#اختصاصی
💢روش مکتب قم به فقه جواهری اقرب از نجفیهاست/ رقیب فقه جواهری، فقه ژورنالیستی و فقه یخزده است
✔️سخنان اساتید حوزه قم از فقه جواهری:
🔹کتاب «جواهر الکلام فی شرح شرائع الاسلام» از نظر وسعت تتبع و جمعآوری و احاطه به اقوال و دلایل نظریات فقهی علما بر تمام کتابهای فقهی برتری دارد.
🔹«هفتهنامه حریم امام» چندی پیش به مناسبت سالگرد صاحب جواهر در گفتگوهایی با اساتید باسابقه حوزه علمیه قم چون ابوالقاسم علیدوست، محمدجواد فاضل لنکرانی و کاظم قاضیزاده، نگاهی به فقه جواهری داشته و از ضرورت پرداختن به آن سخن گفته است.
بخشهایی از این سخنان از منظرتان میگذرد👈 http://yon.ir/ABe5a
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢رونمایی از دو کتاب جدید فقهی
🔹سازمان انتشارات جهاددانشگاهی استان مرکزی در مراسمی از دو کتاب «بررسی فقهی نُشوز زوجین به همراه مروری بر مباحث حقوقی مرتبط» و « بحوث فقهیه حول قاعده حرمة اهانة حرمات الله و وجوب تعظیم شعائره» تألیف حجتالاسلام سعید حسنی، در سالن جلسات جهاددانشگاهی رونمایی کرد.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
#اختصاصی
💢اوقات شرعی ۱۷۵ شهر دنیا بر مبنای فقه شیعه
✔️برای نخستین بار در فضای مجازی از سوی شبکه اجتهاد:
🔹با آغاز ماه مبارک رمضان، صفحه ویژه «رمضان» شامل سه بخش «اوقات شرعی ۱۷۵ شهر دنیا بر مبنای فقه شیعه»، «استفتائات روزه» و «نرمافزار تلفن همراه» با قابلیتهای ویژه برای اولین بار توسط شبکه اجتهاد در فضای مجازی منتشر شد.
🔹در این صفحه آخرین استفتائات از حضرات آیات خامنهای، وحید خراسانی، صافی گلپایگانی، سیستانی، شبیری زنجانی و مکارم شیرازی قابل مشاهده است و امکان ارسال استفتاء از دفتر مرجع تقلید خود ایجاد شده است.
🔹بخش نرمافزارهای تلفن همراه شامل: «احکام شرعی روزه؛ مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی»، «دستیار امین؛ تقویم، اذان»، «تقویم اذانگو باد صبا»، «اذانگو؛ اوقات شرعی گویا/ تقویم»، «رساله و استفتائات ۱۲ مرجع»، «رساله آیتالله سید علی سیستانی»، «رساله و استفتائات آیتالله زنجانی»، «رساله آیتالله مکارم شیرازی»، «استفتائات آیتالله مکارم شیرازی»، «احکام آیتالله وحید»؛ میباشد که امکان دریافت آن از کافه بازار فراهم میباشد.
🔹مشاهده «صفحه ویژه رمضان»👈 http://yon.ir/PuEAl
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
#اختصاصی
💢چرا همه اسناد کافی حجت است؟
✔️به مناسبت سالروز بزرگداشت محدث کلینی/محمد فایزی:
🔹۱۹ اردیبهشت ماه، سالروز بزرگداشت محدث بزرگ، محمد بن یعقوب کلینی، فرصت مناسبی برای بررسی یکی از مهمترین مبانی در رابطه با کتاب سترگ وی، کافی است.
🔹بسیاری از فقها و رجالیان، با استناد به مقدمه این کتاب، قائل به حجیت تمام روایات مندرج در آن هستند.
🔹برخی معتقد هستند که کلیه اسناد کافی حجت هستند و برای ادعای خود به استدلالاتی تمسک میکنند. در این یادداشت ابتدا کلام بزرگان در اهمیت کتاب شریف کافی را مطرح کرده و سپس استدلالهای مرتبط با آن را ذکر میکنیم👈 http://yon.ir/ByNeE
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢ارزیابی ۳ساله: طراحی زیرساختهای تحول، راهبرد تحولی استاد اعرافی
✔️یادداشت تحلیلی/محمد وکیلی:
🔹بعد از گذشت سه سال از انتخاب استاد علیرضا اعرافی، به مدیریت حوزههای علمیه زمزمههایی از ارزیابی عملکرد ۳ساله ایشان آغاز شده است. ارزیابیهایی که در یک سوی آن رنگ باختن امید به اصلاح و تحول حوزه به دست ایشان قرار دارد و در سوی دیگر عدهای با نگرانی همچنان منتظر آشکار شدن نشانههای تدبیر ایشان هستند.
🔹بیشک تحقق تحول (اگر تبوتاب جوانی را کنار بگذاریم و با نگاهی جامع به مسئله بنگریم) نیازمند زیرساختها و بسترسازیهایی است که بدون آنها، اجرای برنامههای تحولی هر چند ممکن است در کوتاه مدت عدهای را راضی کند، اما نهتنها منجر به تحول نخواهد شد؛ بلکه در درازمدت میتواند خسارت جبرانناپذیری به بار آورد.
از همین رو، طی این سه سال مهمترین برنامه آیتالله اعرافی طراحی و نهاییسازی اسناد کلان حوزه است که بدون آنها هرگونه برنامهریزی راهبردی و اجرای برنامه یا ناممکن میگردد و یا به کلاف سردرگم بیبرنامگی مرکز مدیریت میافزود. از جمله👈 http://yon.ir/tjHLy
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 بانکها به اسم ۴ درصد کارمزد وام، ۲۰ درصد میگیرند
✔️تذکرات آیتالله مکارم شیرازی به بانکها در مورد وامهای ربوی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 عجیبترین فتواهای گروه تروریستی داعش در ماه رمضان
✔️پنج فتوای عجیب گروه تروریستی داعش در ماه رمضان:
1⃣ اولین فتوای عجیب تروریستها این است: «افطار روزه دار در جنگها و درگیریها واجب است زیرا روزه منجر به خستگی وتحلیل جسم میشود و باعث میگردد که روزه دار از ادامه نبرد شانه خالی کند».
2⃣ دومین فتوای عجیب داعش، «ممنوعیت خروج زنان در طول روزهای ماه رمضان است تا خروج آنها منجر به فتنه بین مسلمانان نشود و علاوه بر این هر زنی که پس از نماز مغرب قصد خروج از منزل را دارد باید یکی از محارم او را همراهی کند».
3⃣ محتوای سومین فتوای عجیب تروریستها عبارتست از اینکه:« تعطیلی مغازهها در ۱۰ روز پیش از عید فطر واجب است تا مسلمانان بتوانند صرفا به عبادت بپردازند.»
4⃣فتوای چهارم آورده است: «کسی که این گروه تروریستی را دوست نداشته باشد، روزه اش قبول نیست، فردی که دارای چنین ویژگی هایی باشد، رنج روزه را به دوش نکشد زیرا روزه چنین فردی فقط تحمل گرسنگی وتشنگی است».
5⃣در پنجمین فتوای عجیب گروه تروریستی داعش، آمده است: «روزه کسی که وابسته به این گروه نباشد، باطل است؛ اگر ثابت شود که کسی روزه دار است اما عضو این گروه نیست، روزه اش باطل است و میتوان چنین فردی را منافق برشمرد و حد را بر او اجرا کرد».
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢جدیدترین شماره فصلنامه «مبانی فقهی حقوق اسلامی» منتشر شد
✔️بیست و دومین شماره فصلنامه تخصصی «مبانی فقهی حقوق اسلامی» به صاحبامتیازی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران و مدیرمسئولی سیدمحمدرضا آیتی و سردبیری علیرضا فیض منتشر شد.
📜عناوین مقالات این شماره بدین قرار است🔻
🔹بررسی فقهی تأثیر تکرار جرم بر مجازات در مباحث حدود با تأکید بر دیدگاه فیضکاشانی در مفاتیح الشرائع
🔹بررسی مبانی فقهی حقوقی اعاده حیثیت در امور کیفری
🔹شناخت علت در سرایت حکم از نصّ به موارد دیگر از نظر مذاهب اسلامی
🔹ممنوعیت مطلق شکنجه در نظام اخلاقی فایدهگرا
🔹واکاوی عقد رهن (از حیث لزوم و جواز) در فقه و قانون مدنی
🔹نگاه واقعگرایانه به فلسفه کیفر در حقوق اسلامی و جایگاه پیشگیری در آن
🔹سه گلوگاه برای گسترش قلمرو اجتهاد
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢روزه، ضد سرطان و پارکینسون و موجب طول عمر است
✔️یوشینوری اسومی، دانشمند زیست شناس ژاپنی برنده نوبل ۲۰۱۶:
🔹تحقیقات او به شکل بسیار هیحان انگیزی آثار مثبت گرسنگیهای طولانی مدت نظیر روزه مسلمانان را یادآور میشود.
🔹این دانشمند ژاپنی در تحقیقات خود به این نتیجه رسید که سلولهای بدن هرگاه با گرسنگی طولانی مدت مواجه شوند اقدام به خودخواری پروتیینهای خود(اتوفاژی) برای جبران انرژی مورد نیاز میکنند و با همین مکانسیم پروتئینها و اجزای تخریب شدهی خود را از میان بر میدارند و از انرژی آن سلولهای جدید میسازند، مواد زائد را پاکسازی و با باکتریها و ویروسهای مهاجم را از میان بر میدارند.
🔹در متون علمی برای فعال سازی سیستم اتوفاژی بدن پیشنهادهای مختلفی برای ساعات گرسنگی شده است که یکی سادهترین آن گرسنگی (روزه) بیش از ۱۲ ساعت تا ۲۴ ساعت و حتی بیشتر است.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
#اختصاصی
💢اگر جوایز «برنده باش» را اسپانسر میدهد، مصداق قمار نیست/ برخی بازیهای فکری را مصداق «لعب» نمیدانند/ خروج از مصداق قمار، به معنای حلیت پول حاصل از آن مسابقه نیست
✔️گفتگوی شبکه اجتهاد با استاد محمدعلی خادمی کوشا، استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم:
🔹اینکه بعضی از فقها فرق گذاشتند بین علمی و غیر علمیاش، سرّش این است که اگر یک بحث علمی باشد دیگر به آن بازی نمیگویند، بلکه جلسهای علمی و سبکی در علم آموزی است. خیلیها برای ایجاد انگیزه در علمآموزی این کار را میکنند.
🔹در رابطه با بازیهای فکری، از آنجا که تحرک عضلانی در آنها صورت نمیپذیرد، عنوان «لعب» از اساس صادق نیست، بلکه به قول عربها، «ترفیه» (از ماده رفاه) یا «تسلیه» (از ماده آسایش) است.
قمار سه رکن دارد و با فقدان هر رکن، منتفی میشود. این ارکان عبارتند از👈 http://yon.ir/ID5zT
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢رئیس جدید موسسه دائرة المعارف فقه اسلامی معارفه شد
✔️مراسم معارفه رئیس موسسه دائرة المعارف فقه اسلامی بر مذهب اهل بیت(ع) با حضور علما و شخصیتهای برجسته حوزه برگزار شد.
🔹در این مراسم استاد سید محمد غروی عضو شورای عالی حوزههای علمیه، استاد محمدجواد فاضل لنکرانی رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)، استاد محسن فقیهی عضو جامعه مدرسین و استاد درس خارج حوزه علمیه قم و استاد حسن آقانظری شاهرودی عضو جامعه مدرسین حضور داشتند.
🔹در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین محمود محمدی عراقی، مسئول دفتر رهبر معظم انقلاب در قم با ذکر این مطلب که اگر مقدور بود شخص رهبر معظم انقلاب در این نشست تشریف میآوردند، گفت: این حضور از این جهت بود که ایشان تحقق آرزوی دیرینه بزرگان و از جمله آرزوی قدیمی خودشان را مشاهده کنند.
🔹همچنین حجت الاسلام والمسلمین سید علیرضا حائری رئیس جدید مؤسسه دائرة المعارف فقه اسلامی بر مذهب اهل بیت(ع) ضمن تقدیر از رهبر معظم انقلاب در حسن اعتماد به وی، در تشریح آخرین فعالیتهای این مؤسسه از تولید و انتشار 41 جلد موسوعه فقه شیعه، 11 جلد موسوعه فقه مقارن و چندین اثر دیگر خبر داد.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
#اختصاصی
💢«برنده باش» نه قمار است و نه حرام!/مسابقات علمی، نه «لعب» است نه «اکل مال بالباطل»
✔️گفتگوی شبکه اجتهاد با استاد محمد قائنی، استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم:
🔹وجود این مسابقات موجب نمیشود که مردم کلاً همه کارشان را ترک بکنند و کارشان را منحصر در این امور قرار دهند.
🔹مرحوم آقای تبریزی میفرمود قمار متقوم به این است که هم برد و هم در آن باخت متصور باشد؛ اما اگر کس دیگری ضامن پرداخت مال شود، دیگر باخت معنا ندارد و لذا قمار نیست.
🔹لازم نیست که کل سؤالها علمی باشد، بلکه اگر درمجموع، مشتمل بر اغراض عقلایی علمی و اطلاعات قابلتوجه و مورد غرض عقلایی باشد، برای خروج از عنوان باطل بودن کافی است.
ادامه گفتگو👈 http://yon.ir/NPBgh
🆔 https://eitaa.com/ijtihad