📕معرفی کتاب بررسی تطبیقی حق آزادی بیان از دیدگاه اسلام و اسناد بین المللی حقوق بشر
🌐ماده 19 #اعلامیه_جهانی_حقوق_بشر حق برخورداری از آزادی بیان را مورد حمایت قرارداده است و تاکید می ورزد: هرکس حق آزادی عقیده و بیان دارد و حق مزبور شامل آن است که از داشتن عقاید خود، بیم و اضطرابی نداشته باشد و در کسب اطلاعات و افکار و در اخذ و انتشار آن، به تمام وسایل ممکن و بدون ملاحظات مرزی، آزاد باشد.
⬅در این نوشتار، مبانی نظری حق آزادی بیان در اعلامیه جهانی حقوق بشر را در قالب پنج تئوری که عبارتند از:
1- تئوری مبتنی بر کشف حقیقت
2- تئوری قرارداد اجتماعی
3- تئوری مشارکت شهروندان در دموکراسی
4- تئوری منفعت گرایانه و 5- تئوری خود اجرایی مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. و ملاحظه خواهد شد که ماده 19 اعلامیه تحت تأثیر کدام یک از این تئوری ها بوده و کدامیک نقشی در تدوین ماده مذکور نداشته اند. در پایان نیز نحوه شکل گیری حق آزادی بیان در اعلامیه جهانی حقوق بشر به نحو بسیار موجز مطرح می گردد.
👤نگارنده در کتاب حاضر، آزادی بیان را از دید حقوق بینالملل با توجه به اسناد بینالمللی مربوط و آراء و نظریات اندیشمندان و فقهای اسلامی بررسی کرده و به تفصیل به بیان تاریخچه، مفهوم حق و آزادی، مبانی غیردینی آزادی بیان، مصادیق آزادی بیان در نظام بینالمللی حقوق بشر و... پرداخته است.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
کتاب بررسی تطبیقی حق آزادی بیان از دیدگاه اسلام و اسناد بین المللی حقوق بشر.pdf
5.83M
📕عنوان کتاب: بررسی تطبیقی حق آزادی بیان از دیدگاه: اسلام و اسناد بینالمللی حقوق بشر: با ضمیمهای در خصوص چاپ کاریکاتور پیامبر اسلام (ص)
👤نویسنده: جوانمیر عبداللهی
📌انتشارات: احسان
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
بررسی تطبیقی محدودیتهای آزادی بیان در تلویزیون از منظر اسناد بینالملل حقوق بشر و حقوق موضوعه ایران.pdf
474.1K
📒عنوان مقاله: بررسی تطبیقی محدودیتهای آزادی بیان در تلویزیون از منظر اسناد بینالملل حقوق بشر و حقوق موضوعه ایران
نوع مقاله: پژوهشی
👥نویسندگان: سید محمدصادق احمدی/علیرضا ناصری / مرتضی قاسم آبادی
📌چکیده:
بر اساس نگرش غایتمحورانة انسانی، آزادی بیان از مقتضیات استقلال فردی انسان به مثابه یک غایت بالذات است و محدودسازی آن را باید در چارچوب استثنای ضروری تبیین کرد. در ساحت حقوق طبیعی نیز آزادی، حق طبیعی است و ایجاد هرگونه محدودیتی در تغایر بالذات با این حق به شمار میآید. در عصر حاضر، بدون تردید، #تلویزیون بهعنوان یکی از نیرومندترین ابزارهای آزادی بیان، به خدمت گرفته میشود. اما درعینحال، استفادة نابه جا از این دستگاه میتواند باعث تعرض به حقوق عمومی و خصوصی شود. لذا ایجاد محدودیت برای فعالیت شبکههای تلویزیونی ضروری است. در همین راستا تمامی اسناد بینالمللی حقوق بشر، محدودیتهایی را برای تلویزیون مقرر داشتهاند. ⬅نظام حقوقی ایران نیز چنین محدودیتهایی را در نظر گرفته است که برخی از آن، با محدودیتهای مقرر در اسناد بینالملل حقوق بشر، قابل انطباق است و برخی دیگر، مانند موازین و ضوابط اسلامی در هیچ سند بینالمللی بهعنوان محدودیت آزادی بیان یافت نمیشود. علاوه بر این به نظر میرسد تفاسیر #شورای_نگهبان بر اصول 44 و 175 قانون اساسی، نوعی محدودیت اضافه بر ابزارهای آزادی بیان باشد.
✅در نوشتار حاضر برآنیم که با بررسی تطبیقی اسناد یادشده، محدودیت های شکلی و ماهوی آزادی بیان در صدا وسیمای ایران مورد واکاوی قرار گیرد.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
مجله گفتگوی جهانی مصاحبه با پاتریشیا هیل کالینز.pdf
1.96M
🌐📒 #گفتگوی_جهانی، مجله اینترنتی انجمن بینالمللی جامعهشناسی (ISA) است. اولین شماره در سال ۲۰۱۰ به عنوان یک خبرنامه آغاز شد. گفت و گوی جهانی اکنون ۵ بار در سال به ۱۷ زبان نمایش داده می شود.
به دلیل اهمیت بالای این نشریه، تصمیم گرفته شده است تا آرشیو فارسی آن را به مرور برای کاربران فارسی زبان منتشر گردد.
📌 شماره حاضر، دارای مقالات ارزشمندی است که دو مقاله آن جهت مطالعه دانشجویان مطالعات زن و خانواده مفید است که عبارتند از:
1. بازنمایی زنان آفریقایی - آمریکایی /مصاحبه با #پاتریشیا_هیل_کالینز
2. کشمکش ها بر سر #سقط_جنین در لهستان / آگنیسزکا گرف - الزبیتا کورولچوک - جولیا کوبیسا.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
📚معرفی #کتاب_جامعه_مصرفی (اسطوره ها و ساختارها)
#ژان_بودریار این کتاب را در سال 1970 نوشته و در آن تردید، ارزیابی و نقد خود را نسبت به اقتصاد مارکسی بیان کرده و به بیان تفاوت های چهار منطق حوزه مصرف (منطق فایده، منطق بازار، منطق هدیه و منطق منزلت) را پرداخته است.
📖 "جامعه مصرفی" نقدی است بر مفهوم #مصرف_کالاهای_فرهنگی از قبیل فیلم و سینما و انواع تفریحات فرهنگی و بودریار معتقد است نوع مصرفی که در جامعه مدرن شکل گرفته، زاییده سرمایه داری است که طبقه متوسطی را به وجود آورده و برای اینکه جامعه پاسخگوی نیازهای این طبقه باشد، مدام در حال بازتقاضای کالاها و در واقع تعریف نیازهای جدید است.
📘این کتاب از سه فصل با عناوین #در_ستایش_اشیاء، #نظریه_مصرف، #رسانه_های_گروهی و #سکس و #اوقات_فراغت و یک نتیجه گیری تشکیل شده است.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
کتاب جامعه مصرفی اسطوره ها و ساختارها بوردیو.pdf
4.63M
📘عنوان کتاب: جامعه مصرفی (اسطوره ها و ساختارها)
👤نویسنده: ژان بودریار
📝مترجم: پیروز ایزدی
📌انتشارات: ثالث
📚سایر کتابها از این نویسنده:
مبادله نمادین و مرگ،
در سایه اکثریت های خاموش،
فوکو را فراموش کن،
آینه تولید،
تصاویر و شبیه سازی،
آمریکا و اغوا.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
💠#حدیث روز💠
🌹امام صادق (عليه السلام)
❇عَنْ اَبى وَلاّدٍ الْحَنّاطِ قالَ: سَاَ لْتُ اَبا عَبْدِاللّهِ عليه السلامعَنْ قَوْلِ اللّهِ:«وَ بِالْوالِدَيْنِ اِحْسانا» فَقالَ: اَلاِحْسانُ اَنْ تُحْسِنَ صُحْبَتَهُما وَ لا تُكَلِّفَهُما انْ يَسْألاكَشَيْئا هُما يَحْتاجانِ اِلَيْهِ؛
✳ابى ولاّد مىگويد: معناى آيه «به پدر و مادرتان نيكى كنيد» را از امام صادق عليه السلام پرسيدم، فرمودند: نيكى به پدر و مادر اين است كه رفتارت را با آنها نيكو كنى و مجبورشان نكنى تا چيزى كه نياز دارند از تو بخواهند. (يعنى قبل ازدرخواست آنان، نيازشان را برطرف كنى).
📚بحارالأنوار، ج ۷۴، ص ۷۹، ح ۷۸
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
📚#موضوعات_و_مسائل_مطالعات_زنان (33)
624.بررسی و شناخت شخصیت رقیه(س) الگوی تربیت فرزندان
625.بررسی و شناخت شیوه رفتاری پیامبر (ص) با زنان بی سرپرست
626.بررسی و شناخت شیوه های آرمانپذیری خانواده در مکتب فاطمی
627.بررسی و شناخت شیوه های پرورش عزت نفس در کودکان
628.بررسی و شناخت شيوه هاي فرزند پروري در اسلام
629.بررسی و شناخت شیوه همسرداری پیامبر (ص) به گزارش قرآن و سنت
630.بررسی و شناخت شیوه¬ها و راهکارهای تبیین صحیح نظریه اسلام در مباحث زنان
631.بررسی و شناخت شیوه¬ها و راهکارهای مبارزه با فمینیسم
632.بررسی و شناخت شیوههای ارتباط موفق زوجین
633.بررسی و شناخت شیوه های قرآن در درمان مشکلات عاطفی و جنسی زوجین در نهاد خانواده
634.بررسی و شناخت شیوه های مبارزه پیامبر (ص) با فرهنگ زن ستیزی عصر جاهلی از دیدگاه قرآن کریم
635.بررسی و شناخت علل بدحجابی از منظر روانشناسی
636.بررسی و شناخت علل کاهش روابط خویشاوندی در خانوادههای ایرانی
637.بررسی و شناخت علل کمرنگی خانوادههای گسترده و پررنگی خانواده هستهای
638.بررسی و شناخت عوامل مؤثر در بهبود و موقعیت جایگاه زن پس از ظهور اسلام
639.بررسی و شناخت عوامل اقتصادی اجتماعی مؤثر بر نگرش زنان نسبت به نابرابری های جنسیتی
640.بررسی و شناخت عوامل الگودهی ارزشها به کودکان
641.بررسی و شناخت عوامل انحطاط خانواده در جهان معاصر
642.بررسی و شناخت عوامل بروز اختلافات خانوادگی و شیوههای حل آن در متون اسلامی
643.بررسی و شناخت عوامل تخریب خانواده در قرآن و سنت
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
📚#مأخذشناسی (30)
📗عنوان پژوهش: فمینیسم روانکاوانه
👤نویسنده: برنان، ترزا
📝ترجمه: فرخ قره داغی
📌مشخصات: فصل زنان، ش 4، تابستان 1383، ص 116-105
#فمینیسم_روانکاوانه دیدگاهی است که روان کاوی را برای پیشبرد نظریه فمینیستی به کار می گیرد.
👤نویسنده، در این مقاله ابتدا به خاستگاه روان کاوی فمینیستی اشاره می کند، سپس با معرفی آثار «جولیت میچل» به استفاده هایی که این دیدگاه از دو مکتب فروید و لاکان نموده، و نقدهایی که به ویژه نسبت به فروید دارد، می پردازد. در ادامه به تأثیری که دیدگاه «روابط با ابژهِ» #مکتب_کلین بر روان کاوی فمینیستی و به ویژه بر آثار «نانسی چُدرا» بر جای گذاشته است، می کند و آن را در بوته نقد قرار می دهد. «ایریگاری» و توجه او به رابطه مادر و دختر و نماد پردازی از تن مونث، موضوع دیگری است که مورد بررسی قرار گرفته است. در پایان با اشاره ای گذرا به اثر گذاری اجتماعی فمینیسم روانکاوانه، سیاستی را برای آینده این دیدگاه مطرح می کند. (مأخذشناسی فمینیسم، مجید دهقان)
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
👥 #نظریه_پردازان برجسته فمینیسم (9)
#جولیت_میچل
میچل روانکاو مارکسیست انگلیسی در سال 1940 در نیوزیلند به دنیاآمد. میچل از نخستین کسانی است که اهمیت روانکاوی را در نقد مرد سالاری دریافت. او در کتاب خود #روانکاوی_و_فمنیسم قرائتی فمنیستی از نظریه فروید به دست داد و ضمیر ناخودآگاه را عامل اصلی کارکرد روانی و جنسیت را محور مرکزی آن معرفی کرد. او اعتقاد داشت با توجه به تعابیر ژاک لاکان و با نگاهی فمنیستی می توان نظریه فروید را از بند نگرش بیولوژیک رها کرد و به نظریه ای درباره ساخت شخصیتی انسان جنس دار دست یافت. میچل و هم فکران نئو فرویدی او با نگرشی اساساً جامعه شناختی همچنان سرچشمه سرمایه داری و حاکمیت مرد سالاری را در رویدادهای بیرونی جست و جو می کنند.
📒مقاله بلند و معروف میچل " زنان: طولانی ترین انقلاب" از نخستین جلوه های نظریه فمنیستی بریتانیایی بود. او در این مقاله مدعی شد که تحلیل خانواده بر حسب تقسسم کار سرمایه داری که در نظریه مارکسیستی مرسوم است، درست نیست و باید خانواده را بر حسب چهار مولفه ساختاری تولید، بازتولید، ویژگی جنسی و جامعه پذیری تجزیه و تحلیل کرد (نجم عراقی، 1389).
⬅او به توضیح نقش خانواده در ایجاد نقش های زنانه و مردانه و اعطای ارزش بیشتر به نقش های مردانه می پردازد. میچل با رد مبنای زیست شناختی برای پدرسالاری، آن را نظامی ساخته اجتماع می دانست که می توان آن را تغییر داد. او با ارائه تحلیلی روانکاوانه مدعی شد زنان در خانواده از نظر روانی نیز تحت ستم اند، لذا انقلابی روانی – فرهنگی به رهبری زنان را برای از میان بردن پدرسالاری ضروری می دانست (هام و گمبل، 1383).
📚کتابشناسی:
1⃣خواهران و برادران، سکس و خشونت ، 2003
2⃣مردان دیوانه و مدوسا: اصلاح هیستری ، 2001
3⃣چه کسی از فمینیسم میترسد؟ ، 1997
4⃣سکسوالیته زنانه، ژاک لاکان و اکول فرویدین ، 1985
5⃣موقعیت زنان یا جایگاه طبقاتی زنان ، 1971
✏نوشته: شیوا علی نقیان با استفاده از منابع:
1. پاملا آبوت و کلر والاس (۱۳۸۵)، «فرهنگ واژهها و اصطلاحات»، جامعهشناسی زنان، ترجمهٔ منیژه نجمعراقی، تهران: نشر نی، ص. ۳۲۶.
2.مگی هام و سارا گمبل (۱۳۸۲)، «سرواژه Mitchell, Juliet»، فرهنگ نظریههای فمینیستی، ترجمهٔ فیروزه مهاجر، نوشین احمدی خراسانی، فرخ قرهداغی، نشر توسعه، ص. ۲۸۲،
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
#میچِل_جولیت (۱۹۴۰) (Mitchell, Juliet)
نویسنده و روانکاو بریتانیایی متولد نیوزیلند. مقالهای که از او با عنوان «زنان: طولانیترین انقلاب» در نیو لفت ریویو بهچاپ رسید (۱۹۶۶) از نخستین اقدامهایی بود که برای تلفیق سوسیالیسم و فمینیسم صورت گرفت. میچل در این مقاله، با استفاده از نظریۀ مارکسیست عوامل سرکوب زنان را بررسی کرده است. در ۱۹۷۱ کتاب مِلک زنان و در ۱۹۷۴ کتاب روانکاوی و فمینیسم را منتشر کرد. کتابهای دیگری نیز با همکاری آن اوکلی نوشته است، ازجمله درست و نادرست دربارۀ زنان (۱۹۷۶) و فمینیسم چیست؟ (۱۹۸۶).
کتاب Woman's Estate (موقعیت زنان یا جایگاه طبقاتی زنان) ژولیت میچل نیز کتاب مهمی از اوست که در آن و در نوشتههای بعدی خود فمینیسم رادیکال را به ماتریالیسم تاریخی پیوند زده است. این کتاب از کتابهای درسی رشته مطالعات زنان در بریتانیا بودهاست. این رشتهٔ تازه را خود میچل از سال ۱۹۶۸ در بریتانیا راهاندازی کرد و آن را در ضد دانشگاه لندن تدریس کرد. او همچنین به همراه آن اکلی ویراستاری سه مجموعه مقاله منتخب فمینیستی ویراستاری کردهاست که با نامهای What is Feminism? (1986) ، The rights and Wrongs of women (1986) ، Who's Afraid of Feminism? (1997) منتشر شدهاند.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
📕معرفی #کتاب_سکسوآلیته نوشته جفری ویکس
⬅مطالعاتِ امور جنسی، حوزهای بسیار نوپاست و به بررسی جنبههای مختلف (هنری، فرهنگی، اقتصادی، جغرافیایی، تاریخی، ادبی، سیاسی، و روانشناختی) امور جنسی میپردازد؛ بنابراین، بینارشتهای است و میکوشد تا امور جنسی را در تقاطعی از مفاهیمِ تواناییِ جسمانی و سن و طبقه و قومیت و جنسیت و هویت جنسیتی و بهداشت و ملیت و نژاد و دین و هویت جنسی بکاود. کتاب «سکسوآلیته» (۱۹۸۶، ۲۰۰۳، ۲۰۰۹) نوشتهی جفری ویکس نیز در زمرهی همین ادبیات است.
⬅در حوزهی مطالعات امور جنسی و همچنین مطالعات تاریخی و جامعهشناختی در زمینهی دگرباشانِ جنسی، جفری ویکس نامی آشناست. وی یکی از دانشگاهیانِ انگلیسیِ پیشگام بود که در «جبههی رهایی همجنسگرایان» مشارکت داشته و یکی از اعضای موسسِ نشریه «چپ گی» بوده که در ده شماره (۱۹۷۵ تا ۱۹۸۰) منتشر گشت.
👤جفری ویکس کتابهای بسیاری در حوزههای متعددی منتشر کرده که برخی از آنها که مستقیما به امور جنسی مربوط میشوند عبارتند از: 1. امور جنسی و ناخشنودیهایاش (۱۹۹۳)؛
2.سکس، سیاست و جامعه (۱۹۸۹)؛
3.علیه طبیعت: مقالاتی دربارهی تاریخ و امور جنسی و هویت (۱۹۹۱)؛ 4.اخلاقهای ابداعشده: ارزشهای جنسی در عصر عدمقطعیت (۱۹۹۵)؛ 5.ایجادِ تاریخ جنسی (۲۰۰۰).
🔚وی هماکنون در دانشگاه «London South Bank» استادِ پژوهشگر است.
✅ معرفی کتاب، صرفا جهت آشنایی دانشجویان و محققین بوده و محتوای آن مورد تایید این کانال نمی باشد.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده