شائق علم.pdf
301.7K
«شائق علم و آموزگار ابدی دانش»
یادنامه ای برای چهره ماندگار ریاضیات ایران، استاد عباداله محمودیان
نوشته دکتر مهدی رجبعلی پور و حسن ملکی
صفحه علم روزنامه شرق در چهلمین روز درگذشت استاد بزرگ ریاضیات کشور، دکتر عباداله محمودیان، دو صفحه خود را با مقالاتی از دکتر مهدی رجبعلی پور، دکتر امید علی شهنی کرمزاده، دکتر مجید میرزاوزیری، دکتر ذاکر، خانم دکتر سلطان خواه، دکتر سعید علیخانی و دکتر حسن ملکی و نوشته ای از مجتبی شکوری درباره ایشان اختصاص داد.
روحشان شاد و یادشان در تاریخ علم کشور ماندگار.
مجموعه سخنرانیهای دانشکده علوم ریاضی دانشگاه یزد مشترک با خانه ریاضیات یزد
🔴 عنوان سخنرانی: کاربردهایی از نظریه های پایداری و آشوب
🟠 مکان : خانه ریاضیات یزد 🟡سخنران: آقای دکتر مهدی فاتحی نیا، دانشیار دانشگاه یزد
🔷 زمان: چهارشنبه ۱۴۰۳/۱۱/۲۴ ساعت ۱۹:۰۰
🔶 لینک ورود به جلسه:
https://vc.yazdedu.ir/nazari
https://shad.ir/yazdmath
Dear all,
the Marie Sklodowska-Curie doctoral network COGENT offers 13 PhD positions
in "Cohomology, Geometry, Explicit Number Theory". Some of the related
research projects are closely linked to group theory and algorithms.
Details (including a link to the online-application) are available here:
https://euraxess.ec.europa.eu/jobs/314933#job-information
The hosting universities are in Amsterdam (Netherlands), Bordeaux (France),
Braunschweig (Germany), Durham (England), Galway (Ireland), Grenoble (France)
and Sheffield (England).
The call for applications for 13 PhD positions is open and applications
will be considered from 28th February until all positions have been filled.
Best wishes,
Bettina
نمایه یک مجله دانشگاه صنعتی امیرکبیر در پایگاه اسکوپوس مجله دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر AUT Journal of Mathematics and Computing موفق به دریافت نمایه Scopus در سال ۲۰۲۵ شده است... مشروح را در سایت دانشگاه ملاحظه نمائید: https://aut.ac.ir/content/19055/ @polytechnic1307
چهار نفر از جمله دو ریاضیدان ایرانی (شاغل در خارج از کشور) جایزه هِلد NAS را دریافت کردند.
نیما اناری از دانشگاه استنفورد، کویکویی لیو از مؤسسه فناوری ماساچوست، و شایان اویس قِران و سینتیا وینزانت از دانشگاه واشنگتن، جایزه مایکل و شیلا هِلد را از آکادمی ملی علوم (NAS) برای کار پیشگامانه در پیشبرد نظریه ماتروئیدها و نرخ اختلاط زنجیرههای مارکوف دریافت خواهند کرد.
سینتیا وینزانت، عضو انجمن ریاضی آمریکا (AMS)، عضو شورای AMS و عضو کمیته سیاست علمی AMS است.
جایزه هِلد سالانه «به افتخار تحقیقات برجسته، نوآورانه، خلاقانه و تأثیرگذار در زمینههای بهینهسازی ترکیبی و گسسته، یا بخشهای مرتبط علوم کامپیوتر، مانند طراحی و تحلیل الگوریتمها و نظریه پیچیدگی» اهدا میشود. این جایزه همراه با ۱۰۰۰۰۰ دلار اهدا میشود. این مراسم در نشست سالانه NAS در ۲۷ آوریل ۲۰۲۵ به صورت زنده پخش خواهد شد. اطلاعات بیشتر را در شماره های بعدی خبرنامه خواهید خواند.
انا لله و انا الیه راجعون
با اندوهی ژرف و قلبی سرشار از تأثر، درگذشت پروفسور آی. مارتین آیزاک (I. Martin Isaacs)، ریاضیدان برجسته و استاد بازنشسته دانشگاه ویسکانسین–مدیسن آمریکا در رشته نظریه گروهها را به جامعه علمی جهانی، همکاران، دانشجویان، و خانواده محترم ایشان تسلیت میگوییم. پروفسور آیزاک که امروز، ۱۹ فوریه ۲۰۲۵ (۳۰ بهمن ۱۴۰۳)، دیده از جهان فروبست، عمر گرانبهای خود را وقف آموزش، پژوهش، و اعتلای دانش ریاضی، به ویژه در حوزه نظریه گروههای متناهی و نظریه نمایش کرد.
زندگی و دستاوردهای علمی
پروفسور آیزاک از پیشگامان نظریه گروهها بود و آثار ماندگاری همچون کتاب «نظریه سرشت گروه های متناهی» (Character Theory of Finite Groups) و «نظریه گروههای متناهی» (Finite Group Theory) را تألیف کرد که به عنوان مرجعی استاندارد در آموزش ریاضیات پیشرفته شناخته میشوند . وی با همکاری گابریل ناوارو، حدس ایزاکس–ناوارو را مطرح کرد که تعمیمی مهم از حدس مک کی در نظریه گروههاست و تأثیر شگرفی بر پژوهشهای معاصر گذاشت .
ایشان در طول بیش از چهار دهه تدریس در دانشگاه ویسکانسین–مدیسن، جوایز متعددی از جمله جایزه بنجامین اسمیت رینولدز برای آموزش مهندسان و جایزه تدریس ممتاز دانشگاه ویسکانسین را دریافت کرد . او همچنین به عنوان سخنران پولیا از سوی انجمن ریاضی آمریکا (MAA) انتخاب شد و الهام بخش نسل های متعددی از دانشجویان بود .
میراث علمی و انسانی
پروفسور آیزاک نه تنها به خوبی مفاهیم پیچیده ریاضی را در قالب کتابها و مقالاتش جاودانه ساخت، بلکه با روحیه همکاری و اشتیاق به اشتراک گذاری دانش، به عضویت انجمن ریاضی آمریکا درآمد و تا پایان عمر در پروژه هایی مانند MathOverflow مشارکت فعال داشت . او در سال ۲۰۰۹ میزبان کنفرانسی در اسپانیا بود که به پاسداشت خدمات علمی اش اختصاص یافت.
تسلیت به بازماندگان و جامعه علمی
در این روزهای سوگ، یاد و خاطره خدمات بی بدیل پروفسور آیزاک، از تدریسهای الهامبخش تا پژوهشهای پیشگامانه، در قلبهای ما زنده خواهد ماند. از درگاه خداوند متعال برای ایشان آرامش ابدی و برای خانواده، دوستان، و شاگردانشان صبر و اجر مسئلت میکنیم.
«خوشا آنان که عمری را به دانش و مهربانی گذراندند و نامشان بر تارک تاریخ جاودانه شد.»
والسلام،
علیرضا عبدالهی
دانشگاه اصفهان