📻 جایگاه امر به معروف و نهی از منكر در تنظیم رفتار اجتماعی مسلمین
✔️برنامه «فقه پویا» از یكشنبه نهم مرداد ۱۴۰۱ با موضوع جایگاه امر به معروف و نهی از منكر در تنظیم رفتار اجتماعی مسلمین به روی آنتن می رود.
👥این برنامه با كارشناسی دكتر محمود حكمت نیا و حجتالاسلام دكتر فرجالله هدایت نیا ضمن بیان اهمیت امر به معروف و نهی از منكر، جایگاه دستگاه معرفتی ناظر به رفتار انسانها (معرفت به حق، ارزش ها و هدف ها) را بازگو میكند.
🔖همچنین ادب امر به معروف و نهی از منكر و آداب و اخلاق آن، تفاوت قائل شدن بین فعل منكر و فاعل منكر، ارتباط امر به معروف و نهی از منكر با قدرت بر اساس آیه ۴۱ سوره حج، ارتباط امر به معروف و نهی از منكر با رفتار اجتماعی ما ... از جمله موضوعاتی است كه به آن پرداخته میشود.
🎛 برنامه «فقه پویا» یك شنبه تا سه شنبه هر هفته ساعت ۱۴:۵۰ به تهیه كنندگی محمدجواد طوسی و مجری كارشناسی محسن مومنی از رادیو معارف موج اف ام ردیف ۹۶ پخش میشود.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔 فراخوان جذب پژوهشگر در مدرسه مطالعات فقه نظام
✔️مدرسه مطالعات فقه نظام در نظر دارد در راستای انجام پژوهشهای فقهی و تقریر دروس مرتبط با فقههای معاصر، اقدام به جذب پژوهشگر نماید.
🔹شرایط: اتمام حداقل سطح 2/ سکونت در قم/ حداکثر سن 35 سال
🔸اولویتها: تأهل/ داشتن سوابق فقهی و پژوهشی مرتبط
🔹مزایا: شرایط مالی مناسب و متناسب با توان و سطح کار پژوشگر/ رزومه و سابقه پژوهش
🖇 لینک ثبتنام: https://b2n.ir/s19470
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔺دکتر داوود زرینپور از سوی سازمان فرهنگ و ارتباطات بهعنوان «رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشور «مصر» انتخاب شد.
وی رئیس دانشگاه مذاهب زاهدان اسلامی واحد زاهدان، استاد دانشگاه سیستان و بلوچستان، حافظ قرآن، نویسنده و مترجم است. این سمت، برای نخستین بار به نخبگان اهل سنّت واگذار شده و در نوع خود، بیسابقه است.
این انتخاب پیامهای راهگشا و خلاقانهای را برای تعامل بهتر با دولت مصر و الازهر در پی خواهد داشت. با توجه به بیاعتمادی دولت سکولار مصر به تمام نسخههای اسلام سیاسی، استفاده از پتانسیل مغفول و گسترده اسلام سنتی در حوزه علمیه برای بهبود مناسبات حوزه علمیه قم با الازهرالشریف راهکاری پایدار برای همگرایی دو قطب مهم علمی و فرهنگی جهان اسلام خواهد بود.
👈در مورد روابط حوزه علمیه قم با الازهر بخوانید: https://b2n.ir/t78240
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔 نشست علمی پژوهشی «بررسی جایگاه حجاب(شرعی یا عرفی)»
👤حجتالاسلام والمسلمین سعید داودی
عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
📅 زمان: دوشنبه 10 مردادماه1401، ساعت 10:30
🏢مکان: جامعه الزهرا(س)، معاونت پژوهش، ساختمان کتابخانه، طبقه سوم، اتاق نشستها
🖇 لینک حضور مجازی از طریق: online.jz.ac.ir/rbhyyb897yoy
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
14.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 آیا حجاب در حکومت امیرالمؤمنین (ع) اجباری بود؟
✔️بخشی از صحبتهای استاد ابوالقاسم علیدوست در برنامه شوکران
🔹گزارهای راجع به حجاب اجباری در دوران امام علی (ع) نداریم اما گزارشی هم از بدحجابی در دوران امام علی(ع) نداریم تا ببینیم نوع واکنش امام (ع) چه بوده است! اگر هم گزارشی از الزام یا عدم الزام به حجاب باشد نمیتوان با رویکرد اخباریگری عین آن را برای زمان حال تجویز کرد.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢اصل اینکه اهلبیت(ع) الزام به حجاب اسلامی نمیکردند، ثابت نیست/ حق شهروندی فقط در چهارچوب حدود و احکام الهی مشروع است و الّا مشروعیت ندارد/ روند الزام به حجاب اسلامی باید در مدت معین طی شود
✔️استاد علیاکبر سیفی مازندرانی:
🔹اصل اینکه رسول اکرم(ص) و امیرالمؤمنین(ع) الزام به حجاب اسلامی نمیکردند ثابت نیست. ولی برفرض عدم ثبوت، باید گفت: ترک فعل از جانب معصوم همانند فعل ایشان محاملی دارد؛ و در مفروض محاملی وجود دارد، مانند: عدم آمادگی و تحمل الزام به حجاب از جانب عموم زنان؛ لذا خوف بر کیان و بیضۀ اسلام وجود داشت؛ چون زمان حکومت رسول خدا(ص) و امیرالمؤمنین(ع) اوائل عهد اسلام بوده است؛ و اما سائر امامان معصوم مبسوط الید نبودهاند و یا اینکه بیحجابی – بهگونهی مبتذل و فساد انگیز با انواع آرایش – در آن زمان شایع و رائج نبوده است.
🔹مقصود از الزام به حجاب اسلامی، الزام همهی بانوان بدحجاب یا بیحجاب در کوتاهمدت نیست. بلکه مراد وجوب آن در بلندمدّت و با برنامهریزی حساب شده و گامبهگام طی مدت چند سال معیّن، مانند برنامۀ بلند مدّت برای ایجاد سیستم اقتصاد مقاوم و استقلال اقتصادی خودکفا و پایدار است. لکن روند الزام به حجاب اسلامی باید در مدت معین طی شود و در زمان و فرصت معیّن به انجام و اتمام برسد تا آنجائی که همهی بانوان ایرانی با حجاب اسلامی میشوند و بدحجابی و بیحجابی جُرم تلقّی شود.
👈 متن کامل را در «شبکه اجتهاد» بخوانید: https://b2n.ir/d32119
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔖 بسته ویژه به مناسبت سالروز شهادت آیتالله شیخ فضلالله نوری
🔘 شیخ فضلالله نوری؛ شهید پیوند دین و قانون/ محسن اسماعیلی: https://b2n.ir/j98956
🔘 ولایت فقیهان از دیدگاه شیخ فضل الله نوری و نقد دیدگاه مخالف/ علی احمدیخواه: https://b2n.ir/f93983
🔘 ویژگیهای نظام سیاسی مطلوب در آرای شیخ فضلالله نوری/ سید محمدجواد قربی: https://b2n.ir/s30127
🔘 «ولایت فقهاى جامع الشرایط» در نگاه شیخ فضلالله نوری/ علی ابوالحسنی منذر: https://b2n.ir/p30241
🔘 سهگام تا شناخت اندیشه سیاسی شیخ فضلالله نوری/ مظفر نامدار: https://b2n.ir/f10924
🔘 خطر شیخ ابراهیم زنجانیها همیشه وجود دارد!/ محمدصادق ابوالحسنی: https://b2n.ir/k28073
🔘 ساختارهای مشروطیت در بلاد غربی و تحقیر فرهنگی اسلامی/ محمد صالحی: https://b2n.ir/n27830
🔘 مشروطه در ذات خود غیر مشروع بود/ حمید پارسانیا: https://b2n.ir/r82593
🔘 تفاوت روحانیت مشروطهخواه و مشروعهخواه/ احمد رهدار: https://b2n.ir/q15781
🔘 در چالش شرع و قانون باید کدام سو ایستاد؟/ محسن اسماعیلی: https://b2n.ir/m03604
🔘 نکاتی درباره اعدام شیخ فضلالله: https://b2n.ir/p56137
🔘 معمای مشروعه، مغازله کفر و ایمان/ یحیی نوری وکیلآباد: https://b2n.ir/u40343
🔘 قانونگذاری در آرای «شیخ فضلالله نوری» و «میرزای نائینی»/ سیدجواد ورعی: https://b2n.ir/t52854
🔘 خوانشی نو از «حدیث نامکرر مشروطه»/ محمدحسن رجبی، موسی حقانی: https://b2n.ir/m35565
🔘 اسباب اختلاف بین مواضع آخوند با شیخ فضلالله/ محمدصادق ابوالحسنی: https://b2n.ir/y25233
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔 برگزاری سلسله نشستهای تحلیلی تبیینی «رهبر»
✔️موضوع: تحلیل بیانات دیدار ائمه جمعه با حضرت آیتالله خامنهای
🎙باحضور: حجتالاسلام والمسلمین حاج علی اکبری، رئیس محترم شورای سیاستگذاری ائمه جمعه
📆زمان: سهشنبه ۱۱ مرداد ساعت ۱۰صبح
🖇لینک ورود به جلسه:
https://www.skyroom.online/ch/alireza.taghvaie/tahlil
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢شورای بانکی حوزوی، چهار بار جلوی طرح بانکداری مجلس را گرفته است/ خلق پول، فعالیتهای ربوی و بنگاهداری باید در طرح بانکداری حل شود
✔️حجتالاسلام والمسلمین احمدعلی یوسفی
🔹شورای بانکی حوزوی با تلاش همه فعالان حوزوی و دانشگاهی که دارای دغدغه اقتصاد اسلامی هستند چهار بار جلوی طرح بانکداری مجلس را گرفته است، زیرا این طرحها مشکلات مردم را در ارتباط با بانکها حل نمیکرد. همین روزها قرار است این طرح در مجلس مطرح شود. از نمایندگان مجلس میخواهیم از این فرصت تاریخی پس از چهل سال فراز و فرود استفاده کنند و اگر قرار است نظام بانکی اصلاح شود باید مسئله خلق پول، فعالیتهای ربوی و بنگاهداری در طرح بانکداری حل شود.
🔸در جلسهای که با حجتالاسلام بحرینی داشتیم، تعریفی از بانک بر اساس مبانی نظام سرمایه داری ارایه دادند که ما بر اساس مبانی نظام اقتصادی اسلامی آن را قبول نداریم. وی بیان میکند که بانک، همزاد خلق پول است که ما بر این تعریف نقد کامل داریم. بانک بر اساس نظام سرمایه داری همزاد رباخواری و خلق پول است. ما تعریف خود را بر اساس مبانی اسلامی داریم و بر اساس آن، مدل ارایه دادیم و قانون آن را نیز نوشتیم. ما میگوییم بانک نهادی است که وظیفهاش ارایه خدمات پولی و تجهیز منابع پولی و مالی مردم و تخصیص آن به بخش واقعی اقتصاد است. این تعریف با رباخواری و خلق پول همزاد نیست.
👈 ادامه مطلب: https://b2n.ir/t90698
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢خطوط قرمز سهگانه شورای بانکی حوزوی نسبت به طرح قانون بانک مرکزی
🔹رئیس گروه اقتصاد مرکز تحقیقات اسلامی مجلس عدم ممانعت از«خلق پول توسط بانکهای غیر دولتی»، «بنگاه داری بانکها» و «حیلههای ربا» را از ایرادات اساسی شورای بانکی حوزوی و مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی به طرح قانون بانک مرکزی دانست و گفت: از نمایندگان مجلس شورای اسلامی تقاضا داریم این اشکالات را در بررسی طرح قانون بانک مرکزی مورد توجه جدی قرار دهند.
🔸حجتالاسلام والمسلمین سید حسین میرمعزی خاطرنشان کرد: کسب درآمدهای هنگفت از طریق خلق پول توسط بانکهای غیر دولتی و استفاده از این ثروتها در فعالیتهای مضر و غیرمفید برای اقتصاد کشور، هیچ توجیه عقلی و شرعی ندارد. اینکه بانکهای غیر دولتی از طریق قدرت خلق پول، بر اساس منافع سهامداران خود تصمیم بگیرند به نظر ما یک ماده فسادی در اقتصاد است که باید ریشه کن شود، بر همین اساس، ما در قانون پیشنهاد کردیم که بانکهای غیردولتی اجازه خلق پول نداشته باشند و اصرار داریم نمایندگان محترم به این پیشنهاد رأی دهند.
👈 بیشتر بخوانید: https://b2n.ir/f82803
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢تبویب جدید فقه لازم است/ مباحثات شورای نگهبان فیشبندی و به ابواب سنتی فقه تبدیل شود
✔️استاد شیخ محمد سند:
🔹۳۰ سال قبل پیشنهاد دادم که مباحثات شورای نگهبان فیشبندی و به ابواب سنتی فقه تبدیل و به زبان عربی هم انجام شود در این صورت عروه الوثقی زمان ما خواهد بود زیرا تمامی مباحث مستحدثه در آن مورد توجه است. نوشتار و تبویب جدید فقه لازم است گرچه کار سختی است.
🔸ابزار دیگر آگاهی داشتن حوزویان از اخبار و تحولات علمی روز دنیاست و خودبخود سبب میشود تا فقه ما با مسائل روز درگیر و انسان سراغ ریشههای فقه برود و خواهیم دید کمبودی وجود ندارد و میتوان با عالم شدن به زمانه مشکلات را حل کنیم.
🔹قانون جعفری در مشروطه به زبان فارسی نوشته شده است و اگر کانونی قانونمند در قم و نجف تشکیل داده شود و روحانیون و قانوندانها در آن باشند و همین قوانین به زبانهای مختلف ترجمه شود، قوانین شیعه جعفری قابل ارائه به مجامع بینالمللی و جهان اسلام خواهد بود. کما اینکه تاثیرپذیری قوانین فرانسه از آرای برخی عالمان شیعه را میبینیم.
👈 گزارش نشست «فلسفه حقوق جزا از دیدگاه اسلام و غرب»: https://b2n.ir/u65587
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢اصل «معاشرت به معروف» بر فتاوا و قوانین خانواده حاکم شود
🔸حجتالاسلام رضا دهقاننژاد، با اشاره به وجود ابهام در قوانین نشوز و مخالفت برخی فتاوا و قوانین با اصل قرآنی معاشرت به معروف، بیان کرد: اصل «معاشرت به معروف» باید بر فتاوا و قوانین خانواده حاکم شود. اصل معاشرت به معروف میتواند مانند اصل کرامت و عدالت به عنوان اصل اولیه مطرح باشد، در حالی که ما وقتی در بحث روابط زوجین به مشکل برخورد کنیم، به قواعد ثانوی مانند لاضرر و لاحرج مراجعه میکنیم، ولی به این قاعده استناد نمیشود.
🔹استادیار گروه آموزشی فقه و حقوق اسلامی دانشگاه شهید مدنی بیان داشت: اگر مردی بخواهد از حقوق خود در خانه استفاده کند، نباید موجب ایذاء روحی و روانی زن خود شود. بنابراین معروف باید منطبق بر دین و نظر عقلای جامعه باشد. بسیاری گفتهاند زن مطلقا بدون اذن شوهر حق خروج از منزل را ندارد ولو برای عیادت بیمار خانواده خود، ولی آیا این مصداق معاشرت به معروف است؟ آیا این مسئله سبب دینگریزی نخواهد شد؟ به نظر بنده اصل معاشرت به معروف باید حاکم بر همه قوانین باشد.
👈 بیشتر بخوانید: https://b2n.ir/p52338
🆔 https://eitaa.com/ijtihad