تبار فقهی معنویت و دیگر مسائل مربوط به جهات جوانحی، به اندازه کافی مورد توجه و مرکز استنباط قرار نگرفته است.
🔹فقهپژوهانی هستند که تصور میکنند جز احکام اعمال جوارحی، ماموریت دیگری برای فقه وجود ندارد؛ در حالی که رفتارهای نفسی و افعال جوانحی نیز فعل مکلف و نیازمند حکم شرعی است. شیخ انصاری در رسائل، نشان میدهد حتی باور به عنوان یک فعل نفسی جوانحی، موضوع بحث فقهی است و برای خود یک معیار حجیت نیاز دارد.
🔸نکند تصور میکنیم ادبیات رساله عملیه، قادر است معنویت بیافریند و احکام نماز توضیحالمسائل، نمازی با خواص معنوی را رقم بزند؟ چه چیزی مفقود است؟ جهتگیری و تبیین معنوی! همان که در لابلای آیات قرآن و احادیث «علل الشرایع» و «کافی» هست، اما در رساله توضیح المسائل و آموزش عقاید نیست.
👈 ادامه مطلب: http://ijtihadnet.ir/?p=76586
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢آثار مرحوم نائینی باید مجدداً مورد نظر قرار گرفته و پرورش یابد
🔹آیتالله مکارم شیرازی در دیدار مسؤولان برگزاری کنگره بین المللی میرزای نائینی با اشاره به اینکه این کنگره برای جبران مظلومیت این عالم بزرگ است، اظهار داشت: مرحوم نائینی در روزگار خود شخصیتی روشنفکر بود و همین سبب شد تا کسانی که تحمل روشنفکری را نداشتند، ستمهایی به او روا دارند.
🔹ایشان بزرگداشت عالمان و فقیهان را نوعی عبادت و دارای فایده دانست و افزود: یکی از فواید بزرگداشت علما و بزرگان، احیای آثار آنان و رغبت به امر روحانیت است.
معظمله با اشاره به آثار و تألیفات مرحوم نائینی ابراز کرد: آثار به جای مانده از این عالم به خصوص اثری که درباره حکومت اسلامی از این فقیه به یادگار مانده و در زمان خودش جنبۀ تاریخی داشته، باید مجدداً مورد نظر قرار گرفته و پرورش یابد.
🔹آیتالله مکارم شیرازی در پایان این دیدار ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این کنگره برای دست اندرکاران برگزاری آن دعا کرد.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 معنای مجتهد در بیان آیتالله جوادی آملی
«...مجتهد آن عالمی نيست که اقوال ديگران، آراء ديگران را خوب بداند، درس گفته باشد و حفظ کرده باشد، مجتهد کسی است که در دلش چشمه باشد که اين حرفها از قلبش بجوشد. اين معنای اجتهاد است...»
🗓درس خارج فقه قضا و شهادت جلسه ۱۱۵
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔سیره و زمانه شیخ مفید
بمناسبت سالروز گرامیداشت شیخ مفید(۹آذرماه)
🎙ارائه: استاد محمدحسن ربانی بیرجندی
📗کتابشناسی آثار منتشر شده پیرامون سیره شیخ مفید
🎙ارائه: حجتالاسلام مهدی عصمتی
🗓 زمان: پنجشنبه ۸ آذرماه ۱۴۰۳، ساعت ۹:۳۰ الی ۱۱
🕌 مکان: مشهد، خیابان شهید هاشمی نژاد (ره)، بین هاشمی نژاد۹و۱۱ ، درب جنب مسجد الهادی (ع)
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
63.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎧 بشنوید | تذکر آیتالله مصطفی اشرفی شاهرودی به طلاب نسبت به لزوم رعايت احترام علما و پرهیز از غیبت و توهین به بزرگان
🗓 درس خارج فقه، مدرسه علمیه آیتالله خویی(ره) - ۱۴۰۳/۹/۷
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢چالشهای پیش روی فقه معاصر
✔️پذیرش حرفهای نو در فقه معاصر از سوی حوزویان و اساتید دروس خارج و صاحبنظران حوزه، خود یک چالش است که البته تا حدودی طبیعی است؛ اینکه ما یک ایده و نظری تازه در فقه مطرح کنیم و انتظار داشته باشیم به راحتی مورد پذیرش و عمل قرار گیرد، انتظار بیجایی است؛ بلکه نخست باید فرهنگ طرح ایدهها و مباحث جدید در فقه سنّتی را در حوزه ایجاد نمود و باب طرح مسائل نوپدید را گشود. سپس، به گفتوگو و تبادل نظر پرداخت. به همین دلیل است که در تأسیس و راهاندازی کرسیهای آزاداندیشی در حوزه تأکید فراوان میشود.
🔻ما الآن با چالشهای کمّی و کیفی در فقه روبهرو هستیم و شاید بتوان گفت که سه تحوّل کمّی و سه تحوّل کیفی باید در فقهمان ایجاد شود؛ چالشهایی که تحوّلات کمّی و کیفی در فقه را میطلبد، عبارت است از:
۱. عدم وجود کتب و منابع فقهی و علمی و پژوهششده در باب مباحث جدید و متنوّع؛
۲. عدم وجود نظامواره و چارچوبی به صورت سامانیافته و جامع برای مسائل مستحدثه و پاسخ آنها؛
۳. عدم ورود به مباحث موضوعشناسی و نبود اهتمام به شناخت موضوعات نوپدید.
🔻سه چالش کیفی در فقه عبارت است از:
۱. عدم نگاه اخلاقی به فقه؛
۲. عدم نگاه اصولی و نظامواره به فقه؛
۳. عدم تحوّل در متدولوژی و شیوه روششناسی در استنباط مسائل فقهی.
📝 بخوانید: فقه معاصر؛ چالشها و راهکارها: http://ijtihadnet.ir/?p=76599
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
51.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید| گزارشی از سومین نمایشگاه پژوهشهای فقهی و کلامی معاصر
🗓 مرکز فقهي ائمه اطهار علیهمالسلام_ آذرماه ۱۴۰۳
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔 همایش فقیه کارگزار؛ ویژه بزرگداشت مرحوم آیت الله سید حسن مدرس(ره)
🎙 سخنرانان:
▫️آیتالله سید احمد علم الهدی
▫️حجتالاسلام والمسلمین سید حسن وحدتی شبیری
▫️حجتالاسلام و المسلمین نصرالله پژمان فر
🗓 زمان: شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۳۰ الی ۱۹:۳۰
🏛مکان: مشهد مقدس، مدرسه عالی نواب، سالن همایشها
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔 نشست علمی با «خلط حقایق و اعتباریات در دانش اصول و فقه»
🎙 ارائه: حجتالاسلام والمسلمین مهدی زمانیفرد
🗓زمان : شنبه ۱۰ آذرماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۲:۳۰
🏛مکان: مشهد، مدرسه علمیه عالی نواب، سالن کنفرانسها
🔗لینک جلسه مجازی (از طریق گزینه مهمان وارد شوید): h-navvab.ir/webinar-p
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
✅ مدرسه بین المللی حدیثی اهل بیت علیهم السلام ✅
📚 دوره مجازی آشنایی مقدماتی با:
✅ علوم حدیث
✅ اعتبار سنجی احادیث
✅ شناخت منابع حدیثی شیعه
✅ تشخیص احادیث معتبر از غیر آن
💯 به زبان ساده و قابل فهم با محوریت کتاب استناد آیة الله سید محمدجواد شبیری زنجانی - حفظه الله -
♻️ (شرکت برای طلاب مشتاق به مباحث دینی، مناظره با اهل سنت، محققین علوم اهل البیت علیهم السلام آزاد و صلواتی میباشد.)
⏺ اهداف دوره :
بعد از اتمام دوره، یک دوره آموزش زبان انگلیسی عمومی و سپس آموزش زبان تخصصی حدیثی و تشکیل یک لجنه بین المللی حدیثی شیعه و ارائه مقالات در سطح بین المللی.
✅ جهت شرکت در دوره به آیدی @M_dorosti
پیام دهید.
✔️ دوره به صورت مجازی و آخر هفتهها برگزار خواهد شد.
🔔 دوره «فقه امنیت» با محوریت کتاب «دراسه فقهیه للاستتار فی العمل الاستخباری»
🔻مزایا دوره:
➖ استفاده از شرکت کنندگان برتر در نیازهای پژوهشی موسسه
➖ راهنمایی در انتخاب موضوع و استاد برای پایاننامههای مرتبط با فقه تخصصی
➖ اعطای گواهینامه شرکت در دوره
➖ و سایر مزایا...
🗓 شنبه الی چهارشنبه؛ ۲۴ الی ۲۸ آذر۱۴۰۳، ساعت ۱۵:۳۰ الی ۱۷
👈 آیدی جهت ثبت نام: @DinVaTamadon1
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📔 تدریس کتاب اجتهاد تمدنی؛ چیستی، چرایی و چگونگی
👤 استاد دوره: حجتالاسلام والمسلمین عبدالحمید واسطی
🗓 شروع: سهشنبه، ۲۴ جمادی الاولی ۱۴۴۶
👈علاقهمندان به شرکت در این کارگاه، درخواست خود را به شناسه @MTnoororreza ارسال کنند.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢توصیههای مهم مراجع درباره سیاست خارجی کشور
🔻در مذاکرات نباید خوش بینی و حسن ظن به طرف مقابل داشته باشیم
✔️آیتالله مکارم شیرازی: در مذاکرات با کشورهای اروپایی به خصوص مذاکرات بینالمللی طرفی پیروز است که محکم و قوی ظاهر شود و هر چه استحکام بیشتر باشد، امید پیروزی نیز بیشتر است. باید توجه داشت که اینها افرادی مرموز هستند که گاهی با کم و زیاد کردن یک واو، ماهیت قرارداد را دگرگون میکنند، لذا نباید خوش بینی و حسن ظن به آنها داشته باشیم، بلکه باید با سوء ظن و عدم اعتماد با آنها برخورد کرد.
🔻نباید یکبار دیگر فریب آمریکا را بخوریم
✔️آیتالله نوری همدانی: ارتباط سازنده با کشورهای همسایه و منطقه بر اساس حفظ منافع ملی و عزّت ایران اسلامی را یکی از اولویتهای مهم بدانید... همه دنیا هم میدانند آمریکا به هیچ قرارداد و عهدی پایبند نیست، لذا این را بدانید که نباید یکبار دیگر فریب آمریکا را بخوریم، بلکه باید وحدت با کشورهای دوست و کشورهای اسلامی خود را بیشتر تقویت کنیم.
🔻جهانی فکر کنید و جهانی عمل کنید
✔️آیتالله جوادی آملی: شما باید این قدرت را داشته باشید که جهانی فکر کنید و جهانی هم عمل کنید... پیامبر گرامی اسلام وقتی با بت پرستها و مشرکین پیمانی را بستند، نقض عهد نکردند؛ ﴿فَمَا استَقاموا لَکُم فَاستَقیموا لَهُم﴾، تا وقتی بر پیمان و عهد خود ماندهاند، شما نیز بر پیمان وعهد خود بمانید، تا تیری به سمت شما نزدند، دست به اسلحه نبرید، اگر با کفار هم عهد بستید، پای امضای خود بایستید، این حرفها، حرفهای جهانی است.
👈 متن کامل گزارش: http://ijtihadnet.ir/?p=76601
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢دبیر شورای عالی و مدیر حوزههای علمیه انتخاب شدند.
✔️در نخستین جلسه نهمین دوره شورای عالی حوزههای علمیه مورخ ۱۴۰۳/۹/۹، آیتالله محمدمهدی شبزندهدار، به اتفاق آراء به عنوان دبیر اول و آیتالله جواد مروی به عنوان دبیر دوم نهمین دوره این شورا انتخاب شدند. همچنین آیتالله علیرضا اعرافی نیز در سمت خود به عنوان مدیر حوزههای علمیه ابقاء گردید.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢محورهای توسعه علم اصول
✍️استاد حمید درایتی
علم اصول در چهار محور اصلی، نیازمند توسعه است و بدون رشد در این محورها نمیتواند انبوه پرسشهای بهوجود آمده را پاسخ گوید؛ از اینرو بر دانشوران این علم است که با توجه متوازن به محورهای ذیل، برای بررسی و تکمیل آن بکوشند و به غنای این دانش کمک کنند.
👈 بخوانید: http://ijtihadnet.ir/?p=76608
🆔 https://eitaa.com/ijtihad