💢خلق پول ۱۰۰ درصد ضد اسلامی است
https://b2n.ir/966295
✔️استاد محسن اراکی، استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم:
🔹مقوله بانک یک مساله اجتماعی است و هرگز یک نظام برای تنظیم رفتار یک فرد تشکیل نمیشود بلکه نظام برای یک جامعه شکل میگیرد. یکی از رفتارهای این جامعه منظم، مربوط به گردش پولی میشود که در قالب بانک صورت میپذیرد؛ بنابراین بانکداری باید با فقه کلان مورد بررسی قرار گیرد.
🔹مشکل بانک را نمیتوان با عقود رفع کرد مقوله بانک، مقوله فقه العقود نیست و چون میخواهیم گردش ثروت را در جامعه نظم دهیم این اقدام یک رفتار اجتماعی محسوب میشود.
🔹مقوله بانک در اصل نوعی نظمدهی به گردش ثروت محسوب میشود که توجه به اصول فقه حاکم در گردش ثروت لازم و ضروری است؛ در گام نخست میطلبد نحوه مالکیت ثروت مشخص شود.
🔹پول به خودی خود نمیتواند افزایش یابد بدون اینکه عامل کار و ریسک در افزوده شدن آن نقش نداشته باشد از این رو خلق پول صددرصد ضد اسلامی است.
گردش و توزیع ثروت در جامعه نباید به گونهای باشد که ثروت از یک دست ثروتمند به ثروتمند دیگر منتقل شود و اکثر جامعه در گردش این پول سهمی نداشته باشد؛ در وهله اول برای ایجاد بانکداری اسلامی توجه به قوانین کلان فقه ضروری است.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢مقایسه جمعیت فعلی نماز جمعه با اول انقلاب صحیح نیست
گفتگوی شبکه اجتهاد با حجتالاسلام سید رضا شاهچراغ، امامجمعه سابق شهر گراش از استان فارس
🔹وسایل ارتباطجمعی و فضای مجازی که امروز گسترش پیدا کرده و در دسترس همگان قرار گرفته است در اول انقلاب وجود نداشت؛ یعنی شرایط زمانی امروز با اوایل انقلاب متفاوت است.
🔹امروز در ۹۰۰ نقطه از کشور نماز جمعه برگزار میشود که اول انقلاب این توسعه وجود نداشت. در شهرهای بزرگ و شهرستانها نماز جمعه برقرار بود. در کل مجموعه را بخواهیم مدنظر قرار دهیم، کاهش قابلملاحظهای را امروز مشاهده نمیکنیم. مصداقش در تهران و اطراف آن است. در اوایل انقلاب فقط خود تهران نماز جمعه برگزار مینمود، اما اکنون در شهرهای اطراف آن نیز نماز جمعه اقامه میشود.
🔹چنانکه امامجمعه ولایی نباشد و نسبت به انقلاب زاویه داشته باشد، حضور نیروهای ارزشی که پایههای اصلی نماز جمعه هستند در نماز جمعه کمرنگ میشود. بهعلاوه اگر مردمی هم نباشد و با برخی از افراد خاص صرفاً ارتباط داشته باشد، ضربه به نهاد امامت جمعه و شخص امامجمعه در آن منطقه وارد خواهد ساخت.
مشروح گفتگو👈 https://b2n.ir/439707
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢برداشت زودهنگام استاد جعفریان از «کتاب هفت ساله چرا صدا درآور»
✔️یادداشت وارده/ مهدی کریمی:
🔹استاد رسول جعفریان در یادداشت «از درسهای ولایت فقیه امام تا انتشار کتاب هفت ساله چرا صدا درآورد» برداشتهای زودهنگامی کرده است، در حالیکه به سه دلیل مختلف، ثابت میشود منظور مرحوم آیتالله شیخ علیپناه اشتهاردی صدوهشتاد درجه با نتیجه این یادداشت، متفاوت است که در اینجا بررسی میشود👈 https://b2n.ir/796727
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢گرانی بنزین در وقت نامناسب اسباب بعضی نارضایتیها گردید
✔️بیانیه آیتالله مکارمشیرازی درباره گرانی بنزین:
📜متنبیانیه بدین شرح است🔻
🔹 #گرانی_بنزین آن هم در حدّ سه برابر و آن هم در وقت نامناسب و بدون ذکر دلیل، یک شوک مهم بر افکار عمومی وارد کرد و اسباب بعضی نارضایتیها گردید.
🔹آیا بهتر نیست دولت یا رؤسای قوای سه گانه دلائل خود را برای این کار بیان کنند و افکار عمومی را به مدد طلبند و اگر بعد از شنیدن آن دلائل، افکار عمومی هماهنگ شد، اقدام نمایند و اگر دولت مشکلی دارد ـ که قطعاً دارد ـ آیا آن مشکل را با راه حل دیگری غیر از این راه نمیتوان حل کرد؟!
🔹به هرحال این کار آن هم بدین صورت، شتابزده به نظر میرسد و باید پیرامون آن بررسی بیشتری شود، و آنچه افکار عمومی را قانع کند، انجام دهند.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢اظهار نگرانی آیت الله علوی گرگانی از افزایش قیمت بنزین
📜متن بیانیه ایشان به این شرح است🔻
بسمه تعالی
🔹خبر ناراحت کننده افزایش ناگهانی قیمت بنزین در شرایط فعلی که اثر تحريمها و افزایش غیر متعارف ارز بر زندگی مردم فشار زیادی را وارد کرده است موجب ناراحتی شدید اینجانب گردیده است.
🔹تمام مسئولین دلسوز و مدیران مملکتی باید توجه داشته باشند که در شرایط فعلی ایجاد آرامش در جامعه و دوری از پرداختن به مسائل حاشیهای و حفظ وحدت ملی، پرهیز از ایجاد التهاب در جامعه مخصوصا در وضعیت اقتصادی مردم یک اصل مهم میباشد، لذا هر گونه رفتاری که موجب بروز مشکلات معیشتی بیشتر در شرایط فعلی برای مردم شود، از نظر اینجانب ناپسند و بر خلاف مصالح ملی است.
🔹اینجانب از همه نمایندگان مجلس میخواهم که با قاطعیت جلوی ایجاد التهاب معیشتی در جامعه را گرفته و از دولت محترم نیز میخواهم که تا دیر نشده در تصمیم خود تجدید نظر کرده و با همفکری کارشناسان دلسوز و متعهد و به کار گیری جوانان مؤمن و متعهد و نخبه به تقویت تولید داخلی و حل اساسی مشکلات آن اهتمام ورزند.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢اگر مسئولین کوتاهی کردند شرعاً ضامن اند
✔️واکنش آیت الله جوادی آملی به حوادث اخیر کشور:
🔹مسئولین باید دقیق بفهمند که الان صلاح مملکت چیست و اگر کوتاهی کردند شرعا ضامن اند.
🔹آتش زدن مشکلی را حل نمیکند جز آشوب. دشمن مشترک است هم (مخالفان)باید ببینند و هم ما باید ببینیم.دشمن مشترک صف است نه برای ما و نه برای اونا بلکه برای نظام صف بسته است.
🔹وظیفه این است که عالمانه و محققانه شب و روز تلاش بکنند و از اقتصاددانان مملکت بررسی کنند و اگر صلاح مملکت باشد یقینا مردم رضایت میدهند. نظام را باید با تخصص حفظ کرد،حفظ نظام از اوجب واجبات هست.
🔹 کمیل شخصیت بزرگی بود.امیرالمؤمنین علیه السلام او را مسئول منطقه هیت کرد.این نامه در نهج البلاغه است.
معاویه آمد آن منطقه را غارت کرد و کمیل که مسئول آن منطقه بود حضرت نامه گلایه آمیز به او نوشت، این عبارت در نهج البلاغه نیست اما خلاصه اش این است تو فقط بدرد دعای کمیل میخوری. این ها آمدند بردند زدند تو چه کار میکردی.
بعضیها فقط بدرد دعای کمیل میخوردند،واقعاً صلاحیت برای مملکت ندارند لذا داد مردم در نمیآمد.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢باب مناسب برای گفتگوی فقهی شیعه و سنی، مسائل مستحدثه است
✔️گفتگوی شبکه اجتهاد با استاد سید میرتقی حسینی گرگانی، استاد خارج فقه حوزه علمیه قم:
🔹در مثل مسائل مستحدثه میتوان گفتوگوی خوبی با اهلسنت داشت چون اجماعی در مسئله نیست و سنتها متفاوت است و قول پیامبر نیز وجود ندارد و سراغ قواعد باید رفت.
🔹فقیه باید مصلحت عامه را در نظر بگیرد و این با استصلاح کاملاً متفاوت است؛ زیرا در آن، بنا بر مصلحت تراشی نیست بلکه مصلحت واقعیه در نظر گرفته میشود و فقیه باید آن را تحلیل کند.
🔹از جمله مسائلی که قابل بحث است، در نظر گرفتن آثار فتوا است، فقیه باید آثار وضعی و اجتماعی و فردی فتوایش را در نظر بگیرد. مثلاً فتوایی که رهبری در مورد سلاح هستهای دادند آثار کشوری و بینالمللی کاملاً در آن لحاظ شده است. نمیتوان این حکم را حکومتی دانست چراکه اگر قائل به جواز شویم شریعت اجازه میدهد در یک لحظه جان میلیونها نفر گرفته شود.
🔹اینکه این هفت مذهب بخواهند بهتقریبی برسند لازمهاش این است که به صورت مقارن به مباحث بپردازند تا اختلافات و افترائات کمتر بشود. بدون فقه مقارن و علم الخلاف و یا اختلاف نمیتوان بهتقریب رسید. لازمه این امر، کنار گذاری تعصبات است.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad