📜بیانیه تاریخی آیتالله العظمی بروجردی در حمایت از فلسطین
#طوفان_الأقصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢کشورهای اسلامی محور مقاومت را تقویت کنند
✔️آیتالله حسین نوری همدانی در دیدار عدهای از فضلای حوزه علمیه قم گفت: حملات اخیر به رژیم صهیونیستی در واقع پاسخ به جنایات این رژیم کودک کش بوده است که سالهاست با غصب سرزمین فلسطین مشغول تخریب و ظلم به یک ملت است.
ایشان از کشورهای اسلامی درخواست کرد تا محور مقاومت را تقویت نموده و از بی تفاوتی نسبت به موضوع فلسطین دست بردارند و به فکر عادی سازی روابط با کشوری که قادر به حفظ خود نیست و یک حکومت جعلی و رو به زوال است نباشند.
آیتالله نوری سخنان امام راحل در محو رژیم صهیونیستی و پیشبینی رهبری درباره محقق شدن آن را مهم دانسته و افزود: راهی جز وحدت همه در برابر این رژیم فاسد وجود ندارد، ان شاءالله این پیروزی مقدمه فتح کامل باشد و بیت المقدس بطور کامل در اختیار مسلمان قراربگیرد.
#طوفان_الأقصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔺 مجمع فقهی علمای (اهل سنت) عراق فتوا به واجب بودن دفاع از غزه و فلسطین داد.
#طوفان_الأقصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔نسبت نظام جامع معارف دینی با ولایت فقیه چیست؟
🎙ارائه: استاد محمدعلی برکتین
🗓 زمان: دوشنبه ۱۷ مهرماه، ساعت ۱۵ الی ۱۷
🏛مکان: میدان روحالله جنب مسجد سلماسی، دارالعلم امام حسن (ع)
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔نشست علمی «وضعیت مطلوب فقه پس از انقلاب اسلامی»
🎙ارائه: استاد ابوالقاسم علیدوست
📆زمان سه شنبه ۱۸ مهرماه، ساعت ۱۰:۳۰ الی ۱۲
🏢مکان قم؛ پردیسان پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، تالار شهید سلیمانی
🔗لینک ورود به جلسه: http://dte.bz/feqhconf
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔نشست علمی «فقه تراز انقلاب اسلامی»
🎙ارائه: حجتالاسلام والمسلمین محسن قنبریان
🗓 زمان: سهشنبه ۱۸ مهرماه، ساعت ۱۵
🏢 مکان حوزه علمیه مروی نمایشگاه گفتمان
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔 نشست علمی «چیستی فقه اجتماع»
🎙ارائه: حجتالاسلام والسلمین محمدباقر ربانی
(مدیر گروه جامعه و فرهنگ مرکز فقهی ائمه اطهار علیهمالسلام)
🗓 زمان: سهشنبه ۱۸ مهر ساعت ۱۸:۳۰
🏫مکان: قم،خیابان شهید فاطمی(دورشهر) کوچه ۳٠ پلاک ۵۳، پژوهشگاه مطالعات فقه معاصر
🔗لینک ورود به جلسه: https://bbb01.dte.ir/b/ggp-aag-qln-1ze
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔 کرسی علمی ترویجی «مبانی تطبیق قاعده نفی عسر و حرج بر مسائل فقهی خانواده»
🎙ارائه: حجتالاسلام والمسلمین مهدی سجادی امین، عضو هیات علمی پژوهشکده زن و خانواده
👥 ناقدین:
🎙 استاد حبیبی تبار، رئیس هیئت مدیره انجمن علمی زن و خانواده
🎙حجتالاسلام والمسلمین مهدی سنجرانی، پژوهشگر حوزه زنان و عضو انجمن علمی زن و خانواده
📅 زمان: سهشنبه، ۱۸ مهر ۱۴۰۲، ساعت ۱۰
🏢 مکان: بلوار الغدیر، کوچه ۱۰، پلاک ۵، پژوهشکده زن و خانواده، طبقه ششم سالن جلسات
🔗پخش به صورت مجازی: https://www.skyroom.online/ch/sk
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔#برنامه_درسی استاد احمد مبلغی با موضوع «مکتب فقاهتی امام خمینی»
📗با محوریت کتاب انوارالهدایه امام خمینی (ره)
🗓زمان: شنبه تا دوشنبه، بعد از نماز مغرب و عشا
🏠مکان: مرکز فقهی ائمه اطهار، طبقه همکف، اتاق ۱۲، مدرس ۴
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢نگاهی گذرا به ویژگیهای برخی دروس خارج حوزه علمیه قم
✔️امروز حوزههای علمیه برخوردار از اساتید برجسته و مبرزی در حوزههای گوناگون علمی بهویژه در حوزه فقه و اصول هستند. دروس خارج فقه و اصول برجسته و عمیقی در حوزه علمیه در حال برگزاری است. تنوع و تکثر این دروس گاه موجب میشود طلاب جدید الورود در درس خارج دچار حیرت شده و نتواند بهسادگی درس مطلوبی را انتخاب کند و همین امر موجب سردرگمی و از بین رفتن فرصتهای خواهد بود. ازاینروی توجه و بازشناسی ویژگیهای علمی دروس خارج امری ضروری است.
🔻از سوی دیگر این تکثر دروس برخاسته از تکثر مبانی و مناهج و گاه مکاتب فقهی است. بازشناسی عناصر منهجی دروس معاصر به شناخت مناهج فقهی جدید نیز منجر میشود. هرچند این امر لوازمی دارد که باید بهصورت فنی و با دقت به آن پرداخت. در متن پیش روی بر اساس تجربه شخصی و بهصورت گذرا و با هدف آشنا کردن طلاب تازه وارد در دروس خارج نکاتی توصیفی درباره برخی از دروس خارج تقدیم میشود. بیتردید این نکات بیان کننده همه ویژگیها نخواهد بود و تنها گزارشی کوتاه برای ایجاد ذهنیتی روشنتر از دروس اساتید معظم است.
👈ویژگیهای درس خارج فقه و اصول اساتید: «محمدمهدی شبزندهدار، سید احمد مددی، حسین شوپایی، محمد محمدی قائینی و مهدی گنجعلی» به روایت حسین ایزدی: http://ijtihadnet.ir/?p=73667
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢طوفان ۱۵ مهر؛ شکست غیر قابل ترمیم رژیم صهیونیستی است/ این حماسه گام بزرگی برای نجات فلسطین خواهد بود/ پیشانی و بازوی طراحان مدبر و هوشمند فلسطین را میبوسیم
🔹وقتی ظلم و جنایت از حد گذشت، وقتی درندهخویی به نهایت رسید، باید منتظر طوفان بود. در این قضیّهی پانزدهم مهر به این طرف، رژیم غاصب صهیونیستی، هم از لحاظ نظامی، هم از لحاظ اطّلاعاتی، یک شکست غیر قابل ترمیم خورده؛ شکست را همه گفتند، تأکید من به «غیر قابل ترمیم بودن» است. من میگویم این زلزلهی ویرانگر توانسته است بعضی از سازههای اصلی حاکمیّت رژیم غاصب را ویران کند که تجدید بنای آن سازهها به این آسانی امکانپذیر نیست.
🔸حامیان رژیم و بعضی از افرادِ خودِ رژیمِ غاصب، یاوهگوییهایی در این دو سه روز کردهاند و ادامه دارد، از جمله اینکه ایران اسلامی را پشت این حرکت معرّفی میکنند؛ اشتباه میکنند. البتّه ما از فلسطین دفاع میکنیم، ما از مبارزات دفاع میکنیم، ما پیشانی و بازوی طرّاحان مدبّر و هوشمند و جوانان شجاع فلسطینی را میبوسیم، ما به آنها افتخار میکنیم
🔹همهی دنیای اسلام موظّف است که از فلسطینیها حمایت کند و باذنالله حمایت هم خواهد کرد، امّا این کار، کار خود فلسطینیها است؛ طرّاحان هوشمند، جوانان شجاع، فعّالان ازجانگذشته توانستهاند این حماسه را به وجود بیاورند و این حماسه انشاءالله گام بزرگی برای نجات فلسطین خواهد بود.
📝 متن بیانات مهم رهبر انقلاب درباره عملیات افتخارآمیز #طوفان_الاقصی و ضربه کاری به رژیم صهیونسیتی: http://ijtihadnet.ir/?p=73674
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢دعوت آیتالله جوادی آملی به حمایت از مردم مظلوم فلسطین
✔️آیتالله جوادی آملی در پایان جلسه درس خارج فقه امروز خود با اشاره به برگزاری اجتماع حوزویان، همگان را به حضور در این اجتماعات در حمایت از مردم مظلوم فلسطین دعوت نمود و اظهار داشت:
نكته مهمی كه یادمان نرود، دعاهایی که انسان در سحر میخواند یا در نماز میخواند، آنها سر جای خود محفوظ است ولی به دعاهای جمعی باید بها داد.
اگر عزیزان ما امروز در مدرسه فیضیه یا جای دیگر جمع میشوند برای حمایت از «طوفان الاقصی» فلسطین، این یک كار رسمی است. حالا ما در سحرها دعا کردیم یا در نماز دعا کردیم، آنها سر جای خود محفوظ است، آنها بیننا و بین الله است اما وقتی فرمود: « وَلْیُرَ عَلَیْکَ اَثَرُ النعمة»، در اجتماعات شرکت کنید، حضور جمعی داشته باشید، سعی کنید عظمت خود را نشان دهید، از مظلومین دفاع كنید، از مظلومین حمایت کنید، اینها هم باید سر جای خود محفوظ باشد.
غرض این است که دعای سحر خیلی اثر دارد، دعای نماز خیلی اثر دارد، ما هم _ الحمدلله _ این کارها را میکنیم اما حضور در جمع اثر دیگری دارد.
حالا ان شاء الله با دعا و اخلاص در مراسم شرکت کنید و نصرت همه عزیزان خصوصا این محرومان فلسطین را از خداوند مسئلت کنید. #طوفان_الاقصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💠 علمای بزرگ شیعه، حامیان مهم فلسطین
🔺نظر علمای بزرگ شیعه راجع به فلسطین را در پوسترهای بالا مشاهده کنید #طوفان_الاقصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 پیام استاد هادوی تهرانی به مناسبت عملیات «توفان اقصی»
🔺صلح با دشمن غدار اشتباهی نابخشودنی است
✍️بسم الله الرحمن الرحیم
الْحَمْدُ لِلَّهِ قَاصِمِ الْجَبَّارِینَ مُبِیرِ الظَّالِمِینَ مُدْرِک الْهَارِبِینَ نَکالِ الظَّالِمِینَ صَرِیخِ الْمُسْتَصْرِخِینَ مَوْضِعِ حَاجَاتِ الطَّالِبِینَ مُعْتَمَدِ الْمُؤْمِنِینَ ( دعای افتتاح، فراز ۱۶)
عملیات غافلگیرانه #توفان_الاقصی از سوی دلیر مردان جبهه مقاومت، کاغذین بودن گنبد آهنین صهیونیسم اشغالگر را نشان داد و عکس العمل شتاب زده و هراسان آنان در حمله ناجوانمردانه به غزه و حمایت کاخ نشینان واشنگتن که وامدار موسسات صهیونیستی در دستیابی به مناصب خود هستند، افسانههای احترام صهیونیستها به حقوق مردم مظلوم فلسطین و تلاشهای آنان برای صلح با کشورهای اسلامی را نقش برآب کرد.
ادامه جنایات اسرائیل در غزه و حمایت آمریکا از آن که میلیاردها دلار از ثروت مردم مسکین آمریکا را در جهت ظلم مضاعف بر مردم فلسطین هزینه میکند، تمام ادعاهای صلح طلبی این دو رژیم را که برای اثبات آن دههها وقت و انرژی مصرف کرده بودند، باطل ساخت و نقاب انساندوستی را از چهره این درندگان خون آشام درید.
این جانب ضمن همدردی با تمام مردم ستمدیده فلسطین، به ویژه ساکنین غزه، و با آرزوی پیروزی کامل رزمندگان جبهه مقاومت، بیان چند نکته را لازم میبینم:
۱. توکل بر خدا و رعایت ضوابط الهی در تمام صحنهها، از جمله در برخورد با اسیران، تنها راه پیروزی واقعی جبهه حق علیه باطل است.
۲. حوادث این روزها بار دیگر به وضوح نشان داد صلح با دشمن غدار اشتباهی نابخشودنی است و آنان که به هر دلیل واهی در این راه گام زدهاند، امروز باید برای جبران خطای خود در صف اول کمک به مردم آسیب دیده فلسطین باشند.
۳. تمامی کشورها و آحاد مسلمان و آزاده و مجامع بینالمللی جهان باید به هر شکل ممکن در راه احقاق حق غصب شده مردم فلسطین تلاش کنند و در اسرع وقت از ادامه حملات وحشیانه به غزه با هر وسیله ممکن جلوگیری نمایند.
در خاتمه ضمن آرزوی غفران الهی برای شهدای این حوادث و صبر و اجر برای بازماندگان آنان، پیروزی کامل جبهه حق علیه باطل و پایان اشغال ظالمانه فلسطین را از خداوند منان خواستارم.
مهدی هادوی تهرانی
۱۸ مهرماه ۱۴۰۲- قم آشیانه آل محمد علیهم السلام
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📺 «فقه هنر» در مجله فرهنگی چاوش
🎙با حضور استاد ابوالقاسم علیدوست
🎙و حجتالاسلام مصطفی دری
⏰ سهشنبه، ۱۸ مهرماه، حوالی ساعت ۲۲:۳۰ / تکرار روز بعد ساعت ۱۳:۳۰
🖥 پخش از شبکه چهار سیمای ملی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔جلسات علمی استاد شیخ محمد قائینی
📆 روزهای شنبه تا چهارشنبه
⏰ساعت ۱۰ صبح
🏛مدرس فقهی امام محمد باقر علیهالسلام؛ مدرس شماره ۲
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔کرسی ترویجی «حکومت اصل احترام بر اصل برائت در شبهه موضوعی در عقود از دیدگاه میرزای نائینی (ره)»
🎙ارائه: استاد حسن شکوری
🎙ناقد: استاد علی رحمانی سبزواری
🗓 زمان: چهارشنبه ۲۶ مهر ساعت ۱۶
🏛مکان: قم، ساختمان انجمنهای علمی حوزه، سالن کنفرانس
📌در صورت تمایل به حضور، آمادگی خود را با ارسال عدد ۱۱ را به سامانه پیامکی 30007227007714 بیان فرمایید.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔 نشست علمی «اثبات خطابات قانونیه (عدم انحلال خطاب شارع)»
🎙استاد مقیمی حاجی (معاون پژوهش حوزه های علمیه)
🗓 زمان: چهارشنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۲، ساعت ۱۱
🏛 مکان: خیابان شهیدین، مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢مقایسۀ تقریرات محقق نائینی؛ فوائد الأصول یا أجود التقریرات
✔️حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین ملکزاده
🔹در موارد اختلافی مانند بحث «مقدمات حکمت» که تقریرات محقق نائینی با هم ناسازگارند، برای یافتن دقیقِ دیدگاه محقق نائینی، به فوائدالاصول باید اتکا کرد، نه اجود التقریرات، زیرا:
🔸اولاً، نقل شده که آیتالله خویی میفرموده، در درس یادداشت برداری نمیکرده و تقریرات را در منزل مینوشته است، لذا امکان جا افتادن برخی جزئیات از قلم شریف ایشان وجود داشته است. حتی نقل شده با حافظۀ قوی و عجیبی که ایشان داشته، گاهی در طول هفته فرصت نوشتن تقریرات را پیدا نمیکردند و روز جمعه همۀ تقریرات هفته را مینوشتند. در عین این حافظۀ عجیب، نمیتوان انکار کرد که مقداری از جزئیات از قلم بیفتد، اما در مورد نبوغ مرحوم کاظمی خراسانی، چنین خاطراتی نقل نشده، لذا قابل اعتمادتر است.
🔸ثانیاً، باید توجه کرد که وقتی این دو تقریر منتشر شد، استقبالی از أجود التقریرات نشد و اهل علم، تنها به فوائد توجه داشتند و آراء نائینی را از فوائد جستجو میکردند. اما پس از مرجعیت آقای خویی، به پشتوانۀ شهرت و مرجعیت ایشان، اجود التقریرات بارها مورد تجدید چاپ قرار گرفت./ درس خارج اصول، ۱۶ مهر ۱۴۰۲
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢بازخوانی دوره گذاری مراحل تحولی موضوع شناسی احكام فقهی در تاریخ فقه امامیه
✔️حجتالاسلام سیدمحمدحسن حکیم
🔹اگر بخواهیم تصویر روشنی از تحولات موضوع شناسی فقهی به دست آوريم اولاً بايد زاویه و رويکرد مطالعه را از وضعيت موجود و حدس زدن سابقه بر پايه آن تغيير دهيم و به واکاوی جدی پيدايی انديشه مطابق رويه فقهی از دل گزارههای حديثی تا به تلاشهای امروز آنهم در قالب مطالعه جامع رویآوریم. ثانیاً پيش از مطالعه تصوير روشنی از حرکت عام فقه و اصول اماميه داشته باشيم و آن را چهارچوب اساسی مطالعه قرار دهيم و در ضمن خصائص و ويژگیهای هر دوره مطالعهی موضوع شناسی را رديابی کنيم و مراحل تطوری آن را دوره گذاری نماييم.
🔸دورههای اساسی فقه و اصول اماميه را میتوان در هشت مرحله تحولی اساسی دوره گذاری نمود: دوران صدور يا دوره تشريع؛ دوران قدمائی؛ دوران گذار به فقه تفريعی؛ دوران ارتقای فقه امامیه به فقه تفریعی؛ دوران اخباریه؛ دوران تعمیق مباحث دانشی فقه و اصول؛ دوران نظریهپردازی دانشی در فقه و اصول؛ دوران مطالعات مقارن ميان نظريات فقهی و اصولیی با نظريات همعرض و اندیشههای بشری.
🔹در ضمن اين چهارچوب کلان حرکت فقه، اگر موضوع شناسی را رديابی کنيم به مراحل ششگانه جدی نسبت به حرکت تحولی و تطورات موضوع شناسی دست میيابيم:
📝 گزارش تفصیلی نشست را در «اجتهاد» بخوانید: http://ijtihadnet.ir/?p=73669
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
مسأله حجاب گذشته، حال، آینده.pptx
408.9K
🏷 پاورپوینت: مساله حجاب: گذشته، حال و آینده
✍️ حجتالاسلام والمسلمین حسین سوزنچی، استاد تمام گروه علوم اجتماعی دانشگاه باقرالعلوم علیهالسلام
🆔 https://eitaa.com/ijtihad