💢نکاتی از ویژگیهای دروس خارج علمای قم و نجف
✔️آیتالله عمید زنجانی(ره): اعتقاد شخصی من این است که فقیه بودن امکان ندارد، جز این که اساتید متعدد دیده بشود.
۱- آقای شریعتمداری: ذوق فقهی جالبی داشتند. از امتیازات درسشان اشباع و نظایر بود. از اقوال فقهی مختلف استفاده میکردند.
۲- آقای سید محمود شاهرودی: فقهشان اصول بود و اصولشان فقه. در فقه روی دلایل بحث میکردند و در اصول روی مثالهایش.
۳- شیخ عباسعلی شاهرودی: حافظه قوی داشتند. درس ایشان البته از نظر عمق خیلی عمیق نبود.
۴- آقای محقق داماد: درسشان بسیار عمیق بود. در هر مساله فقهی و در هر روایتی احتمالات زیادی مطرح میکردند. به همین دلیل درسشان تحقیقی بود. البته خوش بیان نبودند و تربیب بحث را رعایت نمی کردند.
۵- آقای بروجردی: اهمیت دادن به مساله زمان و مکان در اجتهاد و در فهم روایات. تکیه بر روش مطلقات در اثبات احکام. بنا را بر نظریات قدما میگذاشتند.
۶- حضرت امام: درس ممتازی بود و طلبه درس خوان از آن صرف نظر نمیکرد. ویژگی های علمی آقای بروجردی در درس ایشان هم بود. از دیگر امتیازات درس امام: تهور علمی به طلبه میداد از دو طریق: عدم رعایت حریم علمی بزرگان و درس هم به سکوت برگزار نمیگردید.
۷- آقای خویی: طلبه را غیر محقق، مقلد و مقرر بار می آورد. شیوه ای که ایشان اتخاذ میکرد نتیجه اش این بود که حرف همان است که إلقاء شد. البته فکر را منسجم و مرتب استدلالی بار می آورد.از منظم ترین درسهای نجف بود. ایشان استدلالی برخورد میکرد و اصلا توجه نداشت دیگران چه گفته اند. ایشان حریت داشت در بحثها اما متاسفانه آن حریت را به دیگران انتقال نمیداد.
۸- آقای میرزا باقر زنجانی: تقریری که ایشان از نظرات مرحوم نائینی ارائه میدادند خیلی متفاوت بود با تقریر دیگران. لذا پاسخ اشکالات امثال مرحوم خوئی به مرحوم نائینی با تقریر آقای زنجانی داده میشد.
📗خاطرات مرحوم عمید زنجانی، ص ۵۵ - ۷۲
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚«اصول فقه تحلیلی» اثر تازه از استاد محقق داماد
✔️کتاب «اصول فقه تحلیلی (دفتر اول تفسیر فقهی)» در دوازده فصل و مشابه با ساختار «كفاية الاصول» آخوند خراسانی، در ۵۴۹ صفحه و با قیمت ۲۷٠ هزار تومان از سوی بوستان كتاب به زیور طبع آراسته شد.
✂️اثر حاضر با عنوان «اصول فقه تحلیلی» مباحث اصول فقه را با نگرشی به کاربرد آنها در استنباط فقهی بررسی میکند. دفتر اول این مجموعه به تفسیر فقهی اختصاص دارد و به شناخت متن فقهی، اوصاف و قواعد حاکم بر تفسیر آن میپردازد. در این کتاب آخرین نظریات، جستارها و پژوهشهای صورت گرفته در حوزه مباحث الفاظ و تفسیر فقهی بیان شده است؛ چنانکه از ویژگیهای ممتاز این اثر ارائه مطالعات تطبیقی مباحث الفاظ اصول فقه و مباحث تفسیر حقوقی و مشخصاً حقوق آمریکا است.
👈 معرفی تفصیلی «اجتهاد» + تخفیف خرید: http://ijtihadnet.ir/?p=70502
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢دیدار هیئتی از واتیکان با حضرت آیتالله سیستانی/ ارسال پیام تشکر پاپ به مرجعیت عراق
✔️هیئتی از واتیکان که ریاست آن را رئیس شورای پاپی گفت و گوی ادیان بر عهده داشت، قبل از ظهر امروز پیام تشکر پاپ به حضرت آیت الله سیستانی را تقدیم کرد.
📌هیات اعزامی واتیکان به ریاست «کاردینال میگل آنخل آیوسو گیسوت» در این دیدار ، پیام تشکر و قدردانی پاپ «فرانسیس»، رهبر مسیحیان کاتولیک جهان به مناسبت سالگرد استقبال از وی در نجف اشرف را تقدیم کرد. هیئت مذکور همچنین شامل «مارکوس سولو»، دبیر شورای پاپی گفت و گوی ادیان و «چارلز لوانگا سوونا»، دبیر سفارت واتیکان در عراق بوده است.
🆔 https://eitaa.com/ijtiha
💢چهارمین همایش کتاب سال حکومت اسلامی، به روایت متن و تصویر
✔️مراسم اختتامیه چهارمین همایش کتاب سال حکومت اسلامی با تقدیر از اثرات برگزیده در مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی برگزار شد. در این مراسم ابتدا حجتالاسلام والمسلمین امینرضا عابدینژاد، قائم مقام رئیس مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی ضمن قرائت پیام آیتالله جنتی، رئیس مجلس خبرگان رهبری، گزارشی از چهارمین همایش کتاب سال حکومت اسلامی ارائه نمود.
در ادامه این مراسم، استاد شیخ اراکی، رئیس جدید مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی به سخنرانی پرداخت. سپس صاحبان دو اثر برگزیده همایش دقایقی به معرفی اثر تالیفی خود پرداختند و در پایان از دو اثر شایسته تقدیر نمایندگان خبرگان رهبری و 1 اثر برگزیده و 6 اثر شایسته تقدیر بخش آثار برگزیده همایش با اهدای جوایزی تقدیر به عمل آمد. همچنین در بخشی از این مراسم با اهدای لوحی از استاد سیدهاشم حسینی بوشهری به پاس یک دهه خدمت در سمت ریاست مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی تقدیر گردید.
👈گزارش کامل + برگزیدگان + تصاویر: http://ijtihadnet.ir/?p=70516
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢مهمترین مسئله در دین، مسئله حکومت است/ اینکه هنوز عدهای بگویند دین نیاز به حکومت ندارد، حرف بسیار موهونی است
✔️استاد محمدجواد فاضل لنکرانی:
🔹نباید بعد از گذشت ۴۴ سال از این انقلاب مبارک هنوز عدهای بگویند آیا دین حکومت دارد یا نه؟ این حرفی بسیار موهون و سخیف است، چون آیات قرآن به خوبی دلالت برضرورت حکومت دارد، همین «لیستخلفنهم فی الأرض» خود بیان یک مرتبهای از استخلاف الهی است، لذا مهمترین مسئله در دین مسئله حکومت است.
🔸آیا اینها که قرآن رابه آتش می کشند با آیات نماز و روزه و حج مخالفند؟ نخیر، اینها با آیات سیاسی قرآن مخالفند با آیه «إنما ولیّکم الله و رسوله و الذین آمنوا» مخالفند با «لن یجعل الله للکافرین علی المؤمنین سبیلا» و با آیات جهاد مخالفند، با آیات «الذین إن مکناهم فی الأرض أقاموا الصلوة و آتوا الزکوة و امروا بالمعروف و نهوا عن المنکر» مخالفند.
🔹حوزههای علمیه باید بفهمند که امام چه ارمغانی برای ما آورد و چه خدمت بزرگی به طلاب، مردم وبشریت کرد، بحث این نیست که امام فقط حکومت فاسد و طاغوتی پهلوی را از بین برد، آنچه به ارمغان آورد حرکت در جهت عینیت بخشیدن به این آیات قرانی و تحقق حاکمیت دین است، اکنون رسالت شما طلاب برای رساندن پیام حوزههای علمیه امروز به خارج از کشور این است که مردم را بیدار کنید.
🔸اجتماعی بودن دین را به مردم گوشزد کنید، به مردم بگوئید دین فقط نماز و روزه نیست، امر مهم در دین آن است که ببینیم آن کسی که میخواهد بر انسان سلطنت کند کیست، کافر است یا غیر کافر؟ اسلام اجازه نمیدهد فرد کافر و فاسق بر مسلمین حکومت کند.
🆔 https://eitaa.com/ijtiha
💢کارآمدی فتوای فقیه حاکم در نظام تقنین دولت اسلامی
✔️حجتالاسلام محمدتقی کریمی، عضو هئیت علمی پژوهشکده علوم اسلامی رضوی، معتقد است فتاوای صادره از فقیه حاکم به دلیل شرایط، موقعیت و گستره موضوعی مورد ابتلا در مقام فتوا نزدیکترین فتوا به مصالح عمومی و در نتیجه کارآمدترین در مقام عمل در نظام تقنین دولت اسلامی است.
👈 در این باره بخوانید: http://ijtihadnet.ir/?p=70541
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢بازگشت به اندیشه و روش «شهید صدر» در موج سوم اقتصاد اسلامی
✔️حجتالاسلام علی نعمتی:
🔹موج اول اقتصاد اسلامی با اندیشههای ناب شهید صدر، امام موسی صدر و شهید مطهری رضوان الله علیهم شناخته میشود؛ موجی اجتهادی و تأسیسی قلمداد کرد که هنوز همه ابعاد آن شناخته نشده است.
🔸در موج دوم اقتصاد اسلامی که از تأسیس دفتر همکاریهای حوزه و دانشگاه در سال ۶۱ آغاز شده و تا به امروز پارادایم غالب اقتصاد اسلامی کشور را به خود اختصاص داده است، به دلیل غلبه رویکرد فلسفی در مقابل رویکرد فقهی و انتخاب روش حرکت از مبادی و مبانی فلسفه نظری به سوی نظامسازی اجتماعی شاهد درجا زدن و عدم پیشرفت این ادبیات بودهایم.
🔹اکنون به تدریج شاهد بازگشت به اندیشه و روش شهید صدر در موج سوم اقتصاد اسلامی هستیم، روشی که در تقابل با اعتبارگرایی سنتی و منطبق با روش کارآمد رئالیسم در علوم اجتماعی است...
👈ادامه مطلب: http://ijtihadnet.ir/?p=70538
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚 جلد دوم شرح کتاب «الشخص الاعتباری» را آنلاین بخرید
✔️این کتاب حاصل تدریس حجتالاسلام والمسلمین قدیر علی شمس است که خود از دستاندرکاران تالیف کتاب «الشخص الاعتباری» بوده و به صورت تفصیلی احکام شخص حقوقی را توضیح داده است. جلد دوم این شرح تا پایان کتاب «الشخص الاعتباری» را توضیح داده و برای روشن شدن مفاهیم جلد دوم به این کتاب نیاز خواهید داشت.
🔗 لینک خرید سریع در بستر امن شاپرک: https://b2n.ir/n75156
☎️جهت خرید عمده با پشتیبانی از ساعت ۸ تا ۲۲ تماس بگیرید: 09359646217
🆔 https://eitaa.com/ijtiha
📚 «فقه رمزارزها» استاد مروی به بازار کتاب رسید
✔️استاد جواد مروی از اساتید شناخته شده دروس خارج قم، با موضوع شناسی شایسته و نگاه به آخرین نظرات فقهای اهل سنت، در مدت یکسال بحثی اجتهادی در موضوع احکام بیت کوین را ارائه داد. این کتاب با کمک مقررهای درس ایشان و حمایت دفتر فقه معاصر به همراه تقریظ استاد به زیور طبع آراسته شد.
در این کتاب استاد مروی (عضو شورای عالی حوزههای علمیه) احکام بیت کوین و رمزارزها را از منظر فقه فردی و حکومتی مورد توجه قرار داده و با نظارت بر قوانین و آییننامههای حقوقی بحث کاملی را در اختیار اساتید و اندیشمندان فقهی و حقوقی و اقتصادی قرار داده است.
🔗 لینک خرید سریع در بستر امن شاپرک: https://b2n.ir/CryMa
☎️جهت خرید عمده با پشتیبانی از ساعت ۸ تا ۲۲ تماس بگیرید: 09359646217
🆔 https://eitaa.com/ijtiha
📚 تقیه، خودپایی یا هدفپایی؟
✔️در آغاز نهضت اسلامی در سال ۴۲، اولین و جدیترین سوالی که در میان متدینان مطرح گردید این بود که مگر در عصر غیبت و قبل از ظهور امام زمان نباید «تقیه» کرد و با سلطان جائر مدارا نمود ؟
گستردگی این سوال موجب آن گردید که در همان سالها شهید بهشتی دست به تالیف کتابی درباره تقیه بزند و در حالی که این تالیف تقریبا رو به اتمام بود بدلیل مسافرت به آلمان، تکمیل و نشر دنبال نگردید.
این اثر در موضوع خود یک تحقیق تازه و عمیق است که برای اولین بار در تاریخ فقه شیعه، تقیه را از زاویه سیاسی مورد بررسی قرار میدهد و رابطه آن را با حرکتهای انقلابی تحلیل میکند و با ارائه ضابطههایی مشخص میکند که قبل از ظهور در چه شرایطی و چگونه باید محافظه کاری را رعایت کرد. از نگاه شهید بهشتی قبل از ظهور، تقیه و محافظه کاری یک اصل دائمی است که فقط با ظهور پایان میپذیرد.
بهشتی در این تحقیق اصرار دارد که ائمه برای رسیدن به حکومت و بدست گرفتن قدرت مبارزه نمیکردند و حتی اصحاب خود را از آن منع میکردند، چون شرایط را برای چنین حرکتی مناسب نمیدانستند.
بهشتی پس از سفر آلمان بار دیگر بحث تقیه را در جلسات تفسیری خود مطرح نمود و پس از ان نیز در سال ۱۳۵۲ طی سه جلسه این بحث را دنبال نموده و با حضور شهید آیتالله مرتضی مطهری به بحث و گفتگو پرداخت. طرفه آنکه در آنجا این دو استاد درباره روایات تقیه در برابر سلطان جایر به مباحثه میپردازند و هر دو نافرمانی مدنی را - در کنار حفظ نظم اجتماعی - تجویز میکنند.
👈 معرفی اثر+ لینک خرید: http://ijtihadnet.ir/?p=70511
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢اعتبارسنجی برخی روایات مهدویت و نقدی به نگاشته ترکاشوند
✍️حجتالاسلام سیدحسین علیزاده طباطبایی
✔️آقای امیرحسین ترکاشوند به مناسبت نیمه شعبان، مطالبی را در کانال اجتماعی خود بازنشر داده که یکی از چالشیترین عنوانها «وفات اول مهدی» است. وی بر اساس روایات امام باقر و امام صادق (علیهماالسلام) مدعی است، (حضرت) مهدی دارای دو زندگی و دو وفات است و نتیجه گرفته، وفات اول ایشان در قرن سوم واقع شده است و تولد دوم (رجعت) درآستانه ظهور واقع میشود و در نهایت چالشهای التزام به چنین عقیدهای و کلیت موضوع مهدویت را بیان کرده است. آنچه در این سطور میآید در خصوص مستندات آموزه دو تولد و دو وفات برای حضرت مهدی (عج) با تقریر فوق، چه میزان از اعتبار و استحکام در میان روایات برخوردار است.
✂️خبر واحد حتی اگر به طریق صحیح و سند معتبر به دست ما رسیده باشد، بنا بر نظر مشهور نمیتواند در امور اعتقادی حجیت داشته باشد. در موضوع مورد بحث اخبار متواتر وجود ندارد و روشن گردید حتی خبر واحد ثقه نیز که به صراحت بر مدعا دلالت کند وجود ندارد و آنچه موجود است نیز علاوه بر اشکالات سندی و دلالی با روایات معارض مواجه است. ضمن اینکه با توجه به احتمال وجود راویانی از واقفیه در سند روایت اصلی مورد ادعا، احتمال ارتباط این مضمون با عقاید واقفیه دور از ذهن نمیباشد. حال آن که اصل موضوع مهدویت و غیبت و ظهور حضرت حجت (عج) مبتنی بر روایات متواتر از عامه و امامیه است و آنچه از ظاهر این احادیث بر میآید حیات آن امام همام در طول مدت غیبت میباشد.
👈 متن یادداشت: http://ijtihadnet.ir/?p=70552
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚 عصر الظهور
✍️ مولف: الشیخ علی الکورانی
📖 صفحات: ۳۲۴
🔻 زبان: عربی
📙 دانلود نسخه عربی
📗 ترجمه عصر الظهور
✍️ مترجم: عباس جلالی
📖 صفحات: ۷۳۸
🔻 زبان: فارسی
📘 دانلود نسخه فارسی
✂️ این کتاب به بررسی و تحلیل حوادث دوران ظهور و سرانجام ملل و قومیتهای مختلف در عصر جنگهای آخرالزمان و ظهور حضرت مهدی (عج) از دیدگاه روایات شیعه و سنی میپردازد. نگارنده در بخش دیگر کتاب به دیدگاه اهل سنت درباره حضرت مهدی(عج) پرداخته است. کتاب به زبانهای ترکی، اردو، هندی، انگلیسی، اندونزیایی و مالزیایی ترجمه و بارها چاپ شده است. عباس جلالی این کتاب را به فارسی ترجمه کرده است.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad