💢نظریه انتخاب و انتصاب و رویکرد امام خمینی (ره)
✔️استاد محمدجواد ارسطا:
🔹امام خمینی(ره) با اینکه طرفدار نظریه انتصاب بود ولی قرائت جدیدی را از این نظریه ارائه داد که مطابق قرائت ایشان، نقش مردم در تاسیس حکومت اسلامی بسیار فراتر از آن چیزی است که طرفداران قرائت رایج مانند مرحوم آیتالله مومن و آیتالله مصباح میگویند.
🔹قرائت مرحوم امام خمینی(ره) از نظریه انتصاب مبتنی بر تفکیک بین دو مقام یا دو مرحله است؛ یکی مرحله ثبوت ولایت برای فقیه و دیگری مرحله اعمال ولایت توسط فقیه است. مطابق نظر مرحوم امام خمینی(ره)، در اعطای ولایت به فقیه جامعالشرایط مردم دخلی ندارند. چرا؟ چون اعطا کننده ولایت، مردم نیستند بلکه اعطا کننده ولایت، ائمه علیهمالسلام هستند اما همین فقیه جامعالشرایطی که به واسطه جامعالشرایط بودن از ائمه علیهمالسلام ولایت بر تشکیل حکومت را دریافت کرده است، اگر بخواهد عملاً حکومت تشکیل دهد، شرعاً نیازمند رأی مردم است.
👈 متن گفتگو: http://ijtihadnet.ir/?p=76398
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
19.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢ابراز تأسف آیتالله سیستانی از ناتوانی جامعه جهانی در متوقف کردن فاجعه لبنان و غزه
✔️آیتالله سیستانی ضمن ابراز تاسف از فاجعه لبنان و غزه و تأسف از ناتوانی جامعه جهانی در مقابله با آن، موضوع آمادهسازی برنامههای علمی و عملی برای اداره عراق بر اساس اصل شایستگی و پاکدستی در تصدی مسئولیتها و جلوگیری از جنبههای مختلف دخالت خارجی در این کشور را مطرح نمودند.
🔺این تصریحات در پیش از ظهر روز امروز دوشنبه از سوی حضرت آیتالله سیستانی در دیدار با دکتر محمد الحسان، نماینده دبیرکل سازمان ملل متحد و رئیس نمایندگی این سازمان در عراق و هیأت همراه وی صورت گرفت.
👈 بیانات آیتالله سیستانی+ سخنان محمد الحسان: http://ijtihadnet.ir/?p=76415
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚 رسائلٌ فِقهیَةٌ حَولَ العاریَة والوَدیعة والدّین والمُفَلّس
✍️نويسنده: آیتالله شیخ جعفر سبحانی تبریزی
🏷ناشر: مؤسسة الإمام الصادق علیه السلام
🗃محل نشر: قم - ایران / نوبت چاپ: 1
🗓سال نشر: ۱۴۴۵ ه.ق. - ۱۴۰۳ ه.ش.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📖 رسالت آشنایی با ابعاد فقهی مسائلِ «حقوق موضوعه» و جایگاه آنها در منابع مدوّن فقهی، بر عهدهٔ دروس «متون فقه» میباشد.
در دوگانههای «علم و دین»، «حقوق و فقه»،«قانون و شریعت»؛ نسبت به یافتههای «مبرهن علمی» و گزارههای «مستدل حقوقی» و احکام «متقن قانونی»، نه تنها از جانب اسلام بويژه فقه امامیه، طردی وجود نداشته، بلکه طرد از جانب دیگر بوده است که در تفسیری تلائمی برای ايجاد سازگانی همسو و مشترک، به این نکته در چینش متون و مفصل بندی محتوا خطر شده است تا نسبتسنجی این دوگانهها، بجای تقابل، تمایز، تناقض یا تضاد، به رهیافتی تعاملی بینجامد.
این اثربه قلم حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم موسیزاده مشتمل بر دو باب و در راستای هدف مذکور، پیرامون متونِ فقه «حقوق عمومی» و مبانی و قواعد فقهی ناظر بر نفت و گاز تهیه شده است که علاوه بر اثر درسی، میتواند برای رهپویان منافسات سنجش مفید باشد.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔺پیرو تلاشهای گسترده استاد ابوالقاسم علیدوست در دفاع از ساحت مکتب اهلبیت (ع) و فقه آل محمد (ص) و مناظرات ایشان برای پاسخگویی به برخی شبهات، حضرت آیتالله نوری همدانی با ارسال نامهای، از زحمات و تلاشهای ایشان تقدیر نمود.
✍️بسم الله الرحمن الرحیم
دانشمند محترم آیتالله آقای حاج شیخ ابوالقاسم علیدوست دامت توفیقاته
تألیفات و آثار علمی جنابعالی که برای اینجانب ارسال فرمودید حاکی از فکر بلند و فقاهت شما میباشد؛ خصوصا ورود به عرصه مناظرات در مسائل روز که از نیازهای حوزههای علمیه میباشد، موجب مسرت گرید. توفیقات حضرتعالی را از خداوند متعال خواستارم.
حسین نوری همدانی - ۱۴۰۳/۸/۱۴
🆔 https://eitaa.com/ijtihad