💢تعریف و روش مذهب اقتصادی اسلام از منظر شهید صدر
✔️حجتالاسلام سیدحسین میرمعزی در کرسی علمی ترویجی «تعریف و روش کشف مذهب اقتصادی اسلام» گفت: اخلاق باید زیربنای تولید اصول در مذهب اقتصادی اسلام باشد که البته در نظریه شهید صدر مغفول است، اما حججاسلام مصباحی مقدم و رضایی به عنوان ناقدان این کرسی معتقدند که شهید صدر آن را لحاظ کرده است و با وجود فقه چه ضرورتی برای اخلاق وجود دارد؟
👈 گزارش نشست: https://b2n.ir/z93295
🆔 @ijtihad
💢برگزاری نشست مجلس حکماء المسلمین به ریاست شیخ الازهر در امارات
✔️نشست دورهای مجلس حکماء المسلمین به ریاست احمد الطیب شیخ الازهر در مقر این شورا در ابوظبی پایتخت امارات برگزار شد. این اجتماع بارزترین مسائل امت اسلامی در عرصه جهانی از جمله؛ همزیستی مثبت مسلمانان در جوامع غربی، صلح، تقویت نقش رهبران دینی اسلامی در حمایت از استقرار جوامع، نقش مجلس حکما در تربیت جوانان شایسته برای برافراشتن پرچم صلح جهانی در آینده، افزایش آگاهی جوانان در بحرانهای انسانی معاصر و تقویت نقش آنها در عمل به نقشهای کارآمد در قبال این بحرانها را مورد بحث و بررسی قرار میدهد.
📌مجلس حکماء المسلمین در سال ۲۰۱۴ در ابوظبی تأسیس و احمد الطیب ریاست آن را بر عهده گرفت. این مجلس یکی از سه ضلع داعیهدار مدیریت اسلام سنی در جهان اسلام، در کنار «رابطه العالم الإسلامی» سعودی و «اتحاد العلماء» قطری است و مأموریت خود را دستیابی به صلح و همزیستی در جهان اسلام و مبارزه با فرقهگرایی و ارتقای روح تحمل، گفتگو و اعتدال عنوان کرده است.
👈 بیشتر بخوانید: https://b2n.ir/w86025
🆔 @ijtihad
💢قاعدهسازی، ضروریترین فعالیت برای ساماندهی فقه شهر و شهرنشینی است
✔️حجتالاسلام مصطفی دری:
🔹عرصههای فقه در مسائل شهری در چند قسمت مطرح است. عمده این دخالت، در مبادی، در سه بخش مبانی، ادله فقه شهر و شهرنشینی و قواعد فقه شهر و شهرنشینی متمرکز است. حضور فقه شهر در امور مبنایی در حل برخی امور مثل فلسفه فقه شهر و شهرنشینی است که در علوم دیگر باید حل شود مثل اختیارات حکومت اسلامی و نظریات مختلفی که در دولت وجود دارد.
🔸قواعد عمومی فقه مثل قاعده لاضرر یا قاعده حرمت اعانه بر اثم یا حرمت ظلم و حرمت ایذاء مومن و … در فقه شهر و شهرنشینی پرکاربرد است؛ اما یکی از کارهای مهم و ضروری برای ساماندهی به یک فقه نوپدید مثل فقه شهر و شهرنشینی، قاعدهسازی برای آن فقه است.
🔸مواردی از قواعد اختصاصی فقه شهر و شهرنشینی عبارت است از: لزوم عمل به همه قوانین مدیریت شهری، الزام افراد برخوردار از منافع شهر به رعایت قوانین، جواز استفاده و اولویت هرکسی که بر اموال عمومی شهرداری زودتر دسترسی پیدا کند، وظیفه تامین مالی کارمندان شهرداری از بیت المال، تقدیم مصالح شهری بر مصالح شخصی، حق مشارکت ساکنین شهر در تصمیمات شهری، حرمت استفاده شخصی از اطلاعات غیرعمومی شهری، جواز الزام حکومتی در فضاهای عمومی و نیمهعمومی، لزوم سوق به معروف در قانونگذاری، حرمت اهدای هدیه به مسئولان کارمندان شهری و …
👈 گزارش نشست: https://b2n.ir/t08163
🆔 @ijtihad
💢خوجههای اثنی عشری و رابطه آنها با نهاد مرجعیت
✍️حجتالاسلام سیدعلی بطحائی
🔻هفته گذشته برخی پایگاههای خبری درخواستی را از فدراسیون جهانی خُوجه خطاب به آیتالله سبحانی منتشر کردند که در آن ضمن ابراز نگرانی از برخی برداشتها و اختلافات درونی، پرده برداری از تولد جریانات جدید در میان طیفهای فکری آنان میکرد و حاکی از شکاف جدی در مشربهای اندیشهای آنها میداد.
خوجهها در راستای حل وفصل این مناقشات، همایشی بین المللی برگزار و دعوت به ایراد سخنرانی معظم له داشتند. این دعوت نشانه روشنی از پایگاه و جایگاه والای مرجعیت علمی و دینی در میان آنهاست.
اما خُوجههای هندی الاصل شیعه چه کسانی و چه پیشینه فکری دارند که در تنازعات فکری به مرجعیت شیعه پناه میبرند و خواستار فیصله بخشی به مناقشات درونی خود را دارند؟ نسبت میان آنها و بزرگان دو حوزه نجف و قم چگونه برقرار شده است؟ به همین مناسبت در یادداشت ذیل به نکاتی در مورد خُوجههای اثنی عشری و رابطه آنها با نهاد مرجعیت اشاراتی خواهیم داشت.
👈 بخوانید: https://b2n.ir/a23957
🆔 @ijtihad
📙 کتاب «المسائل الشرعیة»، رساله عملیه آیتالله شبیری زنجانی به زبان عربی، با ویرایش و اصلاحات، تجدید چاپ شد.
✳️ نرمافزار «المسائل الشرعیة» نیز بروزرسانی شد. این نرم افزار را میتوانید از اپلیکیشن بازار و گوگلپلی دریافت نمایید.
❖ مراکز پخش کتاب:🔻
• انتشارات مرکز فقهی امام محمد باقر (ع)، (02537743719)
• انتشارات دار زینالعابدین، قم، خ ارم، پاساژ قدس، واحد36؛ (02537732631)
• کتابفروشی تخصصی احکام؛ قم، خ صفائیه، ک24، ک8، پ8 (02537832545)
🆔 @ijtihad
📚شرحی نوین بر کفایه الاصول
📖در این کتاب استاد سید مصطفی احمدی سیستانی از مدرسان کفایه، روش دیگری با استفاده از فرمایشات بزرگان در جهت تبیین ساختاری کفایه الاصول برگزیده است که خلأ آن در بین همه نوشتارهای موجود با این عنوان محسوس است و آن روش شبکه سازی فکری مرحوم آخوند میباشد.
✔️در همین راستا مولف کوشیده است که تفکر اجتهادی مرحوم آخوند را در چهار شبکه فکری نظامند کند.
الف :شبکه مفهومی. الگوریتم فکری
ب: شبکه ارتباطی
ج: شبکه محتوایی
د: شبکه ساختاری
👈معرفی اثر: https://b2n.ir/p95399
🆔 @ijtihad
📸 دیدار جمعی از کودکان مبتلا به سرطان با آیتالله سیستانی
✔️جمعی از کودکان مبتلا به سرطان، از مناطق مختلف عراق و مذاهب شیعی و سنی که تحت درمان رایگان در بیمارستان عتبه حسینی هستند، به همراه پزشکان آنها پیش از ظهر امروز با آیتالله سیدعلی سیستانی دیدار کردند.
آیتالله سیستانی از کادر پزشکی، پرستاری و همه کارکنان بین المللی درمان تومورها و سرطان شناسی وابسته به آستان قدس حسینی در کربلای مقدس به خاطر تلاشها و خدمات بشردوستانه آنها قدردانی کردند و برای آنها دعای خیر و برکت و توفیق روزافزون و برای بیماران حاضر و سایر بیماران نیز شفای عاجل و تندرسی کامل را از خداوند متعال مسئلت نمودند.
🆔 @ijtihad
🔺جایگاه افکار عمومی در فقه سیاسی
🎙سخنرانان:
🔹دکتر سید مجید امامی
🔸دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور و عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع)
🔹حجتالاسلام دکتر محمد قاسمی
🔸پژوهشگر و مدرس فقه سیاسی
🗓زمان: چهارشنبه ٢٤ آذرماه، ساعت ١٦
🖇پیوند شرکت در جلسه/ به عنوان مهمان وارد شوید: vc.isu.ac.ir/ch/theo-isu
🆔 @ijtihad
🔺کاربرد علم اصول در مسائل مستحدثه فقهی
✅با حضور استاد محمد قائینی
🔹مدرس خارج فقه و اصول و عضو شورای علمی دفتر فقه معاصر
⏰ زمان: چهارشنبه 24 آذر 1400 بعد از نماز مغرب و عشاء (ساعت 18)
🕌 مکان: مدرس شهید مطهری مدرسه شهیدین
📌حضور کلیه طلاب سطح و خارج مدرسه در این جلسه الزامی و حضور طلاب سایر پایهها بلامانع است.
🆔 @ijtihad
💢امنیتی کردن علم، عالمان را وادار به عقبنشینی میکند/ از حیث علمی نباید هیچ خط قرمزی در حوزه علمیه وجود داشته باشد
✔️حجتالاسلام ایزدهی، رئیس پژوهشکده نظامهای اسلامی معتقد است امنیتی کردن علم معمولاً عالمان را وادار به عقبنشینی میکند و باید بین حوزه علم و ژورنالیسم و فضای عمومی و نخبگانی فرق گذاشت، چون بسیاری واهمه دارند که مباحثشان را در فضای فشار و هراس و امنیتی بیان کنند. ممکن است برخی گروههای فشار به قصد خیر و دفاع از انقلاب به گونهای رفتار کنند که فضا به سمت علمی شدن پیش نرود و طبیعتاً غایت اصلی را مد نظر قرار نمیدهند. گاه هزینهدار بودن برخی نظریات ممکن است مشکل ایجاد کند. همچنین فرایند نظریهپردازی کُند است.
او میگوید: جلوگیری از صوری و فرمالیته شدن مباحث علمی به هر بهانهای اعم از سیاسی، ژورنالیستی، آمار دادن و … خط قرمز است... حتی اگر مباحث کفرآمیز هم در فضای آرام علمی مطرح شود، پاسخ قطعی و منطقی دارد و باید پاسخ مستدل، شفاف و علمی ارائه شود. نباید از طرح چنین مطالبی بترسیم و جلوی آن را بگیریم، زیرا اگر در کوتاهمدت جلوی آن را بگیریم، در درازمدت جای خود را باز خواهد کرد و ما موظف به پاسخ هستیم و باید گزینه بدیل را ارائه دهیم. از حیث علمی نباید هیچ خط قرمزی در حوزه علمیه وجود داشته باشد. البته باید فضا مدیریت شود تا رویکرد شفاف و علمی و نخبگانی نه ژورنالیستی و غیرعلمی حاکم شود. التقاط، شانتاژ، هیاهو و تخریب در فضای علمی جایی ندارد و اگر این موارد رعایت شود، هیچ خط قرمزی برای مباحث علمی متصور نیست.
👈 این گفتگو را بخوانید: https://b2n.ir/q48908
🆔 @ijtihad
💢جریان صدر در عراق و مرجعیت عربی
✍️حجتالاسلام محمد قطرانی
✂️: حوزه نجف و مراجع آن همیشه تحت سیطره فارسها و ایرانیها بودند. عراقیها عمدتا در دوگانه طلاب علمی و منبری حوزه نجف در جانب دوم قرار میگرفتند. از زمان مرحوم سید محسن حکیم تلاشهایی برای افزایش حضور طلاب عراقی و عرب زمان در حوزه نجف صورت گرفت. شهید سید محمدباقر صدر و حزب الدعوه نیز در این زمینه تلاشهایی را انجام دادند. شدت فارسی زدگی حوزه نجف به گونهای بود که باعث شد ارتباط حوزه با مردم عراق و در راس آنها عشایر جنوب عراق به شدت ضعیف باشد و همین امر باعث نوعی بیگانگی میان حوزه و این مجموعه کلیدی از مردم عراق شد. سید محمد صدر این مساله را به خوبی درک میکرد.
رابطه سید محمد صدر با حکومت بعثی عراق به دو مرحله تقسیم میشود. در ابتدای به مرجعیت رسیدن وی در عراق رابطه او و حکومت صدام بسیار خوب بود و همین مساله هم موجب انتقادات بسیاری از وی توسط گروههای مبارز عراقی خارج کشور شد. زمانی که اجازه برگزاری نماز جمعه را به سیدمحمد صدر میدادند، آیتالله سیستانی اجازه نیافت تا در مسجد خضراء نماز بگذارد.
از همان ابتدای اوج گیری کار سید محمد صدر به دلایل مختلف بین وی و مراجع نجف دوگانهای جدی ایجاد شد. از طرفی وی نماد حوزه عربی بود و ارتباط گیری وی با مردم ضعیف جامعه عراق هم وی را به تنها نقطه رهایی بخش داخل کشور عراق مبدل کرد. کارهای وی موجی عظیم در گروههای خاموش عراق، مانند گروههای شیعه و مظلوم و فقیری که کسی برای آنها حساب باز نمیکرد، پدید آورد.
👈 بخوانید: https://b2n.ir/d85309
🆔 @ijtihad
📚«موافقت معنایی»؛ کتابی درباره معیارهای پذیرش حدیث
📔کتاب «موافقت معنایی» با عنوان فرعی «موافقت گشتاری، موافقت تعبیری، موافقت فرانقشی» از مجموعه زبانشناسی و نشانهشناسی روایت منتشر شد.
📖این اثر نوشته علیرضا قائمینیا عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی است. در این نخست این نظریه مطرح شده است که مراد از این موافقت «موافقت معنایی» است که به کمک اصول و قواعد معناشنانسی نوین، میتوان بدان دست یافت. سپس با توجه به سه جریان کلی در زبان شناسی قرن بیستم؛ یعنی زبانشناسی گشتاری زایشی، زبانشناسی نقشگرا و زبانشناسی شناختی، موافقتها در سه دسته کلی گشتاری و تعبیری(شناختی) و فرانقشی جای داده شده و براساس هر یک از این جریانها تعدادی از اقسام موافقت معنایی، با ذکر نمونههایی از روایات، تحلیل شدهاند. همچنین در ادامه اقسام موافقت در پیش فرضها و لوازم معنایی مورد توجه قرار گرفتهاند.
👈 معرفی اثر: https://b2n.ir/z93195
🆔 @ijtihad
💢دانش فقه پذیرای ترمیم، تکمیل و توسیع از سوی صاحبان تخصص و تمحض است
✔️استاد ابوالقاسم علیدوست:
🔹هرگونه پاسخگویی و تحول باید مطابق هنجارهای ضروری اجتهاد، صورت گیرد و گرنه با بیمهری به میراث گذشتگان و گنج رنج هزاران فقیه نمیتوان به فقهی پاسخگو دست یافت.
🔸دانش فقه پذیرای ترمیم، تکمیل و توسیع از سوی صاحبان تخصص و تمحض است و در آن ظرفیتهای پنهانی وجود دارد که کشف و بهره وری از آن با انضباط فقه جواهری، دانش فقه را پاسخگوی مسائل نوپیدا میکند.
🔹یکی از آسیبهای کرسیهای خارج تدریس افرادی است که گفتمان لازم در این خصوص را ندارند. مباحث نوپدید و مسائل مستحدثه گفتمان خاصی را میطلبد که اساتید درس خارج باید داشته باشد.
🔸باید سعی کرد که عناوین انتزاعی نباشد؛ گاهی با عناوینی مواجه میشویم که احساس میشود انتزاعیاند که مطالب خاصی ندارد و همان بحثهای گذشته را انجام میدهد که خود آسیب بزرگی است مانند فقه سینما، فقه رسانه.
👈 آسیبشناسی کرسیهای درس خارج: https://b2n.ir/d17631
🆔 @ijtihad
🔺اسلام ولایی؛ سیاست اسلامی یا اسلام سیاسی
✔️نوزدهمین قسمت برنامه تلویزیونی سوره به موضوع «اسلام ولایی، سیاست اسلامی یا اسلام سیاسی» اختصاص دارد. عبدالحسین خسروپناه، استاد تمام گروه فلسفه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی مهمان این قسمت از سوره خواهد بود.
✂️بخشی از سرمقاله: اسلام سیاسی، اصطلاحی مربوط به قرن معاصر است که از سوی نظریهپردازان آن، مقابل اسلام سنتی قرار گرفته است. به باور آنها این پدیده در رویارویی با بحرانهای جامعه اسلامی معاصر شکل گرفت. بحرانهایی که سرمنشا آنها مواجههی جامعه اسلامی با مدرنیسم بوده است. در این گفتمان، اسلام با نقشی کارکردگرایانه در متن سیاست تعریف، و بر وجه ایجابی آن در تاسیس حکومت تاکید میشود. از این رو برخی پژوهشگران اسلام سیاسی را مفهومی دانستهاند که گرد حکومت اسلامی معنا یافته و بدون استقرار حکومت اسلامی، سخن از آن بیفایده مینماید.
📺 پخش: امشب، سهشنبه، ۲۳ آذر ساعت ۲۲، شبکه چهار سیما | بازپخش: شنبهها ساعت ۱۴
🆔 @ijtihad
📝 فراخوان مقالات همایش ملی حکمرانی اسلامی
📦همایش ملی حکمرانی اسلامی به همت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ در قم برگزار میشود. مهلت ارسال چکیده مقالات تا پایان دی ماه ۱۴۰۰ و مهلت ارسال اصل مقالات نیز تا پایان بهمن سال ۱۴۰۰ تعیین گردیده است. زمان برگزاری همایش نیز برای اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ برنامه ریزی شده است.
📑 مقالات دریافتی از سوی دبیرخانه همایش ارزیابی گردیده و طی مجلداتی چاپ و منتشر میشود و مجموعه مقالات منتخب با حضور اساتید و علما در روز برگزاری همایش رونمایی خواهد گردید.
🔻علاقهمندان جهت تماس با دبیرخانه همایش ضمن ارتباط با آدرس قم، بلوار پانزده خرداد، خیابان شهید میثمی، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، گروه سیاست، می توانند با صندوق پستی alisafari@iict.ac.ir مکاتبه و یا با شماره ۰۲۵۳۷۶۰۳۵۷۱ داخلی ۱۲۷ تماس حاصل نمایند.
🔰 محوزهای مقالات همایش:
🔹1- ماهیت و مولفههای حکمرانی اسلامی
🔹2- حکمرانی و نظامهای معرفتی اسلام
🔹3- حکمرانی و تجربه نظام جمهوری اسلامی
🔹4- حکمرانی مجازی
🆔 @ijtihad
🔺روششناسی اجتهاد در مسائل مستحدثه فقه الحج
🎙ارائه: استاد منصور مظاهری (مدرس خارج فقه)
📅زمان: پنجشنبه 1400/09/25، ساعت 9 الی 11
🕌مکان: مشهد، ساختمان شماره یک دانشگاه علوم اسلامی رضوی، مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد عليه السلام، سالن شهید سلیمانی
🌐لینک حضور آنلاین: https://www.skyroom.online/ch/razavimaharat1400/feghahat
🆔 @ijtihad
🔺کارگاه آموزشی؛ مسئله شناسی با موضوعات:
1️⃣ آسیبهای اجتماعی زنان
◀️ مدرس: سرکار خانم حاجی اسماعیلی "پژوهشگر مقیم پژوهشکده زن و خانواده"
⏰ ساعت: ۸:۳۰-۱۰
2️⃣ ظرفیت فقه در ارتقاء جایگاه خانواده
◀️مدرس: حجت الاسلام والمسلمین سجادی امین "هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده"
⏰ ساعت: ۱۰-۱۲
📅 زمان و مکان: پنجشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۰، قم، بلوار امین، نبش کوچه 51، مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران، طبقه اول، سالن شهید سلیمانی
✅ امکان شرکت حضوری در کارگاه با رعایت پروتکل های بهداشتی فراهم می باشد.
☑️ جهت حضور برخط(آنلاین) در کارگاه ها از طریق لینک وارد شوید: https://live.whc.ir/pazhuhesh
🆔 @ijtihad
🔺پژوهش؛ پاسخگویی و کاربردی سازی علوم و هوش مصنوعی
👥با حضور: حجتالاسلام سعید صرافزاده و دکتر بهروز مینایی
⏰زمان: پنج شنبه، 25 آذر 1400، ساعت 9 الی 11
🏢مکان: قم، مجتمع عالی حوزوی مرکز علوم اسلامی ولی امر (عج)
🖇لینک مجازی در اینستاگرام: https://instagram.com/ainews_ir?utm_medium=copy_link
🆔 @ijtihad
🔺مسایل فقهی کاربردی معاملهگری در بورس با محوریت مسائل کارگزاریها
🎙ارائه: حجتالاسلام جواد عبادی، رئیس مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
📅 زمان: پنج شنبه 25 آذر، ساعت 8 الی 9
🏢مکان: سالن جلسات ساختمان شماره دو مرکز ملی
🖇لینک ورود: https://irwbr.ir/0495J
🆔 @ijtihad
🔺روش شناسی ترجمههای انگلیسی اصطلاحات فقهی رسالههای عملیه آیات عظام خامنهای، سیستانی و مکارم شیرازی
🎙ارائه: دکتر ابراهیم داودی شریف آباد، عضو هیئت علمی و مدیر گروه آموزشی فرهنگ و ارتباطات اسلامی مرکز تخصصی آخوند خراسانی
📅 زمان: پنجشنبه ١۴٠٠/٠٩/٢۵ ساعت ۱٢ به صورت مجازی
🌐لینک وبینار: https://b2n.ir/j42464
🆔 @ijtihad
🔺 آینده فقه تربیت و بایستههای آن
✅ جلسه اختتامیه مدرسه پائیزه «فقه تربیتی و نیازهای تربیتی جامعه اسلامی» با حضور مدیر مؤسسه اشراق و عرفان حجتالاسلام دکتر سیدنقی موسوی و برخی اساتید دوره
🗓 زمان: پنجشنبه 25 آذرماه، ساعت 16
◀️ ورود به جلسه از طریق لینک: https://www.skyroom.online/ch/saman2/302-21979-daneh.ir
🆔 @ijtihad
🔺توسعه مساحت تفسیر تطبیقی در آیات الاحکام
🎙ارائه دهنده: حجتالاسلام دکتر طاهر غرباوی، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص)
🔶 ناقد اول: حجتالاسلام دکتر نجار زادگان، استاد تمام پردیس فارابی دانشگاه تهران
🔶 ناقد دوم: حجتالاسلام دکتر محسن قمر زاده، مدیر گروه پژوهشی فقه قرآن و حدیث مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)
🔹 دبیرعلمی: حجتالاسلام حسین شم آبادی، دبیر گروه پژوهشی فقه قرآن و حدیث مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)
⏰زمان: پنج شنبه، 1400/9/25، ساعت 8/30 لغایت 10
🏢مکان: قم، میدان معلم، مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام، طبقه دوم، سالن جلسات.
🌐 لینک وبینار: http://www.markazfeqhi.com/live
🆔 @ijtihad
🔺 آیین رونمایی از کتاب «رجال تفسیری» اثر آیتالله جوادی آملی
✔️ همزمان با هفته پژوهش، آیین رونمایی از کتاب «رجال تفسیری» اثر ارزشمند آیتالله جوادی آملی برگزار میگردد.
🎙در این مراسم آیتالله حسینی بوشهری، حجتالاسلام مرتضی جوادی آملی و حجتالاسلام رحمان ستایش به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت.
📅 آیین رونمایی از کتاب گرانسنگ رجال تفسیری پنجشنبه ۲۵ آذرماه ۱۴۰۰ ساعت ۹ الی ۱۱ در سالن آمفی تئاتر بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسرا برگزار خواهد شد.
📌گفتنی است کتاب رجال تفسیری اختصاص به شرح حال «راویان روایات تفسیری» دارد و در نوع خود یک اثر علمی جدید محسوب میگردد، زیرا تاکنون اثر مستقلی در خصوص راویان تفسیری، توسط علمای اسلامی نگاشته نشده است.
🆔 @ijtihad
💢راهبردهای تحولی حوزه و اقدامات دفتر فقه معاصر
✔️ استاد علیرضا اعرافی:
🔹جریاناتی وجود دارد که تراث گذشته را کم میشمارد و بزرگان را در سطح و جایگاه خود نمیبیند و دچار سطحینگری و شتابزدگی است و در نقطه مقابل هم تحولهراسی و غفلت از حرکات جدید و نیازهای نو و آفاق جدید صورت میگیرد که موجب توقف حوزه میشود.
🔸منهجی که مدیریت حوزه دنبال میکند منهجی متعادل و مبتنی بر نگاه درست اجتماعی و دور از افراط و تفریط است؛ ما در مسیر تحول نباید شتابزده و سطحینگر باشیم و تراث گذشته را ناچیز بدانیم. تحول در حوزه با شتابزدگی و سطحینگری و افراط و تفریط در تعامل بین سنت و نوگرایی ایجاد نمیشود.
🔹اصلاح نظام آموزشی و تدوین متون جدید از جمله کارهای صورت گرفته، در سطوح عالی کتب مکمل مکاسب و کفایه به صورت آزاد در قالب الفائق تدوین شد. همچنین ترسیم حوزه دانشی حوزههای علمیه در قالب دانشواره انجام شده است.
🔸۵۰ درس خارج در طول دو سال رسمیت یافته و ۸۰ رشته و گرایش در حال اجرا است. طراحی آموزشهای هدفمند برای خروجیهای هدفمند در ۳۰ محور، استفاده از فناوریهای پیشرفته و هوش مصنوعی، توسعه گروههای علمی، رتبهبندی مبلغان و… از جمله دیگر موضوعات پیگیری شده است.
🔹دفتر فقه معاصر مدعی حصر در دروس نیست. ما تاکید بر حوزه آزاد با سنتهای آزاد حوزه داریم؛ قلب حوزه، حوزه آزاد و مبتنی بر سنتهای اصیل بزرگان است و به هیچ نحو ساختاردهی ظاهری را مد نظر نداریم، دفتر فقه معاصر به سنتهای حوزه پایبند است و آن را متزلزل نخواهد کرد.
👈 گزارش فعالیتهای پنج ساله دفتر فقه معاصر: https://b2n.ir/b27521
🆔 @ijtihad