استاد دانشمند . حضرت موسی و پیغام جوان کافر
📝موسی ابن عمران داشت می رفت برای محل عبادتی که عبادت کند (خیلی روایت مهمی است خیلی باید دقت کنیم)، آن وقت یک جوانی آمد سر راه حضرت موسی گفت که کجا می روی؟ گفت می روم با خدای خودم راز و نیاز کنم ؛ گفت : من یک پیغام برای خدای تو دارم تا گفت خدای تو موسی متوجه شد که این می خواهد بگوید من خدای تورا قبول ندارم .
🔷حضرت فرمود بفرمایید ؛ گفت برو به خدایت بگو من نه رزقت را می خواهم نه روزی ات را می خواهم نه کاری باهات دارم نه کاری باهام داشته باش ، و گناه ها را انجام می دهم و تو هم هر کاری دلت می خواهد بکن ،من خیلی از کارهای تو نمی ترسم. موسی موعظه اش کرد دید نه فایده ندارد. بعضی ها یاغی می شوند سرطان است خیلی بد است. موسی چی بگوید بنده خدا ؟ آمد رفت تو معبدش و عباداتش را کرد خجالت کشید پیام این جوان را بگوید ؛ آمد که از معبد بیاید بیرون ندا آمد :
موسی ما یک پیغام داشتیم ! قرار شد پیغام آن جوان را تو برسانی ماکه خودمان سمیعیم بصیریم ولی جون گفت موسی تو بگو تو بگو . موسی گفت خدایا به خاطر من عذابش نکن ، همین که آمده با پیغمبر خدا صحبت کرده این پیداست که... آخر آدم پیغمبر خدا را ببیند باز خیلی بهتر از این است که نیاید سر مسیر انبیاء؛ به خاطر این چند لحظه ای که با من حرف زد و حرف دلش را به من زد عذابش نکن. ولی اینجوری گفت: من کاری با خدای تو ندارم رزق و روزی ات را نمی خواهم تو هرکاری دلت می خواهد بکن.
🔷ندا آمد موسی! برو سلام من را به این جوان برسان ، بگو تو اگر من را به خدایی قبول نداری من تورا به بندگی قبول دارم ! تو چه بخواهی چه نخواهی باید رزق من را بخوری من رزاقم ، کجا می خواهی بروی؟ چی می خواهی بخوری چه کار بکنی؟ مگر چه بدی از منِ خدا دیدی که انقدر با من بد شدی؟ با من قهر کردی من باتو چه کردم ؟ ولی من یک قانون دارم که اگر کسی از حدش بگذرد؛
فیض حق با تو مداراها کند
چون که از حد بگذرد رسوا کند
قانون من این است هرکه پا بگذارد بر حریم من ، و یاغی بشود و طاغی بشود یک بلایی این گناهانش برایش صورت می گیرد جون منِ خدا به هیچ کس بدی نکردم و نمی کنم ، هرکی بدی دیده مقدماتش را خودش جور کرده و الّا خدا به کسی ظلم نمی کند. من یک قانون دارم ؛ بهش بگو ، بگو اگر آمدی و تعدی و تجاوز کردی و پایت را از گلیم خودت درازتر کردی و به قانون منِ خدا بی توجهی کردی این بی توجهی به قانون من اثری دارد آن اثر اثر وضعیِ گناه وجوب عذاب است ، واجب می شود بدبخت بشوی ، مواظب باش کارت به اینجا نرسد . روزگارت سیاه می شود بیجاره می شوی .
موسی گفت : یا الله یا رب العالمین اگر این جوان از من پرسید خدا به خاطر گناهی که ما می کنیم آدم را روسیاه و بدبخت می کند و نگون بخت می کند چجوری می شود آدم ؟ توضیح بده من اگر سوال کرد جوابش را بدهم.
🔷ندا آمد : موسی! من هرکه را بخواهم بدبختش کنم به خاطر عملش عشق و محبت خودم را و اولیا خودم را از دلش می کشم بیرون ، دیگر نمی گذارم اسم من را بیاورد. دیگر نمی گذارم اسم ولیّ من را بیاورد.
استاد دانشمند
✨﷽✨
✍مرحوم استاد فاطمی نیا (ره)
نكاتي پيرامون سِحر
سحر به معناي خاص خودش يك علم است و حقیقتی است که وجود دارد و نمیتوان آن را انکار کرد.
خوشبختانه اسلام با سحر مبارزه کرد و قسمت اعظم آن ازبين رفت.
اگر كسي واقعا سحر شده باشد، بايد به متخصص رجوع كند.
منظور از متخصص ، اين رمّال ها و فالگيرها و دعا نویس ها نيست.
اينها غالبا شيّاد و مكّار و دروغ گو هستند، اصلا به اينها اعتماد نكنيد
اگر متخصص پيدا نشد، ميتوان با صدقه دادن، خواندن قرآن و دعاهاي مفاتيح، زيارت جامعه كبيره ، حديث كساء ، سحر را از بين برد.
بعضي تا كوچكترين مشکلی پیش آید ميگويند سحر و جادو شده ایم!
خرابی از خودشان است اما نسبتش ميدهند به سحر!
اگر در زندگي مشكل داشتي ، اول ذهنت به سحر نرود، اول ذهنت به خودت برود!
زن يا مردي كه در خانه اخلاقش بد باشد، اثرش از سحر بدتر است!
حسد از سحر بدتر است!
سخن چيني از سحر بدتر است!
به جاي نسبت دادن هرچيزي به سحر، انسان خودش را اصلاح كند ، مشكلاتش برطرف ميشود.
امروز مردم دچار خرافات هستند ، ميگويند به من گفته اند تو موكل داري ! همزادت فلان كار را ميكند! و...
اكثر اينها دروغ و توهمات است!
طرف بداخلاق است و همسرش از او بدش مي آيد ، به جاي اينكه محاسبة النفس كند كه چه كاري انجام داده ام كه اينطور شده است و اخلاقش را اصلاح كند ، سريع نزد دعانويس ميرود!
عزيزمن بداخلاقي از سحر و جادو بدتر است.
عجيب است كه انسان به جاي اينكه درفكر اصلاح نفس خود باشد ، دائما دنبال خرافات است.
↶【به ما بپیوندید 】↷
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/Imamalipour
🌲⚘️🌱احکام{تفکیک بین نماز کامل و روزه}🌱⚘️🌲
گرچه مراجع عظام تقلید فرموده اند👈هرکس در مسافرت نماز چهاررکعتی را دو رکعتی می خواند نباید روزه بگیرد ولی این قانون در مواردی استثنا شده، آن موارد از این قرار است👇
👈مورد اول👈در حرم امام حسین(علیه السّلام)و مسجد کوفه و مسجد الحرام و مسجد النبی(صلیاللهعلیهوآله)به فتوای بیشتر مراجع عظام تقلید انسان مخیر است نماز را دو رکعتی بخواند یا چهار رکعتی در حالی که نباید روزه بگیرد مگر این که قصد ده روز کند.(۱)
👈مورد دوم👈انسان مسافر می تواند سه روز روزه حاجت در مدینه بگیرد(احتیاط در این است که چهار شنبه وپنجشنبه وجمعه باشد)در حالی که به فتوای اکثر مراجع عظام تقلید در شهر مدینه مخیر است نماز را چهار رکعتی بخواند یا دو رکعتی(۲)
👈مورد سوم👈کسی که بعد از ظهر از وطن خود حرکت کند روزه اش به هم نمی خورد در حالی که باید نمازش را دو رکعتی بخواند(۳)
👈مورد چهارم👈به فتوای بیشتر مراجع عظام تقلید کسی که نذر کند در سفر روزه مستحبی بگیرد موظف است به نذر خود عمل نماید درحالی که نمازش را باید دو رکعتی بخواند(۴)
____
۱- نجاة العباد(للإمام الخمینی)ص۷۲۸.
۲- همان ، ص۹۵۳.
۳- همان.
۴- همان.
#احکام_شرعی
بسم الله
کشاورزی در قرآن
1️⃣ آثار کشاورزی تامین غذا؛ علوفه و زیبایی 🌳
«إِنَّمَا مَثَلُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا كَمَاءٍ أَنْزَلْنَاهُ مِنَ السَّمَاءِ فَاخْتَلَطَ بِهِ نَبَاتُ الْأَرْضِ مِمَّا يَأْكُلُ النَّاسُ وَالْأَنْعَامُ حَتَّىٰ إِذَا أَخَذَتِ الْأَرْضُ زُخْرُفَهَا وَازَّيَّنَتْ وَظَنَّ أَهْلُهَا أَنَّهُمْ قَادِرُونَ عَلَيْهَا أَتَاهَا أَمْرُنَا لَيْلًا أَوْ نَهَارًا فَجَعَلْنَاهَا حَصِيدًا كَأَنْ لَمْ تَغْنَ بِالْأَمْسِ...»(۲۴)یونس
همانا مَثَل زندگى دنيا همچون آبى است كه از آسمان فرود آورديم، پس گياهِ زمين از آنچه مردم و چهارپايان مىخورند با آن در آميخت (و روئيد)، تا آنكه زمين (از آن گياهان) زينت بگرفت و اهل زمين پنداشتند كه بر استفاده از آن همهى نباتات توانايند. (ناگهان) فرمان (ويرانى ما) شبى يا روزى آمد، پس آن را چنان درو كرديم كه گويى ديروز گياهى وجود نداشته است.
2️⃣ کشاورز واقعی خداست🌱
«أَأَنْتُمْ تَزْرَعُونَهُ أَمْ نَحْنُ الزَّارِعُونَ»
(۶۴)واقعه
آیا شما آن تخم را میرویانید یا ما رویانندهایم؟
3️⃣ اهمیت کشاورزی🌴
«وَ إِذَا تَوَلَّى سَعَى فِي الْأَرْضِ لِيُفْسِدَ فِيهَا وَ يُهْلِکَ الْحَرْثَ وَ النَّسْلَ وَ اللَّهُ لاَ يُحِبُ الْفَسَادَ»(۲٠۵)بقره
نشانه آن، این است که هنگامی که روی برمیگردانند (و از نزد تو خارج میشوند)، در راه فساد در زمین، کوشش میکنند، و زراعتها و چهارپایان را نابود میسازند؛ (با اینکه میدانند) خدا فساد را دوست نمیدارد.
4️⃣ آسیب شناسی کشاورزی 🍀
«أَلَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ أَنْزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَسَلَكَهُ يَنَابِيعَ فِي الْأَرْضِ ثُمَّ يُخْرِجُ بِهِ زَرْعًا مُخْتَلِفًا أَلْوَانُهُ ثُمَّ يَهِيجُ فَتَرَاهُ مُصْفَرًّا ثُمَّ يَجْعَلُهُ حُطَامًا إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَذِكْرَىٰ لِأُولِي الْأَلْبَابِ»(۲۱)زمر
آیا (نشانه لطفهای خدا را در دنیا) نمیبینی که خدا از آسمان آب باران نازل گردانید و آن را در روی زمین در نهرها و جویها روان ساخت آن گاه انواع نباتات گوناگون بدان برویاند باز (از سبزی و خرّمی) رو به خزان آرد و نخست بنگری که زرد شود و آن گاه خدا (چوب و علف) خشکش گرداند؟ همانا در آن صاحبان عقل را تذکر (قدرت و رحمت الهی) است.
5️⃣ نعمت کشاورزی 🌻🌾
«وَالْأَرْضَ وَضَعَهَا لِلْأَنَامِ»(۱٠)الرحمن
و زمین را (با هزاران نعمت) برای(زندگانی) خلق مقرّر فرمود.
«فِيهَا فَاكِهَةٌ وَالنَّخْلُ ذَاتُ الْأَكْمَامِ»(۱۱)الرحمن
که در آن میوههای گوناگون و نخل خرمای با پوشش برگ و شکوفه و غلاف است.
«وَالْحَبُّ ذُو الْعَصْفِ وَالرَّيْحَانُ»(۱۲)الرحمن
و هم حبوبات متنوع که دارای برگ و گل است و نیز ریاحین است.
#همراه_با_قرآن 9⃣
🌲⚘️🌱احکام مواردی که مسافر باید نماز را کامل بخواند🌱⚘️🌲
👈در مواردی با این که شخص، مسافر است باید نمازهای چهار رکعتی خودرا به صورت کامل یعنی چهار رکعتی بخواند👇
۱- کسی که قصد کرده ده روز در یک مکان بماند.(۱)
۲- مسافری که تصمیم گرفت ده روز در یک مکان بماند ولی پس از خواندن یک نماز چهار رکعتی از این تصمیم خود منصرف شد.
از این پس هر چه بماند باید نماز های چهار رکعتی خود را کامل بخواند گرچه قصد ده روز ندارد.(۲)
۳- کسی که سی روز به طور مردد درمکانی مانده از روز سی و یکم به بعد باید نماز خود را کامل بخواند.(۳)
۴- کثیر السفر.
۵- در سفر معصیت.
مثل این که مسافرت می کند برای خرید و فروش مواد مخدر.(۴)
۶- مسافری که قصد کمتر از هشت فرسخ را دارد.
البته اگر چهار فرسخ می رود و چهار فرسخ بر می گردد این هم هشت فرسخ به شمار می رود(۵)
۷- مسافری که می خواهد در سفر، قضای نماز های چهار رکعتی خود را که در وطن قضا شده بخواند.(۶)
۸- مسافری که بخواهد در سفر، نماز استیجاری بخواند به شرط این که نمازی که برمیت واجب بوده کامل باشد.
تذکر👈به فتوای بیشتر مراجع عظام تقلید درمسجد الحرام(مکه) و مسجد النبی(حرم پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله )و حرم امام حسین(علیه السلام)و مسجد کوفه، مسافر مخیر است نمازهای چهار رکعتی خود را کامل بخواند یا دو رکعتی.(۷)
___
۱- توضیح المسلئل محشی ، ج۱ ، ص ۷۱۷.
۲- همان ، ص ۷۲۱.
۳- همان ، ص ۷۲۶.
۴- همان ، ص ۶۹۵.
۵- همان ، ص ۶۸۳.
۶- زیرا نماز را هرطوری که قضا شده باید همان جور بخواند.
۷- همان ، ص ۷۲۸.
#احکام_شرعی
✨﷽✨
✅بصیرت یعنی...
▪️همواره کار شیطان اغوای مردم بوده است، اما شیوههای اغوا تفاوت میکند. مردمی تحت تأثیر اینگونه اغواها قرار نمیگیرند که خودشان پیشرفتی کرده و به حدی رسیده باشند که اینگونه مفاهیم را درک کنند. حق و باطل در یک جامعه پیشرفته، به درک و شناخت مفاهیم صحیح بستگی دارد. کاری که در مقابل شگردهای شیطانی انجام میگیرد «بصیرت» نام دارد.
▪️بصیرت یعنی انسان آن قدر قدرتمند شود که فریب حرفهای زیبای شیاطین انس و جن را نخورد و بفهمد مقصود از این سخنان چیست. امروز ما از یک سو در داخل کشور و از سوی دیگر در سطح بینالمللی در مقابل کشورهای دیگر و عمدتاً استکبار جهانی در مقام تهدید واقع شدهایم.
▪️کسانی در داخل، تودههای مردم را با الفاظ و شعارهای خوب فریب میدهند، برای اینکه بر آنها سوار بشوند و چندی بر کرسی قدرت بنشینند. دشمنان خارجی نیز همواره با تبلیغات بیشمار و غلط از طریق رادیوها، تلویزیونها، ماهوارهها و سایتهای تبلیغاتی مردم را بمباران میکنند. آنان سخنانی با ظاهری فریبنده مطرح میکنند و انتقادی که در ظاهر به نظر میرسد وارد است بیان میکنند؛ اما مقصود آنها انتقاد نیست؛ بلکه هدفشان این است که عامل سازندهای را از کار بیندازند تا مردم نتوانند از او بهره ببرند.
▪️ما باید چشممان باز و بینا باشد و بفهمیم این حرفها را برای چه میزنند و نتیجهاش چیست؟
▪️...بصیرت یعنی این که مردمی هوشیار شوند، بفهمند و فریب ظواهر و شعارهای فریبندهاي چون آزادی، وحدت، آرامش و صلح را نخورند.
▪️«صلح» هميشه مطلوب نیست. اگر این طور بود پیغمبر (صليالله عليه وآله) این همه جنگ نمیکرد. امام حسين (عليهالسلام) در طول سیزده سال این همه فداکاری نمیکرد، خود و اهل بیتش و حتي طفل شیرخواره او به شهادت رسيدند. آن حضرت میتوانست فقط بیعت ظاهری کند و خود و یارانش را نجات دهد.
▪️«آزادی» اگر به معنای ولنگاری و افسارگسیختگی باشد و هرکس هر کاری میخواهد بکند، هیچ وقت مطلوب نیست؛ نه به عنوان عقل مطلوب است و نه به عنوان شرع. باید کنترل وجود داشته باشد. باید هوسهای حیوانی مهار شود.
▪️ولی آنها با شعار آزادي، اسلام، حقیقت و انسانیت را میکوبند. بصیرت یعنی انسان بفهمد دشمن چه نقشههایی به کار میگیرد و چگونه بايد در مقابلش مقاومت کرد. امروزه پرچمدار بصیرت، مقام معظم رهبری است.
↶【به ما بپیوندید 】↷
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/Imamalipour
#داستان_آموزنده
🔆 خبر عبدالوهاب مزنى
از او روايت شده كه گفت : وقتى به مدينة الرسول رسيدم و به مسجد رفتم ، ابوهريره را ديدم كه گريه مى كرد و خطاب به حضرت رسول صلى الله عليه و آله مى گفت : يا اباالقاسم من را خبرى ده ، و اين جمله را چندين بار تكرار كرد، آن گاه حضرت صلى الله عليه و آله او را از گريه كردن منع كرد، و بعد از بار سوم ابوهريره برخاست تا برود، من سراغ او رفتم و گفتم كه مردى غريبم و آمده ام تا حديثى از حضرت رسول صلى الله عليه و آله بشنوم ، و تو سه بار با آن حضرت سخن گفتى و گريه كردى ، اكنون كه مى روى به من بگو كه رسول خدا صلى الله عليه و آله چه فرمود:
ابوهريره گفت : كه حضرت رسول صلى الله عليه و آله فرمود: در روز قيامت مردى را مى آورند و به او مى گويند ما به تو مال بسيار داديم ، با آن ها چه كردى ؟
با صداى بلند گويد: كه بار خدايا صدقه دادم و انفاق كردم .
به او گويند: صدقه دادى و انفاق كردى اما براى اين بود كه بگويند فلانى سخاوتمند و كريم است . و آن ها نيز همگى سخنان را درباره تو گفتند چو سودى به حال تو دارد؟
ديگرى را مى آورند و به او مى گويند: ما به تو شجاعت و نيرو داديم با آن ها چه كردى ؟
گويد: بار خدايا جهاد كردم و در راه تو جان فشانى كردم .
گويند: بلى جهاد كردى اما براى آن چنين كردى تا اين كه بگويند فلان كس شجاع و نيرومند است ، حال اين تعريف و تمجيدهاى مردم چه سودى به حال تو دارد؟
فرد سومى را مى آورند و به او مى گويند: ما به تو علم داديم و هوش و استعداد و درك اين دنيا، با آن چه كردى ؟
گويد: بار خدايا علم آموختم و به مردم ياد دادم و آن را منتشر نمودم .
گويند: اين كارها را كردى تا مردم بگويند فلانى عالم است ، و اين تعريف و تمجيدهاى مردم چه سودى براى تو دارد؟
آن گاه دستور مى دهند كه هر سه را به جهنم ببرند.
📚سيماى صدقه ، ص 42.
✨﷽✨
✍استاد فاطمي نيا:
• حضورقلب در نماز •
مرحوم فيض كاشاني در اين مورد مثالي دارد :
انسان كه شيريني ميخورد ،اگر شيريني به اطراف دهانش اصابت كرده باشد وآن را تمييز نكند ، مگس ها اطراف او جمع ميشوندو هرچه آنها را براند، باز هم برميگردند.
حال اين مگس ها افكار وانديشه هاي ما هستند و آن شيريني ، تعلقات ما به امور دنيوي!
وقتي انسان با تعلقات فراوان وارد نماز ميشود، اين مگس هاي تخيلات وافكار ، به دنبال آن ، به دل انسان هجوم مياورند!
راه حلش اين است كه از قبل آمادگي نماز داشته باشيم و ذهن خودرا ازاين تعلقات دنيوي پاك كنيم تا جلوي هجوم افكار گرفته شود!
اين تعلقات دنيا بد نيست، ما بديم كه از اينها بت ميسازيم!
پس بايد هميشه درحالت توجه وحضور باشيم تا درزمان نماز، اين افكار هجوم نياورد
↶【به ما بپیوندید 】↷
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/Imamalipour
🔸سقط جنین
❖ سقط جنینی که روح در آن دمیده شده، حرام و از گناهان بزرگ است.
سقط جنینی که روح در آن داخل نشده -اگر چه زمان کمی از انعقاد نطفه گذشته باشد- نیز، تنها در فرض اضطرار و ناچاری جایز است.
کسی که جنین را سقط کرده، باید دیه را به ورثۀ آن بچه پرداخت کند؛ مگر آنکه دیه را به او ببخشند.
در مواردی که با ادامۀ بارداری ترس از خطر جانی برای مادر وجود دارد، سقط جنین جایز خواهد بود.
درخواست شوهر، موجب جواز سقط جنین نیست.
❖ راهنمایی برای سقط جنین (بدون عذر موجّه شرعی) یا فروش داروی آن -در مواردی که سبب نزدیک برای سقط حرام باشد- جایز نیست. البته از نظر وضعی، کسی که این کار را کند ضامن نیست.
📚 احکام کاربردی، آیت الله العظمی شبیری زنجانی، مسأله 147 و 148، ص63-64
📎 #سقط_جنین