دیپلماسی و مذاکره موفق با گره زدن مذاکرات به معیشت و قیمت دلار و طلا پیش نخواهد رفت و پالس ضعف به حریف خواهد داد.
جدای از آنکه رویافروشی و فریب افکارعمومی است، در میز مذاکره هم سیگنال ضعف خواهد بود یعنی ما راهی جز توافق نداریم
حریف هم مانند برجام ، سراب را جای امتیاز به ایران خواهد فروخت.
از دیشب ۳۰ میلیارد دلار یارانه پنهان کم شد!
یارانه پنهان به همین مضحکی هست!
به مردم دروغ نگیم.
ترامپ با وضع تعرفه های سنگین نشون داد دنبال بازگشت سرمایه ها از کشورهای صنعتی به آمریکاست ؛ بعد اونوقت میاد یک تریلیون دلار در ایران سرمایه گذاری کنه؟
آخه چرا الکی برخی رسانه ها آرزوهای جذابی برای مردم ایجاد می کنند در صورتی که می دونن محقق نمیشه؟
پاتک چین به آمریکا با دورزدن کانال پاناما
پکن بدون تقابل مستقیم، با ساخت زیرساختهای موازی در پرو، درحال حذف نقش استراتژیک کانال پاناماست و بهنوعی پاسخ ژئواقتصادی به ادعاهای سلطهجویانهٔ ترامپ میدهد.
ترامپ چه میگوید؟
«کانال پاناما باید تحت کنترل آمریکا باشد چون با پول ما ساخته شده!»
چین چه کرده؟
ساخت شبکهای از راهآهن، بنادر و کریدورهای جایگزین برای بینیازشدن از کانال پاناما.
این کریدورها چه هستند؟
کریدور ریلی دو اقیانوسی: اتصال اقیانوس آرام به اطلس از طریق خاک پرو، جایگزینی راهبردی برای مسیرهای وابسته به آمریکا، با هدف حذف انحصار ترانزیتی واشنگتن.
قطار سریعالسیر لیما–ایکا: سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت، اتصال مراکز صنعتی و بنادر داخلی، تقویت لجستیک منطقهای و پیوند با شبکهٔ تجاری چین.
بندر چانکای: توسعهیافته با سرمایهگذاری چین، کاهش زمان حملونقل به شانگهای به ۲۳ روز، کوتاهسازی مسیر چینـبرزیل تا ۱۰ روز و رقیب نقش سنتی کانال پاناما.
"تله ی کاهش قیمت ها درابتدای مذاکره"
اون دستانی که درابتدای مذاکرات قیمت دلار و سکه را پایین آوردند، اگر درادامه ی مذاکرات طرف مقابل خواهان عقب نشینی ایران از امکانات نظامی باشد و ایران قبول نکند، ممکن است دراین هنگام همین افراد چنان قیمت ها را بالا ببرند که در ذهن مردم دوگانه ی معیشت یا موشک را جابیندازند و مردم را در مقابل نظام قرار دهند.
یعنی الان تحریمها رفع شد و ما توانستیم دلار بیشتری را یک شبه وارد کشور کنیم که قیمت دلار چند تومنی پایین اومده؟!
یا میخواییم به اسم حباب و اثر روانی، مسئله را سادهسازی کنیم؟!
واقعیت این است که نرخ دلار، صاحبان و منتفعانی دارد که بزرگترینش دولت و شرکتهای دولتی و بعد هم شرکتهای خصولتی و خصوصی هستند که افزایش نرخ دلار همهجوره به نفعشون هست!
تا امروز از طریق افراد مختلف اعلام شده که آمریکا بعد از توافق این میزان در ایران سرمایهگذاری خواهد کرد
(در کوتاه مدت):
فیاض زاهد، ۱۰۰۰ میلیارد دلار!
الیاس حضرتی، ۲۰۰۰ میلیارد دلار!
حسین مرعشی، ۲۵۰۰ میلیارد دلار!
و عجیب که بخشی از جامعه این توهمات را باور کرده است!
جالب است بدانید کل بودجه کشور در سال ۱۴۰۴ عددی نزدیک به ۱۴۰۰ میلیارد دلار است و اساسا اقتصاد ایران، ظرفیت این میزان سرمایهگذاری در کوتاهمدت را ندارد ولی رویافروشی همیشه بازار دارد!
⭕️ مذاکره تمدنی یا مزاح؟!
نشستهایی مانند مذاکرات مسقط، حلقهای از زنجیره تقابل تمدنی ایران و آمریکا است ؛ جدالی فراتر از اختلافات سیاسی که ریشه در شکاف هویتی و تعارض جهانبینیها دارد. از نگاه هانتینگتون این رویارویی نمادی از «برخورد تمدنها» است ؛ ایران با گفتمان مقاومت و رویکرد ضداستعماری و آمریکا با پرچم لیبرالیسم و رویکرد نظم نوین جهانی در تضاد با یکدیگر هستند.
تهران ، غرب را «استکبار جهانی» میخواند که بقایش وابسته به سلطهگری است و واشنگتن ، ایران را تهدیدی برای نظم بینالمللی میداند.
برای فهم بهتر باید گفت توافق ایران و آمریکا سر یک موضوع همانقدر مسخره است که توافق خدا با شیطان مسخره است!
توافق برای دو تمدنی که ذاتشان در تضاد باهم قرار گرفته است معنایی ندارد و هر توافقی زمانی ممکن خواهد شد که یکی از طرفین از تمدن خود دست بکشد و با عقب نشینی تمدن خود را در معرض فروپاشی قرار دهد.
مذاکرات ابزاری تاکتیکی برای هر دو طرف است: ایران با ورود به گفتوگوها فشارهای بینالمللی را کاهش میدهد و زمان لازم برای تقویت توان موشکی و شتاب غنیسازی اورانیوم را به دست میآورد در واقع ایران به دنبال زمان خریدن است که حرکتی منطقی به حساب میآید حال آنکه آمریکا با امید به حلقه نفوذ و غربگرایان داخلی امید دارد در این مذاکرات هم با فریب طرف ایرانی برای خود زمان بخرد و بازه رسیدن ایران به بمب اتمی را طولانی تر کند در واقع میتوان گفت این مذاکرات بازی با زمان است.
عمان به عنوان میانجی بیطرف تنها قادر به مدیریت مقطعی تنشهاست چراکه شکاف تمدنی و بیاعتمادی ساختاری هر توافق موقتی را به سرنوشتی چون برجام دچار میکند توافقی که با خروج یکجانبه ترامپ و اتهامات متقابل به خاکستر نشست.
این نبرد جنگی است بر سر تعریف حقیقت و بازتعریف نظم منطقهای ؛ ایران پیشرفت را در گرو رهایی از سلطه غرب و خروج آمریکا از منطقه میداند و آمریکا امنیت و شکل گیری نظم نوین جهانی را در همسویی تهران با هنجارهای لیبرال میبیند.
تاریخ نشان داده است که تمدن های متضاد یا یکدیگر را نابود میکنند یا هردو نابود میشوند چیزی که از آن به عنوان تله توسیدید نام برده میشود.
باید دید دیپلماسی تا چه اندازه میتواند این درگیری تمدنی را به تاخیر اندازد.
امیرحسین اسفندیاری
⭕️ «آمریکا "مذاکره" را فقط برای "مذاکره" میخواهد، و نه برای "توافق"»
در این شرایط بحرانی ، که «هیمنه پوشالی آمریکا» به خاطر پایداری جبهه مقاومت و استقامت ایران ، یمن و حزب الله لبنان و حماس، درحال فروپاشی است ، و ملتها و بلکه بسیاری از دولتها دیگر «ترسی از نعره کشیدن آنها ندارند» و این مقاومت ، عملا آمریکا را خلع سلاح کرده است ،
سیاستمداران آمریکایی تنها راه خروج از این افتضاح را «استراتژی مرد دیوانه» میدانند و با هارت و پورت های "ترامپ" و کشاندن ایران (بعنوان بزرگترین حامی جبهه مقاومت) ، به پای میز "مذاکره " عملاً میخواهند ،
با القاء این این مطلب که ؛ «بالاخره ایران هم علیرغم مخالفت و تأکیدات رهبرش ، ناچار به مذاکره شد»
در آستانه حملات اخیر خود به غزه و یمن و حتی جنوب لبنان ، به دنبال تضعیف روحیه مقاومت در "یمن" ، "حرب الله لبنان" و"حماس" ،برای چیدن میوه مذاکره در آنها هستند.
آنچه مسلم است :
باتوجه به جو حاکم در ایران ، هیچ امیدی برای امتیازگیری برایشان متصور نیست ؛
لذا :
«بهترین نتیجه» ممکن از مذاکره ، (که حتما به دنبال اطاله و فرسایشی کردن آن هستند) برای آمریکا ، «فقط خود مذاکره» با ایران است.
پس : مذاکره کنندگان باید دقت کنند که از طولانی و فرسایشی شدن مذاکرات ، پرهیز کنند.
⭕️ تصاویری که نشان میدهد امارات یک سامانه راداری اسرائیلی با برد 480 کیلومتر را در پایگاه دریایی در منطقه پونتلند سومالی مستقر کرده است.
📌 قابل توجه اونایی که میگن ایران تو سودان چیکار میکنه...