کتاب نظریه رسانه ها.pdf
5.4M
📘 عنوان کتاب: نظریه رسانه ها
👤 نویسنده: فرد انگلیس
📝 ترجمه: محمود حقیقت کاشانی
📌 انتشارات: سروش
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
📙 معرفی #کتاب_خاستگاههای_اختلاف_در_فقه_مذاهب
📖 کتاب حاضر دارای شش بخش زیر می باشد:
تقریظ، مقدمه مؤلف، کلیات، پیشوایان مذاهب، عوامل اصلی اختلاف مذاهب و کتابنامه.
🔻در بخش «تقریظ» آمده است:
«در انواع مذاهب اسلامی و در بین مسلمانان سه نوع مذهب در رابطه با جوهر دین اسلام یعنی سه رکن دین شامل عقیده، عمل و اخلاق وجود دارد. این سه رکن متناسب با ارکان وجود انسان فکر و اندیشه، عمل و عاطفه است که تدریجاً راجع به هر کدام علمی در اسلام نشأت گرفته و بسط یافته است، علم کلام در رابطه با عقیده و فکر، علم فقه در رابطه با عمل و علم اخلاق در رابطه با غرائز و عواطف.»
🔻 در بخش «کلیات» می خوانیم:
«واژه فقه دارای معنای اصطلاحی یگانه و ثابتی نبوده، بلکه در گذر زمان تحول و تغییر داشته است، در عصر نخست همه آنچه را نصوص کتاب و سنت بر آن دلالت می کند، اعم از اعتقادی، اخلاقی و علمی دربرمی گرفت.»
«سپس بر معادشناسی و پی بردن به آفت های دقیق نفس و آنچه رسیدن به حقیقت آخرت و پستی دنیا را میسر می سازد اطلاق شد و بعدها مفهوم خاصی پیدا کرد، یعنی مفهوم علم به احکام شرعی عملی برگرفته از ادله تفصیلی آنها یا (علم به مطلق احکام ) بسته به این که علم در چه موردی به کار رود.»
🔻در بخش دیگر با عنوان «مقایسه فقه و شریعت» چنین آمده است:
«از نظر مصوبه، نسبت میان فقه و شریعت به لحاظ مصداق، عموم و خصوص مطلق است، یعنی هر فقهی شریعت است ولی عکس آن صادق نیست.»
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
خاستگاه های اختلاف در فقه مذاهب.pdf
14.97M
📙 عنوان کتاب: خاستگاه های اختلاف در فقه مذاهب
👤 مولف: مصطفی ابراهیم زلمی
📝 مترجم: حسین صابری
📌 ناشر کتاب : بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی
🕐 سال نشر: 1391
📄 تعداد صفحات: 587
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
📘 معرفی #کتاب_ادیان_زنده_جهان
کتاب «ادیان زنده جهان» اثر دینشناس فقید انگلیسی، رابرت. ا.هیوم یکی از منابع درسی و آکادمیک شناخته شده رشتههای ادیان و عرفان و الهیات است. زمانی که این اثر برای اولین بار به بازار آمد، کتاب روزآمد دیگری در این زمینه در دسترس نبود؛ به همین دلیل این اثر خیلی زود جای خود را در میان استادان و دانشجویان رشته ادیان باز کرد.
✅ هدف این اثر، بررسی دقیق منشاء متون مقدس، تحولات تاریخی و ارزشهای اساسی ادیان جهان است. یازده دین در جهان وجود دارند که تنها دوتای آنها از مسیحیت جدیدترند. البته مذاهب جدید و نوظهوری هم در جهان فعال هستند که اکنون به صورت بین المللی درآمدهاند و ادیانی هم از قدیم بودهاند که هیچ تاثیری در تمدن جهان نداشتهاند. در این کتاب، تنها به یازده دینی پرداخته میشود که در طول تاریخ بشری بهوجود آمده و پیوسته در طول اعصار، به حیات خود در سازمان مذهبی اجتماعی، هنر و ادبیات، و در قالب آداب دینی ادامه دادهاند.
📖 کتاب سیزده فصل دارد. #دین_هندو، #دین_جایینی، #بودایی، #سیک، #کنفوسیوسی، #تائویی، #شینتو، #یهودی، #زرتشتی، #اسلام و #مسیحیت به ترتیب عناوین فصول دوم تا دوازدهم کتاباند. از جمله مطالب مهمی که درباره این ادیان در کتاب مطرح شده است. جایگاهشان در میان ادیان دیگر، سرگذشت بنیانگذاران، #کتب_مقدس و اصول ادیان یادشده و نقاط ضعف و قوت آنها است.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
کتاب ادیان زنده جهان.pdf
12.26M
📗 عنوان کتاب: ادیان زنده جهان
👤 نویسنده: رابرت. ا. هیوم
📝 ترجمه: عبدالرحیم گواهی
📌 انتشارات: علم
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
📘 معرفی #کتاب_برده_داری_نوین...
کتاب بردهداری نوین که به قلم آرش ملاعلی است، به موضوع تاریخچهای از بردهداری سنتی و بررسی معضل جهانی قاچاق زنان و کودکان در هزاره سوم میلادی پرداخته است.
❇ این کتاب به تاریخچه بردهداری سنتی و سپس شکل نوین آن در دوران معاصر که بیشتر به صورت بردهداری جنسی نمود کرده، پرداخته است.
📖 در بخشی از کتاب آمده است: «راهکارهای ملی و جهانی مبارزه با این معضل بینالمللی را ارائه کرده و توجه بیشتر مردم، خانوادهها و دولتمردان را به این تجارت غیراخلاقی معطوف داشته است، تا با اطلاع رسانی شفاف در این خصوص، از قربانی شدن زنان و دختران و کودکان بیگناه که عمدهترین هدف بردهداران و قاچاقچیان انسان هستند جلوگیری به عمل آمده و از این طریق شرایط ایجاد بالندگی و باروری علمی و اخلاقی جوانان بیشتر فراهم شود..
📖 نگارنده در کتاب حاضر در ده بخش به پیدایش بردهداری؛ بردهداری در دوران باستان؛ بردهداری بعد از دوران باستان و در سدههای معاصر؛ غروب بردهداری سنتی و طلوع تدریجی بردهداری نوین؛ بردهداری نوین در قارهی اروپا؛ بردهداری نوین در قارهی آفریقا؛ بردهداری نوین در قارهی آسیا؛ بردهداری نوین در خاورمیانه؛ بردهداری نوین در قارهی آمریکا؛ راهکارهای نوین در ایالات متحده آمریکا و در نهایت به ادیان توحیدی و بردهداری پرداخته است.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
کتاب برده داری نوین.pdf
15.66M
📘 عنوان کتاب: برده داری نوین (تاریخچه ای از برده داری سنتی و بررسی معضل جهانی قاچاق زنان و کودکان در هزاره سوم میلادی)
👤 نویسنده: آرش ملاعلی
📌 انتشارات: نزهت
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
مقاله قاچاق زنان به قصد فحشا.pdf
292.1K
📒 عنوان مقاله: قاچاق زنان به قصد فحشا (از منظر فقه جزایی و حقوق کیفری)
👥 نویسندگان:کیومرث کلانتری / محمد زارعی
📌 چکیده:
#قاچاق_زنان اگر چه ریشه در گذشته های دور دارد اما در دهه های اخیر شکل منظم و سازمان یافته ای به خود گرفته و به علت نبود قوانین جامع و مانعی نه در سطح ملی و نه در سطح بین المللی و عدم برخورداری قوانین موجود هم، از ضمانت اجرای کیفری، به پدیده ای جهانی تبدیل شده است و به اصطلاح از آن به #بردگی_مدرن تعبیر می شود.
🍀 این مقاله ضمن تبیین مفهوم قاچاق و ویژگی های آن، به بررسی این موضوع می پردازد، که قاچاق زنان برای عمل فحشا مصداق کدام یک از وصف های مجرمانه کیفری در فقه جزایی اسلام مانند قوادی، خرید و فروش انسان و محاربه و افساد فی الارض می باشد و در ادامه هم مقررات و اسناد بین المللی و کنوانسیون های موجود در خصوص قاچاق زنان و قانون داخلی کشورمان در خصوص موضوع را مورد بررسی قرار می دهد.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
📓 معرفی کتاب اخلاق پروتستانی و روح سرمایه داری
#اخلاق_پروتستانی_و_روح_سرمایهداری (بهطور خلاصه: اخلاق پروتستانی) نوشتهٔ #ماکس_وبر یکی از مهمترین متنهای کلاسیک جامعهشناسی است. این اثر ابتدا بهصورت یک مقالهٔ دو قسمتی در آرشیو علوم اجتماعی و سیاست اجتماعی (به آلمانی: Archiv für Sozialwissenschaft und Sozialpolitik) که وبر از سردبیرانش بود منتشر شد و بلافاصله بحثهای زیادی را در محافل آکادمیک برانگیخت. انجمن بینالمللی جامعهشناختی (به انگلیسی: International Sociological Association) این کتاب را مهمترین اثر قرن بیستم دانسته است.
✅ شکل کنونی کتاب حاصل مجموعهای است که پارسونز در ۱۹۳۰ به چاپ رساند. وی با اجازهٔ ماریان وبر (همسر ماکس وبر) مجموع مقالهٔ دوقسمتی وبر که در سالهای [1904]] و ۱۹۰۵ چاپ شده بود را به همراه مقدمهٔ ۱۹۲۰ او بر جلد اول جامعهشناسی دین در قالب کتابی به انگلیسی ترجمه و چاپ کرد.
👤 در این کتاب وبر نوشته است که سرمایه داری در شمال اروپا هنگامی ظهور کرد که اخلاق پروتستانی و به طور خاص کالوینیستی، گروههای انبوهی از مردم را برای درگیر شدن با کار در جهانیعرفی، توسعه بنگاههای خودشان و پرداختن به تجارت و تجمیع ثروت برای سرمایه گذاری برانگیخت. به عبارت دیگر اخلاق پروتستانی کار، نیروی مهمی در پشت کنش جمعی برنامه ریزی نشده و هماهنگ نشده ای بود که توسعه سرمایه داری را تحت تأثیر خود قرار داد.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
اخلاق پروتستانی و روح سرمایه داری.pdf
6.01M
📗 عنوان کتاب: اخلاق پروتستانی و روح سرمایه داری
👤 نویسنده: ماکس وبر
📝 مترجمان: عبدالکریم رشیدیان / پریسا منوچهری کاشانی
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
بررسی و نقد کتاب اخلاق پروتستان و روح سرمایه داری.pdf
244.2K
📒 بررسی و نقد کتاب اخلاق پروتستان و روح سرمایهداری
📎 منبع: پژوهش نامه انتقادی، مقاله 5، دوره 13، شماره 29، اسفند 1392، صفحه 91-117
🔍 نوع مقاله: مقاله علمی- پژوهشی
👥 نویسندگان:غلامرضا صدیق اورعی/ محمدصادق طلوع برکاتی
📌 چکیده:
در این مقاله، هدف نگارنده این است که گزارههای اصلی ماکس وبر در کتاب اخلاق پروتستان و روح سرمایهداری مشخص شود و پس از آن نکات مورد توجه به صورت انتقاد مطرح شود.
در کتاب با جملهها و استدلالهایی جزئی روبهرو میشویم که در گام اول با ادعای کلی مطرحشدة وبر متناقض یا متضاد به نظر میرسند و یا به نوعی آن را محدود میکنند و از دایرة شمول آن میکاهند. به این معنی که وبر ادعا کرده است که باورهای مذهبی کالوینی، از طریق تجاذب و رشد روح سرمایهداری، تسهیلکنندة پیدایش و رشد نظام سرمایهداری غربی شدهاند، اما در برخی از جملهها و استدلالها مواردی به چشم میخورد که به نظر میرسد این رابطه همیشه برقرار نبوده است. در این مقاله سعی میشود به طور خلاصه برخی از این مضامین مرور و جایگاه آنها در زمینۀ کلی استدلال وبر یافت شوند و با دقت بیشتری دربارة آنها اظهار نظر شود.
نکتة دیگر اینکه در تحلیل وبر مؤلفة «زمان» نقش مهمی دارد و نباید بدون درنظرگرفتن آن به ارزیابی پرداخت؛ یعنی باید توجه داشت که روحیة سرمایهداری و اخلاق پروتستانی به طور همزمان با هم وجود داشتند و تعامل و تجاذب بین این دو عامل برقرار بوده است.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
💠 حدیث روز💠
🌹 رسول خدا (صلي الله عليه واله)
❇ تَنَظَّفُوا بِكُلِّ مَا اسْتَطَعْتُمْ، فَإنَّ اللّهَ تَعالی بَنَی الإسْلامَ عَلَی النِّظَافَةِ.
✳ تا میتوانید پاکیزه باشید چرا که خداوند اسلام را بر پاکیزگی بنا نهاده است.
Try to be clean as much as you are able to verily Allah has based the foundation of Islam on cleanliness.
📚 كنز العمال، جلد 6، صفحه 371
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده