💢حکمرانی دانش برای جهتدهیِ تحقیقات اسلامی به سوی مسائل فضای مجازی
✔️حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین ملکزاده:
🔹مهمترین و مؤثرترین اقدام برای راهبری تحقیقات اسلامی و سوق دادن مجتهدان و اسلامشناسان تخصصی به سوی بررسی اسلامی و فِقاهیِ مسائل فضای مجازی، تبیین اهمیت و ضرورت پرداختن به این مسائل، البته ضمن توضیح اجمالی آنهاست.
🔸وقتی یک عالم و محقق اسلامی از جایگاه تعیینکننده و نقش حیرتآور هوش مصنوعی در حال و آینده زندگی بشر، به درستی اطلاع یابد و اهمیت این موضوع را به خوبی درک نماید، خود به خود و بنا بر وظیفه شرعی به سمت انجام تحقیقات اسلامی در این زمینه میرود و نیازمند هیچ محرّک دیگری اعمّ از پژوهانه! و امثال آن نیست.
🔹اگر بداند امسال چند ده زتابایت داده بر روی اینترنت بارگذاری شده است. آنگاه به او بگوییم که تنها فناوریای که توانایی مدیریت این حجم سرسامآور از داده را دارد فقط هوش مصنوعی است و تازه این، بخشی از کارایی و توانایی هوش مصنوعی میباشد، تا جایی که اگر بگوییم جهان آینده را، البته نه آینده دور بلکه آینده نزدیک را هوش مصنوعی اداره خواهد کرد و بالتبع، هر کشوری که در فناوری هوش مصنوعی پیشرفتهتر باشد، به یک ابرقدرت جهانی تبدیل خواهد شد، سخن مبالغهآمیزی نگفتهایم.
🔸وقتی مجتهد از این امور و از کاربردها و کارکردهای گسترده و شگفتآور هوش مصنوعی و نقش محوری آن آگاهی یابد، بیمعطلی، یکی از اولویتهای علمی و تحقیقیِ خویش را کار بر روی این مسأله از منظر اسلام در نظر میگیرد.
👈 متن کامل گفتگو: https://b2n.ir/h41661
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔نشست تخصصی بررسی سیره حکمرانی رهبر معظم انقلاب
🎙با حضور استاد محسن اراکی و استاد عباس کعبی
⏰ زمان: شنبه ٢٨ خرداد، ساعت ١٨:٣٠
📌پخش زنده در هیئت آنلاین، ورود از سایت رسا؛ RASANEWS.IR
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔نشست علمی «فتوای معیار در قانون گذاری»
👤ارائه: حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد ارسطا
📆 زمان: یکشنبه 29 خرداد ماه، ساعت 19
🏢مکان: قم، صفائیه، انتهای کوچه 19 سمت راست، مدرسه فقهی امام محمد باقر علیه السلام
🖇 پخش آنلاین از طریق صفحه مدرسه فقهی در اینستاگرام
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔 دورهآموزشی تک درس عدالت جنسیتی
👤مدرس: سرکار خانم دکتر علاسوند
🔻سرفصلها:
1. تبیین نظریه های مهم عدالت: واکاوی مفهومی و نظری، معیارهای برابری یا نابرابری
2. کاربست عدالت در تحلیل فمینیستی
3. تبیین جنسیت (Gender) و نسبت آن با معیارهای عدالت
4. معنای عدالت جنسیتی به مثابه نتیجه بحث
5. عدالت در متون اسلامی
6. عدالت میان زن و مرد و نظریه اسلامی: کاربست واژه عدالت در متون دینی شامل قرآن و حدیث
7. نسبت میان عدالت و احکام شرعی
📌شش جلسه بصورت حضوری و مجازی
📅 زمان برگزاری دوره 4 الی 9 تیر ماه 1401؛ ساعت 11-10
⏳ مهلت ثبت نام 22 خرداد الی اول تیر ماه 1401
👈ثبت نام: http://register.wrc.ir/view.php?id=47275
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔مدرسه بهاره مدل عملیاتی بانکداری اسلامی
👥 سخنرانان:
🎙حجتالاسلام و المسلمین دکتر حسینعلی سعدی، رئیس دانشگاه امام صادق (ع)
🎙 دکتر سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی
🎙 دکتر علی صالح آبادی، رئیس کل بانک مرکزی
🎙 جمعی از اساتید حوزه و دانشگاه
👥 دبیران علمی: دکتر عادل پیغامی و دکتر کامران ندری
📆 تاریخ برگزاری: یکشنبه و دوشنبه ۲۹ و ۳۰ خرداد، ساعت ۱۴
🏢 مکان: دانشگاه امام صادق(ع)، سالن آیتالله مهدویکنی(ره)
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚کتاب شرح مبسوط قانون مجازات اسلامی (شرح مواد 709 تا 728 ـ دیه جراحات و جنین و میّت) تالیف مسعود امامی توسط موسسه دائره المعارف فقه اسلامی انتشار یافت. این کتاب، نهمین مجلد از مجموعه شرح مبسوط قانون مجازات اسلامی نوشته جمعی از نویسندگان و چهارمین مجلد از این مجموعه نوشته نویسنده مذکور است که تا کنون نشر یافته است.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢سامانه اعتبارسنجی شهادت شهود راهاندازی شد/ شناسایی ۸ هزار نفر که بیش از 3 بار شهادت دادهاند!
✔️ رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه: سامانهای برای اعتبار سنجی شهادت شهود ايجاد شده كه به طور خودكار تعداد دفعاتب كه يك شخص در سال به عنوان شاهد در كليه محاكم سراسر كشور حاضر شده است را در نظر میگيرد، و به صورت هوشمند در هنگام ثبت مجدد آن شخص به عنوان شاهد به قاضی هشدار میدهد كه اين شاهد ممكن است حرفهای باشد. تاکنون حدود ۸۰۰۰ نفر شناسایی شدهاند که بیش از ۳ بار در دادگاه بهعنوان شاهد حاضر شدهاند.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢گزارش مدیر حوزههای علمیه و هیات همراه از سفر خود به واتیکان
✔️استاد علیرضا اعرافی:
🔹اقدامات خوبی در انعکاس اخبار واقع شد و قبل از سفر ضمن دیدار با ۴ مرجع و حدود ۳۰ نفر از شخصیتهای حوزوی و نهادهای مرتبط و گفتوگو با آنها، نقطه نظرات جمع آوری شد و مهمتر هماهنگی با مقام معظم رهبری بود که ایشان ضمن تائید سفر، نکاتی را خطاب به آقای پاپ مکتوب کردند.
🔸گفتم که اسلام هراسی در واتیکان بود و برخی پاپهای قبل به آن دامن میزدند لکن در دوره شما، این مسئله را حل کردید و در اقدامات واتیکان این قابل تکریم است؛ شما از آمریکای لاتین هستید و رهبری هم بر این مطلب تأکید داشتند و این برای ما قابل احترام است که پاپ از منطقهای است که جزو جهان سوم به شمار میآید و در حال مبارزه با مستکبران عالم است و اقدامات شما در برخی از مسائل در دفاع از مظلومین قابل تحسین است.
🔹به ایشان گفتم: فقه ما با سابقه دیرین از یک عمق و غنای فوق العادهای برخوردار است و در دوره جدید تنوع و تکثر بیشتر و افزون پیدا کرده و به سمت قلمروهای تخصصی حرکت کرده؛ نگاه ما در فقه نگاه عمیق و جامعی است و در توسعه قلمروهای فقه، تطبیق میان فقه و حقوق و میان مذاهب و ادیان مد نظر بوده است.
👈 بیان ۱۰ چالش مهم جهان و انسان معاصر در دیدار با پاپ: https://b2n.ir/m81537
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
11.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 چالش جدّی فقهاء در مواجهه فقه با نيازهای جامعه
🎙حجتالاسلام والمسلمين محمدعلی ليالی در دورهمی فعالان و پژوهشگران عرصه فقه حکومتی 1401/1/23
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢تحجر و تجدد؛ در احیاگری دینی شهید مطهری
📖نشریه دیدهبان اندیشه وابسته به موسسه فرهنگی ـ رسانهای شناخت، به مقتضای رسالت تبیینگرایانه خود در شماره سی و هشتم (اردیبهشتماه ۱۴۰۱) به منظور ارائه فهمی عمیق از پروژه احیاگری استاد مطهری، محورهای: «واژهشناسی اصلاحات دینی و تفاوت آن با پروژه احیاگری»، «مقدمات پروژه احیاگری دینی شهید مطهری»، «مدل اختصاصی احیاگری دینی شهید مطهری»، «تفاوت مدل احیاگری شهید با مدل اصلاحات دینی روشنفکری» را مورد بررسی قرار میدهد.
👈دانلود رایگان دیدهبان ۳۸؛ نسخه کامپیوتری و موبایلی: https://b2n.ir/d53470
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
دوره حدیث پژوهی متن محور.pdf
328.2K
🔔 دومین دوره «حدیثپژوهی متنمحور»
👤با حضور استاد محمدمهدی احسانیفر
🔺مطابق سرفصلهای فایل پیوست
📅 زمان: از سهشنبه ۳۱ خرداد؛ روزهای یکشنبه، دوشنبه، سهشنبه
⏰ ساعات برگزاری: ۱۸ تا ۲۰
🕌 مکان: خیابان آذر، کوچه ۱۰۲، کتابخانه مسجد محمودیه، «موسسه میراث کتاب و سنت»
📌علاقهمندان حدیثپژوه که فارغالتحصیل سطح ۲ یا ۳ «مرکز تخصصی حدیث حوزه» هستند و یا دارای مدرک «کارشناسیارشد رشته حدیث» میباشند، جهت ثبتنام و یا کسب اطلاعات بیشتر، با شماره تلفن ۰۹۱۲۸۵۴۸۶۴۴ تماس حاصل فرمایند.
.🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢نظر مراجع تقلید درباره شهادت به ولایت در اذان و اقامه
✔️شهادت به ولایت و امامت حضرت امیرالمؤمنین علیبنابیطالب (علیهالسلام) در اذان و اقامه نماز، در زبان فقهای گرانقدر به شهادت ثالثه مشهور است و پس از اقرار به یگانگی خداوند متعال و رسالت نبی مکرم اسلام با عبارات مختلفی همچون «أشهَدُ أَنّ عَلیاً ولی الله»، «أشهَدُ أَنّ عَلیاً اَمیرالمؤمنین حقاً» و «أشهَدُ أَنّ عَلیاً حُجَّهُ الله» صورت میگیرد.
جدای از اینکه پیشینه اقرار به شهادت ثالثه در اذان و اقامه نماز خود موضوعی تاریخی بوده که در برخی از کتب تاریخی منعکس شده است، نزد فقهای عظام بحثی فقهی به شمار میآمده، از این رو احکام آن در کتب فقهی این بزرگان آمده است. بزرگان تشیع براین باورند که شهادت ثالثه در اصلِ تشریع اذان نبوده است، اما به لحاظ حکم فقهی آن اختلاف نظر وجود دارد.
برخی گفتنِ آن را جایز ندانستهاند، همانند شیخ صدوق و شیخ طوسی در برخی از کتب خود؛ برخی گفتن آن را بدون قصد جزئیت جایز میدانند، همانند بسیاری از فقهای معاصر؛ در برخی از موارد نیز امری مطلوب خواندهاند و گفتن آن را به قصد استحباب مطلق جایز میدانند، بلکه آن را در مواردی و با وجود شرایطی از آن جهت که از شعائر ایمان و نماد تشیع است، واجب میدانند. تعدادی نیز مدعی آن هستند که شهادت ثالثه از اجزاء مستحب اذان و اقامه است، همانند مرحوم مجلسی در کتاب بحار الانوار.
👈نظر مراجع تقلید معاصر بدین شرح است: https://b2n.ir/k14120
🆔 https://eitaa.com/ijtihad