📢 پژوهشگران گرامی سلام، از عزیزانی که در نشست جایگاه علوم پایه در بنیاد ملی علم ایران شرکت کردند خواهشمندیم با ارائه بازخورد درباره این نشست، ما را در برگزاری هرچه بهتر برنامههای آتی بنیاد علم یاری نمایند.
🔸لینک مشارکت در نظرسنجی: https://survey.porsline.ir/s/3M7Kc5iW
🆔@insf_pr
🔰 در هماندیشی با محققان علوم پایه چه گذشت؟/ درخواست حمایت بنیاد ملی علم ایران از محققان برای افزایش همکاریهای بینالمللی
🔻هماندیشی در مورد جایگاه علوم پایه در بنیاد ملی علم ایران، بخشی از نشست بنیاد با محققان و اندیشمندان برجسته علوم پایه بود که روز پنج شنبه ۱۲ مهرماه در سالن اجتماعات شهید مطهری دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.
🔸علی محمد سلطانی رئیس بنیاد ملی علم ایران، علی جعفریان دهکردی معاون پژوهش و فناوری بنیاد ملی علم ایران و مالک نادری مدیر پژوهش، نظارت و ارزیابی بنیاد ملی علم ایران برای شنیدن نظرات، انتقادات و پیشنهادهای محققان و پژوهشگران علوم پایه اعلام آمادگی کرده و پای صحبتهای محققان نشستند.
🔹مالک نادری، مدیر پژوهش، نظارت و ارزیابی بنیاد ملی علم ایران با بیان اینکه هدف از این جلسه این است که مدیران و برنامه ریزان بنیاد ملی علم بتوانند از رهنمودها و پیشنهادات و انتقادات اساتید استفاده کنند؛ از مدعوین خواست تا نظرات خود را ارائه دهند.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/864
🆔@insf_pr
🔰 عضو هیئتامنای بنیاد ملی علم ایران مطرح کرد؛ تشکیل خانه اندیشمندان، نیاز امروز جامعه محققین علوم پایه
🔻علی اکبر موسوی موحدی، استاد دانشگاه تهران و عضو هیئتعلمی مرکز تحقیقات بیوشیمی در نشست پاییزی بنیاد ملی علم ایران گفت: باید اصل جریان علوم پایه را نیروی انسانی دانست. در فیزیک و شیمی و زیست و زمینشناسی و ریاضی ابزار دقیق مهم است اما از آن چندبرابر مهمتر ، نیروی انسانی توسعه یافته داناست. نیروی انسانی غیر از بحث آیکیو، ایکیو و قدرت پایداری و مقاومت در اعماق علم را نیاز دارد.
🔸در حوزه دیپلماسی علمی فقط موضوع رفتن به همایشها و کنگرهها نیست و بنیاد ملی علم ایران نباید به حضور محققان کشور در همایشهای بینالمللی اکتفا کند، بلکه باید شرایط حضور دانشمندان جهان در ایران را فراهم کند.
🔹وی ادامه داد: اما موضوعاتی هم وجود دارد که شاید بنیاد ملی علم ایران نتواند بهتنهایی اجرایی کند ولی میتواند پیشنهاد دهد. یکی از آنها تشکیل خانه اندیشمندان است که بتوانند محققان و پژوهشگران یک یا دو ماه در آن مکان مستقر شوند و پذیرایی از آنها صورت گیرد و سالن و تجهیزات موجود باشد تا دانشمندان در آن مکان رفتوآمد کنند.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/866
🆔@insf_pr
🔰 دانشگاه شیراز میزبان دومین رویداد شب علم؛
«شب علم» شیرازی از راه رسید
🔻بنیاد ملی علم ایران در نظر دارد با هدف داشتن جامعه علمی پویا و با انگیزه در کودکان و نوجوانان و تحکیم پیوند نسل جدید با علم و دانش، رویداد متفاوت و جذاب «شب علم» را این بار چهارشنبه ۲۵ مهرماه در دانشگاه شیراز حمایت کند.
🔸برای حضور در این رویداد، هیچ محدودیتی وجود ندارد و علاقهمندان میتوانند از طریق نشانی https://shirazu.ac.ir/web/sciencenight برای شرکت در این رویداد ثبت نام نمایند.
🔹رویداد شب علم روز چهارشنبه ۲۵ مهرماه در شیراز، میدان ارم، پردیس مرکزی دانشگاه شیراز از ساعت ۱۷ تا ۲۲ برگزار میشود.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/869
🆔@insf_pr
🔰 سمنانیان: علوم پایهایها با ۱۵ درصد بودجه هم به توسعه و پیشرفت کشور کمک میکنند
🔻سعید سمنانیان رئیس پژوهشکده علوم شناختی دانشهای بنیادی در نشست «جایگاه علوم پایه در بنیاد ملی علم ایران» گفت: علوم پایهایها توقع ۸۰ درصد بودجه را ندارند. آنها با ۱۵ درصد بودجه هم میتوانند در پیشرفت و توسعه کشور نقش مهم و کلیدی خود را ایفا کنند.
🔸 سمنانیان تأکید کرد: همکاری با کمیسیون علوم پایه شورایعالی علوم، تحقیقات و فناوری، همکاری با کمیته علوم پایه شورایعالی برنامهریزی وزارت علوم، وهمکاری با ارگانهایی نظیر دبیرخانه شورای آموزش علوم پایه پزشکی وزارت بهداشت، و همکاری با گروه علوم پایه فرهنگستان علوم در برگزاری جایزه ابوریحان از جمله فعالیتهایی است که به بنیاد ملی علم ایران در جهت ارتقای جایگاه علوم پایه کمک میکند.
🔹فایل pdf ارائه آقای دکتر سمنانیان در نشست «جایگاه علوم پایه در بنیاد ملی علم ایران» در پایان متن خبر در لینک زیر موجود میباشد.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/868
🆔@insf_pr
#فراخوان
🔰 با توجه به اولویت موضوع تمدید شد؛ تمدید فراخوان «حکمرانی دینی و فقه تخصصی نظامساز» تا پایان مهرماه
🔻فراخوان «حکمرانی دینی و فقه تخصصی نظامساز» ویژه اعضای هیئتعلمی حوزوی بوده و حمایت از طرحهای پژوهشی را شامل میشود. این فراخوان تا پایان مهرماه ۱۴۰۳ تمدید شد.
🔸فراخوان حاضر دو محور کلان در حوزه علوم و معارف دینی را شامل میشود. محورهای انتخاب شده، ناظر بر موضوعات دانشی و مسائل مورد نیاز جامعه و نظام اسلامی است. تأکید کارگروه علوم و معارف دینی بر پذیرش طرحهایی است که به نوآوری و نظریهپردازی، کاربردی و مسئلهمحور بودن و نگاه به آینده در محورهای پیشنهادی توجه داشته باشند.
🔹 پژوهشگران گرامی جهت ثبتنام میتوانند به سامانه کایپر مراجعه و از طریق بخش متقاضیان/ پژوهشگران اقدام نمایند.
📎 جزئیات 👇
🌐https://insf.org/fa/news/870
@insf_pr
#فراخوان
🔰 دومین فراخوان «برنامه حمایت از دستیابی به نمونه محصول بدیع و نوظهور»
🔻بنیاد ملی علم ایران در نظر دارد از افراد توانمند در زمینه دستیابی به نمونه محصول فناورانه، بدیع و نوظهور حمایت نماید. این حمایت، بنپایه توسعه علمی و فناورانه در حوزه مورد نظر را برای کشور فراهم خواهد ساخت.
🔸 با توجه به حیطه وظایف بنیاد علم، بدیهی است در این برنامه، حمایتها تا دستیابی به نمونه اولیه، تا سطح آمادگی فناوری ۴ تا ۶، صورت خواهد گرفت. ادامه فرایندها بهویژه در مرحله تجاریسازی، با معرفی و پیگیری مؤثر بنیاد ملی علم، توسط سایر بازیگران توسعه فناوری صورت خواهد پذیرفت
🔹امکان ارسال طرح تا پایان ۳۰ دی ۱۴۰۳ امکانپذیر است.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/871
🆔@insf_pr
🔰 بهبود آلیاژ ساخت استخوانهای دندانی
🔻«لایهنشانی الکتریکی پوششهای کامپوزیتی کلسیم فسفاتی-پنتااکسید نیوبیوم روی آلیاژ نیکلتیتانیوم برای کاربردهای پزشکی» عنوان رساله دکتری میرسامان صفوی است که با راهنمایی جعفر خلیل علافی و حمایت بنیاد ملی علم ایران، در دانشگاههای صنعتی سهند، کوچ ترکیه و پاویا ایتالیا انجام شده است.
🔸 هدف کلی این تحقیق، بهبود خواص مکانیکی، خوردگی و زیستی آلیاژ نیکلتیتانیوم و رفع چالشهای پیشروی این آلیاژ در کاربردهای استخوانپزشکی، با ایجاد پوششهای کامپوزیتی کلسیم فسفات-پنتااکسید نیوبیوم روی سطح آن است.
🔹این طرح به تولید دانش فنی، ساخت نمونه آزمایشگاهی و انتشار دو مقاله ISI در نشریات با ضریب تأثیر بالای ۵ منجر شد.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/832
🆔@insf_pr
#فراخوان
🔰فراخوان برنامه جامع پژوهشهای سیستمی در تورم
🔻بنیاد ملی علم ایران (INSF) با اعتقاد به دخیل بودن طیف متنوعی از تخصصها و دیدگاههای اقتصادی و غیراقتصادی در مواجهه با معضل تورم، تصمیمی راهبردی برای حمایت از پژوهشهای «برنامه جامع تورم» بهعنوان یکی از «برنامههای جامع تحقیقاتی مرتبط با اقدامات سیاستی» را در دستور کار دارد.
🔸 به منظور اجرای هدفمند و سیستماتیک «برنامههای جامع تحقیقاتی مرتبط با اقدامات سیاستی»، بنیاد در نظر دارد یک «مرکز هدایت و راهبری» (مهر) را برای مدیریت فراخوانهای پیشنهادی حمایت از پژوهشهای «برنامه جامع تورم» بهعنوان بازوی تخصصی از طرف بنیاد ایجاد نماید.
🔹مهلت ارسال پیشنهاده اظهار تمایل برای این فراخوان ۱۰ آبان ۱۴۰۳، شرکت در کارگاه توجیهی و دریافت اطلاعات و پیوستهای تکمیلی فراخوان: دو هفته پس از دریافت پیشنهادههای اظهار تمایل و مهلت ارسال پیشنهاده اصلی تا پایان روز ۱۰ آذر ۱۴۰۳ میباشد.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/872
🆔@insf_pr
بنیاد ملی علم ایران
🔰 کنترل سازهها در برابر ارتعاشات ناشی از باد و زلزله 🔻 «بررسی یک میراگر ویسکوپلاستیک جدید برای کن
مصاحبه پژوهشگر آقای مهدی قندیل در برنامه روزنه رادیو گفتگو.mp3
7.99M
#بنیاد_علم_در_آینه_رسانه
🎙️ مصاحبه آقای دکتر مهدی قندیل با برنامه روزنه رادیو گفتگو
موضوع: کنترل سازهها در برابر ارتعاشات ناشی از باد و زلزله (رساله دکتری)
🌐https://insf.org/fa/news/878
🆔@insf_pr
🔰 بررسی اتصالات غیردائمی سازهها با امواج فراصوت
🔻«بازرسی شلشدگی اتصالات غیردائمی در سازههای با تحریک پایه با استفاده از امواج فراصوتی» عنوان طرح پژوهشی عقیل یوسفی کماء استاد مرکز سیستمها و فناوریهای پیشرفته دانشگاه تهران است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسید.
🔸 در این پژوهش سازه مورد نظر از دو ورق آلومینیومی تشکیل شده است و این دو ورق با استفاده از پیچ به یکدیگر متصل شدهاند، پس از فراهم شدن شرایط مرزی مورد نظر، بر روی شیکر قرار گرفته شده تا تحریک مشخصی به آن وارد شود. روی هر دو ورق تراگذر پیزوالکتریک قرار داده شده تا در حین عملیات، با تحریک یکی از این تراگذارها، امواج ورقی درون سازه ایجاد شود و موج منتشر شده و عبور کرده از اتصال توسط پیزوالکتریک موجود در ورق دوم دریافت شود. این کار برای تعداد زیادی از فرکانسهای تحریک شیکر و گشتاور موجود بر روی اتصال، انجام میشود تا تعداد مناسبی از دادهها جمعآوری شوند.
🔹در بحث صنایع ماهوارهای و الکترونیکی، شل شدن اتصالات بر روی عملکرد سازهها تأثیر منفی میگذارد. هدف اصلی از انجام طرح، بررسی تأثیر ارتعاشات وارده بر شل شدن اتصال پیچ شده روی هم از سیستم مذکور و نیز انرژی امواج عبوری از آن است.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/833
🆔@insf_pr
🔰 معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم:
علوم پایه، پرچمدار تولید مقالات علمی در کشور
🔻پیمان صالحی، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری در نشست «جایگاه علوم پایه در بنیاد ملی علم ایران» گفت: بزرگترین چالش اکوسیستم فناوری کشور، عدم درک صحیح از سطوح آمادگی فناوری (TRL) است. وی تأکید کرد نظام نوآوری (تبدیل ایده به محصول و تجاری سازی آن) نظامی پیوسته است. برای رسیدن به فناوری بومی در سطح ۹ میبایست به TRL های پایینتر بهویژه تقویت مبانی علمی توجه نمود زیرا در صورتیکه به علوم بنیادی برای نیل به اهداف فناوری اشراف نداشته باشیم، با بروز شرایط غیر مترقبه و تحریم، امکان بهرهبرداری از آنها وجود نخواهد داشت.
🔸ایران در تولیدات علمی به رتبه ۱۶ در سال ۲۰۲۳ در پایگاه اسکوپوس رسید. همین امر نشاندهنده درک و اهمیت رساندن تولیدات علمی به جرم بحرانی برای رسیدن به تولید محصول است.
🔹از ابتدای ایجاد نمایه اسکوپوس تابحال ۹۶۰/۱۷۱ مقاله از ایران در مجلات نمایه شده در این پایگاه به چاپ رسیده است. میانگین سهم علوم پایه از این تعداد ۲۸/۴ درصد بوده است. این عدد نشان میدهد که علوم پایه پرچمدار ایران در تولید علوم بنیادی بوده است.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/867
🆔@insf_pr
#کافه_علم_و_فناوری
💠 ۱۰ روند فناورانه راهبردی که آینده را شکل میدهد
🖋️ در چشم انداز همیشه در حال تحول فناوری، پیشگام بودن برای مشاغل، دولت ها و افراد، حیاتی است. برای کمک به حرکت در این قلمرو پویا، کاوشی جامع از ده روند فناوری راهبردی که آینده را شکل میدهند گردآوری شده است. هر یک از این گرایشها نشاندهنده یک گام به جلو در دنیای فناوری است و تأثیر آنها به شکلگیری شیوه زندگی و کار ما در سالهای آینده ادامه خواهد داد.👇
📎 ادامه مطلب
@insf_pr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شب_علم
🔰 دعوت به شب علم دانشگاه شیراز
(پاییز ۱۴۰۳)
🌐 https://insf.org/fa/news/category/31/شب-علم-دانشگـاه-شیراز
@insf_pr
🔰 بیماری MS زیر ذرهبین محققان
🔻«بررسی نقش سینسنس (Senescence) سلولی درسیستم عصبی مرکزی با هدف یافتن راهبردی جهت بهبود شرایط میلیناسیون در موشهای مدل القایی مولتیپل اسکلروزیس (MS)» از طرحهای مورد حمایت بنیاد ملی علم ایران است که بهعنوان رساله دکتری الهام پرندآور و با راهنمایی شهین احمدیان و محمد جوان انجام شده است.
🔸 سن یکی از عوامل پیشرفت MS به شمار میرود. مطالعات نشان میدهد که افزایش سن میتواند به صورت یک فاکتور مستقل، نسبت به الگوی اولیه ایجاد بیماری در گسترش بیماری مؤثر باشد. اکثر داروهایی تأیید شده که در روند درمان بیماران مبتلا به MS استفاده میشود بر سیستم ایمنی مؤثر هستند که با مکانیسم مهار یا تغییر پاسخ سیستم ایمنی عمل میکنند و در کل موجب توقف و بازگشت علائم بیماری نمیشوند
🔹یافتن مسیر مرتبط با وقوع پیری سلولی میتواند به یافتن درمانهای جدید و مؤثر در جهت کنترل دمیلیناسیون در پیری و در حالت مزمن بیماری MS کمک کند.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/831
🆔@insf_pr
🔰 کمک ریاضی به حفظ اسرار حرفهای
🔻«تسهیم راز تصویری همراه با نهاننگاری بر مبنای روابط همگن بازگشتی» عنوان طرح پژوهشی سمانه مشهدی عضو هیئتعلمی دانشگاه علم و صنعت است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران این طرح انجام شده است.
🔸با گسترش تبادل و ذخیره اطلاعات تصویری مهم بر بستر اینترنت همچون استفاده از سرورهای ابری، ضرورت ایجاد امنیت این دست اطلاعات افزایش مییابد. همچنین تصاویر بهویژه با ساختار jpeg بهدلیل حجم کم و کیفیت بالا مهمترین رسانه پوششی در نهاننگاری اطلاعات مخفی در اینترنت محسوب میشوند.
🔹هدف اصلی این طرح ارائه طرحهای تسهیم راز جدید توأم با نهاننگاری بر اساس روابط همگن خطی بازگشتی است بهطوری که اطلاعات تسهیم شده بدون جلب توجه سایرین منتقل شود.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/830
🆔@insf_pr
🔰 بازدید رئیس بنیاد ملی علم ایران از مؤسسه ISC
🔻رئیس بنیاد ملی علم ایران و هیئت همراه در تاریخ ۲۵ مهر ۱۴۰۳ از مؤسسه ISC بازدید کردند.
🔸 دکتر سلطانی ضمن تقدیر از فعالیتها و خدمات متنوع مؤسسه ISC، بر گسترش همکاریهای فیمابین تأکید کرد و زمینههای متعدد فعالیتهای مشترک طرفین را گواه این همکاری دانست.
🔹در این جلسه، دکتر علی نایبی معاون فناوری و نوآوری مؤسسه به بیان تاریخچه تأسیس مؤسسه ISC، فرآوردههای علمی مؤسسه ISC همچون نمایهسازی نشریات علمی کشورهای اسلامی، بررسی، تحلیل و رتبهبندی نشریاتISC، شناسایی محققان و نویسندگان برتر پرداخت.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/886
🆔@insf_pr
36.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#شب_علم
🔰 با ما همراه باشید؛ نمایشگاه شب علم دانشگاه شیراز در یک نگاه (پاییز ۱۴۰۳)
🌐https://insf.org/fa/news/894
@insf_pr
🔰 شب بهیادماندنی برای دوستداران علم در شهر شعر و ادب؛میزبانی بیش از سیزدههزار نفر از مردم؛ ارمغان شب علم برای دانشگاه شیراز
🔻رویداد شب علم دانشگاه شیراز شامگاه چهارشنبه ۲۵مهرماه با حمایت بنیاد ملی علم ایران در پردیس ارم دانشگاه شیراز برگزار شد.
🔸 این رویداد که با استقبال چشمگیری روبرو شد افتخار میزبانی بیشاز سیزدههزارنفر از اقشار مختلف مردم را برای دانشگاه شیراز به ارمغان آورد.
🔹گفتنیست در برپایی این رویداد بیش از ۵۰۰ دانشجو و ۱۵۰ عضو هیئتعلمی دانشگاه شیراز مشارکت داشتند و بههمت خانواده دانشگاه شیراز، ۱۲۰ غرفه متنوع و بیشاز ۲۰ کارگاه و نشست و... برای نمایش دستاوردهای علمی دانشگاه شیراز برپا شد که به زبان ساده، پاسخگوی شرکتکنندگان در زمینههای علمی بود.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/895
🆔@insf_pr
🔰 فتوکاتالیستها راه حل خداحافظی با سوختهای فسیلی
🔻«تهیه، شناسایی، و بررسی عملکرد نانو فتوکاتالیزورTiO۲/AgSbO۳ طرحS-scheme در سنتز چند جزئی ترکیبات آلی» عنوان طرح پژوهشی رضا طیبی عضو هیئتعلمی دانشگاه حکیم سبزواری است که این طرح را با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
🔸 فوتوکاتالیزورها در زمینههای زیستمحیطی مانند تخریب آلایندهها، ضدباکتری و استریلیزاسیون نیز اهمیت دارند. از طرفی توسعه منابع انرژی تجدیدپذیر برای دستیابی به یک جامعه پایدار ضروری است. با توجه به نعمت انرژی خورشیدی، یک استراتژی معقول این است که آن را مهار کنیم.
🔹به دلیل محدود بودن سوختهای فسیلی امروزه تلاشهای بسیاری جهت پیدا کردن مواد بی خطر برای جایگزین کردن آنها صورت گرفته است.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/802
🆔@insf_pr
🔰 خبر خوش برای پژوهشگران عضو هیئتعلمی / تعداد حمایتهای بنیاد ملی علم ایران از طرحهای تحقیقاتی افزایش یافت
🔻بر اساس جدیدترین مصوبه شورای علمی بنیاد ملی علم ایران، هر پژوهشگر عضو هیئتعلمی میتواند به صورت همزمان دو طرح پژوهشی فعال داشته باشد که شامل دو طرح پژوهشی معمولی یا دو طرح ویژه یا یک طرح معمولی و یک طرح ویژه میشود.
🔸 پژوهشگران با مرتبه استاد تمام میتوانند مسئولیت ۲ رساله دکتری، ۲ پسادکتری و یک پایاننامه ارشد به صورت تفاهمنامهای را داشته باشند. اعضای هیئتعلمی با مرتبه دانشیاری، میتوانند ۲ رساله دکتری، یک پسادکتری و یک پایاننامه ارشد در قالب تفاهمنامهای را به بنیاد ملی علم ایران برای حمایت از این طرحهای تحقیقاتی معرفی نمایند. اعضای هیئتعلمی با مرتبه استادیار نیز میتوانند مسئول یک رساله دکتری و یک پایاننامه ارشد تفاهمنامهای برای دریافت حمایت از بنیاد ملی علم ایران باشند.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/897
🆔@insf_pr
🔰 شب علم دانشگاه شیراز به روایت تصویر
📷 آلبوم شب علم دانشگاه شیراز
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/898
🆔@insf_pr
🔰 فناوری واکسیناسیون دام بهروز شد
🔻«واکسیناسیون و تشخیص ژنتیکی بیماریهای ویروسی با استفاده از تکنولوژی RNA interference (RNAi) و سیستم CRISPR-Cas، مطالعه موردی بیماری تب برفکی» عنوان طرح پژوهشی محمدرضا بختیاریزاده عضو هیئتعلمی دانشگاه تهران است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
🔸 بیماریهای ویروسی یکی از مهمترین چالشهای پیش روی سلامتی انسانها، حیوانات، گیاهان و سایر ارگانیسمهاست و بسیاری از این امراض منجر به مرگ یا آسیبهای جبرانناپذیر به موجودات زنده یاد شده میشود. از این رو مقابله با ویروسها یکی از اهداف پژوهشگران است.
🔹در حال حاضر تولید کیت تشخیصی این بیماری با استفاده از فناوری CRISPR در سطح آزمایشگاهی با موفقیت کامل حاصل شده است. حمایت از تجاریسازی این فناوری تشخیصی، پیشگیرانه و مقرونبهصرفه موجب ارتقای سلامت اجتماعی خواهد شد.
📎 جزئیات 👇
🌐 https://insf.org/fa/news/807
🆔@insf_pr