NO28-3.pdf
5.35M
📔دانلود متن کامل شماره 28 فصلنامه دین و قانون
🔻عناوین مقالات:
1. اهدای عضو محکومان به اعدام: بایستههای تقنینی و ملاحظات حقوق بشری
2. مبانی کیفرگذاری در جرام علیه امنیت
3. موقعیت جرم سیاسی در نظام قانونگذاری کشورهای مسلمان با رویکردی به موازین اسلامی
4. تأملی بر جایگاه قوه مقننه در اندیشه حقوق اساسی شهید بهشتی
5. بررسی تطبیقی مفهوم قانون با سایر مفاهیم مشابه در فقه اسلامی
6. مفهوم دولت و ابهام آن در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚معرفی کتاب «التعادل و الترجیح و الاجتهاد و التقلید» امام خمینی (ره)
✍️حجتالاسلام محمدکاظم تقوی؛
🔻جلد ششم از دوره اصول فقه امام خمینی بر اساس چاپ «موسوعه پنجاه جلدی» در بردارنده دو بحث مهم پیرامون دو مسئله دانش اصول فقه میباشد؛ یعنی بحث و بررسی مسئله «تعادل و ترجیح» و مسئله «اجتهاد و تقلید».
حضرت امام در پایان رساله تعادل و ترجیح درباره زمان و مکان تألیف آن چنین مرقوم داشته: آنچه نوشته شده مباحث مهم مربوط به تعادل و تراجیح است که تألیف آن، شب جمعه نهم جمادی الاولی ۱۳۷۰ق در شهر قم به پایان رسید، اما پاکنویس، نوشته اولیه، در بیست و سوم ماه مبارک رمضان ۱۳۷۰ق در محلات به انجام رسید. ایشان در پایان رساله اجتهاد و تقلید نوشتهاند: فراغت از نگارش این رساله، روز جمعه، مصادف باروز عید فطر ۱۳۷۰ در محلات به انجام رسید.
چاپ و نشر این دو رساله که بخشهای پایانی درس و تألیف اصول فقه حضرت امام میباشند، برای نخستین بار به همت مرحوم آیتالله حاج آقا مجتبی تهرانی (ره) در سال ۱۳۸۵ق در کتاب «الرسائل» به همراه رسالههای لاضرر، استصحاب و تقیه به چاپ رسید؛ اما پس از ارتحال حضرت امام، این دو اثر به مانند دیگر تألیفات ایشان در مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، با تحقیق مجدد و افزودن پاورقیهای لازم و تهیه فهاریس متعدد، منتشر گردید.
رساله تعادل و ترجیح در دو مقصد سامان داده شد و قبل از دو مقصد، مباحثی به عنوان مدخل و در ضمن چهار «أمر» بررسی شده است که مبحث پنجم خود در سه مبحث به بررسی مطالب مربوطه اختصاص یافته است.
👈 ادامه مطلب: https://b2n.ir/f17878
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔳 استاد حاج سید محمدمهدی بجنوردی، از فقهای مبرز مقیم تهران، ساعتی پیش در ۸۸ سالگی دارفانی را وداع کرد. او از شاگردان برجستۀ آیات عظام حکیم، شاهرودی، بجنوردی و حلی بود و از چهارتن از مراجع نجف اجازۀ اجتهاد داشت.
این عالم فرزانه سالیانی در نجف اشرف به تدریس سطوح عالی و نزدیک به نیمقرن در تهران به تدریس خارج فقه و اصول، تحقیق، تألیف و اقامۀ جماعت پرداخت.
«تحریر الأصول»، «کتاب الطهارة» و «کتاب البیع» از آثار منتشرشدۀ استاد بجنوردی میباشد. وی فرزند ارشد آیتالله میرزا حسن بجنوردی و نوادۀ آیتالله سید ابوالحسن اصفهانی بود.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
⚫️ اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ أَمِيرِالْمُؤْمِنِينَ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طالِبٍ أَخِي نَبِيِّكَ و َوَلِيِّهِ وَ صَفِيِّهِ وَ وَزِيرِهِ وَ مُسْتَوْدَعِ عِلْمِهِ، وَ مَوْضِعِ سِرِّهِ، و َبابِ حِكْمَتِهِ، وَ النَّاطِقِ بِحُجَّتِهِ، و الدَّاعِي إِلَىٰ شَرِيعَتِهِ، وَ خَلِيفَتِهِ فِي أُمَّتِهِ، وَ مُفَرِّجِ الْكَُرَْبِ عَنْ وَجْهِهِ، قاصِمِ الْكَفَرَةِ، وَ مُرْغِمِ الْفَجَرَةِ، الَّذِي جَعَلْتَهُ مِنْ نَبِيِّكَ بِمَنْزِلَةِ هَارُونَ مِنْ مُوسَىٰ.
🏴ایام سوگواری و شهادت مولی الموحدین امیرالمومنین حضرت علی علیهالسلام بر همه شیعیان و محبان آن حضرت تسلیت باد.
📍رهبر معظم انقلاب: سلوک سیاسی امیرالمؤمنین از سلوک معنوی و اخلاقی او جدا نیست؛ سیاست امیرالمؤمنین هم، آمیختهی با معنویت است، آمیختهی با اخلاق است، اصلاً منشأ گرفتهی از معنویت علی و اخلاق اوست. سیاست اگر از اخلاق سرچشمه بگیرد، از معنویت سیراب بشود، برای مردمی که مواجه با آن سیاستند، وسیلهی کمال است، راه بهشت است؛ اما اگر سیاست از اخلاق جدا شد، از معنویت جدا شد، آن وقت سیاست ورزی میشود؛ یک وسیلهای برای کسب قدرت، به هر قیمت؛ برای کسب ثروت، برای پیش بردن کار خود در دنیا. این سیاست میشود آفت؛ برای خود سیاستورز هم آفت است، برای مردمی هم که در عرصهی زندگی آنها این سیاست ورزیده میشود هم آفت است. ۲۰/ شهریور/۱۳۸۸
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
اجتهاد
🔳 استاد حاج سید محمدمهدی بجنوردی، از فقهای مبرز مقیم تهران، ساعتی پیش در ۸۸ سالگی دارفانی را وداع کر
🔳 «فقیه متعبّد»
◾️نگاهی به حیات علمی مرحوم آیتالله سید محمدمهدی موسوی بجنوردی
🔹تولد و خاندان؛
🔹تحصیلات و اساتید؛
🔹تدریس و شاگردان؛
🔹آثار علمی و اجتماعی؛
🔶متن پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور
🔸و اساتید: علیاکبر رشاد، محمدجواد فاضل لنکرانی، سید مصطفی محقق داماد و ....
👈 در «شبکه اجتهاد» بخوانید: https://b2n.ir/n39987
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
◾️مراسم تشییع پیکر مطهر آیتالله سید محمدمهدی موسوی بجنوردی در تهران و مشهد
✔️پیکر آیتالله سید محمد مهدی بجنوردی روز شنبه همزمان با شهادت امیرمؤمنان علی علیهالسلام ساعت ۱۰ صبح در تهران از مسجد الجلیل واقع در خیابان شهید نامجو تشییع و سپس در روز یکشنبه، ساعت ۱۰ صبح در حرم مطهری رضوی تشییع و در جوار مرقد مطهر حضرت ثامنالحجح علی بن موسی الرضا علیهالسلام به خاک سپرده خواهد شد.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢بیانیه دفتر آیتالله سیستانی درباره انفجار دلخراش مسجد (سه دکان) شهر مزار شریف افغانستان
✔️دفتر حضرت آیتالله سیستانی درباره انفجار دلخراش مسجد (سه دکان) شهر مزار شریف افغانستان بیانیه ای صادر کرد. متن بیانیه به این شرح است:
🔻بسم الله الرحمن الرحیم
(إنا لله وإنا الیه راجعون)
برادران و خواهران ایمانی در شهر مزار شریف افغانستان (أعزّهم الله تعالی)
السلام علیکم ورحمة الله وبرکاته
بار دیگر گروه تروریستی (داعش) دست به جنایتی هولناک زد و نمازگزاران بی گناه (مسجد سه دکان) مزار شریف را نشانه گرفت و تعداد زیادی از آنان را به خاک و خون کشانید.
ضمن عرض تسلیت و تعزیت وابراز همدردی با خانواده های شهدای این فاجعه جانکاه از خداوند متعال برای آنان صبر جمیل وبرای مجروحین و آسیب دیدگان شفای عاجل مسألت داریم.
و با توجه به شرایط کنونی کشور عزیز افغانستان از همه برادران و خواهران ایمانی مؤکداً می خواهیم برای جلوگیری از تکرار اینگونه فجایع دردناک بیش از پیش در حذر بوده وهمکاری لازم را با متصدیان حفظ امنیت اجتماعات مبذول دارند.
دوام عزت وسر بلندی ملت شریف افغانستان را از خداوند متعال خواستاریم.
۲۰ صیام ۱۴۴۳هـ
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 برتری مذاکره علمی بر دعا در لیالی قدر سند ندارد
✔️آیتالله سید موسی شبیری زنجانی:
🔻شیخ صدوق متفرداتی دارد که نظر شخصی خود اوست و در جای دیگری نیامده است. از جمله گفته که مستحب است احیای شبهای بیست و یکم و بیست و سوم رمضان برای مذاکره علم باشد و این افضل است.
او این را نسبت به کسی نمیدهد و نه در کتاب «ثواب الاعمال» و نه در «کتاب من لایحضره الفقیه» که مهمترین کتابش است و کتاب فتوایی هم هست چیزی نقل نکرده است. در کتاب «امالی» هم از ادله خودش استفاده کرده و گفته که مذاکره علم افضل است. پس چون حدیثی در کار نیست و شمالفقاهه خود ایشان است، برای ما حجت نیست.
درست است که کلیاتی از ثواب علم آمده است، ولی نگفتهاند در این شبهای قدر افضل از بقیه اعمال است. پس این دعاها که خوانده میشود باید محفوظ شود و نباید متروک شود. نباید طلبه از اینها جدا شود./ گعده شب ۲۰ رمضان ۱۴۳۷ (تیر ۱۳۹۵)
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بیانات ارزشمند آيتالله حسین نوری همدانی در رابطه با شب قدر
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دقایقی از مراسم احیا توسط شهید آیتالله مرتضی مطهری
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
AUD-20210504-WA0000.mp3
6.36M
🎧 صوت کامل مراسم احیا توسط شهید آیتالله مرتضی مطهری
⏳مدت زمان: 13 دقیقه
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎧 صدای شهید سید محمدباقر صدر
⚫️ رستگاری، همان شهادت اوست
▪️اگر علی(ع) برای دنیایش کار کرده بود حتماً میگفت: به خدا سوگند که من بدبختترین بشرم؛ زیرا من در برابر عمری سراسر جهاد و فداکاری و عشق خدا چیزی بهدست نیاوردم؛ اما او چنین نگفت، بلکه فرمود : «به خدای کعبه سوگند، رستگار شدم». والله این رستگاری همان شهادت اوست؛ زیرا او برای دنیایش کار نمیکرد، برای پروردگارش کار میکرد و الآن [لحظه شهادت برای او]لحظه دیدار با خداست. این لحظهای است که علی(ع) با خداوند متعال دیدار میکند و خدا هم حساب او را تمام و کمال میدهد. پاداشش را عطا میکند و اجر و عوض آن همه سختیها و مصائبی که تحمل کرد را میپردازد.
🔺بخشی از آخرین جلسه درس تفسیر شهید صدر _ سال ۱۳۹۹ هجری قمری
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
◼️ دسته عزای شهادت مولیالموحدین امیرالمومنین علیهالسلام
◼️ همراه با مرجع عالیقدر آیتالله حسین وحید خراسانی
◼️ شنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۱، ساعت ۱۸
◼️ قم، خیابان صفاییه، کوی ۲۳، فاطمیه حضرت ولیعصرصاحبالزمان عجلالله تعالی فرجه الشریف
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
14.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
◼️دستهی عزای علوی علمای مشهد در روز شهادت حضرت امیرالمومنین (علیهالسلام)
◼️به توصیه مرجع فقید آیتالله العظمی صافی گلپایگانی و دعوت علمای اعلام
◼️با سخنرانی آیتالله سیدجعفر سیدان
◼️ شنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۱، ساعت ۱۶:۳۰
◼️مشهد، چهارراه خسروی، مدرسه آیتالله خویی(ره)
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
24.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ویژه شهادت امیرالمومنین علی علیهالسلام
◾️السَّلامُ عَلَيْكَ يَا وَلِيَّ اللّٰهِ، أَنْتَ أَوَّلُ مَظْلُومٍ، وَأَوَّلُ مَنْ غُصِبَ حَقُّهُ ...
ننگ بادا به تو ای دهر، که نشناختی اش
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
36.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 روضه شهادت امیرالمومنین علیهالسلام توسط مقام معظم رهبری
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
20.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎧 برشی از سخنرانی علامه جعفری درباره عظمت حضرت علی (ع)
✔️علامه محمدتقی جعفری در سخنرانی مربوط به شخصیت حضرت علی (ع)، ماجرای ملاقات ضرار بن ضمره با معاویه بن ابی سفیان را برای بیان عظمت شخصیت حضرت علی (ع) به تصویر میکشد.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢چند روایت متفاوت از شهادت امامعلی(ع) در قدیمیترین سند باقی مانده
✍️استاد رسول جعفریان
🔻از میان آثار مربوط به تاریخ شهادت امام علی (ع) کتاب ابن ابی الدنیا، کهن ترین کتابی است که برجای مانده است. هرچند پیش از آن نیز آثاری بوده است. این اثر با عنوان «مقتل امیر المؤمنین علیه السلام» نخستین بار توسط مرحوم استاد عبدالعزیز طباطبائی در مجله تراثنا سال سوم شماره ۱۲ (۱۴۰۸ق) منتشر شد.
مجددا این اثر در سال ۱۴۱۱ توسط دوست همو، مرحوم سید محمدباقر محمودی به صورت مستقل در تهران و توسط انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تحت عنوان «کتاب مقتل الامام امیر المؤمنین علی بن ابی طالب» منتشر شد.
کتاب یاد شده در سال ۱۳۷۹ ش توسط استاد دکتر محمود مهدوی دامغانی که افتخار ترجمه آثار کهن تاریخ اسلامی بسیاری را در سه دهه اخیر داشتهاند، توسط مؤسسه پژوهش و مطالعات عاشورا ترجمه شده و به چاپ رسید.
نویسنده کتاب ابوبکر عبدالله بن محمد بن عبید معروف به ابن ابی الدنیا قرشی (۲۰۸ – ۲۸۱) از علمای محدث ـ مورخ است که آثار بیشماری به صورت تک نگاری در حوزههای مختلف حدیثی و بعضا تاریخی دارد. سبک و سیاق او نگارش اخبار به صورت روایات مستقل است که جمعا تحت یک عنوان کلی فراهم میآورد. وی شخصیتی کم مانند در تألیف و تنوع موضوعاتی است که به آن پرداخته و آثار بیشماری، هر چند برخی از آنها کوچک است، از خود برجای گذاشته است. کتاب او جمعا دارای ۱۱۹ روایت است که آنها را با سند و از مآخذ مختلف تاریخی نقل کرده است.
👈 ادامه مطلب: https://b2n.ir/q27130
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢علی را «چه» کشت؟
✍️دکتر محسن اسماعیلی
🔻شهادت امیرمومنان، حضرت علی علیهالسلام، از دردناکترین فجایعی است که در تاریخ بشر اتفاق افتاده است. او نه تنها برای شیعیان و مسلمانان، که برای تمام دلهای حقطلب، عدالتخواه و جویای فضایل اخلاقی، اسطورهای دوستداشتنی بوده و هست. برای همین است که همه جانهای پاک، شیفته و سوگوار شهادت مظلومانه اوست و هنوز هم این پرسش در برابر قتل ناجوانمردانه او باقی است که چرا؟
بررسی و تحلیل فاجعه شهادت حضرت علی (ع)، حداقل از دو زاویه قابل انجام است؛ نخست آنکه بپرسیم او را چه کسی و چگونه کشت؟ مقدمات و آثار این حادثه چه بود؟ دیگر آنکه به دنبال یافتن «چرا»یی این اقدام ضدانسانی باشیم. شیوه اول همان روش «تاریخ نقلی» است که در جای خود مفید و آموزنده است، اما نباید در آن متوقف ماند.
باید به «تاریخ تحلیلی» همرو آورد و فارغ از اینکه چه کسی مرتکب این فاجعه دهشتبار شده است، بررسی کرد که چرا چنین شد. پاسخ به این سؤال دوم است که از تکرار فاجعه جلوگیری میکند و مرگ علی (ع) را مانند زندگی او برای ابدیت درسآموز و سزاوار اندیشیدن میکند.
👈 متن یادداشت: https://b2n.ir/d85593
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢خط خوارج امروز هم هست/ با نام اسلام، قرآن و انقلابى بودن، «اسلام مجسم و قرآن ناطق» را به خاک و خون کشیدند
✔️بیانات آیتالله خامنهای در شب بیستویکم ماه رمضان سال ۱۳۵۸:
...ابنملجم یکى از خوارج است و چند ویژگى دارد: اوّلاً بظاهر مسلمان است، آن هم مسلمان بسیار متعبّدى که قرآن را هم از بَر و بخوبى میخوانَد و خیلى هم در اسلامِ خود متعصّب و پایبند است؛ ویژگى دومّش این است که هیچ کس را قبول ندارد، حتّى على را! على را هم مسلمان نمیداند! او معتقد است که على سازشکار است...
آیا انگیزهى واقعى او هم دفاع از اسلام است؟ تردید باید داشت، امّا ظاهراً به نام اسلام بزرگترینِ مسلمانها را متّهم به سازشکارى میکند، متّهم به ارتجاع میکند؛ چون على را مرتجع میداند، پس خود مدّعىِ ترقّىخواهى و انقلابیگری است.
خوارج نهروان یک چنین گره مشکل و معضلى بودند در زمان على، و این خط همیشه باقى است و امروز هم هست. در تمام دورانهاى صدر اوّل اسلام تا قرن دوّم و سوّم که ردّ پاى خوارج پیدا است، آنها را با همین چهره، با همین نما، مىبینیم؛ با ادّعاى اسلام، با متّهم کردن فرزندان راستین اسلام، با دشمنى کردن با مغزها و لُبهاى اسلام و قرآن...
👈 متن بیانات + صوت: https://b2n.ir/z44709
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📸 دسته عزای شهادت امیرالمؤمنین علی(ع) با حضور آیتالله وحید خراسانی
👈 مشاهده تصاویر: https://b2n.ir/x96410
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 ابلاغ پیام همدردی رهبر انقلاب به خانواده شهدای حوادث تروریستی اخیر افغانستان
✔️معاون سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل و هیأت همراه ضمن دیدار با خانواده شهدای حوادث تروریستی اخیر افغانستان، پیام تسلیت و ابراز همدردی رهبر انقلاب و جمهوری اسلامی را به آنان ابلاغ کردند.
مرکز آموزشی «ممتاز» و دبیرستان «عبدالرحیم شهید» شهر کابل سه شنبه گذشته هدف حملات تروریستی قرار گرفتند و جمعی از دانشآموزان افغانستانی در این حوادث به شهادت رسیده و مجروح شدند. پس از این حادثه تروریستی سفارت ایران در افغانستان آمادگی خود برای کمک به مجروحان این حوادث و انتقال آنان به ایران را اعلام کرده بود.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📜 بیانیه آیتالله شبیری زنجانی در محکومیت حملات تروریستی در افغانستان
🔻مصیبت دردناک شهادت جمعی از مردم شریف و کودکان مظلوم افغانستان را در حملات تروریستی جنایتکاران، به خانواده های عزادار و مردم رنجدیده افغانستان تسلیت می گوییم.
مردم ستمدیده و رنجکشیده افغانستان سالهاست که قربانی باندبازی جنگطلبانه و اختلافات فرقهای و قبیلهای شده و رنگ آرامش و زندگی را به خود ندیدهاند. گروههای مختلفی با نام خدا و اسلام، دست به انواع جنایتها و رفتارهای خلاف شرع در این کشور زده و میزنند و خصوصا زنان و کودکان مصائب بسیاری متحمل شدهاند.
نتیجه سکوت امروز، آینده تلختر و سیاهتر برای مردم مظلوم افغانستان و کل منطقه و جهان اسلام است.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢واکنش مدیران حوزه علمیه قم و خراسان به جنایت اخیر در افغانستان
✔️مدیران حوزههای علمیه قم و خراسان طی بیانیهای جنایت هولناک در مزار شریف افغانستان را محکوم و بر شناسایی و مجازات عاملان تاکید و از وزارت امور خارجه خواستند واکنش قاطعانه، اهتمام و پیگیری لازم و کافی را نسبت به این امر از خود نشان دهد. در این بیانیهها امده است:
🔹بدون شک دفاع و صیانت از جان و مال و نوامیس مردم عزیز افغانستان مسئولیت مهمی است که نهادهای متولی و مدعی آن کشور باید به دقت و حساسیت آن را پیگیری کنند و این مهم جز با دولتی فراگیر و همراه با مشارکت مدنی آن ملت سربلند و برآمده از عزمی ملی محقق نخواهد شد.
🔸جریانات سلفی و تکفیری به منظور ضربه زدن به امر اخوت و زندگی مسالمت آمیز میان مسلمانان، جنگ و کشتار مذهبی را در میان امت اسلام برنامه ریزی کرده و اینگونه پلیدیها و کشتار مردم بیدفاع را رقم زده اند.
🔹از مسؤلان آن کشور و مجامع بین المللی خواهان شناسایی و مجازات آمران، عاملان و مباشران این داستان غمبار و مصیبت عظمی هستیم و از وزارت خارجه انتظار میرود اهتمام و پیگیری لازم و کافی را نسبت به این امر از خود نشان دهد.
👈 متن کامل: https://b2n.ir/g81692
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢مرجعیت قرآن در حوزه قانونگذاری از دیدگاه علامه طباطبایی
✍️حسن عبدیپور
🔻مرجعیت علمی قرآن در قلمرو قانون گذاری عنوان نوپدیدی در مطالعات قرآنی است و به این معناست که قرآن دارای بالاترین شایستگیهای علمی دربیان حقوق انسان و رفع نیازها و انتظارات حقوقی به نسبت دیگر منابع بشری میباشد.
اعتقاد به مرجعیت علمی قرآن در حوزه قانون گذاری تابعی از پذیرش اصل جامعیت قرآن است؛ اما اعتقاد به جامعیت در همه ابعاد آن لزوماً به معنای اعتقاد به مرجعیت علمی قرآن نیست.
از بررسیهای انجام شده در آثار علامه طباطبایی پیرامون مسئله مرجعیت علمی قرآن، به دست میآید که وی به مرجعیت نسبی علمی قرآن کریم معتقد است. در نوشتههای علامه طباطبایی بحث مستقلی در موضوع جامعیت و مرجعیت علمی به چشم نمیخورد، اما اهمیت مسائل و موضوعات مرتبط با جامعیت و پاسخگویی قرآن موجب شده است علامه همچون دیگر مفسران ناگزیر در ذیل دیگر مباحث تفسیری، دیدگاه خود را با ادبیات نوین دراین باره روشن کند.
👈 متن یادداشت: https://b2n.ir/w37289
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📸 تصاویر مراسم تشییع آیتالله سید محمدمهدی موسوی بجنوردی با حضور علما و فرزندان رهبر انقلاب
👈 مشاهده گزارش تصویری: https://b2n.ir/g89372
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢چند نکته درباره زمان اذان صبح
✍️مرتضی سعیدی نجفی
🔻چند سالی است که تعیین زمان اذان صبح بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است. طبیعتاً با توجه به شرایط کنونی زندگی و بزرگ شدن شهرها، افزایش آلودگیهای جوی و غبار و همچنین آلودگیهای نوری این امکان وجود ندارد که هر مکلفی هر روز صبح به رصد فجر صادق بپردازد و سپس نماز خود را اقامه کند.
در نتیجه عموم جامعه به اوقات شرعی اعلامی از صدا و سیما، تقویمها یا نرمافزارهای موبایلی اعتماد میکنند. اختلاف اوقات شرعی در این منابع (صدا و سیما، تقویمها یا نرمافزارهای موبایلی) از یک سو و تمایل برخی متدینین به رعایت حداکثر احتیاط از سوی دیگر سبب ایجاد برخی پرسشها شده است.
دو سال قبل نیز اطلاعیهای از طرف موسسه موضوع شناسی احکام فقهی منتشر شد که مکلفین را به رعایت احتیاط حدود هشت دقیقه بعد از اذان صبح صدا و سیما دعوت میکرد.
از سوی دیگر در ماه مبارک رمضان تعیین دقیق زمان اذان صبح به جهت امساک و پایان فرصت خوردن و آشامیدن و سپس اقامه نماز صبح اهمیت بیشتری پیدا میکند. در ادامه به چند نکته در این زمینه اشاره میشود:
👈 بخوانید: https://b2n.ir/g40764
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢چرا با تراث این طور میکنیم!
✔️استاد ابوالقاسم علیدوست:
🔷سوال میشود چرا در جمهوری اسلامی این مسائل هست و بعد از چهل سال از شعار رهبران فاصله گرفته است؟ این پاسخ را میشنویم که فاصله بین آرمان و واقع در زمانهای گذشته هم بوده است. در زمان پیامبر(ص) و امیرالمومنین(ع) نیز بوده است و میگویند ثلث نهجالبلاغه از فساد کارگزاران امیرالمومنین(ع) خبر میدهد!
🔸برخی با ذکر این مشابهت میخواهند از عملکرد خود، دفاع کنند! در این سخن چند نکته باید مورد توجه قرار گیرد.
🔹مبالغهای است که در اینجا در انعکاس حجم فساد(در زمان امیرالمومنین) صورت میگیرد تا جایی که قضیه ملحق به دروغ میشود. میگویند ثلث نهجالبلاغه در ارتباط با فساد کارگزاران است، وقتی نگاه میکنیم میبینیم کلا هفت نامه که برخی هم در نهج البلاغه نیست، راجع به فساد کارگزاران است.
🔸ما هشتصد نامه و کلام و سخن در نهجالبلاغه داریم، آیا این هفت نامه میشود ثلث نهجالبلاغه؟ چرا با تراث این طور میکنیم؟ بعد سنخ فساد را ببینید. عثمان بن حنیف بر سر یک سفره نشسته است. یا یکی از کارگزاران ملحق به معاویه شده است. برخی مبالغه در حد الحاق به دروغ میکنند.
🔹وقتی از فساد در دوره حضرت یاد میکنید، نوع برخورد را هم بگویید.... دقت کنیم حضرت وارث ۲۷ فسادی است که از قبل در حکومت بوده است. این فساد مال حکومت نیست. پس اگر فسادی میراث گذشتگان بود، ارتباطی به امام ندارد و نباید به عنوان فساد موجود در حکومت مولا تلقی شود. اگر ما چیزی را اصلاح نمیکنیم مشابهت سازی نکنیم.
👈 ادامه مطلب: https://b2n.ir/f08384
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
30.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥کلیپ دیدار و جلسه هماندیشی جمعی از فضلا و روحانیون با رئیس جمهور
🔺این دیدار در شامگاه روز ۲۷ فروردین صورت گرفت و تعدادی از حضار به بیان دیدگاهها و دغدغههای خود پرداختند که بخشی از نظرات مطرح شده تقدیم میشود./ مباحثات
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📣 فراخوان مقاله نخستین همایش ملی «فقه نظام ساز (چیستی، ساختار و رویکردها)»
🗓 مهلت ارسال مقالات: 1401/02/31
🕛 زمان برگزاری همایش: پنجشنبه 1401/03/26
🔻محورهای همایش:
▫️تعریف فقه نظام ساز
▫️ضرورت فقه نظام ساز
▫️ امکان سنجی فقه نظام ساز
▫️ پیشینه شناسی فقه نظام ساز
▫️ فقه نظام ساز در مکاتب اهل سنت
▫️غایت شناسی فقه نظام ساز
▫️موضوع شناسی فقه نظام ساز
▫️رویکردشناسی فقه نظام ساز
▫️ساختار فقه نظام ساز
▫️ نظام مسائل فقه نظام ساز
▫️ مولفه های فقه نظام ساز
▫️چالش های فقه نظام ساز
🆔 https://eitaa.com/ijtihad