📒 عنوان مقاله: چگونه غرب حقوق زنان در جهان عرب را تضعیف کرد؟
👤 نویسنده: نیکولا پرت
📝 مترجم: لیلا بهبهانی
این مقاله بر پایهٔ بخشی از یک پژوهش نوشته شده است که در دو سال گذشته در مورد #کنشگری_زنان در مصر، لبنان و اردن از زمان استقلال تا بهار عربی انجام دادهام. {برای این پژوهش} بیش از صد روایت شخصی از فعالان زنان طبقهٔ متوسط از نسلهای مختلف جمعآوری کردم. این پژوهش ابتدا بر مبنای چیزی که یک «پارادوکس جنسیتی» تلقی میشود چارچوببندی شده بود: با وجود گذشت بیش از یک قرن از کنشگری زنان، چرا زنان در کشورهای عرب هنوز با بعضی از گستردهترین نابرابریهای جنسیتی در دنیا مواجه هستند؟
↙ استعمارزدایی از جنسیت در دنیای عرب
هدف پژوهش پرداختن نقادانه به دو پیشفرض اصلی شکلدهندهٔ این پارادوکس بود. پیشفرض اول فروکاستن کنشگری زنان به مقابله آنها با مردسالاری است. این فرض به مقولهٔ تفکیکِ دوگانه خصوصی/عمومی مرتبط است و بحث فمینیستها دربارهاش این بوده که زنان به حوزهٔ خصوصی محدود شدهاند و مردان بر حوزهٔ عمومی تسلط دارند.[اما] با توجه به شواهد موجود در دنیای عرب که نشان میدهند مشارکت زنان به عنوان وسیلهای برای #مدرنیزاسیون و معیار آن ترویج میشود، چنین تفکیکی مشکلآفرین است. از پایان قرن نوزدهم میلادی، #گفتمان_ملیگرایانه در خاورمیانه سیمایی از به اصطلاح #زن_جدید ایجاد کرد که تحصیلکرده بود و در فضای عمومی حضور داشت.
متن کامل: https://meidaan.com/archive/14829
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
📒 Journal of Middle East Women's Studies
📌 About AMEWS
THE ASSOCIATION FOR MIDDLE EAST WOMEN’S STUDIES is an organization of scholars and individuals with an interest in women and gender studies in the context of the Middle East/North Africa and beyond, including transnational and diasporic communities in Europe as well as North and South America. AMEWS is affiliated with the Middle East Studies Association of North America, Inc. and works with academic networks around the world. Membership in AMEWS is open to anyone with an interest in Middle East/Muslim women and gender studies.
AMEWS was founded in 1985 by scholars interested in promoting quality research on women in the Middle East. AMEWS organizes conference panels and workshops and has co-sponsored symposia and an e-conference. Through its Committee on Human Rights, AMEWS focuses attention on issues that impact women and scholars of Middle East and Islamic studies. Its triennial publication, #the_Journal_of_Middle_East_Women’s_Studies (JMEWS), published by Duke University Press, advances the fields of women’s and gender studies through contributions across disciplines in the social sciences, humanities and other fields.
URL: https://amews.org/about-amews/
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
How is value perceived by children.pdf
400.9K
📒 عنوان مقاله: How is value perceived by children?
📝 عنوان ترجمه مقاله: چگونگی ادراک ارزش توسط کودکان؟
📌 نوع نگارش: مقاله پژوهشی (Research article)
⬅ بخشی از متن مقاله:
Introduction↙
Children are an important consumer segment. They continue to experience growing spending power and are completing an increasing number of purchases (Dotson & Hyatt, 2005; McNeal, 2007). They are unique in terms of the contexts in which they shop, their experience and their cognitive development (Cook, 2009; John, 1999). An important and developmentally significant aspect of children’s consumer socialization is their ability to perceive value and shop accordingly. In addition children’s value perception represents a potential area of consumer vulnerability and therefore advancing understanding has significance for both marketers and public policy makers alike.
✏ public policy makers alike. The concept of perceived value is integral to the AMA definition of marketing (Gallarza, Gil-Saura, & Holbrook, 2011). Researchers have exclusively studied the concept with adults and have not investigated the perspective of children.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
📕 معرفی #کتاب_فهم_قدرت
Understanding Power. The Indispensable Chomsky)
سخنان نوآم چامسکی در این کتاب، گردآوری سخنرانی های او طی یک دورهی ۸-۷ ساله است که در نقاط مختلف امریکا صورت گرفته است. سپس این سخنرانیها و گفتگوها، گزیده و ویراستاری شدهاند. گفتگوها بیشتر حالت دو طرفه داشته و به صورت پرسش و پاسخ هستند. موضوعاتی مورد بررسی در این گفتگوها، از زمینههای مختلفی هستند: #نژادپرستی، کارکرد رسانههای جدید، جهانی شدن، نظام آموزشی، بحرانهای زیستمحیطی، آزادی بیان، حقوق مردمی که در برابر دستمزد کار میکنند، #تبعیض_میان_زن_و_مرد، دخالت نظامی، محیط زیست، سیاست خارجی، شناخت محافظهکاری و … .
📖 عناوین برخی از فصلها و زیر فصلهای کتاب از این قرارند:
براندازی دولتهای جهان سوم؛ فرمانبرداری صادقانه؛ رسانهها و جنگ ویتنام؛ فقر معاصر؛ دموکراسی زیر لوای سرمایهداری؛ ورزشهای پرتماشاچی؛ چشماندازهای فلسطین؛ تجارت اعضای بدن؛ آگاهی و اقدام؛ آموزش مقاومت؛ شیادان در عالم علم؛ سرنوشت یک اندیشمند درستکار؛ #سقط_جنین؛ تحول انقلابی در ارزشهای اخلاقی؛ نسلکشی مورد حمایت امریکا در تیمور شرقی؛ آدمکشان گروهی در هاروارد؛ مدارس درونشهری.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
کتاب فهم قدرت چامسکی.pdf
18.99M
📙 عنوان کتاب: فهم (درک) قدرت؛ دغدغهی دائمی چامسکی (Understanding Power. The Indispensable Chomsky)
👤 نویسنده: نوآم چامسکی
👥 تهیه و تنظیم: پیتر میشل/ جان شوفل
📝 مترجم: احمد عظیمی بلوریان
📌 نشر: مؤسسهی خدمات فرهنگی رسا
👌 نکته:
چیزی که اندیشه سیاسی چامسکی را متمایز میسازد یک بینش نوین و یا یک ایده ذهنی فراگیر نیست. نقش بزرگ و مؤثر چامسکی، در تسلط وی بر اندوختهی بزرگی از اطلاعات واقعی و مهارت او در افشای مورد به موردِ شیوهی عمل و فریبکاری نهادهای قدرت در دنیای امروز است. روش او آموزش از راه ارائهی مثال-و نه آموزش از طریق مجردات [و تئوریها]- است. این روش، وسیلهای است برای کمک به مردم تا آنها خود تفکر انتقادی را بیاموزند.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
📘 معرفی #کتاب_شدن (Becoming)
کتاب شدن اثر #میشل_اوباما، در نخستین ماه انتشارش رکورد فروش را شکست! این کتاب که عنوان پرفروشترین کتاب سال آمریکا را نصیب خود کرد، زندگی شخصی همسر اولین رئیسجمهور سیاهپوست آمریکا را قبل و بعد از ورود به کاخ سفید روایت میکند.
👤 میشل اوباما (Michelle Obama) بانوی اول پیشین آمریکا، با استفاده از شیوهای صمیمانه شما را به دنیای خود دعوت میکند و از تجربیاتی سخن میگوید که شخصیت او را شکل دادهاند. در واقع کتاب شدن (Becoming Michelle Obama) حکایت سرگذشت زنی است که دشواریها و موانع زندگی را قدم به قدم پشت سر میگذارد و با تلاش، صبوری، تدبیر و ایستادگی آیندهای روشن برای خود رقم میزند.
او در این کتاب بازگو میکند که زندگیاش را از کجا آغاز کرده. از طبقۀ دوم خانۀ یکی از بستگانش در جنوب شهر شیکاگو، جایی که به خاطر نرخ بالای جرم و جنایتش مشهور است. اما با تلاش به موفقیت میرسد و زندگی ایده آلی برای خود فراهم میکند.
📖 این کتاب نوعی داستان رویای آمریکایی است. دختری از یک خانوادۀ فقیر و کارگری که تحصیل در یک دبیرستان خوب پلی میشود تا او بتواند به هاروارد راه پیدا کند. درس میخواند و وکیل میشود و سرانجام از کاخ سفید سر در میآورد.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
Becoming-Michelle-Obama.pdf
13.18M
📕 عنوان کتاب: Becoming
👤 نویسنده: Michelle Obama
کتاب Becoming، نوشته جدی درباره تجربه زیسته انسانی است که روایتی جذاب از سیاه پوست بودن، مبارزه کردن با دشوواری ها و نهایتا صعود بر قله منزلت اجتماعی را روایت می کند. وقتی این اثر را بخوانید می فهمید که زنان در تمام نقاط دنیا اشتراکات زیادی دارند. دغدغه ها، امیدها، ترس ها و آرزوهای مشترک. چه زنی در دورافتاده ترین نقطه دنیا باشند و چه میشل اوباما؛ آنها می تواند در هر شرایط داستان زندگی خود را با افتخار فریاد بزنند.کتاب Becoming در 464 صفحه در اختیار خوانندگان قرار دارد.
“For me, becoming isn’t about arriving somewhere or achieving a certain aim. I see it instead as forward motion, a means of evolving, a way to reach continuously toward a better self. The journey doesn’t end.”
― Michelle Obama, Becoming
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
#والنتین_مقدم (Valentine M. Moghadam) جامعهشناس و نویسندهٔ ایرانیتبار است. او به سال ۱۹۸۶، دکترای خود را در رشته جامعهشناسی از دانشگاه امریکن دریافت داشت و برای مدتی به عنوان استاد جامعهشناسی و مدیر بخش مطالعات زنان، در دانشگاه ایالتی ایلینوی تدریس میکرد. سپس از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۶ میلادی مدیریت قسمت توسعه و برابری جنسیتی بخش علوم اجتماعی و انسانی یونسکو در پاریس را بر عهده گرفت. مقدم از سال ۲۰۰۷۷ به بعد به عنوان استاد جامعهشناسی و مدیر بخش مطالعات زنان در دانشگاه پردیو، به فعالیت پرداختهاست.
✅حیطه مطالعات او شامل: جامعهشناسی جنسیتی؛ توسعه تطبیقی؛ تغییرات اجتماعی؛ جامعهشناسی و اقتصاد سیاسی در خاورمیانه، شمال آفریقا و افغانستان؛ و زنان و اقتصاد در گذار میشود. همچنین در زمینه تغییرات اجتماعی و جنسیتی مرتبط با فرایند جهانی شدن کتاب و مقاله منتشر کردهاست.
📖 نخستین کتاب او «مدرنیزهشدن زنان: جنسیت و تغییرات اجتماعی در خاورمیانه» (۱۹۹۳)، کتاب آکادمیک برتر سال ۹۴–۱۹۹۳ شد و کتاب سوم او «جهانیسازی زنان: شبکههای فمینیستی فرا ملیتی» (۲۰۰۵۵)، جایزه «ویکتوریا شوک»انجمن علوم سیاسی آمریکا را در سال ۲۰۰۶۶، به عنوان برترین کتاب دربارهٔ زنان و سیاست، کسب کرد. مقدم همچنین ویراستار و مشارکتکننده در تألیف هفت کتاب دیگر است.
📌 والنتین مقدم یکی از بنیانگذاران و همچنین رئیس پیشین #سازمان_مطالعات_زنان_خاورمیانه و از سردبیران #مجله_مطالعات_زنان_خاورمیانه» است.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
💠 حدیث روز💠
🌹 رسول اكرم (صلى الله عليه و آله)
❇ إذا أرادَ اللّه بِأهلِ بَيتٍ خَيرا فَقَّهَهُم فِى الدّينِ و َوَقَّرَ صَغيرُهُم كَبيرَهُم و َرَزَقَهُمُ الرِّفقَ فى مَعيشَتِهِم و َالقَصدَ فى نَفَقاتِهِم وَ بَصَّرَهُم عُيُوبَهُم فَيَتُوبُوا مِنها؛
✳ هرگاه خداوند براى خانواده اى خير بخواهد آنان را در دين دانا مى كند، كوچك ترها بزرگ ترهايشان را احترام مى نمايند، مدارا در زندگى و ميانه روى در خرج روزيشان مى نمايد و به عيوبشان آگاهشان مى سازد تا آنها را برطرف كنند.
📚 نهج الفصاحه ص181 ، ح 147
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
🌐معرفی مراکز، موسسات و نهادها(10)
#گروه_بررسی_مسائل_زنان (پژوهشگاه علوم انساني)
🔍 وضعیت اداره: غيردولتي
👤 نام دبيرکل يا رئيس: دكتر مكنون
📐 نوع مرکز: پژوهشي
🕥 سال تأسيس: 1365
⬅ آدرس: تهران، بزرگراه کردستان، نبش خیابان ایران شناسی (64 غربی)، جنب ساختمانهای A.S.P ، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، طبقه اول، گروه بررسی مسائل زنان.
📩 کد پستی: 1437776481
📮صندوق پستی: 6419 – 14155
📞 تلفن: 3-88046891 - داخلی: 241
☎ تلفکس مستقیم گروه بررسی مسائل زنان: 88035457-021
⬅ آدرس سایت: http://www.ihcs.ac.ir/women/fa
📧 پست الکترونیک:womensd@ihcs.ac.ir
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
آدرس اینترنتی: http://womenstudy.ihcs.ac.ir
وابسته به: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
📚 معرفی برخی از موضوعات و مسائل مطالعات زنان (قسمت10)
197.بررسی تطبیقی آیات قضاء و مدل اجتماعی پایگاه و نقش زن مسلمان در جامعه اسلامی براساس دیدگاه حضرت امام خمینی (ره)
198.بررسی تطبیقی اخلاق جنسی در اسلام و جهان غرب
199.بررسی تطبیقی اخلاق فمینیستی با اخلاق اسلامی درباره زنان
200.بررسی تطبیقی اخلاق مادری در اسلام و فمنیسم
201.بررسی تطبیقی ارث زن از منظر ادیان و مستشرقان
202.بررسی تطبیقی ارث زنان در تشیع و تسنن
203.بررسی تطبیقی ازدواج سنتی و ازدواجهای مدرن
204.بررسی تطبیقی اسلام و فمینیسم در حقوق زنان
205.بررسی تطبیقی اصول و مولفه های فمینیسم اگزیستانسیالیست با رویکرد دینی
206.بررسی تطبیقی اصول و مولفه های فمینیسم پست مدرنیست با رویکرد دینی
207.بررسی تطبیقی اصول و مولفه های فمینیسم رادیکال با رویکرد دینی
208.بررسی تطبیقی اصول و مولفه های فمینیسم روانکاوانه با رویکرد دینی
209.بررسی تطبیقی اصول و مولفه های فمینیسم سوسیالیست با رویکرد دینی
210.بررسی تطبیقی اصول و مولفه های فمینیسم لیبرال با رویکرد دینی
211.بررسی تطبیقی اصول و مولفه های فمینیسم مارکسیست با رویکرد دینی
212.بررسی تطبیقی اعتماد متقابل در بین دو جنس
213.بررسی تطبیقی افول خانواده در غرب و شرق
214.بررسی تطبیقی تصویر زن (نقش و جایگاه و ...) از دیدگاه اسلام و سایر ادیان توحیدی
215.بررسی تطبیقی جایگاه تعالی زنان در اسلام و غرب
216.بررسی تطبیقی جایگاه زن در حقوق کیفری ایران و فقه عامه
217.بررسی تطبیقی حجاب دراقوام و ادیان الهی
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده